VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 6m. | 0mÄ—n. | 9d. |
pupa rašė:
Vakar isdrysau prisiregistruot.O paskui ir vyrui prisipazinau ka ilgai slepiau.Gi ne kvailas,mate,suprato.O buvo visko.Pirmas kartas kada supratau,kad jau ne taip turi but,kai uz vairo pradejo stot sirdis.Ligoninej neprieme,siuntimo reikejo.Gavau is apylinkines siuntima.Sulasino laseline,atsigavau ir pati save itikinau,mad sirdis.Antras kartas kai buvo taip negerai,kad galvojau viskas.Ir pati nesupratau.Vaziavom darbo reikalais,o atsiduriau ligoninej.Vyruj stresas,o as paskui galvoju,negi tu nesupranti.Ir paneslo.Niekas nesupranta,visit kvaili,as moku maskuotis.Dar ir dabar Mano Geri draugai klausia,o tu aplamai ar nors kartais isgeri.Butu juokinga,bet jau negaliu net saves apgaudinet.Pavargau,o valios nulis.Vakar blioviau,gal penkis metus nesu taip verkus.Kas nenuzudo padaro stipresniais?O kaip nezut?
Sveika prisijungusi, svarbiausia pirmas žingsnis ir apsisprendimas negerti. Nuo nevartojimo tai tikrai nežūsi, svarbiausia kelias pirmas dienas prakentÄ—ti. AÅ¡ kai atsimenu savo paskutinį pasitÅ«sinimÄ…, tai Å¡irdis galvojau irgi sustos, bet po kelių dienų situacija pasiteisÄ—, tik reikÄ—jo iÅ¡laukti. AiÅ¡ku kokio kalio ar magnio pavartoti bÅ«tų neproÅ¡al., nes visgi alchogolis iÅ¡valo organizmÄ… ir paskui net nesupranti, nei kas Äia darosi nei kas Äia vyksta.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mÄ—n. | 14d. |
Buteliu jau nera namuose,o dusioj kaip PRI...ta.Jausmas toks,kad tuoj bus galas.Jau ir saves gaila,ir nekenciu pati saves.Bijau Gerti valeriono.Ka patarsit?
Neprisijungęs
tikėjau ir kitais ir pati žinojau kad blogai tas alkoholis. Bet vis atrodė, kad netekau kažko tokio, kas gali suteikti džiaugsmo. Ir matyt norėjau dar kartą tą džiaugsmą pajusti ir nuspręsti, kas daugiau džiaugsmo teikia- ar alkoholis ar blaivus gyvenimas. Todėl ir pabandžiau po 8 mėn. blaivaus gyvenimo išgerti tiek kiek noriu. Dabar viską susidėliojau į vietas, žinau kaip noriu gyventi.
Man irgi jau jautÄ—si Å¡irdis, naktį nubusdavau Å¡lapia nuo prakaito, kartais oro trÅ«kdavo. AÅ¡ tai gerdavau valerijonÄ…, man padÄ—davo. O dabar viskas dingo, jauÄiuos puikiai.
Paskutinis taisÄ— pariuke (2014-10-28 18:38:10)
Neprisijungęs
O as net nezinau kaip reiks nakti pratemt.Baime mirt atsirado.Kantrybes jau nulis....
Neprisijungęs
Blaivus | 11m. | 7mÄ—n. | 23d. |
valerijona gerti tokioj padetyje butina, tik ne lasus o arbata
Neprisijungęs
IÅ¡gerk valerijono tableÄių pora,žinoma jei nevartodavai stipresnių raminanÄių,o po to dienas kelias iÅ¡ eilÄ—s pagerk tų valerijonų ir yra vaistinÄ—je PERSEN FORTE kietos kapsulÄ—s
Sudetis:Vaistinių valerijonų šaknų sausasis ekstraktas, vaistinių melisų lapų
sausasis ekstraktas, pipirmÄ—Äių lapų sausasis ekstraktas- lengvai raminanÄios,patarÄiau įsigyti.
