VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#951 2015-04-12 17:41:49

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Re: baisiai bloga

Gal ir neprastas tas palyginimas su bulvÄ—mis, lygiai kaip su ta pasmirdusia silke kurios vakare užvalgius ir apsinuodyjus, prasivÄ—mus prasitriedus visa nakti juk nepuoli kita ryta vÄ—l prie jos, kad sveikatÄ—lÄ™ "pataisyti"... Nes juk liaudies iÅ¡mintis byloja kuom susirgai, tuom ir gydykis... ÄŒia topinis Aurelijaus Verygos psichoterapeuto palyginimas, ne mano sukurtas.. smile  Nes nei bulvÄ—s nei silkÄ— paÅ¡vinkusi nÄ—ra psichoaktyvi medžiaga, kitais žodžiais tariant nÄ—ra narkotinis stimuliantas. Kiekio mažinimas tokiu atveju labai "slidus" dalykas, ta kreivÄ— ir vÄ—l gali Å¡oktelti aukÅ¡tyn, bet jei nÄ—ra kitos iÅ¡eities renkiesi gi žmogau nors Å¡ita... smile

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

2015-04-12 17:41:49

Google

#952 2015-04-12 18:06:52

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Taip, ne visos priklausomybės vienodos. Pvz narkomanams tai nesuveiktų-arba nieko, arba viskas. Nors... kita vertus... ką reiškia tas gydymas metadonu?

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#953 2015-04-12 18:13:57

Pasiklydes
Senbuvis

Iškaimo rašė:

Taip, ne visos priklausomybės vienodos. Pvz narkomanams tai nesuveiktų arba nieko, arba viskas. Nors... kita vertus... ką reiškia tas gydymas metadonu?

LiaudiÅ¡kai suprantama kalba, Metadonas tai Heroinas "be kaifo"...   Na kaip alus bealkoholinis ar vynas bealkoholinis, atrodo iÅ¡gÄ—rei ale "neužkabino", todÄ—l dauguma kreivai žiÅ«ri narkomanu i ta Metadona, tik jau ivaryti i kampa bando... Ten aiÅ¡ku Å¡iek tiek sudÄ—tingiau viskas, man vienas pasakojo per ta programa, nu sako galiu dabar su tavimi vodkes eiti gerti ir niekaip negalÄ—siu "smigti", eik eik sakau, ka rimtai??... Joa sako, labai sunku atsijungti tada, tokia labai idomi bÅ«sena nuo to Metadono.. smile

Neprisijungęs

#954 2015-04-12 18:22:23

Iškaimo
Senbuvis

Neturiu asmeninÄ—s patirties narkomanijos srityje. TeoriÅ¡kai tik svarstau. Bet bet kokiu atveju manau, kad viskas galima, kas su saiku, ir kas nekenkia aplinkiniams ir tau paÄiam.
AÅ¡ tų priklausomybių turiu 4 - alkoholis, maistas, vaistai ir žmogus. Velniop jas visas, kaip nervina. JauÄiuosi kaip ne visi, kaip kažkokia pusdurnÄ— su "baltu bilietu".
Atvirai jei... man reikia aštrios staigios permainos, kuri išmuštų iš rutinos ir esamų kvailų priklausomybių.

Neprisijungęs

#955 2015-04-12 20:15:42

Tara
Senbuvis
Registravosi: 2012-02-11
Žinutės: 592

Iškaimo rašė:

man reikia aštrios staigios permainos, kuri išmuštų iš rutinos ir esamų kvailų priklausomybių.

Gal ir "iÅ¡muÅ¡tų" bet ko gero laikinai, pati raÅ¡ei apie bulves. smile Gyvenimo įproÄiai labai greitai grąžintų viskÄ… atgal, bent man taip atrodo.

