VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 3mėn. | 19d. |
Nerūkau | 0m. | 4mėn. | 6d. |
Raminamasi, raminamasi...
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 8d. |
Egle rašė:
nusistebiu vis ko čia šis skyrelis neklesti..neva jau nebesiraminama maistu..
Ramnamasi, raminamasi. Dar ir kaip
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 24d. |
Raminatės, fuu....tai gerai, pasidalinkit kolegos kuo nors, gal ir man noras gaminti grįš namo.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 3mėn. | 19d. |
Nerūkau | 0m. | 4mėn. | 6d. |
Kadangi aš esu pamišusi dėl burokėlių tai mano pats pačiausias patiekalas yra: orkaitėje folijoj kepti burokėliai, mocarelos sūris, sezamos sėklos, šiek tiek himalajų druskytės ir šlakelis šaltai spausto graikiško alyvuogių aliejaus. Oj, net seilė nutyso
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 24d. |
Veronika rašė:
Kadangi aš esu pamišusi dėl burokėlių
tai mano pats pačiausias patiekalas yra: orkaitėje folijoj kepti burokėliai, mocarelos sūris, sezamos sėklos, šiek tiek himalajų druskytės ir šlakelis šaltai spausto graikiško alyvuogių aliejaus. Oj, net seilė nutyso
Veronika kodėl (egzistencinis klauismas) ? ..aš irgi dabar burokėlius folijoje kepu orkaitėj pirmą sykį gyvenime. Tik tavo recepte feta dėsiu..mudvi beveik dvynukės
net paspringau kava
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 3mėn. | 19d. |
Nerūkau | 0m. | 4mėn. | 6d. |
Egle rašė:
Veronika rašė:
Kadangi aš esu pamišusi dėl burokėlių
tai mano pats pačiausias patiekalas yra: orkaitėje folijoj kepti burokėliai, mocarelos sūris, sezamos sėklos, šiek tiek himalajų druskytės ir šlakelis šaltai spausto graikiško alyvuogių aliejaus. Oj, net seilė nutyso
Veronika kodėl (egzistencinis klauismas) ? ..aš irgi dabar burokėlius folijoje kepu orkaitėj pirmą sykį gyvenime. Tik tavo recepte feta dėsiu..mudvi beveik dvynukės
net paspringau kava
Karminės dvynės? Ar šiaip dvynės Man žiauriai smagu
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 24d. |
Veronika rašė:
Egle rašė:
Veronika rašė:
Kadangi aš esu pamišusi dėl burokėlių
tai mano pats pačiausias patiekalas yra: orkaitėje folijoj kepti burokėliai, mocarelos sūris, sezamos sėklos, šiek tiek himalajų druskytės ir šlakelis šaltai spausto graikiško alyvuogių aliejaus. Oj, net seilė nutyso
Veronika kodėl (egzistencinis klauismas) ? ..aš irgi dabar burokėlius folijoje kepu orkaitėj pirmą sykį gyvenime. Tik tavo recepte feta dėsiu..mudvi beveik dvynukės
net paspringau kavaKarminės dvynės? Ar šiaip dvynės
Man žiauriai smagu
kiek pažystu savo protėvius (kuom buvau) tai neskaitant vienos mergaičiukės, visi buvo vyrai nežinau..jau čia..kaip su dvynukėm iš praeities..
o rimtai folijoje kepti burokėliai skanesni? laukiu tų bacvinių kaip stebuklo.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 3mėn. | 19d. |
Nerūkau | 0m. | 4mėn. | 6d. |
Egle rašė:
Veronika rašė:
Egle rašė:
Veronika kodėl (egzistencinis klauismas) ? ..aš irgi dabar burokėlius folijoje kepu orkaitėj pirmą sykį gyvenime. Tik tavo recepte feta dėsiu..mudvi beveik dvynukės
net paspringau kavaKarminės dvynės? Ar šiaip dvynės
Man žiauriai smagu
kiek pažystu savo protėvius (kuom buvau) tai neskaitant vienos mergaičiukės, visi buvo vyrai
nežinau..jau čia..kaip su dvynukėm iš praeities..
o rimtai folijoje kepti burokėliai skanesni? laukiu tų bacvinių kaip stebuklo.
Man jie patys pačiausi... Verdu ir garuose, bet kepti orkaitėje Niam, niam
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 7mėn. | 24d. |
Veronika rašė:
Kadangi aš esu pamišusi dėl burokėlių
tai mano pats pačiausias patiekalas yra: orkaitėje folijoj kepti burokėliai, mocarelos sūris, sezamos sėklos, šiek tiek himalajų druskytės ir šlakelis šaltai spausto graikiško alyvuogių aliejaus. Oj, net seilė nutyso
Kokio dydžio burokėlius imi ir kokius salotinius (pailgus) ar apvalius. Skiriasi jų skoniai. Nebloga idėja reiks pabandyt.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 24d. |
aš apvalius ?
