VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
labas rytas. Lekso, kelkis, įlįsk į dušą, ir dirbk dirbk visÄ… dienÄ…, net gi po darbo pasilik, kad grįžusi bÅ«tum tokia nusikalusi, kad net minties apie gÄ—rimÄ… nebebÅ«tų. Ir kÅ«nas per parÄ… paÅ¡alins alkoholio likuÄius. o kitÄ… rytÄ… jau bus para kaip negersi, gal iÅ¡kentÄ—si be gurkÅ¡telÄ—jimo. O jau tada vÄ—l į blaivų keliÄ… atsistosi. Ir vÄ—l kartu džaiugsimÄ—s tavo pasiekimais.
O aš net gi pradedu pritarti, kad knyga padeda. Skaitau kaip ir liepta lėtai. Liko labai nebedaug. Vistik nusprendžiau, kad norint negerti reikalinga psichologo pagalba, kad pakeistų mąstymą. Kai perskaitysiu, pirksiu dar kitą knygą pagal jūsų patarimus pasirinksiu kokią pirkti,o jei dar palūšiu, tai eisiu pas psichologą
Neprisijungęs
Pritariu Smiltis,kad reikia turėti veiklos.Ta prasme turi būti griežta disciplina,tada sudėliojus visus dienos darbus yra atsakomybė,kurios mes neturėdavom kaip gerdavom.
Neprisijungęs
Lekso,sveika.Ar sveika?Kaip sekėsi darbe?Brūkštelk pora žodžių.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
labas rytas. Lekso, kelkis, įlįsk į dušą, ir dirbk dirbk visÄ… dienÄ…, net gi po darbo pasilik, kad grįžusi bÅ«tum tokia nusikalusi, kad net minties apie gÄ—rimÄ… nebebÅ«tų. Ir kÅ«nas per parÄ… paÅ¡alins alkoholio likuÄius. o kitÄ… rytÄ… jau bus para kaip negersi, gal iÅ¡kentÄ—si be gurkÅ¡telÄ—jimo. O jau tada vÄ—l į blaivų keliÄ… atsistosi. Ir vÄ—l kartu džaiugsimÄ—s tavo pasiekimais.
O aš net gi pradedu pritarti, kad knyga padeda. Skaitau kaip ir liepta lėtai. Liko labai nebedaug. Vistik nusprendžiau, kad norint negerti reikalinga psichologo pagalba, kad pakeistų mąstymą. Kai perskaitysiu, pirksiu dar kitą knygą pagal jūsų patarimus pasirinksiu kokią pirkti,o jei dar palūšiu, tai eisiu pas psichologą
Geras psichologas yra gerai,deja kai kuriuos psichologus mÅ«sų forumieÄiai lenkia ir padÄ—ti gali nÄ— kiek ne mažiau.Nors kaip sakoma visos priemonÄ—s yra geros,kurios padeda blaivybei.
Neprisijungęs
Tikrai gera forume bendrauti
Neprisijungęs
katyte rašė:
Pritariu Smiltis,kad reikia turėti veiklos.Ta prasme turi būti griežta disciplina,tada sudėliojus visus dienos darbus yra atsakomybė,kurios mes neturėdavom kaip gerdavom.
