VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 11m. | 3mÄ—n. | 28d. |
Rita64 rašė:
IÅ¡ esmÄ—s, o koks skirtumas kaip save vadinsi. Juk ne laiptinÄ—j skelbimÄ… apie tai pakabini. Viskas priklauso nuo savijautos ir gyvenimo kokybÄ—s. Geriau vadint save alkoholiku ( juk daug žmonių yra "skrandininkai", "Å¡irdininkai") ir laikytis vidinÄ—s tvarkos, negu "saikingai vartojanÄiu" ir rytais jaust pagirias ( tegul ir lengvas).
AÅ¡ už tai, kad daiktus reikia vadinti savo vardais, tada žinai realiÄ… situacijÄ… ir veiksmai bÅ«na jai adekvatÅ«s. NeapgaudinÄ—kim, biÄiuliai savÄ™s.......
Alkoholikas, labai paniekinamai skamba, ypaÄ Å¾mogu kuris negeria eile metu vadinti alkoholiku lygiai tas pats kas vÄ—jaraupiais persirgusi visa likusi gyvenima vadint vÄ—jaraupininku
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 5mÄ—n. | 9d. |
svetys rašė:
Alkoholikas, labai paniekinamai skamba, ypaÄ Å¾mogu kuris negeria eile metu vadinti alkoholiku lygiai tas pats kas vÄ—jaraupiais persirgusi visa likusi gyvenima vadint vÄ—jaraupininku
O kaip vadintum diabetiką, kuris eilę metų nevalgo saldžiai?
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 10d. |
O kam Äia girtis kam , Äia tik dÄ—l saves visuomenÄ— mes visi žmonÄ—s ir visi lygÅ«s su tais kurie visai nevartojo visa gyvenimÄ… ir saikingai vartojo, mes negalÄ—sim to nes pradÄ—ja truputį vartot po kurio laiko vÄ—l bÅ«sim duobÄ— , todÄ—l reik turÄ—t mintį kad esi priklausomas ir vengt pirmos Äerkos ir kartot kad esi alkoholikas beprasmiÅ¡ka, pamatei alų ar ÄerkiukÄ… mintyse prisiminei kad esi priklausomas ir ne keli , aÅ¡ taip manau.
Neprisijungęs
Manau svarbiausia požiuris, jei tu negeri, bet nuolat svajoji apie "šalta alu" ir gailiesi saves, kad negali išgert, tada gali save vadint alkoholiku, bet jei tu džiaugiesi, kad tau nebereikia saves nuodyti tuo brudu ir gyveni pilnaverti gyvenima, tuomet tu buves alkoholikas P.s mes juk nevadinam žmogaus metusio rukyti prieš 12 metu rukalium.. mes sakom kažkada jis rūkė
Paskutinis taisÄ— svetys (2014-06-14 16:15:35)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mÄ—n. | 25d. |
Diabetikas yra ligonis šiandien ir gal būt, visą gyvenimą, jei nesistengs pasveikti. O vėjaraupiais persirgęs žmogus yra visiškai sveikas. Ir šiandien ir ateity tai neturi ir neturės jokių pasekmių. Vėjaraupiais persirgęs žmogus ir sergantis ligonis diabetikas visai net nesulyginami. Todėl žmogaus valia yra pasirinkti, kuo jam būti: diabetiku, ar vėjaraupius užmiršusiu sveiku žmogumi.
Jeigu žmogus nori būti sveikas, tai jis ieško būdų, kaip pasveikti, suranda juos ir pasveiksta. Jei nenori pasveikti, tai tik bėdavojasi ir skundžiasi.
Neprisijungęs
Sveiki visi. Esu aalkoholikas Jonas. Man 24m
Per paskutinius 2 metus geriau gal ~10 kartu, geriu po 1-3 dienas bet iki komos, kad nepaeiti visiskai. Bet paskutiniu metu tarpas tarp gerimo trumpeja. Siandien pirma diena blaivybes. Savijauta tikrai prasta.
