VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 3mėn. | 23d. |
Nerūkau | 0m. | 4mėn. | 10d. |
Troja rašė:
Veronika, o kiek laiko orkaitėj kepa tie burokėliai? Ir kurioje vietoje sūrį panaudoji, kurį minėjai? Ot užkaitinai tu čia visus su tais savo burokėliais
Šiaip tai, ar žinai savo hemoglobino kiekį kraujyje? Įtartinas tas tavo toks susižavėjimas produktu, kurį visuomenė laiko nelabai skaniu
Žinok kepu "iš akies" Su mediniu pagaliuku "patikrinu" ar minkštas ir tada traukiu iš orkaitės. Troja, labai priklauso nuo buroko dydžio. Paskui supjaustau riekelėmis burokiukus ir fetos sūrį ir skanaus
Dėl hemoglobino - nežinau... Bet aš žiauriai burokinė ir morkinė. Kiekvieną dieną burokas turi būti. O morkos - pagal poreikį. Jeigu užsimanau morkų taip... kad seilės ant priekinio mašinos stiklo pradeda tikšti tada maunu į pardę ar turgų ir jungiu sulčiaspaudę. Vat sulčiaut tai galėčiau be vargo
ir su begaliniu malonumu...
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Troja rašė:
Veronika, o kiek laiko orkaitėj kepa tie burokėliai? Ir kurioje vietoje sūrį panaudoji, kurį minėjai? Ot užkaitinai tu čia visus su tais savo burokėliais
Šiaip tai, ar žinai savo hemoglobino kiekį kraujyje? Įtartinas tas tavo toks susižavėjimas produktu, kurį visuomenė laiko nelabai skaniuŽinok kepu "iš akies"
Su mediniu pagaliuku "patikrinu" ar minkštas ir tada traukiu iš orkaitės. Troja, labai priklauso nuo buroko dydžio. Paskui supjaustau riekelėmis burokiukus ir fetos sūrį ir skanaus
Dėl hemoglobino - nežinau... Bet aš žiauriai burokinė ir morkinė. Kiekvieną dieną burokas turi būti. O morkos - pagal poreikį. Jeigu užsimanau morkų taip... kad seilės ant priekinio mašinos stiklo pradeda tikštitada maunu į pardę ar turgų ir jungiu sulčiaspaudę. Vat sulčiaut tai galėčiau be vargo
Uj, sumaišiau fetą su mocarela Soriuks... Bet galima ir su feta
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 3mėn. | 2d. |
Nerūkau | 8m. | 7mėn. | 0d. |
žvejys rašė:
katyte rašė:
Pasiklydes rašė:
Kiekvienas leidžia laisvalaiki kaip jam atrodo smagiau, idomiau, kuo čia kas apgailetina, galiu pasakyti man apgailetina kai liurlina koki limonada suaugedomu vyrai su vaikigaliais ir seilejasi prekybos centruose šeštadienio vakara ot fyti myti, aš kitaip leidžiu, čia per daug stereotipu, tu "klišiu".. nors kam čia ginčytis, einu pachmielačkos padaryti ir liuks..
Idomu,ar jau ten tikrai taip geri,kaip apibudini viska....gal tu tiesiog intrigantas ir tiek.
jis iš teisybės geria,jo stereotipas toks, pažengęs pijokas , savas nepykit ir labai mėgsta dėmesį, o kaip rašai pasiklydes liurlina limonada vyrai, tai aš . Tiesa kažkaip niekas nerašo , kai pradedat stabdyt , kaip reikalai su kava, aš jos išgeriu per diena kokį kibirą.
man ir keistai atrodo Pasiklydusio gėrimas- pirma švariai išdėsto mintis, o paskui eina pachmieločka daryt, man iš ryto visiškai kitokia savijauta-aš pirmiau atsigeriu ko nors, o apie prisijungimą prie kompo jokios kalbos būt negali-jėgų nebuna...
