VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#976 2015-05-02 17:27:54

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

Re: baisiai bloga

nesutinku. Sunku kovoti su alkoholiu, bet aš nebenoriu gerti. NEBENORIU!!!!!!!

Neprisijungęs

2015-05-02 17:27:54

Google

#977 2015-05-02 17:46:07

Veronika
Senbuvis
Registravosi: 2012-03-19
Žinutės: 2515

Blaivus  10m.  2mÄ—n.  18d. 
NerÅ«kau  0m.  3mÄ—n.  5d. 

Pariuke, pabandyk kitaip. Nekovok su alkoholiu, o siek blaivybės. Kol alkoholis mums bus vertybė, tol bus šnipštas... Mieloji, bandyk iš naujo.

Neprisijungęs

#978 2015-05-02 18:04:13

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Pariuke, nesiparink. Tu bent kasdien negeri. O gerianÄių savaitgaliais, kiek aÅ¡ pažįstu, visi.
AÅ¡ kasdien sunkiai be to iÅ¡tveriu. Tu - aukÅ¡tesnÄ—j pozicijoj. "PasiklydÄ™s" mano požiÅ«riu teisus. Manau ir jis gert nenori. Tiesiog iÅ¡gÄ—rÄ™s nepuola į depresijÄ… ir savigraužą. ÄŒia dar nÄ—ra nÄ— vieno "baÄkinio". Svarbu suprast, kad tokiu nenori tapt. O epizodiniai iÅ¡gÄ—rimai neturÄ—tų skandint į begalinÄ™ savigraužą. Linkiu mums visiems supratimo ir susipratimo.

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#979 2015-05-02 20:15:23

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mÄ—n.  29d. 
NerÅ«kau  16m.  7mÄ—n.  11d. 

Iškaimo rašė:

O gerianÄių savaitgaliais, kiek aÅ¡ pažįstu, visi.<...>

Na mes virtualiai pažįstami, tai pasakymas, kad savaitgaliais geria visi netinka, nes savaitgaliais aš negeriu. Ne savaitgaliais, beje, irgi negeriu :)

Neprisijungęs

#980 2015-05-02 21:47:06

Iškaimo
Senbuvis

Audronis rašė:

Iškaimo rašė:

O gerianÄių savaitgaliais, kiek aÅ¡ pažįstu, visi.<...>

Na mes virtualiai pažįstami, tai pasakymas, kad savaitgaliais geria visi netinka, nes savaitgaliais aš negeriu. Ne savaitgaliais, beje, irgi negeriu smile

Aš turėjau galvoje ne virtualius pažįstamus. Apie kaimynus, bendradarbius buvusius ir esamus, gimines, draugus.
O taisyklÄ—s turi iÅ¡imtis visada. IÅ¡ 100 iÅ¡gerianÄių, pažįstu 2 vyrukus neragavusius net Å¡ampano. Vienas iÅ¡ jų toks, kad geriau jau gertų...

Neprisijungęs

#981 2015-05-02 23:17:13

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mÄ—n.  23d. 

Å iaip kažkada mÄ…sÄiau taip pat kaip tu IÅ¡kaimo. Taip kartais raÅ¡au , kad kovot su alkoholiu , bet mintį turiu kad siekt blaivybÄ—s. Nežinau , bet palaisniui suradau Å¡imtus bÅ«dų kaip atsipalaiduot , todÄ—l nÄ— velnio neiÅ¡manau kas ta depresija , ar dar kažkokia liga . Tik viena bÄ—da dar persekioja , gal tiksliau dvi , pirma negaliu pamirÅ¡t degtinÄ—lÄ—s skonio , antra persivalgymas , vakar labai skanių Å¡aÅ¡likų valgiau Å¡iandien turgui prisipirkau bandelių, dvi dienas iÅ¡buvau be mÄ—sos tai vakar prie geros kompanijos prisikirtau , tai Å¡iandien "pahmielui" bandelÄ—s . Galima sulyginti su gÄ—rimu. O su pirma bÄ—da susitvarkau supratimu , kad alkoholis nuodas ir kas antra diena bÅ«siu nedarbingas .

Neprisijungęs

#982 2015-05-03 07:49:41

Iškaimo
Senbuvis

žvejys rašė:

Å iaip kažkada mÄ…sÄiau taip pat...

Matai, vis tiek visi turim polinkį į vienokį ar kitokį lazdos perlenkimÄ…. AÅ¡ jei nustosiu gert (o nustosiu tikrai), dar liks priklausomybÄ— vienam žmogui (kas tarpkitko ir iÅ¡provokavo tÄ… pirmÄ…jÄ… Å¡lykÅ¡ÄiÄ… priklausomybÄ™). Ir vaistams dar. Bet dÄ—l Å¡itos, tai teks gult į ligoninÄ™, nes viena nesusitvarkysiu.

