VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Audronis rašė:
Tai ir nedaryk. Pirmiausia ko neturi daryti, tai neturi gerti. Jei neišgėrusi negali nieko dirbti, tai ir nedirbk. Pasaulis nesugrius jei kelias dienas kažko nepadarysi, bet išsilaikysi blaivi. Paskui atsiras ir noras ką nors nuveikti. Nesupyk, bet kol kas tai panašiau į gėrimo pateisinimą...
Būtent. Pateisinu. Bet ir suprantu tą, antraip nebūčiau pas jus. Suprantu, kad turiu nustot pateisint, bet kolkas man tai atrodo neįveikiamas kalnas, nes sunku kęst skausmą, kai žinai, kad yra kaip tą skausmą sumažint. Reikia kažkokio sukrėtimo, atrodo.
Neprisijungęs
O gal tau tie antidepresantai visai netinka,gal reikia keisti vaistą?Žinau,kad taip būna.Žvejys teisus,reikia pas psichiatrą.Ryt pirmadienis.Galima būtų nuo to ir pradėti.Tada ir alko negersi,kai žinosi,kai pas gydytoją reikia.Laikykis,Iškaimo.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 1d. |
Šiaip aš bandžiau daug visko , dabar juokingiausia atrodo bandymai mest vienam. Ryt negersiu kitą diena vėl ryt negersiu, tai bepaliovos, jei išbūni savaite negėres tai o jau didvyris sakai mėnesį. Būk kantri iškaimo , laikui bėgant susitvarkys, prisitaikysi sau tinkama būdą gyventi blaiviai.
Neprisijungęs
Aukso žodžiai,Žvejy.Juokingiausia atrodo bandymai mesti vienam.Pataisyčiau-bandymai mesti vien tik SAVO valios pastangom.Jau kad esam čia ,šitam forume,reiškia ne ką kitą,o kad nustoti gerti ir po to išlikti blaiviam vieniems su savo įprasta aplinka nesigauna.Iškaimo,kaip jautiesi šiandien?Šiandien Joninės,lyja...Jonai24,su vardadieniu.Linkiu ,kad paparčio žiedas pražystų šiąnakt visų širdyse,o tada viskas bus kitaip.
Neprisijungęs
Jonai24 su vardadieniu. Aš šiandien Joninių proga vos vos nenusipirkau vynelio, net buvau pažeidusi savo taisyklę eiti į parduotuvę tik ketvirtadieniais.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 15d. |
Aš tik niekaip nesuprantu, kodėl yra taip juokinga, jei žmogus vienas, be niekieno pagalbos nustoja gerti? Aš nustojau visiškai viena ir kažkaip man nesuprantama, kodėl tai kelia juoką. Įvairiai žmonės kapstosi iš to liūno, vieniems vienaip pavyksta, kitiems kitaip. Aš, pvz., visiškai nesuprantu ir man svetima yra AA, bet aš matau, kad kažkaip tai veikia, daug žmonių AA dėka gerti nustoja. Pritariu bet kokiam būdui, jei tik bent vienas žmogus juo pasinaudojęs, nustojo gerti.
Neprisijungęs
pritariu Trojai. Aš irgi viena kol kas laikausi. Aišku dar nedaug laiko, tik 4 mėnesiai, todėl sunku pasakyti kaip bus toliau. Nes ima kažkoks liūdesys paskutiniu metu. Aišku man labai padėjo šitas forumas, todėl gal galima pasakyti, kad ne visai viena, o kartu su forumiečiais atėjau į blaivų kelią.
O kur dingo Viktorija, kaip jai sekais ? Aušrė kažkodėl tyli, gal net nebesilanko svetainėje
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 10mėn. | 16d. |
Pritariu panelėms. Bet koks būdas yra gerai. Ir kiekvienam jis skirtingas. Taigi jei rezultatas tenkina - valio ir pirmyn.
