VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#551 2013-05-29 16:17:13

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  6mÄ—n.  7d. 

Re: Noriu mesti gerti

Nikita rašė:

savijauta buvo tragiška – vėmiau, drebėjau, galvojau tik apie tai kaip įkalti ir t.t.

O pastebėjau, kad kitą dieną kojas atimtų? Lyg kad nutirpusios būtų. Ir jum taip buvo?

Nikita, nejuokauk, jei kojos nutirpo, reiškia - kažkas su kraujagyslėm negero darosi. O dėl kraujagyslių - juk žinai tur būt, kad insultas ištinka. Jei yra jau taip blogai - nejuokauk. Jei esi viena kambary, ar bute, tai nėra gerai. Aš tau patariu gelbėti save.

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

2013-05-29 16:17:13

Google

#552 2013-05-29 16:37:06

Nikita
Aktyvus narys
Registravosi: 2013-03-06
Žinutės: 51

Žinai, žiemą žiūrėjau vieną filmą. Vadinosis "Amour".
Ar matei? Mano tÄ—tis ant mirties slenkÄio, 82 metų.
Nenoriu tiek gyventi.

Neprisijungęs

#553 2013-05-29 16:58:59

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  6mÄ—n.  7d. 

Nikita rašė:

Žinai, žiemą žiūrėjau vieną filmą. Vadinosis "Amour".
Ar matei? Mano tÄ—tis ant mirties slenkÄio, 82 metų.
Nenoriu tiek gyventi.

Na, bet juk nenori numirti Å¡iandien, arba rytoj, tikiuosi. Juk iÅ¡vardijai dalykus, kurie yra labai svarbÅ«s ir tu turi juose dalyvaut: vaikų beprasidedantis savarankiÅ¡kas gyvenimas, Siamo katytÄ—, tikiuosi labai mylima. O tÄ—tis nugyveno labai Å¡aunų metų skaiÄių. Tokio amžiaus nereikia baidytis, tokio amžiaus žmonÄ—s dažnai dar sugeba mÄ—gautis gyvenimu ir yra neblogos sveikatos. Griebk, Nikita, save į rankas smile

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#554 2013-05-29 17:18:14

Nikita
Aktyvus narys

Išvardijau dalykus, dėl kurių nebūnama blaivūs. Nei dėl vaikų, nei dėl darbo ani dėl katės.
Nes jei jų nebus, kas mane dar palaikys?

Neprisijungęs

#555 2013-05-29 17:46:13

smiltis
Senbuvis
Registravosi: 2013-04-20
Žinutės: 268

Jei ramiau pasijusi pasakysiu Å¡imtai moterų pergyvena,dÄ—l savo vaikų,tÅ«kstanÄiai žmonių gedi savo artimųjų ir savo augintinių,visų žemelÄ—j vargai panašūs,todÄ—l turi rasti patikimÄ… žmogų su kuriuo galÄ—tum pasidalinti savo  nuogÄ…stavimais,tau tikrai palengvÄ—s...o jei neturi galimybÄ—s ,  raÅ¡yk Äia,tikrai iÅ¡klausysime ir suprasime tave ,pas mus juk tos paÄios problemos.DÄ—l alkoholio skanumo tai apsirinki,jis neskanus,tik apkvaiÅ¡usios smegenys ,reikalauja dar ir dar dopingo,prisimink vaikyste,kai dar negÄ—rei,pirmas gurkÅ¡nis buvo Å¡lykÅ¡tus,tik su laiku prisipratinai savo organizmÄ… prie tos bjaurybÄ—s,tai narkotikas,kurio poveikis kaip ir kitų narkotikų,abstinencijai atÄ—jus ,reikalaujama papildymo.Tai priklausomybÄ—,kuri gali baigtis - visiÅ¡kai nutraukus alkoholio vartojimÄ…. Save kankini,užgeri ir vÄ—l viskas iÅ¡ naujo,kaip tam posakyje"Timpt už vadžių, vÄ—l iÅ¡ pradžių"O.kad užgÄ—rei Äia ne bÄ—da ir ne pasaulio pabaiga,mÄ—gink dar kartÄ… ir keisk požiÅ«rį apie alkoholį-tai narkotikas.

Nikita rašė:

Viskas vyksta tarp 2 ausų....
Lietuvos pasiilgusi iki skausmo, tuoj vaikus paleisiu į gyvenimą. Ir mano siamo katė jau 12 metų sulaukė. Suprantu, kad turiu daryti dėl savęs, nes tie kiti yra per toli arba per greit išeis....

Å iandien esu emocionali...

