VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
KÄ… Äia gali žinot?
Gal tiesiog dėmesio trokšta:)
Jei gyvai pamatytum,tai daug maž apsprestum..
Va,kiek mes JAU skyrÄ—m jam dÄ—mesio;)))
Paskutinis taisÄ— katyte (2015-01-15 10:38:13)
Neprisijungęs
na juk negaila,jei tai jo naujametinis noras;)
katyte rašė:
KÄ… Äia gali žinot?Gal tiesiog dÄ—mesio trokÅ¡ta:)\nJei gyvai pamatytum,tai daug maž apsprestum.. Va,kiek mes JAU skyrÄ—m jam dÄ—mesio;)))
Paskutinis taisÄ— smiltis (2015-01-26 20:13:44)
Neprisijungęs
Na simpatijos simpatijoms,bet vyrai vistiek turi būti džentelmenai,nors ir internete,o abejingiems,kaip sakoma-;)keturi pragaro kampai!
Marijus rašė:
TiesÄ… sakant mano simpatijos irgi Pasiklydusio pusÄ—j. Tam yra dvi priežastys. Pirma - asmeninÄ—, nu jauÄiu jam kažkokį stiprų tokį духовное родÑтво... bet nemokÄ—siu Äia paraÅ¡yt, sudÄ—tinga.
Antra - taip, jis trolina, jo rašinėjimai ant pražangos ribos.., bet užtai tikri ir autentiški. Bent man jie dešimt kartų veiksmingiau parodo kurioj pusėj noriu būti, negu pamoralizavimai tipo: "A sąžinės da turi?". "A ilgai da gersi?". "Pažėk į ką tu panašus" ir t.t.
Paskutinis taisÄ— smiltis (2015-01-26 20:20:13)
Neprisijungęs
Turbut Pasiklydęs dar miega,kad neatrašo
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 10mÄ—n. | 1d. |
AsmeniÅ¡kai man gaila Pasiklydusio, jis primena man koks aÅ¡ buvau anksÄiau. Vienas prie vieno, lygiai toks pat ligonis ir aÅ¡ buvau. Lygiai taip pat mane mama iÅ¡varÄ— iÅ¡ namų, prakeikÄ—, iÅ¡sižadÄ—jo manÄ™s. Lygiai taip pat neapkenÄiau pasaulio, pozityvių žmonių, tiesiog siutau ant tų kurie gražiai gyveno, be galo pavydÄ—jau kitiems sÄ—kmÄ—s. Buvau ciniÅ¡kas, piktas..... Tai klaiki vidinÄ— kova,tai savÄ™s nuvertinimas,neapykanta sau, smerkimas savÄ™s...kad nesugebu kaip kiti nugalÄ—ti save.IÅ¡ to kyla agresija, pyktis ir t.t. Vat aÅ¡ gÄ—riau ir gersiu, vat kaip man gerai, vat pachmieloÄka darau ir kaip man gera........ir t.t. ir t.t... Baisu, baisu prisiminti, kokia klaiki SAVIAPGAULÄ–.
Turiu ir sÅ«nų ir dukrÄ…, ir neduok Dieve tokiÄ… ligÄ…. Suprantu aÅ¡ jo mamos skausmÄ…..... Ir kaip jam padÄ—ti....????? Tik Dievas Äia gali iÅ¡gelbÄ—ti....
Neprisijungęs
Pijau ,o kaip tau sekasi,kaip su tomis pagundomis ir kokios mintys tave aplanko,tiek laiko negeri..,paraÅ¡yk,kas pasikeitÄ— tavo gyvenime?esi aprašęs jau,taÄiau noriu paklausti-Ar nebÅ«na tokių dienų,kai atrodo,kad viskas daroma be tikslo,kad ir negÄ—rimas,kaip su ta pasÄ…mone,-Ar jį negali iÅ¡krÄ—sti pokÅ¡ta?
