VšД� "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД� "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#501 2014-04-23 22:03:06

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

Re: Nebenoriu gerti

Reikia keistis.Gal pradžiai susitvarkyt dienos rėžimą-ryte mankštelė,pusryčiai, dienos suplanavimas...vakare kokia protinga knyga.Tiesiog išsiūgdyt gerą yprotį,o išguit blogą.

Neprisijungęs

2014-04-23 22:03:06

Google

#502 2014-04-23 22:13:29

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Skersvejis rašė:

lengva pasakyt, bet nevykusios išeitys nei alkoholis (beje, etilo alkoholis C2H5OH) nei xanaxas, nei apsiryjimas. Problemos tai nepašalina

Aišku nepašalina. Jei pašalintų, pasakotume čia anekdotus vieni kitiems big_smile Atrodo išbandžiau viską-pakeičiau gyv. vietą iš miesto į kaimą, kad turėčiau veiklos. Pakeičiau darbą. Net meilužis atsirado. Dariau viską ir bet ką, kad tik pakeist. Atėjimas į šį forumą-paskutinis žingsnis. Tikiuosi paskutinis, bet sėkmingas. O svarbiausia-reikia labai norėt keistis. Aplamai, jei labai nori, tai tą ir gauni. Patikrinta, veikia big_smile

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#503 2014-04-23 22:27:18

katyte
Senbuvis

Tada laikas užsinorėt labiau smile

Neprisijungęs

#504 2014-04-24 08:41:49

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  10mėn.  22d. 
Nerūkau  9m.  10mėn.  15d. 

Iškaimo rašė:

"O dėl prežasčių, tai bent jau aš jų turėjau"

Ačiū už techninę informaciją smile Aš irgi patalogiškai emocionali ir impulsyvi. Va, lygiai taip pat ir man tas gėrimas kaip "antistresantas". Jei jo nevartoju, tai tada xanaxo įkalu dozę ir einu miegot, kad pramiegot tą stresą. Psichologė tai geriau pritaria vaistams, negu alkoholiui. Man tai gal ir tiktų toks variantas, nu bet iš kur gaut tiek to xanaxo, kad užtektų kiekvienam "šyšui" užėjus turėtum po ranka. Čia gi irgi juk priklausomybė...

Turėjau patirtį su tuo xanaxu. Pradžioj viskas gerai. Nesakysiu, kad pripratau. Bet va, su laiku, jis manes jau neveikė, nors rydavau arkliškom dozėm. Gal ir veikė, bet jau efekto nejaučiau. Tie vaistai - tam kartui neblogai, bet taip spręsti "galvos" problemas iš pagrindų nevisai efektyvu. Reikėtų rytų medicinos principo - ieškok tikrų priežasčių. Sėkmės! Ieškantys anxčiau ar vėliau randa. Svarbu tiksliai žinoti ko.

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#505 2014-04-24 16:14:21

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  5mėn.  22d. 

Iškaimo rašė:

Skersvejis rašė:

Atrodo išbandžiau viską-pakeičiau gyv. vietą iš miesto į kaimą, kad turėčiau veiklos. Pakeičiau darbą. Net meilužis atsirado. Dariau viską ir bet ką, kad tik pakeist.

Nesakyk, kad išbandei jau viską, nes manau, kad vieno dalyko tikrai dar neišbandei: pakeisti mitybą. Tiems, kas su tuo nesusipažinęs atrodo, kad mityba yra absoliuti ir visiška smulkmena, kuri nieko negali. Bet pakeitus ją teisingai, atsistatys organizmo biochemija ir dings priklausomybė. Patikrinta big_smile Didžioji dalis žmonių lipa per langą, nors durys yra plačiai atidarytos big_smile

Paskutinis taisė Troja (2014-04-24 16:14:43)

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#506 2014-04-24 22:41:39

katyte
Senbuvis

Troja rašė:

Iškaimo rašė:

Skersvejis rašė:

Atrodo išbandžiau viską-pakeičiau gyv. vietą iš miesto į kaimą, kad turėčiau veiklos. Pakeičiau darbą. Net meilužis atsirado. Dariau viską ir bet ką, kad tik pakeist.