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 3mėn. | 19d. |
Nerūkau | 0m. | 4mėn. | 6d. |
Brokėlius mėgstu apvalius. Jeigu labai dideli, pjaunu juos pusiau. Burokėlius nuplaunu, nulupu, truputį pabarstu himalajų druskytės (galima be jos) ir aš prieš susukant į foliją kartais dedu truputį ghee sviesto. Sviestą pati gaminu
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 7mėn. | 24d. |
Veronika rašė:
Brokėlius mėgstu apvalius. Jeigu labai dideli, pjaunu juos pusiau. Burokėlius nuplaunu, nulupu, truputį pabarstu himalajų druskytės (galima be jos) ir aš prieš susukant į foliją kartais dedu truputį ghee sviesto. Sviestą pati gaminu
Vėl klausimas ghee sviestas kas tai?
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 24d. |
o nenulupau ir be pagardų, bet perskaičiau kad Himalajų druskytę pasigaminu pati...
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 3mėn. | 19d. |
Nerūkau | 0m. | 4mėn. | 6d. |
Nesvarbu, sveikesni bus
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 3mėn. | 19d. |
Nerūkau | 0m. | 4mėn. | 6d. |
žvejys rašė:
Vėl klausimas ghee sviestas kas tai?
Įmesiu nuorodą Kai pirmą kartą bandžiau pagaminti, tai išėjo š. Labai reik atsargiai, nes greit "sudega". Nežinau, bet tokį sviestą dar mano močiutė naudojo, jis daug sveikesnis
Ghee sviestą naudoja vaišnavai, jie gyvena pagal ajurvedą. Mūsų senoliai jį gamindavo tam, kad jis ilgai laikosi, nesensta...
Ghee sviesto gamyba
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 24d. |
aha ant sviesto kepti dalykai kvepia žymiai sodriau. Kartą kelionėj, pasiėmėm Gi vietoj aliejaus ir svečių namuose gaminom niam. Dar ikrus ar kepenėles menkių kepėm..oi.....tai patiems jau buvo nepatogumas, tiek įsigėrė
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 7mėn. | 24d. |
žvejys rašė:
Veronika rašė:
Brokėlius mėgstu apvalius. Jeigu labai dideli, pjaunu juos pusiau. Burokėlius nuplaunu, nulupu, truputį pabarstu himalajų druskytės (galima be jos) ir aš prieš susukant į foliją kartais dedu truputį ghee sviesto. Sviestą pati gaminu
Vėl klausimas ghee sviestas kas tai?
Nesvarbu radau , be reikalo klausiau , taip ir pagalvojau. Panašų darom kap Lenkijo taip ir Lietuvo vadinama "didįjį sviesta" , bet iš natūralaus pieno nugriebtos grietinės (neseperuotos), sumuši sviesta gaunasi minkštas , atvėses nesukietėja, palydai , malta rupi druska ir švieži krapai, sumaišai ir pateiki prie keptų folijo daržovių.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 3mėn. | 19d. |
Nerūkau | 0m. | 4mėn. | 6d. |
žvejys rašė:
žvejys rašė:
Veronika rašė:
Brokėlius mėgstu apvalius. Jeigu labai dideli, pjaunu juos pusiau. Burokėlius nuplaunu, nulupu, truputį pabarstu himalajų druskytės (galima be jos) ir aš prieš susukant į foliją kartais dedu truputį ghee sviesto. Sviestą pati gaminu
Vėl klausimas ghee sviestas kas tai?
Nesvarbu radau , be reikalo klausiau , taip ir pagalvojau. Panašų darom kap Lenkijo taip ir Lietuvo vadinama "didįjį sviesta" , bet iš natūralaus pieno nugriebtos grietinės (neseperuotos), sumuši sviesta gaunasi minkštas , atvėses nesukietėja, palydai , malta rupi druska ir švieži krapai, sumaišai ir pateiki prie keptų folijo daržovių.
Čia ne ghee sviestas, žvejy, apie kurį rašai
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 7mėn. | 24d. |
Veronika rašė:
žvejys rašė:
Vėl klausimas ghee sviestas kas tai?
Įmesiu nuorodą
Kai pirmą kartą bandžiau pagaminti, tai išėjo š. Labai reik atsargiai, nes greit "sudega". Nežinau, bet tokį sviestą dar mano močiutė naudojo, jis daug sveikesnis
Ghee sviestą naudoja vaišnavai, jie gyvena pagal ajurvedą. Mūsų senoliai jį gamindavo tam, kad jis ilgai laikosi, nesensta...
