VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 0mÄ—n. | 30d. |
Mes vaikystėje tokį posakį turėdavome: "kas ant kitų sako, ant savęs pasisako"....
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 24d. |
pariuke rašė:
Ir aÅ¡ džiaugiuosi, kad neiÅ¡gÄ—riau. Juk kažin ar galva bÅ«tų gerai veikusi, ir aplamai ar bÅ«Äiau sugalvojusi kaip iÅ¡sprÄ™sti, nes reikÄ—jo daug pastangų, darbo ir t.t. O gal bÅ«Äiau gÄ—rus, savÄ™s gailÄ—jus ir galvojus, kad problema neiÅ¡sprendžiama. Ir ožkos auksiniai žodžiai- kai atsiranda problema tikrai sunku atsilaikyti žmogui, kuris bando mesti gÄ—rimÄ…. pati netikÄ—jau, kad taip greit galÄ—Äiau palūžti. TrÅ«ko vieno žingsnio.
O dÄ—l paveiksliuko, tai buvo tokia mintis, bet dar negaliu, nes neatrandu savÄ™s. Bet negeriant gyvenimas ir savijauta (psichologinÄ—) tikrai gerÄ—ja. O labiausiai džiaugiuosi, kad nesijauÄiu vieniÅ¡a, nors ir niekas nepasikeitÄ—, bet tas jausmas baigia dingti. Net gi draugių ratas sumažėjo, nes negaliu jų vynelio vakarÄ—liuose dalyvauti.
ŽiÅ«riu kaip Äia pasipuoÅ¡ti ir dumsiu į darbÄ…
Puiku kad atsilaikiai , tikrai nepadÄ—s problemas sprest su alkoholiu, o draugų manau atsirado ir naujų ir jų ratas didÄ—s, o apie priklausomybe Äia forume pakalbam, Äia likimo draugai.
Neprisijungęs
tai koks tas jausmas? noriu palyginti su savo jausmu. pvz Pijau aprašyk savo vieną dieną ką veiki.
Neprisijungęs
Kaip miela skaityt visÄ… tai,kÄ… jus Äia visi raÅ¡ote....ir aÅ¡, Pijau, esu tokios busenos..,tiesiog džiaugiuosi ir negaliu atsidžiaugt,kad taip nusprendžiau,..tokia didelÄ— dovana mums atiteko:)
Paskutinis taisÄ— katyte (2014-07-03 21:00:27)
Neprisijungęs
na o kaip katytÄ— džiaugiasi? duokit pavyzdziu, kaip galÄ—Äiau džiugiau gyventi?
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 11mÄ—n. | 18d. |
pariuke rašė:
tai koks tas jausmas? noriu palyginti su savo jausmu. pvz Pijau aprašyk savo vieną dieną ką veiki.
Mielai galiu pasidalinti patirtimi kaip jauÄiuosiu, gyvenu pvz. Å¡iÄ… dienÄ…. Mielai paskaityÄiau kaip kiti gyvena blaivybÄ—je kÄ… suranda ,patiria naujame gyvenime. Gal bÅ«tų gerai atskirÄ… temÄ… užvesti.
Apie tai pasidalinsiu savaitgalyje, nes šiuo metu iš darbinio kompiuterio neturiu galimybės.
BLAIVUS GYVENIMAS- NUOSTABUS GYVENIMAS.
Neprisijungęs
Pariuke,ir aš aprašysiu viską per savaitgalį,kaip nedirbsiu ir laiko bus daugiau.
O šiaip tikrai geras Pijaus pasiūlymas,kad reiktų tokios naujos temos.
pvz."KAIP MES DŽIAUGIAMĖS BLAIVYBE"ar kaip kitaip užvadinus...
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 7mÄ—n. | 0d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 12d. |
Forume yra tema Hobis, nelabai ji atitinka tai apie ką vis nori sužinoti pariuke, bet ten visai galima būtų pasipasakoti.
Å iaip, pariuke, tikriausiai kiekvienas džiaugsmus turi atrasti pagal save, juk nebÅ«tinai turi džiaugtis tuo kuo džiaugiuosi aÅ¡. GalbÅ«t tau bÅ«tų visiÅ¡kai nepriimtina. AÅ¡ džiaugiuosi ne tik dideliais dalykais, bet ir paprastais kasdieniais - dirbu man patinkantį darbÄ…, atÄ—jÄ™s į darbÄ… nesuku galvos, kaip dingti visiems iÅ¡ akių ir padaryti pachmielÄ…, matau ir normaliai suvokiu kas vyksta aplinkui, galiu bet kada sÄ—sti į maÅ¡inÄ… ir važiuoti ir t.t., ir t.t., ir t.t. Juk jei buÄiau gÄ—rÄ™s nebÅ«tų nei normalaus darbo, nei maÅ¡inos, nei galbÅ«t gyvenimo...
