VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 1mÄ—n. | 13d. |
Jau gerai.:)Ir nuotaika geresne.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 23d. |
Troja rašė:
pariuke rašė:
šiandien savijauta nekokia. Geriu arbatą.
pariuke, spauskis obuolių sulÄių. Man savo laiku labai tiko, tik gaila, kad labai vÄ—lai jas aptikau. Tik sultys ne iÅ¡ parduotuvÄ—s, žinoma, turi bÅ«ti, o nusipirk nevaÅ¡kuotų, kuo negražesnių obuoliukų ir iÅ¡sispausk namuose. Ir taisykis
Vaškuotus obuolius geriau lupti , šiaip į geriamo šalto vandens stikline griežinėle citrinos , galima išspausti ir gaivina ir sveika.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mÄ—n. | 18d. |
Nerūkau | 0m. | 3mėn. | 5d. |
Labas rytas Pariuke, kaip tu? Gal šypsena veidelyje atsirado?
Neprisijungęs
Tai va Pariuke drauge nuo tų begÄ—džių vyrų neiÅ¡gelbÄ—jai , kad ir aplaistÄ—t bailio pasprukimÄ… , blogiau tau paÄiai , nepereživai bus tų vyrų , sakydavo nekaro metas , kad ir bÅ«tų karas dabar visi lygÅ«s ir moterys pyÅ¡kyt moka.
Neprisijungęs
Jau atsigavau, vÄ—l stengsiuos gyventi blaiviai.
Neprisijungęs
TAi gerai.
Neprisijungęs
Pariuke , kaip ir savaitgalis ant nosies galo, kÄ… darysi ar vÄ—l gelbÄ—si drauge nuo tų niekšų vyrų, žinok praneÅ¡a Å¡ilumÄ… , tai vÄ—l koks teps slides paskui trumpa sijonÄ… , su Å¡iluma sijonai trumpÄ—ja, nespÄ—si laistyt. Geriau pas mus ,mes nelakstom , tik retsykiais pasipeÅ¡am , kad vÄ—l bÅ«tų proga pasiglÄ—bÄ—sÄiuoti.
Neprisijungęs
tai kad ir mano ta draugÄ— buvo su pakankamai trumpu sijonu
Tikra tiesa, geriau forume
Neprisijungęs
Čia toks pajuokavimas , kai koks nors išsiskiria tai sakom " Tai ką ir vėl paskui trumpą sijoną nubėgai". Žinai tiek gyvenimiškos tiek ir financinės netektys stumia į stikliuko pakėlimą , todėl ir ieškai atramos kur galėtum atsilaikyt, su laiku susitvarko iki kitos nesėkmės arba velniškos sėkmės , pastaroji daugiausia mane užveda į gėrimą.
Neprisijungęs
artÄ—ja savaitgalis, kažkodÄ—l nesijauÄiu ramiai.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mÄ—n. | 18d. |
Nerūkau | 0m. | 3mėn. | 5d. |
Pariuke, man labai padeda: SOS įrankių lagaminėlis ir Sveikimo įrankių rinkinys. Atsispausdinau dviem egzemplioriais, vienas namie, kitas rankinėj (extra atvejui). Kai tik randu ramaus laiko skaitau
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 3mÄ—n. | 26d. |
pariuke rašė:
RamybÄ—s nesuteikia net Lietuvos draudimas.Daugiau pasitikÄ—jimo savimi.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Na jo vėl gelbėsi kokia drauge, na juokauju, na pavasaris , kad ir netoks šiltas bet vis dėlto yra kokių nors renginių ar filmų, parodų. Atrask kas tau patinka.
Neprisijungęs
Vakar atsilaikiau, bet taip sunkiai sunkiai. Šiandien tai bus jau gerai. Man penktadienio vakaras sunkiausias. Šiandien važiuosiu savaitgaliui pas draugę (guosti ). Bet jai gydytojai išrašė nuo depresijos vaistų, tai laiką tikrai leisime blaiviai.
Neprisijungęs
Žinai Pariuke , kuom yra gerai forumas , tą ką parašai prieš metus paskaitai ir palygini su esama situacija ir gauni skirtumą vertini , ar pagerėjo ar ne . Jei ne tai darai išvadas, ką keist.
