| VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
| Blaivus | 7m. | 10mėn. | 13d. |
nu jo aš taip pat per gimtadieniu nevarau nei kur nors į koncertus ar šiaip kokias kavines , nei gerdamas to dariau nei blaivas , pas mane nesikeitė, paprastai išsikepam pyragą, jei ateina draugai gerai jei ne tai dar geriau. Giminaičiai nusisuko, kai pradėjau negert, nu ką veikt su tokiu. Ai ir nereikia.
Neprisijungęs
Nesu mėgėjas švesti tu savų gimtadieniu nei su blaivais nei su girtais, bet ir tuom ir kitu atveju vistiek yra kas sveikina, kviečia kažkur, tai geriau suplanuosiu sudėliosi šikart pagal savo supratima kaip noriu tas dienas praleisti, kam patiks prisijungs, kam ne irgi neproblema, prasitesiu pats sau vienas.. ![]()
Neprisijungęs
žinomas jausmas po baliukų lieki vienas na ir iki kokios savaitės ,o po to šauki dieve dieve daugiau negersiu.
Neprisijungęs
Čia kalbek apie save žvejy, aš jau seniai niekam nieko nebešaukiu, nei Dievui nei Velniui, nes žinau praeis diena kita ar savaitė viena kita ir vėl mauksiu alu ir taip kogero visa gyvenima, su tuom jau seniai susitaikiau ir ramu. ![]()
Neprisijungęs
tai ko gero kad apie save kalbu , labai gerai kad susitaikai su likimu , nors su kuo.
Neprisijungęs
Susitaikęs su likimu, susitaikiau iškart ir su savimi, nebekaltinu ir nebegraužiu savęs, kaip yra taip yra. Nelengva buvo, bet paskui su laiku ateina palengvėjimas, i viska pradėjau paprasčiau ir su ironija žvelgti, net i savasias gastroles ir pjankes.. ![]()
Neprisijungęs
Viska parašei ką reiktų man , tik manuoju atveju aš žegdamas į blaivybe, tai pajutau ir susitaikiau, dabar gyvenimas su vėjaliu , pasiekėme ta patį tik skirtingai darydami. Žinai man čia patinka diskutuot, visi esam paprasti be aukštų materijų, tai tartum sėdėtume prie apskrito stalo ir diskutuotume, kas kavos puodelį , kas arbatos , kas alaus , visiems vietos yra .
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Viska parašei ką reiktų man , tik manuoju atveju aš žegdamas į blaivybe, tai pajutau ir susitaikiau, dabar gyvenimas su vėjeliu , pasiekėme ta patį tik skirtingai darydami..
Nežinau ar tapati, anuomet labai gera minti radau, kad - "Girtuoklis iš tikrųjų jaučiasi amžinai kaltu. Kartais jam net atrodo, jog šis jausmas padės jam nustoti gerti. O aplinkiniai dažniausiai iš visų paskatų puoselėja šį jo kaltės jausmą tikėdamiesi, kad tai priartins jo blaivybę. Iš tikrųjų gaunamas visiškai priešingas efektas! Kaltė ir gėda galutinai jį sužlugdo.(..)"
Neprisijungęs
Artimųjų baudimas ar visokie bandymai paveikt geriantį atveda tik prie jų ignoravimo ir nekreipimo dėmesio į jų pastangas , iš praktikos.
Neprisijungęs
Po to būna taip kad gėrimas tampa kaip rpotestas, pareidavau namo su tipo momika va žiūrėk kad aš vėl prisilupau.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Štai ir atėjo savaitgalis, kurių aš nelabai mėgstu dėl vienišumo. Bet šitam savaitgaliui daug prisiplanavau, kad nebūtų kada liūdėti. Šiandien po kelionės dar norisis poilsio, o rytoj kai tokie gražūs orai dumsiu pas draugę į sodybą. Paklaidžiosim po gamtą. Mano draugė paėmė iš manęs pavyzdį ir tuoj bus mėnuo kaip negeria, tai turiu su kuo laiką leisti. Tik gaila kad ji kitame mieste. Bet sutarėme, kad žiemą vieną savaitgalį aš pas ją važiuosiu, kitą ji pas mane. Kaip nors ir praeis žiema - laikas kada sunkiausia atsilaikyti negėrus, nes nėra kas veikti, vakarai tamsūs, taip ir atrodo, kad brendis sušildytų.
O aš tai savaitgalį buvau Kaune,Žalgirio arenoje vyko mugė''Moters pasaulis".Kokių ten prisižiūrėjau grožybių,puikiai praleidau laiką.Vakarieniavome nuostabiame azia patiekalų restorane.Gaivieji gėrimai-vanduo ir arbata.Esu labai patenkinta ir jokiu būdu nemainyčiau viso šito į pagurkšnojimą brendziuko.Tarp kitko-puikiai šildo cinamono arbata.Kaip gerai,kad Pariukės draugė palaiko jai kompaniją.Tada visai kas kita,žymiai smagiau gyventi.Visiems linkiu pukios darbo savaitės ir nepaprastų idėjų.
Neprisijungęs
oi koks geras tas blaivus gyvenimas. Tiek daug veiklos prisigalvoju, kad visai nebenuobodu ir vienai. Stengiuosi kiekvieną dieną nusivaryti nuo kojų. Ir tada vakare visai gerai jaučiuosi, nekyla jokios blogos mintys ![]()
Neprisijungęs
Sakai viena , tai kad ne jug vistiek tarp žmonių būni bendrauji, kad ir čia forume visad esi laukiama , pas mane taip pat jei ne pirkėjai tai tel. galėčiau padėt niekas neskambina retai keli geri draugai paskambina pakalbam ir viskas , bet vienas nesijaučiu. Noriu bendraut rašau čia forumuose, na fezbuko nemėgstu nepriimtinas man jis, pakalbu su klientais. Puiku kad nėra blogų minčių pariuke.