I trasa eina vitaminai ir visa kt. kad greiciau atsigauti. Save keikiu, pykstu, kad vel isgeriu. Taip pat vartooju Seroxat nuo panikos ataku ir nerimo. Vaiksciojau i AA, bet gal menesi apleides, kai tik nenuejau vel uzgeriau. Antradieni vel pradesiu vaikscioti, pasiilgau jau tos geros sveikatos. Bet man taip buna, kad geriu vat siaip uzeina noras ir prisigeriu, nors pamirses jau bunu, ka pries tai sau sakiau ir kaip bloga buna.. Galvojau koduotis hipnozes budu, bet nerandu zmoniu kurie kodavosi su ja. Tai tiek siam kartui, nelabai galva dirba. Miegoti baisu dar eiti
Neprisijungęs
Sveikas šaunuolis, kad tvarkais, kad suvoki problema ir ieškai jai sprendimo, dėl hipnozės nieko negaliu patarti, bet torpeda man padėjo kai praeis metai butinai šausiuos ant 3 (maximumas)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mÄ—n. | 13d. |
Sveikas Jonai 24.ÄŒia yra daug atsakymų į klausimus,kurie tau iÅ¡kilo ir dar iÅ¡kils.Kabinkis į blaivybÄ™,bent jau Äia bendraujantys blaivÅ«s bÅ«dami nesiskundžia.SÄ—kmÄ—s ir stiprybÄ—s.
Neprisijungęs
svetys rašė:
Sveikas šaunuolis, kad tvarkais, kad suvoki problema ir ieškai jai sprendimo, dėl hipnozės nieko negaliu patarti, bet torpeda man padėjo
kai praeis metai butinai šausiuos ant 3 (maximumas)
Jo jau antrus metus tvarkausi, is praziu apie 10 men savarankiskai negeriau, daug dirbau su savim. Rasiau dienorasti, bandziau savitaiga. Bet gal po 8 men viska apleidau, jau maniau nebereik labai su savim dirbti na ir atejo rezultatas. Is praziu 1 diena per kaledas. Poto po menesio pamaniau gal gert ismokau tada vel 2 dienas isplaukiau, poto laikas iki dvieju sav trumpejo, kol supratau jog gryztu ten is kur atejas. Droziau savo noru i AA, ten pora men vaiksciojau buvo viskas normaliai, pradejo lysti mintys gal as ne alkoholikas, kazkaip nedrysau pakalbetu apie tai su kazkuo, seimoje dar pykciai buvo su drauges broliu, kadangi jis irgi AA narys tai nebeejau vien del jo. Na ir pasekmes per dvi sav po 3 dienos atgertos. Pirma diena viskas linksmai su draugais, poto jau vienas arba einu ieskoti su kuo isgerti. Zozdziu pasidarau zombiu ir grynu bomzu. Tai vat, antradieni drosiu i AA, ir po 10 dienu manau vaziuosi uzsikoduoti. Galvoju 3 metams, nes metus pats beveik prabuvau negeres, istiesu buvo gera,, visas keitesi draugai, pinigu atvzvilgis gerejo. Sporte rezultatai akivaizdus buvo, visi gyre. O dabar vel salai valai pizdukas pradedu darytis.. Oi nnee viskas nenoriu. Bet tik vieno dalyko labiausiai bijau, tos akimirkos kai uzeina noras ir atrod ai nieko cia nebus... Bet bus. Man dar nuo to Seroxat smegenine nedirba normaliai, atmintis labai dingineja ir pamirstu tuos blogumus. Na bandysiu dabar tikari kariauti visom keturiom, tiek del saves, tiek del savo drauges..
Neprisijungęs
Jeronimas rašė:
Sveikas Jonai 24.ÄŒia yra daug atsakymų į klausimus,kurie tau iÅ¡kilo ir dar iÅ¡kils.Kabinkis į blaivybÄ™,bent jau Äia bendraujantys blaivÅ«s bÅ«dami nesiskundžia.SÄ—kmÄ—s ir stiprybÄ—s.
Sveikas, taip matau. Jau skaitau nuo vakar sita foruma.
