VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 25d. |
Nerūkau | 0m. | 2mėn. | 12d. |
Troja, užkrėtei mane Paskutiniu metu mano valgymas buvo tragiškas. Vis neskirdavau laiko pavalgyti (daug dirbu, bet čia ne pasiteisinimas), ryte du puodai kavos, kad akys "iššoktų", paskui darbas, užkandu ką nors "prabėgom", o vakare, ypač tada, kai gerdavau - atsipalaiduoju ir prisiėdu
Savijauta bjauri, energijos - apskritas nulis, nuotaika - prislėgta.
Knygelė - "Nauja knyga apie žaliavalgystę, arba kodėl karvės - plėšrūnės" jau ant stalo. Galingas blenderis dar kol kas neišpakuotas Noras kažką gero padaryti dėl savo savijautos ir sveikatos didelis. Ačiū už augalinio pieno receptą - čia bus mano pirmas, išbandytas sveikas gėrimas jau rytoj ryte
Paskutinis taisė Veronika (2013-12-14 20:45:43)
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mėn. | 0d. |
Turiu morkų ir burokų ką galėtum pasiūlyt nes šiandien , sakiau vakare nevalgysiu bet ne jau dešimtas saldainis , viena priklausomybė keičia kita.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 6mėn. | 6d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 18d. |
Troja rašė:
<...>Paimkite kokius 3 šaukštus pvz., sezamų ar kanapių sėklų. Užmerkite jas nakčiai. Kitą dieną sudėkite sėklas į plaktuvą, įpilkite pradžioje mažiau vandens ir gerai suplakite<...>
Troja, na čia ir mostelėjai... Norėjau parašyti, kad kanapių sėklos labai blogai, „kasiakas“ šaudo kai rūkai, o „parovoziką“ išvis daryti nesmagu :) Bet paskui pagalvojau, kad visai skanus tas pienas turėtų būti (svarbu nesupainioti su pieneliu verdamu iš kanapių) ir užsimaniau paragauti. Reiškia užkabinai ir mane, nors mėsos atsisakyti nežadu, bet kai kuriuos žaliavalgiškus receptus tikrai išragausiu :) Tik gaila šiandien parduotuvėj vaikščiodamas pamiršau į sezamų sėklas akį užmesti... Beje, o kur nusipirkti kanapių sėklų? Kažkaip niekad nemačiau, gal ne tose parduotuvėse lankausi.
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Beje, o kur nusipirkti kanapių sėklų? Kažkaip niekad nemačiau, gal ne tose parduotuvėse lankausi.
"Sveiki produktai" skyreliuose. Kaune Akropolyje ir HyperMaximoj yra Aš šiandien nusipirkau, urmo bazėj, džiovintų vaisių ir arbatų skyrelyje. Kaina skiriasi (bazėj daug pigiau). Kokybė (?) sunku spręsti. Pradžiai tiks ir bazinės kanapės, rytoj pusryčiams kanapių pienas
Internetinis puslapis:
http://www.sveikiproduktai.lt/
Paskutinis taisė Veronika (2013-12-15 15:32:12)
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 6mėn. | 6d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 18d. |
Dėkui už informaciją, Veronika :) Prie progos reiks užsukti. Pažiūrėjau, kad Delonoj kanapių sėklos pigesnės, apsidžiaugiau, bet paskaičiau prierašą, kad jos skrudintos. Įtariu, kad jau sugadintas geras daiktas...
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 0mėn. | 5d. |
Labai smagu, kad "užkabinom" sveikatinimosi temą. Pasirodo prasta mityba daug kam čia esančių problema. Dėkui, Troja. Tikrai rytoj eisiu ieškot sėklų, tik pas mus rajono miestelyje - nežinia kokia galimybė bus rast. Bet svarbiausia noras.
O tu nepagailėk dalintis receptais ir savo patyrimu, manau daugelis būsim tau dėkingi.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 14d. |
Veronika rašė:
Troja, užkrėtei mane
Paskutiniu metu mano valgymas buvo tragiškas. Vis neskirdavau laiko pavalgyti (daug dirbu, bet čia ne pasiteisinimas), ryte du puodai kavos, kad akys "iššoktų", paskui darbas, užkandu ką nors "prabėgom", o vakare, ypač tada, kai gerdavau - atsipalaiduoju ir prisiėdu
Savijauta bjauri, energijos - apskritas nulis, nuotaika - prislėgta.