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mÄ—n. | 17d. |
Nerūkau | 18m. | 11mėn. | 3d. |
Šita tema labai gera ir reikalinga. Labai svarbu išsisakyt, kai tau bloga. Sunku tą padaryt, nevisada pavyksta, bet kai padarai pamatai kad stipriai padeda. Visai kas kita, kai blogume esi vienas ir kai gali atiduot dalį naštos. O sunkumai užeina kiekvienam.
Bet va užstrigti tam blogume nereikia. To negatyvo pilna visur, todÄ—l labai nesunku ir į amžinos aukos rolÄ™ įkrist. Atseit aÅ¡ toks nevykÄ™s, man nieks nesiseka, visiems trukdau, skaudinu, noriu gero, o iÅ¡eina kaip visada... NejuÄia pradedi save programuot tuo blogumu. SavotiÅ¡kai net smagus tas amžinas savÄ™s gailÄ—jimas pasidaro.
Labai pritariu visiems, kad reikia lipt iÅ¡ Å¡itos temos. Ar bent stengtis neužsibÅ«t. Nesam mes kažkokios aukos, ar apsgimÄ™ nevykÄ—liai. Tiesiog tai susiklosÄiusių mÅ«sų gyvenimo aplinkybių pasekmÄ—s. Vadinasi galima tai pakeisti :)
Neprisijungęs
Aš ,gyvendama blaiviai, gerus dalykus matau labai daug kur. Ir svarbiausiai, kad jie visi labai paprasti ir maži. Todėl neverta ieškot kažkokių ypatingų dalykų.
Pvz. rytais matydama koleges , "taisanÄias sveikatÄ…" su torÄiuku ir prie torÄiuko...., džiaugiuosi, kad esu "sveika". AÅ¡ tik dabar supratau, koks tai yra didelis džiaugsmas. Ir t.t. Bet pritariu Audroniui- kiekvienam savo. TÄ… SAVO tikrai galima rast tik bÅ«nant blaiviu.
Neprisijungęs
aš paieškų etape, todėl labai įdomu kitų atrasti džiaugsmai, blaivaus gyvenimo dienos grafikas, koks laisvalaikis po darbo, koks savaitgalis
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 7mÄ—n. | 14d. |
puolu į kraštutinumus.. be alko, žaidžiu su cigaretėm
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 7mÄ—n. | 14d. |
o šis savaitgalis.., tik ir sukosi mintys apie alko..
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 7mÄ—n. | 0d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 12d. |
Tokie blaškymaisi blaivybės pradžioje yra normalus dalykas, svarbu atsilaikei. Viskam truputi aprimus, pamėgink susigaudyti kas buvo kitaip nei visada, kad mintys apie gėrimą labiau lįsti pradėjo...
Neprisijungęs
mane tai visÄ… savaitgalį draugÄ—s gundÄ—. Buvom gamtoje pas draugÄ™, maudÄ—mÄ—s, kepÄ—m mÄ—sytÄ™ lauke, jos vynÄ… gÄ—rÄ—, o mane siuntinÄ—jo į parduotuvÄ™ nuvažiuoti. Net vakar susipykome. Sakiau nebeatvažiuosiu. Na aiÅ¡ku tik pagasdinau, atvažiuosiu, nes daugiau neturiu kur savaitgalius leisti vasarÄ…. Palikau vakar po pietų draugÄ™ jau visai nusigÄ—rusiÄ…. Gerai, kad jai atostogos, o tai tektų galvoti priežasÄių kodÄ—l negali į darbÄ….
O šiaip tai nelabai sunku ir atsilaikyti buvo. Jau visos draugės žino, kad negeriu, tai tik džiaugiasi, kad nebėra problemos, kas važiuos į parduotuvę.
Neprisijungęs
Taip ir man žino kad blaivas tai visi reikalų ir problemų jei užsiimsi tai spėk lėkt, svarbu blaiviai praleidi savaitgalį ir iš ryto kimbi į darbus.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mÄ—n. | 17d. |
Nerūkau | 18m. | 11mėn. | 3d. |
pariuke rašė:
mane tai visÄ… savaitgalį draugÄ—s gundÄ—. Buvom gamtoje pas draugÄ™, maudÄ—mÄ—s, kepÄ—m mÄ—sytÄ™ lauke, jos vynÄ… gÄ—rÄ—, o mane siuntinÄ—jo į parduotuvÄ™ nuvažiuoti. Net vakar susipykome. Sakiau nebeatvažiuosiu. Na aiÅ¡ku tik pagasdinau, atvažiuosiu, nes daugiau neturiu kur savaitgalius leisti vasarÄ…. Palikau vakar po pietų draugÄ™ jau visai nusigÄ—rusiÄ…. Gerai, kad jai atostogos, o tai tektų galvoti priežasÄių kodÄ—l negali į darbÄ….
