VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 29d. |
Teisingai arbatytės.
Neprisijungęs
Pariuke,kaip sekasi?Šiandien penktadienis...Parašyk,tu mums rūpi
Neprisijungęs
labas rytas, maisto apsipirkau ketvirtadienį, kad penktadienį nereikėtų į parduotuvę. Bet vakar buvo baisiai liūdna. Eidama namo tik ir galvojau apie vynelį, kad apsiraminti, nes darbe daug prisinervavau. Bet nuėjau sportuoti. Po sporto buvo geriau, bet ir vėl norėjau eiti į parduouvę. Tik ir svajojau kaip įsipilsiu taurę vyno su pelėsiniu sūriu. Tada išgėriau miegui vaistų ir užmigau. O dabar ryte jaučiuosi laiminga. Per naktį užsimiršo ir darbo nemalonumai ir nuotaika gera ir kol kas tai nenoriu gert. Bet dvi laisvas dienas sunku ištvert nieko neveikiant. Bet vakar tik per plauką likau negėrusi. Manau jei būtų buvo nors kiek blogesnė savivauta, tikrai būčiau gėrusi.
Neprisijungęs
Kaip gerai ,pariuke,kad negėrei vynelio,o nenori pabandyti ,kaip sakiau vynuogiu sulčių?Irgi labai skanu su pelėsiniu sūriu.Tik pilti reikia ne į taurę,o į kokią gražią stiklinę įsipilk.Dieną tai namie vis kokiu darbų prasimanysi,bėda yra ta,kad man savaitgaliais norėdavosi gurkšnoti ką nors bedirbant.Va dabar rašau ir puikiai atsimenu tą būseną.Kadangi slėpdavausi nuo vaiko,tai vyną pildavau į puodelį,kad nepamatytų.Gal tau kitaip?Jei nebus įkyrios minties išgerti,prasilauši.O gal į tą sporto klubą galima nueiti ir šeštadienį?Sėkmės ir laikykis...
Neprisijungęs
Pariuke, mano pastebėjimai, turbūt nebus malonūs, bet gal paskatins pasižiūrėt kritiškiau. Jūsų požiūris į gėrimą neteisingas ir labai pavojingas. Juk, kažkuria sąmonės dalim suvokiate, kad alkoholis tikrai nepašalins liūdesio, nepadarys savaitgalio turiningesnio ir tikrai nenumalšins vienatvės jausmo (su nekuriomis išimtimis, kurių Jums netaikau). Iš Jūsų paskutinės žinutės šioje temoje, susidaro įspūdis, kad nesąmoningai jau žinote, kad artėja laikas, kai nebeišlaikysite, ir užsuksite į dabar privengiamą parduotuvės skyrių. Jūs jau iš anksto nusistatote tą riba, kada tai bus. Cituoju: "Manau jei būtų buvo nors kiek blogesnė savivauta, tikrai būčiau gėrusi." Ruošiate savo sąmonę nesipriešinti troškimui, kai susiklostys tam tikros aplinkybės, nustatot sau ribą, nuo, kurios jausitės pasiteisinusi prieš save. Kol kas Jūsų sąmoningas nusiteikimas negert ima viršų, bet pati pripažįstate, kad tik kol kas. Prisiminkite ir paanalizuokite kuo daugiau situacijų, kai gėrėte iš liūdesio, ir suprasite, kad alkoholis nė kiek tuo klausimu nepadėjo - atvirkščiai, pabudus kitą dieną, liūdesys dar stipresnis ir su nauja puokšte kitų nemalonių jausmų ir pojūčių. Ir prisiminkite tokius rytus kai šiandien, kai pabundate šviesia galva, ir džiaugiatės, kad vakar susitvardėte. Žinoma aš viliuosi, kad klystu, ir Jūs iš tikro nesijaučiate taip netvirtai šiame kelyje į šviesesnį rytojų, kaip kad man pasirodė. Ir Jūs nesate viena, visi šio forumo bendruomenės nariai linki jums tvirtybės šiame kelyje, ir manau daugelis yra pasiruoše kuom nors padėt Jums nepaklyst. Laikykitės
Neprisijungęs
tai jau taip. negarantuoju kad tai neįvyks. Savaitgaliais iš proto galima išeiti. Net pakalbėt nėra su kuo. Nebent su viena drauge. Bet jei susitiksim, tai gersim vynelį.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Savaitgaliais iš proto galima išeiti. Net pakalbėt nėra su kuo.
nebūtinai galima, pvz., paskaityti Alice Miller knygas ir pabandyti suvokti, KAS ir KODĖL su mumis vyksta
patikėk, tai nevaro iš proto, atvirkščiai - padeda suvokti save
Neprisijungęs
galėsiu. Pvz kurią geriau?
