VšД "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#401 2015-07-17 17:59:05

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  5mėn.  0d. 

Re: Kaip jaučiuosi šią minutę..

Dar pridursiu keletą sakinių apie tavo nihilizmą. Nieko neišbandęs, bet jau niekuo iš anksto netiki. Tai yra bruožas žmonių, kurie gink Dieve bijo prarasti nusistovėjusį komfortą, kuris jiems leidžia tingint patirti kažkokius abejotinus malonumus. Tie vadinami nihilistai akimirksniu puola žmones, kurie kažką išbandė, patyrė, susikūrė gero, naujo, sveiko, malonaus, fantastiško. Ir dar tai yra bruožas neprotingo žmogaus, nes protingas žmogus visų pirma pabando, bent jau tam, kad su naujoves teigiančiu pašnekovu galėtų kalbėti kaip su lygiu. O dabar ką galimą kalbėti?

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

2015-07-17 17:59:05

Google

#402 2015-07-17 21:16:41

Viktorija
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 176

Ė hmm rizikuoju dar kartą tapti mažuma. Mano diedka mums, vaikams sakydavo, kad negalima mušti moterų, ir girtų/pagiringų žmonių. Nesupratau tada kur čia kampas, babos nemušdavo, o alko patraukdavo, gal pats bijodavo gauti į kailį roll. Noriu pasisakyti tik apie save. Intensyvaus gėrimo laiku tikrai galvojau, kad alko yra antidepresantas, kad jį geriu dėl vienatvės / perteklinio bendravimo, dėl nuotaikos / nenuotaikos, dėl pasiekimų / žlugimų, džiaugsmo / skausmo, nervų / ramybės , pervargimo-poilsio..., ir dėkui..., nežinau kam, kad bent tuo metu nesireškiau virtualioj erdvėj. Gal mano buvo labai sunkus atvejis, bet tuo metu gavusi kritikos, net neabejoju, kad virtualiai kalčiau kam į galvą.

Neprisijungęs

#403 2015-07-17 21:30:59

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Karas tarp dviejų stovyklų, net komentuot nebėra ką...

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#404 2015-07-17 21:40:00

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Viktorija rašė:

Gal mano buvo labai sunkus atvejis, bet tuo metu gavusi kritikos, neabejoju, kad virtualiai kalčiau kam į galvą.

Nemanau, kad tavo atvejis sunkus ar išskirtinis. Aš vienam kaliau snukin gyvai susiradęs. Tiesiog buvau siaubingos savijautos po klaikiu bemiegių iš proto vedančiu naktų ir neieškojau nei užuojautos nei kažkokio gailesčio, tiesiog norėjosi pasikalbėti kad ir su visai nepažystamais žmonėmis, apie bet ka... Buvo išjuoktas, išdurnintas, iškoneveiktas, eik toliau varyk, maždaug dar savo "neatgėrei", dar tau ne "dugnas", maždaug mums nebetrukdyk...  Tada viskas jau labai staigiai, pasižiūriu i laikrodi kiek valandu ar spėsiu ten ir ten nubėgti (žinojau kur tas žmogus lanko susirinkimus 19 val.), išjungiu kompa, capt už striukės, i vidine kišene toki metalini strypa na vsiakyj požarnyj ir pro duris... Susiradau. Nebuvo sunku suprasti kad už skambiu garsių pasisakymu eilinis apšepęs suskis. Nei labas nei viso gero. Žybt iš dešinės toki tiesų gera gera ir labai trumpai tai kas jau skirta buvo tik jam. smile  Dabar gal tiesiog imuniteta igyjau tokiems dalykams...