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 7mėn. | 28d. |
Kokias mintis išdėsto Nida , čia ta forma kad gėrimas yra palaima?, bet Nida padaryk taip kad gyvenimas be alko būt palaima. Manes nežavi butelis ant stalo, nežavi draugai su bokalu, nežavi mergina pripylus klyną kad ir kokios idelaus sudėjimo būt, iš ankstesnio gėrimo liko tiks skonis , potraukis šaltai degtinei, bet tai su laiku dugs, nes jis jau retėja. Ar nebūna blogos savijautos negėrus ? būna ir dar kokios būna, pridėk pagirias ir gausi dar blogesnį rezultatą. Gyvenime sako , kad reik su draugais , reik atsipalaiduot ir taip toliau ,su alkoholiu , pagalvojus jo , be alko to nebus , ne, tai netiesa, yra ir dar daugiau . Ėjimas , tiksliau keitimas gyvenimo būdo sunku sulaukus keturiasdešimt, bet įmanoma (neįmanomų dalykų nėra ,mano šūkis), įmanoma kai stovi teraso (kap šiandien) su kavos puodeliu ir džiaugies sekmadieniu , planuoji savaitės darbus. Keist mityba taip pat išūkis , bet įmanomas , kai ryte vieto dešros dedi ant sumuštinio virtą kiaušinį , ar čirškini kiaušiniene su svogųnų laiškais, be aliejaus ar tepaus mišinio lydinio. Čia Nida ne kritika , čia tik mano pokalbis ir kalba paprasta .
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Troja rašė:
Šiaip tai, ar žinai savo hemoglobino kiekį kraujyje? Įtartinas tas tavo toks susižavėjimas produktu, kurį visuomenė laiko nelabai skaniuŽinok kepu "iš akies"
Su mediniu pagaliuku "patikrinu" ar minkštas ir tada traukiu iš orkaitės. Troja, labai priklauso nuo buroko dydžio. Paskui supjaustau riekelėmis burokiukus ir fetos sūrį ir skanaus
Dėl hemoglobino - nežinau... Bet aš žiauriai burokinė ir morkinė. Kiekvieną dieną burokas turi būti. O morkos - pagal poreikį. Jeigu užsimanau morkų taip... kad seilės ant priekinio mašinos stiklo pradeda tikštitada maunu į pardę ar turgų ir jungiu sulčiaspaudę. Vat sulčiaut tai galėčiau be vargo
Šiaip jo ,Troja teisi , burokai turi neigiama poveikį ir nevisi gali valgyt. Veronika varai mane į pagundą(pirkt) , morkų jo iš vakaro priskuti po darbų ryte išspaudi sultis ir iš karto geri , jėga. Sultis spaudžiu ir iš agurkų , savotiškas skonis , bet gerai , kai pats augini gali leist , reiktų pirkt , kažin. Man vietinės augintos geriau, gaunu ir ir citrusinių ir kitų kraštų vaisių ir daržovių iš Lenkijos urmo bazių , nesižaviu , didelė koncervantų dozė būna juose, geriau mūsų augintojai.
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 3mėn. | 2d. |
Nerūkau | 8m. | 7mėn. | 0d. |
žvejys rašė:
Kokias mintis išdėsto Nida , čia ta forma kad gėrimas yra palaima?, bet Nida padaryk taip kad gyvenimas be alko būt palaima. Manes nežavi butelis ant stalo, nežavi draugai su bokalu, nežavi mergina pripylus klyną kad ir kokios idelaus sudėjimo būt, iš ankstesnio gėrimo liko tiks skonis , potraukis šaltai degtinei, bet tai su laiku dugs, nes jis jau retėja. Ar nebūna blogos savijautos negėrus ? būna ir dar kokios būna, pridėk pagirias ir gausi dar blogesnį rezultatą. Gyvenime sako , kad reik su draugais , reik atsipalaiduot ir taip toliau ,su alkoholiu , pagalvojus jo , be alko to nebus , ne, tai netiesa, yra ir dar daugiau . Ėjimas , tiksliau keitimas gyvenimo būdo sunku sulaukus keturiasdešimt, bet įmanoma (neįmanomų dalykų nėra ,mano šūkis), įmanoma kai stovi teraso (kap šiandien) su kavos puodeliu ir džiaugies sekmadieniu , planuoji savaitės darbus. Keist mityba taip pat išūkis , bet įmanomas , kai ryte vieto dešros dedi ant sumuštinio virtą kiaušinį , ar čirškini kiaušiniene su svogųnų laiškais, be aliejaus ar tepaus mišinio lydinio. Čia Nida ne kritika , čia tik mano pokalbis ir kalba paprasta .
prieš gerus metus buvau drąstiškai pakeitusi gyvenimą-negėriau, nerūkiau, mėsos nevalgiau, kavos negėriau...meditacija, bet tai truko apie tris mėnesius, o paskui atėjo kalėdos ir kažkaip vėl po truputuką grįžau atgal...nors dabar vėl ta ugnelė atsiranda tik mėginsiu pradžioje mesti alko ir pasilikti kitus malonumus...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 28d. |
mda..neatpažystu savęs, išverčiau savaitgalio burokėlius lauk. Nedaviriau, tai tokie nevalgomi, kaip pašaras su feta ... nu taip nesiseka...apie skonių derinius, išvis kas dešimtas atvejis normalus..
