VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
svetys rašė:
Laba ryta visiems. Stengsiuos, žinau kuo toliau tuo bus lengviau, paprašiau žmonos, kad nebūtu pakolkas jokiu baliu, bent kol neužsikoduosiu tada jau vis kažkoks saugiklis bus... ps. dėkui už paslaugėle
Svarbu po to nebandyt patikrint kaip tas kodas veikia
Neprisijungęs
Sveiki,visi,baisiai sunkiai einasi man šįkart,negeriu,bet emocinės kančios baisios,įkalt noriu kaip velnias.Darbe dirbau kaip arklys,kad graužatį sumažinti.Na,po truputėlį gerėja savijauta.Ačiū visiems,matuoklio dar nededu.
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 4mėn. | 22d. |
aš šiandien palyginau su tuo kaip jaučiaus prieš 4d. po nepertraukiamo 2savaičiu gėrimo. Prieš 4d. guliu lovoj negaliu pajudėt vienintelė mintis kaip ikalt ir pasiaiškint viršininkui dėl dar vienos praleistos dienos darbe ir koks išvis sumautas yra gyvenimas, gal šokt per langa ir tada baigtus visos bėdos... šiandien atsikėliau ne taip ir puikiai eilinės po šlapios ir "idomiu" sapnu nakties atidirbau diena ir, net šiek tiek pavakarojau ko niekad anksčiau nebūčiau dares, nes žinodavau, kad namie laukia jo "didenybė" alkoholis, skaniai ir sočiai pavalgiau vakariene, kuria man paruošė laiminga žmona, ir tikiu, kad šianakt miegosiu dar geriau ir rytoj jausiuos dar geriau
noras gerti mažėja su kekviena diena, šiandien apie ji pagalvojau tik i darbo pabaiga, na, bet jūs žinot vienos čerkos juk nėra... o taip jaustis kaip prieš 4 d. nei už ka nenorėčiau
Neprisijungęs
Blaivus | 20m. | 2mėn. | 18d. |
Na Svety man tai reikėjo pagalbos iš pašalės , nes pats jau nepajėgiau ( akupunktūra ) . Mano manymu bent kokia pagalba jeigu nepadės tai jau tikrai nepakenks , paprasčiausia dar sustiprins norą sustot .
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 6mėn. | 11d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 23d. |
ozka, svety, esat šaunuoliai :). Siūlyčiau pasieškoti kokios įdomios veiklos, nes metus gėrimą atsiranda laisvo laiko, kurio mes nemokame užmušti. O tada visokios mintys pradeda lįsti. Tikriausiai turit kažkokį hobį ar ką nors visuomet svajojot padaryti, bet vis laiko tam nebūdavo...
Neprisijungęs
ozka rašė:
Sveiki,visi,baisiai sunkiai einasi man šįkart,negeriu,bet emocinės kančios baisios,įkalt noriu kaip velnias.Darbe dirbau kaip arklys,kad graužatį sumažinti.Na,po truputėlį gerėja savijauta.Ačiū visiems,matuoklio dar nededu.
Dėk tą matuoklį, bus vistiek paskata negert, kad jo nenuresetint. Nes dabar tai atrodo, kad vos ne nusiteikinėji antram raundui. Emocinės kančios praeis tik negeriant, o jei įkalsi, tai po to bus dar baisiau. Juk pati žinai. Pabendrauk su kuom nors visą vakarą, kad neišspruktum į parduotuvę ir rytojus bus šviesesnis nei šiandiena. Laikykis
Neprisijungęs
ozka rašė:
Man tai padeda valgymas pirmom dienom kanors lengvo pvz sriuba, kefyras, jogurtas. Žinau, kad kasnis i burna netelpa, bet prisiverčiu nors po truputi
Neprisijungęs
Laba ryta visiems, nakti sapnavau, kad geriu baliui ir visokias nesamones, ryte atsikėles dar iškarto nesupratau, kad tai sapnas, bet kai prasibudinau labai apsidžiaugiau, kad tai buvo tik sapnas jau 5d kaip negeriu, bet vis dar prakaituoju (šiek tiek) naktim ir sapnus sapnuoju ar tai normalu? Galvojau, kad per 2d visas tas brudas išeis
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mėn. | 5d. |
Sveikas svetį, sapnuot tai sapnuosi ilgai. Aš tai ir po metų sapnavau, kad geriu, esu girdėjas pasisakymuose kad ir dar po kelių.
