VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 11d. |
Iškaimo rašė:
žvejys rašė:
Jau ant tos vyriškos giminės visas nelaimes kabini, vyrai beveik nemeluoja.
Tai kad man gyvenimą "suėdė" visi trys, vyriškos giminės...
Aš pajuokavau, paskutiniu laiku tapdavau žvėrimi (tiesiogine to žodžio prasme) , nuo sudaužytų indų iki išspirtų durų. Kartais vakare sėdžiu vienas ir mąstau ,tik prablaivėjus akys prašviesėja kokį siaubą aplinkiniams sukeldavau, dar priedo savižudybės mintis , nafik.
Neprisijungęs
Noriu numirti. Greit..Be atsisveikinimų. Vairuoju mašiną ir galvoju, kaip būtų gerai, kad kokia "fūra" užvažiuotų... Net tranzuotojų neimu, nes nenoriu svetimam žmogui gyvybės atimt.
Blogai man tiek blaiviai, tiek girtai. Nenoriu būt jokia.
P.S. dÄ—mesio man nereikia. Komentarų nelaukiu. Tik paraÅ¡iau kaip jauÄiuosi. Pasisakiau raÅ¡tu.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mÄ—n. | 6d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 24d. |
Iškaimo rašė:
Noriu numirti. Greit..Be atsisveikinimų. Vairuoju mašiną ir galvoju, kaip būtų gerai, kad kokia "fūra" užvažiuotų... Net tranzuotojų neimu, nes nenoriu svetimam žmogui gyvybės atimt.
P.S. dÄ—mesio man nereikia. Komentarų nelaukiu. Tik paraÅ¡iau kaip jauÄiuosi. Pasisakiau raÅ¡tu.
Mieloji, susiimk, tu stipri. Kad geriau pasijustum blaivi, neužtenka savaitės pabūt blaiviai. Reik biškį daugiau... Bet jeigu užgersi tą blogumą, po kelių valandų, kai išsiblaivysi, bus dar blogiau.
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mÄ—n. | 15d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 14d. |
Iškaimo rašė:
laikykis ir man blogai buvo-gal tik antra diena, kai aÅ¡aros nesikaupia, o taip tai belekoks juokingas mažmožis iÅ¡ proto varÄ—, bet jau lengvÄ—ja-pakentÄ—k, man tai po paskutinio užgÄ—rimo iÅ¡blaivinimo tarnybos daktariÅ«kÅ¡tis raminamųjų prirašė, tai kokias 3 dienas gÄ—riau-gal tai palengvino kanÄias...dabar jau visai gerai jauÄiuos ir tau palengvÄ—s-dar kelios dienelÄ—s ir bus geriau-patikÄ—k
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Pasiklydęs, baik cirkintis. Meluoji kaip velnias. Tikrai. Net neįdomu, kai žinai kad vermišėlius ant ausų krauna. Tu už mane mažiau geri. Arba išvis, jei geri, tai mėtų arbatą. Turiu sūnų, kuriam 20m. 100 % žinau kada meluoja. Tu juk irgi vyriškos giminės...
ÄŒia tu pabaik cirkintis su savo norais ale po fÅ«ra "palysti", man nÄ—ra jokio reikalo meluoti, jei Å¡iandien iÅ¡geriau 1 alaus, bet dar 3 dabar Å¡aldytuve Utenos stovi ir vakare juos susiversiu, tai kas Äia tokio neįtikÄ—tino???.. Esu už tavo sÅ«nÄ—ka skaityk dviguvai vyresnis ir jau nelabai prisimenu kÄ… anuomet ten sakydavau dÄ—l iÅ¡gerinÄ—jimo, apskritai tuo metu mažai kas piktai atsiliepdavo apie mano alaus maukima, mokiausi gerai (vidurkis apie 8,7 maždaug) negerdavau tik per sesijas, iskaitas ir egzus laikydavau blaivia galva, tai sausio mÄ—nuo ir birželio mÄ—nuo, o taip kiekviena savaitgali... Kulminacija buvo per praktika po antro kurso vasara, lig Å¡iol "kybo" nepamuÅ¡tas mano paties rekordas 15 bokalu RaguÄio (dabar jis Volfo Engelmano) alaus per 1 para pradedant 12 val dienos iki sekanÄios 5 ryto... Praktikos vadovas labai stebejosi ir juokavo kad 3 vyrukai rimtai "pasiruošė" jei atsivežė Žigulio bagažinÄ—je 30 litru alaus baÄkute ir visa reikama iranga, pats net savo pasa kaip užstata palikau RaguÄio iÅ¡pilstomo alaus taÅ¡ke... Ot buvo laikai, net dabar seilÄ— nutysooo....