Neprisijungęs

#956 2015-04-12 22:22:55

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

Oj,IÅ¡kaimo,Äia pas tave toks susipynes reikalas-viena priklausomybÄ— veja kitÄ…...tas pats ir man buvo,kol nepradÄ—jau "nagrinÄ—t" saves...vaikystÄ—s,santykių su tÄ—vais,nedÄ—mesio,nemeilÄ—s...
Jei negavai iÅ¡ tÄ—vų dÄ—mesio,meilÄ—s,..jei buvai atstumta,tai ir neiÅ¡mokai saves vertint ir mylÄ—t...kibaisi į bele kokį partnerį,kad kazkÄ… turÄ—t...jei tas zmogus nesugeba iÅ¡pildyt tavo lÅ«kesÄių ir padaryt taves laimingos,tai uzsisuka tas priklausomybių ratas-"uzvalgai ir uzgeri'' savo nuoskaudas iÅ¡ praeities ir dabarties..po to puoli prie vaistų,kad "nustumtum" tÄ… Å¡leikÅ¡tulį ir blogÄ… savijautÄ…...
Viskas suprantama ir susipainiojus sunku atsipainioti.

Neprisijungęs

#957 2015-04-12 22:26:42

Iškaimo
Senbuvis

Tara rašė:

Gal ir "iÅ¡muÅ¡tų" bet ko gero laikinai, pati raÅ¡ei apie bulves. smile Gyvenimo įproÄiai labai greitai grąžintų viskÄ… atgal, bent man taip atrodo.

Ribinį asmenybÄ—s sutrikimÄ… turiu, elgiuosi impulsyviai, pirmiau padarau, paskui pagalvoju. ÄŒia   ne liga, bet nenormalu. O įproÄiai visÄ… gyvenimÄ… buvo teisingi ir tvarkingi, kol depresija neužėjo. Tad kÄ… reiÅ¡kia tie 4 metai per visus 40. Nugi nelakiau 20 m. Iki 35 visai negÄ—riau. Tiesiog reikia grįžt prie senų įproÄių. Kaip nors, bet grįšiu smile
Beje, ir maistÄ… reikÄ—tų pasižiÅ«rÄ—ti prie to paÄio big_smile Grįžt prie tvarkingo raciono, o kad jis bÅ«tų tvarkingas, reikia nustot lakt smile

Neprisijungęs

#958 2015-04-12 22:30:25

katyte
Senbuvis

Tiesiog viskas susijÄ™...pradÄ—si teisingai maitintis,tai racione neliks ir alkoholio...bent jau man tai padeda.
Dar gerai butų kokiÄ… mankÅ¡tÄ… įtraukt.Kai turÄ—si dienotvarkÄ™,tada  viskas keisis savaime.

Neprisijungęs

#959 2015-04-12 22:37:55

Iškaimo
Senbuvis

Tai jau tikrai, gulėjimas dar niekam į gera neišėjo. Atšils oras, trauksiu dviratį ir važiuosiu iki nukritimo. Paskui kviesiu vyrą su mašina, kad parvežtų namo big_smile Jau buvo taip. Sako "dviratininkė" atsirado big_smile Bet vis tiek super. Nėra laiko ne tik apie alko, bet ir apie maistą galvot big_smile

Neprisijungęs

#960 2015-04-12 23:08:17

katyte
Senbuvis

Na su dviraÄiu vaziuok irgi saikingai,kaip ir su bulvių valgymu:)))

Neprisijungęs

#961 2015-04-13 08:04:34

Egle
Senbuvis
Registravosi: 2015-01-26
Žinutės: 1988

Blaivus  13m.  3mÄ—n.  24d. 

katyte rašė:

Oj,IÅ¡kaimo,Äia pas tave toks susipynes reikalas-viena priklausomybÄ— veja kitÄ…...tas pats ir man buvo,kol nepradÄ—jau "nagrinÄ—t" saves...vaikystÄ—s,santykių su tÄ—vais,nedÄ—mesio,nemeilÄ—s...
Jei negavai iÅ¡ tÄ—vų dÄ—mesio,meilÄ—s,..jei buvai atstumta,tai ir neiÅ¡mokai saves vertint ir mylÄ—t...kibaisi į bele kokį partnerį,kad kazkÄ… turÄ—t...jei tas zmogus nesugeba iÅ¡pildyt tavo lÅ«kesÄių ir padaryt taves laimingos,tai uzsisuka tas priklausomybių ratas-"uzvalgai ir uzgeri'' savo nuoskaudas iÅ¡ praeities ir dabarties..po to puoli prie vaistų,kad "nustumtum" tÄ… Å¡leikÅ¡tulį ir blogÄ… savijautÄ…...
Viskas suprantama ir susipainiojus sunku atsipainioti.

