VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Veronika rašė:
Labas, žieduotas, žalias, saulėtas rytas
![]()
Geros darbo savaitės visiemsIr dar, sveikatos - sergantiems
Koks mielas žieduotas palinkėjimas Ačiū. Ir tau gero ūpo
Tik kad naktimis vėl minusą žada, baisoka, kad nenušaldytų tų žiedelių ir lapelių...
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 23d. |
Eilinis sveiki iš ryto, darbai nudirbti rytiniai , nemunas aplankytas , aukšliukai cirškia keptuvė, su nauju blenderiu išplakiau kiaušinį (liuks aparatas) , žmona skubėdama sako "vyrams tik žaisliukai" , nesuprantu kodėl netinka, o kai pasakiau kad pietums žalias kokteilis ,"durnius" įvertino ir išlėkė galvotrūkščiais (mažiau miegot reik). Va ir rytas , o man dilema kur rast darbininkų, sezonas ant nosies , o norinčių dirbt 0.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 10mėn. | 17d. |
Aš norintis dirbt, tik europines algas pripažįstu, galim pradėti dirbti jei tinka.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 18d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 5d. |
Pijus rašė:
Aš norintis dirbt, tik europines algas pripažįstu, galim pradėti dirbti jei tinka.
LT algos akcijinės, o ne europinės
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 10mėn. | 17d. |
Akcija pasibaigė su euro įvedimu
Neprisijungęs
Tai va , kad kaime jei alaus iš ryto nėra tai ir darbo ba ba.
Neprisijungęs
Pijus rašė:
Tai kad Lietuva europos sąjungo , vadinasi ir alga europinė.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 23d. |
o jau rytai rytai..užvakar pavogiau iš savo alma mater bufeto kavos puodelį prisiminimui, kad nutraukiau magistro studijas,bet išsinešiau du bakalaurus.. Vyras irgi tos pačios alma mater vaikas, vakar kuičia viską, sako kur tas Elytės puodelis, kurį nukosėjai, brrr kaip noriu skanios kavos, net lavazzų visokių pripirkau..Štai ką reiškia prisiminimai..
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 18d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 5d. |
Gražaus penktadienio visiems
https://www.youtube.com/watch?v=qdfmIUO__y8
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 16d. |
Nerūkau | 18m. | 10mėn. | 2d. |
Veronika rašė:
Gražaus penktadienio visiems :)
https://www.youtube.com/watch?v=qdfmIUO__y8
Ač, tau irgi.
Gal atšils galų gale... a?
Neprisijungęs
Sveiki iš ryto visi tėčiai , geriausia dovana manau , laisva diena nuo darbų ir žvejyba.
Neprisijungęs
Sveiki iš ryto , sveiki sulauke lytaus , šį rytą pakiles puse penkių kažkaip netaip viskas kažkaip labai tamsu , iš vakaro stilinė vandes užpilta su griežinuku citrinos geriu ir stebiuos negi lyja , JO, net pašokau , jes , o sako dievo nėra , matyt nusibodo stebėt kaip kasdien su savo kalamaške ( mašiniuku) vandenį vežioju po laukus. O jei rimtai tai niekas taip nuotaikos nebuvo pakėle , kap lietus , vakar iš ryto gryštant pro Vilnių , Kauną stabtelėjau turguose , siaube , kainos nežinau gal kokiam Dubajui gyvenam , bulvių kilas 1,5 eur. , braškės vėl 2,5 eur. , kur protas ? , gal jis tikrai pragertas?
Dar nuvežiau kosmetikos palete į vieną firmike, išeina priėmėja (privačiam kieme) figūra be priekaištų, bet jau veidelis (po vakarykščio) , kap bičių sugeltas. Sako -žinai vakar truputį pabaliavojom, sakau -žinai , neužjaučiu . Pasikalbėjom trumpai , taip ir liko nesupratus , kaip galima darbo savaitės gale net alaus neatsigert, o va galima brangieji ir visai nesunkiai, dar vakar vakare pasiūlymas iš labai senų draugų buvo , ne ir viskas, jokių lomkių.
Dar turiu klausimą , tingiu skaityt , kažkuris čia rašė , kad administruoja turgų , parašyk į mano paštą .
