VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 13m. | 3mÄ—n. | 23d. |
žvejys rašė:
<..> Gal pastebėjai paskutiniu laiku darausi vis daugiau nervuotas , nepakantus , dabar dariau išvadas ir gavosi taip . Kai būnu nepilnai (iki persivalgymo ) pavalges tai vyksta , kai prikertu kad šonai braška liuks. <..>
Žvejy, gal tave stresas kankina, ar energijos trūkumas tam stresui išyvent
Neprisijungęs
Pasiklydęs, žvejy, ir visiems, kurie esame ten, kur esame. Nėra kelio į laimę, kelias ir yra laimė ☺ Kol turime galimybę juo keliauti - turime galimybę keistis. Perdėta savivertė, garbėtroška, noras imti, o ne duoti, balanso nebuvimas, savęs visiškas nevertinimas ir neigimas sukuria tokį vidinį konfliktą, kad žmogus gali tiesiog išlakstyti į gabalėlius. Pavydžiu žmonėms, kurie tiesiog gyvena be jokių gilesnių savianalizių. Mažiau žinai - ramiau miegi ☺
Neprisijungęs
Tai sakai Vienišas Vilke, kad geriau savęs net neanalizuoti? O tai ką tada daryti, jei nori gyventi blaiviai, kaip to siekti?
Neprisijungęs
Bėda tame, kad žmogui sunku rasti palaikymą ir pagalbą tada, kai jos labiausiai reikia. Geriausiu atveju esi nesuprastas, blogiausiu - tiesiog pasišaipoma.
Neprisijungęs
O gal mes nemokame pagalbos priimti?
Neprisijungęs
Kuo stipresnis žmogus, tuo sunkiau jam ne tik priimti, bet ir ieškoti pagalbos.
Neprisijungęs
o gal kaip tik stiprybÄ— yra pripazint,kad tau reikia pagalbos,o ne kentÄ—t vienam kur nors tyliai kamputy?
Neprisijungęs
Stiprybę turi atkurti arba susikurti savyje, pagalbą taip pat gali suteikti tik pats sau. Alkoholizmas gi net net ne liga, todėl ir vaistų nuo jos nėra. Tai psichologinė būsena, kur palaikymas gali paspartinti jos keitimą.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 23d. |
Vienišas Vilkas rašė:
Bėda tame, kad žmogui sunku rasti palaikymą ir pagalbą tada, kai jos labiausiai reikia. Geriausiu atveju esi nesuprastas, blogiausiu - tiesiog pasišaipoma.
Šimtu procentų pritariu, va ir yra šuo pakastas , jei nori pasakyt savo vidine būsena ir pasakai kokį žodį ne taip ir išvarto į kitą puse tai daugiau nenori viešinti ir tas kirminas tave ėda iš vidaus, rast tokį žmogų su kuriuo galėtum pasikalbėt ir gaut išsamų atsakymą yra sunku , bet įmanoma ,aš radau per fuksą. Vienybė ir viens kito palaikymas manau teisinga kryptis.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Vienišas Vilkas rašė:
Šimtu procentų pritariu, va ir yra šuo pakastas , jei nori pasakyt savo vidine būsena ir pasakai kokį žodį ne taip ir išvarto į kitą puse tai daugiau nenori viešinti ir tas kirminas tave ėda iš vidaus, rast tokį žmogų su kuriuo galėtum pasikalbėt ir gaut išsamų atsakymą yra sunku , bet įmanoma ,aš radau per fuksą. Vienybė ir viens kito palaikymas manau teisinga kryptis.
Atsimenu, kokios bÅ«senos ir su kokiomis mintimis savo atžvilgiu atÄ—jau į šį forumÄ…. Pradžioje tai priskyrÄ— kÅ«rybai, paskui gavau temÄ… VieniÅ¡o Vilko tankynÄ— - užmuÅ¡k, po Å¡iai dienai nesuvokiu tokio žodžio reikÅ¡mÄ—s, paskui apribojo mano bendravimÄ…, kad kitų neįžeidinÄ—Äiau. O atÄ—jau tuo momentu, kai blogiau viduje jau nebegali bÅ«ti. Tokia realybÄ—. Bet Å¡iandien gyva, ir labiausiai už tai galiu padÄ—koti sau. Ne veltui sakoma - jei nepadÄ—si pats sau - tau jau nebepadÄ—s niekas...
