VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Veronika rašė:
Ar pakanka?
ne:) į pagrindinį klausimą neatsakėte:)
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 7d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 0d. |
Jei žmogus save gerbia ir myli, jam ne tas pats ką į save "dėti ir pilti" (kaip ir į avo automobilį stengiamasi geresnį kurą ir tepalus). Ir čia dar sužaidžia taisyklė: vidus=išorė (sveikame kūne sveika siela), tad, jei pradėjai rūpintis vidumi, anksčiau ar vėliau atsiranda poreikis keisti išorę. Ir atvirkščiai. Viskas vyksta kompeksiškai. Moterys juk nedažo vien blakstienų, kačiokai nekačialina vien bicepsų..
Nors aš asmeniškai ant savęs dažnai pykstu, kad leidžiu suvagyti kartais ne to, ne laiku ir per daug
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 3mėn. | 18d. |
Nerūkau | 0m. | 4mėn. | 5d. |
Troja rašė:
Veronika, būtinai parašyk įspūdžius.
Su sezamais nieko neišėjo Man jie buvo labai skanūs ir išmirkyti
Dabar geriu kanapių pieną, skoniu truputį primena aguonapienį. Man skanu
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 7mėn. | 29d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 11d. |
Tai sukirtai išmirkytus sezamus? Va tau ir pieno gamyba :D
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Tai sukirtai išmirkytus sezamus? Va tau ir pieno gamyba
Aha, kaip mažas vaikas - saldainius
Neprisijungęs
Tai svarbu skanu buvo, nemanau, kad labai nukentėjo to maisto vertė :) Nors Troja gal kitaip pasakys.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 7d. |
Audronis rašė:
Tai svarbu skanu buvo, nemanau, kad labai nukentėjo to maisto vertė
Nors Troja gal kitaip pasakys.
Na, nieko labai ypatingo ta Troja nepasakys. Tik tiek, kad išmirkytas sėklas valgyti yra geriau, nei neišmirkytas, bet labai stipriai tas išmirkytas sėklas susmulkinus plaktuvu yra sveikiau valgyti, nei nesusmulkintas. Tai yra todėl, kad susmulkintą augalinį maistą organizmas pasisavina geriau. O iš tų išmirkytų ir suvalgytų sėklų organizmas pasisavina nelabai daug. Mokslininkai, kurie tuo domisi, rekomenduoja labai gerai ir ilgai kramtyti, bet šias sėklas sukramtyti taip, kaip reikėtų, nelabai įmanoma, todėl labai naudinga yra darytis sėklų pieną, nes galingas plaktuvas stipriai susmulkina ir net suplaka, o likusius tirščius galima drąsiai išmesti. Tas pats pasakytina apie į žaliuosius kokteilius dedamus žalumynus. Visa esmė yra tame, kad tie žalumynai (dilgėlės, pienės, garšvos, špinatai) turi būti suplakti iki miltų ir tik tada įmanomas labai geras pasisavinimas ir didžiulė nauda organizmui. Aš tik nelabai supratau, kodėl kanapių pienas gavosi, o sezamų – ne? Juk gamybos procesas abiejoms sėkloms – identiškas. Bet jei bus noro, tai tikrai labai greitai viskas pavyks.
Neprisijungęs
Troja, na kaip gali pienas gauti iš nieko? Po kanapinio pieno paragavimo gali būti, kad ir iš šių sėklų nesigaus pieno pagaminti :D
Aplėkiau mūsų miestuko Maximas – kanapių ir su žiburiu nėra, teks tenkintis sezamais. Beje, o labai blogai vakare tokį pieną išgerti? Skrandis žinoma tuščias jau nebus...
Neprisijungęs
Troja rašė:
Aš tik nelabai supratau, kodėl kanapių pienas gavosi, o sezamų – ne? Juk gamybos procesas abiejoms sėkloms – identiškas. Bet jei bus noro, tai tikrai labai greitai viskas pavyks.
Troja Aš tų sėklų iki blenderio nedanešiau
Suvalgiau išmirkytas ir nesmulkintas. Baisia norėjos ir buvo laaabai skanu
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Troja rašė:
Aš tik nelabai supratau, kodėl kanapių pienas gavosi, o sezamų – ne? Juk gamybos procesas abiejoms sėkloms – identiškas. Bet jei bus noro, tai tikrai labai greitai viskas pavyks.
Troja
Aš tų sėklų iki blenderio nedanešiau
Suvalgiau išmirkytas ir nesmulkintas. Baisia norėjos ir buvo laaabai skanu
Linkiu ir toliau draugauti su kanapėm ir sezamais
Neprisijungęs
Supratau, kad Troja neatsakė į mano klausimą dėl pieno suvarojimo vakare todėl, kad neteko žado nuo tokios erezijos ;). Ką galiu pasakyti... Man patiko, skanus tas sezamų pienas gavosi :) Gaila, kad jo ryte negaliu pasidaryti, turiu jautriai mieganti šeimos narį, kuriam kartu su manimi keltis ankstoka, nesinori plaktuvo žadintuvu padaryti.
