VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Abejoju kad negėrimas truputi lengviau... kavukės ir sūreliai???
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 3mėn. | 28d. |
Nerūkau | 0m. | 4mėn. | 15d. |
Negeriant man tikrai lengviau gyvent. Pasiklydęs, žalios arbatos, kavos tu rytais negeri
Neprisijungęs
Pasiklydes rašė:
Abejoju kad negėrimas truputi lengviau... kavukės ir sūreliai???
Buvo ir geriant gerų dalykų,bet negeriant persvara didėja.Kavukės ir sūreliai ?Nuo jų nedurnėju.ALus gerai,bet taip jau išeina,kad niekaip nesigauna du trys bokalai ir gan .Stabdžiai neveikia,nors tu ka.Kiek bandžiau,niekaip.Skaitau,ką rašai ir kažkaip man viskas labai pažystama.
Neprisijungęs
Man taip pat kaip Bebrui. Alkoholiu gydžiau (ir turbūt dar nekartą gydysiu) depresiją, dėl kurios ir pradėjau gert. Negerdama euforijoj neskraidau. Tik šiek tiek su sveikata geriau, nešokinėja spaudimas, negraužia refliuksas.
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Man taip pat kaip Bebrui. Alkoholiu gydžiau (ir turbūt dar nekartą gydysiu) depresiją, dėl kurios ir pradėjau gert. Negerdama euforijoj neskraidau. Tik šiek tiek su sveikata geriau, nešokinėja spaudimas, negraužia refliuksas.
Vaistai nuo depresijos-nors kartą per dieną pasiūst ką nors po velniu-garsiai,pervažiuot per raudoną švies ą skaniai nusispjaut viešoj vietoj ,neskaityt delfių-tik komentarus,klausyt muzikos kuriTAU patinka, ,galvot,kad ryt tikrai bus geriau, visai nežiūrėt televizoriaus,nesukt galvos kas pasauly daros.Griežtai draudžiama pykt ant savęs,ant kitų būtina.Vaistus naudot po truputi,bet pastoviai.Pagerėjimas pasijaučia įvairiai-vieniem greičiau,kitiems ne taip greitai.Sveikimo metu griežtai draudžiama vartot alhogolį.Daryk ką nori tik negerk.Man padeda
Neprisijungęs
alikas rašė:
.Daryk ką nori tik negerk.Man padeda
Teoriškai žinau ką daryt. Bet pabandyk "nesukt galvos". Mintys toks sunkiai kontroliuojamas dalykas. Pavydžiu dzindzilistam, kurie sugeba gyvent nesigilindami į visokias gyvenimo prasmes. O 5 metai depresijos taip išvargina, kad nebežinai ko griebtis. Toks šlykštus vidinis skausmas, kuris praeina tik miegant. Arba išgėrus. Tik bėda, kad išsiblaivius būna dar blogiau. Kol tą supranti, praeina šiek tiek laiko eksperimentuojant
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 9d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 21d. |
Bebras rašė:
Nors žinutė skirta ne man, bet noriu išsakyti savo nuomonę bendrai visiems forumiečiams. Gerai, kad jums užteko tik mest gerti ir viskas susitvarkė. Giriatės kelionėm, draugais, mėgstamu darbu, važinėjat su džipais, lankot sportą ir turbūt babkes semiat kibirais nes juk negeriat. Dar spėju turit krūvas meilužių ir gerbėjų kurie geibsta nuo jūsų esybės nes juk nebegeriat.<...>
Kažką tu čia supainiojai... Jei būtum atkreipęs dėmesį, tai kelionėmis po kelis kartus per metus dažniausiai giriasi emigrantai, tiksliau emigrantės. Apie džipus rašė vis dar savo kelio ieškantis forumietis. Tiesa jo kažkaip forume nesimato paskutiniu metu, tai gal ir neaptarinėkim...
