VšД� "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 12m. | 2mėn. | 24d. |
žvejys rašė:
Bala nematė tos praeities , domėkitės ieškokit ir matysit gausis gyvent blaiviai.
O man labai sunkiai sekasi pamiršt praeitį. Vis kas nors negero išlenda, ir taip bloga viduje pasidaro.
Būtų gerai rasti būdą, tą bjaurią praeitį ištrint. Bet nelabai sekasi.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 5mėn. | 21d. |
Neturim mes mygtuko Delete.Tik laikas,padeda.Kuo toliau tuo geriau.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 8mėn. | 18d. |
Rita64 rašė:
žvejys rašė:
Bala nematė tos praeities , domėkitės ieškokit ir matysit gausis gyvent blaiviai.
O man labai sunkiai sekasi pamiršt praeitį. Vis kas nors negero išlenda, ir taip bloga viduje pasidaro.
Būtų gerai rasti būdą, tą bjaurią praeitį ištrint. Bet nelabai sekasi.
Galvoji man taip nėra , taip pat persekioja kaip juodas šešėlis . Bet darbas , grupė, kelionės padeda pamiršti . Jeronimas teisus tik laikas.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 3mėn. | 8d. |
Mane irgi persekioja.Ir net dar negėrimo ,o jaunystėje pridarytos nesąmonės.Visko buvo,visko gal ir reikia.Nesam nei vienas tobuli ir būt negalim.Be mūsų praeities ir mūsų nebūtų.Aš esu baisi savigrauža,o va su metais net į save imu atlaidžiau žiūrėt.Gal senstu
Bandykit į tuos prisiminimus su humoru pažvelgt:dar prisimenu,dar ne silpnaprotystė.Nors sako Alzhaimerio visai nieko liga.Nieko neskauda,o daug naujo sužinai.
Neprisijungęs
Baig Pupa , taip nejuokauk , nelinkėk net didžiausiui priešui, nei šizofrenijos , nei alzhaimerio. Baikim tais prisiminimais , buvo , buvo , tuo momentu taip atrodė geriausiai (žinoma jei jei darei savo valia), pvz. aš baisiai graužiu save dėl pragerto, prarasto laiko, bet dabar nedarau tos klaidos. Ryte pasėdžiu paplanuoju dienos darbus, stengiuosi atlikt iki galo pradėtą . Nes pradėjas blaivėt užsiėmiau ir pradėjau dirbt du, net tris darbus iškarto, gavosi blogai. Manau reik neskubėt ir nedaryt praeities klaidų.
Bet įdomu kaip Pariukei , nes kai jos atsakymai , ima trumpėt seka degustacija. Bandau užbėgt įvykiams už akių. Dienos ilgėja , mano kaimukas (kur gyvenu) pasipuošė sniego bobom, vakar apėjau ratą gatve. Ir turi žmonės fantazijos gražu žiūrėt kokių prilibdė. Nu ar negražus metų laikas , o įpač kai sniegas iškrenta.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 3mėn. | 8d. |
Oi,nelinkiu aš.Čia gi senas anegdotas.Jau matyt su humoru susipykau
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 1mėn. | 12d. |
Jei aš galvočiau apie praeitį, man būtų tragedija.Kiek aš pragėriau, kiek aš pridariau tai baisu prisiminti.Dabar gyvendamas blaiviai, stengiuosiu kompensuoti gerais darbais, geromis charakterio savybėmis ir pan.Griežtai užbrėžiau liniją: gyvenimas vartojant alkoholį, ir dabartinis gyvenimas be alkoholio. Tarsi du gyvenimai: iki blaivybės ir dabartinis blaivybėje. Ir jie skiriasi kaip diena ir naktis, juodas gyvenimas ir šviesus gyvenimas.Neprisiminti praeities, viską ištrinti neįmanoma ir nereikia, kad negrižti atgal. Ir visiškai nesigraužiu pagal paprastą formulę: PRAEITIES NEĮMANOMA PAKEISTI,galiu tik nepakartoti to blogio ir GALIU KEISTI TIK DABARTĮ,pvz. šiandien būti geresniu nei vakar......
Neprisijungęs
Man sekasi visai neblogai. Nerašau tik dėl to, kad neturiu ką parašyti. Darbe labai daug darbo, tai pavargstu. Vakarais ir rytais gerdama kavą mąstau apie savo gyvenimą. Esu pakankamai rami, viskas normaliai, tai blogų minčių nekyla.
O tą ir aš pastebėjau, kad kai negeriu tai mažiau ant visų pykstu, mažiau apie žmones blogai galvoju. Kaip ir Pijus mokausi būti geresne
Neprisijungęs
..ir aš mokausi būti geresnė
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 9mėn. | 8d. |
... ir aš būsiu geresnis
Neprisijungęs
GERUMOS forūmas:)))
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 3mėn. | 22d. |
Nerūkau | 8m. | 7mėn. | 21d. |
visi geri, tik as bloga-vel skaiciuju blaivas dienas nuo pirmadienio
Neprisijungęs
Ką gi Nida,vėl reiks tipenti po žingsniuką ir mokintis būt geresniai:)
O kiek laiko negėrei?
Paskutinis taisė katyte (2015-01-23 13:48:09)
Neprisijungęs
Žiūrau gurkšnojančiu čia irgi netrūksta, o dar kai kurie i mane pirštais bado, tipo juokėsi puodas, kad katinas juodas, taip kvatojo, kad ėmė ir prisvilo..
