VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 7d. |
Paskutinis mano užgÄ—rimas parodÄ— , kad padariau klaidÄ… laikiau alkoholį namie. KItos iÅ¡vengiu nes žinau kas bus jei lankysiuosi vietose kur geriama, nes esu silpnas ,be valios žmogus įkalbinÄ—jimams. Du kartus pasiÅ«lys treÄia kart iÅ¡gersiu. Nekelk pirmos Äia mano kertinis akmuo ir dar vienas bendravimas su tokiais kaip aÅ¡.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mÄ—n. | 2d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 20d. |
AnksÄiau, po vieno ar poros mÄ—nesių sÄ…moningos blaivybÄ—s atkritusi puldavau į tokiÄ… neviltį ir savigraužą, kad atrodydavo nebÄ—ra dÄ—l ko gyvent... Galvodavau, vistiek esu niekam tikisi, kitiems pavyksta, o man ne... Dabar matau, kad ne viena tokia. PasidarÄ— lengviau. VienÄ… duobÄ™ aptikau, bet žvyru užpilt reiks laiko Nemoku atsipalaiduot, nemoku ilsÄ—tis, visa tai - man kaip nusikaltimas
Dirbu kaip arklys, lekiu išsižiojusi per gyvenimą, tada belieka pats lengviausias būdas, išgėrei, lengviau pasidarė (?) Deja, deja, dėl kelių valandų apkvaitimo susimoku kelių dienų sąžinės priekaištais, baime ir įtampa. Už viską gyvenime reikia mokėti, net už blaivybę, reikalingos pastangos ir nemenkas darbas su savimi. Atpildas
man, rami siela ir geresnÄ— nuotaika
Vienas (iš daugelio ) mano blogų būdo bruožų - noriu visko ir iš karto
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 11mÄ—n. | 13d. |
Visa tai man labai gerai pažįstama. LÄ—kimas, kalnų "vertimas"- o paskui į "pakalnÄ™". Toliau- savigrauža, aÅ¡aros, vidinÄ— kanÄia.
Manau, kad reikia truputėlį nuleisti kartelę dėl savo norų ir pasiekimų. Nesvarbu ko yra pasiekę kiti, aš- nustojau lygiuotis į ką nors.
Mano gyvenimo kelias gali būti ir kitoks negu kitų ( beje- tie "kiti" irgi galbūt verkia pasislėpę po savo išoriniu blizgesiu).
Tai ką supratau per savo kuklius blaivybės mėnesius-pats svarbiausias dalykas susikurt ramybę savo sieloje. Tada, kad ir aplink ūžaus vėjai- pats galėsi stovėt tvirtai.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mÄ—n. | 13d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 25d. |
Tikriausiai tai daugelio priklausomų žmonių bÄ—da – reikia visko, iÅ¡kart ir daug. Labai daug, nes su mažai mes neprasidedam :) Tas pats su skubÄ—jimu ir milijono darbų užsikrovimu, iÅ¡sikeliant tokius planus, kad penkios brigados per savaitÄ™ nepadarytų... O mums tai normalÅ«s planai vienai dienai. Gaila, bet dažniausiai neįvykdomi, tiksliau įvykdomi, bet visai ne mÅ«sų planai – priklausomybÄ— savo pasiima, priverÄia „atsipalaiduoti“.
Stengiuosi gyventi pagal kažkada girdėtą ir truputi pakeistą (ten kalba buvo ne apie gyvenimą) pasakymą – „Gyvenk taip, kad atrodytų, jog gyveni per lėtai“. Ne visada pavyksta, vis dar mokausi, bet jei pavyksta gailėtis netenka... :)
Neprisijungęs
Taip ir man yra , pradÄ—jus blaivÄ—t atrodÄ— pulsiu kalnus nuversiu . Kas iÅ¡ to nesisekÄ— Äia , trÅ«kumas Äia ir rezultatas savi grauža. UžgÄ—riau ,vÄ—l viskas nuo pradžių , atsiminimai apie baisias pagirias. Žinau dirbti reik , bet nepersikraut. Nesu toks tobulas kad viska iÅ¡manyÄiau , kai prigerdavau toks gudras bÅ«davau , bet dabar toks kvailas kai pagalvoji. Kiek klaidų ir kiek nesÄ…monių pridaryta. Ir dar kÄ… žinau reik nesÄ—dÄ—t namie bendraut bus lengviau , kai sÄ—dÄ—si niekas taves nematys , galvosi kad niekam nereikalingas esi, kvailos mintys lys. ŽiÅ«rÄ—k į gyvenimÄ… kitu Å¡viesesniu kampu, Å¡iandien lyja ir kas darbo po stogu navalom. kai turÄ—si brÅ«kÅ¡tel Äia ir aÅ¡ paraÅ¡ysiu kai galÄ—siu , bus lengviau matysi.