Sunku, ypač pradžioje, būna daugeliui. Apie save nemažai rašiau, kaip buvo sunku ir su finansais, ir psichologiškai, ir krūvas problemų dar reikėjo spręsti. Visa esmė yra ne pinigų sėmime kibirais, o požiūryje į tai ką turi. Jei išmoksti džiaugtis, kad ir mažais laimėjimais, tai ir gyvenimas spalvingesnis pasidaro.
Jei tau reikia psichiatrinio (medikamentinio) gydymo, tai reikėtų tam ir pasiryžti. Suprantu, kad jokio kaifo ratus ryti, bet pirmą žingsnį vis tiek pačiam reikia padaryti. Geriau pačiam...
Blaivybė pati savaime neišsprendžia visų problemų, ji suteikia galimybę jas išspręsti. (Iš SOS sveikimo įrankių)
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Negeriant man tikrai lengviau gyvent. Pasiklydęs, žalios arbatos, kavos tu rytais negeri
Geriu žalia kai pachmielo nėra, arbata labai fainai, bet pramušti pachma nors kibiras arbatos nepadės, bet alaus pora bonkiu iškart...
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 11mėn. | 2d. |
Kas čia mano kad giriuosi - taip tikrai nėra. Tai kad nustojau gerti, nereiskia, kad gyvenimas pats susiklostė staiga labai gerai. Taciau Bebras teisus, gėrimas yra tik simptomas. Ir aš nuo vaikystes esu jautri, bijau žmonių, labai pergyvenu dėl smulkmenų, nepasitikiu savimi nes turiu žema saviverte. Pirmi metai nustojus gerti nebuvo rožėmis kloti, perėjau pykti ir nerimą. Bet aš nelaukiau kol viskas susidelios. Aš bandžiau dirbti su savimi, kas tikrai nelengva. Bet po ilgo laiko, pakeičiau darbą. Ėmiau skambinti draugams kurie buvo ir užmiršę kas aš. Vaikščiojau į AA. Ėjau per žingsnius. Bandžiau save pažinti. Gyvenimas geresnis nei buvo.
O dėl kelionių, tiesiog atsakiau į klausimą ką jau tokio veikiu :-)
Neprisijungęs
Kai siaučia tokie šalčiai, gelbsti sena patikrinta priemonė - stipri trauktinė! Na tai būkit sveiki, makt!
Neprisijungęs
Chebra, radau išeitį nuo visų problemų - tereikia gerai įkalti ir viskas kaip per sviestą. Nei kokių depresijų, nei kokių baimių, nei kokių parkių, nei kokių nors sudėtingų problemų gvildenimų. Tik pakili nuotaika. Na o jūs ten žiūrėkit per daug nenusiblaivėkit. O tai jau susišnekėt neina per tas jūsų skelbiamas aukštas materijas. Ok lekiu, chebra. Laukia nauja stiklinė puikios trauktinės, oi lyyyylia
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 11mėn. | 26d. |
Nerūkau | 19m. | 0mėn. | 12d. |
Ach tu vargeli... Vėl prasidėjo... dabar jei neatsakysi - liksi kaltas kad ignoruoji geriančius, atsakysi - ai ką jūs blaivuoliai suprantat bus... ir vėl kaltas. Na jaei ne dabar, taip po kelių dienų.
Bebre Bebre...
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Ach tu vargeli... Vėl prasidėjo... dabar jei neatsakysi - liksi kaltas kad ignoruoji geriančius, atsakysi - ai ką jūs blaivuoliai suprantat bus... ir vėl kaltas. Na jaei ne dabar, taip po kelių dienų.
Bebre Bebre...
Marijau, nu ką tu čia laužais kaip cielka. Tau tai nebūdinga. Atsakysi, neatsakysi, kaltas, nekaltas. Koks po velnių skirtumas. Jei jau geriam tai geriam. Man jau atėjo metas varyt pirkt dobavkės, bet jei nusipirksiu tai boba užuos ir pagrasins skyrybom. Bet dabar galvoju gal pofig, aš juk noriu gerti.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Marijau, nu ką tu čia laužais kaip cielka. Tau tai nebūdinga. Atsakysi, neatsakysi, kaltas, nekaltas. Koks po velnių skirtumas. Jei jau geriam tai geriam. Man jau atėjo metas varyt pirkt dobavkės, bet jei nusipirksiu tai boba užuos ir pagrasins skyrybom. Bet dabar galvoju gal pofig, aš juk noriu gerti.
