VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 25m. | 5mÄ—n. | 16d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 28d. |
Sveika prisijungusi, Debeselis55, smagu, kas mus suradai ir iÅ¡drįsai paraÅ¡yti. Tai, kad pripažįsti turinti problemÄ… jau didelis žingsnis blaivybÄ—s link. Nedaug kam pavyksta užsikabinti iÅ¡ pirmo karto, iÅ¡ Äia raÅ¡anÄių tikriausiai nÄ—ra nÄ— vieno, kuris taip paprastai Ä—mÄ— sugalvojo ir metÄ—, visi bandÄ— aibÄ™ kartų, kol susirado sau tinkama bÅ«da kapstytis iÅ¡ duobÄ—s. RaÅ¡yk, klausinÄ—k, guoskis...
Neprisijungęs
Debeselis55 rašė:
Aciu Ozka,stengsiuosi rasyti ,nes reikia su kaskuom issikalbeti.Skaiciau,kad labai svarbu palaikyti blaivybei yra kalbejimas ,nuosirdus ir atviras, apie savo pojucius,nuotaikas,ir tas kalbejimas turi vykti pasitikejima keliancioje aplinkoje,o as manau ,cia tokia ir yra.Issiklabeti atvirai daugiau ir neturiu su kuo,nes kaip ir visi savo gerimus slepiu,geriu viena,arba su savo vyru,nors jis nepripazysta,kad jam reikia pagalbos,taip kad liekate jus visi.
Sveika,Debeselis55:)
DžiÅ«gu,kad iÅ¡drysai Äia brÅ«kÅ¡telt...taip ir aÅ¡ nevykÄ—liÅ¡kai jausdavausi kaip tu ,bet vienÄ… kartÄ… truko antrybÄ— po ilgų baliavonių ir labai supykau ant saves -kad aÅ¡ tokia pažadukÄ— ir melagÄ— sau...tiek kartų prisižadu ir vÄ—l tas pats.TÄ… kartÄ… užsimaniau LABAI RIMTAI..ir iki Å¡iol blaivi:)
ForÅ«mieÄiai Å¡aunuoliai,jie iÅ¡ kart priÄ—mÄ— į savo bÅ«relį:)Labai norÄ—k,tikÄ—k ir viskas po truputį bus tik geryn.
Kaip kartais žmonÄ—s nori pokyÄių darydami tÄ… patį...juk tai neįmanoma.Jei nori keistis,tai turi ir savo įproÄius keisti.
Supratau,kad ir paÄios antra pusÄ— nespjauna į alko...tai Äia tau reiks pasistengt daugiau,kad neiÅ¡vestų taves iÅ¡ kelio.Mano situacija panaÅ¡i.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 10d. |
sveika debesÄ—li55 , puiku kad prisijungei , aiÅ¡ku kad tik su tokiais paÄiais turinÄiais problema galima pasikalbÄ—t nes kiti taves nesupras, labai retam pavyksta sustabdyt iÅ¡ pirmo karto, tik kartu galima sustabdyt
Neprisijungęs
Aciu mielieji uz jusu silta priemima.Tikrai suprantu,kad darydama ta pati ,niekas nepasikeis,reikia keisti savo iprocius,susirasti nauju pomegiu.Butu gerai jei galeciau pakeisti savo smegeneles,tikiuosi ju dar liko. Va ir vakar telefonu apsipykom su savuoju,ir as pagavau save su mintim ,kad reiktu nuvaziuoti nusipirkti vynelio,zinoma nevaziavau,bet kazkodel ,bet kokiose man nepalankiuose situacijose islenda tas noras ,kad reiktu isgerti.Labai bijau iseiginiu,kad tik atsilaikyciau,nes manasis tikrai darys grama......,na bet as tikrai esu pasiryzusi atsilaikyti.