Neprisijungęs
Vat Äia tikra tiesa paraÅ¡ei,pats svarbiausias dalykas susikurt ramybÄ™ savo sieloje,tai svarbiausia.
Rita64 rašė:
Visa tai man labai gerai pažįstama. LÄ—kimas, kalnų "vertimas"- o paskui į "pakalnÄ™". Toliau- savigrauža, aÅ¡aros, vidinÄ— kanÄia.
Manau, kad reikia truputėlį nuleisti kartelę dėl savo norų ir pasiekimų. Nesvarbu ko yra pasiekę kiti, aš- nustojau lygiuotis į ką nors.
Mano gyvenimo kelias gali būti ir kitoks negu kitų ( beje- tie "kiti" irgi galbūt verkia pasislėpę po savo išoriniu blizgesiu).
Tai ką supratau per savo kuklius blaivybės mėnesius-pats svarbiausias dalykas susikurt ramybę savo sieloje. Tada, kad ir aplink ūžaus vėjai- pats galėsi stovėt tvirtai.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 4mÄ—n. | 22d. |
Rita64 rašė:
Tai kÄ… supratau per savo kuklius blaivybÄ—s mÄ—nesius-pats svarbiausias dalykas susikurt ramybÄ™ savo sieloje.
Vat ir as nesusilaikysiu ir tam pritarsiu. Ramybe savo sieloje yra tooooks prabangos dalykas, kad... Kol to nebuvau patyrusi, nezinojau, kas tai yra buti laiminga. Nes, kai yra ta sielos ramybe, tai niekur nereikia nei lekti, nei kazkokius kalnus versti, nei koki Sizifo akmeni ridenti, nei del kazko spirgeti ir nervintis. Apsakyti ta busena sunku, manau suprasti ja galima tiktai paciam ja patyrus. Dar manau, kad kazkokios panasios busenos siekia sakykim, Tibeto vienuoliai, medituodami savo olose. O kai ja pasiekia, tampa laimingais Linkiu visiems tapti ramiais ir laimingais
Atsiprasau del rasybos - lietuviskos raides pastrigo.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 9mÄ—n. | 22d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 15d. |
Troja rašė:
Rita64 rašė:
Tai kÄ… supratau per savo kuklius blaivybÄ—s mÄ—nesius-pats svarbiausias dalykas susikurt ramybÄ™ savo sieloje.
Vat ir as nesusilaikysiu ir tam pritarsiu. Ramybe savo sieloje yra tooooks prabangos dalykas, kad... Kol to nebuvau patyrusi, nezinojau, kas tai yra buti laiminga. Nes, kai yra ta sielos ramybe, tai niekur nereikia nei lekti, nei kazkokius kalnus versti, nei koki Sizifo akmeni ridenti, nei del kazko spirgeti ir nervintis. Apsakyti ta busena sunku, manau suprasti ja galima tiktai paciam ja patyrus. Dar manau, kad kazkokios panasios busenos siekia sakykim, Tibeto vienuoliai, medituodami savo olose. O kai ja pasiekia, tampa laimingais
Linkiu visiems tapti ramiais ir laimingais
Atsiprasau del rasybos - lietuviskos raides pastrigo.
Pritarsiu ir aš. Neesu tikras kaip būtų su mano blaivybe, jei tektu kentėti kokį psichologinį presą.
Neprisijungęs
Jeigu tektų kentÄ—ti psichologinį presÄ…, bÅ«tų labai sunku. AÅ¡ tÄ… žinau. Ir blaivybÄ—s era man prasidÄ—jo tik tada , kai pradÄ—jau tvarkytis su stresu, nerimu, savÄ™s gailÄ—jimusi dÄ—l netekÄių. Kai pradÄ—jau mylÄ—t ne tik kitus, o visų pirmÄ… paÄiÄ… save.....
Neprisijungęs
Bet geras jausmas , sulaukus vidurio amžiaus , pažinti senas tiesas . Aš pradėjes eiti blaivybės keliu , prisiminiau mokyklinius laikus , koks ramus be jokių galvos skausmų ir jokių parkių. Ilgai naikinau save alkoholio pagalba.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 10mÄ—n. | 1d. |
Nusibodo naikinti save alkoholio pagalba, nusprendžiau pagyventi kitaip. Pastoviai save raminu: spėsiu dar prisigerti,išgerti stikliuką jokių pastangų nereikia, o neišgerti kiek reikia pastangų!!! Pasirinkau sunkesnį, bet prasmingesnį kelią....
Neprisijungęs
Pritariu kilnot stikliukÄ… lengviausias kelias, bet atsisakyt , o rimtas reikalas.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mÄ—n. | 2d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 20d. |
Rita64 rašė:
Jeigu tektų kentÄ—ti psichologinį presÄ…, bÅ«tų labai sunku. AÅ¡ tÄ… žinau. Ir blaivybÄ—s era man prasidÄ—jo tik tada , kai pradÄ—jau tvarkytis su stresu, nerimu, savÄ™s gailÄ—jimusi dÄ—l netekÄių. Kai pradÄ—jau mylÄ—t ne tik kitus, o visų pirmÄ… paÄiÄ… save.....
