VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#1101 2016-07-21 19:47:07

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  1mÄ—n.  2d. 
NerÅ«kau  0m.  1mÄ—n.  20d. 

Re: Nebenoriu gerti

antonimas rašė:

na galvoju pabandyti nueiti ten Kaišiadorių g. SOS susirinkimus...kažkodėl anuos kartus vis neišdrįsdavau,manau, kad dabar jau pribrendo tikrai reikalas...galvoju dar eiti pabandyti užsikoduoti,draugas va užsikodavo metams,o po to savaime nebegėrė...manau kodavimas tai sėkmingai pradžiai yra neblogas reikalas...

Šaunuolis, turi kažko imtis, pamažu atsirinksi kas tinka ir išjudėsi iš sąstingio smile Niekada nesustok kapstytis link šviesos, tai tavo gyvenimas, o jis neįkainojamas.

Neprisijungęs

2016-07-21 19:47:07

Google

#1102 2016-07-21 21:21:01

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  5mÄ—n.  13d. 
NerÅ«kau  16m.  5mÄ—n.  25d. 

antonimas rašė:

na galvoju pabandyti nueiti ten Kaišiadorių g. SOS susirinkimus...kažkodėl anuos kartus vis neišdrįsdavau,manau, kad dabar jau pribrendo tikrai reikalas...galvoju dar eiti pabandyti užsikoduoti,draugas va užsikodavo metams,o po to savaime nebegėrė...manau kodavimas tai sėkmingai pradžiai yra neblogas reikalas...

Niekada nesikodavau, bet pažįstu ne vienÄ… žmogų, kuris po kodo susitvarkÄ— su gÄ—rimu. Vienas jų negeria apie 20 metų nors kodavosi metams. ReiÅ¡kia veikia. Smagu, kad ryžtiesi kažkÄ… daryti, tik dar prie kodo pridÄ—Äiau kokios psichoterapinÄ—s ar savipagalbos grupÄ—s lankymÄ…. Gautum žinių ir iÅ¡girstum kitų patirtį, gal pats pasibÄ—davotum ir gautum vertingų patarimų...

Neprisijungęs

#1103 2016-07-29 08:15:01

antonimas
Senbuvis
Registravosi: 2016-01-06
Žinutės: 192

Blaivus  1m.  11mÄ—n.  0d. 

sveiki...vakar netyÄia suvalgiau saldainį su alkoholizuotu likerio kremu,nežinau dÄ—l ko bet susinervinau,po to tik pamaÄiau:) na bet manau,kad Äia vienas toks saldainis netyÄia pasimaišė,neverta kreipti dÄ—mesio...
beje skaiÄiau,kad saldainis "KregždutÄ—" taip pat savyje turi alkoholio:)

Neprisijungęs

#1104 2016-07-29 09:11:18

Veronika
Senbuvis

AÅ¡ buvau baisiai iÅ¡sigandus kai kefyro atsigÄ—riau... Kažkur buvau girdÄ—jus, kad jame irgi alkoholio yra... Dabar, jau nieko nepakeisi, bet ateityje turi rinktis kÄ… gali valgyti/gerti, o ko ne smile Atsisakiau savo mÄ—giamų saldainių, tiesiog, taip nusprendžiau, nes jose yra alkoholio, o tai gali pažadinti mano Å¡mÄ—klÄ… lol Ir dÄ—l gÄ—rimų, nežaisk su visokiais BEalkoholiniais: vynu, alumi, gira. AnksÄiau ar vÄ—liau eis į trasÄ… jau su alkoholiu. ÄŒia suveikia asociacija wink

Neprisijungęs

#1105 2016-07-29 09:47:43

antonimas
Senbuvis
Registravosi: 2016-01-06
Žinutės: 192

Blaivus  1m.  11mÄ—n.  0d. 

Veronika rašė:

AÅ¡ buvau baisiai iÅ¡sigandus kai kefyro atsigÄ—riau... Kažkur buvau girdÄ—jus, kad jame irgi alkoholio yra... Dabar, jau nieko nepakeisi, bet ateityje turi rinktis kÄ… gali valgyti/gerti, o ko ne smile Atsisakiau savo mÄ—giamų saldainių, tiesiog, taip nusprendžiau, nes jose yra alkoholio, o tai gali pažadinti mano Å¡mÄ—klÄ… lol Ir dÄ—l gÄ—rimų, nežaisk su visokiais BEalkoholiniais: vynu, alumi, gira. AnksÄiau ar vÄ—liau eis į trasÄ… jau su alkoholiu. ÄŒia suveikia asociacija wink

Taip taip bealkoholinių visokių gÄ—rimų niekada nemÄ—gau,nemanau,kad ir kada pamÄ—gsiu,bet va kefyro neatsisakysiu prie keptų bulvyÄių...smile

Neprisijungęs

#1106 2016-09-01 06:32:48

Vienišas Vilkas
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-13
Žinutės: 991

Jei po šios nakties liksiu gyva - mesiu gert.