Neprisijungęs
pariuke rašė:
galėsiu. Pvz kurią geriau?
pati spręsk
Neprisijungęs
Arba Allen Carr knygą ,,Lengvas būdas suvaldyti alkoholį,,Vienišas Vilkas mane aplenkė su geru patarimu.Vilke,kaip jautiesi ?Kaip gyveni?Ar tu tas pats Vilkas,kuris rašo ir kitam forume?
Neprisijungęs
ozka rašė:
Arba Allen Carr knygą ,,Lengvas būdas suvaldyti alkoholį,,Vienišas Vilkas mane aplenkė su geru patarimu.
neaplenkė, aš nelenktyniauju.
apie autorius:
tai visiškai skirtingos patirtys. viena kalba apie priežastis, kitas - apie pasekmes.
rinktis mums:)
Neprisijungęs
Allen Carr "Lengvas būdas.." man išties padėjo atsimerkt. nebijau ir pro alkoholio skyrių eit, ir su draugais šnekučiuotis kavinėj, kai jie gurkšnoja alų o aš žalią arbatą. nebekelia alkoholis jokių emocijų. tik tiek, kad su kaip reikiant įkaušusiais, jau nebeina rast kalbos, kaip būdavo anksčiau, kai galėdavom iki paryčių girti tauzyt, apie tokias nesamones, kad dabar jas girdint iš kitų gėda darosi, kad ir pats taip nusišnekėdavau. Pariuke, jei sumanytum perskaityt, parašyk į PM adresą, kur nusiųst knygą. Po to jeigu ji kaip nors padės šviesinant ateitį, galėsi persiųst ją kitam naujai prisijungusiam forumiečiui, kuriam to reikės. Dalinkimės kuo galim, kad padėtumėm kuo daugiau žmonių išbrist iš šito užburto rato
Neprisijungęs
ačiū už pasiūlymą. Aš galiu ir nusipirkti, jei yra pirkt. Juk forumas anoniminis ir gera išsakyti savo mintis, jausmus, kai žinai, kad niekas tavęs neatpažins. Tad net kalbos negali būti apie adresą. Aš tik noriu būti laiminga be alkoholio. Gal tada atsiras ir daugiau norų. Nes dabar visai nieko nebenoriu. Ir kai parašėt, kad jums atrodo kad artėja toks laikas kada neišlaikysiu, aš vakar daug galvojau. Ir iš tikrųjų priėjau išvadą, kad tikrai net neplanavau pvz per draugės gimtadienį neišgert, kad neplanavau per atostogas visai negert. O juk tada vėl bus visos šventės pragertos, vėl reiks daug laiko susiimti ir pradėti mąstyti kitaip. Daug kartų planavau nebegerti, bet nieko. Šį kart rimtai nusprendžiau, ir bandysiu visas priemones.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 3mėn. | 4d. |
Man irgi taip buvo.Kol planavau negert,kol galvojau kad reikia rišt,kol mažinau kiekius-sėkmingai lupau su visom pasekmėmėm.Kai griežtai pasakiau NE,kai draugams ir artimiesiems įsakiau manes prie alko nederinti-rezultatas skaičiuke.Dabar niekas net nebesiūlo.Na o tuos visus televizinius vaizdelius apie nalaimingas damas su taure vyno reikia kuo greičiau-DELETE.Niekam vyno butelis problemų išsprest nepadėjo,nebent vienam vakarui.
Neprisijungęs
Manau,kad ta knyga yra knygynuose,bent aš nelabai seniai pirkau.
Neprisijungęs
Ir aš rekomenduočiau per savaitgalį pasikapstyt savyje,pradėt skaityt siūlomas knygas ir atsiras ką veikti...po kažkiek laiko jau ir laiko bus trukumas visiems planams igyvendint....tiesiog nesinores gaišint laiko visokiems tuštiems dalykams ,tame tarpe ir gėrimams.O man patinka pabūt vienai,aš dievinu tą laiką-būvimą su savim.
Neprisijungęs
Nereikia pamiršti,kad visi mes esam skirtingi,be to nuotaikų kaita labai būdingas bruožas mūsų likimo žmonėms.Būti vienas toli gražu ne kiekvienas gali,kitam gali tekti netgi to mokytis...
