VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Gal ir neprastas tas palyginimas su bulvėmis, lygiai kaip su ta pasmirdusia silke kurios vakare užvalgius ir apsinuodyjus, prasivėmus prasitriedus visa nakti juk nepuoli kita ryta vėl prie jos, kad sveikatėlę "pataisyti"... Nes juk liaudies išmintis byloja kuom susirgai, tuom ir gydykis... Čia topinis Aurelijaus Verygos psichoterapeuto palyginimas, ne mano sukurtas.. Nes nei bulvės nei silkė pašvinkusi nėra psichoaktyvi medžiaga, kitais žodžiais tariant nėra narkotinis stimuliantas. Kiekio mažinimas tokiu atveju labai "slidus" dalykas, ta kreivė ir vėl gali šoktelti aukštyn, bet jei nėra kitos išeities renkiesi gi žmogau nors šita...
Neprisijungęs
Taip, ne visos priklausomybės vienodos. Pvz narkomanams tai nesuveiktų-arba nieko, arba viskas. Nors... kita vertus... ką reiškia tas gydymas metadonu?
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
Taip, ne visos priklausomybės vienodos. Pvz narkomanams tai nesuveiktų arba nieko, arba viskas. Nors... kita vertus... ką reiškia tas gydymas metadonu?
Liaudiškai suprantama kalba, Metadonas tai Heroinas "be kaifo"... Na kaip alus bealkoholinis ar vynas bealkoholinis, atrodo išgėrei ale "neužkabino", todėl dauguma kreivai žiūri narkomanu i ta Metadona, tik jau ivaryti i kampa bando... Ten aišku šiek tiek sudėtingiau viskas, man vienas pasakojo per ta programa, nu sako galiu dabar su tavimi vodkes eiti gerti ir niekaip negalėsiu "smigti", eik eik sakau, ka rimtai??... Joa sako, labai sunku atsijungti tada, tokia labai idomi būsena nuo to Metadono..
Neprisijungęs
Neturiu asmeninÄ—s patirties narkomanijos srityje. TeoriÅ¡kai tik svarstau. Bet bet kokiu atveju manau, kad viskas galima, kas su saiku, ir kas nekenkia aplinkiniams ir tau paÄiam.
AÅ¡ tų priklausomybių turiu 4 - alkoholis, maistas, vaistai ir žmogus. Velniop jas visas, kaip nervina. JauÄiuosi kaip ne visi, kaip kažkokia pusdurnÄ— su "baltu bilietu".
Atvirai jei... man reikia aštrios staigios permainos, kuri išmuštų iš rutinos ir esamų kvailų priklausomybių.
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
man reikia aštrios staigios permainos, kuri išmuštų iš rutinos ir esamų kvailų priklausomybių.
Gal ir "iÅ¡muÅ¡tų" bet ko gero laikinai, pati raÅ¡ei apie bulves. Gyvenimo įproÄiai labai greitai grąžintų viskÄ… atgal, bent man taip atrodo.
Neprisijungęs
Oj,IÅ¡kaimo,Äia pas tave toks susipynes reikalas-viena priklausomybÄ— veja kitÄ…...tas pats ir man buvo,kol nepradÄ—jau "nagrinÄ—t" saves...vaikystÄ—s,santykių su tÄ—vais,nedÄ—mesio,nemeilÄ—s...
Jei negavai iÅ¡ tÄ—vų dÄ—mesio,meilÄ—s,..jei buvai atstumta,tai ir neiÅ¡mokai saves vertint ir mylÄ—t...kibaisi į bele kokį partnerį,kad kazkÄ… turÄ—t...jei tas zmogus nesugeba iÅ¡pildyt tavo lÅ«kesÄių ir padaryt taves laimingos,tai uzsisuka tas priklausomybių ratas-"uzvalgai ir uzgeri'' savo nuoskaudas iÅ¡ praeities ir dabarties..po to puoli prie vaistų,kad "nustumtum" tÄ… Å¡leikÅ¡tulį ir blogÄ… savijautÄ…...
Viskas suprantama ir susipainiojus sunku atsipainioti.
