VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#451 2014-06-22 22:50:23

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Re: baisiai bloga

Audronis rašė:

Tai ir nedaryk. Pirmiausia ko neturi daryti, tai neturi gerti. Jei neišgėrusi negali nieko dirbti, tai ir nedirbk. Pasaulis nesugrius jei kelias dienas kažko nepadarysi, bet išsilaikysi blaivi. Paskui atsiras ir noras ką nors nuveikti. Nesupyk, bet kol kas tai panašiau į gėrimo pateisinimą...

BÅ«tent. Pateisinu. Bet ir suprantu tÄ…, antraip nebÅ«Äiau pas jus. Suprantu, kad turiu nustot pateisint, bet kolkas man tai atrodo neįveikiamas kalnas, nes sunku kÄ™st skausmÄ…, kai žinai, kad yra kaip tÄ… skausmÄ… sumažint. Reikia kažkokio sukrÄ—timo, atrodo.

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

2014-06-22 22:50:23

Google

#452 2014-06-22 23:13:45

ozka
Senbuvis
Registravosi: 2013-03-24
Žinutės: 311

O gal tau tie antidepresantai visai netinka,gal reikia keisti vaistą?Žinau,kad taip būna.Žvejys teisus,reikia pas psichiatrą.Ryt pirmadienis.Galima būtų nuo to ir pradėti.Tada ir alko negersi,kai žinosi,kai pas gydytoją reikia.Laikykis,Iškaimo.

Nėra priešų ir draugų,o kiekvienas žmogus yra man mokytojas

Neprisijungęs

#453 2014-06-22 23:31:46

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mÄ—n.  23d. 

Šiaip aš bandžiau daug visko , dabar juokingiausia atrodo bandymai mest vienam. Ryt negersiu kitą diena vėl ryt negersiu, tai bepaliovos, jei išbūni savaite negėres tai o jau didvyris sakai mėnesį. Būk kantri iškaimo , laikui bėgant susitvarkys, prisitaikysi sau tinkama būdą gyventi blaiviai.

Neprisijungęs

#454 2014-06-23 18:37:43

ozka
Senbuvis

Aukso žodžiai,Žvejy.Juokingiausia atrodo bandymai mesti vienam.PataisyÄiau-bandymai mesti vien tik SAVO valios pastangom.Jau kad esam Äia ,Å¡itam forume,reiÅ¡kia ne kÄ… kitÄ…,o kad nustoti gerti ir po to iÅ¡likti blaiviam vieniems su savo įprasta aplinka nesigauna.IÅ¡kaimo,kaip jautiesi Å¡iandien?Å iandien JoninÄ—s,lyja...Jonai24,su vardadieniu.Linkiu ,kad paparÄio žiedas pražystų Å¡iÄ…nakt visų Å¡irdyse,o tada viskas bus kitaip.

Neprisijungęs

#455 2014-06-23 20:20:24

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

Jonai24 su vardadieniu. Aš šiandien Joninių proga vos vos nenusipirkau vynelio, net buvau pažeidusi savo taisyklę eiti į parduotuvę tik ketvirtadieniais.

Neprisijungęs

#456 2014-06-23 20:23:43

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  6mÄ—n.  7d. 

Aš tik niekaip nesuprantu, kodėl yra taip juokinga, jei žmogus vienas, be niekieno pagalbos nustoja gerti? Aš nustojau visiškai viena ir kažkaip man nesuprantama, kodėl tai kelia juoką. Įvairiai žmonės kapstosi iš to liūno, vieniems vienaip pavyksta, kitiems kitaip. Aš, pvz., visiškai nesuprantu ir man svetima yra AA, bet aš matau, kad kažkaip tai veikia, daug žmonių AA dėka gerti nustoja. Pritariu bet kokiam būdui, jei tik bent vienas žmogus juo pasinaudojęs, nustojo gerti.