Blaivios , šaunios , linksmos ir taip toliau dienelės hebrike.
Neprisijungęs
Sekmadienis puikus rytas , saulėtas , daug žadantis, parašyčiau , o kokie buvo blogi kai gėriau , nė velnio. Imu nesikankinti , koks buvau , kad alkoholikas, nusistovi mintis , negaliu gert nes neturiu saiko ir bloga tiek pripylus nuodų. Sveikintis iš ryto, o kam? Tam , kad pasijuoktų, tam , kad dirbtinai daromas nevykėliu ? , ne . Dažnai nesuprantu , kad iš siekio blaivybės padaromas , kažkoks didelis nepasiekiamas dalykas , reikalaujantis didelių sugebėjimų ar kažkokių tyrimų , ne galiu pasakyt , paprasčiausia nusiteikimas ir viskas , papraščiausia nusistatai , kad tai tavo siekis ir viskas toliau einas kap iš pypkės, prieš pakliūdamas į geriančia kompanija, paklausk saves ar tu to nori , ar tau tai būtina, praeina tas vakaras susitinki tuos pačius draugus tik jie pagiringi , o tu ne , va kur skirtumas , o kitkas tas pats , bendravimas , darbas..... . Atpratau skaitinėt visokius straipsniu apie depresijas ar dar apie kažkokį velnia, Sustoji pasižiūri į save iš šono , kuo skiriuosi nuo kitų, o gi niekuo , ir nė pranašesnis , nei kytresnis , koks buvau toks ir esu tik valio blaivas. Ko gero gyvensiu tiek kiek mano kalamaškė , paremontuoju šoną pakėles ir važiuoju su gaspadine kuri laiko rankose savo radikiulį nes bijo , kad nesišsidirbtų , vis kartoja "baisi mašina, o aš atšaunu "nepatinka pėdik pėsčia" , matyt dar reikalingas jei visą gyvenimą su girtu tasės , o dabar su sena kalamaške važinėjas. Geros dienos.
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mėn. | 27d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 26d. |
žvejys rašė:
Sekmadienis puikus rytas , saulėtas , daug žadantis, parašyčiau , o kokie buvo blogi kai gėriau , nė velnio. Imu nesikankinti , koks buvau , kad alkoholikas, nusistovi mintis , negaliu gert nes neturiu saiko ir bloga tiek pripylus nuodų. Sveikintis iš ryto, o kam? Tam , kad pasijuoktų, tam , kad dirbtinai daromas nevykėliu ? , ne . Dažnai nesuprantu , kad iš siekio blaivybės padaromas , kažkoks didelis nepasiekiamas dalykas , reikalaujantis didelių sugebėjimų ar kažkokių tyrimų , ne galiu pasakyt , paprasčiausia nusiteikimas ir viskas , papraščiausia nusistatai , kad tai tavo siekis ir viskas toliau einas kap iš pypkės, prieš pakliūdamas į geriančia kompanija, paklausk saves ar tu to nori , ar tau tai būtina, praeina tas vakaras susitinki tuos pačius draugus tik jie pagiringi , o tu ne , va kur skirtumas , o kitkas tas pats , bendravimas , darbas..... . Atpratau skaitinėt visokius straipsniu apie depresijas ar dar apie kažkokį velnia, Sustoji pasižiūri į save iš šono , kuo skiriuosi nuo kitų, o gi niekuo , ir nė pranašesnis , nei kytresnis , koks buvau toks ir esu tik valio blaivas. Ko gero gyvensiu tiek kiek mano kalamaškė , paremontuoju šoną pakėles ir važiuoju su gaspadine kuri laiko rankose savo radikiulį nes bijo , kad nesišsidirbtų , vis kartoja "baisi mašina, o aš atšaunu "nepatinka pėdik pėsčia" , matyt dar reikalingas jei visą gyvenimą su girtu tasės , o dabar su sena kalamaške važinėjas. Geros dienos.
Šaunus pozityvas:)) Žveji, džiugink ir toliau savo pamąstymais:))
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 7d. |
žvejys rašė:
žvejy, su Žemaite gali lenktyniauti
Neprisijungęs
Troja ..Žemaitė kaip tam metui buvo pakankamai progresyvi moteris.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 7d. |
Egle rašė:
Troja ..Žemaitė kaip tam metui buvo pakankamai progresyvi moteris.
