VšД� "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД� "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#151 2015-05-06 21:29:15

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mėn.  7d. 

Re: Sveikata

Baik su tais reitingais , jau rinkimai į vietines savivaldas baigės , o tai kasdien turim daryt tai turim daryt anaip.

Neprisijungęs

2015-05-06 21:29:15

Google

#152 2015-05-09 12:24:37

Egle
Senbuvis
Registravosi: 2015-01-26
Žinutės: 1988

Blaivus  13m.  3mėn.  7d. 

gaila, kad to jau matyt nebepadarysiu..
http://www.iksurfmag.com/kitesurfing-ne … ian-dream/
gegužės gale pas medikus lenkijojon dėl Laimo koinfekcijų, turiu viltį..

“I don’t care what you shake, just shake something”.

Neprisijungęs

#153 2015-05-10 16:13:33

žvejys
Senbuvis

Blaivus  6m.  6mėn.  7d. 

Tokia diena patinginiaut , tik į sveikatą.

Neprisijungęs

#154 2015-05-16 12:18:55

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  2mėn.  2d. 
Nerūkau  0m.  2mėn.  20d. 

Interesnai susižiūrėjo. Dalinuosi, nes, labai daug minčių kurios tinka ir alkoholinei priklausomybei... Na ir manau, gal ką įkvėps - padaryti ką nors naudinga, savo sveikatai smile

Storas, ligotas ir beveik miręs

Vienas dalykas, ką tikrai žinau, jei grįši atgal, prie ankstesnių įpročių - viskas, iškart baigsis tuo - kuo prasidėjo. Taigi - pats turi pasirinkti...

Auksinė tiesa, bet kuriam gyvenimo atvejui...

Neprisijungęs

#155 2015-06-02 01:02:02

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Tiesiogiai su alkoholiu klausimas nesusijęs, bet vietoj alko, kai užeina panika, pati sau i uzpakali susileidziu diazapamo. Ir bėda tame, kad susidarė guzai. Leidžiuosi lėtai, bet kažkur skaičiau, kad storesnoam žmogui reikia ilgesnės adatos. Kad iki raumens susibestų. Tai gal adatos man per trumpos. Ugis 167, svoris 88.
Ką manot? Ką darau negerai?
Ačiū

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#156 2015-06-08 22:12:09

Egle
Senbuvis

smile))) ne aš tikrai alergiška gliutenui, tikrai rimtai dariausi testą.
Išsiunčiau broliui, tikiu tik kad tik toks supras tokį
How to Become Gluten Intolerant (Funny) - Ultra Spiritual Life episode 12 - with JP Sears
https://www.youtube.com/watch?v=Oht9AEq1798
vargstu

Neprisijungęs

#157 2015-06-08 22:35:39

Nida
Senbuvis
Registravosi: 2014-12-01
Žinutės: 889

Blaivus  4m.  1mėn.  11d. 
Nerūkau  8m.  5mėn.  10d. 

Veronika rašė:

Interesnai susižiūrėjo. Dalinuosi, nes, labai daug minčių kurios tinka ir alkoholinei priklausomybei... Na ir manau, gal ką įkvėps - padaryti ką nors naudinga, savo sveikatai smile

Vienas dalykas, ką tikrai žinau, jei grįši atgal, prie ankstesnių įpročių - viskas, iškart baigsis tuo - kuo prasidėjo. Taigi - pats turi pasirinkti...

Laikinu:)

Negalime pakeisti praeities. Bet galime pasirinkti ateitį.(The Perks of Being a Qallflower)

Neprisijungęs

#158 2015-06-08 22:43:40

Veronika
Senbuvis

Nida rašė:

Veronika rašė:

Žinok, aš jau nusivaliau dulkes nuo sulčiaspaudės smile chi, chi, chi Morkos vaidenasi lol

Neprisijungęs

#159 2015-06-08 22:45:18

Nida
Senbuvis
Registravosi: 2014-12-01
Žinutės: 889

Blaivus  4m.  1mėn.  11d. 
Nerūkau  8m.  5mėn.  10d. 

