VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Veronika rašė:
Gražios dienos visiems
Artėja savaitgalis, kol kas ramu, brendžio buteliai neskamba mano mintyse... Laukiu sveiko šeštadienio ryto
Rezgu mintis, kaip savęs nenuodijant pailsėti po įtemptos darbo savaitės.
Man nera. tik butelis galvoje ir jokios veiklos
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 17d. |
Perrin rašė:
Troja, as mityba pakeiciau pries 3m ir tai buvo mano pirmas neapgalvotas kelias i blaivybe. Neapgalvotas todel, kad tiesiog tai dariau norint ismokti sveikai maitintis, o viena is salygu buvo, nevartoti alkoholio. Klausimyne buvo toks klausimas, ko bus sunkiausiai atsisakyti per mokymus, tai as, aisku, parasiau, alkoholio
Perrin, kaip gali kelias į sveikatą būti neapgalvotas? Taip suprantu, kad esi nepatenkinta tuo savo žingsniu? Aš kai pasirinkau tą kelią, tai neatsakinėjau į jokius klausimynus ir niekas man nekėlė jokių sąlygų nevartoti alkoholio. Ir pati jų sau nekėliau, net neplanavau mesti alkoholį gerti visiškai, nes buvau susitaikiusi su mintimi, kad niekada visiškai nemesiu, kas keletą mėnesių užgerdinėsiu juodai. Tą mitybą pasirinkau su labai konkrečiu tikslu – numesti svorio, nes jo numesti jokiais būdais ir bandymasi nepavykdavo. Tiesiog neturiu nei kantrybės, nei jėgų badauti ar kaip kitaip save kankinti. O pradėjus šitą „žalią“ reikalą (žaliavalgystę ), jis mane įtraukė be kompromisų. Ir 15 kg svorio (ne viršsvorio, nes pagal KMI jo net neturėjau) per keletą mėnesių numečiau, ir visas ligas išsigydžiau, ir savijautą, nuotaiką, būseną susitvarkiau iki labai gerų rodiklių. Per visus punktus tapau visiškai kitu žmogumi. Todėl bandau nesutikti su tavo mintimi, kad tas kelias yra nekoks. Pakeitus mitybą, reikalinga kažkiek valios, kad negrįžtum prie senų dalykų. O tau, matyt, tos valios pritrūko. Na, aš labai daug domėjausi, skaičiau knygas, bendravau forumuose, kas neaišku – klausinėjau pas tuo užsiimančius ir tą reikalą gerai įvaldžiusius. Todėl man viskas pavyko iš pirmo karto, nes, matyt, dariau viską gana teisingai. Todėl rekomenduoju ir tau, Perrin, ir visiems kitiems, kurie nori labai lengvai ir laimingai gyventi be alkoholio, šitą būdą, kaip labai lengvą ir labai patikimą. Tuo labiau, kad atsikratysite ne tik alkoholio, bet ir ligų, blogos nuotaikos ir t.t.
Neprisijungęs
Sveikinu savo buvusį brolį dvynį - skorpioną įžengus į antrą mėnesį. Sėkmės tau, skorpione
Neprisijungęs
Pijus rašė:
Prisidedu prie sveikinimų, ypač sveikinu Troja, smagu skaityti tavo liudijimą, labai daug bendro yra, tik skirtumas tame, kad kai pagaunu kablį, man būna vienodai namiškiai ir visi kiti, geriu be stabdžių. Laikomės Troja ir visi kiti toliau, artėja šventės, tai maksimalių išbandymų metas. Man tai nebus lengvas metas, nes tiek darbuose, tiek namų aplinkoje bus kultūringo šventimo, šampano taurių skambėjimo ir kitokių gundančių pasiūlymų. Pasiryžęs atlaikyti, labai gaila būtų prarasti beveik pusantrų metų blaivybės, šlykštu būtų išduoti save bei artimuosius kurie jau tiki manimi.
Oi, Pijau, ir manęs nė truputėlio nestabdė tų namiškių buvimas. Tiesiog supratau, kad kankinasi jie dėl mano to alkoholizmo, bet tikrai jei norėjau prisigert, tai ir prisigerdavau. Džiaugiuosi, kad tai - praeitis. O ateinančios šventės man jokio streso nekelia, jokių išbandymų nesitikiu, nes jų tikrai negali būti ir nebus Linkiu visiems mums laikytis
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 8d. |
Troja, norėčiau paklausti kur pradėt ieškot ( tinkamos) informacijos apie žaliavalgystę.