Neprisijungęs
Tara rašė:
Gal ir "išmuštų" bet ko gero laikinai, pati rašei apie bulves.
Gyvenimo įproÄiai labai greitai grąžintų viskÄ… atgal, bent man taip atrodo.
Ribinį asmenybÄ—s sutrikimÄ… turiu, elgiuosi impulsyviai, pirmiau padarau, paskui pagalvoju. ÄŒia ne liga, bet nenormalu. O įproÄiai visÄ… gyvenimÄ… buvo teisingi ir tvarkingi, kol depresija neužėjo. Tad kÄ… reiÅ¡kia tie 4 metai per visus 40. Nugi nelakiau 20 m. Iki 35 visai negÄ—riau. Tiesiog reikia grįžt prie senų įproÄių. Kaip nors, bet grįšiu
Beje, ir maistÄ… reikÄ—tų pasižiÅ«rÄ—ti prie to paÄio Grįžt prie tvarkingo raciono, o kad jis bÅ«tų tvarkingas, reikia nustot lakt
Neprisijungęs
Tiesiog viskas susijÄ™...pradÄ—si teisingai maitintis,tai racione neliks ir alkoholio...bent jau man tai padeda.
Dar gerai butų kokią mankštą įtraukt.Kai turėsi dienotvarkę,tada viskas keisis savaime.
Neprisijungęs
Tai jau tikrai, gulėjimas dar niekam į gera neišėjo. Atšils oras, trauksiu dviratį ir važiuosiu iki nukritimo. Paskui kviesiu vyrą su mašina, kad parvežtų namo Jau buvo taip. Sako "dviratininkė" atsirado
Bet vis tiek super. NÄ—ra laiko ne tik apie alko, bet ir apie maistÄ… galvot
Neprisijungęs
Na su dviraÄiu vaziuok irgi saikingai,kaip ir su bulvių valgymu:)))
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 3mÄ—n. | 24d. |
katyte rašė:
Oj,IÅ¡kaimo,Äia pas tave toks susipynes reikalas-viena priklausomybÄ— veja kitÄ…...tas pats ir man buvo,kol nepradÄ—jau "nagrinÄ—t" saves...vaikystÄ—s,santykių su tÄ—vais,nedÄ—mesio,nemeilÄ—s...
Jei negavai iÅ¡ tÄ—vų dÄ—mesio,meilÄ—s,..jei buvai atstumta,tai ir neiÅ¡mokai saves vertint ir mylÄ—t...kibaisi į bele kokį partnerį,kad kazkÄ… turÄ—t...jei tas zmogus nesugeba iÅ¡pildyt tavo lÅ«kesÄių ir padaryt taves laimingos,tai uzsisuka tas priklausomybių ratas-"uzvalgai ir uzgeri'' savo nuoskaudas iÅ¡ praeities ir dabarties..po to puoli prie vaistų,kad "nustumtum" tÄ… Å¡leikÅ¡tulį ir blogÄ… savijautÄ…...
Viskas suprantama ir susipainiojus sunku atsipainioti.
man tas pats buvo, aš dar poto įsipainiojau į religiją, new age ir aa..pridėjus depresiją, chornišką nuovargį apie kuriuos daugiau nei viešoji opinija, nežinojau nieko...gavosi toks gyvenimas kaip matrioška, atidarau vieną, o ten kita..op opop.. ir dar savaitgalį atodariau vieną matriošką, bet jūra ir žvejys (mano blaivybės tiatis) pats nenutuokdamas, būdamas savimi pridėjo balanso prie viso to patyrimo. Matrioškiškas gyvenimas
Neprisijungęs
Iškaimo rašė:
<<<Tad ką reiškia tie 4 metai per visus 40. Nugi nelakiau 20 m. Iki 35 visai negėriau>>>
Keturi metai ne taip jau ir mažai..., vaistai ir alkoholis????? Panašią istoriją girdėjau AA, moteris ~40 metų pasakojo. Pakankamai išvaizdi, intiligentiška, veinu žodžiu vis dar verta grieko... , niekaip nepasakytum, kad tiek problemų turi. Gyveno normalų gyvenimą ir tik po vyro mirties pradėjo slopinti nerimą / skausmą alkoholiu, principe beveik standartinė istorija: pragertas gerai apmokamas darbas, atimtas vaikas, alkoholikas sugyventinis, skolos, psichiatrinė ligoninė, Minesota. Negeria ~5 metus, bet be vaistų negali gyventi, taip ir sako: "aš žinau, kad visą likusį gyvenimą turėsiu naudoti psichotropinius vaistus...." Dabar turi darbą, susigrąžino sūnų,
lanko AA, psihologą. Beveik visada savo pasakojimą užbaigia: "penkis metus mokaisi negerti, penkis metus mokaisi gyventi blaiviai ir tik tada pradedi gyventi...