Neprisijungęs
PasiklydÄ™s, tikiu tavimi 50 %. Visa kita - abejonÄ—s..Gali visaip bÅ«t. Pažįstu tokių kaip tu. Gali bÅ«t, kad gersi (jei geri) visÄ… gyvenimÄ…. Su, atseit, saiku. BÅ«si kažkieno, visiÅ¡ko abstinento, darbdavys (arba jau esi). Bet. Nesi Äia visiÅ¡kai sąžiningas. O
dėl mano lindimo po fūra, tai nieko neišmanai, nes net neįsivaizduoji, kaip galima saldžiai apie tai galvot. Tiesiog neišsipildžiusi svajonė. Net gert pasiryžusi nustot dėl to, kad kepenys bent kažkiek būtų tinkamos. Taip, ir mano vidurkis 4 (5balej dar tuomet), bet tai nereiškia, kad esu protinga.
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
PasiklydÄ™s, tikiu tavimi 50 %. Visa kita - abejonÄ—s... Gali visaip bÅ«t. Pažįstu tokių kaip tu. Gali bÅ«t, kad gersi (jei geri) visÄ… gyvenimÄ…. Su, atseit, saiku. BÅ«si kažkieno, visiÅ¡ko abstinento, darbdavys (arba jau esi). Bet. Nesi Äia visiÅ¡kai sąžiningas...
Matosi Äia jau nuoseklesnis Tavo mÄ…stymas, nes realiai jei nematai mano gyvenimo iÅ¡ labai arti, tai ir pasilieki ta 50 % netikrumo, tai normalu.. Geriu ir gana saikingai (1-2 skardinÄ—s lengvo alaus vakare), bet leidžiu sau ir nutrÅ«kti nuo "grandinÄ—s", tai yra pasidaryti non stop fiesta (10-12 skardiniu stipresnio alaus)... Nei man dÄ—l to gÄ—da nei labai smagu, tiesiog nesugebu beto kažkaip... Vadinu tai "Reload", tarsi tam tikras perkrovimas, kai po to viskÄ… pradedi nuo balto lapo... Galiu atvirai pasakyti nesu dabar nei darbdavys nei darbuotojas, susitvarkiau ana savaitÄ™ visus popierizmus su Darbo birža ir Vilniaus savivaldybes Socialinių centru, tai liepa jau pradÄ—s plaukti pinigÄ—liai socialinių iÅ¡mokų forma į saskaita, na ne tÅ«kstanÄiai bet vis neblogai, pats laikas, bus už ka pagerti jÅ«sų dirbanÄiųjų sÄ…skaita... O kame tuomet nesąžiningas?? Tiesiog nesupyk, labai smalsu..
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
O kame tuomet nesąžiningas?? Tiesiog nesupyk, labai smalsu..
IÅ¡ ko gyveni, jei dar tik pradÄ—si paÅ¡alpÄ… gaut? IÅ¡ ko iki Å¡iol gÄ—rei? Kažkas Äia ne taip. Vis iÅ¡lenda vienokie ar kitokie nesuderinamumai tavo postuose.
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
IÅ¡ ko gyveni, jei dar tik pradÄ—si paÅ¡alpÄ… gaut? IÅ¡ ko iki Å¡iol gÄ—rei? Kažkas Äia ne taip. Vis iÅ¡lenda vienokie ar kitokie nesuderinamumai tavo postuose...
Iki gegužes vidurio oficialiai dirbau pavasari valstybÄ—s valdomoje imonÄ—je, iÅ¡metÄ— nepaslaptis už ka ir dabar realiai pabaiges ta ka sumokejo man už gegužes pora savaiÄiu (apie 150eu), likau plikas basas, tai tik dabar laikini uždarbiai (nelegalÅ«s) maždaug po 5-10 euru ir tai labai atsitiktiniai... nuo liepos jau bus geriau, iÅ¡mokos + chaltÅ«ros, galima jau pagerti...
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Iki gegužes vidurio oficialiai dirbau pavasari valstybÄ—s valdomoje imonÄ—je, iÅ¡metÄ— nepaslaptis už ka ir dabar realiai pabaiges ta ka sumokejo man už gegužes pora savaiÄiu (apie 150eu), likau plikas basas, tai tik dabar laikini uždarbiai (nelegalÅ«s) maždaug po 5-10 euru ir tai labai atsitiktiniai... nuo liepos jau bus geriau, iÅ¡mokos + chaltÅ«ros, galima jau pagerti...
Pragersi ir chaltūras visas. Nors taip-kai gyvenimas subinėj, tai tik gėrimas ir belieka.
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Pragersi ir chaltūras visas..