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

#405 2015-07-18 00:38:13

Bebras
Senbuvis
Registravosi: 2015-06-17
Žinutės: 794

Nu ką, naktis naktelė, pats geriausias metas patrizniuoti postais į forumą...
Joks čia ne karas, čia net barniu nekvepia. Sakyčiau tai aštri diskusija su asmeniškumais. Kaip bebūtų keista, buvo pasakyta daug tiesos nors ir ne su viskuom sutinku. Bet karti tiesa geriau nei gražbylystės. Jaučiuosi, pavartosiu tokį anglizmą - mindfu*ked Padulkinot smegenis konkrečiai, ką čia bepridursi. Nu ką, mano grįžtamasis ryšys tsakant - vieno vienintelio dalyko neįkertu nors kuolą tašyk. Tas dalykas - "kai paimsi save į rankas" Daug kur girdžiu tą keistoką sakinį, tik niekas nepasivargina sukonkretinti. Kaip vyksta tas savęs paėmimas į rankas? Ar tai yra kažkoks kardinalus visko keitimas? Mest seną darbą ir susirast naują? Mest seną žmoną ar vyrą ir ieškot kito? Išsikraustyti kitur gyventi? Mest seną mąstymą ir pakeist jį į tipo pozityvų? Pakeist mitybą, dienos režimą, dienotvarkę, pomėgius, požiūrį, veiklos sritį, profesiją? Tai kaip čia imti save į tas rankas? Gal kas nori pašefuoti?

Neprisijungęs

#406 2015-07-18 02:59:50

Pumputis
Vartotojas
Registravosi: 2012-09-05
Žinutės: 236

Blaivus  16m.  5mėn.  15d. 

Bebras rašė:

Nu ką, naktis naktelė, pats geriausias metas patrizniuoti postais į forumą...
Joks čia ne karas, čia net barniu nekvepia. Sakyčiau tai aštri diskusija su asmeniškumais. Kaip bebūtų keista, buvo pasakyta daug tiesos nors ir ne su viskuom sutinku. Bet karti tiesa geriau nei gražbylystės. Jaučiuosi, pavartosiu tokį anglizmą - mindfu*ked Padulkinot smegenis konkrečiai, ką čia bepridursi. Nu ką, mano grįžtamasis ryšys tsakant - vieno vienintelio dalyko neįkertu nors kuolą tašyk. Tas dalykas - "kai paimsi save į rankas" Daug kur girdžiu tą keistoką sakinį, tik niekas nepasivargina sukonkretinti. Kaip vyksta tas savęs paėmimas į rankas? Ar tai yra kažkoks kardinalus visko keitimas? Mest seną darbą ir susirast naują? Mest seną žmoną ar vyrą ir ieškot kito? Išsikraustyti kitur gyventi? Mest seną mąstymą ir pakeist jį į tipo pozityvų? Pakeist mitybą, dienos režimą, dienotvarkę, pomėgius, požiūrį, veiklos sritį, profesiją? Tai kaip čia imti save į tas rankas? Gal kas nori pašefuoti?

O gal mesti gerti ?

Neprisijungęs

#407 2015-07-18 06:29:42

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  10mėn.  0d. 
Nerūkau  9m.  9mėn.  24d. 

Sveiki
Jau galiu rašyti (skaičiau pastoviai jūsų polemiką, bet nelabai supratau). O ką rašyti? Nu gal kad nenumiriau po zapojaus.. Kodėl užgėriau? Atsakymo neturiu. Pradžia kažkokia "mistinės aplinkybės", o toliau net nelabai atsimemu kaip ir kur gėriau: nu tokia " bytavūcha" (gerai kad jau neturiu noro tampytis po miesto knaipes/klubus): išeini kur, prisigeri - namo miego, atsikeli nakty - į načnyką - 100-200g - namo miego.... Net neidomu... ~2 savaitės... Savaitė atchodų. Va tik šiandien prie vairo sėsiu. Gyvenam toliau.

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#408 2015-07-18 07:17:32

Viktorija
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 176

Artaz rašė:

Sveiki
Jau galiu rašyti (skaičiau pastoviai jūsų polemiką, bet nelabai supratau). O ką rašyti? Nu gal kad nenumiriau po zapojaus.. Kodėl užgėriau? Atsakymo neturiu. Pradžia kažkokia "mistinės aplinkybės", o toliau net nelabai atsimemu kaip ir kur gėriau: nu tokia " bytavūcha" (gerai kad jau neturiu noro tampytis po miesto knaipes/klubus): išeini kur, prisigeri - namo miego, atsikeli nakty - į načnyką - 100-200g - namo miego.... Net neidomu... ~2 savaitės... Savaitė atchodų. Va tik šiandien prie vairo sėsiu. Gyvenam toliau.

