VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Iškaimo rašė:
Gerai Äia pasikalbÄ—jo du pijokai portale "buk blaivus". Jus nuostabÅ«s, berniukai :-P
A tu, Bebre, tai išvis randi ką gert - likerį. Kaip boba kokia![]()
PanaÅ¡u kad jiems galvos perkaito per tuos didelius karÅ¡Äius.... cirkas be pinigų..
Neprisijungęs
Man cirkas patinka YpaÄ kai pati cirkinykÄ— gera:D
Galiu pakonsultuot, kaip pasigert namie taip, kad niekas nesuprastų Tik su piktais nenoriu bendraut
Neprisijungęs
Humoristai...vienam cirkas, kita su piktais nenori bendraut. Patys sau prieÅ¡taraujat. Visų pirma rask tu man nepiktÄ…, pozityvumu trykÅ¡tantį pijokÄ…. Visi mes vienaip ar kitaip pikti, nes pijokavimai apgriovÄ— gyvenimus, atbukino smegenis, ko pasekoje dingo subtilÅ«s jausmai ir liko tik grubios emocijos tokios kaip pyktis. NeiÅ¡imtis ir tu IÅ¡kaimo. O Å¡iaip koks jau Äia cirkas - tiesiog kalba du geriantys alkoholikai apie nÅ«dienos aktualijas. Pala pala, o jÅ«s kartais nebuvot tam paÄiam cirke dar didesniais cirkininkais? Aaa...jau pamirÅ¡t spÄ—jot. A nebijot, kad teks vÄ—l prisiminti? Ir iÅ¡ kokios balos tas užtikrintumas? ÄŒia vienas toks veikÄ—jas, neminÄ—siu vardo, irgi blaiviÄ… iÅ¡mintį skelbÄ—, kol vienÄ… dienÄ… nesutikau jo detokse su pižama. Aplamai, blaivybÄ— yra nenatÅ«rali pijoko bÅ«sena. KodÄ—l tiek daug atkryÄių. O todÄ—l, kad pijokas kenÄia, vaikÅ¡to į aa susirinkimus, valgo tortus, trina medalius, brauko mÄ—lynas knygas, kalba poterius, glÄ—besÄiuojasi su aa nariais, ploja katuÄių...iÅ¡ pirmo žvilgsnio atrodo, kad viskas zaÅ¡ibys, bet vistiek kažkotai trÅ«ksta, kažkokia nenatÅ«rali ta bÅ«sena lyg cukrinis saldainis. KenÄia toliau, kol vienÄ… dienÄ… bac - spjauna į viskÄ… ir eina pirkt bonkÄ—s. Atrodo nei iÅ¡ Å¡io nei iÅ¡ to paÄ—mÄ— ir užgÄ—rÄ—. NÄ— velnio - užgÄ—rÄ—, nes susikaupusi nenatÅ«ralaus gyvenimo įtampa sprogo per kraÅ¡tus. BlaivybÄ™ sulyginÄiau su susilaikymu nuo sekso. Gali suslaikinÄ—ti kiek tik nori, bet ateis diena, kai seksualinÄ— įtampa iÅ¡siverÅ¡. Ir niekas Äia nepadÄ—s, nei maldos, nei tortai, nei medaliai. Å tai taip!
Neprisijungęs
Bebras rašė:
<<<<Aplamai, blaivybÄ— yra nenatÅ«rali pijoko bÅ«sena. KodÄ—l tiek daug atkryÄių. O todÄ—l, kad pijokas kenÄia, vaikÅ¡to į aa susirinkimus, valgo tortus, trina medalius, brauko mÄ—lynas knygas, kalba poterius, glÄ—besÄiuojasi su aa nariais, ploja katuÄių...iÅ¡ pirmo žvilgsnio atrodo, kad viskas zaÅ¡ibys, bet vistiek kažkotai trÅ«ksta, kažkokia nenatÅ«rali ta bÅ«sena lyg cukrinis saldainis. KenÄia toliau, kol vienÄ… dienÄ… bac - spjauna į viskÄ… ir eina pirkt bonkÄ—s. Atrodo nei iÅ¡ Å¡io nei iÅ¡ to paÄ—mÄ— ir užgÄ—rÄ—. NÄ— velnio - užgÄ—rÄ—, nes susikaupusi nenatÅ«ralaus gyvenimo įtampa sprogo per kraÅ¡tus. BlaivybÄ™ sulyginÄiau su susilaikymu nuo sekso. Gali suslaikinÄ—ti kiek tik nori, bet ateis diena, kai seksualinÄ— įtampa iÅ¡siverÅ¡. Ir niekas Äia nepadÄ—s, nei maldos, nei tortai, nei medaliai. Å tai taip!