man tas pats buvo, aÅ¡ dar poto įsipainiojau į religijÄ…, new age ir aa..pridÄ—jus depresijÄ…, chorniÅ¡kÄ… nuovargį  apie kuriuos  daugiau nei vieÅ¡oji opinija, nežinojau nieko...gavosi toks gyvenimas kaip matrioÅ¡ka, atidarau vienÄ…, o ten kita..op opop.. ir dar savaitgalį atodariau vienÄ… matrioÅ¡kÄ…, bet jÅ«ra ir žvejys (mano blaivybÄ—s tiatis) pats nenutuokdamas, bÅ«damas savimi pridÄ—jo balanso prie viso to patyrimo. MatrioÅ¡kiÅ¡kas  gyvenimas smile

“I don’t care what you shake, just shake somethingâ€.

Neprisijungęs

#962 2015-04-13 12:24:17

Tara
Senbuvis
Registravosi: 2012-02-11
Žinutės: 592

Iškaimo rašė:

<<<Tad ką reiškia tie 4 metai per visus 40. Nugi nelakiau 20 m. Iki 35 visai negėriau>>>

Keturi metai ne taip jau ir mažai..., vaistai ir alkoholis????? PanaÅ¡iÄ… istorijÄ… girdÄ—jau AA, moteris  ~40 metų pasakojo. Pakankamai iÅ¡vaizdi, intiligentiÅ¡ka, veinu žodžiu vis dar verta grieko... tongue, niekaip nepasakytum, kad tiek problemų turi. Gyveno normalų gyvenimÄ… ir tik po vyro mirties pradÄ—jo slopinti nerimÄ… / skausmÄ… alkoholiu, principe beveik standartinÄ— istorija: pragertas gerai apmokamas darbas, atimtas vaikas, alkoholikas sugyventinis, skolos, psichiatrinÄ— ligoninÄ—, Minesota. Negeria ~5 metus, bet be vaistų negali gyventi, taip ir sako: "aÅ¡ žinau, kad visÄ… likusį gyvenimÄ… turÄ—siu naudoti psichotropinius vaistus...." Dabar turi darbÄ…, susigrąžino sÅ«nų, smile lanko AA, psihologÄ…. Beveik visada savo pasakojimÄ… užbaigia: "penkis metus mokaisi negerti, penkis metus mokaisi gyventi blaiviai ir tik tada pradedi gyventi...
Aš ten tiek prisiklausau baisių ir tagiškų istorijų, kad man pradeda atrodyti, jog aš apskritai jokių problemų neturiu, yra tik kažkiek sureikšminti einamiekji darbiniai / buitiniai klausimai...

Neprisijungęs

#963 2015-04-13 12:59:02

Pumputis
Vartotojas
Registravosi: 2012-09-05
Žinutės: 236

Blaivus  16m.  6mÄ—n.  23d. 

Tara rašė:

Keturi metai ne taip jau ir mažai..., vaistai ir alkoholis????? PanaÅ¡iÄ… istorijÄ… girdÄ—jau AA, moteris  ~40 metų pasakojo. Pakankamai iÅ¡vaizdi, intiligentiÅ¡ka, veinu žodžiu vis dar verta grieko... tongue, niekaip nepasakytum, kad tiek problemų turi. Gyveno normalų gyvenimÄ… ir tik po vyro mirties pradÄ—jo slopinti nerimÄ… / skausmÄ… alkoholiu, principe beveik standartinÄ— istorija: pragertas gerai apmokamas darbas, atimtas vaikas, alkoholikas sugyventinis, skolos, psichiatrinÄ— ligoninÄ—, Minesota. Negeria ~5 metus, bet be vaistų negali gyventi, taip ir sako: "aÅ¡ žinau, kad visÄ… likusį gyvenimÄ… turÄ—siu naudoti psichotropinius vaistus...." Dabar turi darbÄ…, susigrąžino sÅ«nų, smile lanko AA, psihologÄ…. Beveik visada savo pasakojimÄ… užbaigia: "penkis metus mokaisi negerti, penkis metus mokaisi gyventi blaiviai ir tik tada pradedi gyventi...
Aš ten tiek prisiklausau baisių ir tagiškų istorijų, kad man pradeda atrodyti, jog aš apskritai jokių problemų neturiu, yra tik kažkiek sureikšminti einamiekji darbiniai / buitiniai klausimai...

TurÄ—si. Jei gersi.

Neprisijungęs

#964 2015-04-13 15:07:00

katyte
Senbuvis

.. "aš žinau, kad visą likusį gyvenimą turėsiu naudoti psichotropinius vaistus...."

Jau iÅ¡kart zmogus uzprogramuoja save tokiam gyvenimui

Neprisijungęs

#965 2015-05-01 07:12:02

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mÄ—n.  24d. 

Pariuke , kap tas ilgasis savaitgalis?

Neprisijungęs

#966 2015-05-01 08:21:05

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

Važiuosiu kapų tvarkyt. O po to dar nežinau.

Neprisijungęs

#967 2015-05-02 11:02:22

pariuke
Senbuvis

vÄ—l teks pradÄ—ti nuo nulio. Vakar sutvarkiau kapus ir pas draugÄ™ į sodybÄ…. O ten jau mÅ«sų mergaiÄių paguodos vakarÄ—lis vienai draugei, kuri jau keletÄ… metų turÄ—jo draugÄ…. Man jis asmeniÅ¡kai nepatiko- super iÅ¡silavinÄ™s, baisus inteligentas iÅ¡ inteligentų (dÄ—stytojų ir teisininkų) Å¡eimos, nemokantis net vinio įkalti. Visoms pasirodÄ— labai gerietis, negeria, nerÅ«ko, net kavos negeria. O man nepatiko.
Tai va- vakar jos draugÄ… vienÄ… draugÄ— pamatÄ— kavinÄ—je su kita, aÅ¡ greit savo draugÄ™ nuvežiau į tÄ… kavinÄ™. Ji priÄ—jo prie jo, paklausÄ— kÄ… veikia, o tas net kalbÄ—ti nenorÄ—jo. Ä®vyko skyrybos. Draugei depresija, gyvent nebenori. Tai vakar visos ir pasigÄ—rÄ—mÄ—. O Å¡iandien baisiai bloga. Teko su dviraÄiais iÅ¡ sodybos važiuot alaus pirkt iki kaimo parduotuvytÄ—s. Sugadinau savaitgalį. Žinau, kad mama nenorÄ—tų mane girtÄ… matyti. Rytoj privalau bÅ«ti ant kapų blaivi. Kaip man buvo gera, kai ji buvo gyva, ir mirÄ— dar pakankamai nesena, mane paliko vienÄ… Å¡iame pasaulyje. Ir mane puola depresija.
ŽadÄ—jau koduotis, jei dar kartÄ… užgersiu, bet dabar  kažkodÄ—l tai nenoriu. VÄ—l BAISIAI BLOGA.

Neprisijungęs

#968 2015-05-02 11:21:21

Egle
Senbuvis

o pariuke, užjauÄiu..sunku iÅ¡mokti  bÅ«ti sveika mama savo vidiniam vaikui...nes jei jam bloga, pridaro bÄ—dų...

Neprisijungęs

#969 2015-05-02 11:26:35

pariuke
Senbuvis

bloga, baisiai bloga.