:(Yra, kaip yra, svarbu, kad atsigavai visom prasmėm, pasaugok save ir geros kelionės. Ir aš vairuosiu šiandien kur nors toliau nuo namų. Gyvenam toliau, tik negadinam gyvenimo nei sau, nei savo aplinkai smile. Patinka man ankstyvi savaitgalio rytai, o darbo dienomis tai nėėėėė, viskas man yra atvirkčiai kaip tam Albertui - Satreblai iš multiko:rolleyes:.

Neprisijungęs

#409 2015-07-18 09:47:53

Pasiklydes
Senbuvis

Pas mane žinok Bebre mano aplinkoje buvo vartojama ne kada "susiimsi i rankas", o kažkoks mistinis pasakymas - "įdomu kada tu susitvarkysi"?... Vat jei susitvarkęs būtum, echhh...  Lyg aš gyvenime būčiau toks didelis betvarkės ir bardako mėgėjas, net po audringos girtos nakties kaip tik jau pachmieliuka padarau, Pirmu numeriu - Tvarkytis, Skalbtis, Praustis. Ai tai čia tipo ne apie mano aplinka ėjo kalba, o apie ka? Apie išvaizda? Na niekas man neduoda tiek metų kiek man yra iš tikrųjų, visi gerokai "nusigrybauja" tai neatrodau toks jau netvarkingas nevalyvas...  tai kas tada? Netvarkingas charakteris? Netvarkingas mąstymas? Neikertu aš tokio briedo.

Neprisijungęs

#410 2015-07-18 11:15:28

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

Artaz rašė:

Sveiki

Labas Artaz, kiek rodė skaitliukas kai užgėrei? Kokios buvo tos mistinės aplinkybės? Juk  man atrodo ar ne balandžio-gegužės mėnesį rimtai sirgai ligoninėje. Bet nieko, svarbu yra noras vėl blaiviai gyventi.
Ir aš vakar vos nenusipirkau vyno. labai nedaug trūko- parduotuvėje buvau jau įsidėjusi į krepšelį, bet pavaiksčiojusi dar po parduotuvę išėmiau big_smile

Neprisijungęs

#411 2015-07-18 11:48:29

Liepa
Aktyvus narys
Registravosi: 2015-06-02
Žinutės: 113

Laba Pariuke,siuntei man asmeninę žinutę,bet aš jos negavau,nes pas mane negalima kažkodėl pažiūrėti gautų žinučių.

Neprisijungęs

#412 2015-07-18 11:52:36

Pasiklydes
Senbuvis

pariuke rašė:

Ir aš vakar vos nenusipirkau vyno. labai nedaug trūko- parduotuvėje buvau jau įsidėjusi į krepšelį, bet pavaiksčiojusi dar po parduotuvę išėmiau...

Oooo ir čia dar vadinasi naujas gyvenimas, naujas mąstymas... Iš manęs ar Babioro dar matai kai kurie šaiposi.. Manau metai dar nepasibaigs ir skaitiklis bus jau butelio dugne... smile

Neprisijungęs

#413 2015-07-18 12:14:27

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  1mėn.  11d. 
Nerūkau  0m.  1mėn.  29d. 

Pasiklydes rašė:

<....> skaitiklis bus jau butelio dugne... smile

Pasiklydęs, kokį ilgiausią laiko tarpą buvai išgyvenęs blaiviai? Klausimas be jokio sarkazmo. Žmoniškas.

Neprisijungęs

#414 2015-07-18 12:29:15

Pasiklydes
Senbuvis

Veronika rašė:

Pasiklydęs, kokį ilgiausią laiko tarpą buvai išgyvenęs blaiviai? Klausimas be jokio sarkazmo. Žmoniškas.