Neprisijungęs

#983 2015-05-03 08:06:42

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Nei man vakar blogai nei rytoj labai bus blogai, pachmieloÄka padarai ir mažiau reikia save smerkti ir depresuoti, nors pastebÄ—jau dailioji lytis tai itin labai mÄ—gsta daryti...  Makt.. smile

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

#984 2015-05-03 08:47:27

Iškaimo
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

Nei man vakar blogai nei rytoj labai bus blogai, pachmieloÄka padarai ir mažiau reikia save smerkti ir depresuoti, nors pastebÄ—jau dailioji lytis tai itin labai mÄ—gsta daryti...  Makt.. smile

"Dailioji lytis", kai pradeda gert, pasidaro visai nebedailioji tongue

Neprisijungęs

#985 2015-05-03 09:53:02

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mÄ—n.  23d. 

Nei Äia skirstau į dailiajÄ… , nei Äia į Å¡lykÅ¡Äia , nei smerkiu save , nei depresuoju ir iÅ¡ vis iÅ¡ kur iÅ¡traukÄ—t visokių tų ligų , kÄ… nÄ—ra bÅ«dų jas įveikt? ar aÅ¡ turiu visÄ… gyvenimÄ… kalt į galvÄ… "va kaip blogai, man depresija" ar dar kažkoks velnias? ar dar geriau turiu kalt sau į galvÄ… va koks aÅ¡ bevalis ir koks aÅ¡ niekalas esu kad turiu priklausomybe?, žinot NUSIBODO .Viskas pajutau , kad gyvenunu be tų pastovių savo kalimų kad girtuoklis , be jokių ten Å¡eÅ¡tadienio vakarų su "draugais", seniai be jokių pahmieloÄkų. Nežinau , Å¡iandien nuotaika norisi Å¡okt , kad ir oras prastas , kad ir darbų krÅ«va, kad ir piniginÄ— Å¡vilpia vÄ—jas(Å¡iandien) , kad ir žolÄ— nejauta, na žodžiu daug ....... visko blogo, bet aÅ¡ iÅ¡ ryto matau tik gerÄ… PAVASARIS.

Neprisijungęs

#986 2015-05-03 09:58:07

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

Iškaimo rašė:

žvejys rašė:

Å iaip kažkada mÄ…sÄiau taip pat...

Matai, vis tiek visi turim polinkį į vienokį ar kitokį lazdos perlenkimÄ…. AÅ¡ jei nustosiu gert (o nustosiu tikrai), dar liks priklausomybÄ— vienam žmogui (kas tarpkitko ir iÅ¡provokavo tÄ… pirmÄ…jÄ… Å¡lykÅ¡ÄiÄ… priklausomybÄ™). Ir vaistams dar. Bet dÄ—l Å¡itos, tai teks gult į ligoninÄ™, nes viena nesusitvarkysiu.

Išblaivėjus turėtum vidinių jėgų ir tuos nevykusius santykius pakoreguot.Netgi imanoma buti su tuo zmogumi ir islikt nepriklausoma.

Neprisijungęs

#987 2015-05-03 10:02:03

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

Šiandien bandysiu sustoti ir negadinti sau gyvenimo su tuo alkoholiu. Ar yra galimybė kur užsikoduoti anonimiškai, kad nuėjus susimoki pinigus ir neklausia net vardo?
Apgalvojau Audroni tavo klausimą. Vakar dar abejojau, šiandien jau esu tikra, kad noriu visai negerti.

Neprisijungęs

#988 2015-05-03 10:09:55

katyte
Senbuvis

Viešėdama Lietuvoj turÄ—jau nemazai susitikimų su senom draugÄ—m ir zinoma nustebinau kaip kurias,kad visai nevartoju alko.Vienas dalykas  man liko nesuprantamas jų mastyme apie iÅ¡gÄ—rinÄ—jimus ir pinigus.
Vienzodziu susitikus bÅ«davo depresiÅ¡kų  bÄ—davonių,kad va nÄ—ra  Lietuvoj pinigų,kad dÄ—l to zmonÄ—s geria ir depresuoja.
Ar ištiesų taip???
Juk kaip geria tai ir prageria tuos kad ir mazesnius pinigus ir jų visai nelieka.Ir nei viena nesuprato to mano bandymo aiškint apie tą uzburtą ratą apie PRAGERTŲ pinigų neturėjimą.
Man bebunant tikrai buvo gan nebrangių veiklų-spektakliai,paskaitos,tiesiog pasivaikÅ¡Äiojimai,bedravimas prie arbatos/kavos puodelio.

