VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 10m. | 1mÄ—n. | 0d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 18d. |
ToptelÄ—jo į galvÄ… viena mintis Visai norÄ—Äiau padiskutuot apie savigailÄ…. Kaip manot? AÅ¡ tai laikas nuo laiko susisuku į jos glÄ—bį
Ir nieko gero
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Toptelėjo į galvą viena mintis
Visai norÄ—Äiau padiskutuot apie savigailÄ…. Kaip manot? AÅ¡ tai laikas nuo laiko susisuku į jos glÄ—bį
Ir nieko gero
Mano įsitikinimu gailestis (taip pat ir sau) yra destrukytyvi ir agresyvi emocija, į niekur nevedanti. Daugelis turbūt mane palaikys kietaširde, bet man labiau patinka emocija atjauta(saviatjauta ), nes tai duoda postūmį veikti.
Neprisijungęs
Viktorija rašė:
Mano įsitikinimu gailestis (taip pat ir sau) yra destrukytyvi ir agresyvi emocija, į niekur nevedanti. Daugelis turbūt mane palaikys kietaširde, bet man labiau patinka emocija atjauta(saviatjauta
), nes tai duoda postūmį veikti.
Saviatjauta - arba sveika meilė sau. Tu visai ne kietaširdė. Savigaila - destruktyvu.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mÄ—n. | 7d. |
aš ilgus metus kentėjau nuo savigailos.....kol pirmą sykį pjutau atjautą sau..
Neprisijungęs
Egle rašė:
aš ilgus metus kentėjau nuo savigailos..
...kol pirmą sykį pjutau atjautą sau..
AÅ¡ ir dabar dar laikas nuo laiko...
Neprisijungęs
GailÄ—dama kitų aÅ¡ prisiimÄiau jų kanÄias, o gailÄ—dama savÄ™s, kentÄ—Äiau . O kentÄ—ti nenoriu, noriu save paglostyti ir sau padÄ—ti, ai ir kitiems
. Man tai neblogai sekasi palankius savidresūros pamokėles
.
Neprisijungęs
kažkuriuo metu ženkliai pasikeitÄ—, tame tarpe ir santykis su savigaila, kai visa mano Å¡eima (mama, tÄ—tis, brolis, vyras) patyrÄ— kiekvienas individualiai savas transformacijas, bet iki to labai intensyviai visko vyko, atvirų pokalbių, atvirų jausmų, atvirų iÅ¡gyvenimų, kažkokios nevilties, paralyžiaus, aÅ¡ Äia ne apie gÄ—rimÄ…, apie tai kas mes esam..aÅ¡ paskutiniu metu esu tiesiog pritrenkta Å¡itos grupinÄ—s transformacijos..man labai padÄ—jo
Neprisijungęs
Viktorija rašė:
GailÄ—dama kitų aÅ¡ prisiimÄiau jų kanÄias, o gailÄ—dama savÄ™s, kentÄ—Äiau
. O kentÄ—ti nenoriu, noriu save paglostyti ir sau padÄ—ti, ai ir kitiems
. Man tai neblogai sekasi palankius savidresūros pamokėles
.
Kaip save dresavai?
Neprisijungęs
O, kad ir taip: einu gaminti (su meile) cukinijos su feta ir mÄ—tom. Taip paglostysiu save ir ne tik, o galÄ—Äiau sutepti sumuÅ¡tinių iÅ¡ gailesÄio . Stengiuosi duoti sau viskÄ…, kas yra geriausio, ne tik materialiai. Stebuklai, bet kai duodu sau, tai pastebiu, kad ir kiti man duoda
.
Neprisijungęs
Egle rašė:
kažkuriuo metu ženkliai pasikeitÄ—, tame tarpe ir santykis su savigaila, kai visa mano Å¡eima (mama, tÄ—tis, brolis, vyras) patyrÄ— kiekvienas individualiai savas transformacijas, bet iki to labai intensyviai visko vyko, atvirų pokalbių, atvirų jausmų, atvirų iÅ¡gyvenimų, kažkokios nevilties, paralyžiaus, aÅ¡ Äia ne apie gÄ—rimÄ…, apie tai kas mes esam..aÅ¡ paskutiniu metu esu tiesiog pritrenkta Å¡itos grupinÄ—s transformacijos..man labai padÄ—jo
Eglut, tu pradÄ—jai keistis, keitÄ—si ir aplinka... Man dar teks palaukt dÄ—l aplinkos, kantrybÄ—s...