Neprisijungęs

#556 2013-05-29 18:29:08

Nikita
Aktyvus narys

AÄiÅ«, bet nepasijusiu ramiau, Lai Å¡imtai moterų turi savo vaikus ir kates... Visų mÅ«sų istorijos yra panaÅ¡ios, bet ir labai skirtingos... Esu uždara, net ir AA savo tikro vardo nesakau.

Bet jauÄiu, kad viena neiÅ¡liksiu.

Neprisijungęs

#557 2013-05-30 23:07:56

Nikita
Aktyvus narys

Viena diena praÄ—jo.

Neprisijungęs

#558 2013-05-31 13:18:41

Rita64
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-30
Žinutės: 218

Blaivus  12m.  0mÄ—n.  29d. 

Ir kaip jautiesi?

Neprisijungęs

#559 2013-05-31 13:21:07

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mÄ—n.  29d. 
NerÅ«kau  16m.  7mÄ—n.  11d. 

Sveika prisijungus, Rita64. Smagu, kad didÄ—ja blaiviai gyventi norinÄių gretos :)

Neprisijungęs

#560 2013-05-31 13:41:56

Rita64
Senbuvis

Laba. Taip , Audroni. Mano noras yra beribis. Beribis ir tikÄ—jimas. AÅ¡ jau nemažai pasiekus, bet radus šį forumÄ…( beje visai atsitiktinai) nusprendžiau paraÅ¡yt. PrieÅ¡ tai beveik viskÄ… jame perskaiÄiau. Manau, kad visi sutikti žmonÄ—s ir jų patirtys- yra vertingi mokytojai.

Neprisijungęs

#561 2013-05-31 16:25:32

Nikita
Aktyvus narys

PaÄios nuostabai, 2 dienÄ… jauÄiuosi kur kas geriau nei prieÅ¡ 3 mÄ—nesius, kai baigiau. Tuomet 2 dienÄ… jauÄiausi tokia puslavonis, o dabar lauke dirbu ir nieko. Tikrausiai organizmas reikalauja fizinio nuovargio :-)
Rita64, kokia tavo istorija? Aš irgi prieš prisijungdama pirmą kartą visą forumą skersai ir išilgai išskaitinėjau. Labai padėjo ir padrąsino. Iki šiol padeda...

Neprisijungęs

#562 2013-05-31 16:50:00

Rita64
Senbuvis

Mano istorija- gana ilga. Pradėjau išgėrinėt jau senokai, kai dirbau kolektyve, kur vadovai pradėdavo"ragaut" 8 val. ryto. Pradžioje reikėdavo juos parvežt namo, atvežt svaigalų. Po truputį- prisėsdavau ir aš.
Šiandien tos įmonės jau 8 metai- nėra( kaip beje ir kai kurių vadovų). Aš likau be darbo, palaidojau artimiausius žmones, likau visiškai viena, ir....
Taip tęsėsi 7 metus. Nežinau, kaip aš išsilaikiau. Dar sugebėjau rast kitą darbą, išlaikyt namus, bet vienatvę skandinau. Bet ji nenuskendo. O skendau aš. Negalėjau niekam atsivert. Miestelis per mažas.....
Å iandien-dar "paslystu". Bet jau žymiai reÄiau ir trumpesniam terminui.
Nesilankiau nei pas psichologus, nedalyvavau grupÄ—se.
Manau, kad man padÄ—jo vienas dvasininkas. AÅ¡ tiesiog patikÄ—jau maldos galia.

Neprisijungęs

#563 2013-05-31 17:14:42

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  10mÄ—n.  16d. 
NerÅ«kau  18m.  11mÄ—n.  2d. 

Rita64 rašė:

Mano istorija- gana ilga. Pradėjau išgėrinėt jau senokai, kai dirbau kolektyve, kur vadovai pradėdavo"ragaut" 8 val. ryto. Pradžioje reikėdavo juos parvežt namo, atvežt svaigalų. Po truputį- prisėsdavau ir aš.
Šiandien tos įmonės jau 8 metai- nėra( kaip beje ir kai kurių vadovų). Aš likau be darbo, palaidojau artimiausius žmones, likau visiškai viena, ir....
Taip tęsėsi 7 metus. Nežinau, kaip aš išsilaikiau. Dar sugebėjau rast kitą darbą, išlaikyt namus, bet vienatvę skandinau. Bet ji nenuskendo. O skendau aš. Negalėjau niekam atsivert. Miestelis per mažas.....
Å iandien-dar "paslystu". Bet jau žymiai reÄiau ir trumpesniam terminui.
Nesilankiau nei pas psichologus, nedalyvavau grupÄ—se.
Manau, kad man padÄ—jo vienas dvasininkas. AÅ¡ tiesiog patikÄ—jau maldos galia.