Neprisijungęs

#989 2015-05-03 11:19:30

Pasiklydes
Senbuvis

Å iaip katyte idomiai pakreipÄ— tema, nežinau tik ar laiku ar vietoje.. Galiu pasakyti taip kaip man, kai nustodavau ilgesniam laikui gerti visad užsisvajodavau, kad va dabar tai nors vienas geras dalykas manes laukia - atsiras pinigų, kuriu nepragersiu, nes tiesiog nebegeriu... Bet eidavo dienos, savaitÄ—s, jau mÄ—nuo... kaip tų pinigu nÄ—ra taip nÄ—ra, tik kad pavalgyti kukliai ir bÅ«tiniausi mokesÄiai, nueiti kur i kino teatra tarkim ar knygas kelias kokias nusipirkti be Å¡ansu... Skolu pilna, nežinai net ant ko sutaupyti daugiau... Tada tik supratau, kad geriant aÅ¡ daug kur ju prasimanydavau ojojoi kokiais metodais, kitaip veikÄ— mastymas, tu metodų blaivas tikrai nenaudoju nes dalis ju iÅ¡vis kriminaliniai, kitas dalykas, už daug ka man tiesiog žmonÄ—s duodavo alkoholiu atsidÄ—kojant, o ne pinigais, sakydavau pora alaus, ar vyno bonka ir ta ana padarysiu, va ir visas atsakymas... Nustoji gerti, kaip buvai plikas basas taip ir likai.. smile

Neprisijungęs

#990 2015-05-03 11:36:56

katyte
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

Å iaip katyte idomiai pakreipÄ— tema, nežinau tik ar laiku ar vietoje.. Galiu pasakyti taip kaip man, kai nustodavau ilgesniam laikui gerti visad užsisvajodavau, kad va dabar tai nors vienas geras dalykas manes laukia - atsiras pinigų, kuriu nepragersiu, nes tiesiog nebegeriu... Bet eidavo dienos, savaitÄ—s, jau mÄ—nuo... kaip tų pinigu nÄ—ra taip nÄ—ra, tik kad pavalgyti kukliai ir bÅ«tiniausi mokesÄiai, nueiti kur i kino teatra tarkim ar knygas kelias kokias nusipirkti be Å¡ansu... Skolu pilna, nežinai net ant ko sutaupyti daugiau... Tada tik supratau, kad geriant aÅ¡ daug kur ju prasimanydavau ojojoi kokiais metodais, kitaip veikÄ— mastymas, tu metodų blaivas tikrai nenaudoju nes dalis ju iÅ¡vis kriminaliniai, kitas dalykas, už daug ka man tiesiog žmonÄ—s duodavo alkoholiu atsidÄ—kojant, o ne pinigais, sakydavau pora alaus, ar vyno bonka ir ta ana padarysiu, va ir visas atsakymas... Nustoji gerti, kaip buvai plikas basas taip ir likai.. smile

Na jo,sutinku su tavim dalinai..,kas lieÄia pinigų prasimanymÄ…,tai priklauso kokios paslaugos.Yra tokių paslaugų,kad uztenka turÄ—ti zinių,pazistamų..tiesiog suvest kazkÄ… su kazkuom ir uz tai gauti atlygį...ir gali sau ant sofkutÄ—s oilylialia gulinÄ—t su pachmieloÄka:)

Neprisijungęs

#991 2015-05-03 11:39:28

Pasiklydes
Senbuvis

O mano dalis paslaugu buvo ir intymios, taip kad susijusios ir su gulinÄ—jimu ant sofkutÄ—s ir su pachmieloÄka... smile

Neprisijungęs

#992 2015-05-03 11:39:41

Viktorija
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-24
Žinutės: 176

Na taip, Äia jau prasideda stebuklai roll Kuo daugiau iÅ¡leidi alko, tuo daugiau tų pinigų atsiranda anai? Jei dar paraÅ¡ytum, kad geriant dar ir skolos mažėja ... tai tikrai gautum gauti Nobelio premijÄ… už idÄ—jÄ… kaip lengvai praturtÄ—ti. Logika tokia - Å¡iandien nusipirkau naujÄ… automobilį, nes visai neturiu pinigų. Kita vertus mokausi neprisiriÅ¡ti prie stereotipų ir priimti naujas idÄ—jas, tik dabar galvoju, kad jei turÄ—dama 10 eurų dabar nulÄ—kÄiau iki Maksimos ir parsineÅ¡Äiau 20, tai lakstyÄiau ir lakstyÄiau iki visiÅ¡ko iÅ¡sekimo (pradžioj iki pirmo milijono) lollol

Neprisijungęs

#993 2015-05-03 11:45:37

Egle
Senbuvis
Registravosi: 2015-01-26
Žinutės: 1988

Blaivus  13m.  3mÄ—n.  23d. 

Pasiklydes rašė:

O mano dalis paslaugu buvo ir intymios, taip kad susijusios ir su gulinÄ—jimu ant sofkutÄ—s ir su pachmieloÄka... smile

jei užsiimi  prostitucija tiktai gerdamas, tai mesti gerti visai nekukli motyvacija..

