VšД "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Veronika rašė:
Abstinencija. Bebre, visa šita teks iškęst. Rytoj bus lengviau. Jeigu nori miego, ir miegok, džiaukis, kiti prablūdija paromis.
Gal kažkiek ir abstinencija, bet didesnį vaidmenį vaidina sudrožta sveikata. O per abstinenciją labai paaštrėja visokie lėtiniai dalykai. Man taip būdavo dažnom dienom ir po pusmečio blaivybės ir po ilgiau. Pagal savo amžiaus grupę tai esu susidrožęs sveikatą tragiškai. Kai kas jau deja, neatstatoma. Kartais pagalvoju kaip reikės toliau gyvent...geriau jau negalvoti, faktiškai jau esu pusiau nedarbingas.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mėn. | 17d. |
Tai ką parašei Bebre man taip buvo kai nutraukiau gėrimą . Po pusantrų metų pertraukos atkritau , organizmas buvo išsivales tai pagirios baisios buvo , tokios kaip pirmi kartai mokyklos laikais dabar taip pat kaip atkritimas taip siaubingos pagirios. Pagirios , tai visa skauda kap šunį, darbingumas lygus nuliui, daugelis paklaus tai ko geri? Tas rėžiantis skonis ir tas pirmas cinkt į kopke , o toliau kaip karuselė grietyn ir greityn , kol diksta vaizdas.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 1d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 25d. |
žvejys rašė:
Tai ką parašei Bebre man taip buvo kai nutraukiau gėrimą . Po pusantrų metų pertraukos atkritau , organizmas buvo išsivales tai pagirios baisios buvo , tokios kaip pirmi kartai mokyklos laikais dabar taip pat kaip atkritimas taip siaubingos pagirios. Pagirios , tai visa skauda kap šunį, darbingumas lygus nuliui, daugelis paklaus tai ko geri? Tas rėžiantis skonis ir tas pirmas cinkt į kopke , o toliau kaip karuselė grietyn ir greityn , kol diksta vaizdas.
Tai kaip tik pirmieji kartai, mokykloje praktiškai jokių pachmielų nesijausdavo: išgėrei pora stiklinių gazirofkės ir kaip agurčikas. Čia jau kuo tolyn, tuo sunkyn tos pagirios - organizmo batarkės sėda gi...
Neprisijungęs
Blaivus | 16m. | 5mėn. | 16d. |
Artaz rašė:
žvejys rašė:
Tai kaip tik pirmieji kartai, mokykloje praktiškai jokių pachmielų nesijausdavo: išgėrei pora stiklinių gazirofkės ir kaip agurčikas. Čia jau kuo tolyn, tuo sunkyn tos pagirios - organizmo batarkės sėda gi...
Alkoholizmas progresuojanti liga.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mėn. | 12d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 30d. |
Marijus rašė:
Veronika rašė:
Marijau, jau galima pradėt ąžuolų vainiką pint?
Toookia sukaktis artėja
Dešimt metų
Nereikia, nedraskykim medžių. Geriau tykiai ramiai arbačikės foruminės ta proga išgerkim. Su torčiuku
Čia, kad pažadai neužsimirštų O šiaip tai, jeigu 10 metų, tai turėtų būt ir 10 tortų
Neprisijungęs
Sveiki, aš vėl su jumis.Jau savaitėlė praėjo be nuodų, vakar buvo užėjusi mintis,kai mačiau visus geriančius,bet kažkaip nuėjau miegoti ir viskas.Nakti sapnuoju,jog randu puse butelio vyno paslėpto ir džiaugiuosi,kad galėsiu atsigerti,bet faina,kad tai buvo tik sapnas.Gal kam taip yra kaip man,kai vartodavau alko tai atsikeldavau ir puldavau viska daryti,miego nenorėdavau, o dabar atsikeliu atrodo kaip pavartojusi ir miego noriu ir jėgų mažai....
Neprisijungęs
Liepa rašė:
Sveiki, aš vėl su jumis.Jau savaitėlė praėjo be nuodų, vakar buvo užėjusi mintis,kai mačiau visus geriančius,bet kažkaip nuėjau miegoti ir viskas.Nakti sapnuoju,jog randu puse butelio vyno paslėpto ir džiaugiuosi,kad galėsiu atsigerti,bet faina,kad tai buvo tik sapnas.Gal kam taip yra kaip man,kai vartodavau alko tai atsikeldavau ir puldavau viska daryti,miego nenorėdavau, o dabar atsikeliu atrodo kaip pavartojusi ir miego noriu ir jėgų mažai....