Laisvi ir laimingi laiko neskaiÄiuoja... 😎

Neprisijungęs

#1107 2016-09-01 07:03:52

Vienišas Vilkas
Senbuvis

Vienišas Vilkas rašė:

Simboliška - beveik prieš metus girta sukūliau savo taip mylimą passat'ą ir trims metams praradau teisę vairuoti, o šiandien per Saulės užtemimą pasižadu eiti blaivybės keliu.
Nes, jeigu noriu išlikti žmogumi - kito kelio tiesiog nėra.
Ir dėl to labai džiaugiuosi smile
Jokie kodai manęs neveikia, sprendimą turiu priimti pati.
To linkiu ir kitiems.

Neprisijungęs

#1108 2016-09-01 08:04:10

Egle13
Senbuvis
Registravosi: 2015-03-23
Žinutės: 590

Blaivus  10m.  6mÄ—n.  3d. 

Vienišas Vilkas rašė:

Vienišas Vilkas rašė:

Simboliška - beveik prieš metus girta sukūliau savo taip mylimą passat'ą ir trims metams praradau teisę vairuoti, o šiandien per Saulės užtemimą pasižadu eiti blaivybės keliu.
To linkiu ir kitiems.

Tai sprendimas jau priimtas ar dar tik apmÄ…stymuose, taip sakant, procesas tebevyksta?

â™ Sagittarius â™

Neprisijungęs

#1109 2016-09-01 08:44:54

Vienišas Vilkas
Senbuvis

Egle13 rašė:

Vienišas Vilkas rašė:

Vienišas Vilkas rašė:

To linkiu ir kitiems.

Tai sprendimas jau priimtas ar dar tik apmÄ…stymuose, taip sakant, procesas tebevyksta?

Nepaminėjau esminio dalyko - autoįvykį sukėliau apsvaigusi nuo alkoholio ir per Kruvinąj Mėnulį.
Taip, Egle, sprendimasi priimtas.

Neprisijungęs

#1110 2016-09-01 10:29:25

Audronis
Senbuvis

Vienišas Vilkas rašė:

<...>
Taip, Egle, sprendimasi priimtas.

Na tai puiku. Sėkmės kuo didžiausios!

Neprisijungęs

#1111 2016-09-01 20:41:53

Nida
Senbuvis
Registravosi: 2014-12-01
Žinutės: 889

Blaivus  4m.  0mÄ—n.  11d. 
NerÅ«kau  8m.  4mÄ—n.  10d. 

Vienišas Vilkas rašė:

Labai įsimintina diena ( rugsÄ—jo 1 ir saulÄ—s užtemimas) smile bus lengva skaiÄiuot blaivias dienas...wink sÄ—kmÄ—s mieloji wink

Negalime pakeisti praeities. Bet galime pasirinkti ateitį.(The Perks of Being a Qallflower)

Neprisijungęs

#1112 2016-09-02 14:40:39

Vienišas Vilkas
Senbuvis

Būsiu sąžininga - šiandien vartoju toliau.
Gal užtemimas dar ne tas, ar, kad Saulės...
bet viltį aÅ¡ tebeturiu - gal suvartotas paskutinis absoliut atves mane į apsoliuÄiÄ… blaivybÄ—s pradžiÄ…? wink

Neprisijungęs

#1113 2016-09-02 18:50:57

alikas
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-07
Žinutės: 359

Vienišas Vilkas rašė:

bet viltį aÅ¡ tebeturiu - gal suvartotas paskutinis absoliut atves mane į apsoliuÄiÄ… blaivybÄ—s pradžiÄ…? wink