Knygelė - "Nauja knyga apie žaliavalgystę, arba kodėl karvės - plėšrūnės" jau ant stalo. Galingas blenderis dar kol kas neišpakuotasNoras kažką gero padaryti dėl savo savijautos ir sveikatos didelis. Ačiū už augalinio pieno receptą - čia bus mano pirmas, išbandytas sveikas gėrimas jau rytoj ryte
Veronika, būtinai parašyk įspūdžius. Tik nereikia tikėtis, kad pieno skonis bus kažkoks pasakiškas. Juk tai sėklų pienas, tai kažkoks sėklų atgarsis tame piene ir jausis. Bet geriant reikia neužmiršti, kad tai - sveikatos šaltinis. Bet tas skonis tikrai nebjaurus. Man jis labai skanus, bet po 8 mėnesių tokios mano mitybos, mano skonio receptoriai yra visiškai kitokie, nei visavalgių. Na, ir kad būtų sotu nuo to pieno igėliau, tai reikia išgerti pakankamą to pieno kiekį ir kad būtų pakankama jo koncentraacija. Tai išsiaiškinama su laiku bandymų keliu
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Turiu morkų ir burokų ką galėtum pasiūlyt nes šiandien , sakiau vakare nevalgysiu bet ne jau dešimtas saldainis , viena priklausomybė keičia kita.
Na, iš morkų ir burokų tikrai galima daug ką padaryti, bet niekas savo verte neatstos morkų ir burokų sulčių. Aš jas dabar irgi kasdien geriu. Nereikia bijoti įdėti daugiau burokėlio, nes jame yra labai daug gerų dalykų. Dar teko skaityti, kad kuo bjauresnis buroko skonis žmogui, tuo labiau užterštas jo organizmas. Man burokėlių sultys skanios, kaip medus
Tiesa, stengiuosi šias daržoves pirkti iš patikimų ūkininkų ir labai džiaugiuosi, kad dar iki šiol jie jų atveža į mano turgelį
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 3mėn. | 5d. |
Nužmirškit raugintų kopūstų-Vitamino C šaltinio.
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Dėkui už informaciją, Veronika
Prie progos reiks užsukti. Pažiūrėjau, kad Delonoj kanapių sėklos pigesnės, apsidžiaugiau, bet paskaičiau prierašą, kad jos skrudintos. Įtariu, kad jau sugadintas geras daiktas...
Aš kanapių sėklas perku eilinėje Maximoje. Jos būna džiovintų vaisių ir riešutų skyriuje. Tu, Audroni, esi visiškai teisus, kad paskrudintos sėklos yra sugadintos sėklos. Jokiu būdu neturi būti paskrudintos. Beje, kaip jau rašiau, nesitikėk skonio prasme kažkokių stebuklų. Žinok, stebuklai būna ne geriant tą pieną, bet jį išgėrus. Ir pabrėžiu, kad reikia gerti ant tuščio skrandžio, nes pavalgius mėsos ir po to išgėrus to pieno, tai efektas bus atvirkštinis, nes žarnyne prasidės puvimas. Skanaus
Neprisijungęs
Džiaugiuosi, kad susidomėjote. Tikiu, kad organizmo sveikata arba nesveikata nuo mitybos priklauso labiausiai, nors medikai teigia kitaip. Jie sako, kad sveikata būna tada, kai geri daug vaistų Aš, beje, per 8 mėnesius neišgėriau nė vienos tabletės. Vaistinėje perku tiktai ekologišką dantų pastą ir daugiau nieko. Nenaudoju jokių šampūnų plaukams, nei kremo veidui.
Neprisijungęs
Troja rašė:
Nereikia bijoti įdėti daugiau burokėlio, nes jame yra labai daug gerų dalykų. Dar teko skaityti, kad kuo bjauresnis buroko skonis žmogui, tuo labiau užterštas jo organizmas. Man burokėlių sultys skanios, kaip medus
neklaidink žmonių
Burokėlių sultys
Burokėlių sultyse gausu cukraus, yra vitaminų C, P, B1, B2, PP. Taip pat yra ženklus kalio druskų, geležies, mangano kiekis. Burokėlių sultyse esančios naudingos medžiagos stimuliuoja kraujodarą. Didelė magnio koncentracija normalizuoja nervų sistemos darbą, kai žmogus patiria stresus, įtampą, jį kankina nemiga. Šios sultys taip pat pagerina žarnyno peristaltiką, todėl yra nebloga priemonė vidurių užkietėjimo profilaktikai.
