VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 7d. |
žvejys rašė:
Kažkaip liūdnoka niekas nenori bendrauti, visiems geri.
Būna įvairiai. Ir geriau ir blogiau. Mano nuotaika tikrai svyruoja, būna ir labai negera, bet kai susitelkiu į situaciją, kaip jausdavausi po išgėrimų, iš karto pasijuntu geriau jau vien dėl to, kad esu blaiva.
Tiesiog reikia sau kartoti šią paprastą tiesą- : blaivam geriau , negu neblaiviam. O kadangi kartojimas- mokslų motina, tai ir kartokim. Tai tarsi teigiama afirmacija, kuri padeda.
Visos gyvenime pasitaikančios sunkios situacijos išsisprendžia žymiai lengviau, kai negeri. Blogų situacijų bus iki gyvenimo pabaigos. Net ir turint labai ilgą blaivybės stažą, jos- neišvengiamos.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 2d. |
Imu neatlaikyt kritikos , nes matau kad kas truputį blaivybės stažo turi taip ir laukia tiesiog stumia pradedantį kad užgertų po to auforija .
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 8d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 20d. |
žvejy, kur čia taip? Forume?
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 7mėn. | 16d. |
žvejys rašė:
Imu neatlaikyt kritikos , nes matau kad kas truputį blaivybės stažo turi taip ir laukia tiesiog stumia pradedantį kad užgertų po to auforija .
žvejy, mano nuomone, tai mes čia esame visi pakankamai draugiški ir bent jau piktai, tai tikrai niekas nieko nekritikuoja. Gal ką nors tu ne taip supratai. Na, o tavo blaivybės stažas tai ne toks jau ir "truputis" - po keleto dienų trečias mėnuo prasidės. Manau, kad mes visi džiaugiamės kitų forumiečių blaivybe ir tikrai nieko nekritikuojam. Aš džiaugiuosi net keliomis dienomis, kai pamatau, kad pas ką nors tik tiek jų yra, bet suprantu, kad žmogus daro gerus žingsnius ir turi šansų, kad tos kelios dienos virs mėnesiais ar net metais. Todėl neužsigauk be reikalo ir rašyk čia ir toliau mums, kaip tau sekasi ir kaip jautiesi
Neprisijungęs
Artaz rašė:
Na o ilgiau negėrę, pajutę blaivaus gyvenimo kaifą, tuo gyvenimu mėgaujasi, toliau gerina tą gyvenimo kokybę (pvz. aš dalyvauju arbatos judėjime, Troja mėgaujasi žaliavalgyste...) ir tai it tokios malonios lenktynės be finišo (yra tokia audio pasaulyje apibūdinimas - hi-end).
Labai tam pritariu. Blaivybė neturėtų būti absoliutus ir vienintelis tikslas. Blaivybė turėtų būti laiptelis, nuo kurio atsispyręs, patektum į visomis prasmėmis kokybiško gyvenimo platybes. Blaivybė turėtų būti ne galutinis tikslas, bet įrankis
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Čia tikrai niekas nieko nekritikuoja. Manau-priešingai, supranta, palaiko. O forumiečiai su ilgesniu blaivybės stažu-vertybė, nes turi daugiau patirties, iš jų galima pasimokyt. Aš tą ir darau, ir stengiuosi neatsilikt.
Tikrai, nereikia įsižeist( net nesupratau dėl ko)......
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 3mėn. | 27d. |
Nerūkau | 0m. | 4mėn. | 14d. |
žvejys rašė:
Man šiandien blogai Net bendraut nesinori, bet žinau, jai liksiu viena susisukusi su savo savigrauža - neatlaikysiu. Toks nerimas, kad net smaugia. Darbai krenta iš rankų, nerandu sau vietos. Atrodo lyg kas sėlina iš paskos ir bamba: to nepadarei, šito nepadarei...
Neprisijungęs
Va ir man tokia būsena , kažkaip trūksta to man bendravimo su tais pačiais , turinčiais tą ligą, truputį nesiseka kitur , dar tos dienos trumpos , negaliu išeit žvejot nes pas mus ribotai galimą prieit , vėgėlės gi eina , o su kompanija , žinot nebūk kur geriama, o tokių kas negeria nėra , valios anto alkoholio neturiu.