Vilke , o gal esi paprasÅ¡Äiausia buitinÄ— alhogolikÄ—. AÅ¡ nežinau ar prigÄ—rus daužai bliÅ«dus , ar tyliai verki , ar  dažnai prisigeri, bet kažkaip galvoju , kad tikriausiai jau per toli nuÄ—jai ir jei galvoji , kad iÅ¡sikapstysi viena tai smarkiai klysti. AiÅ¡ku tikriausiai nesivolioji lauke prigÄ—rus ir nemiegi su bet kuo kokioj landynÄ—j , bet puikiai supranti , kad jei taip toliau tai ir taip galima nusiridert..Tie pažadai sau , kad nuo tada ir tada nebegersi nebepadeda, jei terp dviejų diedų esi susipainiojus-iÅ¡sipainiosi.Tai kas lieka-tyliai pasiduot ir po truputi žudyt save-nebÅ«tinai alhogoliu, galima gailÄ—t savÄ™s, jaustis nelaimingai arba pasipurtyt kaip Å¡uniokui ir kreiptis rimtos pagalbos , BÅ«k blaivus forume ir kitur pilna informacijos kur kreiptis. jei nÄ—ra pinigų , yra AA ten gi nereikia pinigų, SOS kuriasi, jei gyveni miestely ar kaime ir nenori apsiÅ¡viest tai važinÄ—ja autobusai.Bet yra ir kita medalio pusÄ—-jeinori iÅ¡ manÄ™s ir kitų tik gailesÄio nieko nebus.Man taip Å¡vieÄias , kad paraudi paraudi , o rimtai kÄ… nors daryti pati nelabai nori . Gerai bÅ«tų , kad klysÄiau.Turiu didelÄ™ patirti su a.a. mama,pažystu daug moterų alhogolikių ir galiu tap raÅ¡yt. NebÅ«k pasikÄ—lus,nusileisk ant žemÄ—s , ta kvaraba degtinÄ— nebeteiks malonumo ir bÄ—dos tik didÄ—s.Nebent pati pasiryžai save sunaikint, tada kiti reikalai.Gal pyksi ant manÄ™s už Å¡itÄ… paraÅ¡ymÄ… gal ne , bet žinok viena-man ne tas pats kai matau kai žmonÄ—s kenÄia ir stengiuos kuo galÄ—damas padÄ—t.Bet ir nelabai mÄ—gstu kai įsidirbinÄ—ja.TodÄ—l kartais ir paraÅ¡au-nenori gydytis tai ryk kol nudvÄ—si. Nes ir man ne kartÄ… taip sakÄ—.

Nėra to blogo kas neišeitu į gerą.

Neprisijungęs

#1114 2016-09-02 19:42:22

Nida
Senbuvis
Registravosi: 2014-12-01
Žinutės: 889

Blaivus  4m.  0mÄ—n.  11d. 
NerÅ«kau  8m.  4mÄ—n.  10d. 

Vienišas Vilkas rašė:

Na va sad , o aÅ¡ jau tikÄ—jausi pamatyti įjungtÄ… skaiÄiukÄ… hmm

Negalime pakeisti praeities. Bet galime pasirinkti ateitį.(The Perks of Being a Qallflower)

Neprisijungęs

#1115 2016-09-02 21:55:28

Vienišas Vilkas
Senbuvis

PerskaiÄiau, Alikai. Nuo komentarų kol kas susilaikysiu.
Nida, ne skaitliuką svarbiausia įjungti.

Neprisijungęs

#1116 2016-09-03 12:26:27

Audronis
Senbuvis

Vienišas Vilkas rašė:

<...>
Nida, ne skaitliuką svarbiausia įjungti.

Žinoma, kad ne, bet jis padeda paÄiam save prižiÅ«rÄ—ti. Kita vertus, nepažįstu nei vieno, kurio skaitliukas rodytų didelius skaiÄius ir jam bÅ«tų vienodai jo parodymai...

Neprisijungęs

#1117 2017-01-25 12:12:05

Agni
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-09-25
Žinutės: 74

Blaivus  5m.  10mÄ—n.  22d. 

PraÄ—jo jau trys metai, kai esu užsiregistravus forume, o jauÄiuosi apgailÄ—tinai, nes visgi nesusitvarkau su savimi. Su savo epizodiniais užgÄ—rimais.  O paskui kol atsigauni, ir savaitgalis baisusis ateina. PraeitÄ… savaitgalį jau norÄ—jau mirt.
PadÄ—kit man

Neprisijungęs

#1118 2017-01-25 22:17:17

Veronika
Senbuvis

Sveika. Šaunuolė, kad parašei, vienai sunku. Aš lygiai taip pat mirt norėjau sad Dabar, noriu gyvent smile

Noriu paklaust, bandei kur nors kreiptis pagalbos? Ar viena kentÄ—jai ir kovojai?

Neprisijungęs

#1119 2017-01-26 10:10:40

Agni
Aktyvus narys

Veronika rašė:

Sveika. Šaunuolė, kad parašei, vienai sunku. Aš lygiai taip pat mirt norėjau sad Dabar, noriu gyvent smile

Noriu paklaust, bandei kur nors kreiptis pagalbos? Ar viena kentÄ—jai ir kovojai?

