VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 25m. | 6mėn. | 4d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 16d. |
Sveika prisijungusi, Egle. Teisingai Marijus sako, kol nėra iš ko rinktis, teikia naudotis tuo kas yra, kad ir šiuo forumu :) O šiaip, jei atsirastu labai užsispyrusiu entuziastų su organizaciniais sugebėjimais, tai SOS grupės atsiradimas nebūtų kažkoks labai sudėtingas dalykas. Manau, kad galėčiau leteną ir aš pridėti ;) Ir jau tikrai sudalyvaučiau bent keliuose susirinkimuose, nesvarbu kokiame Lietuvos mieste tai vyktų...
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 28d. |
gerai jau du pastovesni žmonės su norais. Jei suskaičiuosim iki penkių galim pradėt bušavot. Man asmeniškai sunkiausiai įveikiama dalis ūkis, ty patalpos, geriau tikčiau į raktininkus, o dar geriau į aktyvų narį psihoterapijos, tikriausiai net šioks toks pastovumas iš mano pusės rastųsi, bent jau metams. Beja aš iš Vilniaus jeigu ką..kažkaip įtariu geriausiai atsiskleidžia visas pagalbos grožis ir gerums, kai tai yra pastovu, kai bent savaitę kartą yra kur sugalvojus šast išsibūt ir eit toliau gyvent. O kaip jums sekasi?
Beja aš neprisistačiau ir nepapasaojau apie save, aij..mano motyvai pagrindiniai, vienam gerai, bet ne geriausia (bet jei reiks tai ok, niekur nepabėgsiu) , AA patyriau , bet jau daugiau nepernešu, psihoterapija patogu, l.darbinga įtariu, patyriau tik individualią, ne grupinę, grupinės gabalėlį minesotos programoj, bet pagrindinis dalykas tas kad jei naudotis kaip palaikomuoju dalyku, tai tiesiog finansiškai yra ką veikt, keturi kartai mensiui irgi toks..mano gabalas biudžeto kur taupau kelionei į Klaipėdą..ir į pastarąją nuvažiuoju tris kart į metus nežinau jei rasis daugiau kas aa neperneša, o psihoterapijai nesiryžta dėl finansų, tai bent jau pasikalbėt čia forume, apie tai kas būtų jei butų, aš mielai.
Neprisijungęs
Paskubėjau, kaip visada nepasiskaičius, nepasinagrinėjus
Bet radau jūsų Marijau ir Audroni istorijas. Tad išryškintam klausimui radosi atsakymai. Dėkui.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 21d. |
Nerūkau | 18m. | 10mėn. | 7d. |
Egle rašė:
Paskubėjau, kaip visada :) nepasiskaičius, nepasinagrinėjus
Bet radau jūsų Marijau ir Audroni istorijas. Tad išryškintam klausimui radosi atsakymai. Dėkui.
Hmmm, telepatija kažkokia. Norėjau, Egle, tau siūlyt irgi prisistatyt toj temoj. Proto ribose, suprantama. Kiek leidžia virtualus asmeninis saugumas :)
Būtų graži pradžia bendravimui...
Neprisijungęs
parašyta.
Neprisijungęs
peržiūrėjau daugumą video internete,vienu momentu net pašiurpo oda.
Neprisijungęs
Tai kaip atrodo s.o.s internete, taip savo galvoje galvojau apie aa ir jei bučiau anksčiau susivokus kokį viduj aš titanišką darbą darau..aš net nežinau kur man savo jausmus padėt. Stebiuosi kad šioje vietoje nesutinku kompanijos nusivylusių buvusių anoniminių alkoholikų.
Neprisijungęs
O kaip čia tas dalykas kaip patalpos pvz., jei registruotum organizaciją,kaip ne pelno siekiančią, tai galima savivaldybėj teirautis dėl patalpų lengvatinėmis sąlygomis. Aš kuo toliau žiūriu, tuo tai man atrodo realu, o jei nerealu, tai bent reikalinga. Kažkaip galvoju kaip tas startas, aa kiek žinau prasidėjo bute. Bet tai gal buvo visai kiti laikai, nepriklausomybės, pakilimo ,aš vyro užklausiau , kaip jis žiūrėtų į tą idėją pas mus namie tai juokas juokais, bet pajuokavom pasvarstydami. Nežinau šią , apie grupės steigimą reiktų pageneruoti keliais lygmenim, organizaciniais, koncepciniu...
Neprisijungęs
Tikriausiai nebūtina taip pulti viską oficialiai registruoti, pradžią galima padaryti be didelio triukšmo ir žiūrėti kas iš to gaunasi. Ką gali žinoti, gal atsiras kas kokį rūsį ar salytę galės susitikimui pasiūlyti. Tik va entuziazmo ir užsispyrimo reikia nemažai, o laiko tam reikalui skirti reikia dar daugiau. Na, bet kaip sakoma, ir Maskva ne per naktį pasistatė (čia senas posakis, jokios politikos)...
Truputis pasiskaitymo angliškai Vadovas ir Siūlomas susirinkimo formatas. Ir, kaip prašoma, visai nepakenktų parašyti James Christopher.
Neprisijungęs
dėkui Audroni
Neprisijungęs
Paskelbiau šią info ir kitam panašiam lietuviškam forume, nežinau ar čia priimta ar ne tai daryti, bet nuoroda į Būk blaivus, konrečiai į šį skyrelį apie S.O.S ten patalpinau.
