VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 20d. |
Niko rašė:
Labas, Ožka, labas, Lesko, labas Troja ir sveiki visi.
Jo, tikrai dingęs buvau. Dalį laiko keliavom, po to užsiėmėm su daugu naują projektą įgyvendinti, tai ir netekdavo prisijungti.
Velniukas negundo. Atsisakiau alkoholio labai lengvai. Taip pat kaip ir rūkymo. Tą padariau vienu metu. Na gal pirmas tris savaites mėnesį buvo kiek keista. Bet kadangi po 3 savaičių blaivybės išvažiavom mėnesiui pakeliauti, tai atpratimo kančias pakeitė kelionės įspūdžiai. O dabar ir nebereikia.
Sunkiau yra su maistu. Buvau užsidegęs pakeisti mitybą į žaliavalgišką. Nesigavo. Pratempiau 2 savaites. Man tai gerokai didesne priklausomybe nei alko. Bandysiu vėl.
Taigi tokios naujienos.
Sveikas, Niko,
Labai džiugu matyti tavo skaitliuko skaičiukus, jie tikrai - įtikinantys. Ir svarbiausia, kad nėra kasdienio noro išgert. O dėl žaliavalgystės, tai niekada ne vėlu. Tu pradėjai ją pačiu nepalankiausiu metu, kokį tik galima pasirinkt. Va, jei būtum pradėjęs nuo dabar, tai su tavo motyvacija ir sveiku užsispyrimu neabejoju, kad tikrai daug daugiau, nei dvi savaites būtum pratempęs. Tuomet pamatytum rezultatus ir, galimas dalykas, kad panorėtum tai tęsti. Na, jei turi kokių negalavimų, tai bandyti dar kartą tikrai verta. Ir būtent dabar prasideda pats tam tinkamiausias laikas. Aš dilgėles, pienes ir garšvas valgau tiesiog pilnais dubenimis, kas pamato, tai akys kvadratinės pasidaro. Iš karto gera savijauta šoktelėjo į viršų, nes po žiemos jau kažko trūko. Žodžiu, laikykis. Jau vien tavo alkoholio ir rūkalų atsisakymas yra labai, labai puikus rezultatas
Taip pat tuo pačiu sveikinu žvejį ir visus kitus sukaktuvininkus
Neprisijungęs
Sveikinu sukaktuvininkus:)
Neprisijungęs
Sveiki visi,grižau iš savo kelionės.Pirmiausia tai noriu pasveikinti sukaktuvininkus,o ypač žvejį,įžengus į 5 mėnesį.Iškaimo laikykis,beveik niekam nepavyksta iš pirmo karto.Smagu,kad Niko parašė ir laikosi.Ši kelionė man buvo sunkesnė blaivybės atžvilgiu nei praeita .Taip jau susidėjo aplinkybės,kad daugiau laiko praleidau viešbutyje,erzino aplink daug pavėpusių,atsilaikiau,bet noras pasiimti taurę vyno,buvo užpuolęs ne vieną vakarą.Na ,keliavau su mama ,kuri nenori i jokias ekskursijas,nes yra jau amžiuje,tai irgi minusas.Šiaip vistiek pailsėjau,prisiragavau,kaip katytė linkėjo visokiu ''baklavos''rūšių,tai jau paskutinėm dienom ir nebesinorėjo.Prisimaudžiau jūroj ir įdegiau ir labai pasiilgau forumo.Bet kaip sakoma gyveni ir mokaisi,pasidariau tam tikras išvadas,laikas nepraėjo veltui .Gal kas iš forumiečių norėtų su manim ateityje pakeliauti ,gal Pariukė?Nes mano visi draugai arba geriantys arba neturi finansinės galimybės arba keliauja porom,tai nelįsi gi į šeimą.Visiems linkiu blaivaus savaitgalio ir nepamiršti savo mamų.
