VšД� "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД� "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#1001 2015-07-13 21:12:32

Tara
Senbuvis
Registravosi: 2012-02-11
Žinutės: 592

Re: Girtos naktys

Iškaimo rašė:

Gerai čia pasikalbėjo du pijokai portale "buk blaivus". Jus nuostabūs, berniukai :-P
A tu, Bebre, tai išvis randi ką gert - likerį. Kaip boba kokia big_smile big_smile

Panašu kad jiems galvos perkaito per tuos didelius karščius.... cirkas be pinigų..

Neprisijungęs

2015-07-13 21:12:32

Google

#1002 2015-07-13 21:17:27

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Man cirkas patinka big_smile Ypač kai pati cirkinykė gera:D big_smile
Galiu pakonsultuot, kaip pasigert namie taip, kad niekas nesuprastų big_smile Tik su piktais nenoriu bendraut wink

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#1003 2015-07-14 00:45:19

Bebras
Senbuvis
Registravosi: 2015-06-17
Žinutės: 794

Humoristai...vienam cirkas, kita su piktais nenori bendraut. Patys sau prieštaraujat. Visų pirma rask tu man nepiktą, pozityvumu trykštantį pijoką. Visi mes vienaip ar kitaip pikti, nes pijokavimai apgriovė gyvenimus, atbukino smegenis, ko pasekoje dingo subtilūs jausmai ir liko tik grubios emocijos tokios kaip pyktis. Neišimtis ir tu Iškaimo. O šiaip koks jau čia cirkas - tiesiog kalba du geriantys alkoholikai apie nūdienos aktualijas. Pala pala, o jūs kartais nebuvot tam pačiam cirke dar didesniais cirkininkais? Aaa...jau pamiršt spėjot. A nebijot, kad teks vėl prisiminti? smile Ir iš kokios balos tas užtikrintumas? Čia vienas toks veikėjas, neminėsiu vardo, irgi blaivią išmintį skelbė, kol vieną dieną nesutikau jo detokse su pižama. Aplamai, blaivybė yra nenatūrali pijoko būsena. Kodėl tiek daug atkryčių. O todėl, kad pijokas kenčia, vaikšto į aa susirinkimus, valgo tortus, trina medalius, brauko mėlynas knygas, kalba poterius, glėbesčiuojasi su aa nariais, ploja katučių...iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad viskas zašibys, bet vistiek kažkotai trūksta, kažkokia nenatūrali ta būsena lyg cukrinis saldainis. Kenčia toliau, kol vieną dieną bac - spjauna į viską ir eina pirkt bonkės. Atrodo nei iš šio nei iš to paėmė ir užgėrė. Nė velnio - užgėrė, nes susikaupusi nenatūralaus gyvenimo įtampa sprogo per kraštus. Blaivybę sulyginčiau su susilaikymu nuo sekso. Gali suslaikinėti kiek tik nori, bet ateis diena, kai seksualinė įtampa išsiverš. Ir niekas čia nepadės, nei maldos, nei tortai, nei medaliai. Štai taip!

Neprisijungęs

#1004 2015-07-14 11:56:14

Tara
Senbuvis
Registravosi: 2012-02-11
Žinutės: 592

Bebras rašė:

<<<<Aplamai, blaivybė yra nenatūrali pijoko būsena. Kodėl tiek daug atkryčių. O todėl, kad pijokas kenčia, vaikšto į aa susirinkimus, valgo tortus, trina medalius, brauko mėlynas knygas, kalba poterius, glėbesčiuojasi su aa nariais, ploja katučių...iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad viskas zašibys, bet vistiek kažkotai trūksta, kažkokia nenatūrali ta būsena lyg cukrinis saldainis. Kenčia toliau, kol vieną dieną bac - spjauna į viską ir eina pirkt bonkės. Atrodo nei iš šio nei iš to paėmė ir užgėrė. Nė velnio - užgėrė, nes susikaupusi nenatūralaus gyvenimo įtampa sprogo per kraštus. Blaivybę sulyginčiau su susilaikymu nuo sekso. Gali suslaikinėti kiek tik nori, bet ateis diena, kai seksualinė įtampa išsiverš. Ir niekas čia nepadės, nei maldos, nei tortai, nei medaliai. Štai taip!