Nesakyk, kad išbandei jau viską, nes manau, kad vieno dalyko tikrai dar neišbandei: pakeisti mitybą. Tiems, kas su tuo nesusipažinęs atrodo, kad mityba yra absoliuti ir visiška smulkmena, kuri nieko negali. Bet pakeitus ją teisingai, atsistatys organizmo biochemija ir dings priklausomybė. Patikrinta big_smile Didžioji dalis žmonių lipa per langą, nors durys yra plačiai atidarytos big_smile

Labai teisingai Troja!
Aš neesu žaliavalgė,bet pakeičiau mitybą į sveikesnę-kai ko atsisakydama.Laikausi dienos rėžimo.Labai viskas keičiasi-fiziškai ir psichiškai.Nebesinori savo kūno teršt visokiais brūdais.
Tokiu būdu išreiškiu meilę sau-nežaloju save,o myliu keisdama gyvenimo būdą..
Alkoholikams reik išmoks pamilt save.Kaip kažkada žalojome save su alkoholiu ir nesirūpinom savim,taip dabar reik išmokt rūpintis.

Neprisijungęs

#507 2014-04-25 20:42:52

Iškaimo
Senbuvis

Kokia ten mityba, kai pagrindinį kalorijų skaičių sudaro alko. Nes maistui pinigų gaila. Jaučiu sąžinės graužimą..Geriau išgersiu, nei pavalgysiu, nes nuo maisto neatsiranda noras gyvent, o alko leidžia pasijaust ir sočia ir beveik laiminga. Plius miegot galima daug, o kai daug miegi, tai mažiau realybėj gyveni. O ji užknisus jau seniai.

Neprisijungęs

#508 2014-04-25 22:57:12

katyte
Senbuvis

Iškaimo rašė:

Kokia ten mityba, kai pagrindinį kalorijų skaičių sudaro alko. Nes maistui pinigų gaila. Jaučiu sąžinės graužimą..Geriau išgersiu, nei pavalgysiu, nes nuo maisto neatsiranda noras gyvent, o alko leidžia pasijaust ir sočia ir beveik laiminga. Plius miegot galima daug, o kai daug miegi, tai mažiau realybėj gyveni. O ji užknisus jau seniai.

Aš manau,kad čia bėgimas nuo savo prigimties.Juk alko tik laikinai sukūria tą vadinamą laimę.

Neprisijungęs

#509 2014-04-26 11:24:09

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  5mėn.  22d. 

Iškaimo rašė:

Ne kartą teko pastebėti, jei siūloma pagalba yra ne kokios tabletės, ar koks anoniminių alkoholikų susibūrimas, ar dar kokie užsiėmimai, o mitybą, tai žmogus tiesiog to negirdi. Ir niekaip nesupranta, kad tos mitybos dėka pagrindinis kalorijų skaičius susidarys ne iš alkoholio, ir maistui nebus gaila pinigų, ir prapuls visi sąžinės graužimai, ir nuo maisto, o ne nuo alkoholio atsiras noras gyvent ir pasijaust sočia ir laiminga, ir miegoti reikės visiškai nedaug, ir jausis buvimo realybėje džiaugsmas. Ir neužknisdinės ta realybė. Ir svarbiausia PRAPULS PRIKLAUSOMYBĖ, kuri ir yra visų mūsų bėdų pagrindinė priežastis ir kaltininkas. Juk reikalingas tik vienas vienintelis dalykas - atsikratyti priklausomybe ir gyvenimas ims tekėti normalia vaga, grįš gyvenimo džiaugsmas ir skonis smile

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#510 2014-04-26 20:42:59

Iškaimo
Senbuvis

Ačiū, Troja, už paskatinimą. Žinoma, kad pritariu kiekvienam Tavo žodžiui. Jei nenorėčiau pakeist to, niekada nebučiau atėjusi į šį forumą. Tiesiog kartais reikia, kad kažkas žodžiais pasakytų tai, ką žinai pasamonėj, bet negali iškrapštyt į viršų. Labiausiai užveda tai, kad nesu viena tokia, ir kad yra įveikusių tą brudą smile

Neprisijungęs

#511 2014-04-27 22:43:37

valanciukas
Aktyvus narys
Registravosi: 2014-04-27
Žinutės: 50

Blaivus  6m.  6mėn.  27d. 

