VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Veronika rašė:
pariuke rašė:
O aš kažkaip tai blogai jaučiuosi.
Kaip blogai, pariuke? Ką jauti? Nagi parašyk.
Toks liūdesys apėmes, gyvenimo beprasmybės ar kažkas panašaus. Jei kas paklaustų, o ko noriu, kas man pataisytų nuotaiką, tai net nežinau kas tai galėtų būti.
Vakar net buvau nuėjusi iki parduotuvės išgert nusipirkti, bet nenusipirkau. Gal 5 min alko skyriuje apžiūrinėjau gėrimus, nesugalvojau ko norėčiau, o po to taip ir išėjau nieko nenusipirkusi.
Naktį blogai miegojau, nubudau gal 4 val. ir nebeužmigau.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 12d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 30d. |
Pariuke, paklausyk. Tu jau du mėnėsius esi blaivi, ir tas žvėris džiūsta tavo viduje. Turi jis vilties, kad nesusilaikysi ir nusipirkus išgersi. O tada, jam bus gerai. Išsiskleis visoje tavo esybėje ir vėl parazituos ėsdamas tavo gyvenimą... Mieloji, tu nori pakeist sąmonės būseną, bet tai tik laikinai... Ar nebus liūdniau ir skaudžai, kai grįši realybėn? Išjausk liūdesį, nebėk nuo jo, ašaros byra... apkabink save ir pravirk... Liūdesys praeis, nušvis saulė ir tu būsi daug laimingesnė ir tvirtesnė, negu leidus priklausomybei diktuoti tau sąlygas. Gyvenimo prasmė atrandama...
Neprisijungęs
Pariuke, tau gal depresija? Nes labai dažnai tau būna bloga. Nesusiek to su alkoholiu. Net jei niekada nebūtum gėrusi, vis tiek ateitų blogos dienos.
Man labai panašiai kaip tau. Beveik nuolat nematau gyvenimo prasmės, netgi ieškau informacijos kaip neskausmingai ir greit baigt gyvenimą.
Bet ar tada kai negėriau, ar gėrimo laiku, vis tiek tokių dienų būna. Tik kad išgėrus dar ir prisidirbu, kad paskui gėda. Tai gal tada tegu negerdamos tas depresijas ištverkim
Neprisijungęs
Pariuke, kai būna labai labai sunku, žinok - ateis palengvėjimas. Tikėk tuo, tai būna ranka pasiekiama... Ir nenustok stebėti ženklų, man visada taip... Ateina... tai knyga, tai išgirstu sakinį, tai sutinku žmogų ir viskas nušvinta... Suprantu, kad tam blogumui atėjo atsakymas. Išgyvenk tai, ir eik pirmyn, mieloji.
Neprisijungęs
Kodėl visi mane ignoruojat? Ar aš ką blogo visiems asmeniškai padariau?
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Labas rytas, Bebre. Kaip šiandien jauties?
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Bebras rašė:
Labas rytas. Deja, man šis rytas nelabas. Šiandien labai rimtai svarsčiau apie savižudybę, jau buvau bepradedąs rašyti atsisveikinimo laišką namiškiams. Neparašiau, truputį pagerėjo. Turbūt ne forume apie tai turėčiau rašyti, o lėkti tiesiu taikymu pas psichiatrą.
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 5mėn. | 16d. |
Bebras rašė:
Labas rytas. Deja, man šis rytas nelabas. Šiandien labai rimtai svarsčiau apie savižudybę, jau buvau bepradedąs rašyti atsisveikinimo laišką namiškiams. Neparašiau, truputį pagerėjo. Turbūt ne forume apie tai turėčiau rašyti, o lėkti tiesiu taikymu pas psichiatrą.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 17d. |
Bebras rašė:
Veronika rašė:
Bebras rašė:
Sveikas Bebre baik apie tas savižudybes. Kam to reik ir niekas taves neignoruoja , viskas tvarko , gal tik neatsiranda pašnekovo, nes visi čia su skirtingomis problemomis , tik visus vienija vienas tikslas išlikt blaiviems.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 17d. |
pariuke rašė:
Veronika rašė:
pariuke rašė:
O aš kažkaip tai blogai jaučiuosi.