Tipinis geriančio žmogaus mastymas, sakyčiau geležinė logika. Sutinku su tavim dėl vieno dalyko: JEIGU blaivybė yra „našta“, tada taip - UŽGERSI ir tik laiko klausimas kada tai įvyks. Blaivybė neturi būti „našta“, blaivas gyvenimas turi būti norma, turi būti priimtinas. Va čia ir prasideda: ar sugebi sukurti gyvenimą kuris būtų priimtinas ir malonus, pilnavertis??? Gėrimas tai bėgimas nuo savo sukurto gyvenimo, bėgimas nuo savęs, bėgimas nuo savo „rankomis“ sukurtos realybės.
Aš prisimenu momentą gyvenime, kada mes su chebra savaitgaliais važiuodavome į gamtą ir ten gerdavome ir buvome įsitikinę, kad tam turime moralinę teisę – nuimti savaitės įtampą, atsipalaiduoti, nuleisti garą. Iš tikro mes norėdavome BENT TRUMPAM PABĖGTI iš savo realaus gyvenimo kurį patys tokį ir sukūrėme.

P.S Gerdami mes visi cirkindavomės ir dar kaip cirkindavomės... smile

Neprisijungęs

#1005 2015-07-14 13:05:33

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Tara rašė:

Aš prisimenu momentą gyvenime, kada mes su chebra savaitgaliais važiuodavome į gamtą ir ten gerdavome ir buvome įsitikinę, kad tam turime moralinę teisę – nuimti savaitės įtampą, atsipalaiduoti, nuleisti garą. Iš tikro mes norėdavome BENT TRUMPAM PABĖGTI iš savo realaus gyvenimo kurį patys tokį ir sukūrėme...

Jei tavo toks požiūris, tai netaikyk būtinai jo VISIEMS pagal viena schemą. Nežinau apie kokia čia "moralinę" teisę kalba užėjo, bet mano realiame gyvenime tiesiog nereikia nuo nieko niekur bėgti nei trumpam nei ilgam, nei nuo savęs, nei nuo kitų žmonių. Nemėgstu apskritai bėgioti gyvenime nei tiesiogine nei perkeltine prasme. Užėjo noras ir įkalei, o jei lakoniškai pasakius - mano gyvenime svaigalai užima savo tam skirtą vietą. Be abejo tai ne pienas su šilta bandele, dalykas tai rimtesnis, bet aš Jų nebijau. Bandžiau be jų - man tai ne TAS. Be abejo taip ir turi būt, čia natūralu man ten "pūtė arabus" kas tik netingi, suprask priprasi su laiku. Gal po metų, o gal po dešimties. Nepripratau. Nesiruošiu aš prie nieko pratintis dešimtmečiais, nėra tam kantrybės. Panašus matyt jausmas kaip su batais keliais dydžiais mažesniais vaikščioti... Suprantu jei būti didesni keliais dydžiais, tai puse velnio, o čia jei kojų pirštus  tipo reikia "nupjauti" ir kažkada apsiprasi, sorry, matyt ne man... smile

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

#1006 2015-07-14 13:23:21

Bebras
Senbuvis

Tara rašė:

<...>Blaivybė neturi būti „našta“, blaivas gyvenimas turi būti norma, turi būti priimtinas. Va čia ir prasideda: ar sugebi sukurti gyvenimą kuris būtų priimtinas ir malonus, pilnavertis??? Gėrimas tai bėgimas nuo savo sukurto gyvenimo, bėgimas nuo savęs, bėgimas nuo savo „rankomis“ sukurtos realybės.