Neprisijungęs
O kaip Vienišas Vilke tau su išgėrimu- geri ar ne? Nes matau skaitliukas tai neįjungtas.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
O kaip Vienišas Vilke tau su išgėrimu- geri ar ne? Nes matau skaitliukas tai neįjungtas.
Geriu laikas nuo laiko. BlaivybÄ— siekiamybÄ—. Bet man jau pasiekimas, kad rankos prieÅ¡ save kelti minÄių nebÄ—ra. Skaitliukas nieko nereiÅ¡kia, vidinÄ— nuostata turi ateiti. Tada bus ramu.
Neprisijungęs
O kokiu būdu sieki vidinės nuostatos?
Neprisijungęs
pariuke rašė:
O kokiu būdu sieki vidinės nuostatos?
Gal vėl parodysiu blogą pavyzdį ir liksiu nesuprasta - bet nieko aš nebesiekiu. Džaugiuosi, kad esu gyva ir tiesiog gyvenu. Manau, tiesiog ateis laikas, kai alkoholis savaime liks praeityje. Reikia tiesiog nusiraminti ir mylėti save ir gyvenimą. Visa kita ateis savaime, aš tuo įsitikinusi.
Neprisijungęs
Nesuprasta tu liksi tik tų bukai isikalusiu sau, kad reikia žūtbūt lipti per save, save stabdyti, gniuždyti, "laužyti" ir kažkaip per skausmus tarsi "išgimdyti" ta tariamai tokia nuostabią dievišką blaivybę... O jos kaip nėra taip nėr, arba jei ir šmesteli kokia savaitėlę mėnesiuką, tai paskui už juos atpilama dar žiauriau ir vėl neviltis, depresijos, pragerti skaitliukai, bla bla bla... Bet reikia pripažinti, kad už atkaklumą ir užsispyrimą tokiems ir tokioms visgi reikia atiduoti pagarbą, man tiek kantrybės tikrai nėra tuom užsiiminėti..
Neprisijungęs
Kartais gyvenime imuosi tokių projektų, kad iÅ¡ karto matosi kad bus krahas , bet kartais pats beprotiÅ¡kiausias projektas pasiseka. Geras pasakymas "kalta aplinka" turi teisybÄ—s. Taip W minÄių nÄ—ra , manau su laiku neliks ir apie skonį.
Neprisijungęs
Pariuke, jei tau reikia mano palaikymo - imk mano ranką, keliaukime kartu ☺
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mÄ—n. | 16d. |
Nerūkau | 18m. | 11mėn. | 2d. |
žvejys rašė:
....Taip W minÄių nÄ—ra , manau su laiku neliks ir apie skonį.
Ne, nu pasigailėkit kas nors, išverskit ką tai reiškia...
Nes žvejys su manim nekalba, kai ko nors paklausiu įjungia ignorÄ…, ir bÄ—ga į kitÄ… temÄ…. Ir skundžiasi, kad jo žodžius atsieit ne taip iÅ¡vartau. O tai kaip vartyti, jei nieko nesupranti? Durnium jaustis? Tipo Äia tu toks profesorius, mÅ«sų paprastų žmogelių kalbos jau nemoki?
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Kartais gyvenime imuosi tokių projektų, kad iÅ¡ karto matosi kad bus krahas , bet kartais pats beprotiÅ¡kiausias projektas pasiseka. Geras pasakymas "kalta aplinka" turi teisybÄ—s. Taip W minÄių nÄ—ra , manau su laiku neliks ir apie skonį.
Manau, negali būti geresnio projekto gyvenime už "aš laimingas" ☺ Žvejy, man sunku tiksliai interpretuoti tavo mintis, galiu prašauti, bet aplinką kaltinti apsurdas. Viskas priklauso nuo žmogaus reakcijos. Čia taip supaprastintai.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
žvejys rašė:
Nes žvejys su manim nekalba, kai ko nors paklausiu įjungia ignorÄ…, ir bÄ—ga į kitÄ… temÄ…. Ir skundžiasi, kad jo žodžius atsieit ne taip iÅ¡vartau. O tai kaip vartyti, jei nieko nesupranti? Durnium jaustis? Tipo Äia tu toks profesorius, mÅ«sų paprastų žmogelių kalbos jau nemoki?
