VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Gyvenu sakykime Vilniuje labiau "prie krašto" tai atejo banga tokia tikrai ne nuo Kauno puses, sakyciau gal daugiau nuo Varenos, t.y. Lenkijos puses, dar dabar drasko medziu lapus, pila kaip reikiant...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 16d. |
Dar ne vakaras Veronika.
Kaip skutau per šunparkį, medžiai tik lankstosi, kad tavy griausmas. Mudu likom šią savaitę dviese su kycium namie, tai bėgau tekina namo, bo langai atdari, kad kamuolinis žaibas man kailiniuoto vaiko neišneštų.
Gerai išprausė ) mama gamta, atsigavau
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 16d. |
Vėtros pavojus praėjo , pas mus LYJA, už tai išgerkim arbatikės.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Vėtros pavojus praėjo , pas mus LYJA, už tai išgerkim arbatikės.
Jaučiuosi dar neatsitokėjusi nuo vakar vakaro kavinėje. Prie gretimo staliuko sėdėjo jauna pora su 4-5 metų berniuku bandydami atkreipti aplinkinių dėmesį. Atkreipė, ogi žiūriu, kad visi trys gurkšnoja alų iš švyturio bokalų . Pamatę mano reakciją labai mielai ir džiaugsmingai (net neklausiami) mums paaiškino, kad o gi vaikas geria tai nealkoholinį
. Klausiu kodėl, sako, kad jam skonis patinka, klausiu vaiko, ar cola nepatinka, sako, kad patinka. Mama man aiškina, kad cola nesveikas gėrimas. Kadangi diskusija vyko pakylėtai ir linksmai, pasiūliau tėvams vaikui duoti parūkyti el. cigarečių. Reakcija mane apstulbino, kad susijaudino ta pati mama ir karštai pradėjo aiškinti, kad jie patys tai gi nerūko ir nieku gyvu nenorėtų, kad jų vaikas nuo el. c. pereitų prie tikrų. Logika geležinė
, į tolimesnes diskusijas nesivėliau, tik po to prisiminiau straipsnį apie vaikų alkoholizmą, kad į jį dažniausiai papuola vaikai ne iš asocialių šeimų
.
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mėn. | 20d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 19d. |
O ar yra kam buvusi tokia situacija, kad bendrauji su pagiringa kolege ir pati pradedi jaustis lyg vakar gerai patempus būtum? Ir kuo ilgiau bendrauji, tuo labiau į tą būsena panyri, net burnoje jaučiu pagirių skonį, galva svaigsta ir bloga darosi. Ir kiekvieną kartą kartojasi, o ji dažnokai tokia darbe pasirodo-anksčiau kartu pasiguosdavom viena kitai apie pagirių sunkumus, o dabar ji viena guodžiasi nors dar nežino, kad aš jau daugiau kaip mėnesį nevartoju...
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 11d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 29d. |
Nida rašė:
O ar yra kam buvusi tokia situacija, kad bendrauji su pagiringa kolege ir pati pradedi jaustis lyg vakar gerai patempus būtum? Ir kuo ilgiau bendrauji, tuo labiau į tą būsena panyri, net burnoje jaučiu pagirių skonį, galva svaigsta ir bloga darosi. Ir kiekvieną kartą kartojasi, o ji dažnokai tokia darbe pasirodo-anksčiau kartu pasiguosdavom viena kitai apie pagirių sunkumus, o dabar ji viena guodžiasi nors dar nežino, kad aš jau daugiau kaip mėnesį nevartoju...
Man būna, kai vyras pripiešęs po namus vaidenas... tik, gal ne taip stipriai, burnoj pagirių nejaučiu, bet galvoj, skrandyje ir visame kūne tai jo... Alkoholio šmėkla visais įmanomais būdais bando parklupdyti, reikia jai maisto... džiūsta bjaurybė alko negaudama.
Neprisijungęs
Merginos man atrodo kai tai yra stresas, įtampa ar dar kas nors, reakcija į tai
O pagirios yra pagirios, organizmas po intoksikacijos ir t.t ..
Kai geri turi pagirias, kai ne, tai kaip tu jas gali turėt?
Gal ten pirmas savaites vyksta dalykai susiję su detoksikacija, abstinencija..bet ..nu nežinau, tai aišku mano nuomonė, niekada manęs neįtikino sausų pagirių paaiškinimas, kažkokia bliadis(persiprašau) o ne terminas..
Gal tai tik žodžiai galima ir juokais rimtai apie šmėklas. Bet kaip vakar mano senas geras draugas blaivybėj pasakė- mažule visi mes turim teisę į savo nuomonę (žemaitiška) . Ją ir išsakiau, kaip kam patogiau tas taip ir galvoja apie savo gyvenimą.