Tai dabar turi Å¡ansÄ… raÅ¡yt naujÄ… istorijÄ…. Labai gerai, kad prisijungei, turÄ—si Äia bendraminÄių ne tik dÄ—l negÄ—rimo bet ir dÄ—l maldos. Sveika prisijungus prie mÅ«sų forumo. :)

Neprisijungęs

#564 2013-05-31 18:14:45

Rita64
Senbuvis

DÄ—kui, Marijau.  smile
Tikrai - Äia bendraminÄių- daug, ko man trÅ«ksta savo aplinkoje.

Neprisijungęs

#565 2013-05-31 18:21:24

Jeronimas
Senbuvis
Registravosi: 2013-02-24
Žinutės: 254

Blaivus  12m.  3mÄ—n.  26d. 

Sveika,Rita64.Visi Äia mes verdame tame paÄiame katile.Tai jeigu yra noro,virkime kartu.

Neprisijungęs

#566 2013-06-01 15:43:40

Kitokia
Naujokas
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 17

as antra diena ragauju... grauziuosi,bet kaip nugaleti save tikrai nezinau...

SÄ—kmÄ— neateina pas tave,o tu eini pas jÄ…...

Neprisijungęs

#567 2013-06-01 16:30:07

Nikita
Aktyvus narys

Ar daug liko dar ragaujamo? Tik iš savo patirties galiu pasakyti. Išpilk, išgerk valerijonų ir miegoti.

Neprisijungęs

#568 2013-06-01 18:03:45

smiltis
Senbuvis
Registravosi: 2013-04-20
Žinutės: 268

Artėja vakaras pasistenk išsimiegoti,negerk stipraus gėrimo ant nakties,nusipirk silpniausio sidro,turėk šalia lovos ,kad nejaustum nerimo,jei pasiseks išsimiegoti,tai ryte atsikėlus,jausies geriau,tik tada jau nebepirk nieko,pamėgink!tikrai gaila,kad geri ,o dar labiau gaila,kad blogai jautiesi,žinau tą buseną..

Kitokia rašė:

as antra diena ragauju... grauziuosi,bet kaip nugaleti save tikrai nezinau...

Neprisijungęs

#569 2013-06-02 17:21:14

Nikita
Aktyvus narys

Kitokia, kaip jautiesi šiandien? Parašyk.

Neprisijungęs

#570 2013-06-03 12:54:21

Kitokia
Naujokas
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 17

Sveiki visi.Jauciuosi ne tik pries save kalta,bet ir pries jus.Antra diena esu blaiva.Galva skauda.Bet praeis.jei ne jus visi tai tikrai buciau dar gerus.

SÄ—kmÄ— neateina pas tave,o tu eini pas jÄ…...

Neprisijungęs

#571 2013-06-03 13:49:04

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mÄ—n.  29d. 
NerÅ«kau  16m.  7mÄ—n.  11d. 

Prieš mus kaltai nereikia jaustis, svarbiausia, kad sustojai ir esi blaivi jau antra diena. Galva praeis, savigrauža taip pat, tik ne taip greitai...

Neprisijungęs

#572 2013-06-03 13:54:00

Rita64
Senbuvis

Taip, jausti prieÅ¡ kažkÄ… atsakomybÄ™- didelÄ— paskata. Netgi, jeigu tų žmonių  nematai ir niekada nepamatysi.
Galva praeis. Dabar kiekvieną vakarą gerk valerijonų arbatą su šaukštu medaus. ( ilgokai pagerk). Vidinis nerimas taip greit nepraeina. Reikia arbatėlių.Žiūrėk į priekį, planuokis darbus. Pamilk save. Laikykis.

Neprisijungęs

#573 2013-06-03 14:04:56

Artaz
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736

Blaivus  9m.  11mÄ—n.  7d. 
NerÅ«kau  9m.  11mÄ—n.  0d. 

Kitokia rašė:

Sveiki visi.Jauciuosi ne tik pries save kalta,bet ir pries jus.Antra diena esu blaiva.Galva skauda.Bet praeis.jei ne jus visi tai tikrai buciau dar gerus.

nesigraužk stipriai, Kitokia. Manau labai mažai kam gavosi iš pirmo karto nušokti. Laikas gydo. Sveik ir nesiparink!

Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

#574 2013-06-03 14:44:41

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  10mÄ—n.  16d. 
NerÅ«kau  18m.  11mÄ—n.  2d. 

KÄ… aÅ¡  žinau... Nelabai man patinka tie atsigavinÄ—jimai su sidriukais ir valerionais... Oi oi, pamanyk, galvytÄ™ skauda! PagailÄ—kit manÄ™s...
O tai kuo tada šitas kartas skirsis nuo praeito?
Gi tada irgi įkaliau nenorėdamas. Tada irgi susiklostė tokia situacija, kad kitaip negalėjau, taip sudėtinga viskas buvo...
Tai ką, taip ir važiuosim gailėdami savęs? Pirma galėdami savęs įkalam, kad nebūtų taip skauda, kad užsimiršt; o paskui jau gailim savęs, kad skauda galvytę su kepenukais, kad butas privemtas, kad pinigėliai pragerti...