Mieloji, ilsėkis. Man lygiai taip, kai gėriau, kaltės jausmas buvo toks didelis, kad darbų nudirbdavau žymiai daugiau nei dabar... Ir miegojau mažiau, nes pliekdavau save nuo 3 val. nakties. Leisk sau ilsėtis, nes tu to nusipelnei ir negraužk savęs. Pamažu organizmas atsigaus, pati atsitiesi ir įkvėpsi gaivaus oro pilna krūtine
Neprisijungęs
Ačiū,už palaikymą.Man taip smagu,kai vaikas vakarais prieina ir bando užuosti alaus kvapą ir neužuodžia, o vieną vakarą sako,vėlai vakare:mamyte,tai tu nespėjai šiandien atsigerti alaus?Vien dėl jos verta kovot su nuodu..
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mėn. | 13d. |
Liepa rašė:
Ačiū,už palaikymą.Man taip smagu,kai vaikas vakarais prieina ir bando užuosti alaus kvapą ir neužuodžia, o vieną vakarą sako,vėlai vakare:mamyte,tai tu nespėjai šiandien atsigerti alaus?Vien dėl jos verta kovot su nuodu..
Laikykis,Liepa. Juk pati žinai, kad , deja, tik nuo tavęs viskas priklauso. Nekenčiu, net gerklę užspaudžia nuo to jausmo, kai į šituos reikalus įtraukiami vaikai. Gal pas tave kitaip, bet savo laiku MB "užsiundė"vaikus, kad padėtų kovoti su tuo kad geriu. Nežinau ar artimiesiems taip reikėtų daryti.
Neprisijungęs
O kaip kitaip jiems elgtis,jei žmogus pats nenusisutvarko.Nors mano atveju,nesiundė,bet ir nereikėjo ji viską pati supranta.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mėn. | 13d. |
Liepa rašė:
O kaip kitaip jiems elgtis,jei žmogus pats nenusisutvarko.Nors mano atveju,nesiundė,bet ir nereikėjo ji viską pati supranta.
Bet kaip, tik ne taip. Galų gale, juk niekas gyvenime be priežasties nevyksta, ar ne? Jeigu man tektų dėl ko nors kovoti, kad negertų, ieškočiau priežasties, kodėl tai vyksta ir, vėl gi, kovočiau dėl alternatyvos tai priežasčiai pakeisti įtvirtinimo.
Neprisijungęs
Priežastis: iš neturėjimo ką veikti ir noras apsvaigti.Kaip kovot su tuo?
Neprisijungęs
Liepa rašė:
Priežastis: iš neturėjimo ką veikti ir noras apsvaigti.Kaip kovot su tuo?
Noras apsvaigti - taip. Liepa, bet neturėjimas ką veikti, manau, šituo kažkas pridengta. Pasikapstyk savy mieloji.
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mėn. | 17d. |
šakės kaip nesmagu nuo pat pirmos nerūkymo dienos, paprastai nuo trečios prasidėdavo diskonfortas. Dabar kukuoju ofise viena , nervuojuosi ties kiekviena darbine problema, atrodo darbų ryškiai per daug nepadarytų, jausmas kad tuoj imsiu skęst įkyriuose darbuose, nes į vienų vietą ateis kiti ir taip non stop......krūpčioju nuo kiekvieno stipresnio triukšmo,kaimynai matyt kažką tvarko tai garsai tokie lyg kas baldus stumdytų, o man atrodo kad kolegų kabinetuose kažkas vaikšto..o varge varge, koks nemielas ir taip nemielas pasaulis...
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 10mėn. | 1d. |
Nerūkau | 9m. | 9mėn. | 25d. |
Nu nieko sau. Man tai kaip tik, metus rūkyti, prasideda tokia "šыza" - būni toks priplaukęs, grybaujantis, atsipūtęs, nekreipi į nieką dėmesio... Ir man tai patinka.
Neprisijungęs
Egle rašė:
šakės kaip nesmagu nuo pat pirmos nerūkymo dienos, paprastai nuo trečios prasidėdavo diskonfortas. Dabar kukuoju ofise viena , nervuojuosi ties kiekviena darbine problema, atrodo darbų ryškiai per daug nepadarytų, jausmas kad tuoj imsiu skęst įkyriuose darbuose, nes į vienų vietą ateis kiti ir taip non stop......krūpčioju nuo kiekvieno stipresnio triukšmo,kaimynai matyt kažką tvarko tai garsai tokie lyg kas baldus stumdytų, o man atrodo kad kolegų kabinetuose kažkas vaikšto..o varge varge, koks nemielas ir taip nemielas pasaulis...