Buvo progresyvi, taip, bet save norėjo pateikti ir pateikė kaip valstietę moterytę su skarele Paminėjau čia ją tik todėl, kad Žvejys, kaip ir Žemaitė turi rašytojo gyslelę ir, greičiausiai, abu surastų bendrą kalbą
Neprisijungęs
Gerai kai rytas šviesus ir saulėtas , o dar priedo šiltas , tai visai gerai. Pas mane šventė pagaliau gaspadinei ATOSTOGOS, kodėl jų laukiu nes ryte mažiau dažos ir to prakeikto lako mažiau purškia, aš turiu priklausomybe alkoholiui , pati turi priklausomybe kosmetikai. Kažin ar nėra priklausomų nuo kosmetikų grupių ar gydymo įstaigų , pacientų manau netrūktų. Maitinamės ekologiškai , dažomės nesvietiškai, tokia jau kasdienybė. Seniau ypač po savaitgalio šėlionių sprugdavau kuo anksčiau ryte iš namų nes negirdėčiau bambėjimo , dabar ramiai galiu sėdėt nes priekaištų dėl pragerto savaitgalio neliko. Man patinka čia forume niekas niekad moters nevadina boba, o va skylėse (kur lankydavausi pasikultūrinti) boba tai tipo malonus gražus vardas, kai pagalvoji gal ir gerai kad buvau tiek nusirites , nors žinau kad man ten nevieta , su blaiviais žmonėmis man pakeliui. Geros dienos.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
. Maitinamės ekologiškai , dažomės nesvietiškai, tokia jau kasdienybė. .
)) patiko
Neprisijungęs
Nida rašė:
žvejys rašė:
Šaunus pozityvas:)) Žveji, džiugink ir toliau savo pamąstymais:))
Nu pažvengiau Vaizduotę gerą turiu
Ačiū. Už "kalamaškę" ir "radikiulį"
Neprisijungęs
Sveiki iš ryto , nu pasakysiu kad ir su vatūle turi vaikščiot iš ryto , bet ant pietų į braškyna su šortais , kap Aliasko , šiaurės -vakarų vėjai tik tie vėjai, tikri vėjai , tušti , nors kokį debesiuką netyčia atpūstų, pritvinkusį vandenuko , o tai nesimaudžiau jau mėnesis, tradicija kai ilgai nelyja , kai ateina lytaus sezonas išeinu po trumpikėmis į kiema bent kiek pasidžiaugt lietumi , nu aš kap tais degelis taip pat noriu drėgmės. Tik nesuprantu kodėl kaimynai pastuviai per langus žiūri, šiaip veidrodį turiu storą ir ilgą , dar telpu susvo "sportine " figūrą. Tokiomis nuotaikomis ir gyvenu, pardavinėju pirmas vidutinio ankstyvumo braškes ir netik braškes , o ir gerą nuotaiką. Smagu iš ryto blaiviam kerėplinėt, tik vis dar retsykiais aplanko nelaukta viešnia mintis , o gal į trumpiausios nakties žvejyba su draugais , bet kad visi negeriantys draugai užsienį , likau vienas čia vargelį nešt , seratėlė.
Neprisijungęs
Šiaip nepykit už klaidas, darbe sekretoriai pastoviai "vyrai neškit tabelius savaite prieš, nes kol ištaisau klaidas tai termynas praeina" ir vis manes klausia "kur buvai per lietuvių pamokas mokyklo" , "kur , kur , panom laiškelius rašiau, mobiliakų dar nebuvo " . Nu jo kai kai pamislyji , tuo laiku jokių ten mobilnikų nei kitokių biesų nebuvo , buvo laidinis telefonas su ratuku, nors laidinis telefonas ir dabar yra pas mane (kitoks ryšys prastas) , kalnuotos vietos . O dar pamiršau pridurt prie tos žvejybos , kai naktis trupa tai būdavo išeini žvejot ir paršliauži net meškerių iš dėklų neišėmes, kažkaip netraukia. Dabar tikrai geros dienos , važiausiu į darbą pavėzėt, nors vieną syk į savaite reik pasirodyt , o tai kalusia kur dabar dirbi ar turgui , nes darbe pastoviai nematyt , gerai kad administracijos direktorius nevisus tuos smulkius pavaldinius žino , galiu nuslyst , kap seniau gert tai dabar pasižmonėt(turgui) , smagios, nerašysiu kad šiltos (nebent užvėjo) dienos .