DÄ—l veiklos labai pritariu, o dÄ—l darbo, kalbÄ—jau tik apie save. AÅ¡ gerdavau tik po darbo ir (tik saugiom dozÄ—m:)), kad kitÄ… dienÄ… galÄ—Äiau dirbti. Ratas uždaras - sveikata nelabai, nervingumas, stresas ir vakare pasaka iÅ¡ naujo. Žinoma, jei yra tik du pasirinkimai - ryte gerti ar dirbti, tai pritariu visom keturiom dÄ—l antro varianto. Disciplinos, darbų ir atsakomybÄ—s gerdama turÄ—jau tiek, kad dabar galvoju, kad tai prisidÄ—jo prie mano gurkÅ¡nojimo, nes buvau užsikroviau tokiÄ… naÅ¡tÄ…, kad oi. Dabar mokausi dalintis darbais su kitais norinÄiais (na veikiau nenorinÄiais), mokausi sakyti "Ne", nes tie, kuriais taip rÅ«pinuosi, nemes gerti už mane. Veikla dabar labiau atgręžta į save (knygų skaitymas, baseinas, sporto klubas, teatras). Dabar mano dienos darbai po darbo planuojami taip. Žinoma Å¡eimos badu nemarinu, bet ir ant blakstienų nebestoviu. Noriu ir jÅ«sų paklausti, kaip leidžiat laisvalaikį Å¡altuoju metų laiku ? Noriu naujų idÄ—jų, kad ta mano kol kas mÄ—gstama veikla netaptų rutina.
Neprisijungęs
Viktorija rašė:
katyte rašė:
DÄ—l veiklos labai pritariu, o dÄ—l darbo, kalbÄ—jau tik apie save. AÅ¡ gerdavau tik po darbo ir (tik saugiom dozÄ—m
), kad kitÄ… dienÄ… galÄ—Äiau dirbti. Ratas uždaras - sveikata nelabai, nervingumas, stresas ir vakare pasaka iÅ¡ naujo. Žinoma, jei yra tik du pasirinkimai - ryte gerti ar dirbti, tai pritariu visom keturiom dÄ—l antro varianto. Disciplinos, darbų ir atsakomybÄ—s gerdama turÄ—jau tiek, kad dabar galvoju, kad tai prisidÄ—jo prie mano gurkÅ¡nojimo, nes buvau užsikroviau tokiÄ… naÅ¡tÄ…, kad oi. Dabar mokausi dalintis darbais su kitais norinÄiais (na veikiau nenorinÄiais), mokausi sakyti "Ne", nes tie, kuriais taip rÅ«pinuosi, nemes gerti už mane. Veikla dabar labiau atgręžta į save (knygų skaitymas, baseinas, sporto klubas, teatras). Dabar mano dienos darbai po darbo planuojami taip. Žinoma Å¡eimos badu nemarinu, bet ir ant blakstienų nebestoviu. Noriu ir jÅ«sų paklausti, kaip leidžiat laisvalaikį Å¡altuoju metų laiku ? Noriu naujų idÄ—jų, kad ta mano kol kas mÄ—gstama veikla netaptų rutina.
Ä–Ä—,Viktorija,jei gÄ—rei tik saugiom dozÄ—m,tai kaip sakoma,reikalas truputÄ—lį kitas...Tiesiog pavydu,kai paskaitai,kad žmonÄ—s meta gerti,kol dar nÄ—ra bjauriu pasekmiu.Kas lieÄia darbus,tai aÅ¡ irgi gerdama sugebÄ—jau dirbti 3-ijuose darbuose ir vakarais dar gerti.Kol atÄ—jo ta diena,kuri ir turÄ—jo ateiti...Dabar viskas pas mane pasikeitÄ™.Kadangi alko tema ir blaivybÄ—s siekis man jau keli metai yra Nr.1,tai darbas užima tiek,kiek jam priklauso.VisÄ… kitÄ… laikÄ… suÄ—da poilsis,Å¡eima,namų ruoÅ¡a ir t.t.AnksÄiau vis sukdavausi kaip voverÄ— rate,dabar mokausi tiesiog bÅ«ti su savim,su namiÅ¡kiais NAUJAI.O va Äia tai nearti dirvonai,programa maksimum kaip aÅ¡ vadinu.Smagu,kad esi su mumis ir dažniau paraÅ¡ai.
