VšД� "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД� "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#1326 2015-09-10 08:10:40

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Re: Girtos naktys

Veronika rašė:

Pasiklydęs, atvaryk pas mane į svečius, reik langus valyt wink niekaip neprisiruošiu sad

Gera minti mestelėjai, balkono stiklai mano baisūs, tik va neturiu to įrankio kuris gražiai lygiai nubraukia šlapia stikla, o su skuduru mozuoti prastas sumanymas... Kitas dalykas manes laukia bjaurus ir sunkus darbas plauti skalbti kilima, nėra jis labai didelis kažkur 180x120, bet tiesiog nulaistytas alumi, apvemtas keleta kartu, tai tiesiog šlykštu bet niekur nedingsi... hmm

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

2015-09-10 08:10:40

Google

#1327 2015-09-10 08:24:07

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  10m.  0mėn.  7d. 
Nerūkau  10m.  0mėn.  0d. 

Pasiklydęs, juk šiandien pradeda mokėti pensijas/pašalpas. Kokios gi dar finansinės problemos?

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#1328 2015-09-10 08:26:58

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  3mėn.  18d. 
Nerūkau  0m.  4mėn.  5d. 

Artaz rašė:

Pasiklydęs, juk šiandien pradeda mokėti pensijas/pašalpas. Kokios gi dar finansinės problemos?

Šššš, gal žmogus nusprendė pagyventi blaiviai wink

Neprisijungęs

#1329 2015-09-10 08:27:27

Pasiklydes
Senbuvis

Artaz rašė:

Moka dabar atrodo neįgalumo išmokas ir socialines pašalpas 10 diena, mano išmokos kažkur būna apie 20 diena tik, taip kad deja deja.... Aišku ši mėnesi 20 diena kiek mačiau bus sekmadienis, tai klausimas ar anksčiau ar vėliau perves i sąskaita, bet kokiu atveju šia savaitę plikas basas...

Neprisijungęs

#1330 2015-09-10 12:36:50

Bebras
Senbuvis
Registravosi: 2015-06-17
Žinutės: 794

Nu chebra kas geriat? Ką tu, fantastika, koks oras, saulėta, pasaka. Pušys ošia, pasistačiau starkos, gyvenimas smile

Neprisijungęs

#1331 2015-09-10 12:42:37

Pasiklydes
Senbuvis

Kaip tyčia negeriu šiandien, kas dėl oro gryna tiesa, sako ateina po truputi Bobų vasara, bus kai kur iki +22 šilumos, beveik jokio lietaus, na gal tik sekmadieni, gal ir nieko dar gamtoje pagerti kai taip faina saulėta, tik kad dabar finansai dainuoja romansus... smile

Neprisijungęs

#1332 2015-09-10 12:53:19

Bebras
Senbuvis

Gaila, nu velniai nematė, gersiu vienas. Blemba atsisėdau po kvepiančia pušim, žiūriu į pravažiuojančius traukinius, baigiu išmaukt pirmus 200g starkos. O kiek dar laukia, xe xe big_smile Ir zakusono pasiėmiau. Viskas kaip turi būti. Va čia tai gėris, juk dėl to ir gyvent galim. Ei blaivininkai, meskit tas žvakes ir maldaknyges, varykit gert, pražilsit nuo blaivybės ir nervų, stresų big_smile

Neprisijungęs

#1333 2015-09-10 13:11:43

Smiltis123
Senbuvis
Registravosi: 2014-12-30
Žinutės: 157

Nerūkau  25m.  6mėn.  10d. 

Senokai jau čia buvau,bet paskaičius Jūsų Bebrai ir Pasiklydęs raginimus gerti, įkalti ir pan savaime ateina mintis kokiam jaunimo projektui "Viską perskaitykit ir negerkit, nes bus kaip jiems..."

Jei negali pakeisti pasaulio-keisk požiūrį...

Neprisijungęs

#1334 2015-09-10 13:30:33

Pasiklydes
Senbuvis

Smiltis123 rašė:

Senokai jau čia buvau,bet paskaičius Jūsų Bebrai ir Pasiklydęs raginimus gerti, įkalti ir pan savaime ateina mintis kokiam jaunimo projektui "Viską perskaitykit ir negerkit, nes bus kaip jiems..."

Na manau dauguma kurie čia eina gerti kartas nuo karto, o tokių netrūksta, tai jų raginti net nereikia, tik paskui akių net nerodo, sugryžta po kurio laiko tipo "atnaujintais" skaitliukais... Keista ko čia gėdytis kai jau išgėrę būna? Tada matyt forumo jau nebereikia.. smile  Tuom mes su Bebru ir skiriamės, kad mums dzin kokioje būsenoje galima atvirauti, bendrauti, kai kiti ten "vtycharia" liurlina...