Vakare vis pasiziuriu apie moteru alkoholizma youtube,tai tikrai mane sustabdo.O siaip tai nuostabus jausmas kai atsikeli blaiva,kad nors menesi isbuti blaiviai,o po to gal ir noras vis mazes.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mÄ—n. | 16d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 28d. |
Kai gėriau, tai pats išprovokuodavau kokia nors situaciją ir ji būdavo pretekstas išgerti. Tai susipykdavau su antrąja puse, tai draugą seniai nematytą sutikdavau, tai žali žmogeliukai iš Andromedos pasirodydavo... Kas tik nori, išradingumas begalinis. O juk iš tikro tai priklausomybė pasąmonėje viską dėlioja taip, kad tik pasiektų savo. O sudėlioti viską pagal save ji puikiai moka...
Neprisijungęs
debesÄ—li55 kap einas
Neprisijungęs
Sveiki visi mielieji,sekasi blogai,savaitgali vel paluzau...ir dar pirmadieni lengvai pataisiau sveikata.Siandien vel pradedu isnaujo.Bandysiu keisti mityba,kaip Troja padare,gal issivalius organizma,tikrai nesinores jo nuodyti.Siandien geriu tik svieziai spaustas sultis,ir skaitau foruma. Kokie jus laimingi ,tie kuriems pavyko islipti is to liuno.Rasau ir bliaunu ,del savo silpnumo.......
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mÄ—n. | 3d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 20d. |
Debeselis55 rašė:
Sveiki visi mielieji,sekasi blogai,savaitgali vel paluzau...ir dar pirmadieni lengvai pataisiau sveikata.Siandien vel pradedu isnaujo.Bandysiu keisti mityba,kaip Troja padare,gal issivalius organizma,tikrai nesinores jo nuodyti.Siandien geriu tik svieziai spaustas sultis,ir skaitau foruma. Kokie jus laimingi ,tie kuriems pavyko islipti is to liuno.Rasau ir bliaunu ,del savo silpnumo.......
Bijau DebesÄ—li, kad nepadÄ—s tik mitybÄ… pakeisti ir forumÄ… paskaitinÄ—ti. ÄŒia reikalingas žymiai radikalesnis pasikeitimas tavo galvoje ir Å¡irdyje. Mitybos keitimai - labai gerai, bet tai antraeilis dalykas. Be to tos sveikos mitybos mados keiÄiasi kas keli metai, jų yra įvairiausių, labai dažnai viena kitai prieÅ¡taraujanÄių, o padeda jos tiek, kiek smarkiai tuo patiki.
Neprisijungęs
Aš irgi sutinku ,kad mityba gali būti tik kaip priedas
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mÄ—n. | 25d. |
katyte rašė:
Aš irgi sutinku ,kad mityba gali būti tik kaip priedas
Bent jau man mano pasirinktoji mityba buvo ir yra PAGRINDINIS dalykas, kas turėjo ir turi įtakos mano išblaivėjimui ir noro vartoti alkoholį visiškam praradimui. O taip pat ir visų kitų ligų atsikratymui. Taip pat atgimimui visiškai kitokiu žmogumi. Pasikeitė labai daug netikėtų dalykų, tiek fiziniame, tiek dvasiniame lygmenyje.
Jei kam įdomu, tai reikia apie tai skaityti mokslininkų, kurie ties tuo dirba, darbus. Viskas yra moksliÅ¡kai paaiÅ¡kinta, ir nereikia Äia profaniÅ¡kai kalbÄ—ti apie kažkokias madas (Äia jau ne katytei). Labai įdomu bÅ«na, kai pasidalini sava tikra, konkreÄia patirtimi, pasakai, kaip tau yra, kas atsitiko, pakeitus mitybÄ…, bet atsiranda koks visažinis ir sako: ne, tau buvo ne taip, o visai kitaip, nes ne tu, o aÅ¡ geriau žinau, kaip tau buvo ir kokių madų Äia vaikaisi. Tiesiog, mielieji, nesiduokite mulkinami, o pabandykite tai, kas kitų jau yra iÅ¡bandyta ir džiaukitÄ—s, kad jau yra kažkieno patirtis, kuria galite drÄ…siai pasinaudoti, o ne viskÄ… neikite, net nesuprasdami, apie kÄ… kalbate. SÄ—kmÄ—s.