Kaip blogai, pariuke? Ką jauti? Nagi parašyk.
Toks liūdesys apėmes, gyvenimo beprasmybės ar kažkas panašaus. Jei kas paklaustų, o ko noriu, kas man pataisytų nuotaiką, tai net nežinau kas tai galėtų būti.
Vakar net buvau nuėjusi iki parduotuvės išgert nusipirkti, bet nenusipirkau. Gal 5 min alko skyriuje apžiūrinėjau gėrimus, nesugalvojau ko norėčiau, o po to taip ir išėjau nieko nenusipirkusi.
Naktį blogai miegojau, nubudau gal 4 val. ir nebeužmigau.
Pariuke čia forumas ir čia tik kartais parašai kaip jauties ir kas yra , bet pačio gyvenimo laimės čia abejotinai surasi. Čia aš rašau jau tik kas susėje su alkoholiu , o kitas gyvenimiškas problemas jau radau kitur kur galiu išsakyt ir spręst. Bandyk paieškot kitų ar forumų ar dar ko, turi judėt į priekį , ieškok tai kas tau patinka ir kas tau teikia džiaugsma.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Bebriok, žinok, šūdas žudytis. Ir aš kasdien nubundu su mintim "ot velnias, ir vėl nubudau, teks gyvent..." Dažnai mintyse pasvajoju apie mirtį autoavarijoj, arba apie nepagydomą vėžį, laidotuvėse niekada neverkiu, nes pavydžiu mirusiam. Bet... yra daug "bet". Sunku išeit savo noru. Bandžiau tabletėm, bet daktarai tik pasijuokė, nes nuo "uspakajoncų" reikia 200 kartų viršyt maximalią dozę, ir tai nėr garantijos, kad neliksi gyvu invalidu. O šiaip - tiesiog tris paras pramiegosi ir atsikelsi alkanas kaip šuo.
Venas persipjaut - skauda, ir reik žinot kaip.
Kartis... nu jau ne. Bandžiau. Labai nemalonu, skauda ir ilgai trunka.
Žodžiu, numirt savo noru sunku. Prisigėrus lengviau, bet tada miegas greičiau užspaudžia, negu kad susiruoši saviegzekucijai.
Trumpiau tariant, teks kažkaip nugyvent šitą suknistą (gal nevisada?) gyvenimą.
Ir dar - visada yra tokių, kuriems žyyymiai blogiau, bet jie gyvena .
Ir save tuo pačiu nuraminau.
Neprisijungęs
Bebre, pilnatis ant nosies. Kaip žinia, mes alkoholikai itin jautrūs žmonės, todėl manau tokius nuotaikos svyravimus gali įtakoti ir mėnulis...
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 5mėn. | 16d. |
Veronika rašė:
Bebre, pilnatis ant nosies. Kaip žinia, mes alkoholikai itin jautrūs žmonės, todėl manau tokius nuotaikos svyravimus gali įtakoti ir mėnulis...
Betkurio suaugusio žmogaus organizme yra 68—70% vandens todėl mėnulis įtakoje netik alkoholikus.
Neprisijungęs
Bebras rašė:
Jaučiuosi jau visai beviltiškai, susipykau su saviške. Santykiai nesiklijuoja, nepaisant to, kad ne vienerius metus esam kartu. Viskas pamažu artėja link skyrybų, o išsiskirti labai baugu, nes man skyrybos neturinčiam nei pažinčių nei draugų reikštų gūdžią vienatvę, kurios aš turbūt jau nebepakelčiau. Susidraugauti su niekuom jau irgi nebesugebu, tarp "normalių" nepritampu, tarp anonimų irgi nepritapau, čia forume irgi vargu bau ar bent vienam įdomus kaip žmogus. Jaučiuosi kaip kokia šiukšlė. Nebelabai žinau dėl ko gyventi. Nežinau kodėl Viešpats mane dar laiko šioje žemėje. Ar mano „misija“ dar nebaigta? Ar beišgalėčiau dar būti kam nors kuo nors naudingas?