Bet gerai sekasi, pirkti, strateguoti ką, tam kuris "jaučia" kaip paminti maistą ir dar užtenka žiaurumo pjaustyti, lupti, plauti indus, tvarkyti...būti tik vadybininku, pameistriu (su malonumu) , bet ne šefu
Gerai kad namie šiuo klausimu nepakeičiamų nėra...aij.... pamečiau paskutinę motyvaciją..neatlaikiau šeimyninės konkurencijos
Neprisijungęs
Braškės , braškės , braškės , kas mėgsta šias uogas laikas, plakta saldi grietinėlė ir pirmosios , raudonos prisirpusios uogos , taip svorio ir nenumesiu. Kainos truputį kandžiojas , bet manau pasiderėjus galima nujugt iki normalios, ankstyvosios ir vidutinio akstyvumo turėtų po pietų būt prekybo , nes skynimas nuo penktos valandos ryto +atvežimas. Šiaip pavieniai augintojai turi ir ankstyvųjų trešnių , bet dauguma jų yra importuojama , nes Vengrijo ir Rumunijo jos priena savaite anksčiau. Asortimentas uogų didėja , tad ponai ir ponios prie stalo , labai geras pakaitalas alkoholiui.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Braškės , braškės , braškės .
blūdinėdama po turgelius,kioskelius prisiminiau, kad man braškės neatsiejama dalis prisiminimų -vieni pirmieji non control nusigėrimai ir pabudimai kažkur nežinomuose Pašilaičiuose, siaubas ir braškių turgeliai..
Apskiritai šis metų laikas, man neptyrusiai gėrėjai iš po žieminio "saugaus" alkoholio vartojimo namuose, tikras vargas. Aš kažkaip nemoku gerti ir palaikyti degimą, taip pusiau, metodiškai..prisiminimai: truputį išėjau, išgėriau (iki 1val) nieko neprisimimenu (5v-8val al)ir tikrai ne džiaugmsas ryte. Ir taip du metu.
geros dienos, linkėjimas iš braškių bliūdo, plym kaip gerai kad niekas gerti neverčia ir nereikia..brr..
Neprisijungęs
Troja rašė:
Šiaip tai, ar žinai savo hemoglobino kiekį kraujyje? Įtartinas tas tavo toks susižavėjimas produktu, kurį visuomenė laiko nelabai skaniu
Manau reiks nušokuot pasidaryt kraujo tyrimą Vakar užmačiau burokėlių sultis, tai net kojos sulinko
Jeigu norite, galite pabandyti pagerinti kraujo kokybę. Tai padaryti labai paprasta – valgykite burokus, burokėlių sriubą arba gerkite burokėlių sultis. Burokėliai išvalo kraują bei padidina raudonųjų kraujo kūnelių kiekį.
Benaršydama aptikau info, o pas mane toks noras nesvietiškas tų burokų
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 12d. |
Veronikai, burokėlių alkio numalšinimui:
Į smulkintuvą sumesti keturis vidutinius pomidorus ir kažkiek česnako skiltelių pagal skonį. Viską suplakti. Tada burokine trintuve sutarkuoti vidutinį šviežią (šių metų) burokėlį, visa tai sumesti į plaktuvą su suplaktais pomidorais. Viską vėl gerai suplakti iki vientisos masės. Masę, kuri gavosi, galima gerti kaip kokteilį, arba valgyti su kažkuo vietoj daržovių. Galima į ją įtarkuoti šviežio agurko – gausis sriuba.
Jau kelintą kartą darausi šį patiekalą ir jis man vis skanesnis, ir skanesnis.
Skanaus tiems, kas išdrįs pabandyti
Veronika, ar pasidarei kraujo tyrimą?
Neprisijungęs
Troja rašė:
Veronikai, burokėlių alkio numalšinimui:
Į smulkintuvą sumesti keturis vidutinius pomidorus ir kažkiek česnako skiltelių pagal skonį. Viską suplakti. Tada burokine trintuve sutarkuoti vidutinį šviežią (šių metų) burokėlį, visa tai sumesti į plaktuvą su suplaktais pomidorais. Viską vėl gerai suplakti iki vientisos masės. Masę, kuri gavosi, galima gerti kaip kokteilį, arba valgyti su kažkuo vietoj daržovių. Galima į ją įtarkuoti šviežio agurko – gausis sriuba.