Čia mes prieinam vieną iš įdomesnių, mano galva, momentų. Kai nusprendžiau, kad su alkoholiu - jau rišta, praėjau "pilną programą": Minesota, psichoterapija, AA susirinkimai, bažnyčia, santykių su artimaisiais tvarkymas. Ir buvau aktyvus tose visose srityse. Taip pragyvenau beveik blaivius metus ir vieną dieną bac - ant visko padėjęs prisigėriau. Koks galėtų būti to paaiškinimas? Nežinau, bet kaip sako Pasiklydes "man tai ne TAS" Ta prasme tą visą blaivybės programą pavadinčiau "prėsku gyvenimu". Kažkoks savęs varžymas bandant save įtikinti, kad juoda yra balta.
Kitas įdomus momentas - kai paklausiu tūlo išblaivėjusio pijoko, kaip jis susikurią tą pilnavertį blaivų gyvenimą, tai atsakymai būna iš tos pačios operos "Einu į AA...kai nuėjau į AA viskas apsivertė aukštyn kojom...reik dažnai lankyt AA...reik daryti žingsnius" Ne chebra, vien AA lankymo neužtenka ir jūs patys tai žinot. Tad labai konkretus klausimas blaiviems alkoholikams - kaip jūs sukuriat tą priimtiną, malonų ir pilnavertį gyvenimą?

Neprisijungęs

#1007 2015-07-14 13:43:58

Pasiklydes
Senbuvis

Man savotiškai taip ironiškai primena Viduramžių sakykime Europos istorijos toki momentą, kai nepaslaptis kas tokie "parino" visokius jaunus pramogaujančius valkataujančius personažus vykti i Kryžiaus žygius... Kaip mes gerai žinome, didelė dalis ir nesugryžo iš tų "žygiavimų". Taip ir parino, laukia gryna gryniausia Dangaus Karalystė. Vistiek dabar čia paskendę nuodėmese, nieko gero neveikiate, girtaujate, paleistuvaujate, dvasiškai vienžo "žlugę"... Ir daug kas taip ir tikėjo iki pat mirties kad jie ten vyksta kažko Šventai svarbaus, kažkokia ten jų svarbi Misija... Panašiai su ta blaivybe kai kurie įsivaizduoja kad jų laukia kažkokia "Pažadėtoji Šventoji Žemė", tik prasičiuchino ir jau jau kažkas TOKIO bus... Kiek kur AA literatūroje tiesiai šviesiai kišama mintis, kad va Jūs visi patyrėte "Dvasinį bankrotą"... Tuos pačius "Kasdienius apmąstymus" vienu metu labai intensyviai studijavau, neprilipo ir tiek. Nesuprantu aš to "Dvasinio Bankroto" kas čia per chėrnia... smile

Neprisijungęs

#1008 2015-07-14 13:59:50

Bebras
Senbuvis

Aš apskritai manau, kad ta AA literatūra yra žalinga. Visokios mėlynos knygos, kasdieniai apmąstymai ir t.t. Kodėl? Todėl, kad žmogui, gyvenusiam visiškai kitokį gyvenimo būdą - t.y. kažkada girtavusiam, melavusiam, vogusiam žmogui brukamas visiškai priešingas gyvenimo būdas - tipo būti dvasingam, sąžiningam, vos ne šventam blemba. Tai aš dar reabilitacijoj garsiai pasakiau darbuotojams - chebra, su tokiu gyvenimo būdu šiuolaikiniame pasaulyje niekur nenueisi, tik ubagu patapsi. Tie man kažką apie dvasingumą pradėjo skiest. Dvasingumas yra labai gerai tik vienu atveju - jei esi kunigas ir iki gyvos galvos tau nereikia rūpintis savęs išlaikymu. Tada taip, gali skiesti iki apsitriedimo apie dvasinį gyvenimo būdą. Jei esi paprastas žmogus ir tau reikia išmaitinti ne tik save, bet ir šeimą, vaikus, tai darysi viską, kad išgyventum. Kaži dvasingieji tėveliai, jei iš bado grėstų mirtis, ar neitumėte medžioti žvėrienos, ar neitumėte vogti, plėšti, žudyti? Ar ir toliau skiestumėte apie dvasinį gyvenimo būdą? Kai kuriose trečiosiose šalyse motinos savo vaikus suvalgo, nes tiesiog miršta iš bado. Dingsta pats stipriausias instinktas - motiniškas. Ir dėl ko - dėl išgyvenimo. Va čia ir prieinam esmę - visi blaivininkai skiedžiate apie kažkokius mistinius priimtinus dvasinius blaivius gyvenimus, bet iš tikrųjų tai jūs per prievartą save varžote nuo alkoholio, nes paprasčiausiai bijote mirti. Suveikia išgyvenimas. Tik jūs jį įvelkat į kažkokius idiotiškus dvasinius principus. Elementari realybė.

