VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Sveika,Iškaimo.Jei rytais būtinai reikia išgerti,tai tikrai blogai.Kažkaip bandyk su tuo tvarkytis.Gal padėtų rytais kokios švieziai spaustos citrusinių vaisių sultys?Gautum vit.c dienos normą,kilstelėtų spaudimą.O šiaip bedra sveikatos būklė kokia pas tave?Itariu ,kad nelabai.Bent aš tai visai savo organizmą nustekenus buvau.O į susirinkimą būtinai nueik,iš pirmo karto nevisada gali spręsti teisingai.Be to ,pati rašai ,kad pasistengus gal padėtų.Šiuo periodu pastangos ir yra -nueiti į susirinkimą ir išlikti blaiviai.Nepasiduok.
Neprisijungęs
Agni,kaip laikaisi?Jau rytoj bus tavo blaivi savaitÄ—.Kaip savijauta ir nuotaikos?
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 10d. |
Iškaimo rašė:
Vel geriu... Tiesiog tokia gyvenimo beprasmybe uzslinko, kad stengiuosi isgyvent. Eisiu 1 i antra AA susirnkima. Pirmas tebuvo tik susupazinimas, nesuzavejo, bet ir neatstume. Bandysiu dar. Jauciu, kad pasistengus, pades.
O siaip tai blogai. Kasdien be 200 gr 40 l negaliu pradet dienos... NIEKADA netikejau, kad turesiu tok
ia beda...
todÄ—l kiekvienas ir sakom kad jei gali kuo greiÄiau kabanokis iÅ¡ tos bÄ—dos nes kiekvienas tai turÄ—jom, dÄ—l grupÄ—s bandyk jei nepatinka per prievartÄ… nedaryk nepadÄ—s , per galvok kas tau mieliau tuo keliu ir eik, svarbu turÄ—k noro blaiviai gyvent , vienas patarimas nekelk pirmos kad kaip skaudÄ—tų nekelk ir palaipsniui praeis tas noras.
Neprisijungęs
Blaivus | 5m. | 10mÄ—n. | 25d. |
ozka rašė:
Agni,kaip laikaisi?Jau rytoj bus tavo blaivi savaitÄ—.Kaip savijauta ir nuotaikos?
Laikausi kažkaip, nuotaikos tai yra , tai nÄ—ra, bet savijauta kÄ… ir bepridursi,- puiki. Tik va visi aplinkui, kaip susitarÄ™, buteliais tik barÅ¡kina, ir stebisi, kas Äia man dabar pasidarÄ— ...
Neprisijungęs
Vakar, galima sakyti pribÄ—gom paraÅ¡iau žinutÄ™. Tai Å¡iandien detalizuoju: sunkiausias periodas bÅ«na nuo 17,30 iki 20,00 val, kai grįžti po darbo ir esi įpratÄ™s prie savo žalingo yproÄio. Jau po 20 val. man lengviau. Pirmomis dienomis kankino mane besaikis noras gerti, konkreÄiai džiÅ«vo lÅ«pos, kas ten tik nesidarÄ—. Na o dabar noras valgyti - mÄ—sos- toks vaizdas, kad organizme neliko geležies. Saldumynai kol kas manÄ™s dar nevilioja, bet žiÅ«riu momentais pagaunu save, kad noriu kavos su torÄiuku ( aÅ¡ tortų apkritai nevalgiau).
Vakarais dažnai kankina, galvos skausmai, aš jau kažkada skundžiausi, kad pas mane nemiga būdavo .
Å iandien net pagalvojau ryte (visÄ… naktį normaliai pramiegojus, - ko anksÄiau nebÅ«davo), kad man bÅ«tina buvo mesti alcho dÄ—l gero miego,...
Neprisijungęs
palauk privalumų pastebÄ—si su laiku begales, tik į gerÄ… pusÄ™, o kas lieÄia saldumynus Äia daugeliui taip buvo pradžio paskui teko stabdyt , pastebÄ—si kad sulaikius Å¡ia priklausomybe alkoholiui iÅ¡lys kitos kurių nespastebÄ—jai ankÅ¡Äiau
Neprisijungęs
Agni,aš irgi gerdavau vakarais po darbo,tai labai gerai suprantu.Dabar vakarais labai mėgstu pasipjaustyti lasinuku su mėlynuoju svogūnu ir pomidoru.O atsigeriu paprasto vandens,nors daug laiko ateidavo mintis-samagono taurelė gal nieko būt,chm...
Neprisijungęs
manau geriau lašinukai nei priedas prie jų samanės , nes po lašinukų ryte darbinga esi o po taurelės sulaužyta ir dar priedo su baime sėdi už vairo , geriau koncervuot tokias mintis visam
Neprisijungęs
ozka rašė:
Agni,aš irgi gerdavau vakarais po darbo,tai labai gerai suprantu.Dabar vakarais labai mėgstu pasipjaustyti lasinuku su mėlynuoju svogūnu ir pomidoru.O atsigeriu paprasto vandens,nors daug laiko ateidavo mintis-samagono taurelė gal nieko būt,chm...