Spėju čia klausimas kada sąmoningai nusprendžiau nevartoti alkoholio?.. Vos ne vos per didelius vargus buvo viena kartą "nei lašo" - 2 mėnesiai, ir ne taip senai keleta kartų po - 1 mėnesį, daugiau ištempti be šansų man... Tiesiog nesugebu savęs nulaikyti, išlaikyti, atsiriboti kažkaip ir panašiai..   Atsakymas irgi žmogiškas, paprastas ir be sarkazmo. Bet tai ka jis tokio duoda tai nesuprantu.. smile

Neprisijungęs

#415 2015-07-18 12:33:23

Veronika
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

Bet tai ka jis tokio duoda tai nesuprantu.. smile

Neieškojau jokios naudos. Tiesiog paklausiau.

Neprisijungęs

#416 2015-07-18 12:34:21

Pasiklydes
Senbuvis

Aš ne apie nauda, kokia slypi atsakyme informacija, kokios iš to išvados, va to nesuprantu.. smile

Neprisijungęs

#417 2015-07-18 12:38:06

Veronika
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

Aš ne apie nauda, kokia slypi atsakyme informacija, kokios iš to išvados, va to nesuprantu.. smile

Pagal tavo postus, esi nemažai patirties sukaupęs... Tiesiog. Pasidarė smalsu. Ir tiek. Išvadų iš kitų žmonių jokių nedarau. smile Turiu savo pelkę.

Neprisijungęs

#418 2015-07-18 12:48:04

Pasiklydes
Senbuvis

Anokia čia ir patirtis, tiesiog daug visko esu matęs, patyręs, perskaitęs, esu regėjęs kaip 12 metų blaivybės staža turintis vyras stovi prie kiosko ir prašinėja centu ant alaus apsimyžęs, o dar neseniai ten vaikščiojo pats po ligonines ir kitus "mokė" agitavo kaip reikia blaiviai mastyti, kaip girta iš matymo pažystama mergina klykauja man užėjus i alubari, ėėė, blemba čia juk Pasiklydėlis!, ei kaip faina, kur buvai sveikas... Paklausius ar ne ji nesenai užbaigė Minesotos programa ir "gyvena" dabar blaiviai, ai sako čia Dzin viskas, neesmė... O kiek dar tokiu kur susitinki gatveje  ir klausia kodėl i AA koki susirinkima ar jubiliejini rengini neužeini? Daug kas tavęs pasigenda... Kiek negeri dabar laiko? Sakau 3 dienas.. smile  Nava, o jei vaikščiotum BŪTU matyt 3 metai kokie... Kas ten žino kas kur būtų ar nebūtų. Kai tiesiog visi tie dalykai tiek persimala ssusivelia galvoje, tai jau nebenori NIEKO, nei gyventi blaiviai nei girtai, nei išvis NIEKAIP. Tai tiek tos patirties. smile

Neprisijungęs

#419 2015-07-18 15:45:42

Bebras
Senbuvis

Nu ką, savaitgalis jau atėjo, darbų daug nėra, veikti irgi nelabai ką yra, šiandieną gėrimas nenusimato, bandau blaivytis, tai belieka tik į forumą mestelt vieną kitą skiedalą.

Pumputis rašė:

O gal mesti gerti ?

Jūs blaivininkai turbūt arba apsimetat arba gal tikrai esat siauro suvokimo. Jei mes kalbame apie visokius asmenybės keitimus, "suėmimus save į rankas", kardinalius pokyčius tai metimas gerti yra savaime suprantamas kaip du pirštus apmyžt. Aš ne apie metimą gerti kalbu. O apie tai, kaip ir kokiais metodais pakeisti tą savo asmenybę, nes jūs čia labai deklaruojat savęs keitimą. Kad būtų aiškiau duodu pavyzdį – savo aplinkoje turiu žmogų, kuris yra nuolat blogos nuotaikos, amžinai bamba, amžinai keikiasi, amžinai jį visi skriaudžia, nuolat su visais pykstasi – su giminėm, su tėvais, su praeiviais gatvėje, su laiptinės kaimynais, su kolegom, su kitais žmonėm parduotuvėj, su kitais vairuotojais parkavimo aikštelėj ir t.t. Dar galėčiau "en" atvejų vardinti. Ir tas žmogus alkoholį ragavęs gal kartą ar du per visą gyvenimą, rūkyt irgi gal tik kokią cigaretę ant paragavimo per visą gyvenimą, narkotikų irgi niekad neragavo. Štai jums puikus pavyzdys kad žalingų įpročių ar priklausomybės turėjimas ar neturėjimas neįtakoja žmogaus kaip asmenybės. O juk jūs ir kalbat apie asmenybės keitimąsi, „suėmimą save į rankas“ ir t.t. Tai prašom daugiau konkretumo – kokie tie savęs keitimo metodai.