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#457 2014-06-23 20:33:49

pariuke
Senbuvis

pritariu Trojai. AÅ¡ irgi viena kol kas laikausi. AiÅ¡ku dar nedaug laiko, tik 4 mÄ—nesiai, todÄ—l sunku pasakyti kaip bus toliau. Nes ima kažkoks liÅ«desys paskutiniu metu. AiÅ¡ku man labai padÄ—jo Å¡itas forumas, todÄ—l gal galima pasakyti, kad ne visai viena, o kartu su forumieÄiais atÄ—jau į blaivų keliÄ….
O kur dingo Viktorija, kaip jai sekais roll ? Aušrė kažkodėl tyli, gal net nebesilanko svetainėje sad

Neprisijungęs

#458 2014-06-24 08:09:37

Niko
Narys
Registravosi: 2013-09-10
Žinutės: 20

Blaivus  11m.  9mÄ—n.  8d. 

Pritariu panelėms. Bet koks būdas yra gerai. Ir kiekvienam jis skirtingas. Taigi jei rezultatas tenkina - valio ir pirmyn.
AÅ¡ taip pat meÄiau vienas. Be to abu vienu metu - ir alkoholį, ir cigaretes. Beje, valios tame buvo nedaug. Tiesiog atÄ—jo supratimas, kad man to visai nereikia ir aÅ¡ to nenoriu. Nes man neskanu ir nebepatinka tų dviejų sukeliama bÅ«sena... Nevartojau jokių vaistų, jokių pakaitalų, jokių terapijų. Ir Å¡tai jau trys ketvirÄiai metų prabÄ—go. Gyvas. smile Apie rÅ«kymÄ… minÄių iÅ¡ viso nekyla, apie alkoholį buvo keletÄ… kartų, kad galbÅ«t bÅ«tų visai smagu prie kompanijos 50 gramų iÅ¡gerti, bet jos buvo ganÄ—tinai blankios. Tad nuvyti Å¡alin nereikÄ—jo didelių pastangų.
Taip, kad bandykit, eksperimentuokit, ieÅ¡kokit savo kelio. GalbÅ«t pasinaudosit kažkieno patirtimi, galbÅ«t iÅ¡ kelių patirÄių sulipdysit vienÄ…, o gal atrasit visiÅ¡kai naujÄ…, savo keliÄ…. Visaip yra gerai, juk tikslas vienas - atsikratyti priklausomybÄ—s ir nesijausti nuskriaustu, kad "aÅ¡ jau niekada nebegalÄ—siu...", o bÅ«ti laimingu ir galvoti - kaip gerai, kad nebepilu to Å¡.... sau į gerklÄ™. wink
SÄ—kmÄ—s visiems. smile
Viskas yra daug paprasÄiau, nei atrodo...

Paskutinis taisÄ— Niko (2014-06-24 11:59:51)

Išspaudę apelsiną, gausite apelsinų sultis. Taip bus todėl, kad jos yra apelsino viduje. Tas pats su mumis: kai kas nors mus spaudžia, į paviršių iškyla, kas paslėpta mūsų viduje. Ir jeigu jums nepatinka rezultatas, keiskite mintis.

Wayne Dye

Neprisijungęs

#459 2014-06-24 12:40:49

Troja
Senbuvis

ozkos „tolerancija“ kitokiai nuomonei, nei jos:

ozka
    Senbuvis
    ŽinutÄ—s: 211
    AŽ

Klausyk,moteriÅ¡ke,tu baik savo benefisus,net nebejuokinga,kai kabiniesi prie kiekvieno žodžio.ko Äia sÄ—di,jei taip patinka blaiviai bÅ«ti?tikrai ir patirties turi ir žinių ,ir kitiems padÄ—ti gali?Tai knygÄ… raÅ¡yk,Å¡viesk visuomenÄ™.Tiesiog negali susitaikyti,kad kitaip kiti viskÄ… supranta,su savo puikybe padirbk,moterÅ¡ke,o tavo tiesa,tik tavo ir niekieno kito.

Anot ozkos, visi turintys ilgesnį blaivybÄ—s „stažą“, neÅ¡kit kudaÅ¡ių iÅ¡ forumo. Va Äia tai jau tikrai juokinga big_smile big_smile big_smile

Paskutinis taisÄ— Troja (2014-06-24 12:41:24)

Neprisijungęs

#460 2014-06-24 13:04:37

pariuke
Senbuvis

merginos, nesipykit. Abi teisios. Nes kiekviena rado savo kelią link blaivybės, todėl kiekvienai jis ir atrodo teisingiausias. Man patinka tiek vienos tiek kitos patarimai. Abi šaunuolės, kad abi viename kelyje- link blaivaus gyvenimo. Naudojuosi abiejų patarimais.
O aš šiandien lakstau po miestą, prisipirkau braškių. Išsiviriau skanios sriubytės. Ir toliau mąstau apie savo gyvenimą tongue

Neprisijungęs

#461 2014-06-24 13:29:53

Pumputis
Vartotojas
Registravosi: 2012-09-05
Žinutės: 236

Blaivus  16m.  6mÄ—n.  22d. 