Pijus rašė:
AsmeniÅ¡kai man gaila Pasiklydusio, jis primena man koks aÅ¡ buvau anksÄiau. Vienas prie vieno, lygiai toks pat ligonis ir aÅ¡ buvau. Lygiai taip pat mane mama iÅ¡varÄ— iÅ¡ namų, prakeikÄ—, iÅ¡sižadÄ—jo manÄ™s. Lygiai taip pat neapkenÄiau pasaulio, pozityvių žmonių, tiesiog siutau ant tų kurie gražiai gyveno, be galo pavydÄ—jau kitiems sÄ—kmÄ—s. Buvau ciniÅ¡kas, piktas..... Tai klaiki vidinÄ— kova,tai savÄ™s nuvertinimas,neapykanta sau, smerkimas savÄ™s...kad nesugebu kaip kiti nugalÄ—ti save.IÅ¡ to kyla agresija, pyktis ir t.t. Vat aÅ¡ gÄ—riau ir gersiu, vat kaip man gerai, vat pachmieloÄka darau ir kaip man gera........ir t.t. ir t.t... Baisu, baisu prisiminti, kokia klaiki SAVIAPGAULÄ–. \n Turiu ir sÅ«nų ir dukrÄ…, ir neduok Dieve tokiÄ… ligÄ…. Suprantu aÅ¡ jo mamos skausmÄ…..... Ir kaip jam padÄ—ti....????? Tik Dievas Äia gali iÅ¡gelbÄ—ti....
Paskutinis taisÄ— smiltis (2015-01-26 20:14:46)
Neprisijungęs
Man atrodo,kad kiekvienam skirtingai suveikia ta psichika...vieni meta gert ir taškas,o kitiems reikia tų slidinėjimų
Neprisijungęs
Tai taip,bet aš klausiu,nes esu pati šokiruota,kai du metus negėriau ir viena diena opp ir i sveikatą!!!dabar jau nebenoriu išsižioti apie negėrimą,dieną negėriau ir laukiu kitos blaivios:)
katyte rašė:
Man atrodo,kad kiekvienam skirtingai suveikia ta psichika...vieni meta gert ir taškas,o kitiems reikia tų slidinėjimų
Paskutinis taisÄ— smiltis (2015-01-26 20:15:15)
Neprisijungęs
Dabar ir man tas pats...gyvenu dabartimi ir laiminga:-)
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 10mÄ—n. | 1d. |
smiltis Pijau ,o kaip tau sekasi,kaip su tomis pagundomis ir kokios mintys tave aplanko,tiek laiko negeri..,paraÅ¡yk,kas pasikeitÄ— tavo gyvenime?esi aprašęs jau,taÄiau noriu paklausti-Ar nebÅ«na tokių dienų,kai atrodo,kad viskas daroma be tikslo,kad ir negÄ—rimas,kaip su ta pasÄ…mone,-Ar jį negali iÅ¡krÄ—sti pokÅ¡ta?
Kaip man sekasi? IÅ¡ savo patirties galiu pasidalinti, kad sÄ—kmÄ™ kuriu pats, su Dievo pagalba. Tam kad jausÄiausi puikiai, turiu pirmiausia savyje iÅ¡naikinti piktžoles. Tai reiÅ¡kia, gyventi taikoje su savimi ir aplinkiniais, nepykti ir nesusipykti, kiekvienÄ… situacijÄ… priimti ramiai, nereaguoti i kritikÄ…, bÅ«ti atspariam bet kokiom nepalankiom aplinkybÄ—m,džiaugtis gyvenimu ir mylÄ—ti viskÄ…........
AnksÄiau aÅ¡ nekenÄiau savÄ™s, pavydÄ—jau visiems sÄ—kmÄ—s, amžinai viskuo nepatenkintas,nervuotas buvau, visur rasdavau kaltus ir t.t. Tik alkoholis buvo geriausias draugas, vaistas nuo visų negandų. Gyvendamas anksÄiau tokiame savo susikurtame pragare, dabar jauÄiuosiu patekÄ™s į rojų. Ir tai nieko nekainuoja, tik pastovus darbas su savimi, savÄ™s keitimas..... O pozityvių, gražių pavyzdžių iÅ¡ kurių mokausi pilnas internetas, televizija ir t.t Domiuosiu, mokausi tik iÅ¡ pozityvių, nuoÅ¡irdžių,kažkÄ… pasiekusių žmonių.
O kaip nereikia daryti, kaip verkÅ¡lenti ir kaltinti pasimokau retkarÄiais nuÄ—jes į AA arba savo pragarui prisiminti pažiÅ«riu tv laidas: "farai", "24 valandos" ir pan.