Trenk viską ir atmauk į mano pasaulį Bent dienelei, užsirelaksuosi
Neprisijungęs
o kas tavo ir kur tavo pasaulis V ? božie man gal ir nebūtina relaksuotis, man tik reiktų mažo gražaus robotuko, kuris mandagiai bendrautų su žmonėmis atliktų visokius darbinius dalykus, kol aš metu rūkyti...beviltiška diena..juokauju, aš vis dar rėkauju ir fantazuoju, kad mane kas nors ateis ir išgelbės..
Neprisijungęs
ai gi tau atostogai Veronika, ačiū už kvietimą, viskas ok, gyvai bendraut besikankinant dar sunkiau nei kankintis ..rūkymas niekad nebuvo malonumu dideliu, bet dabar suprantu kad šiandien reikia kokio malonumo, pvz užsiklot galvą dekiu ir nejudėt..juk yra malonumų pasauly..
Neprisijungęs
Eglaite, kaip tu? Dar gyva?
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Eglaite, kaip tu?
Dar gyva?
nesakysiu, nieko negaliu pasakyt apie save.. ..
nie_ko, gliukiškas laikotarpis..
Neprisijungęs
O aš kažkaip tai blogai jaučiuosi.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 1d. |
Aš tai praėjusias išeigines buvau dviejų dienų didelėse iškilmėse. Mažame Lietuvos miestelyje, kur daug, daug gamtos, daug ramybės ir jaukumo... Bet alkoholis, žinoma, šventėje liejosi laisvai. Šeštadienį iki sekmadienio paryčių lūžtantys nuo vaišių stalai, muzika ir pačių šventės dalyvių dainos. Buvo stiprokai išgėrusių, bet visi savomis kojomis išsiskirstė ir pasiekė savo nakvynės vietas. Sekmadienio rytą važiavimas į Latvijos pajūrį ir vėl, žinoma, alkoholis visą dieną liejosi laisvai.
O aš puotos metu bandžiau uostyti visokį buvusį alkoholį: brendį, šampaną, gyvą alų, vyną, degtinę ir norėjau, kad man bent kažkuris kvapas sukeltų nostalgiją ir norą paragauti. Ir nors savo nosį kišau į taures kuo giliau ir kvėpiau tą kvapą, bet noro paragauti taip ir neprisišaukiau. Likau nusivylusi
Bet savijauta nuostabi, nes labai geri įspūdžiai. Tik neseniai grįžau, tai greitai griūsiu miegoti. Viskas labai, labai nuostabu. Ir ne tik tai, kas susiję su švente, bet ir tai, kad grįžau namo, kad rytoj vėl gyvensiu SAVO nuostabų gyvenimą
Neprisijungęs
pariuke rašė:
O aš kažkaip tai blogai jaučiuosi.
Kaip blogai, pariuke? Ką jauti? Nagi parašyk.
Neprisijungęs
nu va diena pabaigon. Manęs l.mistiškai vienas žmogutis šiandien užklausė, kad pasakyčiau savo strategiją dėl nerūkymo...aš jos neturėjau. Tad saulei leidžiantis pagalvojau, kad gal išties strategija nepamaišytų. Susižymėt mintyse pagrindines tipines kasdienybės situacijas, kurių fone rūkymo klausimas išlenda, kiekvieną iš jų bent kartą išgyvent kaip robinzonui, nerūkius. Ir atlenkt pirštus išgyvenus blaiviai. Netipines situacijas palieku laisvai valiai, man per aukštas pilotažas. Tagi pirma situacija -blaivi diena darbe- ir vienas vidurinis pirštas atlenktas.. Liko devyni.
Kaip vienam žmogui, tai varginančiai gluminančiai prieštaringi jausmai. Bet pati pasirinkau.
Neprisijungęs
Jaučiuosi jau visai beviltiškai, susipykau su saviške. Santykiai nesiklijuoja, nepaisant to, kad ne vienerius metus esam kartu. Viskas pamažu artėja link skyrybų, o išsiskirti labai baugu, nes man skyrybos neturinčiam nei pažinčių nei draugų reikštų gūdžią vienatvę, kurios aš turbūt jau nebepakelčiau. Susidraugauti su niekuom jau irgi nebesugebu, tarp "normalių" nepritampu, tarp anonimų irgi nepritapau, čia forume irgi vargu bau ar bent vienam įdomus kaip žmogus. Jaučiuosi kaip kokia šiukšlė. Nebelabai žinau dėl ko gyventi. Nežinau kodėl Viešpats mane dar laiko šioje žemėje. Ar mano „misija“ dar nebaigta? Ar beišgalėčiau dar būti kam nors kuo nors naudingas?
Neprisijungęs