Neprisijungęs
bijau aš šmėklų, kaip koks retviveris chuliganų, jei ką garantuoju slėpčiausi kam už škvarniko..todėl nemėgstu sau jų net įsivaizduot. Tikrai imačiau jaustis atitinkamai ir finale pamatyčiau jei menesį apie tai galvočiau. Įsivaizduoju kad aš ir šmėklos varom kaip dvi lygiagrečios tiesės ir mūsų trajektorijai be šansų susikirst. Iš bailumo aš čia pabumbėjau.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 11d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 29d. |
Egle rašė:
bijau aš šmėklų, kaip koks retviveris chuliganų, jei ką garantuoju slėpčiausi kam už škvarniko..todėl nemėgstu sau jų net įsivaizduot. Tikrai imačiau jaustis atitinkamai ir finale pamatyčiau jei menesį apie tai galvočiau. Įsivaizduoju kad aš ir šmėklos varom kaip dvi lygiagrečios tiesės ir mūsų trajektorijai be šansų susikirst. Iš bailumo aš čia pabumbėjau.
aš tų baidyklių irgi bijau. Šmėkla sugalvojau kaip metaforą priklausomybei, kad gražiau skambėtų
Neprisijungęs
Žiauriai norisi išgert..T.y. - užsimiršt. Mane parduotuvėj pirkėjas iš to pačio miestelio, pavadino "putlia". Aišku, gerai, kad ne karve, bet vis tiek nuskambėjo kaip antikomplimentas....
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Žiauriai norisi išgert..T.y. - užsimiršt. Mane parduotuvėj pirkėjas iš to pačio miestelio, pavadino "putlia". Aišku, gerai, kad ne karve, bet vis tiek nuskambėjo kaip antikomplimentas....
tikriausiai diedas koks, čia labai panašiai, kaip vaikystėj su broliu kaldavomės, tai jis mane finale apspjaudavo, tai nė bėk nei rėk nei duok atgal, uij kai nervuoja..
Neprisijungęs
kuo toliau einu, tuo labiau suprantu, kad laiko gaišatis būti kuom nors kitu nei Egle , nėra saugesnės vietos man pasauly, nei būti tuom kuom esu...va..puikus dalykas.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 0d. |
Egle rašė:
kuo toliau einu, tuo labiau suprantu, kad laiko gaišatis būti kuom nors kitu nei Egle , nėra saugesnės vietos man pasauly, nei būti tuom kuom esu...va..puikus dalykas.
Liuks, Egle. Taikliai, teisingai, prasmingai, subtiliai Ir man labai tinka šis tavo sakinys, tik su "Troja", vietoj "Eglė".
Neprisijungęs
Aš tai šiandien vaikščiojau aplink Šakių tvenkinį - relaksavausi Ir Gelgaudiškio dvare prie rožių krūmo meditavau. Ir murkiau, kaip katinas iš malonumo
Faina ir kasdienybė, faina ir kai kas nors nekasdieniško nutinka.
Neprisijungęs
kelionės, kelionės, kelionės..faina Troja
Neprisijungęs
Troja rašė:
Egle rašė:
Liuks, Egle. Taikliai, teisingai, prasmingai, subtiliai
Ir man labai tinka šis tavo sakinys, tik su "Troja", vietoj "Eglė".
paskolinta ir prijaukinta mintis
Neprisijungęs
Retokai kišu savo snukį į tokias temas kur kalbasi "užsimotyvavę užsipozityvavę" bet ta Egles mintis su laiko gaišatim užkabino ir neduoda ramybės. Vadinas ir man reikalas bręsta paskiest vieną kitą pastraipą briedo į šitą saule ir gėlytėm žydintį dialogą.
Įdedam vietoj žodžio "Egle" žodį "Bebru" ir žiūrim kas gaunasi. Visiškai teisingai - gaunasi šnipštas. "Laiko gaišatis būti kuom nors kitu nei Bebru" Pala pala mielieji mentoriai, ačyveriai ir gyvenimo guru - ne viskas čia taip prosta. Jūs siūlot priimti save tokį koks esu. Betgi kaip aš galiu save priimti tokį bjaurų, tingų, storą, nekalbų, piktą, cinišką, zanūdną, draugų neturintį tipą? Aš nekenčiu savęs tokio, ir tai labai adekvatus jausmas šiai situacijai. Negi dabar sau į galvą kalsiu, kad tipo save labai tokį myliu, kad tipo save tokį priimu koks esu? Nee draugai mieli, nepriimu ir noriu būti visai kitokiu.