Neprisijungęs

#970 2015-05-02 11:30:21

Egle
Senbuvis

pariuke rašė:

bloga, baisiai bloga.

nors ir esi šoke, ir bloga, bet žinok mielas vaikeli tu neprivalai gerti toliau..

Neprisijungęs

#971 2015-05-02 12:13:27

žvejys
Senbuvis

PriežasÄių kaip iÅ¡gert gali rast , kad ir milijonÄ… , bet rast priežastį atsilaikyt yra sunku, gerai , kad bandai ieÅ¡kot bÅ«dų , kaip sustabdyt. BlogÄ… bus nes organizmas ima iÅ¡sivalyt nuo nuodų ir vÄ—l jų užpili. StiprybÄ—s.

Neprisijungęs

#972 2015-05-02 12:50:25

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  7mÄ—n.  0d. 
NerÅ«kau  16m.  7mÄ—n.  12d. 

pariuke, o tu išvis nori mesti gerti ar nori ramiai pagurkšnoti, „liūdesį paskandinti“, tik, kad bloga nebūtų?

Neprisijungęs

#973 2015-05-02 16:47:44

pariuke
Senbuvis

Audronis rašė:

pariuke, o tu išvis nori mesti gerti ar nori ramiai pagurkšnoti, „liūdesį paskandinti“, tik, kad bloga nebūtų?

Nieko šiandien nebežinau. Reikėtų visai negert, nes sustoti negaliiu? O beto juk nejaunėju, geriant atrodau baisiai, net praustis tingiu, visur viską pradeda skaudėti. Nežinau ką daryti. Kitą savaitę atostogos, tai visai blogai gali būti jei nesustosiu.
Bet vakar taip patiko gerti, toks buvo senas geras jausmas. Sėdi gamtoje prieš saulytę, viską pamiršti išgėrus.
Šiaip tai reikėtų koduotis, tada būtų ramu, nes neturiu valios atsilaikyti. Jau atrodo viskas gerai, negeriu, viskuo patenkinta, džiaugiuos gyvenimu, net negalvoju apie alkoholį, bet vistiek atsiranda priežastis ir išgeriu iki baisaus nusigėrimo.
Gerai nors tiek kad nebegeriu kiekvieną savaitgalį.
Reikia pasiryžti koduotis, reikia bet nenoriu kad kas sužinotų.

Neprisijungęs

#974 2015-05-02 17:04:02

Pasiklydes
Senbuvis

pariuke rašė:

Bet vakar taip patiko gerti, toks buvo senas geras jausmas. Sėdi gamtoje prieš saulytę, viską pamiršti išgėrus..

Apie ka bandau paaiÅ¡kinti, o mane visi durnina, ko tu Äia iÅ¡gerinÄ—ji, va kada pila ir kiti forumieÄiai tada gal giliau pažvelkite, nes iÅ¡ savo arogantiÅ¡ko "bokÅ¡to" toliau savo nosies nesimato, negi manote kad ta daryÄiau jei tai neteiktu džiaugsmo??? Negi nesinori užsimirÅ¡ti ir jokie ten sportai, menai, knygos, pokalbiai, jogos, mantros ir 12 ar 24 žingsniu nieko suÅ¡ikto nesukuria??  NÄ—ra jokios pridÄ—tinÄ—s vertÄ—s.. Tu lieki vienas kaip pirÅ¡tas. TuÅ¡Äia. O viskas kaupiasi, o dÄ—tis nera kur.. O tie skaitikliai tai DETSKYJ SAD Äia jau sena nuvalkiota metafora, tai jau DEBYLSKIJ SAD.. smile   ÄŒia jums ne tralivali vien pachmieliukas, ir aÅ¡ Äia ne Å¡iaip sau CYRK UJECHAL, KLOUN OSTALSA smile

Neprisijungęs

#975 2015-05-02 17:26:30

žvejys
Senbuvis

Ar gi Äia gyvenimas Pariuke? Pahmieliukas , Å¡iandien gerai ryt blogai , kažkaip nesinori tokio gyvenimo.

Neprisijungęs

Forumo apaÄia