Paskutinis taisÄ— Pijus (2015-01-22 12:25:57)
Neprisijungęs
AÄiÅ« Pijau už atsakymÄ…. žinoma,kad reikia daug kÄ… keisti savyje,taÄiau man turbÅ«t niekad neiÅ¡eis atlaidžiai žiÅ«rÄ—ti į visus vienodai su meile,matyt esu toks jau žmogus,nemÄ—gstu tinginių darbe ir tikrai supykstu ,nepritariu įžeidinÄ—jimams,staÄiokiÅ¡kam elgesiui ir žmonÄ—ms kurie laiko aukÅ¡Äiau save kitu,nors tam nÄ—ra jokios priežasties... .DÄ—l kritikos ,tai tikrai pritariu,kad reikia įsiklausyti į kitu nuomone,nes jautrumas po gÄ—rimo tikrai yra padidÄ—jÄ™s ir kartais nesinori tai pripažinti.Tiesa dÄ—l laidos 24 val,žiÅ«rÄ—ti negaliu,nors ir esu žiÅ«rÄ—jusi,man tai greiÄiau tyÄiojamasis iÅ¡ Å¡itų nelaimingų žmonių,o ne pagalba.
Paskutinis taisÄ— smiltis (2015-01-26 20:15:56)
Neprisijungęs
AÅ¡ irgi negaliu tokių laidų žiÅ«rÄ—ti,nes ten ir tyÄiojimasis ir daug negatyvo pereina
Neprisijungęs
katyte rašė:
:)Man tai net gi patinka jo žodžių dÄ—lionÄ—s ir isireiÅ¡kimai su tokių jumoru,cinkeliu...esu kiek kartų nusistebÄ—jus,kad tas baisiai geriantis žmogus nedaro gramatinių klaidų..netgi galÄ—Äiau spÄ—liot,kad kaip mokÄ—si mokykloj,turÄ—jo jam neblogai sektis raÅ¡yti raÅ¡ynÄ—lius:)
Å alta balta kur dairais, o kad snukis nebÅ«tų kreivas jau pataisiau sveikatÄ—lÄ™ savu patikrintu bÅ«du, pora alaus iÅ¡ ryto ir atrodo jau "prasiÄiÅ«chinau" taip fifty/fifty, nes vakar vÄ—l buvo esminÄ— Å¡ventÄ—, stogas kilnojosi, o gal grindys.. Veidas dar nuo ano savaitgalio sudaužytas, teko ir su policija pasibendrauti ir ant gultų praleisti nakti ir su administracine teisÄ— vÄ—l iÅ¡ naujo susipažinti.. Bet man esmÄ— kad tik ne su baudžiamajÄ…..
Kas dÄ—l raÅ¡liavu tai kiek prisimenu mokykla tai dÄ—l tu dalykų nebuvo jokiu problemų, mažiau 9 niekad nesu gavÄ™s, ir tai nebent už skyryba labai mokytoja pergyvendavo kad "nedraugauju.. .. Esu Å¡iaip humanitarinių socialinių mokslų atstovas ir aukÅ¡tasis diplomas dulka Äia kažkur numestas tos srities, bet kas iÅ¡ to?.. Kam tai įdomu?.. Savo laiku tai labai buvo įdomu mano mamai, tai užbaigiau ir numeÄiau prieÅ¡ais ja ta dailu popierių.. Vai vai, Äia nei brolis nei tÄ—vas nei senelis, niekas daugiau sovietinÄ—s profkÄ—s nesugebÄ—jo užbaigti, o Äoa va koks įvykis.. Man tai Äia joks įvykis. Nulis emociju.
Neprisijungęs
Studijos niekam nepamaišė,o tik pridėjo išprūsimo...
Priklausomybės nesirenka statusų,išsilavinimų-visi vienodi...
Tik galiu pasakyt iš savo varpinės,mėgdavau gert su idomiais pašnekovais,jumoro ir nuotykių mėgėjais:)
Paskutinis taisÄ— katyte (2015-01-23 12:02:48)
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 7d. |
manu daug gilintis neitų , nes tie "įdomūs "pašnekovai tai tik stalo klaunai būna
Neprisijungęs
Visi girti žmonės suklounėja:)
AÅ¡ ir dabar nemÄ—gtu tuÅ¡Äių plepalų,geriau jau vienai kavÄ… kur nors gurkÅ¡not,nei laikÄ… svaistyt su kažkuom "pliauÅ¡kiant" bele kÄ….
Bet matomai daugelis pusamžio sulaukę pradeda galvot apie savo vertybes,apie kokybiškesnį gyvenimą.
Kad ir metimas gert-daugeliui tas noras ateina vėliau. Man taip džiūgu,kaip jaunimas suvokia koks žalingas tas alko.