Mat- alkoholio vartojimas kaip ir suvaldytas, bet maitinuosi tikrai netvarkingai. Dėkui Dievui, už genus, neturiu visai viršsvorio, bet turiu labai prastą virškinimą. Dėl to labai nekaip jaučiuosi.
Būčiau dėkinga jeigu "užvestum ant kelio"...
Neprisijungęs
Rita64 rašė:
Troja, norėčiau paklausti kur pradėt ieškot ( tinkamos) informacijos apie žaliavalgystę.
Mat- alkoholio vartojimas kaip ir suvaldytas, bet maitinuosi tikrai netvarkingai. Dėkui Dievui, už genus, neturiu visai viršsvorio, bet turiu labai prastą virškinimą. Dėl to labai nekaip jaučiuosi.
Būčiau dėkinga jeigu "užvestum ant kelio"...
Rita64, yra žaliavalgių forumas zaliavalgyste.lt. Turint laiko ir kantrybės, tenai galima rasti labai daug informacijos. Taip pat jau dabar gali tenai nusakyti savo situaciją ir užduoti klausimą. Atsakymai tenai būna gana profesionalūs. Pirma mano rimtesnė knyga ta tema buvo P.Sebastjanovič „Nauja knyga apie žaliavalgystę arba kodėl karvės – plėšrūnės“. Daug vertingos informacijos gavau ir gaunu iš rusiškuose portaluose talpinamos informacijos. Įsivesk į Google rusų kalba žodžius-vedinius ir surasi daug įdomių dalykų. Į savo elektroninio pašto dėžutę užsisakyk tave sudominusių mokslininkų-žaliavalgių blog‘a. Tenai taip pat yra daug video medžiagos. Bent jau aš mažiausiai pusę metų intensyviai rinkausi informaciją ir savo viduje verkiau, kaip aš gyvensiu be rytinės kavos? Vien jos atsisakyti man buvo didžiausia tragedija, o juk atsisakyti reikėjo ne vien jos. Ir baimę kėlė didžiulė nežinomybė – į kokius vandenis aš čia neriu? Bet kai atėjo mano pasirinktas starto laikas, tai visko atsisakyti nebuvo labai sunku, nes iš karto pasidarė labai įdomu. Nes nuo pirmų dienų atsirado naujų, teigiamų pojūčių, pokyčių. Jei rimtai žadi tuo užsiimti, tai turėsi įsigyti šiokios tokios įrangos. Pagrindinis dalykas yra geras, galingas plaktuvas (blenderis). Taip pat reikalinga kavamalė (ne kavai), sulčiaspaudė. Aš kai pradėjau, tai neturėjau nė vieno šio prietaiso. Po to ilgai turėjau tik plaktuvą. Jis žaliavalgiui yra viskas: ir puodas, ir keptuvė ir visi kiti gaminimo rakandai. Taip pat patarsiu, kad pradėti žaliavalgiauti reikėtų prieš vasarą, kai nuolat vis atsiranda kažkokių naujų daržovių, vaisių, uogų, yra įvairių žolių. Bet žmonės, kurie labai nori, tai pradeda ir šaltuoju metų laikų. Vasarą aš galvojau, kad žiemą žaliavalgiai neturi ką valgyti, bet iki šiol nespėju visko valgyti, kiek visko daug yra. Taip pat reikia laikytis keleto taisyklių: valgyti skaniai ir nebūti alkanam. Žodžiu, svarbiausia yra pati pradžia, o paskui vežimas ima riedėti į pakalnę su pagreičiu. Tavo vietoje dėl skrandžio problemų užduočiau klausimą tame žaliavalgių forume. Tik ten paprastai prašo patikslinti. Jei tavo nevirškinimo problema yra – kasa, ir jei jos situacija yra labai bloga, tai tokiu atveju nepatariama valgyti nevirto maisto. Bet kiekvienas atvejis individualus ir patirčių yra visokių. Šiaip tai kiek teko domėtis, tai su tokia mityba išsigydomos beveik visos ligos. Dar patarčiau tau nusipirkti dvi labai rimtas knygas – mokslininko, 20 metų žaliavalgio, kuriam dabar 80 metų, 50 metų tyrusio mitybą, studijas: T.Colin Campbell „Natūralus būdas išvengti ligų“ ir to paties autoriaus „Visuma“. Tose knygose ne žaliavalgystė yra pagrindinė mintis. Nežinau, ar po mano šio rašinio „užsivesi ant kelio“, bet žinok, kad viskas priklauso nuo to, kaip ieškosi ir kokią informaciją surasi. Parašyk, kaip seksis, nes kol kas aš čia viena tokia balta varna.