Neprisijungęs
Štai ir savaitgalis. Sėdžiu ir galvoju kuo čia užsiimti. Ir nesugalvoju. Kaip anksčiau būdavo, tai jau tikrai gerčiau vynelį. Pasirodo lenda blogos mintys.
Neprisijungęs
| Blaivus | 11m. | 5mėn. | 3d. |
Paslydau.Vaikas mano įžeidė,tai ir pavariau.Šeštadienį,šiandien....Ņemiegojau jau beveik savaitę,tai dabar kaip zombis.Jau nesuprantu nuo ko čia man blogai.Viena ką supratau,nieko sau išgėrus nepadėjau,o tik sugadinau.Taip ,išsišnekėjau,išsiliejau,bet nežinau ar palengvėjo,o2savaitės blaivybės kaip į užpakalį.Gėda prieš save,moteris metuose,o durų dera
Neprisijungęs
Iš naujo reik bandyti,Pupa.Tas ir yra,kad išgėrimas nieko nepadeda,tik dar labiau sugadina situaciją.
Neprisijungęs
Blogai,nes alkoholis ardo nervų sistema ir ta būsena ne gerės su kiekvienu pagėrimu,o tik prastės,nemalonu,bet reikia tai pripažinti.Mėgink tol,kol pavargsi mėginti ir vėl mėgink negerti,nes kuo ilgesni tarpai tarp gėrimų,tuo labiau apsivalo organizmas ,mąstyti kitaip pradėsi apie visą tą reikalą,laikykis!juk visi čia rašantys išgyveno tai..
pupa rašė:
Paslydau.Vaikas mano įžeidė,tai ir pavariau.Šeštadienį,šiandien....Ņemiegojau jau beveik savaitę,tai dabar kaip zombis.Jau nesuprantu nuo ko čia man blogai.Viena ką supratau,nieko sau išgėrus nepadėjau,o tik sugadinau.Taip ,išsišnekėjau,išsiliejau,bet nežinau ar palengvėjo,o2savaitės blaivybės kaip į užpakalį.Gėda prieš save,moteris metuose,o durų dera
Paskutinis taisė smiltis (2015-01-26 20:44:06)
Neprisijungęs
Mėgink vėl ir vėl ...nenuleisk rankų.O dėl tavo ir vaiko santykių,tai turi "neužmesti" tuos jausmus-išsišnekėt kam nors neužtenka,bet reikia keist savo požiūrį į tą situaciją,kuri tave sunervino.
Artimiausi žmonės daugiausiai mus ir žeidžia.
Neprisijungęs
mane pvz šiandien darbas nervavo. Jei bučiau gėrusi kaip anksčiau, tai tikrai jau buteliukas vynelio ant stalo stovėtų. O dabar vakarą pratemsiu, o rytoj į darbus toliau kibsiu.
Neprisijungęs
Ką padarysi , jei turi noro vėl žingsniuoji naujai. Išgėręs problemos neišpresi.
Neprisijungęs
| Blaivus | 11m. | 5mėn. | 3d. |
Tai jau tikrai.Išgėrus nieks ne išsisprendžia.Išsišnekėt -man padeda.Nu,o kitas dienas jau atsiimti tenka su kaupu.Nėra man to žvėriško noro prisigerti.Ir neprisigėriau.Tik matyt jau savo bačkelę išgėrus esu,kad taip sunkiai išsipagiriot tenka.Organizmas rėkia,kad nereikia,o protas šalia pradeda eit ![]()
Neprisijungęs
| Blaivus | 21m. | 2mėn. | 6d. |
| Nerūkau | 20m. | 2mėn. | 23d. |
pupa rašė:
Tai jau tikrai.Išgėrus nieks ne išsisprendžia.Išsišnekėt -man padeda.Nu,o kitas dienas jau atsiimti tenka su kaupu.Nėra man to žvėriško noro prisigerti.Ir neprisigėriau.Tik matyt jau savo bačkelę išgėrus esu,kad taip sunkiai išsipagiriot tenka.Organizmas rėkia,kad nereikia,o protas šalia pradeda eit :)
Pupa, jei teisingai supratau, tau padeda išsišnekėt? Bet čia tiesos tik maža dalis. Gal kiek ir padeda, bet kaina neadekvačiai didelė. Čia kaip su kompiuteriu vinis kalt - gal ir įkalsi, bet ar naudos bus...
Išsišnekėt puikiai galima ir blaivam. Aišku to nepadarysi pirmam sutiktam ant peties, bet užtai gausi vertingą atgalinį ryšį, ir jausmai tikri bus, o ne girtos bangos...
Neprisijungęs
O aš dabar sėdžiu ir galvoju, kad praleidau savaitgalį ir net nei karto nepagalvojau, kad nuobodu, kad kažkas negerai. Net gi per trumpas buvo sugalvotiems reikalams nuveikti ![]()
Geras dalykas tas blaivus gyvenimas. Bet vis dar netikiu, kad šitaip gali būti su manimi, kad galiu taip gyventi.
Neprisijungęs
Gali ir galėsi daugiau.
Neprisijungęs
Buvo liūdna savaitgalį nieko neveikti. Vos vos nenusipirkau išgerti. Bet išėjau į miestą ir 2 val ėjau ėjau greitu žingsniu kol pavargau. Kažkaip ir pratempiau nenusipirkusi. Bet nežinau kaip žiemą pratempsiu...
Neprisijungęs