Neprisijungęs
Tu teisi,Ozka,...čia to dalyko išmokstama su laiku.Aš turejau minty,kad kartais gerai pabūti su savim kažkurį momentą,net gi ir reikia.Gal būt man to reikia,kad mano darbas ištisai su žmonem(klientais) ir su jais ištisai reikia bendrauti...todel ir jaučiu palaimą,kai randu laiko tik sau.
Kada jau gylus vienišumas,sumišes su depresija,tai jau kitas reikalas...yra intere gerų paskaitų apie nerimą,sekme,vidine harmonija.Tiesiog reikia ieškoti visokių sau tinkamų budų.Gal čia netinka tam forūme,ką galėčiau pasiūlyti,kas man padėjo sąmonėt metų begyje.
Neprisijungęs
Kiekvienas surandam savo būda , išlikti blaiviam. Darbas , šeima , darbas , tai begalo atsisėdi skiri laiko sau maloniems dalykams , žinoma ne gėrimui, nes tas užmuša viską, kad ir viena taurė vyno pakeičia viską.
Neprisijungęs
katyte rašė:
Tu teisi,Ozka,...čia to dalyko išmokstama su laiku.Aš turejau minty,kad kartais gerai pabūti su savim kažkurį momentą,net gi ir reikia.Gal būt man to reikia,kad mano darbas ištisai su žmonem(klientais) ir su jais ištisai reikia bendrauti...todel ir jaučiu palaimą,kai randu laiko tik sau.
Kada jau gylus vienišumas,sumišes su depresija,tai jau kitas reikalas...yra intere gerų paskaitų apie nerimą,sekme,vidine harmonija.Tiesiog reikia ieškoti visokių sau tinkamų budų.Gal čia netinka tam forūme,ką galėčiau pasiūlyti,kas man padėjo sąmonėt metų begyje.
Kodėl netinka?Viskas tinka.Man atrodo,kad alkoholio vartojimas glaudžiai susijęs su žmogaus vidiniu pasauli.u arba kaip aš vadinu su ,,stuburu,,.Kai pas žmogų viduj tuštuma,tai jis ir pila į save alkoholį.O juk pas visus buvo laikas,kai taip negyvenome.Dabar reikia iš naujo visko mokytis.Tik kaip pasiekti tą vidinę harmoniją?Pasidalink,prašau ,savo patirtimi.Visada gera,kai gali kažką pritaikyti sau.
Neprisijungęs
Tiesiog atradau netyčia (turbut taip turejo įvykti) vieną puslapį www.esujums.lt
Ten toks laimės mokytojas Darius Ražauskas su savo paskaitom.Nebūtina viską iš eilės sau taikyti,tiesiog galima atsirinkti,tai kas kiekvienam prie širdies.Man asmeniškai patiko ...ten ir daugiau kitų lektorių galima klausytis(rusų kalboj)...žvilgtelk Ožka,kas nors gal patiks:)
Neprisijungęs
ir aš užsirašiau datą nuo kada nei lašo negėriau. Gavosi jau 7 d. O tai reiškia jau vienas savaitgalis buvo prasmingas. Tikiuosi, kad ir daugiau bus tokių.
Neprisijungęs
Sveikinu su pirma savaite , toliau taip.
Neprisijungęs
Sveikinu, pirmyn:)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 10mėn. | 23d. |
Viena blaivi savaite-jau labai gerai, po to dvi, trys ir t.t. Diena po dienos ir visas menuo ir taip pirmyn. Sunkiausia man budavo, kai neturedavau kuo uzsiimti, niekas nedomindavo, kazkokia apatija viskam, viduje tuscia...... Tik pradejus kazkuo dometis, ieskoti savo vietos gyvenime, pasidare labai idomu, iskilo visokie klausimai: kam as cia gyvenu, kokia prasme gyventi, kur tas Dievas,kas as toks, ka as sugebu negerdamas, kokie gabumai, yra jie ar is vis nieko nesugebu, tik kilnoti stikliuka ir dar daugybe klausimu. Ir pasidare labai idomu viena po kito surasti atsakymus, stebeti viska blaiviomis akimis ir smegenimis, sudomino prasmingas blaivus gyvenimas.
Kol kas sekasi puikiai, pavyko susikurti vidine ramybe, vidine harmonija, taika su aplinkiniais, ismokau myleti viska be isimties ir t.t. Jau galiu tvirtai pasakyti, kad uz jokius pinigus nenoriu iskeisti dabartini gyvenima i buvusi pragara....
P.S Atsiprasau, kad rasau ne lietuviskomis raidemis, nes perinstaliavus kompiuteri niekaip nerandu LT mygtuko.
Neprisijungęs