Neprisijungęs
Gerai,kad nors rašai,bjauri būsena pilnai tave suprantu,net ir ilgesni laiką negeriant būna nuotaikų kaita,tačiau reikia kapstytis iš to palengva,po truputi,nes vistiek blogiau yra ,kai geri ,tada išvis tarp dangaus ir žemės,o juk ir saves nekenti girtos,kartą supratai,vadinasi jau kelio nėra atgal.Tikrai jausies geriau po kiek laiko,tik mėgink pagert vitaminų nervų sistemai stiprinti
Veronika rašė:
žvejys rašė:
Man šiandien blogai
Net bendraut nesinori, bet žinau, jai liksiu viena susisukusi su savo savigrauža - neatlaikysiu. Toks nerimas, kad net smaugia. Darbai krenta iš rankų, nerandu sau vietos. Atrodo lyg kas sėlina iš paskos ir bamba: to nepadarei, šito nepadarei...
Neprisijungęs
nereikia tos valios jei rimtai,reikia suprast,kad anksčiau ar vėliau save pražudysi galutinai, jei gersi,juk mirtis gali but ne tik fizinė,mačiau prasigėrusiu žmonių,vaikščiojančių -gyvų lavonų,kuriems egzistencija yra išmaldos prašymas stikliukui,o tas ateis neišvengiamai toliau geriant.Geriau laikykimės,kaip įmanoma,kol dar nepragėrėm paskutinio žmogiškumo lašo!
žvejys rašė:
Va ir man tokia būsena , kažkaip trūksta to man bendravimo su tais pačiais , turinčiais tą ligą, truputį nesiseka kitur , dar tos dienos trumpos , negaliu išeit žvejot nes pas mus ribotai galimą prieit , vėgėlės gi eina , o su kompanija , žinot nebūk kur geriama, o tokių kas negeria nėra , valios anto alkoholio neturiu.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 0mėn. | 16d. |
Nerūkau | 10m. | 0mėn. | 9d. |
Visiškai teisingai. Vartojant kelias eina tik į nuokalnę, pas ką stačiau, pas ką ne taip stačiai. Bet dar negirdėjau, kad būtų atvirkščiai. Tad čia ir yra pasirinkimas: nereikia iliuzijų ir savęs apgaudinėjimo - jei laksim, finalas liūdnas. Ir "konteineris" - tai ne baisiausia. O mes čia pasirinkom teisingą kelią. Nors pradžia sunki, bet perfrazuojant patarlę apie moxlą, galima drąsiai sakyti: "metimo gerti šaknys karčios, tačiau vaisiai saldūs". It's true! :-)
Neprisijungęs
Man konteineris - baisiausia Graužiu šaknis, nes vaisių dar reiks šiek tiek palaukti
Šiandien daug geriau, nors ir lyja, bet sieloj kažkaip šviesiau. Pamažu pradedu dėliotis darbus, užduotis... Svarbiausia - nepersistengti, nes kaip užsimoju, paskui nespėju ir... nusiviliu... Vis stengiuosi įsisąmoninti - pamažu, pamažu, mažais žingsneliais...
Neprisijungęs
Atsargiai su darbais, nepersistenk, nepamiršk, kad reikia ir pailsėti. Jei pavyksta kažką planuotis geriau susidėliok mažiau darbų, o juos padarius save pagirk, kaip puikiai susitvarkei :)
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Man konteineris - baisiausia
Graužiu šaknis, nes vaisių dar reiks šiek tiek palaukti
Šiandien daug geriau, nors ir lyja, bet sieloj kažkaip šviesiau. Pamažu pradedu dėliotis darbus, užduotis... Svarbiausia - nepersistengti, nes kaip užsimoju, paskui nespėju ir... nusiviliu... Vis stengiuosi įsisąmoninti - pamažu, pamažu, mažais žingsneliais...
Vakar skaičiau vieno psichoterapeuto straipsnį apie depresiją. Jis teigia, kad žmonės vartojantys alkoholį( ar vartoję, ar turintys polinkį) yra daug labiau linkę į depresiją. Paanalizavau savo savijautos kaitą-ir sutinku, kad tai tiesa.
Vadinasi reikia atsižvelgt į tai kaip jautiesi ir laikytis savikontrolės. Tiesiog niekur nepersistengti, daugiau pagulėt, pamiegot, mažiau bendraut. Darbus padarysi vėliau, ir tempas bus spartesnis ir rezultatai geresni.