Troja rašė:

ozkos „tolerancija“ kitokiai nuomonei, nei jos:

ozka
    Senbuvis
    ŽinutÄ—s: 211
    AŽ

Klausyk,moteriÅ¡ke,tu baik savo benefisus,net nebejuokinga,kai kabiniesi prie kiekvieno žodžio.ko Äia sÄ—di,jei taip patinka blaiviai bÅ«ti?tikrai ir patirties turi ir žinių ,ir kitiems padÄ—ti gali?Tai knygÄ… raÅ¡yk,Å¡viesk visuomenÄ™.Tiesiog negali susitaikyti,kad kitaip kiti viskÄ… supranta,su savo puikybe padirbk,moterÅ¡ke,o tavo tiesa,tik tavo ir niekieno kito.

Anot ozkos, visi turintys ilgesnį blaivybÄ—s „stažą“, neÅ¡kit kudaÅ¡ių iÅ¡ forumo. Va Äia tai jau tikrai juokinga big_smile big_smile big_smile

Turbūt nėra visai korektiška publikuot asmenines žinutes visam forumui viešai sad Bent aš taip manau.

Neprisijungęs

#462 2014-06-24 13:40:57

Iškaimo
Senbuvis

Nesipykit. Mes visi skirtingi, neįmanoma visiems ir įtikt ir patikt...

Neprisijungęs

#463 2014-06-24 13:47:32

Troja
Senbuvis

Pumputis rašė:

Troja rašė:

Turbūt nėra visai korektiška publikuot asmenines žinutes visam forumui viešai sad Bent aš taip manau.

Nėra korektiška rašyti tokias žinutes į AŽ ir vesti kažkokį slaptą paralelinį gyvenimą. O tu nesikišk ne į savo reikalus, nes pats žmogus sprendžia, ką jam su savo AŽ daryti. Pasidomėk savo korektiškumu ir savo poelgiais, kuriems iki korektiškumo – labai toli.

Neprisijungęs

#464 2014-06-24 13:59:40

Pumputis
Vartotojas
Registravosi: 2012-09-05
Žinutės: 236

Blaivus  16m.  6mÄ—n.  22d. 

Troja rašė:

Nėra korektiška rašyti tokias žinutes į AŽ ir vesti kažkokį slaptą paralelinį gyvenimą. O tu nesikišk ne į savo reikalus, nes pats žmogus sprendžia, ką jam su savo AŽ daryti. Pasidomėk savo korektiškumu ir savo poelgiais, kuriems iki korektiškumo – labai toli.

Gal galÄ—tum gerbiama Troja paaiÅ¡kinti kas Å¡iame vieÅ¡ame forume yra mano reikalai ir kas ne ? AÄiÅ«.

Neprisijungęs

#465 2014-06-24 15:18:57

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

Nagi baikit Äia peÅ¡tis.....eikit pabÄ—giot,o po to kÄ… nors skanaus pasmaližiaut:)

Neprisijungęs

#466 2014-06-24 15:27:04

Viktorija
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 176

Sveiki, paskaitau forumÄ…, nelabai moku tuÅ¡Äižodžiauti. Niko Å¡iandien pasisakÄ— ir už mane smile. JauÄiuosi lygiai taip pat, man susitvarkÄ— viskas, kai pasidariau tvarkÄ… savo galvoje.
Sekasi puikiai, kaip sako Niko, viskas yra daug paprasÄiau, nei atrodo. DÄ—l Å¡ito konfliktÄ—lio, tai nesuprantu merginų - ar nuotaika tokia: "skrybÄ—laitÄ— nemadinga, ach kokia aÅ¡ nelaiminga", ar, kad Rasos raganavimo metas smile. InternetinÄ— erdvÄ— beribÄ—, visiems vietos užteks, tik žinau, kad aÅ¡ iÅ¡ minų lauko neÅ¡u savo kudaÅ¡ių.