Tipinis gerianÄio žmogaus mastymas, sakyÄiau geležinÄ— logika. Sutinku su tavim dÄ—l vieno dalyko: JEIGU blaivybÄ— yra „naÅ¡ta“, tada taip - UŽGERSI ir tik laiko klausimas kada tai įvyks. BlaivybÄ— neturi bÅ«ti „naÅ¡ta“, blaivas gyvenimas turi bÅ«ti norma, turi bÅ«ti priimtinas. Va Äia ir prasideda: ar sugebi sukurti gyvenimÄ… kuris bÅ«tų priimtinas ir malonus, pilnavertis??? GÄ—rimas tai bÄ—gimas nuo savo sukurto gyvenimo, bÄ—gimas nuo savÄ™s, bÄ—gimas nuo savo „rankomis“ sukurtos realybÄ—s.
Aš prisimenu momentą gyvenime, kada mes su chebra savaitgaliais važiuodavome į gamtą ir ten gerdavome ir buvome įsitikinę, kad tam turime moralinę teisę – nuimti savaitės įtampą, atsipalaiduoti, nuleisti garą. Iš tikro mes norėdavome BENT TRUMPAM PABĖGTI iš savo realaus gyvenimo kurį patys tokį ir sukūrėme.
P.S Gerdami mes visi cirkindavomÄ—s ir dar kaip cirkindavomÄ—s...
Neprisijungęs
Tara rašė:
Aš prisimenu momentą gyvenime, kada mes su chebra savaitgaliais važiuodavome į gamtą ir ten gerdavome ir buvome įsitikinę, kad tam turime moralinę teisę – nuimti savaitės įtampą, atsipalaiduoti, nuleisti garą. Iš tikro mes norėdavome BENT TRUMPAM PABĖGTI iš savo realaus gyvenimo kurį patys tokį ir sukūrėme...
Jei tavo toks požiÅ«ris, tai netaikyk bÅ«tinai jo VISIEMS pagal viena schemÄ…. Nežinau apie kokia Äia "moralinÄ™" teisÄ™ kalba užėjo, bet mano realiame gyvenime tiesiog nereikia nuo nieko niekur bÄ—gti nei trumpam nei ilgam, nei nuo savÄ™s, nei nuo kitų žmonių. NemÄ—gstu apskritai bÄ—gioti gyvenime nei tiesiogine nei perkeltine prasme. Užėjo noras ir įkalei, o jei lakoniÅ¡kai pasakius - mano gyvenime svaigalai užima savo tam skirtÄ… vietÄ…. Be abejo tai ne pienas su Å¡ilta bandele, dalykas tai rimtesnis, bet aÅ¡ Jų nebijau. Bandžiau be jų - man tai ne TAS. Be abejo taip ir turi bÅ«t, Äia natÅ«ralu man ten "pÅ«tÄ— arabus" kas tik netingi, suprask priprasi su laiku. Gal po metų, o gal po deÅ¡imties. Nepripratau. NesiruoÅ¡iu aÅ¡ prie nieko pratintis deÅ¡imtmeÄiais, nÄ—ra tam kantrybÄ—s. PanaÅ¡us matyt jausmas kaip su batais keliais dydžiais mažesniais vaikÅ¡Äioti... Suprantu jei bÅ«ti didesni keliais dydžiais, tai puse velnio, o Äia jei kojų pirÅ¡tus tipo reikia "nupjauti" ir kažkada apsiprasi, sorry, matyt ne man...
Neprisijungęs
Tara rašė:
<...>BlaivybÄ— neturi bÅ«ti „naÅ¡ta“, blaivas gyvenimas turi bÅ«ti norma, turi bÅ«ti priimtinas. Va Äia ir prasideda: ar sugebi sukurti gyvenimÄ… kuris bÅ«tų priimtinas ir malonus, pilnavertis??? GÄ—rimas tai bÄ—gimas nuo savo sukurto gyvenimo, bÄ—gimas nuo savÄ™s, bÄ—gimas nuo savo „rankomis“ sukurtos realybÄ—s.
ÄŒia mes prieinam vienÄ… iÅ¡ įdomesnių, mano galva, momentų. Kai nusprendžiau, kad su alkoholiu - jau riÅ¡ta, praÄ—jau "pilnÄ… programÄ…": Minesota, psichoterapija, AA susirinkimai, bažnyÄia, santykių su artimaisiais tvarkymas. Ir buvau aktyvus tose visose srityse. Taip pragyvenau beveik blaivius metus ir vienÄ… dienÄ… bac - ant visko padÄ—jÄ™s prisigÄ—riau. Koks galÄ—tų bÅ«ti to paaiÅ¡kinimas? Nežinau, bet kaip sako Pasiklydes "man tai ne TAS" Ta prasme tÄ… visÄ… blaivybÄ—s programÄ… pavadinÄiau "prÄ—sku gyvenimu". Kažkoks savÄ™s varžymas bandant save įtikinti, kad juoda yra balta.
