VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Sveiki bendraminčiai!
Šiaip džiaugiuosi atradęs jūsų forumą, ruošiuosi čia užsilikti ilgiau, tačiau šią akimirką man reikalinga šiokia tokia jūsų pagalba.
Esu psichologijos studentas, rašau kursinį darbą, kurio tema - asmens, atsisakiusio alkoholio, psichosocialinės sveikatos pokyčiai - tai, kas atsitinka, kuomet žmogus meta alkoholį. Tokią temą pasirinkau dėl to, jog būtent ne kokia fizinė sveikata, ne šoko metodai - kas atsitiks, jeigu gersi, o tinkamas pvz alkoholio atsisakiusio asmens pavyzdys mane paskatino ir patį nustoti vartoti alkoholį.
Ko aš jūsų prašau?
Straipsnių ir literatūros, kur būtų nagrinėjama šita problema, kuriuos aš galėčiau panaudoti kaip medžiagą kursiniam darbui. Tinka tiek teorija, tiek statistika (tarkime gal buvo kokia apklausa atlikta - asmens pasitenkinimas savimi ir alkoholio vartojimas) ir pan. Na, kaip suprantate, laikas yra mano priešas, todėl reikėtų visai operatyvios pagalbos.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mėn. | 0d. |
Nerūkau | 18m. | 10mėn. | 17d. |
TRA rašė:
Sveiki bendraminčiai!
Šiaip džiaugiuosi atradęs jūsų forumą, ruošiuosi čia užsilikti ilgiau, tačiau šią akimirką man reikalinga šiokia tokia jūsų pagalba.
Esu psichologijos studentas, rašau kursinį darbą, kurio tema - asmens, atsisakiusio alkoholio, psichosocialinės sveikatos pokyčiai - tai, kas atsitinka, kuomet žmogus meta alkoholį. Tokią temą pasirinkau dėl to, jog būtent ne kokia fizinė sveikata, ne šoko metodai - kas atsitiks, jeigu gersi, o tinkamas pvz alkoholio atsisakiusio asmens pavyzdys mane paskatino ir patį nustoti vartoti alkoholį.
Ko aš jūsų prašau?
Straipsnių ir literatūros, kur būtų nagrinėjama šita problema, kuriuos aš galėčiau panaudoti kaip medžiagą kursiniam darbui. Tinka tiek teorija, tiek statistika (tarkime gal buvo kokia apklausa atlikta - asmens pasitenkinimas savimi ir alkoholio vartojimas) ir pan. Na, kaip suprantate, laikas yra mano priešas, todėl reikėtų visai operatyvios pagalbos.
Sveikas, TRA!
Labai malonu, kad prisijungei. Tik viena bėda, mes čia praktika užsiiminėjam. Empyriniu būdu taip sakant. Tie psichosocialinės sveikatos pokyčiai vyko ir vyksta ir, labai tikiuosi, tebevyks toliau mūsų asmeniniuse gyvenimuose. Todėl jų tyrimai dėl to asmeniškumo ir šališkumo negali būti nei objektyvūs, nei statistiškais patikimi.
Suprantu tavo studentišką situaciją, bet... Beje, turim ir savo moksliškus žmones: tai Viltė ir Žuvis. Gal pabandyk į juos asmeniškai kreiptis.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 6mėn. | 13d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 25d. |
Forume sudėliota ne taip jau mažai informacijos – nuorodų į knygas, straipsnius, testus, gyvų žmonių pasakojimai... Net temomis maždaug sugrupuota. Čia rašantys žmonės ir taip turi nemažai rūpesčių, abejoju ar kas puls kažkam paprašius kursiniam darbui medžiagą rankioti.
O šiaip, sveikas prisijungęs. Tikiuosi, kad tik dėl medžiagos jungeisi ir jokių bėdų dėl alkoholio vartojimo neturi...
Neprisijungęs
Aha, truputi jau randu. Tačiau jei kas turi kažką būtent į šią temą - būčiau žiauriai dėkingas.
O kas dėl manęs, tai apie apsisprendimą atsisakyti alkoholio parašysiu tam skirtoje temoje.