Neprisijungęs
Šiandien ir aš pabandysiu vakare Kanapių pienas skanus, bet man toks kruopų/vandens santykis rytui buvo per riebus
Pieną košiau, bet likę tirščiai visai neišgąsdino
Paskaičiau, kad tai puiki šluota žarnynui. Sugalvojau receptą vakarui: pamažinsiu kanapių sėklų, bet įmesiu vieną bananą ir nekošiu. Niam, niam
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 7d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 0d. |
O mano nusistovėję pusryčiai - žalia Long Jing arbata (geriu greitais nupilimais) ir avižininė košė su papjaustytu bananu. Arba grikių. Bet, dienos bėgy, dažniausiai, valgoma bet kas ir pagal aplinkybes..
Geros, skanios, dienos.
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Supratau, kad Troja neatsakė į mano klausimą dėl pieno suvarojimo vakare todėl, kad neteko žado nuo tokios erezijos
. Ką galiu pasakyti... Man patiko, skanus tas sezamų pienas gavosi
Gaila, kad jo ryte negaliu pasidaryti, turiu jautriai mieganti šeimos narį, kuriam kartu su manimi keltis ankstoka, nesinori plaktuvo žadintuvu padaryti.
Oi, Audroni, atsiprašau, kažkaip pražioplinau tavo šitą klausimą. Atsakymas į jį vienareikšmiškas: visada pirmoje eilėje reikia valgyti, ar gerti gyvą, žalią, neapdorotą maistą, o po to jau virtą, ar keptą. Nes pirmoje eilėje suvalgytas žalias maistas sumotyvuoja teisingai nusiteikti žarnyne gyvenančią mikroflorą, kuri turi atlikti milžinišką darbą: suvirškinti, pasisavinti, paskirstyti, atmesti tai, kas į skrandį patenka. O kai žalias maistas valgomas "ant viršaus" apdoroto maisto, tada skrandyje prasideda puvimas ir rūgimas. Ir nieko gero iš to nebūna. Savo savybėmis labai vertingus dalykus geriausia valgyti ryte, ant tuščio skrandžio. Žinoma, atsižvelgiant į gal būt esančią kažkokią specifiką
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Troja, na kaip gali pienas gauti iš nieko?
Žinok, aš lygiai taip pat galvojau pradžioje. Žiūrėjau į sezamų sėklas, iš kurių patį pirmą kartą susiruošiau pasidaryti ir galvojau: na iš kur gali atsirasti tas pienas? Galvojau, kad gal pienu vadinamas kažkoks drumzlėtas vandenėlis, kuris susidarys tas sėklas sublenderiavus? Na, juk gausis kažkoks birzgalas, tai gal tai ir bus pienas? Bet kai pasidariau ir gavosi, buvau priblokšta, koks jis gavosi baltas, koks tikras ir koks man Dieviškai skanus pasirodė, nors sezamų pienas turi kartumo.
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Šiandien ir aš pabandysiu vakare
Kanapių pienas skanus, bet man toks kruopų/vandens santykis rytui buvo per riebus
Pieną košiau, bet likę tirščiai visai neišgąsdino
Paskaičiau, kad tai puiki šluota žarnynui. Sugalvojau receptą vakarui: pamažinsiu kanapių sėklų, bet įmesiu vieną bananą ir nekošiu. Niam, niam
Va, būtent, kad reikia bandyti ir kurti sau skanius ir priimtinus patiekalus. Nes net tą patį dalyką vienas žmogus daro vienaip, o kitas kitaip. Todėl, kai manęs klausią konkrečiai, tai aš pasakau tik vieną gal iš šimto galimų variantų, o žmogus jį turi prisitaikyti sau. Žinoma, yra taisyklės, kaip vartoti produktus, jų nesugadinant.
Neprisijungęs
Troja rašė:
Audronis rašė:
Troja, na kaip gali pienas gauti iš nieko?
Žinok, aš lygiai taip pat galvojau pradžioje. Žiūrėjau į sezamų sėklas, iš kurių patį pirmą kartą susiruošiau pasidaryti ir galvojau: na iš kur gali atsirasti tas pienas?<...>
Viską aš supratau, Troja, iš kur sezamų pienas imasi taip pat aišku. Mano parašymas buvo apie tai, kad Veronika niekaip negali pieno pagaminti iš nieko, juk sukirto tam skirtus produktus :D
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 1mėn. | 29d. |
Neprisijungęs
Sveiki visi !