Neprisijungęs

#1335 2015-09-10 13:56:24

Smiltis123
Senbuvis

Bet niekaip neįžvelgiu to atviro rašymo apie gėrimą prasmės...Na,geriat,tai geriat,nieko nuostabaus,tai Jūsų reikalas.Kam čia visam pasauliui apie tai skalambyti?
Visi turbūt labiau nustebtų,jei rašytumėt apie tai,kaip negeriat... smile

Pasiklydes rašė:

Smiltis123 rašė:

Na manau dauguma kurie čia eina gerti kartas nuo karto, o tokių netrūksta, tai jų raginti net nereikia, tik paskui akių net nerodo, sugryžta po kurio laiko tipo "atnaujintais" skaitliukais... Keista ko čia gėdytis kai jau išgėrę būna? Tada matyt forumo jau nebereikia.. smile  Tuom mes su Bebru ir skiriamės, kad mums dzin kokioje būsenoje galima atvirauti, bendrauti, kai kiti ten "vtycharia" liurlina...

Neprisijungęs

#1336 2015-09-10 14:01:45

Pasiklydes
Senbuvis

Tai kad tarkim Bebras ilgai gana rašė kaip negeria, kokia tada jam šyza, kokie pojūčiai, prisipažink labai įdėmiai skaitei? labai ten gilinaisi?? kur tada pati buvai??  O tai ko visam pasauliui tada skalambyti, kad esi blaivus??? Lyg daug kam tas dalykas labai rūpėtų, negeri tai negeri, milijonai žmonių pasaulyje išvis net nežino kas tas alkoholis ir niekada gyvenime negėrė, negeria ir matyt negers, tai jie su trasparantais ir vėliavomis irgi turi eiti kokie jie blaivūs ir laimingi??? Manau viskas palikta žmogaus norui ir poreikiui, jei geria ir nori, turi sakyti kad geria, jei nori pabrėžti kad blaivūs, prašom, tokio formato forume kaip šis tai neturėtų kelti jokiu abejoniu ar itarimų, tokia mano tvirta nuomonė.. smile

Neprisijungęs

#1337 2015-09-10 14:05:02

Smiltis123
Senbuvis

Gal tam,kad ir forumas juk vadinasi "Būk blaivus" smile
Jis juk nesivadina "Lak iki apsivėmimo" ar pan smile

Neprisijungęs

#1338 2015-09-10 14:11:10

Pasiklydes
Senbuvis

Smiltis123 rašė:

Manau "Būk blaivus" yra tarsi pasiūlymas, kaip idėja, o ar tai turės pagrindo ir rezultato dar didelis klausimas, nes kitaip būtų "Būk blaivus arba dink iš čia kuo greičiau", bet taip juk nėra... Reiškias viskas palikta tiek pačiam žmogui spręsti, tiek aišku kiek pats žmogus pajėgia ka nors nuveikti, bet jei visai be prošvaisčių? Jei jis visai nusivylęs ir nemato nei prasmės, nei jėgu savyje jau randa bet ko imtis ir akyse tik bonka stovi?  Manau viena kita girta tema čia esmės nepakeis daugumai, o mums tai Oazė pagerti kartas nuo karto "savam rate".. smile

Neprisijungęs

#1339 2015-09-10 14:25:04

Smiltis123
Senbuvis

Nu negali nebūti prošvaisčių,Pasiklydęs...
Aną dien buvau pas psihoanalitiką,kuris dirba ir toksikologu...Žodžiu,dabar ne apie tai...Jis pasiūlė išrašyti vaistus,kurie nei tai slopina tą norą,nei tai šiaip džiugesio įneša...Turi pacientų,kurie juos geria metų metais ir nevartoja alkoholio.Pavadinimo nepasakysiu,nes tuom kart vaistų atsisakėm,bet po mėn vėl eisim,ir tuo pačiu išsirašysim.Bet jis paminėjo,kad juos geriant,jei išgersi alkoholio,tikrai suprasi labai aiškiai "kas yra ryte blogai.:)Labai blogai:)
Gal esi kada juos gėręs?