Neprisijungęs
Veikla dabar labiau atgręžta į save
(norėjau pacituoti,bet kažką ne taip turbut nuspaudžiau )
Paskutinis taisÄ— katyte (2014-02-20 23:10:37)
Neprisijungęs
AÅ¡ Äia turÄ—jau minty ne vien Ä—jimÄ… į mokamÄ… darbÄ…,bet visÄ… veiklÄ… apskritai-nuo pat rytmeÄio mankÅ¡tos,duÅ¡o,pusryÄių,dienos planavimo,apmÄ…stymų ir pabuvimo su savim,...pareigos darbe..,grįžus iÅ¡ darbo knygų skaitymas,paskaitų klausymas,bendravimas su Å¡eima,mokymasis BŪTI KITAIP,saves priÄ—mimas ir t.t...Äia ,aÅ¡ manau viskas įeina i tas pareigas.
O disciplina tame,kad nieko neužmest,kas REIKALINGA mums daryti(tobulėt ir pan.), gal kaip ėjimas į sporto salę
Pervargti ir forsuoti visur tikrai nereikėtų.
Paskutinis taisÄ— katyte (2014-02-20 23:11:47)
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 4mÄ—n. | 1d. |
Sveiki,
As ir prisijungiu prie Jusu, antra diena dar, bet ziurint, kad geriant praejo 3metai, kiekviena diena, "su saiku" (po 4 alaus vakare po 0.5).
Mesti svajojau seniai, bet veiksmas realus tik antra karta. Nebenoriu, kad mazi vaikai uzuostu alum dvokiancia mama, kuri dainuoja jiems lopsines ir laukia, kad greiciau uzmigtu, nes po to koma. Nebenoriu buti nedarbinga darbe ir prarasti ka turiu, vaikus, gera darba, namus, dar sveikata. NORIU GYVENTI
Vakar buvo sunku,bet ismeciau visa alkoholi, siandien kirminas vel vakare nusipirkt, bet jauciu, kad nebegaliu gert, nebenoriu, noriu eit pirmyn, tik tas kvailas noras "nusipirkt", na kovosim, bandysiu tiek kiek reikes, bet negi kvailas iprotis pilt sau nuodus toks stiprus.
Sekmes visiems pasukusiems aukstyn
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 9d. |
Sveika prisijungus Ausre , svarbiausia noras mesti , o po to viskas savaime išsirutulioja , sėkmės.
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 11mÄ—n. | 15d. |
Sveika, prisijungus Ausre.
Puikiai Tave suprantu, ir žinau tą jausmą,- kai gert nenori o vis tiek geri.Šis etapas būna turbūt visiems. Bet tai, kad supratai ir nori keistis, - jau yra labai gerai.
Skaityk forumÄ…, Äia labai daug gerų patirÄių ir patarimų. StiprybÄ—s, turi pavykti tikrai.
Neprisijungęs
Sveik Ausre džiugu kad prisijungei prie mÅ«sų, tuo paÄiu ir liÅ«dna kad ta mÅ«sų liga vis jaunÄ—ja, o gal atvirkÅ¡Äiai vis jaunesni susipranta jog tai liga, ir pradeda eiti blaivybÄ—s keliu, taip pradžioje skaityk Äia daug informacijos,linki utik sÄ—kmÄ—s tikrai tau pasiseks.
Neprisijungęs
AÄiÅ« visiems už tokį palaikymÄ…, negalvojau, kad tai taip svarbu, bet kažkaip pasijunti nebe vienas. AÄiÅ«, mielieji, pavydžiu,kurie negeria metus, du....tikiuosi iÅ¡tvert...dÄ—l vaikų...dÄ—l savÄ™s
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mÄ—n. | 24d. |
Sveika prisijungusi, Ausre. Aš manau, kad didesnio stimulo, nei vaikai tai ir būti negali. Kažkada, kai jie jau bus užaugę, gali labai gailėtis, kad dabar taip elgiesi, bet šaukštai jau bus po pietų. Todėl bet kokia kaina bandyk atsikratyti priklausomybės, ar bent atidėk iki tol, kol vaikai užaugs. Sėkmės tau
Neprisijungęs
net neabejoju, kad gailesiuosiu ir pragerusi darzelinius metus, ir veliau, man dabar baisisi dienos, kai po neblogo vakaro (o su vaikais gyvenu dviem viena) negaliu eit i darba, pasakau, kad sergu, vaikai neina i darzeli, as begu i parduotuve, griztu, uzsiimu namu ruosa, vaikais ir alumi. Pamiegu su jais per pietus ir vakare iki galo. Ikaitais tampam visi, jei dar iseinu su jais i lauka, po dvieju alaus, tai jau labai gerai, jauciuosi ivykdzius pareiga. Tokiu dienu ne daug, bet buvo, o tai taip baisu...