Neprisijungęs

#1009 2015-07-14 14:05:41

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  9mėn.  28d. 
Nerūkau  18m.  10mėn.  14d. 

Bebras rašė:

....................
Kitas įdomus momentas - kai paklausiu tūlo išblaivėjusio pijoko, kaip jis susikurią tą pilnavertį blaivų gyvenimą, tai atsakymai būna iš tos pačios operos "Einu į AA...kai nuėjau į AA viskas apsivertė aukštyn kojom...reik dažnai lankyt AA...reik daryti žingsnius" Ne chebra, vien AA lankymo neužtenka ir jūs patys tai žinot. Tad labai konkretus klausimas blaiviems alkoholikams - kaip jūs sukuriat tą priimtiną, malonų ir pilnavertį gyvenimą?

Ei kompanija, kiek galima apie tą AA... Yra ir kitokių patirčių, ne vien tie štampai ir tunelinis mąstymas. Pakaks, nedarykim bent iš šio forumo AA organo, ar priešingai kovos su AA citadelės kažkokios.

Jei mane, Bebre, laikai tuo sveikstančiu alkoholiku, tai pabandysiu atsakyt: Nekuriu jokio specialaus malonaus ir prasmingo gyvenimo. Ir savęs nekuriu ir pasaulio. Teisybių baisinių neieškau, ne stengiuosi neieškot... Kartais pramuša :) Paskui ir gėda būna, ir pikta. :)
Kažkaip paprasčiau žiūriu. Taip sunku, skauda kartais, nu :)

Neprisijungęs

#1010 2015-07-14 14:22:21

Pasiklydes
Senbuvis

Pakankamai retai iterpiu AA i viešas diskusijas, kita vertus kodėl gi ne... Mačiau, sutikau, pažinau žmones kuriems tai svarbu, tai kažkaip suveikia, taip jiems tiesiog manau ramiau... Faina. Neseniai sužinojau, kad gana tolimas giminaitis, net nežinau kaip jis ten pasivadintu, mano brolio žmonos sesers ir t.t... Neesmė. Na tai tipo tų ten kurie jam artimesni verčiamas dėl "šventos ramybės" buvo nugrūstas vėl koduotis, nors kaip supratau negeria nepirmi metai... Susiradau. Paklausiau, nepyk, o kam tu gali paaiškinti jei tiek metų nebegeri? Man tiesiog irgi taip ramiau. Sumokėjome. Pakartojome. Matyt dažnai nereikia ypatingo paaiškinimo...

Neprisijungęs

#1011 2015-07-14 19:01:38

Viktorija
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 176

Susidomėjusi skaitau dviejų, kad ir pageriančių, bet labai logiškai dėstančių mintis vyrukų diskusiją. Aš vėl, kaip tas peliukas iš "Dvyračio" galvoju ir taip, ir kitaip ...., bet nutariau paklausti tiesiai, be jokios ironijos ir provokacijų. Tikrai smile. Taigi, ar jūs alko vartojimą pagal paskirtį (duotuoju atveju į vidų) laikote vertybe, ar blogybe ? Klausiu todėl, kad kartais postai būna apie tai, kad be alko gyvenimas yra "prėskas", kartais apie tai, kaip gyventi su juo yra chu... Nu, bet alko yra gi cheminis darinys, t.y. nekintamas:rolleyes:.

Neprisijungęs

#1012 2015-07-14 19:34:22

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  5mėn.  19d. 

Bebras rašė:

Va čia ir prieinam esmę - visi blaivininkai skiedžiate apie kažkokius mistinius priimtinus dvasinius blaivius gyvenimus, bet iš tikrųjų tai jūs per prievartą save varžote nuo alkoholio, nes paprasčiausiai bijote mirti. Suveikia išgyvenimas. Tik jūs jį įvelkat į kažkokius idiotiškus dvasinius principus. Elementari realybė.

Nu čia jau tokią nesąmonę, Bebre, parašei, kad nei rėk, nei bėk. Nesinori tikėti, kad tavo nuovoka yra tokio siauro diapazono. Manau, kad taip rašai tik norėdamas  save pateisinti ir paguosti.

