VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 25d. |
alkoholis su vaistais(iÅ¡bandytas reikalas) veikia liuks su haliucinacijom , pragariÅ¡komis pagiriomis , prieÅ¡ norint bandyt patarÄiau pasitart su psichologu , kelalapis į Žiegždrius garantuotas , norintys pabandyt pamÄ…stykit
Neprisijungęs
aÅ¡ irgi esu keletÄ… kart bandžius...tiksliau taip iÅ¡ejo,kad truko gert ir ''tazepamo" ikalus buvau...tai girtumo reakcija buvo kitokia ir greiÄiau "užvilko'',bet emocijos,emocijos...ohohooo...
Esu turÄ—jus tokį kaimynÄ…,kuris tokius kokteilius vartodavo,tai teko kelis kart jam su greitÄ…ja važiuot suriÅ¡tam...ligoninÄ—j tokius cirkus krÄ—tÄ—,eidavo įlaiptinÄ™ nuogas cigareÄių ieÅ¡kot,...tupi,rÅ«ko ir nejauÄia kaip po savim balÄ… palieka...nepažindavo net žmonių.Vat Äia tai baisus tokie kokteiliukai.
Neprisijungęs
Gražus ruduo, artÄ—ja savaitgalis, dumsiu dar į gamtÄ… braidyti po lapus. Planuoju net madingus guminius nusipirkti, kad stilingai miÅ¡ke kiÅ¡kiams atrodyÄiau . IÅ¡ to norÄ—jimo gerai jaustis visokių nesÄ…monių prisigalvoju.
Neprisijungęs
Tai Äia labai jau moteriÅ¡kos ''nesÄ…monÄ—s'' stilingai atrodyt bele kur-taip ir turi bÅ«ti:)
Paskutinis taisÄ— katyte (2014-10-09 06:51:46)
Neprisijungęs
žvejys rašė:
alkoholis su vaistais(iÅ¡bandytas reikalas) veikia liuks su haliucinacijom , pragariÅ¡komis pagiriomis , prieÅ¡ norint bandyt patarÄiau pasitart su psichologu , kelalapis į Žiegždrius garantuotas , norintys pabandyt pamÄ…stykit
Gal ne visiem... 3 metus kokteikius vartoju kasdien - ir nieko.Jei isgerus alko, vakare isgeri alprozalamo (xanaxo), pagiriu nebuna. Ne mano vienos praktika. Ligoninej alkoholikai irgi ta pati pasakodavo, tai man buvo "atradimas". Tik beda vis tiek yra - su vaistais, ar be ju, alkoholis yra blogis visom prasmem. Nepateisinamas, nereikalingas, skystis, keliantis tik problemas. Be sio produkto zmonija isgyventu, ir netgi gyventu geriau nei dabar. Suprantu, kad tai - pinigai valstybes biudzetui, bet jei butu mano valia, drausciau ji taip pat, kaip narkotikus. Jokio pliuso nera, isskyrus pinigus vakstybei...
Neprisijungęs
na gal ir "nieko" tie kokteiliai...dar TIK trys metai kaip vartoji IÅ¡kaimo,bet kas Äia žino apie vÄ—lesnes pasekmes...gali ir atmintis suÅ¡lubuot...o jei kokia silpnaprotystÄ— neduok dieve...geriau nesikokteiliuok
Paskutinis taisÄ— katyte (2014-10-10 20:11:15)
Neprisijungęs
Tikrai, atmintis slubuoja. Bet paskutinem dienom toks keistas jausmas-keista, kad geriau. Lyg ne as ten buciau buvusi. Po tos 3 paru nemigos ne karto per diena net nepagalvoju apie alkoholi. Kaip kirviu nukirto. Net nereikia "laikytis". Tiesiog NENORIU :-O
Neprisijungęs
tai gal Äia jau ir bus tas NUKIRTIMAS...laikykis ir prisimink tÄ… koÅ¡marÄ…,kad nenorÄ—tum gert
Neprisijungęs
Savaitgalis be alkoholio- bent jau yra ką prisimena. Ir sveikata gera, ir nėra ko gailėtis, kad nesąmonių pridaryta.
Braidžiau po lapus su naujais guminiais, miške radau dar kelis raudonikius. Tikrai visai gera negeriant.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mÄ—n. | 9d. |
Nerūkau | 9m. | 11mėn. | 2d. |
pariuke rašė:
Savaitgalis be alkoholio- bent jau yra ką prisimena. Ir sveikata gera, ir nėra ko gailėtis, kad nesąmonių pridaryta.
Braidžiau po lapus su naujais guminiais, miške radau dar kelis raudonikius. Tikrai visai gera negeriant.
Priminei anekdotÄ…:
- Kaip praÄ—jo savaitgalis?
- Nežinau. Dar nepasakojo...