Neprisijungęs
Ai kas iš to išprūsimo, lyg nuo to tapau laimingesnis??.. Tikrai nemanau. O pliurpti kažkur ar girtam ar blaivam prie stalo man ir dabar nepatinka, megstu iš esmės gerti vienas arba su tais kurie pagal viena taisykle gyvena - mažiau kalbu, daugiau darbu.. Šiaip aš niekuomet ir nesakiau kad išgeres darausi kažkoks protingesnis, ižvalgesnis, idomesnis, kad kažkas tokio spalvingo manyje atsiskleidžia. Tebūnie debilavotas, nusikalbantis, žviegiantis arogantiškas nepraustaburnis cinikas, bat kaip ant dūšios tadum gerai..
Man patinka tas svaigulys ta girta ironija, beje ir autoironija taip pat, patinka ta vadinama apsvaigusi "Å¡yza", kitaip kodÄ—l tada gerti, tik dÄ—l fizines bÅ«senos??, na tuomet užtektu pora bokalu alaus ar taures brendžio ir viskas, STOP.. Per praeitas Kaledas taip ir buvo, užteko vienos taures ir smagu ir ramu ir jokiu nesamoniu. Per Naujuosius nusprendžiau kad noriu "nutrÅ«kti nuo grandinÄ—s", na ir viskas, putojanÄio bonka vidurnakti, tada Trejos Devynerios, ant virÅ¡aus dar keleta alaus.. Atsibudau jau ant Triju Karaliu blaivykloje ryte.
Neprisijungęs
IÅ¡siverÄiau 5 ryto iÅ¡ lovos, chrenova nors tu ka, bonka alaus atsikimÅ¡es visad tada darau inventorizacija, kiek ko kur liko.. 200 gramu Lithuanian vodkÄ—s, 2 Å vyturio alaus, NemiroffkÄ—s apie 100 gramu.. Na Äia laisvai galima pratempti iki kol atidarys Maxima 8 ryto.. IeÅ¡kojau kalendoriuje kokia Å¡iandien diena, pasirodo sekmadienis, man tos dienos naktys visos vienodos, nebeskiriu kur kas.. va dabar tarkim rodo apie 6 ryto, kas nors ateitu, ei žmogau gi dabar vakaro Å¡eÅ¡ta valanda, o ka dyrst pro langa tamsu nafyg, gal rimtai, bet dar geriau, tada parduotuvÄ— jau dirba pilnu pajÄ—gumu, mautis neprimyžtus džinsus basas isispirti i bet ka kas vadinasi avalynÄ—, striukÄ— ant peÄiu, kuprinÄ— i rankas ir pirmyn..
Neprisijungęs
Nerūkau | 25m. | 3mėn. | 25d. |
Bandau suprasti kodėl taip elgiatės?Kodėl tiek daug negatyvo Jumyse?Kodėl nieko nedarote,kad gyventumėte kitokį gyvenimą?
Pasiklydes rašė:
IÅ¡siverÄiau 5 ryto iÅ¡ lovos, chrenova nors tu ka, bonka alaus atsikimÅ¡es visad tada darau inventorizacija, kiek ko kur liko.. 200 gramu Lithuanian vodkÄ—s, 2 Å vyturio alaus, NemiroffkÄ—s apie 100 gramu.. Na Äia laisvai galima pratempti iki kol atidarys Maxima 8 ryto.. IeÅ¡kojau kalendoriuje kokia Å¡iandien diena, pasirodo sekmadienis, man tos dienos naktys visos vienodos, nebeskiriu kur kas.. va dabar tarkim rodo apie 6 ryto, kas nors ateitu, ei žmogau gi dabar vakaro Å¡eÅ¡ta valanda, o ka dyrst pro langa tamsu nafyg, gal rimtai, bet dar geriau, tada parduotuvÄ— jau dirba pilnu pajÄ—gumu, mautis neprimyžtus džinsus basas isispirti i bet ka kas vadinasi avalynÄ—, striukÄ— ant peÄiu, kuprinÄ— i rankas ir pirmyn..
Neprisijungęs
Jau kazkur rasiau, bandymu kokie 7 metai, rezultatas NULIS. Susitaikiau. Del negatyvo.. nebūtinai išgerus jis pas mane yra.. ir nesikreipiame davai JŪS. sumautai skamba, aš Pasiklydelis, realiam gyvenime Giedrius.
Neprisijungęs
Bet ar tikrai norÄ—jote nebegerti?
Ar bandėt tik todėl,kad kažkas liepė,kad nepatenkinta šalia esanti moteris ir pan...?
Kažkodėl esu tikra,kad jei žmogus tikrai to nori-jis būtinai tai pasieks...
Pasiklydes rašė:
Jau kazkur rasiau, bandymu kokie 7 metai, rezultatas NULIS. Susitaikiau. Del negatyvo.. nebūtinai išgerus jis pas mane yra.. ir nesikreipiame davai JŪS. sumautai skamba, aš Pasiklydelis, realiam gyvenime Giedrius.