Kitas įdomus momentas - kai paklausiu tÅ«lo iÅ¡blaivÄ—jusio pijoko, kaip jis susikuriÄ… tÄ… pilnavertį blaivų gyvenimÄ…, tai atsakymai bÅ«na iÅ¡ tos paÄios operos "Einu į AA...kai nuÄ—jau į AA viskas apsivertÄ— aukÅ¡tyn kojom...reik dažnai lankyt AA...reik daryti žingsnius" Ne chebra, vien AA lankymo neužtenka ir jÅ«s patys tai žinot. Tad labai konkretus klausimas blaiviems alkoholikams - kaip jÅ«s sukuriat tÄ… priimtinÄ…, malonų ir pilnavertį gyvenimÄ…?
Neprisijungęs
Man savotiÅ¡kai taip ironiÅ¡kai primena Viduramžių sakykime Europos istorijos toki momentÄ…, kai nepaslaptis kas tokie "parino" visokius jaunus pramogaujanÄius valkataujanÄius personažus vykti i Kryžiaus žygius... Kaip mes gerai žinome, didelÄ— dalis ir nesugryžo iÅ¡ tų "žygiavimų". Taip ir parino, laukia gryna gryniausia Dangaus KaralystÄ—. Vistiek dabar Äia paskendÄ™ nuodÄ—mese, nieko gero neveikiate, girtaujate, paleistuvaujate, dvasiÅ¡kai vienžo "žlugÄ™"... Ir daug kas taip ir tikÄ—jo iki pat mirties kad jie ten vyksta kažko Å ventai svarbaus, kažkokia ten jų svarbi Misija... PanaÅ¡iai su ta blaivybe kai kurie įsivaizduoja kad jų laukia kažkokia "PažadÄ—toji Å ventoji ŽemÄ—", tik prasiÄiuchino ir jau jau kažkas TOKIO bus... Kiek kur AA literatÅ«roje tiesiai Å¡viesiai kiÅ¡ama mintis, kad va JÅ«s visi patyrÄ—te "Dvasinį bankrotÄ…"... Tuos paÄius "Kasdienius apmÄ…stymus" vienu metu labai intensyviai studijavau, neprilipo ir tiek. Nesuprantu aÅ¡ to "Dvasinio Bankroto" kas Äia per chÄ—rnia...
Neprisijungęs
AÅ¡ apskritai manau, kad ta AA literatÅ«ra yra žalinga. Visokios mÄ—lynos knygos, kasdieniai apmÄ…stymai ir t.t. KodÄ—l? TodÄ—l, kad žmogui, gyvenusiam visiÅ¡kai kitokį gyvenimo bÅ«dÄ… - t.y. kažkada girtavusiam, melavusiam, vogusiam žmogui brukamas visiÅ¡kai prieÅ¡ingas gyvenimo bÅ«das - tipo bÅ«ti dvasingam, sąžiningam, vos ne Å¡ventam blemba. Tai aÅ¡ dar reabilitacijoj garsiai pasakiau darbuotojams - chebra, su tokiu gyvenimo bÅ«du Å¡iuolaikiniame pasaulyje niekur nenueisi, tik ubagu patapsi. Tie man kažkÄ… apie dvasingumÄ… pradÄ—jo skiest. Dvasingumas yra labai gerai tik vienu atveju - jei esi kunigas ir iki gyvos galvos tau nereikia rÅ«pintis savÄ™s iÅ¡laikymu. Tada taip, gali skiesti iki apsitriedimo apie dvasinį gyvenimo bÅ«dÄ…. Jei esi paprastas žmogus ir tau reikia iÅ¡maitinti ne tik save, bet ir Å¡eimÄ…, vaikus, tai darysi viskÄ…, kad iÅ¡gyventum. Kaži dvasingieji tÄ—veliai, jei iÅ¡ bado grÄ—stų mirtis, ar neitumÄ—te medžioti žvÄ—rienos, ar neitumÄ—te vogti, plÄ—Å¡ti, žudyti? Ar ir toliau skiestumÄ—te apie dvasinį gyvenimo bÅ«dÄ…? Kai kuriose treÄiosiose Å¡alyse motinos savo vaikus suvalgo, nes tiesiog mirÅ¡ta iÅ¡ bado. Dingsta pats stipriausias instinktas - motiniÅ¡kas. Ir dÄ—l ko - dÄ—l iÅ¡gyvenimo. Va Äia ir prieinam esmÄ™ - visi blaivininkai skiedžiate apie kažkokius mistinius priimtinus dvasinius blaivius gyvenimus, bet iÅ¡ tikrųjų tai jÅ«s per prievartÄ… save varžote nuo alkoholio, nes paprasÄiausiai bijote mirti. Suveikia iÅ¡gyvenimas. Tik jÅ«s jį įvelkat į kažkokius idiotiÅ¡kus dvasinius principus. Elementari realybÄ—.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mÄ—n. | 5d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 22d. |
Bebras rašė:
....................