Neprisijungęs
Katinas ar katilas?
O tu Pasiklydęs irgi galėtum skaitliuką įsijungt..vis tiek buna kokių pragiedrulių
Neprisijungęs
katyte rašė:
Ką gi Nida,vėl reiks tipenti po žingsniuką ir mokintis būt geresniai:)
O kiek laiko negėrei?
toks tas mano stazas ir tera- nepilni du menesiai...atejo sventes ir paslydau
Neprisijungęs
Blaivus | 20m. | 0mėn. | 11d. |
Nerūkau | 19m. | 0mėn. | 28d. |
Nida rašė:
Ne, ne! Ne visi :D Аš irgi tikrai ne prie tų geruolių. Tai jau tikrai. Stengtis tai stengiuosi, noriu būt geras, bet nekažką gaunasi :)
Neprisijungęs
katyte rašė:
O tu Pasiklydęs irgi galėtum skaitliuką įsijungt..vis tiek buna kokių pragiedrulių..
Žinok nebūna, nuo Kaledu pilu praktiškai kasdien, na nors po pora aalus vakare tai būtiniausiai, o dėl poros dienu kažkoki skaitliuka ijungti net neapsimoka iš tikruju, nedaryk čia kažkokio vaiku darželio kur kažkokias kaladėles reikia delioti skaičiuoti, geriu pilnu pajėgumu ir abejoju ar šiais metais čia kažkas bus kitko, taip kad ramiakas, jei aŠ su tuom susitaikiau, teks ir visiems kitiems irgi susitaikyti.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
Nida rašė:
Ne, ne! Ne visi
Аš irgi tikrai ne prie tų geruolių. Tai jau tikrai. Stengtis tai stengiuosi, noriu būt geras, bet nekažką gaunasi
paprastai, tai skaitau save geru zmogumi, tik alko is manes blogiete daro, o gal tik tada atsiveria mano tikrosios savybes?
Neprisijungęs
Blaivus | 20m. | 0mėn. | 11d. |
Nerūkau | 19m. | 0mėn. | 28d. |
Nida rašė:
paprastai, tai skaitau save geru zmogumi, tik alko is manes blogiete daro, o gal tik tada atsiveria mano tikrosios savybes?:)
Pradžioj tinka ir tokia schema: blaivas geras - kai tik išgeria sublogėja, bet paskui, kai nebegeri n metų, paaiškėja kad viskas kur kas sudėtingiau :)
O šiaip nei alkoholis, nei narkotikai nieko neatveria. Jie tik slopina. Stabdžius slopina, sveiką protą, atsakomybę.. Tai ko stebėtis kad blaivus pridarai nesąmonių?
Neprisijungęs
Aš pastebėjau štai ką ant savęs. Kai gėriau, jei man kas nepatiko, kas ką pasakė, tai iškart ir aš pradedu atgal aiškinti. O dabar ką nors ramiai atsakau, toks įspūdis kad manęs neįmanoma suerzinti. Tikrai pasidariau ramesnė. O geresnė tuo atžvilgiu, kad nebepasakau nieko blogo žmogui, jei kas negerai, visas situacijas kažkaip ramiau sprendžiu. O girta kai būdavau- tai su geriausia drauge galėdavau susipykti greit.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
Aš pastebėjau štai ką ant savęs. Kai gėriau, jei man kas nepatiko, kas ką pasakė, tai iškart ir aš pradedu atgal aiškinti. O dabar ką nors ramiai atsakau, toks įspūdis kad manęs neįmanoma suerzinti. Tikrai pasidariau ramesnė. O geresnė tuo atžvilgiu, kad nebepasakau nieko blogo žmogui, jei kas negerai, visas situacijas kažkaip ramiau sprendžiu..
O aš ka pastebejau i situacijas ikales pradejau ramiau reaguoti, net nesikeikiu, nes blaivas pradedu draskytis nesvietiškai, dabar aš daug stabilesnišnis ir atgal nieko neaiskinu nes ir ten viskas aisku, debilu šaika. Jaučiu kad pasiekiu kažka naujo, čiuju pradedu dvasiškai bresti, tik va alaus ikalsiu ir paskui pasakysiu
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 9mėn. | 8d. |
taip, greičiausiai pasiklydęs esi vis arčiau ir arčiau dangaus
Neprisijungęs
Be jokios abejones. Dabar prasibudau pachmielnas ir beveik jauciu susiliejes su tuom.. Supa.
Neprisijungęs
Tik Pasiklydes nepamiršk ką parašai , nes po kurio laiko, matysi kaip viskas apsivers, man taip atrodė bet kai praregėjau net juokas neima. Kažkaip suįtarumu žiūriu į tuos kuriuos aplanko dvasinis nušvitimas. Kai gerdavau ir sėdėdavau dienų dienas prie kompo ir būčiau pataikes į šį forumą tai tikrai būčiau rašes ką rašo pasiklydes, nes mąsčiau tą patį. Tik išsiblaives pamačiau kad esu baiges mokslus , įgijes man reikalingą specialybe ir nesu kažkoks super buves mokinys . Ir niekados nekreipsiu į rašyba ar klaidas dėmesio kam reik tas susidėlios , jei ne tai taip ir reik.
Neprisijungęs