Neprisijungęs
Man kažkodėl atrodo, kad savigaila susijusi su aukos vaidmeniu
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Egle rašė:
Eglut, tu pradÄ—jai keistis, keitÄ—si ir aplinka... Man dar teks palaukt dÄ—l aplinkos, kantrybÄ—s...
jo, aiÅ¡ku ir aÅ¡, kiti žmonÄ—s jau sava eiga ir dÄ—l savų priežasÄių, bet labai padeda kai artimas žmogus jauÄiasi saugesnis..
Neprisijungęs
Veronika rašė:
arba "kankintojo "
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 8mÄ—n. | 29d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 15d. |
Veronika rašė:
ToptelÄ—jo į galvÄ… viena mintis :) Visai norÄ—Äiau padiskutuot apie savigailÄ…. Kaip manot? AÅ¡ tai laikas nuo laiko susisuku į jos glÄ—bį :D Ir nieko gero ;)
Čia reiktų prašyt admino, kad šitą gija atskirtų į atskirą temą. Gaila ją plepaluose paskandint.
Laiks nuo laiko tai dar visai gerai. Va nuolat savigailoj skendėt... Arba kai tie kritimai į ją ilgalaikiai. Tų savigailos himnų labai toli ieškot nereikia...
Gal pabandysiu apibrėžt kas ta savigaila yra mano vatine galva. Sunkiai labai ji yra pagaunama, kaip ir viskas kas lieÄia save patį. Kitame lengviau matosi, ar ne :) ?
Tai va, savigaila - tai vienas iÅ¡ į iÅ¡orÄ™ iÅ¡lendanÄių narcisizmo apraiÅ¡kos bÅ«dų. Narcisizmas labiau yra ne tai, kad oi koks Äia aÅ¡ gražus ir protingas, o tai, kad nieko kito aplink nematai, iÅ¡skyrus save. o jei pamatai, tai tik palyginimu su savim. Užsidarai vidiniam kalÄ—jime, iÅ¡ Äia žiauri kanÄia ir dar didesnis užsidarymas, nes aplinka tik erzina.
Ne vienoj vietoj girdÄ—jau, kad narcisizmas, susiformavÄ™s dar gilioje vaikystÄ—je yra beveik visų priklausomybių pagrindas. ÄŒia turimos omeny ne tik cheminÄ—s, bet ir santykių, seksualinÄ—s ir t.t. Gal todÄ—l tos priklausomybÄ—s taip lengvai transformuojasi viena į kitÄ…? O ir pati savigaila, vos tik pajutus, kad jÄ… suÄiupai, persikeiÄia. Na kad ir į perdÄ—tÄ… rÅ«pinimÄ…si savim.., arba kitais... Gali taip bÅ«t?
Čia sąmoningai nenaudoju žodžio "puikybė", nes daug kam jis alergiją sukelia.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 6d. |
O kodėl negalim naudot žodžio puikybė . Nes jau seniai yra įsišaknijusi problema pasipuikuot prieš kita tuo ką aš moku , o tu nemoki. Rašau nuo saves nes dažnai kai pamatau , kad žmogus to sritį(žemės ūkį) nelabai supranta , tai aš su pasimėgavimu tai aiškinu. Tikrai būt gera tema.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Sunkiai labai ji yra pagaunama, kaip ir viskas kas lieÄia save patį. Kitame lengviau matosi, ar ne
?
Nesukau galvos, kol vienÄ…syk neiÅ¡girdau: ei, mergina, užsiiminÄ—ji savigaila. Tada pradÄ—jau narÅ¡yti, ieÅ¡koti, sekti save. Savigaila man susijusi su tokiu keistu apmaudo jausmu. Tiesiog, gaila savÄ™s nors tu kÄ…, sÄ—di gailiesi ir nieko nedarai, tik begalÄ™ energijos iššvaistai. Man tas labai siejasi su kapstymusi praeities kapinÄ—se ir labiau savÄ™s nuvertinimu. Pvz. Na jeigu su tavimi Å¡lykÅ¡Äisi pasielgÄ—, tai tiek tu ir verta...