Aš taip pat mečiau vienas. Be to abu vienu metu - ir alkoholį, ir cigaretes. Beje, valios tame buvo nedaug. Tiesiog atėjo supratimas, kad man to visai nereikia ir aš to nenoriu. Nes man neskanu ir nebepatinka tų dviejų sukeliama būsena... Nevartojau jokių vaistų, jokių pakaitalų, jokių terapijų. Ir štai jau trys ketvirčiai metų prabėgo. Gyvas. Apie rūkymą minčių iš viso nekyla, apie alkoholį buvo keletą kartų, kad galbūt būtų visai smagu prie kompanijos 50 gramų išgerti, bet jos buvo ganėtinai blankios. Tad nuvyti šalin nereikėjo didelių pastangų.
Taip, kad bandykit, eksperimentuokit, ieškokit savo kelio. Galbūt pasinaudosit kažkieno patirtimi, galbūt iš kelių patirčių sulipdysit vieną, o gal atrasit visiškai naują, savo kelią. Visaip yra gerai, juk tikslas vienas - atsikratyti priklausomybės ir nesijausti nuskriaustu, kad "aš jau niekada nebegalėsiu...", o būti laimingu ir galvoti - kaip gerai, kad nebepilu to š.... sau į gerklę.
Sėkmės visiems.
Viskas yra daug paprasčiau, nei atrodo...
Paskutinis taisė Niko (2014-06-24 11:59:51)
Neprisijungęs
ozkos „tolerancija“ kitokiai nuomonei, nei jos:
ozka
Senbuvis
Registravosi: 2013-03-24
Žinutės: 211
AŽ
Klausyk,moteriške,tu baik savo benefisus,net nebejuokinga,kai kabiniesi prie kiekvieno žodžio.ko čia sėdi,jei taip patinka blaiviai būti?tikrai ir patirties turi ir žinių ,ir kitiems padėti gali?Tai knygą rašyk,šviesk visuomenę.Tiesiog negali susitaikyti,kad kitaip kiti viską supranta,su savo puikybe padirbk,moterške,o tavo tiesa,tik tavo ir niekieno kito.
Anot ozkos, visi turintys ilgesnį blaivybės „stažą“, neškit kudašių iš forumo. Va čia tai jau tikrai juokinga
Paskutinis taisė Troja (2014-06-24 12:41:24)
Neprisijungęs
merginos, nesipykit. Abi teisios. Nes kiekviena rado savo kelią link blaivybės, todėl kiekvienai jis ir atrodo teisingiausias. Man patinka tiek vienos tiek kitos patarimai. Abi šaunuolės, kad abi viename kelyje- link blaivaus gyvenimo. Naudojuosi abiejų patarimais.
O aš šiandien lakstau po miestą, prisipirkau braškių. Išsiviriau skanios sriubytės. Ir toliau mąstau apie savo gyvenimą
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 8mėn. | 0d. |
Troja rašė:
ozkos „tolerancija“ kitokiai nuomonei, nei jos:
ozka
Senbuvis
Registravosi: 2013-03-24
Žinutės: 211
AŽ
Klausyk,moteriške,tu baik savo benefisus,net nebejuokinga,kai kabiniesi prie kiekvieno žodžio.ko čia sėdi,jei taip patinka blaiviai būti?tikrai ir patirties turi ir žinių ,ir kitiems padėti gali?Tai knygą rašyk,šviesk visuomenę.Tiesiog negali susitaikyti,kad kitaip kiti viską supranta,su savo puikybe padirbk,moterške,o tavo tiesa,tik tavo ir niekieno kito.
Anot ozkos, visi turintys ilgesnį blaivybės „stažą“, neškit kudašių iš forumo. Va čia tai jau tikrai juokinga![]()
![]()
Turbūt nėra visai korektiška publikuot asmenines žinutes visam forumui viešai Bent aš taip manau.
Neprisijungęs
Nesipykit. Mes visi skirtingi, neįmanoma visiems ir įtikt ir patikt...
Neprisijungęs
Pumputis rašė:
Troja rašė:
Turbūt nėra visai korektiška publikuot asmenines žinutes visam forumui viešai
Bent aš taip manau.