Labai dėkui Trojai už puikų augalinio pieno receptą! Būtinai pasinaudosiu. Ir dar noriu priminti visiems dar vieną stebuklingą receptą, kuris ypač aktualus žiemą - jis iš Ajurvedos, kur skaitomas vaistu nuo visų ligų. Taigi: bazinis mišinys - šaukštas medaus plius šaukštelis cinamono. Galima pridėti ir imbiero (šviežio arba miltelių) pusę šaukštelio, galima apelsiną supjaustyti arba išspausti citriną (čia kiekis - 1 citrina arba 1 apelsinas bus į puslitrinį stiklainėlį). Mišinys labai skanus, jį valgome po šaukštelį tris-keturis kartus į dieną tarp valgymų. O gydo tikrai daug ką: peršalimą, kosulį, artritą, mažina cholesterolį, stiprina imunitetą, padeda mesti svorį ir t.t..
Neprisijungęs
Ir aš dar noriu pasiūlyti pasisveikatinti linų sėmenimis . Linų sėmenys yra neįkainojama vertybė sveikatai, Omega-3 natūralus šaltinis. Bet šis mano pasiūlymas ne toks patrauklus, kaip sėklų pienai, nes pradžioje gali pasirodyti nelabai malonaus skonio. O receptas tai dar paprastesnis, nei pieno gamyba.
Reikia paimti du šaukštus linų sėmenų ir juos gerai sumalti kavamale. Tada užpilti šiek tiek pašildytu vandeniu (nevirtu, žemesniu, nei 40 laipsnių šilumos), pamaišyti, palaukti 1-2 minutes, kol šiek tiek pabrinks ir suvalgyti. Tai tikrai ne koks desertas, bet labai labai naudingas "patiekalas" sveikatai. Norint, į košelę galima įsidėti medaus, ar uogų. Tai ne mano išmislas, o vieno mokslininko, biochemiko, savo gyvenimą pašventusio maisto medžiagų studijoms ir sveikai mitybai, rekomendacijos. Kanapių pieną, kaip stipriai sveikatą gerinantį dalyką irgi iš jo išgirdau. Tik jei norite efekto, reika pavartoti bent porą mėnesių kasdien. O apie linų sėmenų naudą ir savybes pasiskaitykite internete.
Paskutinis taisė Troja (2013-12-17 19:15:56)
Neprisijungęs
Labai ačiū, Troja! Dabar parduoda ir maltus linų sėmenis. Ir apie medų - galima vaistažoles maišyti su medumi ir valgyti po šaukštelį - tai labai naudinga, nes medus pagal Ajurvedą yra ta "transporto priemonė", kuri pristato vaistažoles ten, kur reikalinga . Kaip gerai, kad dalinatės sveikatos receptais - šaltu periodu tai aktualu, nes ir ruduo toks tamsus buvo ir žiemos pradžia - tai ir energijos trūksta, o natūralus maistas labai pakelia tonusą
AČIŪ!
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 7mėn. | 23d. |
Omega-3 daug žuvį , savaitgalį sukerti visa lašiša ar karpį tai iki kito savaitgalio meti svorį.Nė kiek man tas svoris nekrenta.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 1mėn. | 29d. |
žvejys rašė:
Omega-3 daug žuvį , savaitgalį sukerti visa lašiša ar karpį tai iki kito savaitgalio meti svorį.Nė kiek man tas svoris nekrenta.
Žvejy, jeigu nori numesti svorio- pats geriausias būdas- nevalgyti vakarais, bent jau nuo 18-19 val.
O jeigu labai norisi, pasidaryk Trojos rekomenduotą mišinį su linų sėklomis. Turėsi dvigubą naudą- skrandis bus užpildytas, ir negausi bereikalingų kalorijų.
O kas dėl linų sėmenų- tai tikra tiesa. Aš prieš 4 metus turėjau 3 žaizdas skrandyje, ir virdama linų sėklų kisielių, bei darydama Trojos paminėtas košeles , jas labai apgydžiau. Tik, deje, kai geriau pasidaro, pamirštam gerus dalykus ir pradedam vartot , nelabai gerus.
Beje, labai džiugu, kad diskutuojam sveikatingumo tema. Manau tai labai gerai veikia kaip "opozicija" alkoholio vartojimui.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 7mėn. | 23d. |
Labai gera tema prieš kalėdas, dvylika valgių ir visus suvalgyt. O ryte "kaztka pekinska" su medaus marinate ir iškepta su obuoliais. Nu viskas po kalėdų mesiu svorį.
Neprisijungęs
Rita64 rašė:
Beje, labai džiugu, kad diskutuojam sveikatingumo tema. Manau tai labai gerai veikia kaip "opozicija" alkoholio vartojimui.
Apie šnapsą mintys taip nesisuka, nes smegenai būna užimti kitomis mintimis - ką čia sveiko sau pasigaminus
Neprisijungęs