Paskutinis taisė ozka (2014-05-02 10:04:54)
Neprisijungęs
Kaip gerai, Ožka,kad atsilaikei.Atlaikius pagundas turbut jautiesi dar stipresnė ir gali pasididžiuot savim:)
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 6d. |
sveikinu ožka,su ketvitu mėnesiu stiprybės ir sėkmės
Neprisijungęs
Sveikinu Ožka:)
Linkiu ir toliau džiaugtis blaivybe!
Neprisijungęs
ir aš sveikinu ožką
Neprisijungęs
Ačiū už sveikinimus.Rytoj jau eisiu į darbą.Kaip anksčiau,tai po atostogų tuoj būtų šampaniukas,brendžiukas.O dabar visi žino,kad nieko tokio nebus ir ramu.Kur svetys dingęs?Aš vis jo pasigendu.
Neprisijungęs
šiaip tai daug ir tokių kurie prisijungia, parašo kurį laiką ir dingsta. Įdomu būtų žinoti kaip jiems sekasi. Ar tikrai blaivumą rodantis skaitliukas teisingas ar papraščiausiai pamiršta svetainė. Kaip pvz Aušrei sekasi? Ar įvykdytas noras vaikams parodyti pavasarį? kodėl Lekso skaitliukas išjungtas? Kaip Vienišo vilko sveikuoliškas gyvenimas? ir šiaip įdomu kaip kitiems sekasi, ką naujo praktikuoja kelyje į blaivų gyvenimą?
Aš pasiekiau etapą kada galiu užeiti į parduotuvę bet kada. Bet vakarėliuose su alkoholiu dar negaliu dalyvauti- nervuojuosi, darausi irzli ir t.t.
Paskutinis taisė pariuke (2014-05-04 16:54:54)
Neprisijungęs
pavasaris ,vasara , ruduo laisvo laiko nulis , per galvą vertiesi kad nors žodį parašyt , kad neužmiršt iš kur gavai viltį gyvent forumas, grupė . Būsim vieningi , sėkmingai sulaikysim ligą ir padėsim kitam klaidžiojančiam ir nerandančiam kelio į laisve nuo priklausomybės , manau jei apsilankom ir skaitom forumą tai brūkštelim nors menka , aš blaivas ir gyvas, gero vakaro. Ačių dievui lyja tuo esu laimingas, ryt nuo saulėtekio , darbas , darbas.
Neprisijungęs
kuo ilgiau blaivi - tuo laimingesnė jaučiuosi, tuo daugiau veiklos prisigalvoju ir t.t. Net su vyriškiu buvau susipažinusi visai atsitiktinai. Tik gaila, kad vedęs, nes visai fainas
Ir aplamai net sunku aprašyti, kaip geriau jaučiuos, kaip geriau gyvenu. Turėčiau jaustis dar vienišesnė, nes mažiau bendrauju su geriančiom draugėm, bet jaučiuosi atvirkščiai. O pradžia juk buvo mano noras keistis, tada forumas, forume rekomenduota knyga, ir nuolatinis bendravimas forume. Dabar net gi pamirštu apie gėrimą, tai pamirštu ir forumą, bet paskaitau, neatsipalaiduoju, bijau ankstesnio gyvenimo. O kaip išvaizda, rūbai pasikeitė, daug kas nesupranta kas čia darosi su manimi. Čia pamąstymui Iškaimo. Vis tik galima keistis. Anksčiau ir aš - net tvarkytis negalėjau neišgėrus, energijos nebuvo.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
kuo ilgiau blaivi - tuo laimingesnė jaučiuosi, tuo daugiau veiklos prisigalvoju ir t.t. Net su vyriškiu buvau susipažinusi visai atsitiktinai. Tik gaila, kad vedęs, nes visai fainas
![]()
Ir aplamai net sunku aprašyti, kaip geriau jaučiuos, kaip geriau gyvenu. Turėčiau jaustis dar vienišesnė, nes mažiau bendrauju su geriančiom draugėm, bet jaučiuosi atvirkščiai. O pradžia juk buvo mano noras keistis, tada forumas, forume rekomenduota knyga, ir nuolatinis bendravimas forume. Dabar net gi pamirštu apie gėrimą, tai pamirštu ir forumą, bet paskaitau, neatsipalaiduoju, bijau ankstesnio gyvenimo. O kaip išvaizda, rūbai pasikeitė, daug kas nesupranta kas čia darosi su manimi. Čia pamąstymui Iškaimo. Vis tik galima keistis. Anksčiau ir aš - net tvarkytis negalėjau neišgėrus, energijos nebuvo.