Tačiau šviežiai spaustose burokėlių sultyse yra kenksmingų junginių, kurie ore suyra. Todėl prieš geriant burokėlių sultis būtina palaikyti 2 – 3 valandas šaldytuve, atvirame inde.
Kaip bebūtų gaila, kai kuriems žmonėms burokėlių sulčių negalima gerti. Kartais jos sukelia pykinimą, vėmimą, galvos svaigimą, padažnėjusį širdies plakimą, bendrą silpnumą.
Pratintis prie koncentruotų burokėlių sulčių reikia palaipsniui pradedant nuo vieno arbatinio šaukštelio per dieną. Prieš geriant šias sultis reikėtų atskiesti virintu vandeniu arba erškėtrožių nuoviru. Burokėlių sultis galima maišyti su morkų, kopūstų, obuolių, slyvų ir spanguolių sultimis.
Sergant inkstų ligomis, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige burokėlių sultys nerekomenduojamos.
Neprisijungęs
Troja rašė:
Pasigaminti ypač paprasta ir greita. Paimkite kokius 3 šaukštus pvz., sezamų ar kanapių sėklų. Užmerkite jas nakčiai. Kitą dieną sudėkite sėklas į plaktuvą, įpilkite pradžioje mažiau vandens ir gerai suplakite.
Troja, truputį reikia info Išmirkius sėklas, jas reikia perplauti? Ar į plaktuvą pilti kartu su tuo vandenuku, kuriame jos mirko? Trys šaukštai maždaug kokiam kiekiui vandens? Ir dar
Ar būtinai reikia košti?
Ačiū
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Troja rašė:
Pasigaminti ypač paprasta ir greita. Paimkite kokius 3 šaukštus pvz., sezamų ar kanapių sėklų. Užmerkite jas nakčiai. Kitą dieną sudėkite sėklas į plaktuvą, įpilkite pradžioje mažiau vandens ir gerai suplakite.
Troja, truputį reikia info
Išmirkius sėklas, jas reikia perplauti? Ar į plaktuvą pilti kartu su tuo vandenuku, kuriame jos mirko? Trys šaukštai maždaug kokiam kiekiui vandens? Ir dar
Ar būtinai reikia košti?
Ačiū
Jeigu įmanoma, tai sėklas reikėtų nuplauti prieš merkiant, bet, pvz., sezamų sėklos labai smulkios, tai ir perplaut nėra paprasta. Aš jas merkiu neplautas, o išmirkusias su visu vandeniu, kuriame jos mirko, pilu į plaktuvą. Vandens pirmą kartą pilu tiek, kad maždaug uždengtų plaktuvo peiliukus. Jei vandens bus per daug, tai prasčiau išsiplaks. Paplaku kokią minutę, tada pripilu vandens tiek, kiek noriu, kad gautųsi to pieno, pvz., kokius 300-400 g ir vėl paplaku, kad susivientisuotų. Jei pieno reikia daugiau, tai atitinkamai, reikėtų ir sėklų daugiau merkt. Labai didelių tikslumų čia nėra, kaip pasidarysi, taip ir bus, o su laiku pamatysi, ko trūksta, ar ko per daug. Dar pridursiu, kad susiplakti jį reikia prieš pat geriant, o ne iš vakaro, ar panašiai. Laikomas suplaktas tas produktas, kaip ir panašūs (sultys, kokteiliai) praranda daug gerų savo savybių. O kanapes lengviau nuplaut, tai galima tą ir padaryt. Ir dar patarsiu, kad pirmąjį kartą gal nereikėtų darytis labai daug, nes neaišku, kaip gali į tokią naujieną sureaguoti žarnynas Gal būt neblogai būtų tokius dalykus pradėti vartoti per išeigines. Kuo nesveikesnį maistą žmogus valgė iki to, tuo labiau organizmas ir žarnynas priešinasi sveiko maisto patekimui. Bet kažko tragiško tai tikrai neturėtų būti, nes tai labai nekaltas patiekalas