Neprisijungęs
svetys rašė:
Laba ryta visiems, nakti sapnavau, kad geriu baliui ir visokias nesamones, ryte atsikėles dar iškarto nesupratau, kad tai sapnas, bet kai prasibudinau labai apsidžiaugiau, kad tai buvo tik sapnas
jau 5d kaip negeriu, bet vis dar prakaituoju (šiek tiek) naktim ir sapnus sapnuoju ar tai normalu? Galvojau, kad per 2d visas tas brudas išeis
Labas rytas,Svety ir visi kiti sutikę blaivų šios dienos rytą.Aišku,kad normalu ir nesąmones sapnuoti,ir prakaituoti.Šiandien atsikėliau ir prisiminiau savo gėrimo pradžių pradžią.O ji buvo tokia,kad penktadienio vakarais ,po sunkiu savaitės darbų kokios 4 poros jaunų šeimų ,vaikus palikę senelių globai,lekiam su bonkom į laisvą plotą.Juk taip sunkiai dirbam,vaikus auginam,karjeras darom,reikia gi atsipalaiduoti...Šeštadienį pusę dienos miegam,po to į kokią kavinę ,kas su vaikais ,kas be vaikų.Ir vėl alutis,šampaniukas.Po pietų kavutė pas ką nors namuose su brendžiuku.Vaikučiai žaidžia ,tėveliai geria...Sekmadienis jau blaivas ir vėl darbo savaitė.Dabar pagalvoju,tuo metu tai atrodė normalu.Ir kiekvieną penktadienį taip.Nors viena pora atskilo,pasakė,kad taip ir prasigerti galima.Atsimenu,išsityčiojom tada iš jų...O man vienas šeštadienio rytas atėjo toks kaip ir reikėjo tikėtis,koks čia rytas,koks čia rytas,jei pachmielas nedarytas ...Ir tai buvo prieš 20 metų maždaug.Na,o šįryt aš rašau ir tikrai nuoširdžiai džiaugiuosi,kad galiu pasakyti jums visiems,kur buvo nuopolio pradžia ir rasiu palaikymą .Na ir nieks šalia nepasakys-išgerk gi biškį,lengviau pasidarys.
Neprisijungęs
Taip pilnai palaikau reik keiti bloga įprotį ankščiau ar vėliau.
Neprisijungęs
ozka rašė:
svetys rašė:
Laba ryta visiems, nakti sapnavau, kad geriu baliui ir visokias nesamones, ryte atsikėles dar iškarto nesupratau, kad tai sapnas, bet kai prasibudinau labai apsidžiaugiau, kad tai buvo tik sapnas
jau 5d kaip negeriu, bet vis dar prakaituoju (šiek tiek) naktim ir sapnus sapnuoju ar tai normalu? Galvojau, kad per 2d visas tas brudas išeis
Labas rytas,Svety ir visi kiti sutikę blaivų šios dienos rytą.Aišku,kad normalu ir nesąmones sapnuoti,ir prakaituoti.Šiandien atsikėliau ir prisiminiau savo gėrimo pradžių pradžią.O ji buvo tokia,kad penktadienio vakarais ,po sunkiu savaitės darbų kokios 4 poros jaunų šeimų ,vaikus palikę senelių globai,lekiam su bonkom į laisvą plotą.Juk taip sunkiai dirbam,vaikus auginam,karjeras darom,reikia gi atsipalaiduoti...Šeštadienį pusę dienos miegam,po to į kokią kavinę ,kas su vaikais ,kas be vaikų.Ir vėl alutis,šampaniukas.Po pietų kavutė pas ką nors namuose su brendžiuku.Vaikučiai žaidžia ,tėveliai geria...Sekmadienis jau blaivas ir vėl darbo savaitė.Dabar pagalvoju,tuo metu tai atrodė normalu.Ir kiekvieną penktadienį taip.Nors viena pora atskilo,pasakė,kad taip ir prasigerti galima.Atsimenu,išsityčiojom tada iš jų...O man vienas šeštadienio rytas atėjo toks kaip ir reikėjo tikėtis,koks čia rytas,koks čia rytas,jei pachmielas nedarytas ...Ir tai buvo prieš 20 metų maždaug.Na,o šįryt aš rašau ir tikrai nuoširdžiai džiaugiuosi,kad galiu pasakyti jums visiems,kur buvo nuopolio pradžia ir rasiu palaikymą .Na ir nieks šalia nepasakys-išgerk gi biškį,lengviau pasidarys.