Veronika rašė:

Nida rašė:

Veronika rašė:

Žinok, aš jau nusivaliau dulkes nuo sulčiaspaudės smile chi, chi, chi Morkos vaidenasi lol

gėriau prieš gerus tris mėnesius-padauginau net delnai oranžiniai buvo:) dabar jau atgavau spalvąsmile

Negalime pakeisti praeities. Bet galime pasirinkti ateitį.(The Perks of Being a Qallflower)

Neprisijungęs

#160 2015-06-09 07:27:19

žvejys
Senbuvis

Blaivus  6m.  6mėn.  7d. 

Veronika rašė:

Nida rašė:

Veronika rašė:

Pirmosios braškės ir trešnės, morkikių teks palaukt. Jei dievulis lietaus neatsiūs , hana bus.

Neprisijungęs

#161 2015-07-06 14:08:41

Iškaimo
Senbuvis

Gal atsiras žinančių, ar tai patyrusių, nes daktarai kažkaip nekreipia į mano būsenas dėmesio. Yra bėda su "apatiniu" kraujo spaudimu. Jis visada netoli šimto. Gydytoja paskyrė nestiprių spaudimą mažinančių vaistų, bet jie viršutinį numuša, o apatinis nesikeičia. Pvz būna 107/97. Ir pulsas apie 90-100. Sako kad tai, kairiojo skilvelio hipertrofija. Svarbiausia, kad dėl dažno pulso darosi didelis nerimas. Tada ir išgert norisi. Bet susilaikau, nes jei dar ir išgert, tai širdis į gerklę užlipa.
Pagal tyrimus-mažoka Kalio ir per daug kreatinino. Nesuprantu kas, kaip ir kodėl.
Tik nesakykit, kad dėl gėrimo, nes jei dėl jo, tai Kalio turi trūkt, o ne viršyt...

Neprisijungęs

#162 2015-07-06 15:54:18

Egle
Senbuvis

hm....gal Troja išmano, aš su spaudimu neturiu patirties...

Neprisijungęs

#163 2015-07-06 19:26:10

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  5mėn.  22d. 

Na, aš irgi su kairiojo skilvelio hipertrofija susidūrusi nebuvau, nors mano apatinis kraujospūdžio rodiklis irgi būdavo labai aukštas, bet tokios diagnozės man nenustatė. Žinau tik tiek, kad apatinis kraujospūdžio skaičiukas parodo širdies situaciją, o būtent, kad jai nėra labai gerai.
Bet mano verdiktą, manau, numanyti labai nesudėtinga: big_smile dėl to, kad kairiojo skilvelio hipertrofijos priežastis yra aukštas kraujospūdis ir dažnai nutukimas, tai vienareikšmiškai – reikia keisti mitybą ir su aukštu kraujospūdžiu bei nutukimu susidoroti. big_smile Su kraujospūdžiu susidoroti yra labai nesudėtinga. Ypač gyvenant kaime, arčiau natūralios gamtos. Tai yra degeneracinė liga, o VISOS degeneracinės ligos atsiranda dėl neteisingos mitybos, dėl organizmui nepriimtinų medžiagų srauto į jį. Tai ne tušti žodžiai, o šimtus kartų praktikoje patikrinta teisybė ir realybė.
Lygiai tą patį dėl aukšto kraujospūdžio galiu pasakyti ir Žvejui: tai viena iš lengviausiai pagydomų ligų. Ir greičiausiai. Man hipertonija, kurios gydytojai suvaldyti negalėjo 20 metų, praėjo per savaitę. Negalėjau savo akimis patikėti, kai aparatas pradėjo rodyti 115/70, ar kažkaip panašiai.  Na, aš neturėjau viršsvorio ir jokių kitokių degeneracinių ligų, todėl liga pasitraukė juokingai greitai. Na, o tam, kieno situacija labiau komplikuota, tai teks gydytis dvigubai ilgiau – dvi savaites. big_smile Žinoma, būna visokių labai komplikuotų ar ypatingų situacijų, kaip kad pvz., stipriai sutrikęs kasos darbas, arba jei žmogus serga diabetu ir jau leidžiasi insuliną. Turi reikšmės ir tai, ar žmogui neišoperuota tulžies pūslė ar apendiksas. Jei jie išoperuoti, tai nieko labai baisaus, tik procesas bus ilgesnis ir labiau reikės susikaupti.
Tai va, jums rinktis, ar visą likusį gyvenimą gerti vaistus nuo kraujospūdžio, kurių dozes daktarai jums nuolat didins, ir negalvokite, kad galutiniame rezultate jūsų laukia pasveikimas – ne! Jūsų laukia jeigu ne insultas ar infarktas, tai neabejotinai vis blogėjanti ir blogėjanti gyvenimo kokybė dėl vis prastėjančios sveikatos. Viena liga traukia kitą ir jų pas jus tik daugės.  Man tai sunku net suvokti, kaip žmogus galėtų rinktis dešimtis metų gyvenimo su liga, bloga savijauta ir vaistais, o ne dvi savaites pasigydymo. Tos dvi savaitės juk pasibaigs šio mėnesio 20 dieną. big_smile  Na, užsibrėžkite iki rugpjūčio 1 d., kad užtikrinčiau būtų. Ir jei apsispręsite, tai nusiteikite ekstremaliai mitybai. Bet juk tai labai įdomu, nes juk tai iššūkis. big_smile O laisvė nuo gydytojų taip pat yra labai maloni laisvė. Na, tame tarpe ir nuo vaistinių, žinoma, nuo receptų, nuo smegenų nuodijimo vaistų pavadinimais ir sekimo, kad nepamirštum tų vaistų išgerti.
Beje, Iškaimo, Rusijoje gal kokiame 19 amžiuje pažangus gydytojas (nepamenu dabar pavardės) buvo įkūręs psichiatrijos ligoninę, kurioje psichikos ligonius gydė būtent panašia mityba ir buvo pasiekęs stebėtinai gerų rezultatų.
Tai va toks šios dienos moralas. Silpnų nervų žmonėms - neskaityti big_smile