Aš ten tiek prisiklausau baisių ir tagiškų istorijų, kad man pradeda atrodyti, jog aš apskritai jokių problemų neturiu, yra tik kažkiek sureikšminti einamiekji darbiniai / buitiniai klausimai...
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 6mÄ—n. | 23d. |
Tara rašė:
Keturi metai ne taip jau ir mažai..., vaistai ir alkoholis????? Panašią istoriją girdėjau AA, moteris ~40 metų pasakojo. Pakankamai išvaizdi, intiligentiška, veinu žodžiu vis dar verta grieko...
, niekaip nepasakytum, kad tiek problemų turi. Gyveno normalų gyvenimą ir tik po vyro mirties pradėjo slopinti nerimą / skausmą alkoholiu, principe beveik standartinė istorija: pragertas gerai apmokamas darbas, atimtas vaikas, alkoholikas sugyventinis, skolos, psichiatrinė ligoninė, Minesota. Negeria ~5 metus, bet be vaistų negali gyventi, taip ir sako: "aš žinau, kad visą likusį gyvenimą turėsiu naudoti psichotropinius vaistus...." Dabar turi darbą, susigrąžino sūnų,
lanko AA, psihologą. Beveik visada savo pasakojimą užbaigia: "penkis metus mokaisi negerti, penkis metus mokaisi gyventi blaiviai ir tik tada pradedi gyventi...
Aš ten tiek prisiklausau baisių ir tagiškų istorijų, kad man pradeda atrodyti, jog aš apskritai jokių problemų neturiu, yra tik kažkiek sureikšminti einamiekji darbiniai / buitiniai klausimai...
TurÄ—si. Jei gersi.
Neprisijungęs
.. "aš žinau, kad visą likusį gyvenimą turėsiu naudoti psichotropinius vaistus...."
Jau iškart zmogus uzprogramuoja save tokiam gyvenimui
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 24d. |
Pariuke , kap tas ilgasis savaitgalis?
Neprisijungęs
Važiuosiu kapų tvarkyt. O po to dar nežinau.
Neprisijungęs
vÄ—l teks pradÄ—ti nuo nulio. Vakar sutvarkiau kapus ir pas draugÄ™ į sodybÄ…. O ten jau mÅ«sų mergaiÄių paguodos vakarÄ—lis vienai draugei, kuri jau keletÄ… metų turÄ—jo draugÄ…. Man jis asmeniÅ¡kai nepatiko- super iÅ¡silavinÄ™s, baisus inteligentas iÅ¡ inteligentų (dÄ—stytojų ir teisininkų) Å¡eimos, nemokantis net vinio įkalti. Visoms pasirodÄ— labai gerietis, negeria, nerÅ«ko, net kavos negeria. O man nepatiko.
Tai va- vakar jos draugÄ… vienÄ… draugÄ— pamatÄ— kavinÄ—je su kita, aÅ¡ greit savo draugÄ™ nuvežiau į tÄ… kavinÄ™. Ji priÄ—jo prie jo, paklausÄ— kÄ… veikia, o tas net kalbÄ—ti nenorÄ—jo. Ä®vyko skyrybos. Draugei depresija, gyvent nebenori. Tai vakar visos ir pasigÄ—rÄ—mÄ—. O Å¡iandien baisiai bloga. Teko su dviraÄiais iÅ¡ sodybos važiuot alaus pirkt iki kaimo parduotuvytÄ—s. Sugadinau savaitgalį. Žinau, kad mama nenorÄ—tų mane girtÄ… matyti. Rytoj privalau bÅ«ti ant kapų blaivi. Kaip man buvo gera, kai ji buvo gyva, ir mirÄ— dar pakankamai nesena, mane paliko vienÄ… Å¡iame pasaulyje. Ir mane puola depresija.