Lašinukai ai ai kaip skanu,... Aš dabar vakarais geriu pieną.
Na kÄ… ateina vÄ—l baisusis savaitgalis , ... gal taip ir nereikia nusiteikti, nes taip ir bus, ... o minÄių vÄ—l visokių bus ir daug pastangų reikÄ—s įdÄ—t.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
manau geriau lašinukai nei priedas prie jų samanės , nes po lašinukų ryte darbinga esi o po taurelės sulaužyta ir dar priedo su baime sėdi už vairo , geriau koncervuot tokias mintis visam
Kas tiesa, tai tiesa
Neprisijungęs
taip Agni be pastangų nieko nebus , susikaupk ir praleisk savaitgalį savaip be alkoholio daryk tai kas tau labiausia norisi, žinoma be alkoholio arba išvažiuok kur nors pagal situacija, sėkmės.
Neprisijungęs
Agni,savaitgalis prasidėjo,bet gal ne toks jau jis baisus?Pas mus saulėta ir šilta,rytoj mieste šventė ir mugė,smagu paslampinėti,kokį medinį šaukštą nusipirkti grybams maišyti.O tai esi užsienyje kaip suprantu?Kaip ten su tais savaitgaliais?Juk vis tiek yra gal ko įdomaus nuveikti?
Neprisijungęs
ozka rašė:
Agni,savaitgalis prasidėjo,bet gal ne toks jau jis baisus?Pas mus saulėta ir šilta,rytoj mieste šventė ir mugė,smagu paslampinėti,kokį medinį šaukštą nusipirkti grybams maišyti.O tai esi užsienyje kaip suprantu?Kaip ten su tais savaitgaliais?Juk vis tiek yra gal ko įdomaus nuveikti?
Ne ne aš ne užsienyje, aš - mūsų Lietuvoje, gyvenu didmiestyje, žinoma , pati matau, kai namie nesitrinu, kai kažką veikiu, blogos mintys nuvejamos šalin. Aš apskritai turiu daug hobių, kuriuos tikrai kažkada mėgau, kol neįsitraukiau į alcho liūną. Tai va tokia ir reikaliukai...
Neprisijungęs
Sveiki, branguÄiai
VisÄ… vasarÄ… stengiausi. AA nepasiteisino. Vis dar iki.pietų svaiginuosi, nors vakare ir iÅ¡ paÄio ryto atrodo, kad man to nereikia. Bet noras ateina impulsyviai, pora valandu esu derybose su savimi, kuriu rezultate - 200 gr ko nors saldaus ir stioraus...
Ir vis dar tikiuosi, kas šis kartas-paskutinis. Beda ta, kad blaivi dabar noriu nusizudyt, o isgerus... noras gal ir nedingsta, bet vietoj to einu miegot pries tai isgerus raminanciu...
Zodziu, chebra, nekažkas man vis dar....
Neprisijungęs
taip suprantama sunku , bet reik stegtis , ką patart gal bandyk ieškot priežasties kodėl nori žudytis , bandyk šalint ją , tie išgėrinėjimai nieko neduos laikui bėgant tik gilės ir blaivas susitabdai nuo lemtingo žingsnio girtas gali padaryt nesąmone , permąstyk dėl ko tau taip darosi , viešinti savo asmeninio gyvenimo nebūtina tik pati pamąstyk , labai gerai kad jungi skaitiklį reiškias turi noro
Neprisijungęs
žvejys rašė:
kaip dabar sekas agni?
Sveiki iÅ¡ pirmadienio ryto, - praeitÄ… savaitÄ™, jauÄiausi kalta, nes prisitusinau, džiaugiuosi, kad kažkaip
vėl grįžau atgal šiaip ne taip. Padariau išvadą, kad reikia man vis savaitgaliais forume padalyvauti, pasiskaitinėti, tada kažkaip geriau ...
Savaitgalis buvo darbingas ir tuo labai džiaugiuosi. Neatsimenu kažkas labai teisingai rašė, kad kai neužsiciklini ant to reikalo kaip alcho mintimis, atsiranda daug visokių kitokių minÄių ir pomÄ—gių.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mÄ—n. | 3d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 20d. |
Agni rašė:
Sveiki iÅ¡ pirmadienio ryto, - praeitÄ… savaitÄ™, jauÄiausi kalta, nes prisitusinau, džiaugiuosi, kad kažkaip
vėl grįžau atgal šiaip ne taip. Padariau išvadą, kad reikia man vis savaitgaliais forume padalyvauti, pasiskaitinėti, tada kažkaip geriau ...
Savaitgalis buvo darbingas ir tuo labai džiaugiuosi. Neatsimenu kažkas labai teisingai rašė, kad kai neužsiciklini ant to reikalo kaip alcho mintimis, atsiranda daug visokių kitokių minÄių ir pomÄ—gių.