Kitas įdomus momentas - kai paklausiu tÅ«lo iÅ¡blaivÄ—jusio pijoko, kaip jis susikuriÄ… tÄ… pilnavertį blaivų gyvenimÄ…, tai atsakymai bÅ«na iÅ¡ tos paÄios operos "Einu į AA...kai nuÄ—jau į AA viskas apsivertÄ— aukÅ¡tyn kojom...reik dažnai lankyt AA...reik daryti žingsnius" Ne chebra, vien AA lankymo neužtenka ir jÅ«s patys tai žinot. Tad labai konkretus klausimas blaiviems alkoholikams - kaip jÅ«s sukuriat tÄ… priimtinÄ…, malonų ir pilnavertį gyvenimÄ…?
Ei kompanija, kiek galima apie tÄ… AA... Yra ir kitokių patirÄių, ne vien tie Å¡tampai ir tunelinis mÄ…stymas. Pakaks, nedarykim bent iÅ¡ Å¡io forumo AA organo, ar prieÅ¡ingai kovos su AA citadelÄ—s kažkokios.
Jei mane, Bebre, laikai tuo sveikstanÄiu alkoholiku, tai pabandysiu atsakyt: Nekuriu jokio specialaus malonaus ir prasmingo gyvenimo. Ir savÄ™s nekuriu ir pasaulio. Teisybių baisinių neieÅ¡kau, ne stengiuosi neieÅ¡kot... Kartais pramuÅ¡a :) Paskui ir gÄ—da bÅ«na, ir pikta. :)
Kažkaip paprasÄiau žiÅ«riu. Taip sunku, skauda kartais, nu :)
Neprisijungęs
Pakankamai retai iterpiu AA i vieÅ¡as diskusijas, kita vertus kodÄ—l gi ne... MaÄiau, sutikau, pažinau žmones kuriems tai svarbu, tai kažkaip suveikia, taip jiems tiesiog manau ramiau... Faina. Neseniai sužinojau, kad gana tolimas giminaitis, net nežinau kaip jis ten pasivadintu, mano brolio žmonos sesers ir t.t... NeesmÄ—. Na tai tipo tų ten kurie jam artimesni verÄiamas dÄ—l "Å¡ventos ramybÄ—s" buvo nugrÅ«stas vÄ—l koduotis, nors kaip supratau negeria nepirmi metai... Susiradau. Paklausiau, nepyk, o kam tu gali paaiÅ¡kinti jei tiek metų nebegeri? Man tiesiog irgi taip ramiau. SumokÄ—jome. Pakartojome. Matyt dažnai nereikia ypatingo paaiÅ¡kinimo...
Neprisijungęs
SusidomÄ—jusi skaitau dviejų, kad ir pagerianÄių, bet labai logiÅ¡kai dÄ—stanÄių mintis vyrukų diskusijÄ…. AÅ¡ vÄ—l, kaip tas peliukas iÅ¡ "DvyraÄio" galvoju ir taip, ir kitaip ...., bet nutariau paklausti tiesiai, be jokios ironijos ir provokacijų. Tikrai . Taigi, ar jÅ«s alko vartojimÄ… pagal paskirtį (duotuoju atveju į vidų) laikote vertybe, ar blogybe ? Klausiu todÄ—l, kad kartais postai bÅ«na apie tai, kad be alko gyvenimas yra "prÄ—skas", kartais apie tai, kaip gyventi su juo yra chu... Nu, bet alko yra gi cheminis darinys, t.y. nekintamas:rolleyes:.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mÄ—n. | 27d. |
Bebras rašė:
Va Äia ir prieinam esmÄ™ - visi blaivininkai skiedžiate apie kažkokius mistinius priimtinus dvasinius blaivius gyvenimus, bet iÅ¡ tikrųjų tai jÅ«s per prievartÄ… save varžote nuo alkoholio, nes paprasÄiausiai bijote mirti. Suveikia iÅ¡gyvenimas. Tik jÅ«s jį įvelkat į kažkokius idiotiÅ¡kus dvasinius principus. Elementari realybÄ—.