Neprisijungęs

#420 2015-07-18 16:50:58

Pasiklydes
Senbuvis

Bebras rašė:

O juk jūs ir kalbat apie asmenybės keitimąsi, „suėmimą save į rankas“ ir t.t. Tai prašom daugiau konkretumo – kokie tie savęs keitimo metodai.

Manau Bebre kol nepasakysi, kad va jau "rimtai" nebegersiu ir su tuom užraukta, va blaivas bet vistiek nelaimingas, viskas ŠŪDAS, savijauta bloga, stoga rauna, tol jie su tavimi ta tema ir nesikalbės gali jų net neklausinėti, tylės užsiraukę. Nes tiesiog manau jie (jos) skaito, kad tarsi "gaišta" savo brangų laiką. smile Viena diena jis matai negeria, kita diena jau su kokteiliu stipresnio ant stalo, tada vėl kažkokia "kontrolė" tai vėl prisilaiko... kokia prasmė tokiam aiškinti kažka?

Neprisijungęs

#421 2015-07-18 17:46:49

pariuke
Senbuvis

Liepa rašė:

Laba Pariuke,siuntei man asmeninę žinutę,bet aš jos negavau,nes pas mane negalima kažkodėl pažiūrėti gautų žinučių.

Norėjau paklausti kaip tu po tos sunkios dienos, kai buvo labai bloga.

Neprisijungęs

#422 2015-07-18 17:48:30

pariuke
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

pariuke rašė:

Ir aš vakar vos nenusipirkau vyno. labai nedaug trūko- parduotuvėje buvau jau įsidėjusi į krepšelį, bet pavaiksčiojusi dar po parduotuvę išėmiau...

Oooo ir čia dar vadinasi naujas gyvenimas, naujas mąstymas... Iš manęs ar Babioro dar matai kai kurie šaiposi.. Manau metai dar nepasibaigs ir skaitiklis bus jau butelio dugne... smile

Bus kaip bus, bet nieks netrukdo siekti kad būtų geriau... Jei ir išgersiu kada tai vis geriau nei kiekvieną savaitę kiekvieną savaitgalį.

Neprisijungęs

#423 2015-07-18 18:22:18

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  9mėn.  9d. 
Nerūkau  18m.  9mėn.  26d. 

Artaz rašė:

Sveiki

Sveikas, Artaz.
Ir gerai kad parašei. Aiškiau dabar, ramiau. Nes buvom pastebėję, kad skaitiklis sustojęs. Gal paiškės kada tos mistikos. Laikykis :)

Neprisijungęs

#424 2015-07-18 18:56:47

Bebras
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

<...>Nes tiesiog manau jie (jos) skaito, kad tarsi "gaišta" savo brangų laiką. smile Viena diena jis matai negeria, kita diena jau su kokteiliu stipresnio ant stalo, tada vėl kažkokia "kontrolė" tai vėl prisilaiko... kokia prasmė tokiam aiškinti kažka?

Tai va kur čia šuo pakastas...o aš jau pagalvojau, kad jie gal iš bukumo šitaip. O čia pasirodo iš pasikėlimo. Bet tai blin juk ir aš kažkada buvau blaivininkas. Tai kaip čia išeina, kol negeriu tai glėbesčiuojasi, broliu vadina. O tai kai jau užgėriau ir niekaip neina išlipt, tai ne pagalbos ranką tiesia, o uždėjo ignorą ir tipo pašol von atsiūda mes tavęs nebepažįstam? Dvigubų standartų dvasingumas ne kitaip...hmm

Neprisijungęs

#425 2015-07-18 19:26:14

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  5mėn.  0d. 

Na, va, kaip gražiai abu pasišnekat, ir viską, kas neaišku - išsiaiškinat big_smile

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

Forumo apačia