Neprisijungęs
Nebijok,juk nemiegame kartais ir per pilnatį,tik pamÄ…stome,o kaip negaliu užmigti,bet nesisielojame,o pagalvojame ir tiek,mirt tai tikrai nemirsi,Äia tik nerviukai groja,praeis...naktį pagalvok,kad jau rytoj bus geriau ir iÅ¡tiesų taip bus..viskas turi pradžia ir pabaigÄ…,baigsis ir tavo pagirios,pagerk geriau tų valerijonų ir mažiau galvoki ir griaužki save,nes nieko nepadarei blogo,tik prisigÄ—rei ir pasigadinai sau sveikatÄ…,o ji labai greit atsistato,tik nereikia gerti ir savo organizmÄ… alinti.žinoma užjauÄiu,nes žinau kÄ… iÅ¡gyveni.
pupa rašė:
O as net nezinau kaip reiks nakti pratemt.Baime mirt atsirado.Kantrybes jau nulis....
Neprisijungęs
Naktis be miego.Pykina,silpna.Kaimyne,medike nuo alko numire.Dabar baime ir pas mane.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 7mÄ—n. | 0d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 12d. |
IÅ¡kÄ™sti pirmas dienas turÄ—si pati, mes tegalim tave palaikyti ir kažkÄ… patarti. PatikÄ—k, su kiekviena diena bus lengviau. Jei jau labai negerai, tai kaip ir patarÄ—, kokių valerijonų ar raminanÄių arbatÄ—lių pagerk, stebuklas neįvyks, bet bent psichologiÅ¡kai ramiau jausiesi. Tik negerk vaistų saujomis ir jokių spiritinių tinktÅ«rų!
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 0mÄ—n. | 9d. |
pupa rašė:
Naktis be miego.Pykina,silpna.Kaimyne,medike nuo alko numire.Dabar baime ir pas mane.
O tai labai daug gėrė ? O gal rūkė, dar daugiau ?
Neprisijungęs
Gere nemazai.Vyras itrauke i ta liuna.Ar ruke nezinau.Panasu.kad ir genuose kazkas.Seimoj pas ja ne vienas buvo geriantis.
Neprisijungęs
Vat tas šeimyninis-alkoholinis solidarumas buvo ir pas mane...toks užburatas ratas-jei kuris nenori gert,tai kitas išprovokuoja ir t.t..
Neprisijungęs
Siandien trecia diena.Isploviau grindis.Sirdis atrodo issoks.Pulsas120.Dar silpna,valgyt nesinori,bet jau jau.Savaitgali parvaziuoja studentai.Reikia atgaut prekine isvaizda. Ryte stoviu price lango.Vienas kaimynas jau pataises sveikata,kit as gal 4metai negeria.Spekit,kuris susiraukes ir gyvenimu nepatenkintas.KO jau tikrai nenoreciau,tai pasidaryt kaip tas dabar jau teisuolis.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 24d. |
Pirmiausia nepatarÄiau norint blaivÄ—t vartoti kokius nors vaistus ypaÄ raminamus , kalcio , c vitamino tirpstanÄios tabletÄ—s vandenį pats tas gerk daug skysÄių, kas lieÄia laimingas nelaimingas , patikÄ—k tas kuris pataises sveikatÄ… nieko gero nepasiekÄ— pražudÄ— dienÄ…, pakilus ryte paÅ¡oki Å¡iandien aÅ¡ blaivas kupinas jÄ—gų ir darbingas , pavyzdžių aibÄ—s po kurio laiko pamatysi kad yra kitas nuostabus gyvenimas be alkoholio, man pirmiausia pradÄ—jus blaivÄ—t gailÄ… buvo prarasto laiko, tai jau kelinti metai vejuosi pasinÄ—riau į darbus. ŽiÅ«riu Äia aÅ¡ jau kelios paros prisiregistraves ui tas darbas pamirÅ¡tu kartais iÅ¡eit, nekreipkit dÄ—mesio kad Äia bÅ«nu nes pamirÅ¡tu per tuos darbus iÅ¡siregistruot.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 7mÄ—n. | 0d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 12d. |
Tai žinoma, kad geriau gerti ir jaustis laimingu ir viskuo patenkintu... O jei rimtai, tai Äia tik savo galimai bÅ«simų užgÄ—rimų pateisinimas – „NenorÄ—jau bÅ«ti toks, kaip zanÅ«da kaimynas“, „NorÄ—jau linksmintis, o be alkoholio nÄ—ra linksmybių“ ir t.t. Å ie pasakymai labai dažni pradedanÄių gyventi blaiviai tarpe, kažkada ir aÅ¡ panaÅ¡iai galvojau. Ir tik atsikandÄ™s blaivaus gyvenimo kÄ…snį supranti, koks jis skanus, nors kai kam gal ir atrodo prÄ—skas...