Ėėė ... sunku kalbėti apie porų santykius. Manau, kad nė vienas čia iš mūsų negalėtų pasigirti gerėjančiais santykiais geriant:(. Tiesiog yra labai daug nuoskaudų, nevilties ir atšalimo iš partnerio pusės. Be to, geriant labai siaurėja interesų ratas, todėl santykiuose nebelieka bendrumo. Prie viso to prieinama ne per vieną dieną, todėl ir metus gerti negalima tikėtis, kad tie santykiai iš karto sušils, o nemetus tikėtina, kad jie nutrūks. Geriantis žmogus yra klaikiai vienišas, tiek šeimoje, tiek ir visuomenėje:(. Yra tokia mūsų klasiko J.Erlicko topinė daina „... o žmogus vis geria vienišyn, kol galų gale jau geria vienas“. Manau, kad jis žino, ką sako. Bet mano galva nėra jau taip viskas beviltiška, kol žmogus gyvas, jis gali labai daug ką pakeisti:). Yra ir kita medalio pusė, kaip poroje pradedama manipuliuoti geriančiuoju:/, bet tai jau kita tema.
Neprisijungęs
Čia 5erių ar 7enerių metų gyvenimo kartu krizė. Reikia bandyt išgyvent. Per 20 metų gal kokias 5 tokias turėjom su vyru. Dabar labai paprasta-gyvenam kartu, nes taip patogu. Meilė?... A kas tas yr? Nepamenu...
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 10d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 27d. |
Iškaimo rašė:
Čia 5erių ar 7enerių metų gyvenimo kartu krizė. Reikia bandyt išgyvent. Per 20 metų gal kokias 5 tokias turėjom su vyru. Dabar labai paprasta-gyvenam kartu, nes taip patogu. Meilė?... A kas tas yr? Nepamenu...
Pavasarį 27-tus šventėm. Nežinau kaip ten tos gyvenimo kartu krizėm, bet prieš kažkiek metų tik formalumai jungė, gal patogumai, kaip tu, Iškaimo, sakai. Plaukelis jungė... Dabar esam artimi kaip niekada, visom prasmėm. Žodžiu ateina, ar grįžta ta meilė. Pasiilgsti kartais net per aštuonias darbo valandas... Tik pasakot apie tai nelabai norisi, nes jei pabandai - falšyvai viskas atrodo, kai viešai dėstoma.
Žodžiu niekada nesakyk niekada dėl tos meilės :)
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 17d. |
Nesuprantu kaip taip sunkiai su savim. Trukčioju pirmyn atgal, jei blogiau fiziškai atsitraukiu, jei geriau plyksteliu pasiryžtu ir nesvarbu kokį iš vakaro sprendimą padariau, grįžtu prie tos pačios "ką daryt" polemikos su savim...ir taip norisi sau išrėžti: " o tai ką Egle, vakarykštis sprendimas tau nieko nereiškia, vėl pradedi iš naujo?" Ir niekur negaliu pasitikrint sprendimo...Spalio mėnesį kita žemyne vyks šamaniško gydymo mokymai. Bet kad pakliūt, reikia keturesdešimt valandų skrydžių, dvidešimt valandų autobusu...ir dar trys dienos mokymų ir atgal..ir viena..Gal skrydžius su savo sveikata atlaikyčiau, bet poto mokymai..trys dienos to apie ką tik ir svajojau..plius bendravimas.kalbos barjeras. Gal išvažiuot anksčiau kad susikaupt..ir suku tą plokštelę ir nepasitikiu savo jėgomis..plius dar biudžetas nekuklus, vis tiek reikėtų dar skolintis..Su vienu žmogum galiu pasitarti, tai su organizatore, bet žinau ką ji pasakys: Egle daryk kaip tau atrodo geriausia..o gal kaip tik pasakys abejoji, nevažiuok...Kaip užknisa nepasitikėjimas savim, kalbos barjeras, ribinė sveikata ir ta nerimastinga širdis..