Neprisijungęs
labas rytas, paskaiÄiavau kas buvo prieÅ¡ metus, kÄ… raÅ¡ynÄ—jau. O tada taip gerai net 8 mÄ—n. iÅ¡silaikiau. bet sugalvojau paeksperimentuoti. Kokia buvau kvaila. Teks dar kartÄ… skaityti knyga „kaip suvaldyti alkoholį".
Neprisijungęs
Ne kvaila, aÅ¡ taip pat paskutiniais mÄ—nesiais vaikÅ¡tau ant ribos , Å¡alta degtinÄ— ar blaivybÄ—. Kas yra raÅ¡oma knygose ar Äia forume ar girdima pasisakymuose yra tik rekomendacinio pobÅ«džio ir apsiuliuÄiai gali netikti tau, aÅ¡ taip pat renku tai kas tinka man , tai ilgas ir kruopÅ¡tus darbas su savimi, keiÄiant netik įproÄius, draugus, mityba, bet ir drastiÅ¡kai keiÄiant aplinka. GryÅ¡ti į tÄ… situacija kuri privedÄ— tave paragauti ir permÄ…stai kaip jos iÅ¡ vengti , kaip ja sunaikinti. Gal pastebÄ—jai paskutiniu laiku darausi vis daugiau nervuotas , nepakantus , dabar dariau iÅ¡vadas ir gavosi taip . Kai bÅ«nu nepilnai (iki persivalgymo ) pavalges tai vyksta , kai prikertu kad Å¡onai braÅ¡ka liuks. Su skoniu Å¡altos degtinÄ—s jokių alkoholių namie , jokių gerianÄių draugų ir kompanijų, eina. Toliau neraÅ¡ysiu dÄ—l Å¡ventos ramybÄ—s, darau dar kelis dalykus kurie man padeda. Tai va atrodo maža problema negert ir tiek, bet ji apima daug sriÄių.
IR BAUK VIENA SYKĮ PARINTIS , išgėrei tai išgėrei turi noro gyvent blaiviai, tai toliau dirbi su savimi.
Neprisijungęs
noro gyvent blaiviai tai tikrai turiu.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
labas rytas, paskaiÄiavau kas buvo prieÅ¡ metus, kÄ… raÅ¡ynÄ—jau. O tada taip gerai net 8 mÄ—n. iÅ¡silaikiau. bet sugalvojau paeksperimentuoti. Kokia buvau kvaila. Teks dar kartÄ… skaityti knyga „kaip suvaldyti alkoholį".
Atsimeni, tada rašiau tau - jei tik gali - negerk. Nes tai niekur nenuves, tiksliau, nuves, bet ne į tą pusę, deja..
Neprisijungęs
žvejys rašė:
keiÄiant netik įproÄius, draugus, mityba, bet ir drastiÅ¡kai keiÄiant aplinka. GryÅ¡ti į tÄ… situacija kuri privedÄ— tave paragauti ir permÄ…stai kaip jos iÅ¡ vengti , kaip ja sunaikinti
Deja deja, keisk tu kÄ… nori, nors į mÄ—nulį skrisk, nuo savÄ™s niekur nepabÄ—gsi. Tiesiog Å¡iam momentui susitaikiau, džiaugiuosi bent tuo, kad minÄių apie savižudybÄ™ nebÄ—ra.
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
Deja deja, keisk tu ką nori, nors į mėnulį skrisk, nuo savęs niekur nepabėgsi..
Puikiai priminei apie ka jau deÅ¡imtis kartų sakiau, bet iÅ¡girdo matyt tik vienetai... Ir visi tik labai "protingi" savais iÅ¡vedžiojimais ir moralizavimais, bet nesupranta, kad kur Äia beklaidžiotum kokia veikla beužsiimtum, kokiom ten savigraužomis, analizavimais ar ieÅ¡kojimais save ten įpareigotum, galutiniam variante vistiek atsidursi ten kur panosÄ—je jau stovi alaus bokalas, o seilÄ— jau nutysus iki žemÄ—s ir rankos paÄios savaime jau capt ir aida maukti...
Neprisijungęs
Pasiklydęs, gyvas, su kuo ir sveikinu ☺Bet yra labai daug žmonių, kurie išbrido ir seniai pamiršo ☺ Įtariu, kad sunkiausiai sekasi tiems, kurių savivertė labai užkelta.