Neprisijungęs
TurÄ—tum džiaugtis Å¡itokia savo padÄ—tim, nes esi kurkas aukÅ¡Äiau už tuos visus "saikingai" gerianÄius... jiems dar visas kelias prieÅ¡ aky kol suvoks,kad alkoholis yra narkotikas ir, kad jie yra narkomanai.. greitai perÅ¡okai visas alkoholizmo stadijas ir Ä—meisi spresti problema Å¡aunuolis, net neabejoju tavo sÄ—kme kitiem prireikia 30metu palaipsnio smukimo žemyn kol pagaliau pripažysta, kad alkoholis yra problema ir ja reikia spresti
Paskutinis taisÄ— svetys (2014-06-15 13:27:08)
Neprisijungęs
svetys rašė:
TurÄ—tum džiaugtis Å¡itokia savo padÄ—tim, nes esi kurkas aukÅ¡Äiau už tuos visus "saikingai" gerianÄius... jiems dar visas kelias prieÅ¡ aky kol suvoks,kad alkoholis yra narkotikas ir, kad jie yra narkomanai.. greitai perÅ¡okai visas alkoholizmo stadijas ir Ä—meisi spresti problema Å¡aunuolis, net neabejoju tavo sÄ—kme
kitiem prireikia 30metu palaipsnio smukimo žemyn kol pagaliau pripažysta, kad alkoholis yra problema ir ja reikia spresti
Neprisijungęs
sveikas prisijunges jonas24 , aš tvarkausi antri metai ir blaivas kiek skaitliukas rodo , pirmą kartą išbuvau virš metų, sunku bet noras išlikti blaiviam nugali, jei tikrai turėsi noro tau pavyks dar tai jaunas , sustabdysi tau visas gyvenimas prieš akis , dėl draugų nepergyvenk tikri niekur ne diks tik džiausis kad metei o stalo draugai pasitrauks atsiras kiti , matysi. Puiku kad nusprendei stabdyt.
Neprisijungęs
Kaip fainai jonai24,kad tokiam amžiui supranti kas gali nutikti...tikrai viskas bus gerai:)
Paskutinis taisÄ— katyte (2014-06-15 15:35:02)
Neprisijungęs
žvejys rašė:
sveikas prisijunges jonas24 , aš tvarkausi antri metai ir blaivas kiek skaitliukas rodo , pirmą kartą išbuvau virš metų, sunku bet noras išlikti blaiviam nugali, jei tikrai turėsi noro tau pavyks dar tai jaunas , sustabdysi tau visas gyvenimas prieš akis , dėl draugų nepergyvenk tikri niekur ne diks tik džiausis kad metei o stalo draugai pasitrauks atsiras kiti , matysi. Puiku kad nusprendei stabdyt.
Sveikas. Jo buvau darba su savimi, vel pradejo lysti tas "AS" kuris gal jau ismoko ciuciut isgerti, ne velnio pasirodo. Kuo tolyn tuo blogyn butu isvis, iki durnyno nuvaziuociau 100%
Laikas pasakyti stop visam gyvenimui su alk. Lankysiu AA, jei reiks uzsikoduosiu, nes senai jau norejau, bet visi pries buvo, ka jaunas kam reikia. Tada pats siaip ne taip ~10men isbuvau blaivas, kol vel nutrukau dienai, poto dar ir dar...
