VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 13m. | 3mėn. | 22d. |
Kaip gyventi, kai esi laisvas ir blaivus
http://bakas.lt/?p=143
p. s gal jau buvo čia šio žmogaus story
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 2mėn. | 17d. |
Nerūkau | 0m. | 3mėn. | 4d. |
Ačiū, Eglut, geras.
Čia beveik apie mane
<...> visi žmonės apie save labai gerai galvoja, ir sako vieną šventą žodį – SAIKAS. Bet tuo pačiu bijo, kad vieną dieną gali išslysti žemė iš po kojų (skyrybos, artimo mirtis, turto netektis), you name it, ir SAIKAS dingo, nes protas žino, kaip galima atsipalaiduoti ir viską pamiršti… <...>
Neprisijungęs
skaitydama savo tas knygas apie ligas, rasdavau toki termina-major life trauma (ar tai drama)
gal maniske buvo gaisras, po kurio netekau namu, kad islyst is skolu kaimynams ir draudimams, paskui reikejo seimai parduoti buta..o as buvau prisirisus siaubingai prie vietos, be to kai nelieka ne vieno asmeninio daiktelio irgi ispudinga patirtis, paskui skyrybos..na kaip daugumai visko nutinka. Bet naktimimis iseidavau ir negryzdavau butent po gaisro, zinojau kad jau perzengiu asmenines ribas..dabar protarpiais sapnuose mistiskai gryztu i tuos namus ir ten prasideda idomybes..
Neprisijungęs
Nu jo.... turbūt visi mes čia "paženklinti"
Neprisijungęs
nu jau nu jau
Neprisijungęs
Čia buvo mintis, kad turėjom stiprių išgyvenimų "Tragiškai" nuskambėjo?
Neprisijungęs
nezinau
Neprisijungęs
Įdomus straipsnis/testas Petro D. bloge, pasitikrinimui
Ar pavyks mesti alkoholį, cigaretes ir kitas priklausomybes.
http://petras.blogas.lt/ar-tau-tavyks-m … -2047.html
Neprisijungęs
Skaitau jūsų žinutes, ir man pradeda atrodyt, kad visiškai IŠKAIMO esu, nes dažnai nesuprantu, ką kuris nors nori pasakyt. Aš paprasta, aukštesnį isšsilavinimą turinti provincialė. Kartais jaučiuosi kaip balta varna tarp jūsų. Man yra juoda, balta, raudona, mėlyna, geltona. Visų kitų atspalvių tiesiog nematau...
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mėn. | 22d. |
Čia ir nebūtina gilintis , čia gi forumas , būti blaiviam kasdien tai tikslas, šiaip paskutiniu metu gaunasi didelė makalienė , o spalvos yra ir jos gryš su laiku, kaip ir kvapai ir skoniai.
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Nerealiai geras...
„Tarkim, jūs pasiekiate tikslą ir atsikratote alkoholio, bet šaiposi žmonės, prarandate galimybę linksmai pabendrauti su gerais draugais, atsipalaiduoti…“
Surašiau (saikingai vartojant) etilo alkoholio privalumus – taip kaip AŠ JUOS SUPRANTU:
1. TRADICIJOS – visuomenėje alkoholis toleruojamas, netoleruojamas elgesio kontrolės praradimas.
2. PATIRTIS – atpalaiduoja, mažina įtampą, lengvina bendravimą, dalinai sprendžia problemas, pakelia tonusą, geras skonis, atgaivina...
3. VERTĖ – universali dovana, kyšis, padėka, kompromisas, atlygis..
4. MEDICINA – preaparatų dedamoji, dezinfekcija...
Belieka ARGUMENTUOTAI pliusus paversti minusais..... „Tai ir yra laisvė - laisvė nuo apgaulingų vertybių, kurios iš tiesų nėra jokios vertybės, tik pančiai.“
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mėn. | 15d. |
Nerūkau | 18m. | 11mėn. | 1d. |
Tara rašė:
..........................................
Surašiau (saikingai vartojant) etilo alkoholio privalumus – taip kaip AŠ JUOS SUPRANTU:
1. TRADICIJOS – visuomenėje alkoholis toleruojamas, netoleruojamas elgesio kontrolės praradimas.
2. PATIRTIS – atpalaiduoja, mažina įtampą, lengvina bendravimą, dalinai sprendžia problemas, pakelia tonusą, geras skonis, atgaivina...