Gal darykim kaip kiekvienam geriau atrodo, bičiuli. Tikrai nesiruošiu gert, o tu spręsk pats. Labai tik neįsibanguok, juk viską žinai kas vėliau bus. Sėkmės, bro...
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Gal darykim kaip kiekvienam geriau atrodo, bičiuli. Tikrai nesiruošiu gert, o tu spręsk pats. Labai tik neįsibanguok, juk viską žinai kas vėliau bus. Sėkmės, bro...
Aš nesiūlau tau gert, nu čia būtų netaktas žmogui po 10 m. pasiūlyt išgert. Čia aš save drąsinu. Supranti, mane boba laiko "ant trumpo pavadžio" labai bijau skyrybų. Bet jei jau taip atsitiks, kad išsiskirsim tai patikėk, tada pilsiu be sustojimo ir forumams jau nebus nei jėgų nei laiko. Na bet kol skyrybos neįvyko o gal ir neįvyks tai bandau kabintis į gyvenimą tsakant
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Aš nesiūlau tau gert, nu čia būtų netaktas žmogui po 10 m. pasiūlyt išgert. Čia aš save drąsinu. Supranti, mane boba laiko "ant trumpo pavadžio" labai bijau skyrybų. Bet jei jau taip atsitiks, kad išsiskirsim tai patikėk, tada pilsiu be sustojimo ir forumams jau nebus nei jėgų nei laiko. Na bet kol skyrybos neįvyko o gal ir neįvyks tai bandau kabintis į gyvenimą tsakant :)
Tai ant kaktos gi štampo nėr kad negeriu, būna kad pasiūlo, kas čia tokio...
Dėl tavo ir moteriškės santykių, na čia man iš šalies taip šviečiasi, kad nors tu ir lyg bijai, bet kažkas viduj tavęs tiesiog labai tiesiai raunasi link skyrybų. Kad gautų laisvę gert, naikint save.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Dėl tavo ir moteriškės santykių, na čia man iš šalies taip šviečiasi, kad nors tu ir lyg bijai, bet kažkas viduj tavęs tiesiog labai tiesiai raunasi link skyrybų. Kad gautų laisvę gert, naikint save.
Deja, tu teisus šioje vietoje. Dėl laisvės gavimo.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 3d. |
O tau reik tokios laisvės? Tau ne gaila žmonos ? Ji turi jausmus ir nori gyvent , lyyyylia trauktinė , čia jausmai? Čia gyvenimas?
Kaip manai ko aš čia trinuos? Tam , kad leisčiau gyvent , turėt jausmus dideliam būriui savo artimų , lyyyyyyylia trauktinė buvo mano gyvenimas, kuris juos žudė, ar aš žmogžudys?
Neprisijungęs
žvejys rašė:
O tau reik tokios laisvės? Tau ne gaila žmonos ? Ji turi jausmus ir nori gyvent , lyyyylia trauktinė , čia jausmai? Čia gyvenimas?
Kaip manai ko aš čia trinuos? Tam , kad leisčiau gyvent , turėt jausmus dideliam būriui savo artimų , lyyyyyyylia trauktinė buvo mano gyvenimas, kuris juos žudė, ar aš žmogžudys?
Dar ne žmona. Ji turi jausmus ir nori gyvent. Pala, pala, aš gi nelaikau jos pririšęs prie radiatoriaus. Ji suaugęs žmogus, neturim nei vaikų nei turtinių įsipareigojimų. Gali susikrauti manatkes nors ir tą pačią dieną. Bet nesikrauna, gal kažką man jaučia, bala žino. Dabar apie laisvę. Matai, žmogų valdyt galima tada, kai jis turi ką prarast. O aš nenoriu prarast saviškės. Nu ir gaunasi kaip sakoma viena šikna dviejų kėdžių neužsėsi. Supranti apie ką aš? Norisi ir merginą turėt ir pagert. Bet taip amžinai nebus. Arba mergina arba gėrimas. Nu va taip ir blaškausi. Protu suvokiu, kad jei prarasiu merginą, tada bus visiška laisvė ir kasdienis pylimas be jokių stabdžių. Bet taip pat suvokiu ir tai, kad nenoriu nueit alkoholinės degradacijos keliu iki pat konteinerių. Paini situacija.