Neprisijungęs

#467 2014-06-24 17:23:54

žvejys
Senbuvis

Jei esam Äia tai stabdom tikrai nevienas, mest gert vienam mano supratimu tai kaip aikÅ¡Äiau aÅ¡ meÄiau vienas su niekuo nebendravau ir niekur nesikreipiau , rezultatas mÄ—nesis tai aukÅ¡Äiausia riba Å¡iaip savaitÄ— , dabar forumų ir AA dÄ—ka puse metų baika, tikiuosiu dabar užkibau ilgam, duok dieve. ÄŒia vienas kitam padedam ir reiÅ¡kia nevieni metam visi kartu, tikrai nekiÅ¡u savo minÄių kitiems aÅ¡ raÅ¡au kas man padeda stabdyt. Å iaip vieÅ¡umas nÄ—ra gerai kai žmogus paraÅ¡o asmeniÅ¡kai manau nÄ—ra reikalo vieÅ¡yt. ÄŒia tik mano nuomonÄ— .

Neprisijungęs

#468 2014-06-24 17:25:12

žvejys
Senbuvis

Nuomonės neperšu.

Neprisijungęs

#469 2014-06-24 17:46:47

Iškaimo
Senbuvis

Tai juk nei pavardžių, nei asmens kodų, nei tel. nr nepastebÄ—jau, tai nÄ—ra dÄ—l ko Äia pyktis. Diena gal tokia Å¡lykÅ¡ti-laisvadienis, o lyja. AsmeniÅ¡kai man Å¡iandien bloga labai. NeprisigÄ—riau, bet be alko neapsÄ—jau sad Laukiu nakties, kad užmigt ir nieko nejaust.

Neprisijungęs

#470 2014-06-24 19:42:45

ozka
Senbuvis

Na,jei jau taip reikalai pakrypo,tai paraÅ¡ysiu tai,ko buvau nusprendus neraÅ¡yt.Daugelis mano draugų medikų yra tos nuomonÄ—s,kad beveik visi žaliavalgiai yra labai kategoriÅ¡ki ir pikti,visai netoleruojantys kitos nuomonÄ—s.VisiÅ¡kai neįmanoma su jais kalbÄ—tis,o gydyti dar sunkiau,nes viskÄ… žino patys geriausiai...  Tai ir įrodo Trojos pavyzdys.Jei žmogus bÅ«damas Å¡itiek laiko blaivas nesuvokia apie kÄ… eina kalba,tai tiek ir teverta tokia blaivybÄ— ir teisingas gyvenimo bÅ«das.Bet man tai jau nebejuokinga ,o liÅ«dna.Ir aÅ¡ iÅ¡vis nusiplaunu nuo durno ginÄo,o pasilieku prie savo nuomonÄ—s;puikybÄ—s liga tamsta sergate.

Neprisijungęs

#471 2014-06-24 21:24:14

alikas
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-07
Žinutės: 359

ozka rašė:

Na,jei jau taip reikalai pakrypo,tai paraÅ¡ysiu tai,ko buvau nusprendus neraÅ¡yt.Daugelis mano draugų medikų yra tos nuomonÄ—s,kad beveik visi žaliavalgiai yra labai kategoriÅ¡ki ir pikti,visai netoleruojantys kitos nuomonÄ—s.VisiÅ¡kai neįmanoma su jais kalbÄ—tis,o gydyti dar sunkiau,nes viskÄ… žino patys geriausiai...  Tai ir įrodo Trojos pavyzdys.Jei žmogus bÅ«damas Å¡itiek laiko blaivas nesuvokia apie kÄ… eina kalba,tai tiek ir teverta tokia blaivybÄ— ir teisingas gyvenimo bÅ«das.Bet man tai jau nebejuokinga ,o liÅ«dna.Ir aÅ¡ iÅ¡vis nusiplaunu nuo durno ginÄo,o pasilieku prie savo nuomonÄ—s;puikybÄ—s liga tamsta sergate.

Obana.Šaunuolė,Ožka.Kas ant kito sako,tas ant sąves pasisako.