Labas vakaras. Man taip pat gana...  Sveikas, Blaivus Gyvenime smile

Neprisijungęs

#512 2014-04-28 04:22:43

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mėn.  7d. 

sveikas prisijunges, džiugu kad apsisprendei

Neprisijungęs

#513 2014-04-28 09:33:32

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mėn.  13d. 
Nerūkau  16m.  6mėn.  25d. 

Sveikas prisijungęs, valanciukas. Smagu, kad nutarei, smagu, kad esi su mumis :)

Neprisijungęs

#514 2014-04-28 09:49:08

katyte
Senbuvis

Sveikas Valanciukas:)
Draugausim,bendrausim,dalinsimės savo patirtim ir palaikysim!

Neprisijungęs

#515 2014-04-28 11:12:16

valanciukas
Aktyvus narys

Išanksto ačiū už palaikymą smile

Neprisijungęs

#516 2014-05-01 18:43:33

valanciukas
Aktyvus narys

pradėjus dideliu užsidegimu, kad viskas, gana... praėjus gėdos jausmui, "moralinėm pagiriom" kaip save motyvuojat, išlaikot teisingam kelyje? abejonės po 4d hmm

Neprisijungęs

#517 2014-05-01 23:34:52

katyte
Senbuvis

Aš vis neleidžiu sau pamiršt to paskutinio užgėrimo,tų moralinių pagirių ir fizinio blogumo...ir kokie apgailėtini rezultatai.Pradedu viską lygint ir suprantu,kad nėra prasmės save taip naikint.Pradžioj skaičiau daug literatūros apie alkoholį.Kas rytą prabūdus džiaugiuosi gera savijauta,neiššvaistytais pinigais vėjais.
Džiaugiuos,kad turiu laiko prasmingiems dalykams,kad pasikeitė santykiai su artimais man žmonėm...ir vien todėl,kad blaiva.

Neprisijungęs

#518 2014-05-02 07:49:51

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  10mėn.  22d. 
Nerūkau  9m.  10mėn.  15d. 

valanciukas rašė:

pradėjus dideliu užsidegimu, kad viskas, gana... praėjus gėdos jausmui, "moralinėm pagiriom" kaip save motyvuojat, išlaikot teisingam kelyje? abejonės po 4d hmm

Pagrindinė motyvacija - gyvenimo kokybė.

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#519 2014-05-02 17:23:31

Iškaimo
Senbuvis

Visą naktį nubudinėjau nuo sapno-minties, kad šiandien nebegersiu. Viskas baigėsi 200 gr "Palangos" per pietus. Ir kad nors poveikį jausčiau...beveik nieko, kaip negėrus. Ramesnė gal kiek. Ąžuolyno klinikoj psixoterapeutė išvadino aferiste, o daktaro paskirto Tiapridalio negeriu dėl to, kad po to nejaučiu alkoholio poveikio. Nors ir taip nejaučiu. Reikia 0.7 vodkos...
Nulinu vėl... sad

Neprisijungęs

#520 2014-05-02 22:11:21

ozka
Senbuvis
Registravosi: 2013-03-24
Žinutės: 311

Iškaimo rašė:

Visą naktį nubudinėjau nuo sapno-minties, kad šiandien nebegersiu. Viskas baigėsi 200 gr "Palangos" per pietus. Ir kad nors poveikį jausčiau...beveik nieko, kaip negėrus. Ramesnė gal kiek. Ąžuolyno klinikoj psixoterapeutė išvadino aferiste, o daktaro paskirto Tiapridalio negeriu dėl to, kad po to nejaučiu alkoholio poveikio. Nors ir taip nejaučiu. Reikia 0.7 vodkos...
Nulinu vėl... sad

Tiapridalis nepadės,kaip ir visi kiti vaistai.Prakentėt reikia periodą,kad potraukis sumažėtų.Tada jau lengviau eisis.Bandyk prasimušti su gazuotais gėrimais ir saldumynais.Pasižiūrėk kokį filmą apie alko bjaurumą ar paskaitą Verygos paklausyk internete,man padėjo...Ir rašyk į forumą,rašyk ir rašyk.