Neprisijungęs
Arba nuvažiuoja stogas ir vėl pradeda gert arba ryžtingai keičia gyvenimą.Čia aš apie save, gal kitiem kitaip.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mėn. | 7d. |
Šiaip yra dar trečias būdas ar kaip tai galima įvardinti tai plūduriuoti nei keisti gyvenimo , nei gerti . Tokių žmonių sutinku ne taip jau daug ,bet yra. Šiaip ką aš darau taip kaip dauguma keičiu viską iš pagrindų , santykius šeimo , pakeičiau verslą žinoma ir dar gal keisiu pagal situacija, atsisakiau bet kokio valdiško darbo, nedarau staigių judesių ta prasme sprendimų (suskaičiuoju iki dešimt ir po to tik pagalvoju ką daryt) žinoma tai negalioja kelį nes tokiam išsigimusio vairavimo kultūro turi būt brutaliai žiaurus arba tapsi kelių gaidžio-lenktynininko auka. Parašiau gan žiauriai , bet tokia yra situacija keliuose, kai nesižino kaip lenkt ir kaip bandyt mašinos galimybes kelį. Vairuoju neviena ir gan galingas auto , bet stengiuosi iš laikyt rimtį ir laikytis kelių eismo taisyklių ir žinokit tai padeda iš lieku ramus be jokių nervatriopkių , be jokių avarijų ir svarbiausia su lig blaivaus gyvenimo pradžia užmiršau ką reiškia bauda. Jau nustojau mėgautis tuo kai pataikau ant policijos reidų kelį , seniau kaip atrakcija buvo kad tik pastabdytų , kad tik patikrintų blaivumą , smagu jausti laisvai , be baimės , kai tiek metų kelį jausdavai vien baime , kad tik nepagautų girto. Tai su laiku praėjo ir dabar kai pastabdo tikrina dokumentus ir praktiškai retai tikrina blaivuma , mato prašviesėjusį veidą ir to pakanka. Kas liečia išvaizda , nežinau gal čia gal kitur yra nuotraukos kaip keičiasi išvaizda begeriant. Ypač tai jaučiasi ant moterų , pagėrus kelis metus apie jos išskirtinį grožį gali priminti tik nuotraukos , nei brangi ar pigi kosmetika ar plastinė chirurgija to neatstatys. Vyrai vis tiek daugiau praleidžia gamto (žvejyba) sniegas ar lytus žvejyba pirmo vieto , na dar tenka išbandyt jėgas "bokso" ringe (pasimušt) , tai manau apie kiekviena randelį ant veido galėtum papasakot ilga istorija. Dar kas liečia smurta pradėjus blaiviai gyvent tas blogis dingo savaime. Galėčiau rašyt ir rašyt , bet spaudžia laikas ir darbai. Dėkui , kad kas perskaitėt ir geros dienelės.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 3mėn. | 7d. |
jis galėtų rašyt ir rašyt, ach...du menesiai be savo išgodotos degtinės ir toks šviesaveidis žmogus patapo, tik pagalvok, o tie vystantys moterų grožiai ir jų brangi kosmetika ..ach..
žvejy tau ką visai stogas nuvažiavo ?) siaubo filmas tu
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 22d. |
Nerūkau | 9m. | 10mėn. | 15d. |
Egle rašė:
jis galėtų rašyt ir rašyt, ach...du menesiai be savo išgodotos degtinės ir toks šviesaveidis žmogus patapo, tik pagalvok, o tie vystantys moterų grožiai ir jų brangi kosmetika ..ach..
Cha cha.. Geras..
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 1mėn. | 11d. |
Nerūkau | 8m. | 5mėn. | 10d. |
Egle rašė:
pritariu 100 %
Neprisijungęs
Egle rašė:
Ko toks piktas iš pat ryto Egliuk . Žinok pyktis irgi labai kenkia grožiui .... moterų
. Man Žvejo žinutė pasirodė labai pozityvi ir pakėlė nuotaiką
. Ai, bet kaip jau ne kartą esu girdėjusi apie save - visi žmonės kaip žmonės, o tu
.
Neprisijungęs
Egle rašė:
...du menesiai be savo išgodotos degtinės ir toks šviesaveidis žmogus patapo, tik pagalvok, o tie vystantys moterų grožiai ir jų brangi kosmetika ..ach..
Egle, ar tu čia labai piktai ir ironiškai (man taip atrodo), ar švelniai ir su humoru (man taip neatrodo)
Neprisijungęs
aš sakiau ironiškai, nuoširdžiai pasipiktinau, pasijuokiau ir pagodojau, nes man atrodo absurdas, bet kas sakė kad absurdo negali būti? ..galbūt tau primena kokį kitą šeimyninį scenarijų..Virgilijau..who knows..aš jau tikrai ne, bet mane glumina, kad jaučiuosi lyg mane persekiotų tavo komentariukai..