Neprisijungęs
Koks vakaras , toks ir rytas, mintys tos pačios. Na forumas jėga, tiek daug pamąstymų gauni , kad net naktimis sapnuoti gal pradėsiu. Šiandien man toks klausimas: dėl ko gyvena žmonės? Jo, plati sąvoka , bet čia nesigilinsiu kad reik daugintis ir kaip ar dar kažkas . Viena tokia kryptį , greičiau iš didelio rato mažyti tarpuką. Rytas, na nerašysiu koks oras ar velniai už lango šoka , nesvarbu. Tas momentas pakyli , susitvarkai ir pusryčiauji, ne pusryčius gal paliksim, juk taip ar taip retas ryte kimba į obuoliuką ar daržove ar vaisių , daugiausia dešra su daug sojos ir modifikuoto kukurūzo arba kiaušinienė riebi , kai pakeli kąsnį net varva aliejus arba prieštai čirškintų spirgų taukai. Koks mano ryto skirtumas tarp masinio gėrimo ir dabarties negeriant. Geriant nerūpėjo niekas arba maža to dalimi , tik viena pagrindinė mintis kaip griečiau pahmielą, užsizapasines alaus ar sidro , na o jei votkės tai visai lafa, na ir darbai kurie slinkdavo vėžlio griečiu , o laikas stručio. Ar užmaskuosi ryte pagiringa snukį , nuo vaikų , na žmona velnias nematė tai ar taip jau ragas vakare matė paršliaužiantį gatava. Tai koks mano gyvenimo tikslas buvo ? Tik įkalt. Nesvarbu aplinkinių nuotaikos ar jų jausmai, pagaliau mano ateitis , be jokios perspektyvos , be kūrybos , o labiausia tai ko nepernešu tai pašalpos , kai darbingas vyras eini maldaut , kad išrašytų pašalpėle , užuot susiradęs ir žmoniškai dirbes. Šiuo momentu galvo verda katilas minčių , planų , nors sutačke vešk. Viską turime kompai , tv, namai ir taip toliau viska sukūrėm patys ir tikrai netie kurie atsikelia ryte su viena minimi įkalt (Pasiklydes nesvaik , rašau apie save). Kad ir užgerčiau ar tik paragaučiau , nemanau , kad galvo viskas apsiverstų ir vėl gryščiau į seną gyvenimą, nors tų pasibandymų jau turėjau , N kartų. Ne junkčiausi prietų veiklių žmonų kurie kuria kažką arba dirba , o netempia gumą iki vakaro ar pietų , kad po to įkalt. Kiekvienas padarytas ar atliktas darbas duoda milžiniška nauda ateities kartoms , o pragerta diena didelį minusą ir minusą iš dirbančių ir kuriančių , todėl tikrai nenoriu , kad už mane vargtų dešimtys. Geriau pasirūpinsiu tuo pats. Geros dienos.