Kaip gera skaityt Pariuke ką tu čia dabar rašai:)
Ir aš pamenu savo blaivybės pradžią,tada sunku buvo įsivaizduot gerą nuotaiką ir švenčių šventimą be alko.Daug pomėgių atidėliodavau dėl laiko stokos,nes lasvalaikį praleisdavau gerdama.
Dabar turiu laiko susitvarkyt,kažkiek skirt savo hobiui,vakarais knygą paskaityt.Atsirado aplink negeriantys žmonės.Nebedrebu pirmadieniais ir pasitikiu savim eidama į darbą.Prisipildžiau vidinės ramybės.
Neprisijungęs
ozka rašė:
Sveiki visi,grižau iš savo kelionės.Pirmiausia tai noriu pasveikinti sukaktuvininkus,o ypač žvejį,įžengus į 5 mėnesį.Iškaimo laikykis,beveik niekam nepavyksta iš pirmo karto.Smagu,kad Niko parašė ir laikosi.Ši kelionė man buvo sunkesnė blaivybės atžvilgiu nei praeita .Taip jau susidėjo aplinkybės,kad daugiau laiko praleidau viešbutyje,erzino aplink daug pavėpusių,atsilaikiau,bet noras pasiimti taurę vyno,buvo užpuolęs ne vieną vakarą.Na ,keliavau su mama ,kuri nenori i jokias ekskursijas,nes yra jau amžiuje,tai irgi minusas.Šiaip vistiek pailsėjau,prisiragavau,kaip katytė linkėjo visokiu ''baklavos''rūšių,tai jau paskutinėm dienom ir nebesinorėjo.Prisimaudžiau jūroj ir įdegiau ir labai pasiilgau forumo.Bet kaip sakoma gyveni ir mokaisi,pasidariau tam tikras išvadas,laikas nepraėjo veltui .Gal kas iš forumiečių norėtų su manim ateityje pakeliauti ,gal Pariukė?Nes mano visi draugai arba geriantys arba neturi finansinės galimybės arba keliauja porom,tai nelįsi gi į šeimą.Visiems linkiu blaivaus savaitgalio ir nepamiršti savo mamų.
Labas rytas, ilgai mąsčiau apie pasiūlymą keliauti. Turiu vieną kelionės draugę. Važiuojam tik į pažintines. Per metus padarome vieną kelionę, kuri trunka apie 15-25 dienų. Kelionėse geriam mažai, nes kitaip būtų per sunku, kai visus metus gyveni nesveikai ir geri, nesportuoji, tai kai patenki į kokius kalnus ar kitą klimatą, tai net oro trūksta . Pernai buvome Pietinės Amerikos dviejose šalyse. Šiemet nenoriu keliauti, o labai noriu pakeisti savo gyvenimo būdą ir visą gyvenimą, todėl per atostogas planuoju ar kokią jogos stovyklą ar sveiko gyvenimo būdo mokyklą ar taip ką, dar net nežinau. Ačiū už pasiūlymą, turėsiu mintyje.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 11d. |
Sveikinu Ožkytę,keturis mėnesiukus besiganančią po blaivybės pievas.