Pasiklydes rašė:

Smiltis123 rašė:

Manau "Būk blaivus" yra tarsi pasiūlymas, kaip idėja, o ar tai turės pagrindo ir rezultato dar didelis klausimas, nes kitaip būtų "Būk blaivus arba dink iš čia kuo greičiau", bet taip juk nėra... Reiškias viskas palikta tiek pačiam žmogui spręsti, tiek aišku kiek pats žmogus pajėgia ka nors nuveikti, bet jei visai be prošvaisčių? Jei jis visai nusivylęs ir nemato nei prasmės, nei jėgu savyje jau randa bet ko imtis ir akyse tik bonka stovi?  Manau viena kita girta tema čia esmės nepakeis daugumai, o mums tai Oazė pagerti kartas nuo karto "savam rate".. smile

Neprisijungęs

#1340 2015-09-10 14:25:25

Bebras
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

Tai kad tarkim Bebras ilgai gana rašė kaip negeria, kokia tada jam šyza, kokie pojūčiai, prisipažink labai įdėmiai skaitei? labai ten gilinaisi?? kur tada pati buvai??  O tai ko visam pasauliui tada skalambyti, kad esi blaivus??? Lyg daug kam tas dalykas labai rūpėtų, negeri tai negeri, milijonai žmonių pasaulyje išvis net nežino kas tas alkoholis ir niekada gyvenime negėrė, negeria ir matyt negers, tai jie su trasparantais ir vėliavomis irgi turi eiti kokie jie blaivūs ir laimingi???

Pasiklydusio aukso žodžiai, kai buvau blaivus, visiem buvo nusišikt. Pofig kaip tu ten jautiesi, nesvarbu kad viena koja prie savižudybės slenkščio, bet tipo blaivus - mes blaivūs forumiečiai užsidėjom paukščiuką, tipo išgelbėjom nuo gėrimo dar vieną velnio apsėstą sielą ir pamiršom, gyvenk kaip nori, nors ir nudvėsk, bet svarbu blaivus. Tai va turiu pasakyti, dėjau ant tokios blaivybės ir ant tokių blaivių "draugų". O dabar žiūrim kas čia rašo - kažkokia Smiltis123, kurios nė kvapo neatsimenu. Čia turbūt kokia nors blaivininkė, kuri forume parašo kartą į metus? Ai neeee, čia net neblaivininkė, paskaitykit jos pirmą žinutę, ji net nealkoholikė. Ir dar kažką čia cypauja, kad forumas tipo vadinasi "Būkblaivus" ar panašiai. Žinai ką pasakysiu, panele, čia tegu to forumo adminas sprendžia kam ką rašyti ir kam ko nerašyti. Jei mane ir Pasiklydusį jis užblokuos, nu tai ir valio, jo bus toks sprendimas, net dėl to nesiginčysiu. Bet kai ateina atsiprašant neaišku kas ir net nežino kas tai yra alkoholizmas ir psichikos sutrikimai ir dar čia aiškina. Gyvai pasiųsčiau ant trijų raidžių. Tiek iš manęs. O dabar įkalam starkos.

Neprisijungęs

#1341 2015-09-10 14:31:12

Smiltis123
Senbuvis

Mielas,Bebre,aš kaip ir Tu-ką noriu,tą rašau...
Tik nemanyk,kad gyvai pasiuntęs mane ant trijų raidžių,neišgirstum to paties... smile
O kas link alkoholizmo,patikėk manim,manau žinau apie tai kur kas daugiau,nei kai kurie kiti geriantys ar negeriantys...

Neprisijungęs

#1342 2015-09-10 14:31:40

Pasiklydes
Senbuvis

Smiltis123 rašė:

Nu negali nebūti prošvaisčių, Pasiklydęs... Bet jis paminėjo,kad juos geriant,jei išgersi alkoholio,tikrai suprasi labai aiškiai "kas yra ryte blogai.smile Labai blogai:)
Gal esi kada juos gėręs?

Gali ir dar kaip, kai jau matai tik mirti visiškai nusigėrus kaip išeiti tai kur čia tos prošvaistės? Jokių.  Dėl vaistų tai manęs jie niekiek nestebina, vietoj to kad tarkim kaip Metadoxil jie skatintų tu brūdu ir nuodų pašalinima iš organizmo, jie "užblokuoja" skaidymasi, kad ta bjaurastis kuo ilgiau tave nuodytų ir tau kuo blogiau būtų tarsi dėl to tu jau paskui bijosi net ragauti... Man nusišikti ant tokiu Disulfiramų, tų Torpedų ir panašiu preparatu ir be ju krauju tulžimi vemi visa nakti, prasideda traukuliai, putos baltos eina iš burnos, kur čia dar kas gali būti blogiau įdomu?... hmm Nors matyt čia labai tinka "moteriškai" pusei tie siaubai baubai, manęs jau tas nesustabdys, jei norėsiu gerti ir gersiu tebūnie granata dinamitas isiūtas i stubura būtų...