Nėra korektiška rašyti tokias žinutes į AŽ ir vesti kažkokį slaptą paralelinį gyvenimą. O tu nesikišk ne į savo reikalus, nes pats žmogus sprendžia, ką jam su savo AŽ daryti. Pasidomėk savo korektiškumu ir savo poelgiais, kuriems iki korektiškumo – labai toli.
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 8mėn. | 0d. |
Troja rašė:
Nėra korektiška rašyti tokias žinutes į AŽ ir vesti kažkokį slaptą paralelinį gyvenimą. O tu nesikišk ne į savo reikalus, nes pats žmogus sprendžia, ką jam su savo AŽ daryti. Pasidomėk savo korektiškumu ir savo poelgiais, kuriems iki korektiškumo – labai toli.
Gal galėtum gerbiama Troja paaiškinti kas šiame viešame forume yra mano reikalai ir kas ne ? Ačiū.
Neprisijungęs
Nagi baikit čia peštis.....eikit pabėgiot,o po to ką nors skanaus pasmaližiaut:)
Neprisijungęs
Sveiki, paskaitau forumą, nelabai moku tuščižodžiauti. Niko šiandien pasisakė ir už mane . Jaučiuosi lygiai taip pat, man susitvarkė viskas, kai pasidariau tvarką savo galvoje.
Sekasi puikiai, kaip sako Niko, viskas yra daug paprasčiau, nei atrodo. Dėl šito konfliktėlio, tai nesuprantu merginų - ar nuotaika tokia: "skrybėlaitė nemadinga, ach kokia aš nelaiminga", ar, kad Rasos raganavimo metas . Internetinė erdvė beribė, visiems vietos užteks, tik žinau, kad aš iš minų lauko nešu savo kudašių.
Neprisijungęs
Jei esam čia tai stabdom tikrai nevienas, mest gert vienam mano supratimu tai kaip aikščiau aš mečiau vienas su niekuo nebendravau ir niekur nesikreipiau , rezultatas mėnesis tai aukščiausia riba šiaip savaitė , dabar forumų ir AA dėka puse metų baika, tikiuosiu dabar užkibau ilgam, duok dieve. Čia vienas kitam padedam ir reiškia nevieni metam visi kartu, tikrai nekišu savo minčių kitiems aš rašau kas man padeda stabdyt. Šiaip viešumas nėra gerai kai žmogus parašo asmeniškai manau nėra reikalo viešyt. Čia tik mano nuomonė .
Neprisijungęs
Nuomonės neperšu.
Neprisijungęs
Tai juk nei pavardžių, nei asmens kodų, nei tel. nr nepastebėjau, tai nėra dėl ko čia pyktis. Diena gal tokia šlykšti-laisvadienis, o lyja. Asmeniškai man šiandien bloga labai. Neprisigėriau, bet be alko neapsėjau Laukiu nakties, kad užmigt ir nieko nejaust.
Neprisijungęs
Na,jei jau taip reikalai pakrypo,tai parašysiu tai,ko buvau nusprendus nerašyt.Daugelis mano draugų medikų yra tos nuomonės,kad beveik visi žaliavalgiai yra labai kategoriški ir pikti,visai netoleruojantys kitos nuomonės.Visiškai neįmanoma su jais kalbėtis,o gydyti dar sunkiau,nes viską žino patys geriausiai... Tai ir įrodo Trojos pavyzdys.Jei žmogus būdamas šitiek laiko blaivas nesuvokia apie ką eina kalba,tai tiek ir teverta tokia blaivybė ir teisingas gyvenimo būdas.Bet man tai jau nebejuokinga ,o liūdna.Ir aš išvis nusiplaunu nuo durno ginčo,o pasilieku prie savo nuomonės;puikybės liga tamsta sergate.