Paskutinis taisÄ— Troja (2014-06-04 12:47:29)
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 5mÄ—n. | 9d. |
Troja rašė:
Bent jau man mano pasirinktoji mityba buvo ir yra PAGRINDINIS dalykas, kas turėjo ir turi įtakos mano išblaivėjimui ir noro vartoti alkoholį visiškam praradimui. O taip pat ir visų kitų ligų atsikratymui. Taip pat atgimimui visiškai kitokiu žmogumi. Pasikeitė labai daug netikėtų dalykų, tiek fiziniame, tiek dvasiniame lygmenyje.
Jei kam įdomu, tai reikia apie tai skaityti mokslininkų, kurie ties tuo dirba, darbus. Viskas yra moksliÅ¡kai paaiÅ¡kinta, ir nereikia Äia profaniÅ¡kai kalbÄ—ti apie kažkokias madas (Äia jau ne katytei). Labai įdomu bÅ«na, kai pasidalini sava tikra, konkreÄia patirtimi, pasakai, kaip tau yra, kas atsitiko, pakeitus mitybÄ…, bet atsiranda koks visažinis ir sako: ne, tau buvo ne taip, o visai kitaip, nes ne tu, o aÅ¡ geriau žinau, kaip tau buvo ir kokių madų Äia vaikaisi. Tiesiog, mielieji, nesiduokite mulkinami, o pabandykite tai, kas kitų jau yra iÅ¡bandyta ir džiaukitÄ—s, kad jau yra kažkieno patirtis, kuria galite drÄ…siai pasinaudoti, o ne viskÄ… neikite, net nesuprasdami, apie kÄ… kalbate. SÄ—kmÄ—s.
Galbūt galima būtų bent vieną nuorodą į tą mokslišką paaiškinimą? Smalsu kokie mokslininkai ties tuo dirba?
Neprisijungęs
Troja rašė:
Lygiai taip pat, kaip ir tu, Troja, kalbu iÅ¡ patirties. Savo laiku domÄ—jausi įvairiausiom metodikom, tame tarpe metus laiko esu buvÄ™s griežtu vegetaru, todÄ—l Å¡neku ne visai tuÅ¡Äiai. Ir lygiai tokiÄ… paÄiÄ… teisÄ™ turiu teigti, kad kad MITYBOS keitimas, tam įvyktų atgimimas, kaip tu sakai, tiek fiziniame, tiek dvasiniame lygmenyje yra mulkinimas ir stabmeldystÄ—.
Kai meti gerti, randi labai daug dalykų savo gyvenime, kuriuos galim ir būtina taisyti. Tai ir gyvenimo būdas, ir paros rėžimas, ir santykiai su žmonėmis ir t.t. ir t.t. Tame tarpe ir mityba.
Labai gali būti, kad kažkokie pakeitimai gali padėti apsisprendime negerti, bet teigti, kad būtent MITYBA yra visko pagrindas yra absurdas. Po tuo slypi visa sistema, o mityba yra tik jos dalis.
Mano įsitikinimu ši sistema tiesiog kenksminga, nors pradžioje gali duoti išoriškai teigiamų rezultatų.
Bet! Bet, jei tai, tas mitybos pakeitimas, bus jums impulsu mesti gerti, tai puiku! Bandykit! Blaivia galva, vėliau bus galima išsiaiškinti, kas tikrai moksliška, o kas ne. Ateitis viską parodys :)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mÄ—n. | 25d. |
Apie ką aš ir kalbėjau savo žinutėje, kad žmogus, nesuprasdamas apie ką kalba, ardosi aiškindamas žmogui, kuris jau antrus metus tuo gyvena. Vegetarizmas su žaliavalgyste neturi nieko bendro ir vienas šalia kito nėra net gulėję.
Beje, gerti iki mitybos pakeitimo aš nebuvau metusi, nes neturėjau tam valios. Priklausomybė per stipri buvo.