Neprisijungęs

#1343 2015-09-10 14:38:18

Smiltis123
Senbuvis

Metadoxilas per silpnai smile
Kalba ėjo greičiausiai apie Disulfiramą smile

Pasiklydes rašė:

Smiltis123 rašė:

Nu negali nebūti prošvaisčių, Pasiklydęs... Bet jis paminėjo,kad juos geriant,jei išgersi alkoholio,tikrai suprasi labai aiškiai "kas yra ryte blogai.smile Labai blogai:)
Gal esi kada juos gėręs?

Gali ir dar kaip, kai jau matai tik mirti visiškai nusigėrus kaip išeiti tai kur čia tos prošvaistės? Jokių.  Dėl vaistų tai manęs jie niekiek nestebina, vietoj to kad tarkim kaip Metadoxil jie skatintų tu brūdu ir nuodų pašalinima iš organizmo, jie "užblokuoja" skaidymasi, kad ta bjaurastis kuo ilgiau tave nuodytų ir tau kuo blogiau būtų tarsi dėl to tu jau paskui bijosi net ragauti... Man nusišikti ant tokiu Disulfiramų, tų Torpedų ir panašiu preparatu ir be ju krauju tulžimi vemi visa nakti, prasideda traukuliai, putos baltos eina iš burnos, kur čia dar kas gali būti blogiau įdomu?... hmm Nors matyt čia labai tinka "moteriškai" pusei tie siaubai baubai, manęs jau tas nesustabdys, jei norėsiu gerti ir gersiu tebūnie granata dinamitas isiūtas i stubura būtų...

Neprisijungęs

#1344 2015-09-10 14:44:50

Pasiklydes
Senbuvis

Metadoxilas tai skubi pagalba kepenims suskaldyti ir pašalinti su šlapimu ta acetildehida kuris būdamas skilimo produktas yra daug nuodingesnis už pati Etilo alkoholi, jo "dėka" ir jaučiame ta bjaurasti, pagirias, skausmus, pykinima, traukulius, tuom tu sau padedi, o ka Disulfiramas???  Kuom jis tau padeda? Arba tiksliau kokia prasmė, kad jis prailgina kančias, čia kad tau įspūdi kažkoki paliktų neišdildoma? Aš kai sužinojau jų poveikių esmę, nusikeikiau nusispjoviau ir beje psichiatrei ta pati pasakiau, kad vietoj tokiu medikamentu gal geriau Metilo alkoholio ar kokio antifrizo stikline ir jau nieko nebereikės daugiau gyvenime nes numirsi ištikrųjų, o ne butaforiškai.. wink

Neprisijungęs

#1345 2015-09-10 14:51:36

Smiltis123
Senbuvis

Aš radau tik štai ką:
Disulfiramas Lietuvoje nėra registruotas, gydytojai jį gali išrašyti tabletėmis pagal vardinį receptą. Atidavus tą receptą į vaistinę, vaistas, pavadinimu lidevinas, atvežamas paprastai iš Prancūzijos. Jei kas nors sako, kad disulfiramą leidžia į veną, turbūt apgaudinėja, nes šis vaistas neišleidžiamas injekcijomis. Beje, anksčiau disulfiramo tabletės buvo implantuojamos į raumenis. Bet paskutinius 10 metų vargiai ar kaip vardinį vaistą jį galima užsisakyti, nes jo atsisakyta kaip neefektyvaus. Tad jei pacientas nori gydytis disulfiramu, rekomenduočiau išsirašyti vardinį receptą ir gerti tabletėmis kas dieną. Išgėrus alkoholio bus nemaloni reakcija, bet tai bus papildoma priemonė, padėsianti susilaikyti nuo išgėrimo krizinėse situacijose ar per šventes. Jei disulfiramas skiriamas terapinėmis dozėmis, reakcija nepavojinga gyvybei ar sveikatai. Tarybiniais laikais tą vaistą duodavo didelėmis dozėmis, paskui specialiai duodavo išgerti ir kildavo labai audringos reakcijos. Pacientai tai  matydavo ir tai buvo atbaidymo metodas. Šis būdas būtų pavojingas gyvybei. Bet šiais laikais vaistas skiriamas mažesnėmis dozėmis ir teisingai vartojamas išgėrus alkoholio sukelia nemalonius pojūčius, bet nekelia grėsmės gyvybei.