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#164 2015-07-06 22:00:34

Iškaimo
Senbuvis

Ačiū, Troja. Teisingai čia viską surašei ir labai motyvuojančiai, beje. Na, žolių iš pievos tai aš nevalgysiu ir negersiu jų sulčių, bet daržovėmis maitintis - nieko prieš. Ypač pomidorais galiu misti ryte, per pietus ir vakarienei big_smile Taip ir darau, kol būna jų sezonas. Nu dar grikiai gerai lenda. Ech... bandysiu kažką daryt. Gal net nuo rytojaus... Tikrai. Niekas už mane tų prakeiktų kg nenumes. Po velniais.

Neprisijungęs

#165 2015-07-07 11:21:26

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Svoris man niekuomet nebuvo problema, nėra dabar problema su bet kokia mityba, su alumi ir jokiu ten sportu dietų ir greičiausiai jau nebus problema, priedo kokius 5-7 kg galiu drąsiai tiek priaugti tiek numesti jei tik yra realus tam pagrindas, labai paprasta, bet vat būčiau labai dėkingas jei kas patartų kaip numesti kokius 5-7 cm ūgio... Tas dalykas jau man nusibodo "juodai", bet kur dingsi, echhh..... Arba sumažinti kojų dydi per keleta "išmierų", va čia tai klausyčiausi ir vykdyčiau viska be jokiu atsikalbinėjimų... smile

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

#166 2015-07-07 14:59:24

Iškaimo
Senbuvis

Vyram svoris lengviau reguliuojasi. Be to, Paklydęs, nenuprotėk: vyrui ūgis privalumas. Mano ex.meilužis kompleksuodavo dėl ūgio. 174 cm  mano 167, tai aukštakulnių 8 metus nesu apsimovus big_smile

Neprisijungęs

#167 2015-07-07 15:16:54

Pasiklydes
Senbuvis

Joks cia privalumas, o kiek nepatogumu net bjauru pagalvoti, manau man butu visai per akis kokiu 1.85, tikrai nedaugiau... Na o 1.67 tai čia apskritai net nežinau kaip vertinti toki suaugusio žmogaus ūgi...   Na idomu kaip jis komplesuotu jei gautu mano ugi ir kojos dydi, kai tiesiog kiekvienas avalynes ar džinsu apsipirkimas tiesiog kančia kažkokia... hmm