PasigailÄ—siu ☺ Manau, žvejys turÄ—jo omenyje, kad iÅ¡gerti minÄių neturi, bet skonį vis dar prisimena, bet tikisi, kad ir tai su laiku praeis. Dar klausimų bus? ☺
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
pariuke rašė:
Geriu laikas nuo laiko. BlaivybÄ— siekiamybÄ—. Bet man jau pasiekimas, kad rankos prieÅ¡ save kelti minÄių nebÄ—ra. Skaitliukas nieko nereiÅ¡kia, vidinÄ— nuostata turi ateiti. Tada bus ramu.
PasiraÅ¡au po kiekvienu žodžiu.. Tarytum mano mintis iÅ¡sakÄ—. T.y surašė AÅ¡ taip jauÄiuosi. T.y. noriu taip jaustis
Neprisijungęs
Marijus rašė:
žvejys rašė:
Taip sutinku Marijau mÄ—tausi ir mÄ—tysiuos nes kuo toliau tuo daugiau man neaiÅ¡kumų gyvenime randasi. PariukÄ— užkabino man aktualia temÄ… užgÄ—rimÄ… , nes jauÄiuosi panaÅ¡iai , nes tas skonis (Å¡altos degtinÄ—s) persekioja. W užkabino savižudybÄ—s tema. Va ir visa matematika. O daugumo pamirÅ¡tu kur raÅ¡iau.
Neprisijungęs
Labas rytas, gal Å¡iandien vÄ—l bus graži saulÄ—ta diena, tai paprasÄiausiai pasidžiaugsiu gražia diena. To linkiu ir jums visiems.
Neprisijungęs
Taip Pariuke nesvarbu koks oras svarbu koks nusteikimas. Jie ryte pakyli geros nuotaikos tai ir diena būna gera , kad ir kokios būtų nesėkmės.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mÄ—n. | 16d. |
Nerūkau | 18m. | 11mėn. | 2d. |
žvejys rašė:
Taip sutinku Marijau mÄ—tausi ir mÄ—tysiuos nes kuo toliau tuo daugiau man neaiÅ¡kumų gyvenime randasi. PariukÄ— užkabino man aktualia temÄ… užgÄ—rimÄ… , nes jauÄiuosi panaÅ¡iai , nes tas skonis (Å¡altos degtinÄ—s) persekioja. W užkabino savižudybÄ—s tema. Va ir visa matematika. O daugumo pamirÅ¡tu kur raÅ¡iau.
Nu man bandant pagauti mintį tavo raÅ¡inių kiekvienÄ… sykį neaiÅ¡kumų kyla. Po tris sykius tenka skaityt bandant suprasti mintį ir ne visada iÅ¡eina. Bet gal Äia mano problemos...
Dabar apie tÄ… Å¡altos degtinÄ—s skonį. Manau kiekvienas turi tokių fiksacijų, skonyje, kvape, garse. Man pvz. buvo butelio kliuktelÄ—jimo garsas, Å¡iltÄ… vasaros naktį kai su biÄiuliu lauži iÅ¡ kakliuko... Va va tuoj ateis tas prichodas... Net slobna darydavosi, kai ateidavo į galvÄ…. Kitas turÄ—s savo silpnybÄ™...
Nepergyvenk, žvejų praeis. Su laiku viskas. Aišku pastangų pradioj pareikalaus. Jei taip nori - darbo su savim :)
Kai tokia mintis ateidavo, stengdavausi ja nesimėgauti, tipo oi oi, kaip būdavo skanu ir gera, bet prisiminti kas realiai būdavo po to: pachmai, skandalai, razborkės... Su laiku ta mintelė vis ne tokia maloni darėsi ir ilgainiui visą savo griaunamą jėgą prarado.
Neprisijungęs