Neprisijungęs
Troja rašė:
Sveikinu savo buvusį brolį dvynį - skorpioną įžengus į antrą mėnesį. Sėkmės tau, skorpione
Labai ačiū
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 9d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 21d. |
skorpione, šiąnakt pamatęs, kad jau visas mėnuo kai esi blaivus, norėjau pasveikinti, bet paskui pagalvojau, kad geriau pasveikinsiu su metais. Juk taip greitai jie prabėgs, kad net nespėsim pastebėti... Bet, jei jau sveikinimai pasipylė, tai prisijungiu ir aš prie jų. Sėkmės :)
Neprisijungęs
Ačiū, Troja, už patarimus.
Šiaip vaisių, o vasarą ir įvairių žolių, augančių miške ir mano kieme, kokteilius jau pusę metų plaku ir geriu vietoj rytinės kiaušinienės. Tik va -bėda su kava prie pyragėlių ir vakariniais prisivalgymais.
Aš manau, kad tai prašimuša savotiška forma abstinencija. Organizmas negauna alkoholio , tai "šoka" prie maisto, kad nusiramintų.
Aš labai noriu pakeist savo mitybą. Būtinai pasidomėsiu. Dėkui.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 3d. |
Jei galima ir aš prisidėsiu prie diskusijos , mane žudo tie vakariniai prisivalgymai, baigi darbus vakare tai prisikerti ir miegot. Tai pats kai seniau vakaras be alaus ar stilinės stipresnio ne vakaras. Matyt viena priklausomybė keičia kita.
Neprisijungęs
Skorpijone su pirmu mėnesiu, linkiu dar vieno , nes daug linkėti negerai reik po truputį , lipti iš duobės.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Jei galima ir aš prisidėsiu prie diskusijos , mane žudo tie vakariniai prisivalgymai, baigi darbus vakare tai prisikerti ir miegot. Tai pats kai seniau vakaras be alaus ar stilinės stipresnio ne vakaras. Matyt viena priklausomybė keičia kita.
Aš irgi taip manau, kad organizmas , turėdamas priklausomybių, labai sunkiai nuo jų atpranta. Jei vienos atsisako - linksta prie kitos. Todėl manau, kad atsisakius baisesnės priklausomybės( alkoholio), reikia atsisakyti ir mažesnės( priklausomybės nuo maisto). Todėl klausinėju patyrusių forumiečių ir bandysiu "įkopt ir į šį kalną". Juolab, kad aš savo aplinkoje( darbinėje) turiu pavyzdį, kaip žmogus atsikratęs alkoholio , keičia mitybą ir keičiasi į gerą pusę(visom prasmėm)- tapo ramesnis, gražesnis, jam labiau sekasi. Turiu didelį norą ir aš to pasiekt. Bet kol nebuvau atsisakius alkoholio, visi kiti siekiai- buvo neįmanomi....
Neprisijungęs
Audronis rašė:
skorpione, šiąnakt pamatęs, kad jau visas mėnuo kai esi blaivus, norėjau pasveikinti, bet paskui pagalvojau, kad geriau pasveikinsiu su metais. Juk taip greitai jie prabėgs, kad net nespėsim pastebėti... Bet, jei jau sveikinimai pasipylė, tai prisijungiu ir aš prie jų. Sėkmės
ačiū už sveikinimus, labai džiaugiuosi kad mano tas užgėrimas truko tik tris paras, aišku teko atkentėti tas visas pasekmes, dabar viskas gerai, šiaip jau pusantrų metų kai einu blaivybės keliu, per kurį turėjau du užgėrimus, ir abu trumpus,geros dienos visiem.
Neprisijungęs
Troja rašė:
Perrin, kaip gali kelias į sveikatą būti neapgalvotas? Taip suprantu, kad esi nepatenkinta tuo savo žingsniu?