Å iaip viena, vis įlįsdavau į šį forumÄ…, pasisakymus ir istorijas, turbÅ«t mintinai galÄ—Äiau situoti, perskaiÄiau kelis kartus knygelÄ™"Lengvas bÅ«das atsisakyti alcho", į AA nueiti taip ir neiÅ¡drysau, buvau pas prischologÄ… tiesa vienÄ… tik kartÄ…, nes vÄ—laiu dÄ—l darbų krÅ«vio nesuradau laiko nueiti. Bet aÅ¡ galiu pasakyti, kad mane
ir tas vienas kartas truputi užkniso- per tuos tris metus aÅ¡ tiek prisiskaiÄiau, kad pati galÄ—Äiau paskaitas skaityti, o to bÅ«do, kuris mane iÅ¡vaduotų nuo alchogolio neradau.
Susirask pomėgį, kuris tave atpalaiduotų stresinėje situacijoje, - sako visos literatūros, - tik nei viena nepataria kaip jį susirasti, vėl per savo ieškojimus- net tąso nuo tų ieškojimų. Per tris metus niekaip nieko neatradau...

Neprisijungęs

#1120 2017-01-26 10:40:36

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Agni rašė:

Susirask pomėgį, kuris tave atpalaiduotų stresinėje situacijoje, - sako visos literatūros, - tik nei viena nepataria kaip jį susirasti, vėl per savo ieškojimus- net tąso nuo tų ieškojimų. Per tris metus niekaip nieko neatradau...

Na aÅ¡ per 10 metu nieko neatradau, kas ten pakeistu ta alkoholio vartojima ir tada toptelÄ—jo, tai yra apskritai net nepakeiÄiamas dalykas, jis tiesiog KITOKS, tu nerasi nieko ka "įstatyti" vietoj JO ir tipo va dabar jau man ramu ir gera, oi kaip faina... Niekas man jo nepakeis, visa esmÄ— ar sugebu be jo gyventi, deja nesugebu.. Praeina kuris laikas ir vistiek trukt už vadžių vÄ—l iÅ¡ pradžiu, net pikta darosi, kad vel visi aplinkui susikoncentruoja tik i viena absurdiÅ¡ka minti - Tau dar nelaikas, dar neatÄ—jo laikas mesti... O tai kada jisai ateis? kai jau bÅ«si nukaršęs senis kokioje seneliu prieglaudoje? kai jau nei sveikata nei aplinka tau nebeleis gurkÅ¡noti su laipsniukais?.. Na tuomet viskas kaip ir OK. Klausimu daugiau nebeturiu.. smile

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

#1121 2017-01-26 10:42:56

Veronika
Senbuvis

Agni, ne darbai tokiu atveju yra svarbiausi, o tu pati. Vien skaitymas nepadÄ—s, reikia kažko imtis ir daryt realius veiksmus smile Aham, tikrai sunku, bet įmanoma smile  EsmÄ— - ko tu pati nori. Jeigu tikrai nori pradÄ—t gyvent blaiviai, turi keistis.

Man vienai nepavykdavo ilgesnį laikÄ…, nei du mÄ—nesiai, iÅ¡bÅ«t blaiviai. Pirmus metus, kas savaitÄ™ lankiausi pas priklausomybių psichologÄ™ + grupinÄ— psichoterapija Neuromedoj. Dabar esu pasilikus tik grupinÄ™ psichoterapijÄ…. Ilgai kankinausi ir laukiau stebuklo, bet supratau, kad įvyktų stebuklas, reikia paÄiai įdÄ—t nemažai pastangų smile BlaivybÄ—s siekimas, manau, turi bÅ«ti tikslas NR 1, tuomet pasiseks wink

Neprisijungęs

#1122 2017-01-26 10:49:29

Agni
Aktyvus narys

Pasiklydes rašė:

Agni rašė:

Na aÅ¡ per 10 metu nieko neatradau, kas ten pakeistu ta alkoholio vartojima ir tada toptelÄ—jo, tai yra apskritai net nepakeiÄiamas dalykas, jis tiesiog KITOKS, tu nerasi nieko ka "įstatyti" vietoj JO ir tipo va dabar jau man ramu ir gera, oi kaip faina... Niekas man jo nepakeis, visa esmÄ— ar sugebu be jo gyventi, deja nesugebu.. Praeina kuris laikas ir vistiek trukt už vadžių vÄ—l iÅ¡ pradžiu, net pikta darosi, kad vel visi aplinkui susikoncentruoja tik i viena absurdiÅ¡ka minti - Tau dar nelaikas, dar neatÄ—jo laikas mesti... O tai kada jisai ateis? kai jau bÅ«si nukaršęs senis kokioje seneliu prieglaudoje? kai jau nei sveikata nei aplinka tau nebeleis gurkÅ¡noti su laipsniukais?.. Na tuomet viskas kaip ir OK. Klausimu daugiau nebeturiu.. smile

Pasiklydes, savam stiliuje, " per dešimt metų nieko neatradau, o tu per tris nori",...