Na tai o kam man jos tada reikalingos?? Å eimos neturiu, verslu neturiu, planų neturiu, mokslai senai užbaigti, tai nors pabaliavoti gerai.. Å iaip kiek man pagadino Å¡iandien nuotaika kai sužinojau kad dokumentai tvarkingi pateikti valstybinÄ—ms istaigoms, bet juos tikrins iki liepos 1 dienos, tada sprendimas, man praneÅ¡ raÅ¡tiÅ¡kai ir tik liepos 20 diena perves pinigÄ—lius.... Ojojoi kaip toli, Äia gi jau pusÄ—s vasaros nebÄ—r...
Na bet nieko nepadarysi, pas mus tie burokratai viska kaip vėžliai kokie... Taigis reikÄ—s kapstytis paÄiam eilinį kartÄ…, reikia jungti kaip sakau "aukÅ¡tesnÄ™ pavarÄ…" ir varyti ant chaltÅ«rkiu, o gal ir ant kriminalo, gerti tai norisi žvÄ—riÅ¡kai.....
Neprisijungęs
O ko tu sėdi puslapyje būk blaivus? Bandyk kokį sukurt IŠGERIAM
Neprisijungęs
Liepa rašė:
AÅ¡ daug kur sÄ—džiu, ypac Feisbuko grupÄ—se skirtose alui, nieko kurti nesiruoÅ¡iu... tarp blaivininku irgi smagu pagerti, ypaÄ tada kai tokie kai kurie ima ir palaiko kompanija lyg tarp kitko kai kada...
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Liepa rašė:
AÅ¡ daug kur sÄ—džiu, ypac Feisbuko grupÄ—se skirtose alui, nieko kurti nesiruoÅ¡iu... tarp blaivininku irgi smagu pagerti, ypaÄ tada kai tokie kai kurie ima ir palaiko kompanija lyg tarp kitko kai kada..t6
Tai kad ne visi Äia blaivininkai..Yra už tave dažniau kilojanÄių. Taip kad - nesusireikÅ¡mink, katuk
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Tai kad ne visi Äia blaivininkai..Yra už tave dažniau kilojanÄių...
ÄŒia ne aÅ¡ susireikÅ¡minu, o tie kurie isivaizduoja kad iÅ¡ 300 registruotu narių tai jau matai visi blaivuoliai abstinentai, o Äia tik vienas pasiklydÄ—lis dusina alų toliau... Tiesiog dauguma patyliukais atgeria sau, prasiÄiÅ«china, užsimeta naujus skaitikliukus ir ateina tokie lyg "ne prie ko", suskių gauja ir tiek, nedrysta prisigÄ—rÄ™ net akių rodyti... Man tai jau seniai DZIN, tai dÄ—l to visai ramu... Kagis reikia vyniotis meÅ¡keres ir eiti namolio alaus nors pora likusiu butelaiÄiu susiversti, nÄ—ra kažkaip nuotaikos visai...
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
tarp blaivininku irgi smagu pagerti, ypaÄ tada kai tokie kai kurie ima ir palaiko kompanija lyg tarp kitko kai kada...
Vat patinka man žmonės, kurie nevynioja į vatą, tipo tu būk gera, laikykis, nebegerk ir pan. Visi žinome, kad alkoholis nuodas, tiesiausias kelias į degradaciją, bet vis vien geriame, nes esame nuo jo priklausomi. Man jau atodo vaikiski tokie argumentai.
Neprisijungęs
Tiesa pasakius, kad asmeniÅ¡kai net labai nuoÅ¡irdžiai apsidžiaugiu kai sužinau jog kai nekurie kurie Äia dÄ—josi labai mylintys blaivybÄ™, tokie protingi, tokie tvirtai apsisprendÄ™, ima ir... užgeria. Tada jau nebe tokie "krÅ«ti", truputi nusileidžia iÅ¡ padebesų, sumažėja ta arogancija..... PraktiÅ¡kai tai irgi viena iÅ¡ priežasÄiu, kad jau kai kuriu nuosmukio sulaukiau, likusiu dar laukiu (maždaug 5-6 metai), manau sulauksiu irgi, bet aÅ¡ žiauriai ant TO dalyko kantrus...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mÄ—n. | 11d. |
Pasiklydes rašė:
Tiesa pasakius, kad asmeniÅ¡kai net labai nuoÅ¡irdžiai apsidžiaugiu kai sužinau jog kai nekurie kurie Äia dÄ—josi labai mylintys blaivybÄ™, tokie protingi, tokie tvirtai apsisprendÄ™, ima ir... užgeria. Tada jau nebe tokie "krÅ«ti", truputi nusileidžia iÅ¡ padebesų, sumažėja ta arogancija..... PraktiÅ¡kai tai irgi viena iÅ¡ priežasÄiu, kad jau kai kuriu nuosmukio sulaukiau, likusiu dar laukiu (maždaug 5-6 metai), manau sulauksiu irgi, bet aÅ¡ žiauriai ant TO dalyko kantrus...
tiesiog esam laukiami, šis tas negeriantys kolegos..