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#1013 2015-07-14 19:43:35

Bebras
Senbuvis

Marijau, laimingas tada žmogus esi jei viskas savaime klostosi be pastangų.
Gavau gerą juoko dozę, geras klausimas - ar vertybė ar blogybė. Nu kokį čia pavyzdį pateikt...Sakykim tau skauda sąnarius ir tau reik eit į darbą. Su skaudančiais sąnariais nepadirbsi. Tam kad sugebėtum dirbti esi priversta gerti stiprius skausmą malšinančius vaistus, kurių šalutinis poveikis ateityje padarys skrandžio opas. Ir net žinodama tą šalutinį poveikį vistiek geri vaistus, nes tiesiog nėra kitos išeities. Tai va - mano atvejis toks. Geriu alkoholį tam, kad gyvenčiau, dirbčiau nors ir žinau koks žudantis yra alkoholio poveikis. Negerdamas alkoholio tiesiog visą dieną drybsočiau lovoje kaip kokia daržovė. Mano atveju alkoholis kaip vaistas, nei vertybė, nei blogybė.

Neprisijungęs

#1014 2015-07-14 19:47:04

Troja
Senbuvis

Bebras rašė:

Tara rašė:

<...>Blaivybė neturi būti „našta“, blaivas gyvenimas turi būti norma, turi būti priimtinas. Va čia ir prasideda: ar sugebi sukurti gyvenimą kuris būtų priimtinas ir malonus, pilnavertis??? Gėrimas tai bėgimas nuo savo sukurto gyvenimo, bėgimas nuo savęs, bėgimas nuo savo „rankomis“ sukurtos realybės.

Tad labai konkretus klausimas blaiviems alkoholikams - kaip jūs sukuriat tą priimtiną, malonų ir pilnavertį gyvenimą?

Žmonėms, kurie nenori mesti gerti, gali rašyti kokius tik nori receptus, kaip susikuriamas blaivus pilnavertis gyvenimas, bet gi kad jie nenori nieko girdėti. Aš manau, kad jiems patiktų tik vienintelis receptas, jei parašyčiau, kad blaivus pilnavertis gyvenimas susikuriamas kiekvieną dieną geriant nuo ryto iki vakaro. Va tada jau tiktų.
Pavyzdžiui, mano blaivus ir  pilnavertis gyvenimas šiuo metu yra toks: kas antra diena - sausas badavimas su fiziniu krūviu - 15 km energingu ėjimu. Žodžiu, valgau tik kas antrą dieną big_smile Nu bet gi beprasmiška rašyti, kad tokiu būdu pasigamina didžiuliai kiekiai visokių ten dopaminų, serotoninų ir panašios xiernios, ir savijauta yra tiesiog euforinė, pilna vidinio džiaugsmo. Tai yra puikus vaistas prieš depresiją, nes mokslo yra įrodyta, kad badaujant su fiziniu krūviu, gaminasi konkretūs laimės hormonai. Žinoma, badauti patartina ne iš lempos, bet raštingai big_smile
Bet mes gi nesusišnekam big_smile

Neprisijungęs

#1015 2015-07-14 19:49:29

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  1mėn.  30d. 
Nerūkau  0m.  2mėn.  17d. 

Bebras rašė:

<...> laimingas tada žmogus esi jei viskas savaime klostosi be pastangų. <...>

Bebre, ar be pastangų kas nors yra įmanoma šiam gyvenime hmm Manau, kad tikrai ne. Ir, kad išgert, žiūrėk, kiek pastangų įdedi... lol