O dėl košimo, tai jei nori pieno, tai košti būtina. Pirmą kartą nukošk, nuspausk ir pažiūrėk, kas ten lieka ir ar norėsi tai vartoti. Nors, pvz., kai plakuosi kviečių grūdus, tai jų nekošiu, pridedu bananą, sultingą, aromatingą obuolį, truputį vandens ir irgi gaunasi labai fainas pienelis, tik tirštesnis. Žodžiu, pasirinkimo laisvė, visiškai priklausanti nuo gamintojo
Paskutinis taisė Troja (2013-12-15 18:40:42)
Neprisijungęs
Troja rašė:
Todėl siūlau sveikatintis
tik norėčiau pridurti, kad fizinė sveikata toli gražu nėra esmių esmė Yra kai kas svarbiau, nuo ko ir reiktų pradėti. visa kita ateina savaime
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
Troja rašė:
Todėl siūlau sveikatintis
tik norėčiau pridurti, kad fizinė sveikata toli gražu nėra esmių esmė
Yra kai kas svarbiau, nuo ko ir reiktų pradėti. visa kita ateina savaime
Nuo fizinės sveikatos ir geros savijautos labai daug kas priklauso Taigi, pradėjus daugiau skirti laiko ir dėmesio tam, ką valgai ir su kuo valgai - bus tik geriau
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Nuo fizinės sveikatos ir geros savijautos labai daug kas priklauso
Taigi, pradėjus daugiau skirti laiko ir dėmesio tam, ką valgai ir su kuo valgai - bus tik geriau
nesiginčiju:) bet nemanote, kad čia tas pats, kas namą pradėti statyti nuo stogo?
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
Veronika rašė:
Nuo fizinės sveikatos ir geros savijautos labai daug kas priklauso
Taigi, pradėjus daugiau skirti laiko ir dėmesio tam, ką valgai ir su kuo valgai - bus tik geriau
nesiginčiju:) bet nemanote, kad čia tas pats, kas namą pradėti statyti nuo stogo?
Aš taip nemanau
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Aš taip nemanau
tada paklausiu suprantamiau: kodėl prireikė keisti mitybą?
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 0mėn. | 5d. |
Troja rašė:
Džiaugiuosi, kad susidomėjote. Tikiu, kad organizmo sveikata arba nesveikata nuo mitybos priklauso labiausiai, nors medikai teigia kitaip. Jie sako, kad sveikata būna tada, kai geri daug vaistų
Aš, beje, per 8 mėnesius neišgėriau nė vienos tabletės. Vaistinėje perku tiktai ekologišką dantų pastą ir daugiau nieko. Nenaudoju jokių šampūnų plaukams, nei kremo veidui.
Pritariu- 100 proc. Maistas- svarbiausias dalykas, po to seka judėjimas. O vaistai, tai žinoma "valgai" juos, o daryti tinginiui.....
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
Veronika rašė:
Aš taip nemanau
Na aš jos dabar drastiškai nekeičiu, tiesiog kažkuo papildau Kad keisti, tam reikia nemažai žinių, o pas mane, kolkas jų nėra. Taigi, visa tai ateityje. Viskam savas laikas.
Neprisijungęs
Troja rašė:
Tikiu, kad organizmo sveikata arba nesveikata nuo mitybos priklauso labiausiai
o aš manau, kad tai tik viena iš sudėtinių dalių, ne daugiau svarbi, nei kitos:)
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Vienišas Vilkas rašė:
Veronika rašė:
Aš taip nemanau
Na aš jos dabar drastiškai nekeičiu, tiesiog kažkuo papildau
Kad keisti, tam reikia nemažai žinių, o pas mane, kolkas jų nėra. Taigi, visa tai ateityje. Viskam savas laikas.
neatsakėte į pagrindinį klausimą - KODĖL?
Neprisijungęs
Vienišas Vilkas rašė:
neatsakėte į pagrindinį klausimą - KODĖL?
Atsakymas į pagrindinį klausimą:
Todėl kad, nepakankamai gerai jaučiuosi, nes neskiriu laiko pavalgymui dienos bėgyje, valgau daug kepto maisto, geriu daug kavos... Ar pakanka?
Neprisijungęs