Neprisijungęs
katyte rašė:
Kaip fainai jonai24,kad tokiam amžiui supranti kas gali nutikti...tikrai viskas bus gerai:)
Na tikekimes katyte:))
Kaip man jaunam toks nikas isart aki patrauke
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mÄ—n. | 25d. |
Labas, Jonas24. Å aunuolis, kad bandai atsikratyti priklausomybÄ—s. Mano daugiadieniai ne 3 dienos bÅ«davo, o 3 savaitÄ—s. Man atrodo, kad tau labai reikia kažkaip iÅ¡sprÄ™sti tavo medikamentų problemÄ…, kuri ne mažiau kelia visokių neigiamybių, nei alkoholis. Visi psichikÄ… įtakojantys vaistai labai slopina protinÄ™ veiklÄ…, gadina atmintį, aplamai sugniuždo jaunÄ… žmogų. Ilgai juos vartojus reikia daug laiko, kad organizmas juos iÅ¡ savÄ™s paÅ¡alintų. Kažkaip turi sumastyti, kaip tau gyventi be jų. MÅ«sų giminÄ—je irgi yra jaunuolis, kuriam staiga nei iÅ¡ Å¡io, nei iÅ¡ to prasidÄ—jo panikos atakos. Nieks nieko nesuprato, kas vyksta, todÄ—l iÅ¡sigando, kad žmogui infarktas, kvietÄ— greitÄ…jÄ…, nes simptomai beveik tokie pat. Tik po nemažai laiko medikai nustatÄ—, kad jam – panikos atakos. Visi pergyvenom dÄ—l jo, nes viena bÄ—da nevaikÅ¡to – paraleliÅ¡kai užpuolÄ— stipri depresija. BandÄ— gydytis privaÄiai, kad nefigÅ«ruotų „tų įstaigų“ sÄ…raÅ¡uose. Bet pats pamatÄ—, kad su medikamentais toli nevažiuosi: blogai be jų, bet su jais nÄ— kiek ne geriau. IÅ¡gerdavo kokiÄ… tabletÄ™ tik kritiniu atveju, kada ypatingai pablogÄ—davo. Bet per kažkurį laikÄ… Å¡ita problema iÅ¡sisprendÄ— savaime: taip susiklostÄ—, kad vedÄ— vyrukas ir per neilgÄ… laikÄ… susilaukÄ— dviejų vaikuÄių ir taip „užsisuko“ visuose tuose Å¡eimyniniuose reikaluose, kurių, patikÄ—k, su dviem mažiukais vaikais buvo ligi ausų, kad paminÄ—tos ligos atsitraukÄ—. Jau gal kokie apie penkeri metai, kaip tų ligų nÄ—ra. Na, su alkoholiu ar rÅ«kymu tai jis problemų neturÄ—jo. Žodžiu, pagalvok, gal kažkÄ… gali savo gyvenime pakeisti panaÅ¡iai, kaip tas vyrukas , nes vaistai, kuriuos priraÅ¡o nuo panaÅ¡ių ligų, gali padaryti labai daug negerų dalykų. Ir net nepataisomų. O gydytojai gydo tik vienu bÅ«du – vaistais. Kitaip jie nemoka. Ir nenori. Nors patys supranta, kad vaistais tokios ligos neiÅ¡gydomos. Tuos vaistus pacientams tie daktarai vis raÅ¡o, ir raÅ¡o, ir raÅ¡o. Ir tik dozÄ—s vis didÄ—ja ir didÄ—ja su metais. Bandykit su drauge sukurti kažkokį naujÄ… tavo/jÅ«sų gyvenimo planÄ…. SÄ—kmes.
Neprisijungęs
laba diena visiem. prisijungsiu ir as i jusu bendravima. gal padesite isbristi ir man is to liuno. kiekviena diena po darbo bent 3 alaus skardines. ryte bloga dirbti reikia. o sveikatos nebera
Neprisijungęs
Sveika kornelija žinoma Äia mes ir esam vienas kitam padÄ—t, pirmiausia atrodys vaikiÅ¡ka bet turi vengt alkoholio skyriaus , po kurio laiko priprasi ir neberieks, kai nebus namie antra kart neisi parsineÅ¡t.
Neprisijungęs
svetys rašė:
Manau svarbiausia požiuris, jei tu negeri, bet nuolat svajoji apie "šalta alu" ir gailiesi saves, kad negali išgert, tada gali save vadint alkoholiku, bet jei tu džiaugiesi, kad tau nebereikia saves nuodyti tuo brudu ir gyveni pilnaverti gyvenima, tuomet tu buves alkoholikas
P.s mes juk nevadinam žmogaus metusio rukyti prieš 12 metu rukalium.. mes sakom kažkada jis rūkė
Tada galim vadintis abstinentais:)
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mÄ—n. | 16d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 28d. |
Sveiki prisijungÄ™, Jonas24 ir kornelija. Smagu, kad atradot mus ir nutarÄ—t pasidalinti su mumis savo bÄ—domis. Skaitykit, bandykit, klauskit. MÄ—ginsime pagelbÄ—ti jums ir patys sau...