O šiaip tai nelabai sunku ir atsilaikyti buvo. Jau visos draugės žino, kad negeriu, tai tik džiaugiasi, kad nebėra problemos, kas važiuos į parduotuvę.
Ir ilgai ruoÅ¡iesi tokiÄ… rusiÅ¡kÄ… ruletÄ™ žaist? Gal klystu, bet man rodosi, kad tu nori kad viskas pasitaisytų, bet nieko keist nereikÄ—tų. LiaudiÅ¡kai ir avys sveikos ir vilkas sotus. Deja taip nebÅ«na realybÄ—j. Tas pats liÅ«desys, ta pati kompanija... Jei taip tÄ™si, tai mano galva, tik laiko klausimas kada nusmuksi į gÄ—rimÄ… vÄ—l. AiÅ¡ku galima teisintis, kad tokios gyvenimo sÄ…lygos, tokia aplinka ir t.t. kad Äia pakeist labai sunku... Sutinku, kad sunku, bet svarbiausia ar yra noras kažkÄ… pakeist? Ar Äia kaip pas tas merginas, kurios kartu ir kÅ«dinasi ir pyragaiÄius kreminius raito..?
Tikiuosi, kad taip nÄ—ra, bet visgi neramu biski :)
Neprisijungęs
Pariuke, rašei, kad negali atrast savęs.
AÅ¡ manau, kad bÅ«dama gerianÄių draugių kompanijoj,- tikrai savÄ™s neatrasi. VažinÄ—jimai į parduotuvÄ™, "pasipildymai"- tai tikrai ne tai ko reikÄ—tų žmogui, nusprendusiam eiti blaivybÄ—s keliu.
Suprantu- senos draugÄ—s yra labai svarbu( ypaÄ, jeigu žmogus yra vieniÅ¡as) , bet jokia draugystÄ— nÄ—ra svarbiau už žmogaus blaivybÄ™.
Neprisijungęs
gal todÄ—l savÄ™s ir neatrandu, kad nieks nepasikeitÄ—, tik toje paÄioje aplinkoje bandau negerti.
Neprisijungęs
Kagis, futbolo šventė tesiasi, reiškias šuoliuoju užsipirkti alaus, aaaa!
Neprisijungęs
vakar per vieną TV laidą moteris sakė- Aš užprogramuoju save būti laimingai.
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Kagis, futbolo šventė tesiasi, reiškias šuoliuoju užsipirkti alaus, aaaa!
o tai kokio kompanijo leidai laiko prie tv su alum .
Neprisijungęs
pariuke rašė:
vakar per vieną TV laidą moteris sakė- Aš užprogramuoju save būti laimingai.
tu ir būsi tik tai susikuriam patys , su laiku atsiras kitos kompanijos ir kiti draugai. Man vakar irgi priminė senus laikus buves sugėrovas , išvadino visokiu kokiu tik žinojo , vat tokie ir draugai tie butelio kol perki tai draugas o kai stabdai ir neperki esi valstybės priešas. Ne vežiosi būsi niekam nereikalinga , tokia realybė ir nuo jos nepabėksi , nepergyvenk duok laikui viska sutvarkyt , atsigulk ant vandens paviršiaus ir plauk kur srovė nuneš.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
o tai kokio kompanijoj leidai laiko prie tv su alum .
O kam man ta kompanija namuose reikalinga?? Vienas, pažiūrėjau rungtynes, išgeriau keleta alaus ir i lovyte. O vat finala matyt eisiu žiurėti jei geras oras bus prie Balto tilto kur fanu zona yra, t.y. sekmadieni
Neprisijungęs
Nu va, negeriu jau net nezinau kiek laiko. Ir galiu pasakyt, kad savijauta iki "to" ir po "to" nepasikeitusi... Padarau tiek pat. Draugu kaip nebuvo, taip ir neatsirado. Miegu geriau tik del to, kad turiu xanaxo. Nesuprantu nieko.... Tiesiog bloga ir taip, ir kitaip gyvenimo prasmes nematau. As gal tikrai nenormali, nes geriu visiskai kitaip nei jus. Ir negeriu bet kada be jokiu problemu. Tiesiog nesuptantu kada man geriau-ar isgerusiai, ar ne. Esme ta, kad BAISIAI BLOGA...
Neprisijungęs