Nu Äia jau tokiÄ… nesÄ…monÄ™, Bebre, paraÅ¡ei, kad nei rÄ—k, nei bÄ—k. Nesinori tikÄ—ti, kad tavo nuovoka yra tokio siauro diapazono. Manau, kad taip raÅ¡ai tik norÄ—damas save pateisinti ir paguosti.
Neprisijungęs
Marijau, laimingas tada žmogus esi jei viskas savaime klostosi be pastangų.
Gavau gerÄ… juoko dozÄ™, geras klausimas - ar vertybÄ— ar blogybÄ—. Nu kokį Äia pavyzdį pateikt...Sakykim tau skauda sÄ…narius ir tau reik eit į darbÄ…. Su skaudanÄiais sÄ…nariais nepadirbsi. Tam kad sugebÄ—tum dirbti esi priversta gerti stiprius skausmÄ… malÅ¡inanÄius vaistus, kurių Å¡alutinis poveikis ateityje padarys skrandžio opas. Ir net žinodama tÄ… Å¡alutinį poveikį vistiek geri vaistus, nes tiesiog nÄ—ra kitos iÅ¡eities. Tai va - mano atvejis toks. Geriu alkoholį tam, kad gyvenÄiau, dirbÄiau nors ir žinau koks žudantis yra alkoholio poveikis. Negerdamas alkoholio tiesiog visÄ… dienÄ… drybsoÄiau lovoje kaip kokia daržovÄ—. Mano atveju alkoholis kaip vaistas, nei vertybÄ—, nei blogybÄ—.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Tara rašė:
<...>BlaivybÄ— neturi bÅ«ti „naÅ¡ta“, blaivas gyvenimas turi bÅ«ti norma, turi bÅ«ti priimtinas. Va Äia ir prasideda: ar sugebi sukurti gyvenimÄ… kuris bÅ«tų priimtinas ir malonus, pilnavertis??? GÄ—rimas tai bÄ—gimas nuo savo sukurto gyvenimo, bÄ—gimas nuo savÄ™s, bÄ—gimas nuo savo „rankomis“ sukurtos realybÄ—s.
Tad labai konkretus klausimas blaiviems alkoholikams - kaip jūs sukuriat tą priimtiną, malonų ir pilnavertį gyvenimą?
ŽmonÄ—ms, kurie nenori mesti gerti, gali raÅ¡yti kokius tik nori receptus, kaip susikuriamas blaivus pilnavertis gyvenimas, bet gi kad jie nenori nieko girdÄ—ti. AÅ¡ manau, kad jiems patiktų tik vienintelis receptas, jei paraÅ¡yÄiau, kad blaivus pilnavertis gyvenimas susikuriamas kiekvienÄ… dienÄ… geriant nuo ryto iki vakaro. Va tada jau tiktų.
Pavyzdžiui, mano blaivus ir pilnavertis gyvenimas šiuo metu yra toks: kas antra diena - sausas badavimas su fiziniu krūviu - 15 km energingu ėjimu. Žodžiu, valgau tik kas antrą dieną Nu bet gi beprasmiška rašyti, kad tokiu būdu pasigamina didžiuliai kiekiai visokių ten dopaminų, serotoninų ir panašios xiernios, ir savijauta yra tiesiog euforinė, pilna vidinio džiaugsmo. Tai yra puikus vaistas prieš depresiją, nes mokslo yra įrodyta, kad badaujant su fiziniu krūviu, gaminasi konkretūs laimės hormonai. Žinoma, badauti patartina ne iš lempos, bet raštingai
Bet mes gi nesusišnekam
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mÄ—n. | 7d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 25d. |
Bebras rašė:
<...> laimingas tada žmogus esi jei viskas savaime klostosi be pastangų. <...>
Bebre, ar be pastangų kas nors yra įmanoma šiam gyvenime Manau, kad tikrai ne. Ir, kad išgert, žiūrėk, kiek pastangų įdedi...