Neprisijungęs

#168 2015-07-07 15:28:14

Iškaimo
Senbuvis

Nuuu... gerai. Mano vyras 185. Batų dydis 45-46. Metė rūkyt, tai pilvas ir papai užaugo. Nu ir kas? Jau geriau toks, nei koks pagrandukas (nors konfliktai vyksta dėl būdo, ne dėl išvaizdos).
Keista, kad kompleksuoji. Juk beveik visad girtas (pats tai deklaruoji). Nuo kada tikram alkoholikui rūpi kaip jis atrodo?. Dar vienas klausimas tau. Nes žinai tą dainušką "nepūsk man arabų, melagių melagi" big_smile big_smile

Neprisijungęs

#169 2015-07-07 15:36:55

Pasiklydes
Senbuvis

čia nekomplekso esme, čia jau gyvenimo patogumo esme... Kol buvau 15 metu paauglys tai buvau 1.90 ir kojos dydis 45 liuks, na svoris sunku pasakyti, kogero apie 70 kg, tada skaičiau, kad čia mano idealus kuno sudejimas, kodel tada negalejo sustoti??  Todel kad pagrindas organizmo vystesi iki 25 metu deja... O tokio amžiaus jau pats sau nebepatikau, nekalbant apie kitus negatyvius dalykus (galvos traumas ir pan.)  O del pačios išvaizdos tai komplekso nera nei kai esu blaivesnis nei kai girtesnis, labai padeda mano seneles filosofija tuo klausimu - Jei vyras gražesnis už bedžione tai ir puiku... big_smile

Neprisijungęs

#170 2015-07-15 15:10:43

Pasiklydes
Senbuvis

Hmm... Trečia diena negeriant organizmas "pasveikino" mane atsiprašant su gelta tryda... Bjaurus dalykas. Bėgti pas Šeimos gydytoja nesiruošiu dėl to, vaistų ryti kažkokiu saujomis irgi nesinori, gal kas ka žino iš liaudies patikrintos medicinos???  Kolkas geriausias draugas - mineralinis vanduo Vytautas.. smile

Neprisijungęs

#171 2015-07-15 15:29:12

Veronika
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

Hmm... Trečia diena negeriant organizmas "pasveikino" mane atsiprašant su gelta tryda... Bjaurus dalykas. Bėgti pas Šeimos gydytoja nesiruošiu dėl to, vaistų ryti kažkokiu saujomis irgi nesinori, gal kas ka žino iš liaudies patikrintos medicinos???  Kolkas geriausias draugas - mineralinis vanduo Vytautas.. smile

Pelynų arbata lol

Neprisijungęs

#172 2015-07-15 16:07:54

Pasiklydes
Senbuvis

Pelynų nuoviru motina girdė kažkur 2006-2008 metais po daugiadienių išgertuviu, nežinau kiek padėjo, bet išgeriu-išvemiu buvo ciklas... Dabar beje neturiu Pelynu namuose tai nelabai tinka. Kitas. smile

Neprisijungęs

#173 2015-07-15 17:32:50

Pumputis
Vartotojas
Registravosi: 2012-09-05
Žinutės: 236

Blaivus  16m.  6mėn.  6d. 

Pasiklydes rašė:

Pelynų nuoviru motina girdė kažkur 2006-2008 metais po daugiadienių išgertuviu, nežinau kiek padėjo, bet išgeriu-išvemiu buvo ciklas... Dabar beje neturiu Pelynu namuose tai nelabai tinka. Kitas. smile

Degtinė su pipirais.

Neprisijungęs

#174 2015-07-15 17:43:43

Pasiklydes
Senbuvis

Pumputis rašė:

Degtinė su pipirais.

Vat ir degtinės su pipirais neturiu namuose... smile

Neprisijungęs

#175 2015-07-15 18:57:37

Veronika
Senbuvis

Žinai, Pasiklydęs, pagalvojau, tau turbūt iš pasiutimo vidurius paleido smile Nereikia, čia jokių liaudies patikrintų medicinos priemonių. Piningėliai į sąskaitą įkris ir tryda savaime susitvarkys wink

Neprisijungęs

Forumo apačia