Aišku prasidės dabar: ai, vėl tas senas bambeklis, jis nieko nesupranta, nejautrus yra, jau per tuos metus pamiršo kaip sunku...
Nifiga, nieko nepamirÅ¡au TodÄ—l ir bambu! Pernelyg gerai atsimenu, kad kol kiti ir pats save užjautinÄ—jau, glosÄiau ir guodžiau - gÄ—rimas tÄ™sÄ—si... Skausmingai su nutrÅ«kimais bet tÄ™sÄ—si...
Tai gal jau laikas tiesai į akis pažvelgt ir baigt gailėt savęs?
Su kuo jÅ«s? Su apsisprendusiais, ar su maknojanÄiais tam paÄiam Å¡@#$e?

Neprisijungęs

#575 2013-06-03 16:06:38

skorpionas
Senbuvis
Registravosi: 2012-12-13
Žinutės: 441

Mes Äia neiname nei su kuo,nei prieÅ¡ kÄ…,mes einame visi blaivybÄ—s keliu,vienas kitÄ… palaikydami pasitardami,pabardami bei paguozdami,mes visi segame viena liga,visi esame alkoholikai,ar tu negeri trylika metų,ar septynis metus,ar septynis mÄ—nesius,ar septynias dienas,visi turime tÄ… paÄiÄ… bÄ—dÄ…, kartais reikia žmogaus su kuriuo norÄ—tum iÅ¡sikalbÄ—ti,iÅ¡sakyti viskÄ… kas ant Å¡irdies,kÄ… labai skauda,ir kai geriame tų bÄ—dų mums atrodo kad turime labai daug,tik atminkime vienÄ… dalykÄ…,kad alkoholis nei vienos problemos dar neiÅ¡sprendÄ—,o tik dar labiau pagilina,ir kuo daugiau geriame,tuo daugiau dar prisidarome problemų ir bÄ—dų,kenkiame savo sveikatai ir santykiams su artimaisiais,niekas kitas negali suprasti taip kaip tokiÄ… pat bÄ—dÄ… turintis žmogus,aÅ¡ kartÄ… Ä—jau prekybos centre,ir toks žmogus prašė porÄ… litų,iÅ¡karto praÄ—jau ir nedaviau,nes visad kalÄ— į galvÄ… kad nereikia duoti,bet paskui apsisukau ir sugrįžau,daviau penkis,bet tas vyras atrodÄ—l labai blogai,ir sako kažin ar bedaeisiu iki lentynos ir kasos,kadangi buvo padoriai apsirenges,ir nebomžas,aÅ¡ nuÄ—jau nupirkau 200g. mažą buteliukÄ…,pavalgyti ir atsigerti,sakau nueik į tulikÄ… iÅ¡gerk puse,užkask ir pareik atgal,jis iÅ¡gÄ—rÄ— visÄ…,tada ilgai kalbÄ—jomÄ—s,jis buvo toks laimingas,kad rado žmogų,kuris jį suprato,ir iÅ¡klausÄ—,iÅ¡sikalbÄ—jome apie blaivybÄ™,kad ir aÅ¡ toksai pats buvau,ir patariau kaip toliau elgtis,po trijų mÄ—nesių sutikau vÄ—l,su kostiumu,kaklaraiÅ¡Äiu,gražia maÅ¡ina,jis apkabino mane,toks laimingas,sako kad tik mane visi keikÄ—,baudÄ— ir skaudino dÄ—l to kad geriu,o tu man toks geras buvai,taip nuo dūšios iÅ¡klausei ir patarei daug kÄ…,sako man didžiausia gÄ—da bÅ«tu buvÄ™ sutikti tave vÄ—l girtam,sako jauÄiu atsakomybÄ™ prieÅ¡ žmogų kuris mane gelbÄ—jo,bet ne užgauliojo,gerai kitokia kad jauti atsakomybÄ™,mes visi blogai jauÄiamÄ—s,kai kasnors iÅ¡ mÅ«sų Äia esanÄių paslysta ir užgeria,jei jau esi Äia tai esi mÅ«sų draugas ir bendražygis,susiimk į rankas,ijunk skaitiklį ir visi ženkime į priekį kartu,pamatysi kokia bÅ«si laiminga po kurio tai laiko,nusiramink,o arbatÄ—lių tikrai pagerk,gero vakaro,Tau ir visiems.

Neprisijungęs

Forumo apaÄia