Neprisijungęs
Alkoholis man nei GÄ—rybÄ— nei BlogybÄ—, o tiksliausias apibendrinimas - RealybÄ—. ManyÄiau Bebro situacija kiek galbÅ«t kitoniÅ¡ka, nesijauÄiu asmeniÅ¡kai "durnas" neiÅ¡gÄ—rÄ™s, tų vadinamų depresijų ar "triasuÄkų" tikrai neturiu iÅ¡ pat ryto, kad nudirbti ar vienÄ… ar kitÄ… darbÄ… man nereikia bÅ«tinai 200 gramų ko stipresnio, nes kitaip negaliu pradÄ—ti. Bet... Kadangi aibÄ™ dalykų gyvenime esu darÄ™s ir tebedarau ir Be ir Su Svaigalais, na tiesiog kaip suaugÄ™s ir daugybÄ™ metų vartojantis manau privalau turÄ—ti savo nuomonÄ™... ŽiÅ«rÄ—ti sporto varžybas blaiviai - totalus šūdas, žiÅ«rÄ—jau puse futbolo ir krepÅ¡inio pasaulio Äempionatu Be, kita Su, kaip ten sakoma, Naktis - Diena... IÅ¡kylos, turistinÄ—s kelionÄ—s,koncertai, "tÅ«sai", gimtadieniai - be alkoholio man nykuma, užeini tik pasveikinti, pasilabinti, tas anas ir net nesinori ilgiau bÅ«ti., kai paklausÄ— nesenai vienam gimtadienyje, kodÄ—l taip greitai nori iÅ¡eiti? Atsakiau viena - pasveikinau, o jei nÄ—ra su kuom ir ka gerti stipresnio, Äia man deja neįdomu. Seksas Be, bandžiau gal 15-20 kartų gyvenime - FYGNIA, malonumo prasme palyginus kas iÅ¡gÄ—rus po brendžio taure ar bonka vyno "ant dviejų".. Nenoriu tiesiog ilgiau tÄ™sti, nes sÄ…raÅ¡as tuom nesibaigia... Skaudanti iÅ¡ ryto galva kaip suprantate man irgi ne rodiklis. Vakar negÄ—riau, o Å¡iryt vistiek skaudÄ—jo, kažkaip pofyg.
IÅ¡ blogybiu matyt iÅ¡skirÄiau visus neaiÅ¡kius konfliktus, buitinius, vieÅ¡us, "razborkes", meilÄ—s trikampius, keturkampius, girtus pliotkus, visokias traumas, bet ar jų visai nebÅ«na blaiviems žmonÄ—ms?? Manau kad bÅ«na. Tikiu kažkam kitaip, todÄ—l nereikia pulti stigmatizuoti, demonizuoti ar idealizuoti, paprasÄiau kalbant man alkoholis tai nei kraujuojanti Stigma, Nei kažkoks Demonas, nei gyvenimo bÅ«do Idealas. Matyt toks hibridinis variantas. Tikiuosi atsakiau.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
nes tiesiog nėra kitos išeities.
Įsideda žmogus sau į galvą tokią nesąmonę kaip pagrindinę ir nepajudinamą tiesą ir ta "tiesa" vedžioja vargšą žmogų visą gyvenimą savo tamsiais labirintais
Neprisijungęs
Žinai Troja, aÅ¡ nebÅ«tinai pats tikiu tuo kÄ… raÅ¡au. Kartais provokuoju atsakymus, nes Å¡iam gyvenimo etape esu kryžkelÄ—j. Arba toliau smingu žemyn į visiÅ¡kÄ… mÄ—Å¡lidÄ™ arba keliuosi ir lipu iÅ¡ Å¡ito viso mÄ—Å¡lo. Man reikia pasirinkti galutinai kuriuo keliu eiti. O Å¡iaip tai retai bÅ«na, kad taip aktyviai dalyvauÄiau forume, nes tokiÄ… veiklÄ… skaitau gan neproduktyvia ir nelabai prasminga, bet Äia jau lyrinis nukrypimas... Tiesiog pasakysiu gal taip - sos, man blogai, aÅ¡ esu desperacijoje!
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Žinai Troja, aÅ¡ nebÅ«tinai pats tikiu tuo kÄ… raÅ¡au. Kartais provokuoju atsakymus, nes Å¡iam gyvenimo etape esu kryžkelÄ—j. Arba toliau smingu žemyn į visiÅ¡kÄ… mÄ—Å¡lidÄ™ arba keliuosi ir lipu iÅ¡ Å¡ito viso mÄ—Å¡lo. Man reikia pasirinkti galutinai kuriuo keliu eiti. O Å¡iaip tai retai bÅ«na, kad taip aktyviai dalyvauÄiau forume, nes tokiÄ… veiklÄ… skaitau gan neproduktyvia ir nelabai prasminga, bet Äia jau lyrinis nukrypimas... Tiesiog pasakysiu gal taip - sos, man blogai, aÅ¡ esu desperacijoje!
Bebre, desperacija yra būtent ta vieta, kurioje žmogus gauna spyrį į subinę keistis
Neprisijungęs
O man jauÄiu kad greitai užeis AlkoholinÄ— Aspiracija...