Neprisijungęs

#1016 2015-07-14 19:49:39

Pasiklydes
Senbuvis

Alkoholis man nei Gėrybė nei Blogybė, o tiksliausias apibendrinimas - Realybė. Manyčiau Bebro situacija kiek galbūt kitoniška, nesijaučiu asmeniškai "durnas" neišgėręs, tų vadinamų depresijų ar "triasučkų" tikrai neturiu iš pat ryto, kad nudirbti ar vieną ar kitą darbą man nereikia būtinai 200 gramų ko stipresnio, nes kitaip negaliu pradėti. Bet... Kadangi aibę dalykų gyvenime esu daręs ir tebedarau ir Be ir Su Svaigalais, na tiesiog kaip suaugęs ir daugybę metų vartojantis manau privalau turėti savo nuomonę... Žiūrėti sporto varžybas blaiviai - totalus šūdas, žiūrėjau puse futbolo ir krepšinio pasaulio čempionatu Be, kita Su, kaip ten sakoma, Naktis - Diena... Iškylos, turistinės kelionės,koncertai, "tūsai", gimtadieniai - be alkoholio man nykuma, užeini tik pasveikinti, pasilabinti, tas anas ir net nesinori ilgiau būti., kai paklausė nesenai vienam gimtadienyje, kodėl taip greitai nori išeiti? Atsakiau viena - pasveikinau, o jei nėra su kuom ir ka gerti stipresnio, čia man deja neįdomu.  Seksas Be, bandžiau gal 15-20 kartų gyvenime - FYGNIA, malonumo prasme palyginus kas išgėrus po brendžio taure ar bonka vyno "ant dviejų".. smile  Nenoriu tiesiog ilgiau tęsti, nes sąrašas tuom nesibaigia... Skaudanti iš ryto galva kaip suprantate man irgi ne rodiklis.  Vakar negėriau, o širyt vistiek skaudėjo, kažkaip pofyg. smile Iš blogybiu matyt išskirčiau visus neaiškius konfliktus, buitinius, viešus, "razborkes", meilės trikampius, keturkampius, girtus pliotkus, visokias traumas, bet ar jų visai nebūna blaiviems žmonėms?? Manau kad būna. Tikiu kažkam kitaip, todėl nereikia pulti stigmatizuoti, demonizuoti ar idealizuoti, paprasčiau kalbant man alkoholis tai nei kraujuojanti Stigma, Nei kažkoks Demonas, nei gyvenimo būdo Idealas. Matyt toks hibridinis variantas. Tikiuosi atsakiau. smile

Neprisijungęs

#1017 2015-07-14 19:51:58

Troja
Senbuvis

Bebras rašė:

nes tiesiog nėra kitos išeities.

Įsideda žmogus sau į galvą tokią nesąmonę kaip pagrindinę ir nepajudinamą tiesą ir ta "tiesa" vedžioja vargšą žmogų visą gyvenimą savo tamsiais labirintais smile

Neprisijungęs

#1018 2015-07-14 19:53:32

Bebras
Senbuvis

Žinai Troja, aš nebūtinai pats tikiu tuo ką rašau. Kartais provokuoju atsakymus, nes šiam gyvenimo etape esu kryžkelėj. Arba toliau smingu žemyn į visišką mėšlidę arba keliuosi ir lipu iš šito viso mėšlo. Man reikia pasirinkti galutinai kuriuo keliu eiti. O šiaip tai retai būna, kad taip aktyviai dalyvaučiau forume, nes tokią veiklą skaitau gan neproduktyvia ir nelabai prasminga, bet čia jau lyrinis nukrypimas... Tiesiog pasakysiu gal taip - sos, man blogai, aš esu desperacijoje!

Neprisijungęs

#1019 2015-07-14 20:06:44

Troja
Senbuvis

Bebras rašė:

Žinai Troja, aš nebūtinai pats tikiu tuo ką rašau. Kartais provokuoju atsakymus, nes šiam gyvenimo etape esu kryžkelėj. Arba toliau smingu žemyn į visišką mėšlidę arba keliuosi ir lipu iš šito viso mėšlo. Man reikia pasirinkti galutinai kuriuo keliu eiti. O šiaip tai retai būna, kad taip aktyviai dalyvaučiau forume, nes tokią veiklą skaitau gan neproduktyvia ir nelabai prasminga, bet čia jau lyrinis nukrypimas... Tiesiog pasakysiu gal taip - sos, man blogai, aš esu desperacijoje!