Jau kelintą kartą darausi šį patiekalą ir jis man vis skanesnis, ir skanesnis.
Skanaus tiems, kas išdrįs pabandyti
Veronika, ar pasidarei kraujo tyrimą?
Troja, jau mano skonio receptoriai suveikė
Pomidorus perki turguje? Jau yra šių metų burokiukų? Mhniamniam NIAM
Kraujo tyrimo dar nedariau
Vsio, ryte kuriu bolidą ir varau į turgų
Neprisijungęs
Prisipirkau burokiukų Troja, yra kažkoks (girdėjau) labai skanus žalio burokėlio su citrinka patiekalas. Gal žinai?
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 12d. |
Veronika rašė:
Prisipirkau burokiukų
Troja, yra kažkoks (girdėjau) labai skanus žalio burokėlio su citrinka patiekalas. Gal žinai?
Nežinau, Veronika, kas ten būtent. Gal koks karpačio, bet tai čia tik fantazijos reikia turėti ir kažkas gausis Aš aplamai jokių įmantrybių negaminu. Tik tai, kas paprasta. Esu baisi tinginė, prieš pirštą pajudindama ilgai galvoju, ar nebūtų galima apsieiti jo nejudinant?
Neprisijungęs
Troja rašė:
Veronika rašė:
Prisipirkau burokiukų
Troja, yra kažkoks (girdėjau) labai skanus žalio burokėlio su citrinka patiekalas. Gal žinai?
Nežinau, Veronika, kas ten būtent. Gal koks karpačio, bet tai čia tik fantazijos reikia turėti ir kažkas gausis
Aš aplamai jokių įmantrybių negaminu. Tik tai, kas paprasta. Esu baisi tinginė, prieš pirštą pajudindama ilgai galvoju, ar nebūtų galima apsieiti jo nejudinant?
Pomidoriukai + burokiukas + česnakiuko skiltelė ir truputį himalajų druskytės su šviežiom šiltom bulvytėms - dieviškas skonis
Ačiū, Troja.
Internete radau, bandysiu pasidaryt, sutarkuoji burokėlį ir pamarinuoji citrinos sultimis. Na žiūrėsim kas per skonis gausis
Neprisijungęs
Špinatiniai papardelle makaronai su lašiša
http://www.neringa-blogas.com/kulinarij … asisa.html
aš naudoju begliuteninius makaronus iš kukurūzų miltų
taip gerai kad net išgert nesinori.
niam
Neprisijungęs
Turiu klausima , arbatinis grybas turi alkoholio ar ne ? Ar kas jį geria? Ir kaip?
Ką rašo internete tai viena , bet norėčiau sužinot iš praktikos , paprastais žodžiais .
Neprisijungęs
Pamačiau čia rašantį žmogų apie lašišą. Na esu jau rašes , bet pasikartosiu , čia skonio reikalas žinoma , bet tos lašišos kurios prekybos centruos , na palyginimui tai riebus kaimiškas spirgas sveikesnis nei ta lašiša. Gėrimo laiku turėjau projekčiuka rūkinom žuvį ir pardavinėjom, renginiuose , turguose..... . Kol ėmėm iš Klaipėdos urmo net neįtarėm , galvodavom kad sveika ir skanu valgydavom , bet kai pradėjom imti iš Latvijos augintojų , na žinot to nesu mates , kad agurkus be žemės augina tai jau mokyklo žinojau , bet kad žuvį tik "vandeniu" nupeni per trumpa laiką , nebuvau mates , nežinau kuo jas šeria , praktiškai mutantai . Ką žinau tą rašau , tikrai nėra sveikas maistas, na žinoma kiekvieno skonio reikalas. Čia vis noriu kartais pasidalinti patirtimi ir pakalbėt , negalvokit kad kritikuoju ar išjuokiu , tikrai ne.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Turiu klausima , arbatinis grybas turi alkoholio ar ne ? Ar kas jį geria? Ir kaip?
Ką rašo internete tai viena , bet norėčiau sužinot iš praktikos , paprastais žodžiais .