Neprisijungęs
KÄ… gi, Å¡iandien kažkaip lengviau organzimas pernešė trauktinÄ™ su kola, galima sakyti net nereikÄ—jo atsigaudinÄ—ti tik truputį numigau ant sofkutÄ—s. Naktis pats geriausias mano paros metas, smegenys bÅ«na ramios, tad galima pasižiÅ«rÄ—ti kokių Äia malkų priskaldyta forume ir numest vienÄ… kitÄ… komentarÄ….
Gal sulauksiu daug kritikos savo atžvilgiu, bet ta serotoninų dopaminų įtaka savijautai aÅ¡ paprasÄiausiai netikiu. Tai tiesiog mano asmeninÄ— nuomonÄ—, nepretenduoju į mokslinį pagrindimÄ…, o be to nuo mokslų senai nutolau. Mano nuomonÄ— paprasta - farmacijos gigantai turÄ—jo sugalvoti priežastį, kurios dÄ—ka bÅ«tų skiriami vaistai sakykim nuo depresijos. IÅ¡ lempos juk neskirsi vaistų. Reik preižasties, pagrindimo. Ir tÄ… priežastį atrado - mistinio serotonino koncentracijos sumažėjimas neva tai sukelia depresijÄ…. Ir vualia - vaistukai skiriami, pinigÄ—liai byra į kiÅ¡enes, visi patenkinti ir daktarai ir farmacininkai. Tokio "gydymo" efektas gan abejotinas, nes pacientai kažkokio ženklesnio pagerÄ—jimo lyg ir nejauÄia. Bet kam tai rÅ«pi, juk svarbiau užvesta pinigų kalimo maÅ¡ina. O dabar konkreÄiau - kaip yra matuojama ta sumažėjusi serotonino koncentracija? Va bÅ«tent, niekaip. Nes smegenų lÄ…stelÄ—se tokie kiekiai vaikÅ¡to, kurių sumažėjimo ar padidÄ—jimo iÅ¡matuoti neįmanoma. Nanogramai. DeÅ¡imt minus devintuoju. Raukiat kokie tai skaiÄiai? Paimkit į delnÄ… gramÄ…, ar jausit kÄ… nors? O jei paimtumÄ—t tik vienÄ… milijardÄ…jÄ… dalį to gramo? Tai nesuvokiami skaiÄiai. Kiek žinau, tai serotonino ir panaÅ¡ių skysÄių koncentracija matuojama tik tomografais, liaudiÅ¡kai tariant, kur per "televizorių" rodo visokius spalvotus kleckus smegenyse. Sumažėjo kleckas - sumažėjo ir serotonino koncentracija. Deja, tai neįrodo depresijos priežasÄių.
Neprisijungęs
Rašau antrą postą, nes negaliu rašyt ilgų postų, rašau per smartfoną tai ilgi postai išsimakaluoja.
Dar viena mano asmeninė nuomonė - nors esu biškį cinikas, bet šiuolaikinis "pramonės" požiūris į žmogų peržengia visas ribas. Blogai jautiesi? Pas tave cheminis disbalansas! Nesinori gyvent? Trūksta laimės hormonų! Kamuoja blogos mintys? Neteisingos mintys, pakeisk mintis!
Juk tai požiÅ«ris į žmogų kaip į biorobotÄ… Globali propaganda įkalÄ— teiginį, kad žmogus tÄ—ra tik mÄ—sos, kaulų, skysÄių ir savo minÄių (programų) kratinys. Kad žmogus jaustųsi gerai, pasirodo tereikia perprogramuoti mintis ir subalansuoti organizmo chemikalus. Toks požiÅ«ris yra man nepriimtinas. Manau, žmogus kur kas daugiau nei biorobotas Neveltui tiek daug psichikos ligų yra iki Å¡iol nepagydomos, kad ir kokia moderni ta medicina bebÅ«tų. Tiek to, Å¡iam kartui užteks blevyzgų, rytoj anksti paryÄiais keltis, nusimato darbinga diena tai turbÅ«t be trauktinÄ—s pagalbos neiÅ¡siversiu. Nors...kÄ… gali žinot, gal stebuklas įvyks
P.S matau statusas iÅ¡ narys tapo aktyvus narys. Tai buvau Älienas, o dabar tapau ozaboÄienas, taip iÅ¡eina, xe xe?
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Iškaimo rašė:
Gerai Äia pasikalbÄ—jo du pijokai portale "buk blaivus". Jus nuostabÅ«s, berniukai :-P
A tu, Bebre, tai išvis randi ką gert - likerį. Kaip boba kokia![]()
Jau tu tai tipo ne pijokÄ—, Äia prieÅ¡ kelias dienas tipo žudeisi prisigÄ—rus ir visÄ… forumÄ… ant kojų buvai pastaÄius be reikalo.