Neprisijungęs
Troja rašė:
Apie ką aš ir kalbėjau savo žinutėje, kad žmogus, nesuprasdamas apie ką kalba, ardosi aiškindamas žmogui, kuris jau antrus metus tuo gyvena. Vegetarizmas su žaliavalgyste neturi nieko bendro ir vienas šalia kito nėra net gulėję.
Beje, gerti iki mitybos pakeitimo aš nebuvau metusi, nes neturėjau tam valios. Priklausomybė per stipri buvo.
Galima būtų padiskutuoti, bet kai remiamasi moksliniais argumentais, kaip "tu nieko nesupranti", nelabai gaunasi.
Neprisijungęs
AÅ¡ nedariau tokių griežtų korekcijų savo mityboj,kaip vegetarizmas ir žaliavalgystÄ—,bet kai kuriuos produktus iÅ¡meÄiau iÅ¡ savo valgiaraÅ¡Äio.
Kaip ten bebūtų,jei pradedi domėtis sveikesne mityba,ten tikrai neįeina į meniu alkoholis:)
Paskutinis taisÄ— katyte (2014-06-04 18:15:14)
Neprisijungęs
Jo, kažkaip su laiku, nevartojant alkoholio, preina noras bet kokį šlamštą į save grūsti. Paaiškėja, kad maistas ir skonį turi.. :)
Neprisijungęs
NežiÅ«rint to, kad žmogus yra labiausiai iÅ¡sivysÄiusi gyvybÄ—s forma žemÄ—je, jis yra ir problematiÅ¡kiausias.
Įdomiausia, kad problemas pats sau ir susikūrė Skirtumas tarp šiandienos individų yra tik toks, kad vieni suvokia turį problemų ir bando ieškoti išeities, kiti mano, kad jei jau kartą kažkas pasakė kad pieną gerti ir mėsą valgyti sveika žmogui - taip ir turi būt. Ir kas man įrodys, kad tai tiesa? Nuorodos į mokslinius tyrimus?
Žmogus - gyvÅ«nas kaip ir bet kuri rūšis. Kuri rūšis dar žemÄ—je keiÄia savo mitybÄ…?
Neprisijungęs
Sveiki mielieji.
Jau labai karstos diskusijos kilo del kitokios mitybos.As pati daug domejausi zaliavalgyste, ir radau daug nuomoniu ,zmoniu, kurie praktikuoja tai,ir teigia, kad prapuola noras svaigintis,netgi ir tokie ,kurie vartodavo daug.Manau ,kad kiekvienas turi savo pasirinkima ir patirti del mitybos ,o pabandyti tai ,juk nieko nekainuoja.As manyciau ,prie viso to reikia is pagrindu keisti ir savo gyvenimo buda,tai savo senus iprocius ,mastyma, pasauleziura,o tai tikrai labai sunku,bet kito kelio nera.
Neprisijungęs
manau esmÄ— yra tame žalivalgystÄ—s jei keisi mityba keisi viskas ir papraÅ¡Äiausia nenorÄ—si vartoti nuodus , bet manau galima iÅ¡ dalies pakeist mityba ir nevartoti. O gal ne taip suprantu, mokslinių faktų navalom, o asmeninÄ—s partirties trÅ«kumas , manau dÄ—l to ir diskutuojam , kas kuriam padeda konkreÄiai , o ten tas bÅ«das blogas anas kitoks , manau kiekvienas bÅ«das yra geras.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mÄ—n. | 13d. |
AÅ¡ manau,kad pirmiausia reikia mest gert.Paskui reikia mest Ä—st ir pradÄ—t normaliai maitintis.O Äia jau kiekvienam pagal savo fantazijÄ…,nes organizmai tai skiriasi...