Nėra to blogo kas neišeitu į gerą.

Neprisijungęs

#472 2014-06-24 21:30:16

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mÄ—n.  29d. 
NerÅ«kau  16m.  7mÄ—n.  11d. 

ozka rašė:

Aukso žodžiai,Žvejy.Juokingiausia atrodo bandymai mesti vienam.PataisyÄiau-bandymai mesti vien tik SAVO valios pastangom.Jau kad esam Äia ,Å¡itam forume,reiÅ¡kia ne kÄ… kitÄ…,o kad nustoti gerti ir po to iÅ¡likti blaiviam vieniems su savo įprasta aplinka nesigauna.<...>

Manau, kad tokių, metusių gerti savo valios, noro ar dar ko nors pastangomis, yra tikrai daug. PaprasÄiausiai mes apie juos nežinome, jie ramiai gyvena savo gyvenimus ir nesuka dÄ—l gÄ—rimo galvos, jiems nÄ—ra jokio poreikio raÅ¡inÄ—ti forumuose ar kitur pasakoti apie turÄ—tas problemas.

Kiti, gavÄ™ blaivybÄ—s pagrindus ir pradžiÄ… kokios nors pagalbos dÄ—ka, vÄ—liau apsieina visiÅ¡kai be paÅ¡alinÄ—s pagalbos. Pažįstu žmogų, užsikodavusį metams ir negerianti apie 18 metų. Žmogus, parodÄ™s man keliÄ… į psichoterapinÄ™ grupÄ™, pats jÄ… lankÄ— apie metus, daugiau niekur nesilankydamas blaivus 16 metų. AÅ¡ psichoterapinÄ™ grupÄ™ lankiau apie pusmetį, vÄ—liau kelis kartus nuvažiavau su torÄiuku, tiesa dar nepilnÄ… mÄ—nesį pavartojau tabletes. Daugiau niekur nesilankiau, blaivus gyvenu ne vienerius metus. Forume dalyvauju tikrai ne todÄ—l, kad man reikalinga pagalba ar nusiraminimas. Kažkuriuo momentu supratau, kad gal bÅ«t galiu kam nors padÄ—ti, paprasÄiausiai atiduoti tai, kÄ… kažkada gavau pats...

Neprisijungęs

#473 2014-06-24 23:40:04

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mÄ—n.  29d. 
NerÅ«kau  16m.  7mÄ—n.  11d. 

ozka rašė:

<...>Jei žmogus būdamas šitiek laiko blaivas nesuvokia apie ką eina kalba,tai tiek ir teverta tokia blaivybė ir teisingas gyvenimo būdas.<...>

Kaip ir kas gali iÅ¡matuoti žmogaus blaivybÄ—s vertÄ™? Tikrai ne ozka, Audronis, gydytojas, kokia organizacija ar kitas forumietis. Tai gali iÅ¡matuoti tik pats blaiviai gyvenantis žmogus. Jei jam taip gyventi tinka, jis jauÄiasi puikiai, tai ko daugiau gali reikÄ—ti?

Neprisijungęs

#474 2014-06-25 00:14:33

Viktorija
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 176

Audronis rašė:

ozka rašė:

<...>Jei žmogus būdamas šitiek laiko blaivas nesuvokia apie ką eina kalba,tai tiek ir teverta tokia blaivybė ir teisingas gyvenimo būdas.<...>

Kaip ir kas gali iÅ¡matuoti žmogaus blaivybÄ—s vertÄ™? Tikrai ne ozka, Audronis, gydytojas, kokia organizacija ar kitas forumietis. Tai gali iÅ¡matuoti tik pats blaiviai gyvenantis žmogus. Jei jam taip gyventi tinka, jis jauÄiasi puikiai, tai ko daugiau gali reikÄ—ti?

Ups Audroni, , nerašyk už mane smile Koks skirtumas kaip. svarbu juk tikslas. Man Troja kažkada padėjo su nuorodom.

Neprisijungęs

#475 2014-06-25 07:14:44

žvejys
Senbuvis

ozka rašė:

Pritariu , tuo paÄiu ir Audroniui , kiekvienas darom taip kas padeda ir likti blaiviam.

Neprisijungęs

Forumo apaÄia