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 11mÄ—n. | 19d. |
pariuke rašė:
Savaitgalis be alkoholio- bent jau yra ką prisimena. Ir sveikata gera, ir nėra ko gailėtis, kad nesąmonių pridaryta. Tikrai visai gera negeriant.
O aš beviltiškas alkoholikas dar negeriu. Keistą jausmą: DŽIAUGSMĄ išgyvenu negerdamas. Kartais užeina noras ir mintys, na tik truputį išgerti, atsipalaiduoti, bet iš kart įjungiu prisiminimus, savo patirtį: kiek kartų išgerdavau tik "truputį" ir kokios po to pasekmės. Kai pagalvoju apie pasekmes, tai ir ne eksperimentuoju.
O užsiėmimų radau begales: domiuosiu religija, t.y tikėjimu, saviugda, tobulėjimu, išmokau ir mokausi nepykti, tolerancijos,mokausi gyventi pozityviai, harmoningai....kaip įdomu keisti save, savo charakterį, nugalėti ydas ir t.t
Labai įdomu viską suvokti blaiviai mąstant, vertinant, gera būti savimi ir priimti save tokį koks esu.
Paskutinis taisÄ— Pijus (2014-10-14 12:31:11)
Neprisijungęs
o mane tai aplanko mintys, kad noriu daug iÅ¡gerti, t.y. visiÅ¡kai nusigerti iki blogumo. O užsiÄ—mimų tai ir aÅ¡ daug radau, atradau džiaugsmÄ… bÅ«ti gamtoje. KavÄ… galiu gerti kavinÄ—je visÄ… valandÄ… ir žiÅ«rÄ—ti pro langÄ… į žmones, ir visai neliÅ«dna. Kai anksÄiau kavinÄ—je per pusvalandį su drauge butelį sugeri ir ilgiau iÅ¡sÄ—dÄ—ti nebegali, nes norisi dar. O dar daugiau atradau rÅ«pesÄių . Vis bandau pagražinti savo buitį. Tai vargo turiu pakankamai ir ilgam.
Neprisijungęs
koks tu šaunuolis Pijau:)
Džiūgu iš vyruškos giminės tai girdėti...nes kažkaip daugiau moterims tas rūpi-savyugda.
Daugumas pasineria į visokius niekalus-kompiuteriniai žaidimai,blevizgos,banalių laidų žiÅ«rÄ—jimÄ… apie niekÄ… ir Å¡iaip tuÅ¡Äiai laiko Å¡vaistymÄ…,galvodami,kad Äia jau teisingai gyvena.Deja,tokie asmenys Å¡oka į kitas priklausomybes ,nes nemoka susitvarkyt su savo vidiniu AÅ ...viduje lieka tuÅ¡tuma ir nuobodulys.
Tad neužtenka tik nustot gert,bet dar reikia pradėt ir savim domėtis -susipažint iš naujo.Ta kelionė į save gan idomi ir gali būti amžina...,bet visgi vertinga.
Nesinori man išgert,bet kad paeksperimentavau paskutinį kartą tą vienintelę dieną,tai visai nesigailiu,o likau tik dar gilesniam žinojime ,kad man alkoholis netinka.
Neprisijungęs
na katyte ir aÅ¡ planuoju šį savaitgalį paeksperimentuoti. Matyt nenurimsiu jei nepabandysiu. Penktadienį bus 8 mÄ—n. kaip blaivi. O Å¡eÅ¡tadienį jau žinau ir kokį butelį (gal du) pirksiu ir kÄ… valgyti darysiu ir kÄ… į sveÄius pasikviesiu. NebeiÅ¡tversiu nepabandžius.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 7mÄ—n. | 15d. |
na 12 mėnesių, t.y. metai be alkoholio, kaip šaunu būtų, ir kaip savim didžiuotumeis
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mÄ—n. | 0d. |
pariuke rašė:
na katyte ir aÅ¡ planuoju šį savaitgalį paeksperimentuoti. Matyt nenurimsiu jei nepabandysiu. Penktadienį bus 8 mÄ—n. kaip blaivi. O Å¡eÅ¡tadienį jau žinau ir kokį butelį (gal du) pirksiu ir kÄ… valgyti darysiu ir kÄ… į sveÄius pasikviesiu. NebeiÅ¡tversiu nepabandžius.
Gyvenam ir mokomės.Geriausia mokytis iš svetimų klaidų.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 1mÄ—n. | 0d. |
pariuke rašė:
Nepabandžius-nesužinosi. Manau, kad teisingai įvertinsi -kas geriau......
O gal nebandyk? KÄ…........
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 7mÄ—n. | 1d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 13d. |
Nė vienas iš mūsų negali tau to uždrausti, tai tavo sprendimas.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 11mÄ—n. | 19d. |
pariuke rašė:
Mano pÄ—domis eini pariuke, net nupÅ«rtÄ— tokios mintys, man tai baisu pasidarÄ—.Jau nenoriu kiÅ¡ti pirÅ¡tus į ugnį, dar prisimenu "skonį" bet Äia kiekvieno asmeninis reikalas. Bus įdomu po to iÅ¡girsti pasidalinimÄ…, kaip gi ten .......O gal visai nieko.....