Žadėjau koduotis, jei dar kartą užgersiu, bet dabar kažkodėl tai nenoriu. Vėl BAISIAI BLOGA.
Neprisijungęs
o pariuke, užjauÄiu..sunku iÅ¡mokti bÅ«ti sveika mama savo vidiniam vaikui...nes jei jam bloga, pridaro bÄ—dų...
Neprisijungęs
bloga, baisiai bloga.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
bloga, baisiai bloga.
nors ir esi šoke, ir bloga, bet žinok mielas vaikeli tu neprivalai gerti toliau..
Neprisijungęs
PriežasÄių kaip iÅ¡gert gali rast , kad ir milijonÄ… , bet rast priežastį atsilaikyt yra sunku, gerai , kad bandai ieÅ¡kot bÅ«dų , kaip sustabdyt. BlogÄ… bus nes organizmas ima iÅ¡sivalyt nuo nuodų ir vÄ—l jų užpili. StiprybÄ—s.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 7mÄ—n. | 0d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 12d. |
pariuke, o tu išvis nori mesti gerti ar nori ramiai pagurkšnoti, „liūdesį paskandinti“, tik, kad bloga nebūtų?
Neprisijungęs
Audronis rašė:
pariuke, o tu išvis nori mesti gerti ar nori ramiai pagurkšnoti, „liūdesį paskandinti“, tik, kad bloga nebūtų?
Nieko šiandien nebežinau. Reikėtų visai negert, nes sustoti negaliiu? O beto juk nejaunėju, geriant atrodau baisiai, net praustis tingiu, visur viską pradeda skaudėti. Nežinau ką daryti. Kitą savaitę atostogos, tai visai blogai gali būti jei nesustosiu.
Bet vakar taip patiko gerti, toks buvo senas geras jausmas. Sėdi gamtoje prieš saulytę, viską pamiršti išgėrus.
Šiaip tai reikėtų koduotis, tada būtų ramu, nes neturiu valios atsilaikyti. Jau atrodo viskas gerai, negeriu, viskuo patenkinta, džiaugiuos gyvenimu, net negalvoju apie alkoholį, bet vistiek atsiranda priežastis ir išgeriu iki baisaus nusigėrimo.
Gerai nors tiek kad nebegeriu kiekvieną savaitgalį.
Reikia pasiryžti koduotis, reikia bet nenoriu kad kas sužinotų.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Bet vakar taip patiko gerti, toks buvo senas geras jausmas. Sėdi gamtoje prieš saulytę, viską pamiršti išgėrus..
Apie ka bandau paaiÅ¡kinti, o mane visi durnina, ko tu Äia iÅ¡gerinÄ—ji, va kada pila ir kiti forumieÄiai tada gal giliau pažvelkite, nes iÅ¡ savo arogantiÅ¡ko "bokÅ¡to" toliau savo nosies nesimato, negi manote kad ta daryÄiau jei tai neteiktu džiaugsmo??? Negi nesinori užsimirÅ¡ti ir jokie ten sportai, menai, knygos, pokalbiai, jogos, mantros ir 12 ar 24 žingsniu nieko suÅ¡ikto nesukuria?? NÄ—ra jokios pridÄ—tinÄ—s vertÄ—s.. Tu lieki vienas kaip pirÅ¡tas. TuÅ¡Äia. O viskas kaupiasi, o dÄ—tis nera kur.. O tie skaitikliai tai DETSKYJ SAD Äia jau sena nuvalkiota metafora, tai jau DEBYLSKIJ SAD.. ÄŒia jums ne tralivali vien pachmieliukas, ir aÅ¡ Äia ne Å¡iaip sau CYRK UJECHAL, KLOUN OSTALSA
Neprisijungęs
Ar gi Äia gyvenimas Pariuke? Pahmieliukas , Å¡iandien gerai ryt blogai , kažkaip nesinori tokio gyvenimo.
Neprisijungęs