Neprisijungęs
Į ką tu atsiremsi kai tau bus sunku , kai ligos pradės pult, nu pagaliau ar nenori kad ir vakare nuvažiuot į filmą ir pasėdėt kavinukė , turėt draugą ištikimą , Gal per riebiai pasakiau draugą , bet suprask žmona pirmas žmogus su kuriuo daliniesi viskuo, nesvarbu vedes ar ne , tai nieko nekeičia , santykiai svarbu. Dabar , kai geri tai tik tau atrodo , kad nuskriaustas , bet kai pagyvensi pamatysi , kad kitaip , žinoma dar neviskas numest gert , pasikeist pačiam yra svarbu.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 8mėn. | 9d. |
Nerūkau | 16m. | 8mėn. | 21d. |
žvejys rašė:
Į ką tu atsiremsi kai tau bus sunku , kai ligos pradės pult, nu pagaliau ar nenori kad ir vakare nuvažiuot į filmą ir pasėdėt kavinukė , turėt draugą ištikimą , <...>
Kai gėrei ar labai rūpėjo kas bus kažkada? Į ką ligoje ar senatvėje atsiremsi? Bent man kablį pagavus rūpėdavo tik kur, kaip ir kad nepritrūktų. Kokios dar ten „atramos“, kavinukės, filmai ir draugai, kad tik į gerklę greičiau susiversti...
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Kai gėrei ar labai rūpėjo kas bus kažkada? Į ką ligoje ar senatvėje atsiremsi? Bent man kablį pagavus rūpėdavo tik kur, kaip ir kad nepritrūktų. Kokios dar ten „atramos“, kavinukės, filmai ir draugai, kad tik į gerklę greičiau susiversti...
Skaitydamas galvoju, va Pasiklydes apsireiškė. Po to žiūriu, čia gi Audronis. Panašios mintys
Neprisijungęs
Audronis rašė:
žvejys rašė:
Į ką tu atsiremsi kai tau bus sunku , kai ligos pradės pult, nu pagaliau ar nenori kad ir vakare nuvažiuot į filmą ir pasėdėt kavinukė , turėt draugą ištikimą , <...>
Dėl to ir noriu atitraukt žmogų nuo nelaimės, aišku kad taip buvo , bet dabar kitaip.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Į ką tu atsiremsi kai tau bus sunku , kai ligos pradės pult, nu pagaliau ar nenori kad ir vakare nuvažiuot į filmą ir pasėdėt kavinukė , turėt draugą ištikimą , Gal per riebiai pasakiau draugą , bet suprask žmona pirmas žmogus su kuriuo daliniesi viskuo, nesvarbu vedes ar ne , tai nieko nekeičia , santykiai svarbu. Dabar , kai geri tai tik tau atrodo , kad nuskriaustas , bet kai pagyvensi pamatysi , kad kitaip , žinoma dar neviskas numest gert , pasikeist pačiam yra svarbu.
Nu neee. Sutuoktinis nebūtinai yra tas, kuriam viską gali pasakyt. Mano vyras paskutinis viską sužino. Jei išvis sužino.
Neprisijungęs
Nieko nesakau , būna pernai "buvau" pamiršes pasakyt , kad nusipirkau vieną daiktą , tai mėnesį "garso lempą" buvo perdegus, o dar du revizijos po sandėlius buvo ir tie klausimai "iš kur ? ", "kada pirkai?". Na , bet vis geriau nei , kaip seniau "na velnie vėl prisprogai" .
Neprisijungęs