Ghee sviesto gamyba
Prieš keliata metų teko sudalyvaut tarptautiniam renginį , tai darė Lenkai , bet tuo laiku man rūpėjo čekų alus tai stipriai nuvyliau mūsų komandą.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 7mėn. | 24d. |
Veronika rašė:
žvejys rašė:
žvejys rašė:
Vėl klausimas ghee sviestas kas tai?Nesvarbu radau , be reikalo klausiau , taip ir pagalvojau. Panašų darom kap Lenkijo taip ir Lietuvo vadinama "didįjį sviesta" , bet iš natūralaus pieno nugriebtos grietinės (neseperuotos), sumuši sviesta gaunasi minkštas , atvėses nesukietėja, palydai , malta rupi druska ir švieži krapai, sumaišai ir pateiki prie keptų folijo daržovių.
Čia ne ghee sviestas, žvejy, apie kurį rašai
Ne , bet pati idėja tavo įdomi , kepti burokai , kažkaip pamiršta.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 24d. |
nu jau aš įsijudinau virtuvėj, pasikalbėjom, pasikuičiau internete, ir žiū jau bus maisto..
daug nereikia man tik alyvos į ugnį..
Neprisijungęs
Troja rašė:
pariuke rašė:
neišeina man su žaliavalgyste... bet taip norėčiau, kad mane tai užkabintų...
pariuke, bet išnyktų noras vartoti alkoholį. Baigtųsi visos kančios. O jei labai pasistengtum, tai atsikratytum priklausomybe fiziniame lygmenyje, jei tokią turi. Na, gal pas tave psichologinė priklausomybė, visaip juk būna. Pas mane buvo fiziniame lygmenyje, išsikreipusi organizmo chemija, paprastai kalbant. Paragavus gurkšnį, organizmas reikalaudavo kibiro. Dabar nieko panašaus neliko. Ir tos žaliavalgystės nebūtina laikytis visą gyvenimą, užtenka pradžioje pasilaikyti kokius 4-5 mėn, o po to vėl gali vieną kartą dienoje valgyti kai kuriuos pamėgtus patiekalus. Kai kuriuos. Man atrodo, kad tą mitybą pakeisti tau labiausiai pavyktų, nes ir gamta domiesi, ir joje būni, ir dilgėlių augimo vietas žinai, ir viena gyveni (gal klystu), kas labai palengvina visą šį reikalą.
Viena, tai lengva būtų laikytis. "Paragavus gurkšnį, organizmas reikalaudavo kibiro. " Yra ir pas mane tas pats. bet pas mane gal dar ir psichologinė.
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 2mėn. | 28d. |
Nerūkau | 8m. | 6mėn. | 27d. |
pariuke rašė:
Troja rašė:
pariuke rašė:
neišeina man su žaliavalgyste... bet taip norėčiau, kad mane tai užkabintų...
pariuke, bet išnyktų noras vartoti alkoholį. Baigtųsi visos kančios. O jei labai pasistengtum, tai atsikratytum priklausomybe fiziniame lygmenyje, jei tokią turi. Na, gal pas tave psichologinė priklausomybė, visaip juk būna. Pas mane buvo fiziniame lygmenyje, išsikreipusi organizmo chemija, paprastai kalbant. Paragavus gurkšnį, organizmas reikalaudavo kibiro. Dabar nieko panašaus neliko. Ir tos žaliavalgystės nebūtina laikytis visą gyvenimą, užtenka pradžioje pasilaikyti kokius 4-5 mėn, o po to vėl gali vieną kartą dienoje valgyti kai kuriuos pamėgtus patiekalus. Kai kuriuos. Man atrodo, kad tą mitybą pakeisti tau labiausiai pavyktų, nes ir gamta domiesi, ir joje būni, ir dilgėlių augimo vietas žinai, ir viena gyveni (gal klystu), kas labai palengvina visą šį reikalą.
Viena, tai lengva būtų laikytis. "Paragavus gurkšnį, organizmas reikalaudavo kibiro. " Yra ir pas mane tas pats. bet pas mane gal dar ir psichologinė.
va, va, o pas mane viskas tik nuo gurksnio ir prasideda, taip neturiu potraukio alko-gėda prisipažinti, kai negeriu, tai ir į išgėrusius žiuriu iš aukšto ir niekinu, kad negali susilaikyt...bet tik viena taurele ar bokaliukas ir nusiritu ...nebesvarbu nei laikas, nei pinigai, nei darbas-nors jis rūpi labiausiai-dėl jo sąžinė ir graužia.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 4mėn. | 24d. |
bet turi nuovoką apie tai ką jauti ir net su kitais gali pasidalint, o tai tikrai daug, neperdedu. Teoriškai ši nuovoka turėtų padėti, mane asmeniškai ši sąvybė ir ištraukė iš liūnų.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 8d. |
Veronika, o kiek laiko orkaitėj kepa tie burokėliai? Ir kurioje vietoje sūrį panaudoji, kurį minėjai? Ot užkaitinai tu čia visus su tais savo burokėliais
Šiaip tai, ar žinai savo hemoglobino kiekį kraujyje? Įtartinas tas tavo toks susižavėjimas produktu, kurį visuomenė laiko nelabai skaniu
Neprisijungęs