3. VERTĖ – universali dovana, kyšis, padėka, kompromisas, atlygis..
4. MEDICINA – preaparatų dedamoji, dezinfekcija...
Belieka ARGUMENTUOTAI pliusus paversti minusais..... „Tai ir yra laisvė - laisvė nuo apgaulingų vertybių, kurios iš tiesų nėra jokios vertybės, tik pančiai.“
pridėčiau dar vieną punktą:
5: ZANAČKĖ, ARBA SLAPTOS ATSARGOS - štai dėl šių, aukščiau išvardintų punktų, namuose, ofise, mašinose, garažuose esu išslapstęs gėrimų atsargas. Na, nedaug, gal bendrai sudėjus kokius 3l alkoholio. Kad staiga prireikus galėčiau pasinaudoti tais privalumais.
Labai norėčiau klysti...
Neprisijungęs
Marijus rašė:
pridėčiau dar vieną punktą:
5: ZANAČKĖ, ARBA SLAPTOS ATSARGOS - štai dėl šių, aukščiau išvardintų punktų, namuose, ofise, mašinose, garažuose esu išslapstęs gėrimų atsargas. Na, nedaug, gal bendrai sudėjus kokius 3l alkoholio. Kad staiga prireikus galėčiau pasinaudoti tais privalumais.
Labai norėčiau klysti...
Viskas sunaudota, patikrinta ir pertikrinta..
Na neslėpsiu, buvo pas mane toks atvejis: „netikėtai“ įsigijau rektifikuoto spirito 96% tris litrus. Dalį sunaudojau buityje, dalį išdalinau, o vieną nepilną litrą pasidėjau „nenumatytoms“ aplinkybėms. Per daugiadienes, mane namuose... hmm... na truputį „prispaudžia“.... kita barikadų pusė, visada būna skaitlingesnė. Kadangi jėgos būna nelygios, todėl tenka gudrauti. Pagalvojau kam čia man pyktis, gudrauti, vilktis kažkur - išpilsčiau spiritą mažais kiekiais ir „pasidėjau“ įvairiose vietose, na taip kad po ranka būtų... jeigu prireiktų... dar taip pasidžiaugiau: kiek daug šnapso, o tūris toks mažas. Atsargas įveikiau per tris dienas su biskiu, bet paskui jau pirkau tik alų...
P.S. Jeigu kas sugalvos pasinaudoti mano patirtimi: tokiais atvejais spiritą labai keblu vartoti , kadangi reikia gerti greitai ir dar didelį gurkšnį... bet sveikatą taiso tai atsakančiai...
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mėn. | 15d. |
Nerūkau | 18m. | 11mėn. | 1d. |
Šaunu, bratka, kad neliko atsargų. Linkiu, kad neprireiktų niekad :)
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Dėkui, Audroni ir Veronika už nuorodas Šiandien darbo metu:o nustačiau, kad ir kitose gyvenimo srityse Petro Blogas yra neblogas
. Cool vaikinas. man tai buvo gėris.
Neprisijungęs
Aš įkritau iki ausų, gerų dalykų ten yra
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Aš įkritau iki ausų, gerų dalykų ten yra
Nu jo yra, bet tyrinėju ir kitus, neištirtus oazius
Neprisijungęs
Ką gero radai, pasidalink prašau.
Neprisijungęs
http://www.delfi.lt/sveikata/sveikatos- … d=67824838
Taip išeitis yra.
http://www.delfi.lt/gyvenimas/istorijos … d=67816412
Paskaičius , tai dar daug ką turiu ką keist.
Neprisijungęs
http://www.delfi.lt/sveikata/sveikas-ku … d=67830358
Iš tokių straipsnių mokausi, gal kam patiks , šiandien užderėjo.