Neprisijungęs
Na jei raÅ¡au tai vadinasi gyvas, Äia man motina primena, raÅ¡o per skaipa "Ar tu gyvas?"... Na sakau, dar nemaÄiau kad lavonai klaviatÅ«ra spaudinÄ—tu ir bendrautu, tai greiÄiausiai kad vienaip ar kitaip, bet Gyvas.. Nežinau dÄ—l savivertÄ—s, apskritai visko suvedimas primityviai tik i vidines ar iÅ¡orines problemas man jau mažu mažiausiai keistas dalykas... Juk egzistuoja tarkim pas mane tiesiog noras ikalti ir nesvarbu ar ten linksma man, liÅ«dna, skauda ar man nostalgija ar kaip tik kažko naujo pradžia ar nuovargis ar euforija, na tiesiog norisi ir tiek... Bet kai kurie arba nenori arba jau nebegali suprasti tokio Noro...ÄŒia man priminÄ— atveji kai maniÅ¡ke buvusioji dirbo kažkada Akropolio ale japoniÅ¡kame restorane.. Na jinais ten sukasi laksto ir ateina japonu kažkokia delegacija, atrodo ta pati iÅ¡ Hitachi kur Äia lankesi.. Mes Å¡alimais sÄ—dÄ—jome tai kažkaip žodis po žodžio angliÅ¡kai sau ir plepame juokaujame... AÅ¡ vienai japoniukei asistentei rodau hieroglifus ten pripaiÅ¡ytus, sakau kas Äia? ka Äia reiÅ¡kia, kas Äia užraÅ¡yta? Ta Å¡ypsosi taip maloniai ir galva linguoja...
AÅ¡ ikales ten, ne nu rimtai please tell me, kas Äia ant sienos užraÅ¡yta? Ana toliau linguoja Å¡ypsosi sau ir nors tu ka, nu galvoju negi tau vpadlu dabar pasakyti ka Äia reiÅ¡kia, gal kokia gili mintis ar sentencija... Tada isidrasinÄ™s aÅ¡ ten vieno vadovo klausiu, klausyk tÄ—vuk, o kas Äia ant sienos per mintis užraÅ¡yta? Tas labai trumpai - Nežinau. ÄŒia kinietiÅ¡kai.
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
žvejys rašė:
keiÄiant netik įproÄius, draugus, mityba, bet ir drastiÅ¡kai keiÄiant aplinka. GryÅ¡ti į tÄ… situacija kuri privedÄ— tave paragauti ir permÄ…stai kaip jos iÅ¡ vengti , kaip ja sunaikinti
Deja deja, keisk tu kÄ… nori, nors į mÄ—nulį skrisk, nuo savÄ™s niekur nepabÄ—gsi. Tiesiog Å¡iam momentui susitaikiau, džiaugiuosi bent tuo, kad minÄių apie savižudybÄ™ nebÄ—ra.
Å ita ir aÅ¡ pasiekiau per kelis metus , minÄių apie savižudybe nÄ—ra. O Å¡iaip Äia kÄ… raÅ¡au kartais tai yra daugiau mano pasvarstymai ir gal daryt taip ar geriau anaip. Nesu aukÅ¡tai iÅ¡kÄ—les savo saviverte , tikrai ne, tai iÅ¡ pirÅ¡to lauÅ¡ta , o iÅ¡ kitos pusÄ—s nežadu visÄ… gyvenimÄ… save plakt už tai kad gÄ—riau.
Gerdamas pavydÄ—jau geresnÄ—s maÅ¡inos kitam , sutvarkytų namų aplinkos, verslo(darbo). Dabar turiu tai pats aÅ¡ galiu , tuo patikÄ—jau , pasieksiu tai kad nebÅ«siu kaip mažvaikis tik pamates butelį apsisysioÄiau, tikiu laikui bÄ—gant galÄ—siu paraÅ¡yt , kad jau nÄ—ra minÄių apie gÄ—rimÄ…, tuo kiekviena diena imu labiau tikÄ—t, kaip pasisekÄ— su savižudybÄ—s noru, jo nÄ—ra Å¡iai dienai. Noriu gyvent , noriu kurt.
Neprisijungęs