Bebre, desperacija yra būtent ta vieta, kurioje žmogus gauna spyrį į subinę keistis smile

Neprisijungęs

#1020 2015-07-14 20:10:47

Pasiklydes
Senbuvis

O man jaučiu kad greitai užeis Alkoholinė Aspiracija... smile

Neprisijungęs

#1021 2015-07-15 00:04:12

Bebras
Senbuvis

Ką gi, šiandien kažkaip lengviau organzimas pernešė trauktinę su kola, galima sakyti net nereikėjo atsigaudinėti  tik truputį numigau ant sofkutės. Naktis pats geriausias mano paros metas, smegenys būna ramios, tad galima pasižiūrėti kokių čia malkų priskaldyta forume ir numest vieną kitą komentarą.
Gal sulauksiu daug kritikos savo atžvilgiu, bet ta serotoninų dopaminų įtaka savijautai aš paprasčiausiai netikiu. Tai tiesiog mano asmeninė nuomonė, nepretenduoju į mokslinį pagrindimą, o be to nuo mokslų senai nutolau. Mano nuomonė paprasta - farmacijos gigantai turėjo sugalvoti priežastį, kurios dėka būtų skiriami vaistai sakykim nuo depresijos. Iš lempos juk neskirsi vaistų. Reik preižasties, pagrindimo. Ir tą priežastį atrado - mistinio serotonino koncentracijos sumažėjimas neva tai sukelia depresiją. Ir vualia - vaistukai skiriami, pinigėliai byra į kišenes, visi patenkinti ir daktarai ir farmacininkai. Tokio "gydymo" efektas gan abejotinas, nes pacientai kažkokio ženklesnio pagerėjimo lyg ir nejaučia. Bet kam tai rūpi, juk svarbiau užvesta pinigų kalimo mašina. O dabar konkrečiau - kaip yra matuojama ta sumažėjusi serotonino koncentracija? Va būtent, niekaip. Nes smegenų ląstelėse tokie kiekiai vaikšto, kurių sumažėjimo ar padidėjimo išmatuoti neįmanoma. Nanogramai. Dešimt minus devintuoju. Raukiat kokie tai skaičiai? Paimkit į delną gramą, ar jausit ką nors? O jei paimtumėt tik vieną milijardąją dalį to gramo? Tai nesuvokiami skaičiai. Kiek žinau, tai serotonino ir panašių skysčių koncentracija matuojama tik tomografais, liaudiškai tariant, kur per "televizorių" rodo visokius spalvotus kleckus smegenyse. Sumažėjo kleckas - sumažėjo ir serotonino koncentracija. Deja, tai neįrodo depresijos priežasčių.

Neprisijungęs

#1022 2015-07-15 00:26:52

Bebras
Senbuvis

Rašau antrą postą, nes negaliu rašyt ilgų postų, rašau per smartfoną tai ilgi postai išsimakaluoja.
Dar viena mano asmeninė nuomonė - nors esu biškį cinikas, bet šiuolaikinis "pramonės" požiūris į žmogų peržengia visas ribas. Blogai jautiesi? Pas tave cheminis disbalansas! Nesinori gyvent? Trūksta laimės hormonų! Kamuoja blogos mintys? Neteisingos mintys, pakeisk mintis!
Juk tai požiūris į žmogų kaip į biorobotą Globali propaganda įkalė teiginį, kad žmogus tėra tik mėsos, kaulų, skysčių ir savo minčių (programų) kratinys. Kad žmogus jaustųsi gerai, pasirodo tereikia perprogramuoti mintis ir subalansuoti organizmo chemikalus. Toks požiūris yra man nepriimtinas. Manau, žmogus kur kas daugiau nei biorobotas Neveltui tiek daug psichikos ligų yra iki šiol nepagydomos, kad ir kokia moderni ta medicina bebūtų. Tiek to, šiam kartui užteks blevyzgų, rytoj anksti paryčiais keltis, nusimato darbinga diena tai turbūt be trauktinės pagalbos neišsiversiu. Nors...ką gali žinot, gal stebuklas įvyks smile
P.S matau statusas iš narys tapo aktyvus narys. Tai buvau člienas, o dabar tapau ozabočienas, taip išeina, xe xe? big_smile

Neprisijungęs

#1023 2015-07-15 07:14:42

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Bebras rašė:

Iškaimo rašė:

Gerai čia pasikalbėjo du pijokai portale "buk blaivus". Jus nuostabūs, berniukai :-P
A tu, Bebre, tai išvis randi ką gert - likerį. Kaip boba kokia big_smile big_smile