Neprisijungęs
Egle rašė:
aš sakiau ironiškai, nuoširdžiai pasipiktinau, pasijuokiau ir pagodojau, nes man atrodo absurdas, bet kas sakė kad absurdo negali būti? ..galbūt tau primena kokį kitą šeimyninį scenarijų..Virgilijau..who knows..aš jau tikrai ne, bet mane glumina, kad jaučiuosi lyg mane persekiotų tavo komentariukai..
nežinau apie kokį šeimyninį scenarijų kalbi, persekioti tikrai nepersekioju, o jei jau taip rodosi.... tai daugiau Tavo žinučių nekomentuosiu.
Ir dar - kaip čia yra su AŽ - aš tokios galimybės nematau? Gal kas paaiškins? Ačiū
Neprisijungęs
Viktorija rašė:
Egle rašė:
Ko toks piktas iš pat ryto Egliuk
. Žinok pyktis irgi labai kenkia grožiui .... moterų
. Man Žvejo žinutė pasirodė labai pozityvi ir pakėlė nuotaiką
. Ai, bet kaip jau ne kartą esu girdėjusi apie save - visi žmonės kaip žmonės, o tu
.
pypiec Vika ) kas kenkia moterų grožiui?..pamečiau humoro jausmą..pozityvukas?ačiū, mane pritrenkia toks pasyviai agresyvus pozityvumas....bet skonis dalykas individualus, soriukas, aš nežinau, pati lyg ir susigėdau, pikta boba aš.
Neprisijungęs
Virgilijus rašė:
Egle rašė:
nežinau apie kokį šeimyninį scenarijų kalbi, persekioti tikrai nepersekioju, o jei jau taip rodosi.... tai daugiau Tavo žinučių nekomentuosiu.
Virgi, aš rašiau jog jaučiuosi, o ne man atrodo..tai mano ir mano jausmų problema, tai žinoma kad tu nepersekioji..atsiprašau, aš tikrai neketinau įtakoti kaip nors...abu esam laisvi
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Šiaip yra dar trečias būdas ar kaip tai galima įvardinti tai plūduriuoti nei keisti gyvenimo , nei gerti . Tokių žmonių sutinku ne taip jau daug ,bet yra. Šiaip ką aš darau taip kaip dauguma keičiu viską iš pagrindų , santykius šeimo , pakeičiau verslą žinoma ir dar gal keisiu pagal situacija, atsisakiau bet kokio valdiško darbo, nedarau staigių judesių ta prasme sprendimų (suskaičiuoju iki dešimt ir po to tik pagalvoju ką daryt) žinoma tai negalioja kelį nes tokiam išsigimusio vairavimo kultūro turi būt brutaliai žiaurus arba tapsi kelių gaidžio-lenktynininko auka.<...>
O kuo „valdiškas“ darbas dėl tvarkymosi su gėrimu prasčiau už savo verslą? Sakyčiau net atvirkščiai. Kai esi samdomas darbuotojas, kaip tik labiau esi kontroliuojamas, jei užgersi savaitę ir neišeisi į darbą, tai su tavimi greitai atsisvikins. O kai pats sau viršininkas, tai gali ramiai kelias išeigines dėl „rimtų priežasčių“ pasidaryti...
Neprisijungęs
Egle rašė:
Nu šaunuolė ,nuo dūšios dėjai.
Neprisijungęs
Taip Audroni sutinku "valdiškas" darbas tame yra geriau ir nebloga idėja , kam sunku su susilaikymu įsidarbinti valdiškai . Veiktų kap prevencinė priemonė. Gal daugumai ir sunkiau kai turi sprendimus priiminėt pats , pats turi malšinti tą norą ir potraukį degtinei.
Neprisijungęs
žvejys rašė:
Taip Audroni sutinku "valdiškas" darbas tame yra geriau ir nebloga idėja , kam sunku su susilaikymu įsidarbinti valdiškai . Veiktų kap prevencinė priemonė. Gal daugumai ir sunkiau kai turi sprendimus priiminėt pats , pats turi malšinti tą norą ir potraukį degtinei.
Sprendimus priiminėja ir žmonės dirbantys samdomą darbą, tam nebūtina turėti savo verslo. O norą ir potraukį degtinei ne darbas, bent jau ne vien tik jis, malšinti turėtų. Kai tik darbų malšini, gali nesunkiai persitempti ir gausi atvirkštinį rezultatą. Turi būti darbo/poilsio balansas...
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mėn. | 0d. |
Nerūkau | 18m. | 10mėn. | 17d. |
Kas galim užpildykim. Padėkim moteriškei. Klausimai neytin korektiški kai kurie, bet gal kam duos naudos?
http://apklausa.lt/f/kas-keiciasi-gyven … swers.html
Neprisijungęs
Vakar pildžiau diena , normalūs tie klausimai.
Neprisijungęs