Neprisijungęs
žvejys rašė:
O kodėl negalim naudot žodžio puikybė . Nes jau seniai yra įsišaknijusi problema pasipuikuot prieš kita tuo ką aš moku , o tu nemoki. Rašau nuo saves nes dažnai kai pamatau , kad žmogus to sritį(žemės ūkį) nelabai supranta , tai aš su pasimėgavimu tai aiškinu. Tikrai būt gera tema.
Orus žmogus ir išpuikėlis ne tas pats. Tu gi nežemini to žmogaus kuris neišmano žemės ūkio?
Neprisijungęs
numigau pernakt ir galvojasi. Galvoju vat kodÄ—l aÅ¡ iÅ¡lipau iÅ¡ kankinanÄios savigailos, juk kaip ir specialiai nieko dÄ—l to nedariau. Ir man ji buvo tokia pasyviai agresyvios formos kaip Äia pasakyt, ne tai kad liÅ«dÄ—Äiau, verkÄiau, iÅ¡kalbÄ—Äiau gÄ—lÄ… kokiÄ…..ne, tyli, paralyžuojanti taip įdomiai kartais bÅ«sena, pastovi daugmaž, netgi formuojanti požiÅ«rį į tokius dalykus kaip pinigai, meilÄ—, orumas, bendravimas..
Mano savigailos paskutinio deÅ¡imtuko metų pagrindinÄ— priežastis, tai frustracija dÄ—l fizinÄ—s sveikatos (chroniÅ¡ko nuovargio)..toks amžinas klaustukas kodÄ—l man skauda, kodÄ—l apribotas mano fizinÄ—s galimybÄ—s, kodÄ—l aÅ¡ nepaisant skausmo turiu gyventi aktyvų gyvenimÄ…, lyg paskutinÄ— diena iÅ¡ tikrųjų bÅ«tų paskutinÄ—, ateities su skausmu nesuplanuosi nei tolimos nei artimos (netiesa, artimÄ… ateitį suplanuosi) , kodÄ—l už kiekvienÄ… dienÄ…, kuri peržengia mano galimybių ribas ( pvz važinÄ—jimas dviraÄiu vakare) turiu susimokÄ—t, kodÄ—l mano fizinÄ—s negalios priežastis tokia bjauriai neiÅ¡ki ir nemaloni kitiems...bet dar pradžioje keletÄ… metų aÅ¡ savo fizinÄ™ negaliÄ… aktyviai laikiau dvasios trÅ«kumu, tai ten iÅ¡ vis Å¡iza..ten toks smurtas prieÅ¡ save, net nenoriu prisimint. Tas nežinojimas su kuo turi reikalÄ…, negalÄ—jimas pakeisti situacijos, nemokÄ—jimas pakeisti situacijos priveda prie tokios didelÄ—s savigailos..Palengva ji savaime Ä—mÄ— sklaidytis, kartu su debesiu nežinios. Pirmiausiai kai susigaudžiau, kad visgi dvasios reikalai yra dvasios reikalai ir kÅ«no reikalai yra kÅ«no, pirma Å¡yza atkrito, palngvÄ—jimas ženklus, netgi ryžtas gydytis radosi, bet po ketverių metų nesÄ—kmingų bandymų, man kažkaip negrįžta ta savigaila taip nuožmiai, gal daugiau buvÄ™s įprotis, žaidimas su savimi, kurio aiÅ¡ku galÄ—tų ir visai nebÅ«t..Karts nuo karto pradedu kokį naujÄ… gydymo protokolÄ…, taip pat leidausi į Å¡amaniÅ¡kÄ… patirtį, kad pažiÅ«rÄ—Äiau savo ligai į akis, ten dalis atsakymo radosi..susidÄ—jo puzzle ir radosi atjauta sau..Man dabar žymiai ramiau, kad paralyžuojanÄios savigailos vietÄ… užėmÄ— pyktis. Nauja patirtis
Neprisijungęs
dar tokį pastebÄ—jimÄ… turiu, kuris lieÄia ne vien tik mane, kiek tenka įsistikinti ir kiek man yra leista pamatyti, kad tie žmonÄ—s , kurie patiria didelÄ™ savigailÄ…, atitinkamai turi tiek pat ir pykÄio...tikrai žinau, kai žmogus dejuoja, uoj koks aÅ¡ mažas ,gražus, vargÅ¡as , nuskriaustas ( tikiu nuoÅ¡irdžiai kad taip ir gali bÅ«ti) , bet visad žinau, kad po tuo yra ir didelis pyktis, laiko klausimas, tÄ… turiu omenyje, tad neiÅ¡sigÄ…stu labai jau kažkaip..