Nėra priešų ir draugų,o kiekvienas žmogus yra man mokytojas

Neprisijungęs

#521 2014-05-04 13:45:55

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  10mėn.  0d. 
Nerūkau  18m.  10mėn.  17d. 

ozka rašė:

Tiapridalis nepadės,kaip ir visi kiti vaistai.Prakentėt reikia periodą,kad potraukis sumažėtų.Tada jau lengviau eisis.Bandyk prasimušti su gazuotais gėrimais ir saldumynais.Pasižiūrėk kokį filmą apie alko bjaurumą ar paskaitą Verygos paklausyk internete,man padėjo...Ir rašyk į forumą,rašyk ir rašyk.

Kaip paprasta būtų... truputį pakenti, nusipeki kokių šmotkių, skanumynų, dietą pakeiti, filmukų pažiūri, internete pačatini ir nebėr problemos.
Neapsigaukim. Visa tai teisinga, bet tai tik antrinės smulkmenos, palengvinančios apsisprendimą rimtai pasikeist.

Neprisijungęs

#522 2014-05-04 16:35:08

ozka
Senbuvis
Registravosi: 2013-03-24
Žinutės: 311

Nežinau,man atrodo.kad pirmom dienom nevartojant,kentėti teks ne truputį.O žmogus neapsisprendęs net ir neieškos tokio forumo kaip mūsų.Ir nesakau,kad tai paprasta,anaiptol.

Nėra priešų ir draugų,o kiekvienas žmogus yra man mokytojas

Neprisijungęs

#523 2014-05-04 17:41:56

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mėn.  7d. 

Marijus rašė:

ozka rašė:

Kaip paprasta būtų... truputį pakenti, nusipeki kokių šmotkių, skanumynų, dietą pakeiti, filmukų pažiūri, internete pačatini ir nebėr problemos.
Neapsigaukim. Visa tai teisinga, bet tai tik antrinės smulkmenos, palengvinančios apsisprendimą rimtai pasikeist.

Problema išliks tik ja pasisliks į šoną.

Neprisijungęs

#524 2014-05-05 11:25:14

Iškaimo
Senbuvis

Taip ir mano psichologė sako. Teoriškai aš pati galėčiau alkoholikui padėt mest gert. Niekaip nesuprasdavau, kaip mano tėvas negali sustot. Iki 18 net šampano nebuvau ragavusi. Iki 35 tik palaižydavau tikrąja to žodžio prasme. Negalėjau pakęst girtų... Kol neatėjo ta prakeikta depresija. Negėriau-gyvent nenorėjau. Išgeriu-šiek tiek užsimiršti, bet tada atrodo labai paprasta iš gyvenimo išeit. Svajoju apie greitą netikėtą mirtį-avarija, liga, dar kažkas...
Vakar negėriau. Šiandien DAR negėriau. Ir nepasakyčiau, kad noriu. Tiesiog šiandien man jau "dzin" gersiu aš ar ne, nes vis tiek juk gyvent ilgai nesiruošiu sadsad
Ačiū, kad kažkas perskaitys. Norėjau išsiliet.

Neprisijungęs

#525 2014-05-05 15:45:54

Jeronimas
Senbuvis
Registravosi: 2013-02-24
Žinutės: 254

Blaivus  12m.  3mėn.  10d. 

Svarbiausia negert šiandien,o rytoj negert ryt.Negalėtų būt dzin,nes lankaisi čia ir parašai.

Neprisijungęs

Forumo apačia