taip dvieju mano suneliu rankytes, akytes, meile yra tai del ko kabinuosi, del ko pramerkiu akis
saves tiek nemyliu, uz tai,kad geriu, uz tai,kad kitus darau savo ikaitais, saves uz tai nekenciu, bet noriu pamilt save kitokia,kokia buvau anksciau, kai domejausi kaip vaikus aukleti, ka zaisti, kur eiti, noriu ten...atgal...ne i parduotuve tam tikra skyriu,o i miska, prie ezero, noriu pamatyti pavasari...juk dar ne per velu, dar nieko nepraradau, dar nieko neatsitiko...laikas atejo stot, kitaip...
Neprisijungęs
Ausre, gal paraÅ¡ysiu labai žiauriai, bet maži vaikuÄiai, kurie yra visiÅ¡kai dÄ—l nieko nekalti padarÄ—liai, kasdien matydami apsvaigusiÄ… mamÄ…, nuolatinius alaus butelius ir nuolat jausdami alaus kvapÄ…, visa tai priims už normÄ… ir tu užauginsi ne savo vaikus, nes jie užaugs visiÅ¡kai kitokie, negu užaugtų su negerianÄia tavimi ir bÅ«tų tikri tavo vaikai. Tiesiog vaikai, auginami gerianÄios mamos, užauga suluoÅ¡inti. UžaugÄ™ jie gal net patys nežinos, kad turÄ—jo bÅ«ti visai kitokie.
Neprisijungęs
Kad zinotum, kaip as puikiai ta suprantu ir jauciu, ir kalte, ir baime, daug visko. Aciu uz tiesius zodzius, viena, kai tari juos pati sau, antra, kai pirma karta papasakoji garsiai, ko nieks nezino ir tai istaria kazkas kitas. Ir dar tik antra diena (ko nezinau ar yra buve per 3 m.), nes degtines buteli turejau ir per mociutes laidotuves ir geriau tualete, geriau nauju metu isvakarese ir isgerusi vaziavau pas vaikus, kurie buvo su seneliais, gal nereikia cia to pasakoti...o del alaus buteliu, tai vaikai mato tik siuksliadezej, bet kaip pradaro pirkiniu krepsi ir issitraukia koki skanesta, jau nebeklausia "mama, kas cia?", nors stengiuosi paslepti, kad nepamatytu, bet rasau viska,kas buvo bjauru, gal siek tiek uzsiimu saviplaka, bet noriu uztvirtint pasekmes, jei nesustosiu. ir visai saves neteisinu, priesingai, smerkiu, o tai pretekstas uzgert.