Dabar aš laukiu kol bendradarbiai pradės tyčiotis kokioj komandiruotėj kai su jais gramo atsisakysiu padaryt, ar po darbo buteli...Statybose dirbu, o ten didžioji dalis darbininku geria bus sunku, bet tikiu, kad pavyks
Neprisijungęs
Žinoms,kad yra darbų,kur butelaitis kasdienis palydovas.Sunku,labai,kai esi tokioj aplinkoj.Daug ryžto reikia.Bet kad kelio kito gi nėra,visi čia mes atsiradom,priėję liepto galą.Aš daug metų negalėjau atsisakyti,tipo kontroliavau situaciją.Yla vistiek išlindo iš maišo.Na,dabar drebu dėl darbo vietos ir valdžios reakcijos.Bijau rytojaus labiau dėl to,kad pati nenusipirkčiau ir viena neįkalčiau kur pasislėpus,nes noras taigi niekur nedingo...
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 3mėn. | 10d. |
Aš nesakau kad bus lengva.Gal dabar geriau pakentėt,negu atsibust visiškam dugne.Kai prarasi darbą,nebebus kam tyčiotis,kad nebegeri.
Neprisijungęs
Jeronimas rašė:
Aš nesakau kad bus lengva.Gal dabar geriau pakentėt,negu atsibust visiškam dugne.Kai prarasi darbą,nebebus kam tyčiotis,kad nebegeri.
Aišku,juodo homoro gera dozė dar niekam nepakenkė,kaip ir teisingas žodis.Ačiū ,Jeronimai,einu ieškot termosinio puodelio,bandysiu ryt iš pat pradžių prisitaisyti skanios saldžios arbatos
Neprisijungęs
Nieko atlaikysi savaite kita ir atšoks , nusibos , susitaikys su ta mintim kad negeri. Arbatos gera mintis:rolleyes:
Neprisijungęs
Arba. kavos su kondensuotu pienu
Neprisijungęs
Jėzau , tik ne vakare kondensuotas pienas, turiu priklausomybe saldumynams.
Neprisijungęs
Kuo blogai kondensuotas vakare? Pats tas pasilepinti prieš miega ;)
Neprisijungęs
Gerai nieko nesaku , bet man tai po tokių pasilepinimų kelnėms diržo nereik:)
Neprisijungęs
Taigi čia pliusas, nei diržo vertis, nei vargti su juo ;)
Neprisijungęs
pastebejau,kad daugelis is metusiu gert persimeta ant saldumynu:)kazkam tai i nauda,o kazkam reik prisilaikyt.
asmeniskai man irgi reikia tuos dalykus kontroliuoti(ypac vakarais),tad stegiuosi nevartoti visiskai...tik kartais per savaitgalius.Susidarius esu griezta mitybos plana-ka galiu ir ko ne.
Neprisijungęs
Na, aš į saldėsius niekada nespjoviau, kirtau juos ir kai gėriau, ir kai mečiau gerti. Tik kol gėriau neturėjau tiek galimybių ir laiko saldėsiais mėgautis, buvo daug rimtesnių reikalų, o pachmielui geriau šimtgramiukas ar rauginti kopūstai, nei kokią saldį nesąmonė ;) Va, kai mečiau rūkyti, tai saldumynus pradėjau šlamšti, kaip už pinigus.
Neprisijungęs
Aš kai mečiau gerti tai taip traukė tos energijos atsigerti, žinau kad nesveika, bet kažkokia trauka energetiniams, o paskui ant kavos perėjau, nesu kofemanas,bet 3-4 puodeliai stiprio per dieną,nežinau tai daug ar mažai.
Neprisijungęs
Energetikais lyg be reikalo niekad nesimėgavau, nors nespjaunu į juos, o kavos išpliūrindavau 5-7 didelius puodelius. Tokios tirštos tirštos... Kartu su rūkymu mečiau ir kavą, dabar geriu tik arbatą, bet taip pat nemažai. Priklausomiems saikingai neegzistuoja niekas, jei jau imti, tai, kaip už Tėvynę :)
Neprisijungęs