Neprisijungęs
Egle rašė:
Veronika rašė:
arba "kankintojo "
Oho, tiesiai į deÅ¡imtukÄ…. Viskas Äia bÅ«tų gerai ir logiÅ¡ka – yra auka, yra ir kankintojas, yra kalinys, yra ir kalÄ—jimo prižiÅ«rÄ—tojas. NelogiÅ¡ka, tik tai, kad abi prieÅ¡ingybÄ—s gyvena vieno ir to paties žmogaus galvoje. Kadaise aÅ¡ papraÅ¡iau, kad jie iÅ¡eitų iÅ¡ mano galvos. ABU!!!
Tas pats vyksta ir su gerianÄiu žmogumi – jis baisiai geidžia to, ko labiausiai nekenÄia, kankinasi negaudamas įkalti, o gavÄ™s kankinasi, kad geria. Å izofrenija, ne kitaip. Kaip girtuoklis iÅ¡ „Mažojo princo“ sakÄ— – „geriu, nes gÄ—da, gÄ—da, nes geriu“. DÄ—l to, kaip jau minÄ—jau, alkopriklausomybÄ™ laikau, ne liga, o proto bÅ«sena, kuriÄ…, turint kažkiek smegenų galima pakeisti.
Apie ką kalbėjo Marijus, tai psichoterapijoje yra vadinama aukšta trapia saviverte.
DÄ—l to, kad tokiai temai plepaluose ne vieta, pritariu viso keturiom:).
Neprisijungęs
NÅ« Å¡akÄ—s... Tokį postÄ… protingÄ… buvau Äia prieÅ¡piet apie savigailÄ… parašęs, bet ne tÄ… knopkÄ™ paspaudžiau i neiÅ¡sisiuntÄ—. I daba nebepamenu apie kÄ… buvo. Pamenu tik kad labai labai protingas ir reikalingas. Ir aktualus labai.
Taip daba savęs gaila, nu tu kurmi kurmi...
Neprisijungęs
Marijus rašė:
NÅ« Å¡akÄ—s... Tokį postÄ… protingÄ… buvau Äia prieÅ¡piet apie savigailÄ… parašęs, bet ne tÄ… knopkÄ™ paspaudžiau i neiÅ¡sisiuntÄ—. I daba nebepamenu apie kÄ… buvo. Pamenu tik kad labai labai protingas ir reikalingas. Ir aktualus labai.
Taip daba savęs gaila, nu tu kurmi kurmi...
Man irgi taip vieną kart buvo... Dabar gali biškį pasigailėt savęs, arba nuplakt save už žioplumą...
Neprisijungęs
Veronika rašė:
:lol: Man irgi taip vieną kart buvo... Dabar gali biškį pasigailėt savęs, arba nuplakt save už žioplumą... ;)
Oj ne ne, tai jÅ«s vis kalti kad man teip nepasisekÄ—. Oi plym , kaip pagailo savÄ™s. Bet aÅ¡ jum atkerÅ¡ysiu, va imsiu ir nusiskriausiu i neraÅ¡ysiu daugiau Äia, bus tada jum.
Šiaip jau man kartais rimtai tokie užeina... :/
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Šiaip jau man kartais rimtai tokie užeina...
ÄŒia tau turbÅ«t nuo karÅ¡Äio... atvÄ—s ir praeis
Neprisijungęs