Bet planuoju, kad sestadieni vaziuosim su vaikais i Vilniaus centra, i uzgavenes, darysim kaukes darzeliui, ar pavyks? tikiuosi, tai mano karsciausias troskimas
Neprisijungęs
Bandyk, Ausre. Nors mÅ«sų priklausomybÄ— labai gaji ir sunkiai nusikratoma, bet viskas tavo rankose. IÅ¡ savo patirties galiu pasakyti, kad tai yra įmanoma. Nors nusivažiavusi buvau toliau, nei tu, nes praradau darbÄ…. Dabar viskas jau praeityje. O tu bandyk, juk ateina pavasaris, kuomet viskas atgimsta, tai atgimk ir tu. Pasikeisk Å¡ukuosenÄ…, nusipirk kokį „kitokį“ drabužį, nusipirkit dviraÄius, nes juk gamtoje su vaikuÄiais bÅ«ti yra taip nuostabu. Dar vaikai labai mÄ—gsta eiti į teatrÄ…. Dar tokiems, kaip mes, reikia dÄ—ti ne vien valios pastangas, nes tai yra labai sunku, bet bandyti atstatyti organizmo „chemiją“, kad jis "užmirÅ¡tų" tÄ… priklausomybÄ™. Tai nÄ—ra labai paprasta, bet yra įveikiama. AÅ¡ tuo labai domÄ—jausi, paaukojau labai daug laiko ir savo smegenų ir viskas pavyko be jokios prievartos. Ta prievarta – labai negeras dalykas, nes labai sunku kentÄ—ti, kai labai norisi iÅ¡gert. Tada, nors ir iÅ¡lieki blaivas, prasideda kiti negeri dalykai: pyktis, nervingumas, emocijos, depresijos. TodÄ—l labai svarbu bandyti iÅ¡sivalyti organizmÄ… ir jo darbÄ… pakreipti kita linkme. Jei labai norÄ—si ir rimtai to sieksi, tikrai pavyks. To tau ir tavo vaikuÄiams ir linkiu.
Neprisijungęs
Aciu, Troja, uz tikejima ir tiesuma. Kas dar turi atsitikti, kad nepavyktu? Taip, gali visko dar pasitaikyt, gali...bet kaip paskutiniam vaikiskam spektakly, kuriam lankemes buvo fraze
"tik svarbu labai noreti, pasistenkt ir tiket...."
to linkiu kiekvienam sia nuostabia sauleta pavakare
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 9d. |
Troja teisi ateina pavasaris pats laikas pasikeisti , kai nustoji vartoti , tai po kurio laiko Å¡eimo viskas pasikeiÄia kardinaliai tik į gerÄ…jÄ… puse. Stebuklų nebÅ«na , stebuklus kuriam mes patys, patikÄ—k ir neiÅ¡sigask jei atkrisi, neiko baisaus , žinoma to nelinkiu, bet retam kam pasiseka iÅ¡ pirmo karto. Tad diena po dienos ir mÄ—nuo , o po to ir metai .
Neprisijungęs
AÄiÅ« visiems, Å¡tai jau nuo sekmadienio 2 dienos, bus treÄia, tikrai bus
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mÄ—n. | 15d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 27d. |
Sveika prisijungusi, Ausre. Smagu, kad mus susiradai ir prisijungei :). Jei tik turėsi noro, tai viskas pasiseks, mums juk kažkas gavosi...
Neprisijungęs
AÄiÅ«, palaikymas labai reikalingas, bet noro Å¡iandien mažiau gert, nei pirmÄ… blaivÄ… dienÄ…. Gana to koÅ¡mato ir pinigų susitaupys . Å iandien buvau parduotuvÄ—j ir nepirkau, o po darbo į darželį ir namo
. Tad ryt prasidÄ—s ketvirta diena, o Å¡i jau užsiskaito. Nors darbe daug nervų visokių, bet raminu, kad neimti į galvÄ…, tuoj namo, vaikai, reik apie tai galvot, o Äia, padarei kas reikia ir tiek žinių, nepaderei, ryto
. O tai kai viską į galvą susiėmi, tai vienas geri vakare
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mÄ—n. | 15d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 27d. |
Su parduotuvėm atsargiai, reikia mokytis alkoholio skyrių apeiti. Vėliau jis tampa nematomas, bet pradžioj būna labai ryškus ir viliojantis...
Kaip Äia tas skaitiklis rodo? Jei rytoj bus ketvirta diena, tai vadinasi Å¡iandien treÄia, t.y. pilnos dvi dienos, o skaitiklis rodo 1. Gal datÄ… reikÄ—tų pasikeisti, dvi dienos yra dvigubai daugiau nei viena :).
Neprisijungęs