Neprisijungęs

#1123 2017-01-26 10:57:20

Agni
Aktyvus narys

Veronika rašė:

Agni, ne darbai tokiu atveju yra svarbiausi, o tu pati. Vien skaitymas nepadÄ—s, reikia kažko imtis ir daryt realius veiksmus smile Aham, tikrai sunku, bet įmanoma smile  EsmÄ— - ko tu pati nori. Jeigu tikrai nori pradÄ—t gyvent blaiviai, turi keistis.

Man vienai nepavykdavo ilgesnį laikÄ…, nei du mÄ—nesiai, iÅ¡bÅ«t blaiviai. Pirmus metus, kas savaitÄ™ lankiausi pas priklausomybių psichologÄ™ + grupinÄ— psichoterapija Neuromedoj. Dabar esu pasilikus tik grupinÄ™ psichoterapijÄ…. Ilgai kankinausi ir laukiau stebuklo, bet supratau, kad įvyktų stebuklas, reikia paÄiai įdÄ—t nemažai pastangų smile BlaivybÄ—s siekimas, manau, turi bÅ«ti tikslas NR 1, tuomet pasiseks wink

Veronika, pasakyta " kaip pirÅ¡tu į akį",  keistis yra sunku ir labai labai sunku. O kas vyksta per grupinÄ—s psichoterapijos seansus ?

Neprisijungęs

#1124 2017-01-26 11:01:16

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Žinok Agni man tarkim tie 3 sakyÄiau pirmi metai ir buvo labiausiai entuziastingi ir produktyvÅ«s, nes paskui jau su kiekvienais metais jau svyra tiesiog rankos, apima visiÅ¡ka apatija... Jau nei skaityti nei domÄ—tis  nei kažkur kažko eiti ieÅ¡koti nieko nesinori... Net juokas pradeda imti kai kažkas dar atkiÅ¡a kokia broÅ¡iÅ«ra ar knygele, kuria aÅ¡ po keleta kartu prieÅ¡ 7 metus jau esu perskaites, ar parekomenduoja pasižiÅ«reti "28 dienas" tas žymiasias su Sandra Bullock pagrindinÄ—je roleje kai ta filma ir blaivas ir girtas žiÅ«rejau minimum 7-8 kartus... Ir galų gale tiesiog ateina viduje susitaikymas arba tai bus kažkoks neisivaizduoju koks ten gali bÅ«ti sukrÄ—timas ar fizinis ar dvasinis ar emocinis, sunku paaiÅ¡kinti arba taip gyvenimas ir praeis, kas po tiek metų jau man irgi neatrodo kažkoks siaubas baubas... O vat Agni tais pirmais metais tai kaip tik save laužiau stabdžiau ten visaip kaip minkiau, kad tik žūtbÅ«t negerti, pastovi įtampa, irzlumas piktumas, nei diena nei nakti ramybes nÄ—ra, nes sapnuose vistiek alaus bokala apsikabines.. Jau aplinkiniai net Ä—mÄ— sakyti labai idomius pastebÄ—jimus iÅ¡ serijos nu kai gÄ—rei jau buvo sunku, bet su tokiu gyventi tai iÅ¡vis neįmanoma... O ten tie pasikeitimai tai balalaikos, esminiu principiniu charakterio bruožu tu ir su peiliu iÅ¡ savÄ™s neiÅ¡lupsi, kažkoki toki kosmetini gali nebent atlikti prasivalyma bruožu vertybiu, nedaugiau...

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

#1125 2017-01-26 11:05:20

Veronika
Senbuvis

Kalbamės, bendraujam smile Yra grįžtamasis ryšys, skirtingai nei AA. Neuromedoj grupę veda gydytojas Saulius Venslauskas, turintis ilgą patirtį su priklausomais. Vertinga, išgirsti kaip kitam sekasi, ar nesiseka, kyla klausimai, juos gali aiškiai išsakyti, ir arba ateina atsakymai, arba, tiesiog gali klausti, kas rūpi/neramina.

Neprisijungęs

Forumo apaÄia