Neprisijungęs
Tikrai norejau nebegerti, pavargau, pamenu nuogas plikas basas ant keliu meldziausiu, Dieve nuimk ta beprotiska nora iÅ¡gerti, tik nuimk.. Deja. Sekmes matyt aÅ¡ neturiu anie kiek, lakti gerti daužytis voliotis, va mano prigimtis.. labai tai iÅ¡gyvenau, ypaÄ kai nusižudyti pabandžiau, atpumpavo Lazdynu ligonines medikai bet nieko gero, pas psichiatrus tada iÅ¡kart, tik iÅ¡ejes iÅ¡ ten vel prisigeriau..Tai buvo 2005 metai.. Vienžo, beprasmis reikalas
Neprisijungęs
Žinot,esu tikra,kad kai žmogus tikrai nori-tai tikrai tai pasieks..
Gal būt ne iš pirmo karto,gal būt ne iš antro...Gal būt ne vienu būdu,gal būt kitu...Bet pasieks.Jei tikrai to norės.Jei užsibrėš tą tikslą,grius,klups,kelsis,vėl klups,bet eis pirmyn...Ir jokiu būdu ne atgal.Darys belenką,kad tik pasiekti.Daug žmonių juk atsisako.Jie geresni už Jus?Na nemanau...
Alkoholizmas kur kas lengviau,nei narkomanija.Bet narkomanai juk išsikapsto iš to š...
Skaitant Jūsų(atsiprašau,Tavo)komentarus,susidaro įspūdis,kad Tau taip gyventi gerai,patogu,ramu ir pan.Toks jausmas,kad tiesiog neturi motyvo.Stimulo.O gal tiesiog to noro.
Kodėl taip sakau?Gal būt todėl,kad elgies kaip mažas berniukas,renkiesi lengviausią kelią problemos sprendimui.Tiesiog jos nespręsti....Pabandžiau-nepavyko.Nu ir dzin...
Pasiklydes rašė:
Tikrai norejau nebegerti, pavargau, pamenu nuogas plikas basas ant keliu meldziausiu, Dieve nuimk ta beprotiska nora iÅ¡gerti, tik nuimk.. Deja. Sekmes matyt aÅ¡ neturiu anie kiek, lakti gerti daužytis voliotis, va mano prigimtis.. labai tai iÅ¡gyvenau, ypaÄ kai nusižudyti pabandžiau, atpumpavo Lazdynu ligonines medikai bet nieko gero, pas psichiatrus tada iÅ¡kart, tik iÅ¡ejes iÅ¡ ten vel prisigeriau..Tai buvo 2005 metai.. Vienžo, beprasmis reikalas
Neprisijungęs
Patogu? labai idomu. Nuo 2000 metu dar ir narkotikus vartojau, tiesiog alkoholis labiau prieinamas tai ipratau.. kur Äia patogumas? Skiedi tolka tak, pi.. prota ne tik man, dar ir visam Forumui.. jei labai noresi.. jo labai norejau ne iÅ¡ pirmo ne iÅ¡ antro karto, Å¡imtas kartu ir vistiek butelis rankoje, tai beviltiska, negi esi tokia durna kad to nesuvoktum??..
Pastaba: redaguota admin
Neprisijungęs
Nežadu Äia su Tavimi konfliktuoti...Jei tikiesi,kad sureaguosiu į Tavo įžeidinÄ—jimus-turiu nuvilti- to nebus.
UžsimezgÄ— diskusija-atsakiau,iÅ¡sakiau savo nuomonÄ™ ir tiek žinių...Neturiu nei menkiausios abejonÄ—s,kad negaliu Äia to padaryti...
Gyvenu principu "Duok durniui keliÄ…..."
Kas link "galiu-negaliu","noriu-nenoriu",pasakysiu tik tiek:būtum tikrai norėjęs,būtum jau prisijungęs prie begalės išlipusių iš šito š...
Pasiklydes rašė:
Patogu? labai idomu. Nuo 2000 metu dar ir narkotikus vartojau, tiesiog alkoholis labiau prieinamas tai ipratau.. kur Äia patogumas? Skiedi tolka tak, pi.. prota ne tik man, dar ir visam Forumui.. jei labai noresi.. jo labai norejau ne iÅ¡ pirmo ne iÅ¡ antro karto, Å¡imtas kartu ir vistiek butelis rankoje, tai beviltiska, negi esi tokia durna kad to nesuvoktum??..
Neprisijungęs