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mÄ—n. | 16d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 28d. |
svetys rašė:
Manau svarbiausia požiuris, jei tu negeri, bet nuolat svajoji apie "šalta alu" ir gailiesi saves, kad negali išgert, tada gali save vadint alkoholiku, bet jei tu džiaugiesi, kad tau nebereikia saves nuodyti tuo brudu ir gyveni pilnaverti gyvenima, tuomet tu buves alkoholikas :cool: P.s mes juk nevadinam žmogaus metusio rukyti prieš 12 metu rukalium.. mes sakom kažkada jis rūkė
Nesvajoju apie alų ar kitokį alkoholį, neverkiu koks esu nelaimingas, kad negaliu gerti, džiaugiuosi gyvenimu ir visiškai nepergyvenu pasivadinęs pats ar kito žmogaus pavadintas alkoholiku :) Be to dar esu nerūkantis rūkorius ir kavos negeriantis kofemanas ;) Manau, visos bėdos sėdi galvoje, o ne pavadinimuose...
Neprisijungęs
Audronis rašė:
svetys rašė:
Manau svarbiausia požiuris, jei tu negeri, bet nuolat svajoji apie "šalta alu" ir gailiesi saves, kad negali išgert, tada gali save vadint alkoholiku, bet jei tu džiaugiesi, kad tau nebereikia saves nuodyti tuo brudu ir gyveni pilnaverti gyvenima, tuomet tu buves alkoholikas
P.s mes juk nevadinam žmogaus metusio rukyti prieš 12 metu rukalium.. mes sakom kažkada jis rūkė
Nesvajoju apie alų ar kitokį alkoholį, neverkiu koks esu nelaimingas, kad negaliu gerti, džiaugiuosi gyvenimu ir visiškai nepergyvenu pasivadinęs pats ar kito žmogaus pavadintas alkoholiku
Be to dar esu nerūkantis rūkorius ir kavos negeriantis kofemanas
Manau, visos bÄ—dos sÄ—di galvoje, o ne pavadinimuose...
As irgi anksciau rukiau, bet nebegalejau jau nuo tu cigreciu nieko daryti, dusindavo, sirdi permusinedavo, saleje isvis vos pajudedavau... Tai meciau kartu su alk.. bet dabar kai buvau isgeres vel uzrukiau. Nu nieko, negersiu tai ir nerukysiu. Ketvirtadieni varauuuuuuu uzsikoduoti 3 metams )
Neprisijungęs
Audronis rašė:
svetys rašė:
Nesvajoju apie alų ar kitokį alkoholį, neverkiu koks esu nelaimingas, kad negaliu gerti, džiaugiuosi gyvenimu ir visiškai nepergyvenu pasivadinęs pats ar kito žmogaus pavadintas alkoholiku
Cia vadinasi blaivus protas mane jis irgi aplanko, gaila ne visada, o kai jo nera tada ir buna boomm. To labiausiai bijau. Nebijau ir as, kad kitas mane alkoholiku pavadintu.
Neprisijungęs
Jonas24 rašė:
Audronis rašė:
svetys rašė:
Cia vadinasi blaivus protas
mane jis irgi aplanko, gaila ne visada, o kai jo nera tada ir buna boomm. To labiausiai bijau. Nebijau ir as, kad kitas mane alkoholiku pavadintu.
Mane nervina kai žmogus geriantis kekviena savaitgali po kelias dienas, kartais ir viduri savaitÄ—s, už save Å¡iek tiek daugiau gerianÄius vadina alkoholikais, o pats skaito save saikingai vartojanÄiu geruÄiuku...
Neprisijungęs