Neprisijungęs
Sveiki iš ryto ,sveiki dirbantys ir sočiai papusryčiave, sveiki išsirite kaip iš kiaušinio, iš lovos .sveiki po rytinių darbų, manau visus mus vienija blaivus rytas. Keist gyvenimą sulaukus vidurio nugyvento laiko yra nemenkas išūkis sau ir aplinkai , kuri yra pripratus matyt tave įraudusį ir susmukusį , kap rudeninį permirkusį lepšių. Man patinka įsijungti forumą , tie žali langeliai šviečia eilutėmis , seniau skaitinėjau ir šiaip įsijunginėjau-gesinau juos , dabar tegul , kap dekoracija . Pagaliau įsigalėjo forume ramybė ir vienybė , galiu ryte ką nors brūkštelti. Kartais rašau , kad mėgstu naujoves ar vis besikeičiantį gyvenimą, bet yra dalykų kurie yra pastovūs ir jų tikrai nesinori keist. Kas ryt parašyt kokia savijauta kokios mintys šiai dienai , šiandien galiu deklaruot jokių minčių , tiksliau minčių kratinys (ne kastinys) , kratinys įvairių varštų ,sraigtų,braškių, morkų ir cipelinų. Gal todėl kad imu pasiilgti tų riebių padažų prie cipakų , išsivaizduokit du didelius kap šliurės cipakus ir aplinkui taukuose plaukiojančius spirgučius , paskrudintus su rūgščia grietine, NE, ėmiau tilpt į kelnias kurias nešiojau prieš penkiolika metų , nežadu keist įpročio jokio riebaus maisto , kaip dabar jokių ten pahmielų. Viskas esu suvalkietis ,iš teisingos Nemuno pusės ir kol nenunešiosiu visų to laikmečio rūbų svorį bandysiu iš laikyt tokį , toliau bus dar ankstesnių metų , pagal eile, gerai kad vyrams mados nesikeičia , dėvi kol skylėtas tampi, nebe reikalo dainuoja "Skylėta jau kepurė......" , užuojauta moterims kurios turi slinkti su laikmečio mada ir besikeičiančio kosmetikos pakuočių išvaizda , vidus vis vien vienodas , riebi grietinė su medaus , vaško ir tepalo mišiniu, netikit paskaitykit gerbiamosios , ką kas ryt tepat ant veidelio ir su šaltu vandenėliu be šancų nuplaut. Geros dienos.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Sveiki iš ryto ,sveiki dirbantys ir sočiai papusryčiave, sveiki išsirite kaip iš kiaušinio, iš lovos .sveiki po rytinių darbų, manau visus mus vienija blaivus rytas. Keist gyvenimą sulaukus vidurio nugyvento laiko yra nemenkas išūkis sau ir aplinkai , kuri yra pripratus matyt tave įraudusį ir susmukusį , kap rudeninį permirkusį lepšių. Man patinka įsijungti forumą , tie žali langeliai šviečia eilutėmis , seniau skaitinėjau ir šiaip įsijunginėjau-gesinau juos , dabar tegul , kap dekoracija . Pagaliau įsigalėjo forume ramybė ir vienybė , galiu ryte ką nors brūkštelti. Kartais rašau , kad mėgstu naujoves ar vis besikeičiantį gyvenimą, bet yra dalykų kurie yra pastovūs ir jų tikrai nesinori keist. Kas ryt parašyt kokia savijauta kokios mintys šiai dienai , šiandien galiu deklaruot jokių minčių , tiksliau minčių kratinys (ne kastinys) , kratinys įvairių varštų ,sraigtų,braškių, morkų ir cipelinų. Gal todėl kad imu pasiilgti tų riebių padažų prie cipakų , išsivaizduokit du didelius kap šliurės cipakus ir aplinkui taukuose plaukiojančius spirgučius , paskrudintus su rūgščia grietine, NE, ėmiau tilpt į kelnias kurias nešiojau prieš penkiolika metų , nežadu keist įpročio jokio riebaus maisto , kaip dabar jokių ten pahmielų. Viskas esu suvalkietis ,iš teisingos Nemuno pusės ir kol nenunešiosiu visų to laikmečio rūbų svorį bandysiu iš laikyt tokį , toliau bus dar ankstesnių metų , pagal eile, gerai kad vyrams mados nesikeičia , dėvi kol skylėtas tampi, nebe reikalo dainuoja "Skylėta jau kepurė......" , užuojauta moterims kurios turi slinkti su laikmečio mada ir besikeičiančio kosmetikos pakuočių išvaizda , vidus vis vien vienodas , riebi grietinė su medaus , vaško ir tepalo mišiniu, netikit paskaitykit gerbiamosios , ką kas ryt tepat ant veidelio ir su šaltu vandenėliu be šancų nuplaut. Geros dienos.
Su skylėta kepure visą gyvenimą ne man vaikščiot:)
..ir jokios uzuojautos dėl tų tepalų veidui nereikia reikšti moteriškėms...zinoma visokių jų yra,bet pokyčiai visada reikalingi...
Neprisijungęs