Neprisijungęs
Sveiki,
Kirba man galvoje senokai tokia mintis, kad jei būtų visų gyvenimiškų problemų savitarpio pagalbos grupės, tai tokio reiškinio kaip alkopriklausomybė visai neliktų. Bet kuris iš mūsų puikiai žinome, kad metus gerti tos problemos savaime neišnyksta, nekalbant jau apie jų padaugėjimą vartojant.
Turbūt man jau atėjo laikas savo ilgai branditą idėją viešai pagarsinti ir visiems gėrusiems, geriantiems ir gersiantiems forumiečiams.
Tai štai: Skelbiam konkrečią kiekvienos savaitės dieną ir valandą, iš anksto skelbiam pokalbio temą ir sutartu laiku jungiamės į diskusiją.
Genialu ar beprotiška ?... nors nuo ten iki ten ir atgal vienas žingsnis:).
Žinoma, kad realūs susitikimai kartą per savaitę būtų gėris, bet ..., nors suskraidyti kelis kartus per mėnesį į Airiją, ar nuvykti kartą, kitą kad ir į Balbieriškį ... tikrai norėčiau. labai:).
Neprisijungęs
Viktorija turi minty virtualiai, skype ar pan.?
Neprisijungęs
gal geriau beprotiškai Balbierišky? visai nebeprotiška, o žemiška mintis.
Neprisijungęs
Viktorija rašė:
Sveiki,
Kirba man galvoje senokai tokia mintis, kad jei būtų visų gyvenimiškų problemų savitarpio pagalbos grupės, tai tokio reiškinio kaip alkopriklausomybė visai neliktų. Bet kuris iš mūsų puikiai žinome, kad metus gerti tos problemos savaime neišnyksta, nekalbant jau apie jų padaugėjimą vartojant.
Turbūt man jau atėjo laikas savo ilgai branditą idėją viešai pagarsinti ir visiems gėrusiems, geriantiems ir gersiantiems forumiečiams.
Tai štai: Skelbiam konkrečią kiekvienos savaitės dieną ir valandą, iš anksto skelbiam pokalbio temą ir sutartu laiku jungiamės į diskusiją.
Genialu ar beprotiška ?... nors nuo ten iki ten ir atgal vienas žingsnis:).
Žinoma, kad realūs susitikimai kartą per savaitę būtų gėris, bet ..., nors suskraidyti kelis kartus per mėnesį į Airiją, ar nuvykti kartą, kitą kad ir į Balbieriškį ... tikrai norėčiau. labai:).
Idėja įdomi, gal galima konkrečiau ką turi omeny?
Neprisijungęs
Šiandien gavau el.paštu :
Great!
Please email your postal address and we’ll send you free SOS meeting start-up materials and other SOS information.
Jim Christopher / SOS International mums mielai sutiko atsiūsti startinę medžiagą paštu, galim pvz organizuotis ne susirinkimą pradžioje, o pasikalbėjimą gyvai apie šią idėją?
p.s ne buuu vistiek neišversiu nepasakius : aaauijjjuijj man pats Jimas Christopheris parašė
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 28d. |
Na matai Egle sakiau kad taip reik ir pradėt, puiku. O va Viktorijos taip pat nesupratau ar čia gyvai ar per skaipa.
Neprisijungęs
Egle, smagu :) Turėsi darbelio vertimais užsiimti... Gal atsiras norinčių prisidėti ir pavertėjauti?
Neprisijungęs
Vika auuu?
Neprisijungęs
Audroni, kaip nors bendrom jėgom ania? (:
Neprisijungęs
Egle rašė:
Vika auuu?
Neūbauk vilkeliu . dirbu, pinigus užkalinėju "ant" Balbieriškio.
Mano ta "koncepcija" yra tokia: forume suderinam laiką (labai konkretų), temą (ją skelbiam +/- prieš 4-5 dienas) dalyvaujam kas galime ir tuo laiku diskutuojam. Na, tarkim kiekvienos savaitės ketvirtadienį nuo 19 iki 20 val. mūsų pačių pasiūlyta ir išrinkta tema. Manau, kad tai galėtų būti postūmiu ateityje sukurti ir SOSą ne virtualiai. Kodėl siūlau tą daryti čia, o ne per facebuke ar scypėje , nes man rodos, kad vieši forumai turi savo prasmę.
Neprisijungęs
Egle rašė:
Audroni, kaip nors bendrom jėgom ania? (:
Iš manęs toks anglų kalbos žinovas, kaip iš paršo balerūnas... Labai tikiuosi, kad atsilieps gerai mokantys kalbą.
Neprisijungęs
vistiek sugalvosim ką nors, dar muset daug laiko ir pan. Audroni (;
Viktorija, aš dėl internetinio formato žinok neturiu griežtos nuomonės, galiu būti ir l.atvira ir l.santūri priklauso nuo jausenos ir konteksto, įdomu kaip tu tai įsivaizduotum ir ką galvoja forumo varikliukas.
Neprisijungęs
Tai čia reikia tą varikliuką imt ir išbandyt. Išbandymo būdu.
Neprisijungęs
Vika pokalbiai forume jau veikia, temos ir laiko reikia, na dar energy biškį ?
Neprisijungęs