Apie negerianÄius zanÅ«das yra ir tema forume, pasiskaitinÄ—k: Gyvenimas be alkoholio. Ar negeriantys alkoholikai yra „zanÅ«dos“?
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 10mÄ—n. | 17d. |
Nerūkau | 18m. | 11mėn. | 3d. |
katyte rašė:
Vat tas šeimyninis-alkoholinis solidarumas buvo ir pas mane...toks užburatas ratas-jei kuris nenori gert,tai kitas išprovokuoja ir t.t..
Na na na, taip jau tas kitas ir nenori... :) Gal tiksliau nelabai nori, ar nežino ko nori? Nes kai tikrai nenori, tai niekas negali įkišt.
Neprisijungęs
Turim drauga.Jo zmonai visada atrodo,kad jos brangiausia visi nugirdo.Juokas net IMA.Kaip galima nugirdyt nenorinti.As geriu kai uzsinoriu.Beda,kad noriu jau daznai.Ir paskutinio stikliuko nejauciu
Neprisijungęs
Bet prisiekt galiu.Su negerenciais lengviau atsilaikyt
Neprisijungęs
pupa rašė:
Tai faktas, kad lengviau. Užtai ir raÅ¡om Äia iki pirÅ¡tų nudilimo, kad pradžioj reikia vengti gerianÄių kompanijų, vietų kur geriama, situacijų kur įkyriai siÅ«lys.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 24d. |
IÅ¡ savo patirties geriau nesilankyt ir alkoholio skyriuose (parduotuvÄ—se) po kurio laiko tai tampa įproÄiu ir jo nebereik.
Neprisijungęs
Marijus rašė:
pupa rašė:
Tai faktas, kad lengviau. Užtai ir raÅ¡om Äia iki pirÅ¡tų nudilimo, kad pradžioj reikia vengti gerianÄių kompanijų, vietų kur geriama, situacijų kur įkyriai siÅ«lys.
Gresia ir man situacija,kur bus įkyriai siūloma.Teks rinktis ;ar būti zanūdai ,ar vėl derėtis su savim...Bet kai gerai pagalvoji,tai atsakymas gi aiškus:VENGTI.Ir nors protas sako viena, kipšiukas gundo stiprokai.
Pupa,laikykis.Labai sunkus laikas.Bet po 3 dienų,bus ketvirta ,penkta blaivi diena.Po savaitės bus lengviau,po dviejų bus dar lengviau ,praeis silpnumai ,pykinimai ir drebuliai.Raminantys šiuo laikotarpiu tikrai nepakenks.Labai geras yra Smilties pasiūlytas vaistas Persen forte.Kai prisimenu savijautą pimomis dienomis po daugiadienių,tai iškart smegenyse tinkama lemputė įsijungia.
Neprisijungęs
Tame ir Å¡aknys,kad sunku atsilaikyt,kai Å¡alia geriantis partneris...juk rekomenduojama,kad atsisakyt visokių užeigų ir gerianÄių kompanijų...o jei namie Å¡alia toks pat geriantis,tai ir murkdaisi visiap.