Kažkada dar būdamas studžium sau piešiau standartinį laimingo gyvenimo modelį - nu kad padarysiu afygeną karjerą, turėsiu gražuolę žmoną, krūvas vaikų ir didelį namą, turėsiu autoritetą visuomenėj ir t.t Deja, gyvenimas pasisuko visiškai kita kryptim. Iš gražaus, sportiško, protingo, perspektyvaus jaunuolio liko tik prasigėręs, nusidepresavęs, apaugęs lašiniais, susuktas skausmų, prakaito ir dusulio, piktas ir jau gan bukas senbernis be jokių gyvenimo tikslų ir siekių. Ir jūs man siūlot tokį save priimt ir pamilt? Nekenčiu savęs tokio!
Neprisijungęs
Nežydi šitas forumas gėlytėm toli gražu. Tik taip atrodo. Jau vien pats pavadinimas reiškia, kad čia renkasi žmonės, turintys bėdų. Ir didelių. Nė vienas čia neatėjo šiaip sau, iš neturėjimo ką veikt. Ir gert nepradėjo todėl, kad buvo labai skanu. Kiek teko pastebėt - save mylintis čia greičiau išimtis, negu taisyklė. Tiesiog bandoma sau įteigt, kad viskas gerai (taip ir turėtų būt), nes kitaip gyvent beveik neįmanoma. Reikia kažką daryt, nes jei visai nieko nedaryt, tai ir rūgsi toje pačioje kūdroje. Juk per prievartą niekas niekam pražiodęs gerklės alkoholio nesupila. Žinau, yra pasiteisinimas, pati taip teisinuosi - nekenčiu savęs, bloga, depresija, o išgeriu ir užsimirštu. Tik kad nėra taip. Alkoholis - stiprus depresantas. Kuo jo daugiau, tuo giliau į depresiją. Ir nesutinku su nuomone, kad depresija - išgalvota farmacininkų. Tai ne tik bloga nuotaika ir nenoras gyvent. Yra dar krūva fizinių pojūčių, dėl kurių negali pakilt iš lovos ir nueit bent valgyt pasiimt. Gėrimas labai trumpam "pagydo"... Po to gaunasi kaip užburtas ratas - geriu, nes bloga, bloga, nes geriu...
Gal ne į temą biški gavosi, bet...
Neprisijungęs
čia apie Eglę ir Troją kalba buvo Bebre, jei tu gyveni kitaip, ok, ir kad pasisakei savo savijautą tai irgi puiku ....jei buvo ironija tavo man asmeniškai trut ir nuplaukė kaip nuo anties vanduo, saugokis kad tau negrįžtų ir tavęs nesužeistų, bjaurus dalykas, išbandyta, laiko gaišatis ironiškai mokyti kitus.....kai to situacija anė pro kur nereikalauja, nebent tau iš nuobodulio užsinorėjo pasididžiuoti savo skauduliais girtais..trūksta dėmesio, vieniša, skauda, pavydu, pikta...fill ithe list yourself my dear friend..skyrius kaip aš jaučiuosi šią minutę, o ne kaip mentoriai...
Neprisijungęs
yra tokia patarlė, amerikiečių berods :
bull in a china shop kai pabandai iškišti ranką iš didelės neapykantos sau ir pasauliui Bebre, gaunasi kaip toj patarlėj..manau teks ateity išmokti bendradarbiauti ir su šviesiąja savo ir pasaulio puse..
o aš jaučiuosi taip kad norisi greit greit pasisakyt ir kuo skubiau pabaigt pokalbį tarp tavęs ir manęs...deja taip..bet išgyvensim
Neprisijungęs
Na aš tik tą vieną Egles sakinį sau prisitaikiau, nieko nekritikavau tik save patį išvadinau visokiais epitetais. Bet Egle kaip visada viską priėmė asmeniškai ir pradėjo putotis. Atrodo žmonės lyg ir teigiami, bet truputį užkabink tai kaip drėbtels atgal, kad liksi be amo. Tada ir pasimato tikrieji veidai. Aš jau skaitau, kad esu piktas, bet kad pasiekti kai kurių iš jūsų piktumo lygį tai man dar reiktų gerokai pasistengti.
Na turbūt viskas, toliau dalyvavimą forume stengsiuos kiek įmanoma labiau dozuoti. Viską ką norėjau jau pasakiau. Ačiū.
P.s. Iškaimo, depresijos niekas neišgalvojo, ji yra tikrų tikriausia. Farmacininkai dirbtinai sugalvojo depresijos priežastį, kad būtų galima tonom iškišinėti vaistus. Juk tai milijardai dolerių jei taip globaliai paėmus.