Neprisijungęs
Sveiki
Išjungiau skaitikli, nes nieko nesigauna. Po nedaug, bet vartoju. Ir kiekvieną vakarą net persižegnoju mintyse, kad ryt tai tikrai jau vsio. Kartais pavyksta kas antra diena... Bet vis tiek. Nenoriu nenoriu nenoriu vadintis alkoholike! Gal ryt, gal poryt, bet vis tiek ateis ta diena, kai galesiu gyvent be laipsnių. Taip baisiai skamba tas žodis... "alkoholikė"...
Neprisijungęs
Chm,o man tai tik anksÄiau baisiai skambÄ—jo.O dabar,kai tarp alkoholikų sutikau puikių žmonių,tai supratau,kad daugybei saikingai vartojanÄių toli dar iki kai kurių alkoholikų.Man tai atrodo,kad Å¡i liga -tai tiesiog spyris į užpakalį,kad turÄ—tum gyvenime kažkÄ… keisti.Kaip man vienas chiromantas pasakÄ—-2 gyvenimus gyvensi,mergyt.Kardinaliai prieÅ¡ingus.Vadinasi,ko gerdama neiÅ¡mokau,teks mokytis dabar.Ir elgtis,ir gyventi,ir bendrauti,ir valgyti(su įdomumu sekiau diskusijÄ… apie mitybÄ…)...IÅ¡kaimo,stiprybÄ—s ir sÄ—kmÄ—s.
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 11mÄ—n. | 16d. |
IÅ¡ esmÄ—s, o koks skirtumas kaip save vadinsi. Juk ne laiptinÄ—j skelbimÄ… apie tai pakabini. Viskas priklauso nuo savijautos ir gyvenimo kokybÄ—s. Geriau vadint save alkoholiku ( juk daug žmonių yra "skrandininkai", "Å¡irdininkai") ir laikytis vidinÄ—s tvarkos, negu "saikingai vartojanÄiu" ir rytais jaust pagirias ( tegul ir lengvas).
AÅ¡ už tai, kad daiktus reikia vadinti savo vardais, tada žinai realiÄ… situacijÄ… ir veiksmai bÅ«na jai adekvatÅ«s. NeapgaudinÄ—kim, biÄiuliai savÄ™s.......
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Sveiki
Išjungiau skaitikli, nes nieko nesigauna. Po nedaug, bet vartoju. Ir kiekvieną vakarą net persižegnoju mintyse, kad ryt tai tikrai jau vsio. Kartais pavyksta kas antra diena... Bet vis tiek. Nenoriu nenoriu nenoriu vadintis alkoholike! Gal ryt, gal poryt, bet vis tiek ateis ta diena, kai galesiu gyvent be laipsnių. Taip baisiai skamba tas žodis... "alkoholikė"...
tai kad manau visi nenorim bÅ«t alkoholikais todÄ—l ir Äia , kai eini gatve tai matosi kai blaivas tai visi va žmogus normalus , kai iÅ¡gÄ—res alkoholikas ir nÄ—r ko visiems girtis kad tu turi priklausomybe ar lankai grupe, protingas supras o kvailiu tas pats . Tai kas geriau pripažint ir stabdyt priklausomybe , ar bÅ«t giÅ¡gÄ—rusiam, iÅ¡ kaimo , kaip?
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 9mÄ—n. | 25d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 18d. |
Iškaimo rašė:
Sveiki
Kaip sakÄ— protingasis Konfucijus "viskas atsistoja į savo vietas kai teisingai sudÄ—liojame pavadinimus". Alkoholikas - priklausomas nuo alkoholio (nieko Äia baisaus ir nieko nereikalaujanti priklausomybÄ— apart nevartoti alkoholio)ir, mano galva, tai jau geriau nei pvz. diabetikas, kuriam nori nenori reikia insulinintis. Dar niuansas - niekas tave alkoholike nevadins, jei negersi. Ir dar. Kaip jau kažkas minÄ—jo - alkoholikai - tai laimingi žmonÄ—s - jie priversti neužsiiminÄ—ti tuo masiniu debilizmu - buchalinti.
Paskutinis taisÄ— Artaz (2014-06-06 11:50:06)
Neprisijungęs