Forume galima ne tik savaitgaliais padalyvaut, o bile kada, kada tik noras užeina, arba sunku pasidaro... :)
Va tik pasikslint noriu: kas tos alcho mintys? Toks stiprus noras išgert?
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Agni rašė:
Savaitgalis buvo darbingas ir tuo labai džiaugiuosi. Neatsimenu kažkas labai teisingai rašė, kad kai neužsiciklini ant to reikalo kaip alcho mintimis, atsiranda daug visokių kitokių minÄių ir pomÄ—gių.Forume galima ne tik savaitgaliais padalyvaut, o bile kada, kada tik noras užeina, arba sunku pasidaro...
Va tik pasikslint noriu: kas tos alcho mintys? Toks stiprus noras išgert?
Tikrai taip , Marijau, alchogolinės mintys. Kažko vis norisi, neaišku už ko užsigriebti, kai praeina ta būsena, vėl atrodo viskas tvarkoje.
Neprisijungęs
Man pavyzdziui alkoholinės mintys ateina,kai akoholio gėrimas pateikiamas estetiškuose rėmuose,gero kino filmo romantinėse scenose ar panašiai .Uztektų turbūt paskaityti Remarko ,,Trys draugai".Tarp kitko -nebloga tema.Įdomu būtų ,kaip yra kitiems.Žvejys rašė,kad kažkada užvedė ,,Nacionalinės žvejybos ypatumai".Pasidalinkite mintimis.
Neprisijungęs
Ozka primeni mano laikus , taip žvejyba šalta degtinė ir nesibaigiantis rezervas , mane užveda į užgėrimą kompanija, gera nuotaika, sėkmingi einantys reikalai ir šalta su leduku degtinė. Vengiu šių dalykų.
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 11mÄ—n. | 16d. |
O mane- priešingai: mintis apie alkoholį užveda bloga nuotaika, apėmęs liūdesys ir atsiradusi savigaila. Tada - taip ir traukia paragaut.
O kai kompanija linksma, nesidominti kodėl kažkas geria, kažkas negeria- manęs alkoholis netraukia.
Man alkoholio potraukis susisieja su bloga nuotaika, -todėl ir stengiuosi būti ten, kur daug juokaujama, kur žmonės linksminasi geranoriškai nusiteikę.
Neprisijungęs
AÅ¡ gerdavau iÅ¡ liÅ«desio,kaip buvau jaunesnÄ—...tada gerdavau,paverkÅ¡lendavau...tokių paÄių žmonių Å¡alia savÄ™s pritraukdavau...poto pradÄ—jau domÄ—tis savipagalba,visokiais skaitiniais...nors vistiek gerinÄ—davau..,bet paskutiniu laiku vengdavau girtaut iÅ¡ liÅ«desio.
Kada visi reikalai einasi gerai,graži aplinka ir panašiai-tada vat kirbėdavo mintys,kad prie "viso šito komplekto" gerai būtų gražioj aplinkoj,daug žvakių šviesoj,gražiai apsirėdžius,iš gražių indų valgyti ir iš prašmatnių taurių išgerti...elegantiškai pašokti...gal būt savo vyrui kokį vyliotinį))...koks būtų gražus vakaras...
Kartais taip iÅ¡eidavo "surežisuot' pirmÄ… vakarÄ… ir to užtekdavo..,bet dažniausiai tokios režisÅ«ros baigdavosi atsibÅ«dimu ryte lovoj su rÅ«bais ir be prisiminimų..galvoj sukdavosi mintys- " ar liko kokių vakarikÅ¡Äių likuÄių iÅ¡gerti?''Tada visa susiÅ¡iauÅ¡us įkaldavau ir toliau ieÅ¡kodavau kaip nusipirkt "tik biÅ¡kį"...
Neprisijungęs
ozka rašė:
Man pavyzdziui alkoholinės mintys ateina,kai akoholio gėrimas pateikiamas estetiškuose rėmuose,gero kino filmo romantinėse scenose ar panašiai .Uztektų turbūt paskaityti Remarko ,,Trys draugai".Tarp kitko -nebloga tema.Įdomu būtų ,kaip yra kitiems.Žvejys rašė,kad kažkada užvedė ,,Nacionalinės žvejybos ypatumai".Pasidalinkite mintimis.
Oi Remarko "Trys draugai"- Žiauriai gera knyga, kaip ir kitos ,...
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mÄ—n. | 13d. |
Paskaitykit Remarko "Gyvenimo kibirkštis".Tik pavydėt galima tokio noro išgyvent..
Neprisijungęs
Daug Äia tavo tokių draugių...Vakar norÄ—jau nusipirkti be alko alaus,bet viduje kažkas sako net nebandyk,iÅ¡gersi tokį,atsidarysi su laipsniais,tai tenko su vaiku sultimis pasitenkinti.Kažkur viduje kirba noras atsigerti alaus,bet galvoju palauk ryto ir suprasi kaip gerai be alaus.
Neprisijungęs