Neprisijungęs
Bebre tu išpampęs nuo nepagrįstų pagyrų ir stereotipų kokia pasaulio struktūra ir kas kuom gyvena, išpampęs nuo gėrimo, todėl man tiesiog nemalonu kai pradedi vograut koks tu fainas, stigmatikas, išmintingas, cituoji mane, ne aš tave, į sveikatą išminčiau..tikrai nedegu pykčiu, tik įkyrus esi tipas apie kurį kažkodėl imama tūpčiot..kaip apie įpatingą vargšą, peace...atsisuk kada nors veidrodį ir į save ir pamatysi tą mistinį mentorių apie kurį šneki skalsu kalbos..prisigeri prišiki atsiprašant, o paskui žiūri, kodėl pozityvukai pozityvukais netrykšta, man ant galvos tikrai nedergsi, siuntinys keliauja atgal
Neprisijungęs
Bebras rašė:
<<<<Iš gražaus, sportiško, protingo, perspektyvaus jaunuolio liko tik prasigėręs, nusidepresavęs, apaugęs lašiniais, susuktas skausmų, prakaito ir dusulio, piktas ir jau gan bukas senbernis be jokių gyvenimo tikslų ir siekių. Ir jūs man siūlot tokį save priimt ir pamilt? Nekenčiu savęs tokio!
Bebere, tu turbūt vakar galvą susitrenkei ???? Tu pats sukūrei „šiandieninį“ SAVE ir toliau sėkmingai save „tobulini“... Tai kuo tu nepatenkintas???? Net nebežinau ką ir pridurti... kažkoks absurdo teatras ....
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Iš gražaus, sportiško, protingo, perspektyvaus jaunuolio liko tik prasigėręs, nusidepresavęs, apaugęs lašiniais, susuktas skausmų, prakaito ir dusulio, piktas ir jau gan bukas senbernis be jokių gyvenimo tikslų ir siekių...
Pala pala, Operator stabdyk kadra ir mataj plionka nazad... Čia įdomu kuriame tu gyvenime Bebre buvau toks afygenai perspektyvus sportiškas gražuolis sexy Boy??? Praeitame ar užpraeitame? Dėl dabarties nesiginčysiu, bet nereikia ten suidealizuoti to ko nebuvo, būkime biedni bet teisingi...
Neprisijungęs
Tara jau ne pirmą kartą parašo mano mintis. Šiuo atveju - apie Bebrą. Bebre, juk bazinis Bebras nėra apaugęs lašiniais, smirdintis prakaitais ir alkoholikas. Bazinis Bebras kažkada teikė daug vilčių ir perspektyvų. Bet tas bazinis Bebras savomis letenėlėmis nusilipdė šiandieninį Bebrą. Kažkuria dalimi visada mažytę, ar didesnę dalį kaltės reikia suversti tėvams ir aplinkai, kurioje augama ir auklėjamasi, nes kažkiek įtakos tai visada turi ir žmogui suaugus. Bet suaugęs žmogus yra paties savęs šeimininkas ir šios srities veiklos plotai yra neišmatuojami. Todėl, sakykim, sąlyginai iki 50 metų žmogus save gali pakeisti iš juodo į baltą ir atvirkščiai. Vėliau gal ne taip kardinaliai. Todėl bebrenk, nebebrenęs, mielas Bebre, kad esi Pasaulyje didžiausias vargšas, gyvenimo nuskriaustas bėdžius, bet didžiąją dalį savo minimo "turto' įsigijai ir susikaupei pats savo elgesiu, savo tingėjimu domėtis ir rūpintis savimi.
Ir teisi kažkiek Eglė, kad savo paverkšlenimais, galimai, provokuoji tavęs gailėtis, užjausti - va, koks vargšiukas, kaip jam nesiseka. Žinok, kai paimsi (jeigu paimsi) save į rankas, viskas pasikeis kardinaliai, ir, kas svarbiausia, atsitiks stebuklas - pasikeis tavo vidus, ko niekas nesitiki, nes galvoja, kad pasikeisti galima tik numetant svorį ir susireguliuojant cholesterolį ar kraujospūdį.
Bet taipogi žinau, kad tuščiai čia bandau savo galva pramušti sieną - tavo tikslai kiti.
O dėl to, kad nerašysi postų, ar mažiau jų rašysi, tai aš visai nesutinku Aš tavo postus skaitau su susidomėjimu. Jei nebūtum parašęs, tai ir šitų diskusijų nebūtų, ir neišdėtume tavęs į šuns dienas
Neprisijungęs