Žvejy, turiu tą padarėlį virtuvėje Labai norėjau pabandyt, nostalgija iš vaikystės, galvojau, pasidarysiu kombucha gėrimo.
http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/arbato … d=55474445
Kaip nustatyti, ar šis gėrimas naudingas jums? Svarbu žinoti, kad arbatos grybo užpile yra daug rūgščių – acto, citrinos, pieno, gliukono, oksalo ir kitų, be to, jame gausu vitamino C, rauginių medžiagų, fermentų, cukraus bei šiek tiek alkoholio ir kofeino – jeigu visos šios medžiagos jums nekenkia, galite vartoti ir šio grybo antpilą.
Man netiko jo kvapas priminė sidrą... Nutariau netampyti prisnūdusio žvėries už ūsų...
Čia dar viena nuoroda:
http://www.beatosvirtuve.lt/beata/kombu … asidaryti/
Neprisijungęs
Arbūzas + mėtos +ledukai, nieko nėra geriau sekmadienio vakarą Virkaujantys dėl produktų kokybės, na nežinau, bet "ėmiau" IKI, lyg tik vaisiai ten nekokybiški, o dešros, tai gėris
Troja teisi vien tuo, kad tokio maisto gryno nesuvalgytum, o "sublenderiuotą" valgo net mano šeima, nuo mažo iki seno
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 12d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 5d. |
Aš, būnant kokiam prekybcentry, visada išgeriu šviežiai spaustų sulčių. "Madoj", berods, yra ir tų "žolelinių" skyius. Ir man tai jei nepatinka, tai priimtina. Bet namie tai neprisiversiu kažką pats spaustis ir kombinuoti (nors blenderio žvalgiausi per kažkokį išpardavimą), nes apskritai kažką gaminti rimtesnio tingiu iir darau tai retai.
Troja, kokia tavo nuomonė apie kimči ( https://lt.m.wikipedia.org/wiki/Kimči )? Berods įeina į 10-ą sveikiausio pasaulio maisto. Turiu draugą, kuris gamina, tai vakar vaišino - aš kaifuoju...
Neprisijungęs
aš darau kimči ir visokias kitokias fermentuotas dažoves. Gal į kimči reeceptą deda kai kas cukraus, tas daro jį tokį gardų, bet su pretnzija..
aš pevezė darau pagal tatai ( padarau ir dar į skystį probiotiką išleidžiu)
https://www.youtube.com/watch?v=0NAdNxTDJ1k
fermentuotos daržovės sveikos mitybos vartotojų tarpe ir šiaip maisto kultūroj vadinamas- SuperFood..supermaistas..Gauni enzimų, probiotikų, bet jei yra žanryne pvz disbiozė, gali gauti per galvą nuo didelio kiekio gerųjų bakterijų invazijos..mano galva verta pagooglinti fermented, superfood...jei užkibsi už skonio Artai, net gėrimų ar net vynų by the way yra berods..Man skanu, gerai kad priminei, reik prisiverst pasidaryt.
Neprisijungęs
Tai kad aš nekasdien jas geriu. Valgau vaisius. Sutinku su tuo: stebėk ir žinok ko būtent tau reikia. Aš už optimalų variantą. Apskritai, bet kokioj srity. Alkoholis į tą sąvoką MAN neįeina.
Neprisijungęs
Egle rašė:
aš darau kimči ir visokias kitokias fermentuotas dažoves. Gal į kimči reeceptą deda kai kas cukraus, tas daro jį tokį gardų, bet su pretnzija..
aš pevezė darau pagal tatai ( padarau ir dar į skystį probiotiką išleidžiu)
https://www.youtube.com/watch?v=0NAdNxTDJ1k
fermentuotos daržovės sveikos mitybos vartotojų tarpe ir šiaip maisto kultūroj vadinamas- SuperFood..supermaistas..Gauni enzimų, probiotikų, bet jei yra žanryne pvz disbiozė, gali gauti per galvąnuo didelio kiekio gerųjų bakterijų invazijos..mano galva verta pagooglinti fermented, superfood...jei užkibsi už skonio Artai, net gėrimų ar net vynų by the way yra berods..Man skanu, gerai kad priminei, reik prisiverst pasidaryt.
Ką turėjai omeny "jei užkibsi už skonio"?
Neprisijungęs
patiks, tapsi vartotojas, gerbėjas...tiks biochemiškai..tai ir užkibsi, tą turėjau minty.
p.s šiaip man linksma , kad kažkam dar patinka kimči. Tu ketvirtas lietuvis.
Neprisijungęs