Klausyk poniÄka, kokiame poste aÅ¡ raÅ¡iau, kad geriu likerį. Gal tu pirmiausia regÄ—jimÄ… pasitikrink prieÅ¡ skaitydama postus. Likeris nuo trauktinÄ—s gal skiriasi. Ir aplamai, koks skirtumas, kÄ… aÅ¡ geriu, ar likerį, ar alų, ar trauktinÄ™. Nuo kada alkoholiniai gÄ—rimai skirstomi pagal lytis?
Aš suprantu, kad tavo najiezdas buvo tipo bajeris. Nesiparink, aš turiu humoro jausmą. Bet yra juokingi bajeriai ir yra lievi bajeriai. Lievi bajeriai yra nejuokingi ir mane erzina. Tavasis buvo lievas.
"...O Å¡iaip tÄ… alų jau greit mesiu, nes per pusantro mÄ—nesio atkryÄio laikotarpį organizmas pasiekÄ— tokiÄ… bÅ«klÄ™, kad tas alus visai neveža, gali pilti į glotkÄ™ kiek nori big_smile Matyt kepenų fermentai padidÄ—jo, tai suskaido pirmiau, nei spÄ—ju prisigert big_smile PanaÅ¡u, kad teks pereiti prie degtinių, trauktinių. Principe nepriklausau rūšims "alaus alkoholikas" "degtinÄ—s alkoholikas" BÅ«na laikotarpių, kad vien alų geriu arba vien vynÄ…, vien trauktinÄ™, vien degtinÄ™, vien likerį ir t.t."
Neprisijungęs
Tokiais atvejais sakoma - įžeidi arba zlopametna AÅ¡ jau ir pamirÅ¡t spÄ—jau, o žmogus pasirodo verda savyje, kremtasi. Ok, IÅ¡kaimo, darom taip. AÅ¡ tavÄ™s atsipraÅ¡au, kad tada grubiai užvažiavau, buvau nenuotaikoj, nes baigÄ—si bonkÄ—, o nebuvo sÄ…lygų nusipirkti dobafkÄ—s. O apie likerį tai bÅ«davo tokių laikotarpių, kai litrais gerdavau likerį su kondensofke, nu tie tokie ale "airiÅ¡ krym" ir panašūs. Tai kai limonada tokius tvatindavau. Bet po to likdavo Å¡lykÅ¡tus apsalimo jausmas. Ir Å¡iaip, keista, kaip nuo hiperglikemijos neužsilankstydavau juk tokia cukraus bombÄ… susivarydavau. JaunystÄ— durnystÄ—, dabar jau senai pamiršęs tuos likerius, ne gÄ—rimas Äia.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 12d. |
O kaip sukuria tą pilnavertį ir malonų gyvenimą , tie kurie gali saikingai gert? Kuo skiriamės nuo jų?
Kai pradėjau eit blaivybės keliu turėjau viena atkrytį , išgėriau šalto sidro stikline ir ką galvojat prisiliuobiau tik paragaves , ne. Tuo momentu šlykštus skonis buvo, kartais pagalvoju šalta degtinėlė šeštadienio vakarą po intensyviuos darbo savaitės , bet vėl kai pagalvoju tas skonis nepatrauklus , na šlykštus. Nepatrauklus darosi joks alkoholis, bet daugelis pavyzdžių rodo , kad jei tik apleidi save ir po truputį imtum ragaut tai vėl nugrimzdum į tą buvusia būsena.
Jau penkti metai eina kai su kaip sakant skaitliuko atsukimu, ilgesnį ir mažesnį laika iÅ¡bÅ«nu neragaves. Galiu pasakyt , kad minÄių bÅ«na , bet pats produktas tampa nepatrauklus ir viskas. Jokių kankinimusi , jokių ten parkių , tiesiog gyvenu ir tiek. Pastaruoju laiku pats nežinau kodÄ—l Äia raÅ¡inÄ—ju , mažai raÅ¡o Marijus , dingo Audronis , esu gyvai sutikes žmonių kurie mane Äia atvedÄ— taip pat jau daugelį metų net nepažiÅ«ri. Matomai visos programos , visi bÅ«dai kuriuos praeini ir susideda į tÄ… kelia kuriuo eini kartu su visa visuomene ir jei kada nors (geriau nebÅ«tų ) jei ir paragausiu tai nereikÅ¡ , kad gryžau į senas vėžes. Manes paprasÄiausia neveža girto gyvenimas , turiu savo tikslus , turiu siekius kurie su alkoholiu niekaip nesusiÄ—jÄ™.
Neprisijungęs