Noras budavo,bet per mažai stiprybės ,motyvacijos buvo,nes alko iki galo nesuspėdavo išgaruot
Neprisijungęs
AÅ¡ kiek atsimenu visada atsisÄ—dusi už stalo norÄ—davau gerti,tik visad stengdavausi neprisigerti,visad jausdavau gÄ—dÄ…, tai tÄ™sdavosi priklausomai nuo situacijų,kiek užsiÄ—musi paÅ¡nekesiais,Å¡okiais,pavykdavo kartais but tik apgirtusiai,bet dažniausiai puse Å¡ventÄ—s iÅ¡braukta..visokių siÅ«lytojų bÅ«davo ,kurie patys girdydavo,o po to sakydavo,aÅ¡ kaip ji niekada neprisigeriu,aÅ¡ kitokia:)dabar, kai daug Å¡venÄių praleidau be alkoholio,matau kitÄ… gÄ—rimo pusÄ™,yra visokių žmonių kurie gerdami taip pat jauÄiasi negerai,o pateisinimui bÅ«tent vadina savÄ™ saikingai gerianÄiu,nors ,kaip ir sakau iÅ¡ jų tarpo jau esu maÄius komos bÅ«senoje,po kurios jie jauÄiasi negerai,bet meluoja į akis,kad jie saikingieji gali gerti.Ä®klimpÄ™ į alkoholį žmonÄ—s visada lyginasi kas už kÄ…...daugiau?O FAKTAS,KAD VISI IKLIMPĘ!!!Kai geriantis sako aÅ¡ nenoriu bÅ«t zanÅ«da kaip tas negeriantis,tai netiesa...nežinau nÄ— vieno žmogaus kuris po iÅ¡gertuvių yra linksmuolis,nebent jis dar Å¡iltas po gÄ—rimo ir vietoj kraujo dar srÅ«vena degtinÄ—,net jauni žmonÄ—s, retai geriantys ryte sÄ—di susitraukÄ™ ir pasikeitÄ™,jų girto linksmumo kaip nebÅ«ta,gerai jei dar neÅ¡liaužia į tuoletÄ… keliais.Turime suvokti,kad esame silpni prieÅ¡ tÄ… alkoholį ,jis žudo visus be iÅ¡imties ir jei jau susimastÄ—me-vadinasi turime pasirinkti kas mÅ«sų organizmo,nervų sistemos nežaloja..
katyte rašė:
Tame ir Å¡aknys,kad sunku atsilaikyt,kai Å¡alia geriantis partneris...juk rekomenduojama,kad atsisakyt visokių užeigų ir gerianÄių kompanijų...o jei namie Å¡alia toks pat geriantis,tai ir murkdaisi visiap.
Noras budavo,bet per mažai stiprybės ,motyvacijos buvo,nes alko iki galo nesuspėdavo išgaruot
Paskutinis taisÄ— smiltis (2014-10-31 11:54:20)
Neprisijungęs
DAR...:)manimi manipuliuodavo žmogus,norėdamas pasijusti psichologiškai stipresnis,nežinau ,gal iš pavydo,kad sekasi man gyvenime daug atžvilgių,gerdavo kartu,o po pagėrimų sakydavo :-Na tu ir prisilupai vakar,dar kai kam papasakodavo,pagražindavo,o aš taip norėjau gerti,kad man net nesvarbu buvo,ką ji šneka,aš daug metų net nesuvokiau to,noras gerti buvo toks stiprus..prisigerdavau o ryte ,tas jausmas..O JI VISIEMS,VISIEMS blia,blia..o man -nepergyvenk.As sustojau,atsirado kita draugė pas ją gerianti,ji apie ją- degradavus,koks gėrimas,baisu...pasakoją mane sutikusi:)Štai ką padaro gėrimas-užpila akis,ausis ir vidinio balso šnabždesį,tampame alkoholio aukomis,nebeskiriame gyvenime draugų nuo sugerovų,tikri draugai nedingsta jei nustoji gerti;)
Neprisijungęs
Nu žinok, Smiltis, puikiai Äia iÅ¡dÄ—stei. Po kelis kartus perskaiÄiau. YpaÄ patiko ta istorija su manipuliavimu. Taip ir yra. Ir mumis yra manipuliuojama, o ir mes patys savo norus sumaustom taip, kad minutinis troÅ¡kimas pasidaro svarbiau už viso gyvenimo tikslÄ…...
Reikia labai gerai įsisąmonint, ko iš tikro nori. Išmokt, į galvą įsikalt.. :)
Neprisijungęs