Neprisijungęs
Pati Egliokas puikiai žinai kiek iš kito seno Forumo tu bardzo "krūtų" užpylė juodai, nors anuomet labai dėjosi mandravoti, didelę nuoskauda ir pykti lig šiol kai kuriems laikau ir jų užgėrimai man LABAI Didelis džiaugsmas, sielos balzamas jei taip galima išsireikšti...
Neprisijungęs
daug PasiklydÄ™s..neskaiÄiuoju, taip jau yra, deja toks laifas..
Neprisijungęs
Na aÅ¡ irgi labai neskaiÄiuoju, Äia man asmeniÅ¡kai susijÄ™ kažkur su 7 ar 8 žmonÄ—mis maždaug nedaugiau, ypatingai su keliais ypaÄ, žiauriai YPAÄŒ..... Puse jau gavo su basliu per snuki taip kad lig Å¡iol atsipeikÄ—ti negali, o dÄ—l likusiu tai dar pagyvensime palauksime ir tada pamatysime...
Neprisijungęs
ai jie tai nueis savais keliais, kaip jiems bus taip bus ir negalvos apie tave, gal net nepsimins tavęs, o tu vis apie juos galvoji..
Neprisijungęs
Egle rašė:
ai jie tai nueis savais keliais, kaip jiems bus taip bus ir negalvos apie tave, gal net neprsimins tavęs, o tu vis apie juos galvoji...
Kai kuriems aš pats primygtinai juos susiradęs priminiau, jei reikės ir kitus surasiu tuose jų "keliuose", tai man teikia dideli pasitenkinima kad tie gyvatės gavo ko ir nusipelnė, tai principiniai dalykai, dėl jų man ir gyvenimo negaila...
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 9mÄ—n. | 26d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 19d. |
Pasiklydes rašė:
Egle rašė:
ai jie tai nueis savais keliais, kaip jiems bus taip bus ir negalvos apie tave, gal net neprsimins tavęs, o tu vis apie juos galvoji...
Kai kuriems aš pats primygtinai juos susiradęs priminiau, jei reikės ir kitus surasiu tuose jų "keliuose", tai man teikia dideli pasitenkinima kad tie gyvatės gavo ko ir nusipelnė, tai principiniai dalykai, dėl jų man ir gyvenimo negaila...
AÅ¡ tai juos iÅ¡kart žūdyÄiau. Tuos gyvates. NelaukÄiau. Tik va nežinau dÄ—l ko.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 11d. |
Myliu senÄ… girtuoklių Å¡neka, išžudysiu ,užmuÅ¡iu, ha -ha - ha. O Å¡iaip jei yra taip bet aÅ¡ raÅ¡au kaip jauÄiuos Å¡iomis dienomis , kokios mintys , kaip darau Å¡ia dienÄ…. Užpisiu ir kÄ… ? žmogų nužudysiu? iÅ¡prievartausiu? sumuÅ¡iu? , ne. Save tik vÄ—l žudyt pradÄ—siu, bet kas yra dabar duoda didelį stimulÄ… , vÄ—l ir vÄ—l kabintis į blaivų gyvenimÄ…. Å iandien voliojasi Å¡aldytuve Å¡altas kokteilis , jei gaspadinÄ— jo vakare neiÅ¡naikins ,ryt į konteinerį , netampysiu sau nervų. O jei labai, labai norÄ—siu ir iÅ¡gersiu su kokia kompanija nu ir kÄ… , kÄ… man padarysit. Žinot per tiek metų gÄ—rimo iÅ¡bandžiau viskÄ… , gÄ—rimÄ… "skylÄ—se",su jų "gražuolÄ—mis" , vienas pragÄ—riau daug metų, žinot nusibodo. Dabar Å¡is laikas man tarsi gryžimas į jaunyste , į tuos laikus kada be baimÄ—s padarydavau daug veiksmo, daug darbų ir daug kur pabuvodavau, nes buvo gera sveikata, nustojus gert sveikata tik gerÄ—ja ir kÄ… , gryÅ¡t į slunkių gyvenimÄ… , ne. Manau nÄ—ra tų mandrių , galingų ar dar kokių visi esam lygÅ«s ir jei žmogus paragavo po deÅ¡imt , septynių ar mÄ—nesio , valio pasibandÄ— , jei entenkina blaivus gyvenimas visad kelias į girtÄ…, jei smagu gyvent blaiviai toliau gyvens , nuo vieno gÄ—rimo sveikata nepablogÄ—s , o skaitliukas tik skaiÄiai man nulis , svarbu gera savijauta ir gera svaikata.
Neprisijungęs