Rita64, tavo postas tarsi nutraukė miglą nuo akių Apie savigailą mažai žinojau ir visai negalvojau. Prieš porą mėnesių vienas žmogus man tiesiai šviesiai rėžė į akis, kad aš užsiiminėju savigaila... Išgirdau, susinervijau, bet laikas nuo laiko vis "praskanuodavau" save... Kuo daugiau analizuoju, tuo labiau man akis bado savigaila, kurioje buvau užstrigusi
Tai viena iÅ¡ priežasÄių kliudanÄių sveikti.
Paskutinis taisÄ— Veronika (2013-12-08 14:08:17)
Neprisijungęs
Taip, -savigaila- labai bjaurus palydovas. Kai iÅ¡ eilÄ—s praradau visus artimiausius žmonÄ—s, po to darbÄ…, toliau- skrandžio žaizdos ir prasidÄ—jo savigaila. O savigailÄ… labai "gerai" "pagydo" alkoholis...... YpaÄ per metines Å¡ventes, kai visur tik ir kalbama apie Å¡eimÄ…, darnÄ…, viskas žiba , žėri ir žybÄioja.....
O iš tikrųjų, kad ir esi vienišas, kad neturi savų-tai ne pati didžiausia bėda. Juk turi pats save- ir to niekas negali atimt. Ir supratau, kad aš ne viena. Tai man padeda. Ir dabar ( artėjant šventėms)- man nėra gera, bet aš žinau, kad susitvarkysiu.
Neprisijungęs
Alkoholis nieko negydo tik pridaro daugiau problemų, tai patyriau pats.
Neprisijungęs
Viena diena, viena minutė , kai pakėliau pirma ir viskas. Žinojau kas bus , bet noras galingesnis. Lankysiuosi forumo įsikibęs nes tik anonimiškumo ir bendravimo dėka , šiandien blaivas. Jei nepyksit pribėgdamas rašysiu , kad ir vienas.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mÄ—n. | 13d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 25d. |
RaÅ¡yk, bÅ«tinai raÅ¡yk, koks Äia dar pyktis...
Neprisijungęs
Dėkui Audroni už palaikymą. Jei galit paaiškinkit , ar tai normalu, ateini į AA ir tave išvadina slidininku.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 3mÄ—n. | 29d. |
Visko būna šiame sviete... Žveji, o ką tau slidės nepatinka? Atkirsk, kad ne slidininkas esi, o plaukikas Sniego nėra, kam ten akyse sninga...
Visokių žmonių esti. Nusišypsok tam, kas nebrendyliškai apsivardžiuoja ir viskas bus gerai.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mÄ—n. | 10d. |
Sunku ką nors apie slidininkus komentuoti,kai nežinai pilnai visos situacijos.Aš tai patyliu ir kaip sakoma duodu "protingesniam" kelią.
Neprisijungęs
Bet toks terminas vadinasi yra, nu bala jo nematė. Viena aišku , dėt pastangas kad dar vieno atkritimo nebūtų.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 2mÄ—n. | 10d. |
Kiek pažįstu priklausomų,tai nÄ— vienas iÅ¡ pirmo karto nenumetÄ— vartojimo.AÅ¡ irgi.SlidinÄ—jau daug ir nuobodžiai.Tai kiek suprantu,kad Äia kažkas panaÅ¡aus į prisipažinimÄ…,kad esi alkoholikas.Tai jei teisingai supratau,kad aÅ¡ irgi slidininkas,bet daugiau tramplinų nebenoriu.
Neprisijungęs
Pirma žingsnį padariau prieÅ¡ pusantrų metų, bet vis tramplynai. KÄ… norÄ—t tokie gigantai kaip Å umaheris , Merkel, prisislidinÄ—jo, tai aÅ¡ blusa gyvenimo kubilo dugne , nieko nuostabaus. PatarÄ— grupÄ—s draugas daryt žingsnius, bet kad nors kiek laiko praeitų, nors vÄ—jas papÅ«stų susvyruoÄiau ir žengÄiau antra žingsnį.
Neprisijungęs
tas kuris tave slidininku pavadino matyt pats paslidinejes gerokai,jei toki mandru termina naudoja....nors gal jis ne piktuoju
Neprisijungęs
Å iaip po metų antras atkrytis, pradÄ—jau gydytis prieÅ¡ pusantrų metų. Po metų atktirtau, praÄ—jo trys mÄ—nesiai vÄ—l kritau. Vat vakar gavau penkta kampa perskaiÄiau, daug gavau info.
Neprisijungęs