Taip katyte, radau keistÄ… ir nuostabų užsiÄ—mimÄ…: kelionÄ™ į save,savÄ™s keitimas, įsiliejimas į visuomenÄ™,pilnaverÄio žmogaus įvaizdžio tobulinimas, ydų naikinimas, pastovios ramybÄ—s siekimas ir t.t KodÄ—l man to reikia? TodÄ—l, kad kai gÄ—riau neturÄ—jau savo nuomonÄ—s, neturÄ—jau savo vertÄ—s, niekas nesiskaitÄ— su manimi, jauÄiausi bevertis, nereikalingas pijokÄ—lis....
O dabar aš esu Žmogus, turintis sąvąją vertę, nuomonę ir pan.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mÄ—n. | 18d. |
Nerūkau | 18m. | 11mėn. | 4d. |
Va Äia tas ir yra, kad kitam patart labai sudÄ—tinga, o virtualiai, žinant žmogų tik iÅ¡ niko, beveik neįmanoma. Galima sprÄ™st tik pagal savo patirtį ir tik ja dalintis. AÅ¡ gi neįlysiu į kito žmogaus vidų ir nenustatysiu, ar jis turi priklausomybÄ™ ir net jei turi, tai kiek ji pažengusi.
Man paÄiam, turinÄiam priklausomybÄ™, tokie ekspermentai atrodo siaubingai. YpaÄ kamavausi su rÅ«kymu. Mesdavau - jau tris mÄ—n. iÅ¡traukdavau, jau ir nebesinorÄ—davo... Tada tik pabandyt kaip tas dÅ«mo skonis, tik vienÄ… ir viskas, prireikdavo...
Ir žinot ką? Tai visai ne metimai būdavo, o tiesiog rūkymas su ilgesnėm pertraukom. Daugiau kamavimosi, metų metais...
Kiekvienas yra savo gyvenimÄ—lio Å¡eiminkas, todÄ—l ir nepatarinÄ—siu: bandyk -nebandyk. Manau PariukÄ— yra seniai viduj apsiprendusi ir Äia tik patvirtinimo savo tam sprendimui ieÅ¡ko.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 1mÄ—n. | 0d. |
Gal ir ieško to patvirtinimo. o gal tikrai neapsisprendusi. Pamenu save- būdavo lygiai tokios pat mintys...
Iš tikrųjų-pritariu- nežinau ką patart. Nesinori kategoriškumo, bet ir "patylėjimas" lyg ir negerai.
NEŽINAU. Pariuke, gal NEGERK.....
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mÄ—n. | 9d. |
Nerūkau | 9m. | 11mėn. | 2d. |
BÅ«na momentai gyvenime, kai nenusiraminsi nepaÄiupinÄ—jÄ™s. ÄŒia jau kaip kam...
Tik susigalvok kokių nors saugiklių į priekį.
Neprisijungęs
Gal teisingai sakot, kad ieškau patvirtinimo. Tikrai labai noriu pabandyti. Bet kai šiandien ryte nubudau, tai kažkodėl labai išsigandau ir puoliau perkratinėti mintis - ar vakar gėriau ar ne. Matyt tas mano svarstymas sapnavosi, ar mintyse naktį buvo, tik nieko neatsimenu. Bet kai supratau, kad negėriau, kad nebloga, tai tikrai džiaugiausi. Bet kai tik ateina vakaras, namuose šalta, taip ir norisi brendžiuko. Kaip jau išeis taip.
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 5mÄ—n. | 12d. |
Kaip jau kažkas sakÄ—, susigalvok saugikliu i prieki, alkoholis klastingi spastai, gal pavyks viena antra karta iÅ¡gerti kiek nori, tada pamanysi, kad viska kontroliuoji ir...aÅ¡ tai nebandysiu kai metai praeis, veju tokias mintis kuo toliau, bet Äia aiÅ¡ku kiek žmonių tiek situaciju, nekinta tik alkoholis, - priklausomybe sukeliantis nuodas, bjauraus skonio depresantas tai kam po velniu ji gert?
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 25d. |
BÅ«k stipri pariuke , bet kokiu atveju Äia forume esi laukiama ir mylima , aÅ¡ už save nesu garantuotas ir nežinau kada pejugsiu skaitliukÄ… , tik žinau viena man įvairÅ«s pasisakymai apie priklausomybe suteikia stiprybÄ—s atsispirti įvairiausioms pagundoms , eksperimentų nebandau su savimi, visi mano atkritimai parodÄ— kad atkimÅ¡us butelį jį iÅ¡tuÅ¡tinu ir jei trÅ«ksta parsineÅ¡u kitÄ… , neturiu valios ir saiko tam reikalui.
Neprisijungęs