“I don’t care what you shake, just shake somethingâ€.

Neprisijungęs

#994 2015-05-03 11:46:53

Pasiklydes
Senbuvis

Viktorija rašė:

Na taip, Äia jau prasideda stebuklai roll Kuo daugiau iÅ¡leidi alko, tuo daugiau tų pinigų atsiranda anai?..

Ne visai tiksliai, bet viena karta supykes padariau analize blaivaus mÄ—nesio ir girto mÄ—nesio, na kaip mano mama kad mokÄ—, ji finansininke pradirbo visa gyvenima... Pajamos ir IÅ¡laidos. Labai idomus dalykas "iÅ¡lindo" ka ir noriu pasakyti... Girtas mÄ—nuo. Pajamos 1000 Lt (puse ju iÅ¡kart  pragerti) - iÅ¡ ju tik 350 lt paÅ¡alpa legali, visa kita juoda nelegali "chaltÅ«ra", aferos, perpardavinÄ—jimai vogtu daiktu, gavimas alkoholiu mainais už kažka ir t.t. Blaivas mÄ—nuo. Pajamos 500 Lt (pragertu nulis) - iÅ¡ ju 350 lt paÅ¡alpa, 150 lt pagal autorines normalus laikinas darbelis.. Realiai gÄ—riau ir turÄ—jau tik 500lt, negeriau irgi tik 500lt... Dyvu dyvai.. smile

Neprisijungęs

#995 2015-05-03 11:50:56

Viktorija
Senbuvis

Pasiklydes rašė:

Na taip intymumas su savim irgi nÄ—ra prastas dalykas, kaip sakoma ot bezrybja i rak ryba hmm
https://www.youtube.com/watch?v=0um9aolGmjw

Neprisijungęs

#996 2015-05-03 11:56:45

Pasiklydes
Senbuvis

Tarp kitko juokas juokais bet bÅ«tent už intymuma sumos kartais bÅ«davo visai nejuokingos, aÅ¡ sažiningai dirbdamas matyt per diena nesu uždirbes daugiau 60-70 litu, o kai už vakara gauni koki 200 lt ir eik gerk daryk ka nori, juk mokesÄiu nuo to nemoki Sodrai, plius dar malonumas, tai jau žinai kaip Äia pasakius... Bet labai slidi ir pavojinga sfera labai daug kokiomis prasmÄ—mis.. smile

Neprisijungęs

#997 2015-05-03 11:58:12

katyte
Senbuvis

Tai Äia tokias afioras gali daryt ir blaivas:)
Turiu vienÄ… pazistamÄ…,kuris metÄ™s gert jau keli metai,bet prekiauja naktim alkoholiu su atatinkamu antkainiu(pas mus alko 0.7 vodkes apie 20 eurų parduotuvÄ—j),kontrabandinÄ—m cigaretÄ—m,vogtais daiktais,susitvarkÄ— bedarbio  paÅ¡alpÄ…,dar naktim zvejoja ir zuvį parduoda....
Tik buvo jam iškilęs toks moralinis klausimas,ar reikėtų jam tą alko naktim pardavinėt kada pats liūdija blaivybę?
Tai tame ir esmė,Pasiklydes,kad kaip buni svaigumo busenoj,tai ir prasimanai visokių "pošlų" verslų,o blaivam kazkaip morališkai sunku pasidaro...juk girti tik pridarom visokių protui nesuvokiamų zigdarbiųsmile

Neprisijungęs

#998 2015-05-03 11:58:21

Viktorija
Senbuvis

Na ir aš ekonomiką iašmanau šiek tiek, be pajamų ir išlaidų dar yra ir pelnas bei nuostoliai, bet kam apie tai .... (nesuprantu ir nemėgstu tos buhalterijos) bet esu pamėgusi blaivų mąstymą hmm.

Neprisijungęs

#999 2015-05-03 12:00:16

katyte
Senbuvis

O tie intymumai labai jau slidus reikalas ir daug rizikos visur

Neprisijungęs

#1000 2015-05-03 12:01:43

Pasiklydes
Senbuvis

Tai nelegalios chaltÅ«ros apskritai yra visas beveik 100 proc tau pelnas beveik be iÅ¡laidu, juk mokesÄiu tai nemoki ir jokiu nuostoliu irgi nÄ—ra, na gal vienas kitas skambutis ar keletas transporto bilieteliu ir viskas... AÅ¡ netgi ir tai skaiÄiavau, kad gal i iÅ¡laidas reikia iskaiÄiuoti tada interneto mokesti nes bÅ«tent jis ir buvo generatorius tu nelegaliu pajamu, bet Äia velgi "graÅ¡iai", kokie 5 eurai per mÄ—nesi ir tiek... wink

Neprisijungęs

Forumo apaÄia