As cia turbut tave labai supainiojau mat kalbejau ne apie zaliavalgyste.. Kadangi dar naujoke cia esu, tai nebuvau susipazinus su tavo gyvenimo budu, t.y, kad tu zaliavalge. Spaudziu tau desine uz tokius pokycius
Mane sita mintis irgi vilioja, bet as tikrai tam dar nesu pasiruosusi. Man maitintis sveikai, tai reiske apskritai susitvarkyti savo mityba, isivesti dienotvarke, nevartoti miltiniu gaminiu, cukraus, alkoholio, mesos. As antsvorio neturiu, daug sportuoju.
O, kad neapgalvotai, tai turejau omeny ne mityba, o atsisakyma alkoholio. Kadangi tai buvo kursai apie sveika mityba, tai pasiryzau laikytis visu nurodymu ir tuo paciu isbraukti alkoholi ir "vartojamu produktu" saraso. Tai ir vadinu neapgalvotai, nes juk vistiek viduj tikejausi, kad bent jau kazkiek bus galima isgerti
Zaliavalgyste duomiuosi ir man aiskiau negu aisku, kad pasukus tokiu keliu turbut net minciu apie alkoholi nebekyla. Kadangi as ne sitam kely, tai man nuo "sveikos mitybos" iki "siandien isgersiu taure (buteli) vyno" teskiria tik mintys ir valia..
Maniskis vakar atsidare viena alaus buteli, kita, as per ta laika isgeriau buteli Vytauto ir puoda metu arbatos Atsilaikiau kazkaip..
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 9d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 21d. |
Perrin rašė:
<...>Maniskis vakar atsidare viena alaus buteli, kita, as per ta laika isgeriau buteli Vytauto ir puoda metu arbatos :) Atsilaikiau kazkaip..
Na va, pasirodo galima pakeisti alkoholį kitokiu gėrimu. Kaip savimi didžiavausi, kai pirmą kartą per kažkokį susiėjimą vietoj to, kas siurbčiočiau alų, ramiai gurkšnojau sultis... :) Bet ir reikia savimi didžiuotis, nes iš tokių mažyčių pergalių susideda blaivus gyvenimas.
Neprisijungęs
Skorpione-su vieno menesiuko tortadieniu.
Neprisijungęs
Georgijus ir Aleksa sykiu nevartojantys sveikinu.
Neprisijungęs
Sveikinimai Aleksai ir Georgijui su trijų mėnesių blaivaus gyvenimo;)
Neprisijungęs
sveiki nematau plepanciu pabandysiu monologa. Pries kiekvienas sventes truputi vazineja stogas.Laisvo laiko ziema daugiau hobio kaip ir neturiu.Galiu pasakyt gelbeja internetas neseniai isivedziau. Labai megstu vazinet su masina cia man irgi naujienasiamet pakeiciau darba daede valkataut po statybas.Nekenciu rutinos todel visur stengiuos paivairint net ir nuobodzius dalykus.Paraykit kaip jus leidziat laisvalaiki gal ka pavogsiu sau
Neprisijungęs
Mano laisvalaikis daugiausia vyksta eksprontu, turim laisvo laiko ir sėdam važiuojam į kokį nors renginį ar koncertą ,ar kino filmą. Šiaip mano darbas yra suderintas su hobiu, nu man asmeniškai nepatiko dirbti kažkam kitam. Mane žlugdė. Daug laiko praleidžiu prie kompo.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 8d. |
Priminimas:Šiandien paskutunė diena išsiųsti savo pageidavimus dėl dovanėlių Kalėdų seneliui.Nuo rytojaus laiškų- norų išpildymas negarantuojamas,galit gauti kas papuola.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 3mėn. | 28d. |
Nerūkau | 0m. | 4mėn. | 15d. |
Jeronimas rašė:
Priminimas:Šiandien paskutunė diena išsiųsti savo pageidavimus dėl dovanėlių Kalėdų seneliui.Nuo rytojaus laiškų- norų išpildymas negarantuojamas,galit gauti kas papuola.
Jauč liksiu be dovanų Nežinau ko noriu, o ir gera nelabai buvau...
Neprisijungęs
kaledu seneli siamet stengiausi buti sau ir kitiems geras maziau pykau pavydejau pletkinau prasau atnesti dovanu nauju draugu adresu
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 3mėn. | 11d. |
Mielas Kaledų seneli!
Aš jau beveik aštuoni mėnesiai,kai nebegeriu.Stengiuosi būti geresnė,pakantesnė,nuolankesnė.Labai prašau,atimk iš manes cigaretes ir padaryk taip,kad niekada nenorėčiau rūkyti.Daugiau nieko neprašau.
Neprisijungęs