Neprisijungęs

#1346 2015-09-10 14:52:46

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  7mėn.  29d. 
Nerūkau  16m.  8mėn.  11d. 

Smiltis123 rašė:

<...>
Kalba ėjo greičiausiai apie Disulfiramą :)

Nors vartojau Disulfiramą gal kokį mėnesį, bet kažkokios nuomonės apie jį neturiu. Pagal psich-ės žodžius, tai gerai veikiantis dalykas, o aš negaliu pasakyti ar padėjo jis man kažkuo, ar nepadėjo. Gėriau vaistus, kad ramiau būtų ir tiek.

Neprisijungęs

#1347 2015-09-10 14:57:50

Smiltis123
Senbuvis

Ačiū,Audroni smile

Audronis rašė:

Smiltis123 rašė:

<...>
Kalba ėjo greičiausiai apie Disulfiramą smile

Nors vartojau Disulfiramą gal kokį mėnesį, bet kažkokios nuomonės apie jį neturiu. Pagal psich-ės žodžius, tai gerai veikiantis dalykas, o aš negaliu pasakyti ar padėjo jis man kažkuo, ar nepadėjo. Gėriau vaistus, kad ramiau būtų ir tiek.

Neprisijungęs

#1348 2015-09-10 14:58:50

Pasiklydes
Senbuvis

Brežnevo laikais sovietmečiu tai būdavo dar netokių čiūdų su šiuo medikamentu, asmeniškai pažystu senyvo amžiaus girtuokli, jis daug metu negeria, bet sakė kas vykdavo narkologiniuose dispanseriuose, siaubas... Sanitarai užlauždavo rankas, surišdavo, o med. seselė trindavo Taturamo tabletes, taip jis tada vadinosi, girdė per prievarta su vandeniu, užkimšdavo burna kad neišspjautum... Paskui jau atsirado tos Torpedos vadinamos, tai jam atrodo išviso buvo per kelis metus 7 Torpedos suvarytos, sakė lig šiol jaučiasi ir matosi ant kūno dar tie dūriai, plius Taturamo nežinia kiek tablečiu buvo "sušerta" prievarta ir vistiek įsigudrino ant viršaus gerti kol insulto nepatyrė...  Na nežinau jei kažkam "ramiau" išgėrus ta tablečiukę, tai kažkoks saugiklis, tai manau galima pabandyti, neturėtų būti blogiau, atrodo kiek girdėjau Seimo narys tas Rokas Žilinskas juos vartoja kasdien, bet aš asmeniškai nelabai pagaunu kame čia mane turėtų tai sustabdyti tuo vadinamu "kritiniu momentu"... hmm

Neprisijungęs

#1349 2015-09-10 15:00:38

Smiltis123
Senbuvis

Ačiū ir Tau,Pasiklydęs smile

Pasiklydes rašė:

Brežnevo laikais sovietmečiu tai būdavo dar netokių čiūdų su šiuo medikamentu, asmeniškai pažystu senyvo amžiaus girtuokli, jis daug metu negeria, bet sakė kas vykdavo narkologiniuose dispanseriuose, siaubas... Sanitarai užlauždavo rankas, surišdavo, o med. seselė trindavo Taturamo tabletes, taip jis tada vadinosi, girdė per prievarta su vandeniu, užkimšdavo burna kad neišspjautum... Paskui jau atsirado tos Torpedos vadinamos, tai jam atrodo išviso buvo per kelis metus 7 Torpedos suvarytos, sakė lig šiol jaučiasi ir matosi ant kūno dar tie dūriai, plius Taturamo nežinia kiek tablečiu buvo "sušerta" prievarta ir vistiek įsigudrino ant viršaus gerti kol insulto nepatyrė...  Na nežinau jei kažkam "ramiau" išgėrus ta tablečiukę, tai kažkoks saugiklis, tai manau galima pabandyti, neturėtų būti blogiau, atrodo kiek girdėjau Seimo narys tas Rokas Žilinskas juos vartoja kasdien, bet aš asmeniškai nelabai pagaunu kame čia mane turėtų tai sustabdyti tuo vadinamu "kritiniu momentu"... hmm

Neprisijungęs

#1350 2015-09-10 15:02:31

Pasiklydes
Senbuvis

Prašom Smiltis123, jei tik skaitai kad bus iš to prasmės gali pavartoti, galėsi papasakoti kas ir kaip iš asmeninės patirties.. smile

Neprisijungęs

Forumo apačia