Neprisijungęs
Sveiki,visi,sveikutė,Ožkyte,sveikinu tave su 4 mėnesiais blaivybės,na,tu tikra šaunuolė.O aš ryt einu į pokalbį dėl darbo,paskutiniu metu esu labai užimta,todėl nelabai turiu laiko rašyti į forumą,nors skaitau kiekvieną dieną.Pariuke,tu dėl mano skaitliuko nesuk sau galvos,atvykusi į Airiją biški,kultūringai išgėrėme,nors tai l.retai pas mane gaudavosi,o tą kartą gavosi,todėl ir išjungiau skaitliuką,negalėjau aš kaip Aušrė-truputis,vadinasi,nesiskaito.Ateis laikas-įjungsiu,pas mane dabar viskas gerai,dabar svarbiausia darbas,darbas ir dar kartą darbas.Sėkmės visiems.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 12d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 24d. |
ozka, sveikinu su 4 mėnesiais. Smagu, kad su esi su mumis :)
Neprisijungęs
Lekso rašė:
Sveiki,visi,sveikutė,Ožkyte,sveikinu tave su 4 mėnesiais blaivybės,na,tu tikra šaunuolė.O aš ryt einu į pokalbį dėl darbo,paskutiniu metu esu labai užimta,todėl nelabai turiu laiko rašyti į forumą,nors skaitau kiekvieną dieną.Pariuke,tu dėl mano skaitliuko nesuk sau galvos,atvykusi į Airiją biški,kultūringai išgėrėme,nors tai l.retai pas mane gaudavosi,o tą kartą gavosi,todėl ir išjungiau skaitliuką,negalėjau aš kaip Aušrė-truputis,vadinasi,nesiskaito.Ateis laikas-įjungsiu,pas mane dabar viskas gerai,dabar svarbiausia darbas,darbas ir dar kartą darbas.Sėkmės visiems.
Knygoje „Lengvas būdas suvaldyti alkoholį" rašoma, kad nėra saikingo ar kultūringo gėrimo. Arba geri arba ne. Todėl pamąstyk ir įjunk greičiau skaitliuką .
O kad darbas svarbiausia- tai džiugu.
Neprisijungęs
Taip nėra saikingo gėrimo arba geri arba ne.
Neprisijungęs
sveikinimai visiems jubiliatams.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Knygoje „Lengvas būdas suvaldyti alkoholį" rašoma, kad nėra saikingo ar kultūringo gėrimo. Arba geri arba ne. Todėl pamąstyk ir įjunk greičiau skaitliuką
.
O kad darbas svarbiausia- tai džiugu.
Ačiū,Pariuke,už pataisymą-tikrai kultūringo gėrimo nėra-arba,arba,Šiandien,grįžusi iš pokalbio dėl darbo,būtinai įjungsiu skaitliuką,ne dėl to,kad ruošiuosi švęsti,jei priims,arba nusigerti,jei nepavyks,bet dabar visos mintys tik apie darbą,o visa kita tik antraeiliai reikalai.Vakare skaitliukas veiks-pažadu.Geros ir prasmingos dienos visiems.
Neprisijungęs
Sveikinu sukaktuvininkus ir linkiu,kad skaitliukai toliau tiksėtų
Neprisijungęs
Ar Lekso laikaisii blaivi?
Neprisijungęs
Niko,sveikinu su 8 mėnesiais blaivybės,gera žiūrėti į tavo skaitliuką,sėkmės ir toliau.
Neprisijungęs
aleksas ir georgijus su aštuoniais mėnesiais sėkmės kap einas
Neprisijungęs
Sveiki visi.Priveikė mane pilnatis.Ir prancūziškas vynas.Suveikė alkoholinis mąstymas.Gavau dovanų vyno butelį ir pagailėjau atiduoti,išnešti,kad akys nematytų.Na ir vėl užlipau ant to paties grėblio.Gerai,kad praėjo be didesnių pasekmių.Tik pabuvau vieną dieną pasak katytės kaip daržovė.Pariuke,laikykis.Dar kartą įsitikinau,kad nieko iš to vyno gero ,bet matai užeina tokie periodai,kad protas neklauso,nors tu ką.Savaitgalį net į kauną nevažiuoju(Kaune Hansa dienos),nors buvau suplanavus važiuoti.Bet dabar nebepasitikiu savimi,tai savaitgalį persiplanavau.Bandysiu iš naujo su forumo pagalba.Nenoriu būti kaip pasiklydęs...
Neprisijungęs