Neprisijungęs
ozka rašė:
Na,jei jau taip reikalai pakrypo,tai parašysiu tai,ko buvau nusprendus nerašyt.Daugelis mano draugų medikų yra tos nuomonės,kad beveik visi žaliavalgiai yra labai kategoriški ir pikti,visai netoleruojantys kitos nuomonės.Visiškai neįmanoma su jais kalbėtis,o gydyti dar sunkiau,nes viską žino patys geriausiai... Tai ir įrodo Trojos pavyzdys.Jei žmogus būdamas šitiek laiko blaivas nesuvokia apie ką eina kalba,tai tiek ir teverta tokia blaivybė ir teisingas gyvenimo būdas.Bet man tai jau nebejuokinga ,o liūdna.Ir aš išvis nusiplaunu nuo durno ginčo,o pasilieku prie savo nuomonės;puikybės liga tamsta sergate.
Obana.Šaunuolė,Ožka.Kas ant kito sako,tas ant sąves pasisako.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 7d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 19d. |
ozka rašė:
Aukso žodžiai,Žvejy.Juokingiausia atrodo bandymai mesti vienam.Pataisyčiau-bandymai mesti vien tik SAVO valios pastangom.Jau kad esam čia ,šitam forume,reiškia ne ką kitą,o kad nustoti gerti ir po to išlikti blaiviam vieniems su savo įprasta aplinka nesigauna.<...>
Manau, kad tokių, metusių gerti savo valios, noro ar dar ko nors pastangomis, yra tikrai daug. Paprasčiausiai mes apie juos nežinome, jie ramiai gyvena savo gyvenimus ir nesuka dėl gėrimo galvos, jiems nėra jokio poreikio rašinėti forumuose ar kitur pasakoti apie turėtas problemas.
Kiti, gavę blaivybės pagrindus ir pradžią kokios nors pagalbos dėka, vėliau apsieina visiškai be pašalinės pagalbos. Pažįstu žmogų, užsikodavusį metams ir negerianti apie 18 metų. Žmogus, parodęs man kelią į psichoterapinę grupę, pats ją lankė apie metus, daugiau niekur nesilankydamas blaivus 16 metų. Aš psichoterapinę grupę lankiau apie pusmetį, vėliau kelis kartus nuvažiavau su torčiuku, tiesa dar nepilną mėnesį pavartojau tabletes. Daugiau niekur nesilankiau, blaivus gyvenu ne vienerius metus. Forume dalyvauju tikrai ne todėl, kad man reikalinga pagalba ar nusiraminimas. Kažkuriuo momentu supratau, kad gal būt galiu kam nors padėti, paprasčiausiai atiduoti tai, ką kažkada gavau pats...
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 7d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 19d. |
ozka rašė:
<...>Jei žmogus būdamas šitiek laiko blaivas nesuvokia apie ką eina kalba,tai tiek ir teverta tokia blaivybė ir teisingas gyvenimo būdas.<...>
Kaip ir kas gali išmatuoti žmogaus blaivybės vertę? Tikrai ne ozka, Audronis, gydytojas, kokia organizacija ar kitas forumietis. Tai gali išmatuoti tik pats blaiviai gyvenantis žmogus. Jei jam taip gyventi tinka, jis jaučiasi puikiai, tai ko daugiau gali reikėti?
Neprisijungęs
Audronis rašė:
ozka rašė:
<...>Jei žmogus būdamas šitiek laiko blaivas nesuvokia apie ką eina kalba,tai tiek ir teverta tokia blaivybė ir teisingas gyvenimo būdas.<...>
Kaip ir kas gali išmatuoti žmogaus blaivybės vertę? Tikrai ne ozka, Audronis, gydytojas, kokia organizacija ar kitas forumietis. Tai gali išmatuoti tik pats blaiviai gyvenantis žmogus. Jei jam taip gyventi tinka, jis jaučiasi puikiai, tai ko daugiau gali reikėti?
Ups Audroni, , nerašyk už mane Koks skirtumas kaip. svarbu juk tikslas. Man Troja kažkada padėjo su nuorodom.
Neprisijungęs
ozka rašė:
Pritariu , tuo pačiu ir Audroniui , kiekvienas darom taip kas padeda ir likti blaiviam.
Neprisijungęs