Neprisijungęs
Gaila,kad jis dingo:(jausdavau dažnai, kad jis būdavo geros nuotaikos ir palaikantis visus.Atsirask Skorpionai!!!
Audronis rašė:
skorpionas, kur prapuolei? Kaip sekasi? Negražu taip nuo kolegų slapstytis
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 3mėn. | 10d. |
Tikrai labai truksta Skorpiono.Bet manau,kad jam dar sunku.Ačiū Dievui neseniai buvo pasirodęs,o tai jau visokios negeros mintys lindo į galvą.Kartais taip pripranti prie žmonių,kad jų nebuvimas(nesvarbu,kad virtualiame pasaulyje)jau kažkokias negeras nuotaikas kelia.
O va del tų persitempimų tai dabar galiu pripažinti,kad tikrai negalima persitempti.Pradžioj blaivybės fizinis darbas man labai padėjo,o vat dabar jau nieko nebespėju ir sekmadienį pajaučiau,kad nuotaika blogėja,nežinau kas darosi,nieko nespėju ir mintys pradėjo suktis ten kur visai nereikia.Bet gerai,kad žinau kaip elgtis ir ką daryti,kad tas mintis nuvyt,Bet ojojoj kaip negera buvo.O atrodė,kad aš jau ramiai galiu gyventi.NĖ VELNIO.
Tad linkiu but atsargiai Veronika ir stiprybės,jos labai reikės.Bet kai pamatysi rezultatą,oi kaip gera bus.
SĖKMĖS!
Neprisijungęs
viera rašė:
Tikrai labai truksta Skorpiono.Bet manau,kad jam dar sunku.Ačiū Dievui neseniai buvo pasirodęs,o tai jau visokios negeros mintys lindo į galvą.Kartais taip pripranti prie žmonių,kad jų nebuvimas(nesvarbu,kad virtualiame pasaulyje)jau kažkokias negeras nuotaikas kelia.
O va del tų persitempimų tai dabar galiu pripažinti,kad tikrai negalima persitempti.Pradžioj blaivybės fizinis darbas man labai padėjo,o vat dabar jau nieko nebespėju ir sekmadienį pajaučiau,kad nuotaika blogėja,nežinau kas darosi,nieko nespėju ir mintys pradėjo suktis ten kur visai nereikia.Bet gerai,kad žinau kaip elgtis ir ką daryti,kad tas mintis nuvyt,Bet ojojoj kaip negera buvo.O atrodė,kad aš jau ramiai galiu gyventi.NĖ VELNIO.
Tad linkiu but atsargiai Veronika ir stiprybės,jos labai reikės.Bet kai pamatysi rezultatą,oi kaip gera bus.
SĖKMĖS!
Ačiū
Neprisijungęs
Taip tik mažais žingsneliais tikslo link, aš tai pat pajutau blaivybės skonį ir pirmį , ta darau ,kita pradedu metu , pradedu nauja , rezultatas skaitliukas iš naujo. Laikykis Veronika, pagalba visad čia rasi.
Neprisijungęs
Ei, skorpionas, kad man neatsiliepi, tai tiek to, bet kai moterys kviečia neatsišaukti, jau nei šis nei tas ;)
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Ei, skorpionas, kad man neatsiliepi, tai tiek to, bet kai moterys kviečia neatsišaukti, jau nei šis nei tas
Taip, taip, aš irgi norėčiau, kad skorpionas atsilieptų ir sugrįžtų pas mus.
Neprisijungęs
Žuvis, matau vis prisijungi, bet nieko neparašai. Kaip einasi?
Neprisijungęs
sveikinimai sukaktuvininkam,šaunuoliai,vejuosi jus,bet nenoriu nei pavyti nei aplenkti,geriau keliaukime drauge.
Paskutinis taisė skorpionas (2013-11-30 14:01:44)
Neprisijungęs
Sveikinu, Žvejy, su dvejais mėnesiais blaivybės
Neprisijungęs
Dėkui.
Neprisijungęs
Oba... Tarp sukaktuvinikų tai nesimatė... žvejy, sveikinu! Ir toliau taip!
Sveikinimai visiems sukaktuvininkams :)
Neprisijungęs