Jau tu tai tipo ne pijokė, čia prieš kelias dienas tipo žudeisi prisigėrus ir visą forumą ant kojų buvai pastačius be reikalo.
Klausyk ponička, kokiame poste aš rašiau, kad geriu likerį. Gal tu pirmiausia regėjimą pasitikrink prieš skaitydama postus. Likeris nuo trauktinės gal skiriasi. Ir aplamai, koks skirtumas, ką aš geriu, ar likerį, ar alų, ar trauktinę. Nuo kada alkoholiniai gėrimai skirstomi pagal lytis?
Aš suprantu, kad tavo najiezdas buvo tipo bajeris. Nesiparink, aš turiu humoro jausmą. Bet yra juokingi bajeriai ir yra lievi bajeriai. Lievi bajeriai yra nejuokingi ir mane erzina. Tavasis buvo lievas.

"...O šiaip tą alų jau greit mesiu, nes per pusantro mėnesio atkryčio laikotarpį organizmas pasiekė tokią būklę, kad tas alus visai neveža, gali pilti į glotkę kiek nori big_smile Matyt kepenų fermentai padidėjo, tai suskaido pirmiau, nei spėju prisigert big_smile Panašu, kad teks pereiti prie degtinių, trauktinių. Principe nepriklausau rūšims "alaus alkoholikas" "degtinės alkoholikas" Būna laikotarpių, kad vien alų geriu arba vien vyną, vien trauktinę, vien degtinę, vien likerį ir t.t."

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#1024 2015-07-15 08:55:23

Bebras
Senbuvis

Tokiais atvejais sakoma - įžeidi arba zlopametna big_smile Aš jau ir pamiršt spėjau, o žmogus pasirodo verda savyje, kremtasi. Ok, Iškaimo, darom taip. Aš tavęs atsiprašau, kad tada grubiai užvažiavau, buvau nenuotaikoj, nes baigėsi bonkė, o nebuvo sąlygų nusipirkti dobafkės. O apie likerį tai būdavo tokių laikotarpių, kai litrais gerdavau likerį su kondensofke, nu tie tokie ale "airiš krym" ir panašūs. Tai kai limonada tokius tvatindavau. Bet po to likdavo šlykštus apsalimo jausmas. Ir šiaip, keista, kaip nuo hiperglikemijos neužsilankstydavau juk tokia cukraus bombą susivarydavau. Jaunystė durnystė, dabar jau senai pamiršęs tuos likerius, ne gėrimas čia.

Neprisijungęs

#1025 2015-07-15 10:18:01

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mėn.  5d. 

O kaip sukuria tą pilnavertį ir malonų gyvenimą , tie kurie gali saikingai gert? Kuo skiriamės nuo jų?
Kai pradėjau eit blaivybės keliu turėjau viena atkrytį , išgėriau šalto sidro stikline ir ką galvojat prisiliuobiau tik paragaves , ne. Tuo momentu šlykštus skonis buvo, kartais pagalvoju šalta degtinėlė šeštadienio vakarą po intensyviuos darbo savaitės , bet vėl kai pagalvoju tas skonis nepatrauklus , na šlykštus. Nepatrauklus darosi joks alkoholis, bet daugelis pavyzdžių rodo , kad jei tik apleidi save ir po truputį imtum ragaut tai vėl nugrimzdum į tą buvusia būsena.
Jau penkti metai eina kai su kaip sakant skaitliuko atsukimu, ilgesnį ir mažesnį laika išbūnu neragaves. Galiu pasakyt , kad minčių būna , bet pats produktas tampa nepatrauklus ir viskas. Jokių kankinimusi , jokių ten parkių , tiesiog gyvenu ir tiek. Pastaruoju laiku pats nežinau kodėl čia rašinėju , mažai rašo Marijus , dingo Audronis , esu gyvai sutikes žmonių kurie mane čia atvedė taip pat jau daugelį metų net nepažiūri. Matomai visos programos , visi būdai kuriuos praeini ir susideda į tą kelia kuriuo eini kartu su visa visuomene ir jei kada nors (geriau nebūtų ) jei ir paragausiu tai nereikš , kad gryžau į senas vėžes. Manes paprasčiausia neveža girto gyvenimas , turiu savo tikslus , turiu siekius kurie su alkoholiu niekaip nesusiėję.

Neprisijungęs

Forumo apačia