Neprisijungęs
Šviežias Gabijos Vitkevičiūtės straipsnis
http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/ko … 500-499690
Neprisijungęs
Girtaujanti moteris: pagalbos galimybės
Gedimino Norvilo straipsnis
Girtavimas nuo seno buvo vyrų „privilegija“, visuomenė atlaidžiau vertina girto vyro elgesio pasekmes, o neblaivios moters įvaizdis ir poelgiai labiau smerkiami. „Kokia tu motina, jei geri? Kaip tau ne gėda, tu jau anūkų turi. Tu vėl prisigėrei, mums gėdą padarei“. Tokie ir panašūs kaltinimai nuolat skamba girtaujančių moterų atžvilgiu.
http://www.vlmedicina.lt/2015/05/girtau … galimybes/
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 6mėn. | 28d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 10d. |
Vairuotojo išpažintis: kaip aš mečiau gerti
<...>
Griūnant Sovietų sąjungai, padvelkus naujiems vėjams, įvedinėjant įvairias blaivybės programas ir sausus įstatymus kaip iš gausybės rago pasipylė organizacijos ir stebukladariai, kurie žadėjo atpratinti žmones nuo vienos iš tos epochos blogybių. Mūsų mieste vienas po kito pradėjo lankytis įvairūs koduotojai.
Susidomėjau ir aš jais, bet neskubėjau, nes ką gali žinoti, gal koduojant galvą užsikoduos ir kita vieta, juk turėjau pažįstamą, pabandžiusį net dviejų raganių burtų. Kas kartą po burtų terapijos praėjus porai mėnesių jis sėsdavo prie stalo ir taręs „Reikia patikrinti, kas stipresnis – kodas ar aš“, sėkmingai jį nulauždavo, ir pradėdavo dar labiau pijokauti nei iki tol. Neskubėjau, be to, buvo sunku išsirinkti, kam patikėti savo smegenis.
Pagaliau atsirado vienas, kuris tą procedūrą atlikinėjo viename miestelyje su švento žmogaus, amžiną atilsį, žinomo vienuolio pagalba. Ten apsilankė ir man gerai pažįstamas žmogus. Metus laiko stebėjau jį. Turėjau akivaizdų pavyzdį (...). Per metus laiko jis tapo kitu žmogumi. Susitvarkė jo šeima, karjera, buitis ir t.t. Ryžausi ir aš. Vienintelė sąlyga – savanoriškumas, dvi savaites prieš kodavimą nevartoti alkoholio ir turėti 200 tarybinių rublių, iš kurių 180 buvo paliekamas tos vietos, kur buvome, restauravimui. Taip man sakė ir aš tuo tikiu.
<...>
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 6mėn. | 28d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 10d. |
Pagaliau atsirado vienas, kuris tą procedūrą atlikinėjo viename miestelyje su švento žmogaus, amžiną atilsį, žinomo vienuolio pagalba.
Perskaičius šitą sakinį kažkaip prieš akis iškart iškilo a.a. Tėvas Stanislovas ir Paberžė... Teko laimė su šiuo žmogumi kelis kartus susitikti. Nors ir nesu iš labai tikinčių, bet jis paliko neišdildomą įspūdį.
Kiek daug gali vienas žmogus ir kaip viskas pasikeičia jo netekus...
Kas prikels Paberžę?
"Lietuva, galima sakyti, - reanimacijoje, o Paberžė, į gyvenimą grąžinusi ne vieną sielą, jau aštuntus metus neprieinama tiems, kurie kitados čia rasdavo išsigelbėjimą", - sakė Paberžę sergančių sielų prieglauda pavertusio vienuolio Tėvo Stanislovo dukterėčia Birutė Tiknevičiūtė.
<...>
Neprisijungęs
Straipsnis žurnale "Ta pati" pavasario numeryje.
Kęstutis Dvareckas,
Grįžęs į gyvenimą
Mitas yra tai, kad priklausomojo problema yra konkretus narkotikas, alkoholis, kazino. Klaidinga manyti, kad jei nebūtų šių svaiginimosi priemonių, žmogus būtų sveikas. Tada prasidėtų baisūs valgymo sutrikimai, azartiniai važinėjimai automobiliu. Žmogus vis tiek ieškotų priemonių užsimiršti. Dėl to neužtenka nustoti vartoti, įsiūti ampules, prigrasinti, reikia rimtai stabtelėti ir įsiklausyti, kokiais nors būdais kompensuoti tai, ko žmogus negavo, kad jo vystymasis būtų visavertis, augimas – sveikas.
Nepakanka tik nustoti gerti... Susidėlioti save iš naujo, gali būti nepalyginamai sunkiau, nei nutraukti svaiginimąsi...
Neprisijungęs