Neprisijungęs
ir va tuose privalomuose arba kitaip tariant sprendimuose su kuriais susiję kiti žmonės, aš kažkaip sugebu dar daryti, na ten darbiniai, santykių, finansų, na vienaip ar kitaip vistiek tai ypasta, bet kur yra grynai mano klausimai, individualūs, su niekuom nesusiję, sąlyginai nebūtini...man yra visą laiką bėda. Nepamenu kada būčiau išpildžius kokį sudėtingesnį savo norą...sad..
Neprisijungęs
frustracija
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mėn. | 13d. |
Egle rašė:
Nesuprantu kaip taip sunkiai su savim. Trukčioju pirmyn atgal, jei blogiau fiziškai atsitraukiu, jei geriau plyksteliu pasiryžtu ir nesvarbu kokį iš vakaro sprendimą padariau, grįžtu prie tos pačios "ką daryt" polemikos su savim...ir taip norisi sau išrėžti: " o tai ką Egle, vakarykštis sprendimas tau nieko nereiškia, vėl pradedi iš naujo?" Ir niekur negaliu pasitikrint sprendimo...Spalio mėnesį kita žemyne vyks šamaniško gydymo mokymai. Bet kad pakliūt, reikia keturesdešimt valandų skrydžių, dvidešimt valandų autobusu...ir dar trys dienos mokymų ir atgal..ir viena..Gal skrydžius su savo sveikata atlaikyčiau, bet poto mokymai..trys dienos to apie ką tik ir svajojau..plius bendravimas.kalbos barjeras. Gal išvažiuot anksčiau kad susikaupt..ir suku tą plokštelę ir nepasitikiu savo jėgomis..plius dar biudžetas nekuklus, vis tiek reikėtų dar skolintis..Su vienu žmogum galiu pasitarti, tai su organizatore, bet žinau ką ji pasakys: Egle daryk kaip tau atrodo geriausia..o gal kaip tik pasakys abejoji, nevažiuok...Kaip užknisa nepasitikėjimas savim, kalbos barjeras, ribinė sveikata ir ta nerimastinga širdis..
Čia greičiausiai retoriniai pamąstymai, bet išdrysiu... Iš šono pažiūrėjus, matau svarbiausią dalyką; ar ...atlaikys sveikata..., o į visa kita gal reikėtų pažiūrėti pro "ar labiau nori ar labiau bijai" prizmę
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mėn. | 10d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 27d. |
Tara rašė:
Audronis rašė:
Egle rašė:
<...>.viskas baigiu, tarp kito užrūkiau jau vakar vėl, bet apsipręndžiau kad palaukiu pirmadienio pokalbio, jei mane linkę priimti, tada reikia reikalus patikrinti ambasadoj, nes patarimas pirk bilietą, ženk žingsnį pradžiai nelabai racionalu. Kaip sunku kalnus versti dėl savęs..
PABANDYSIU
Žiūrėk nepavesk...
Neprisijungęs
Marijau, aš rimtai.
Neprisijungęs
Nu, plym, jaučiuosi bjauriai Gėrimas aplink nuo pat ryto... Užkniso juodai. Jau kaip parašyčiau sakinį apie savo savijautą, tai adminas turbūt be perspėjimo ištrenktų lauk. Stengiuos atsiribot kiek įmanoma, bet kai iš kampų kas pusvalandį: nu, tai gal apsigalvojai
Varau į mišką... šiandien gal šeštą kartą.
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mėn. | 21d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 20d. |
Veronika rašė:
Nu, plym, jaučiuosi bjauriai
Gėrimas aplink nuo pat ryto... Užkniso juodai. Jau kaip parašyčiau sakinį apie savo savijautą, tai adminas turbūt be perspėjimo ištrenktų lauk. Stengiuos atsiribot kiek įmanoma, bet kai iš kampų kas pusvalandį: nu, tai gal apsigalvojai
Varau į mišką... šiandien gal šeštą kartą.
noriu su tavim
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mėn. | 23d. |
Nerūkau | 16m. | 6mėn. | 5d. |
Veronika rašė:
Nu, plym, jaučiuosi bjauriai :mad: Gėrimas aplink nuo pat ryto... <...>
Na kaip, Veronika, gydomoji miško galia padėjo? Ramiau?
Neprisijungęs