VšД® "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД® "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#426 2014-06-17 06:45:24

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Re: baisiai bloga

Vimdo, alus ant ribos, kelnes primyžtos, kioskas dar nedirba... viskas sušikta...

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

2014-06-17 06:45:24

Google

#427 2014-06-17 06:55:19

Pasiklydes
Senbuvis
Registravosi: 2013-01-25
Žinutės: 1632

Negaliu gerti, nes labai paprasti - mirsiu, mama perspejo, tu tiesiog mirsi....

Dangun tiesiasi rankos, aš su bonka einu..

Neprisijungęs

#428 2014-06-17 09:42:41

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

Pasiklydes rašė:

Vimdo, alus ant ribos, kelnes primyžtos, kioskas dar nedirba... viskas sušikta...

O kas tau viską išplauna,sutvartko?Ar po visų tų nuotykių tu pats "išsikuopi"?
...ir tau tų pasekmių neužtenka,kad susimąstytum???

Neprisijungęs

#429 2014-06-17 13:50:41

Jonas24
Narys
Registravosi: 2014-06-14
Žinutės: 36

Pasiklydes rašė:

Negaliu gerti, nes labai paprasti - mirsiu, mama perspejo, tu tiesiog mirsi....

Sveikas "pasiklydes". Siandien sportuodamas isgirdau viena gera daina, stai :
https://www.youtube.com/watch?v=BYNoAnUp2uE      Ir man ji siek tiek dave motyvacijos. Gryzes namo taip pat ja klausysiuosi. Siandien jauciuosi gan gerai, nors mintys visokios, tai nekenciu alko, tai gal visai nieko butu. Bet nors uzmusk tikrai neimsiu i burno sito brudo-nuodo. Ketvirtadieni vaziuoju i Kauna "Rytu klynika" koduotis. smile Gal turit kokiu atsiliepimu apie ja?

Neprisijungęs

#430 2014-06-17 18:29:44

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

nedingau, paskaitau šį forumÄ…, tik nÄ—ra kas raÅ¡o, nes nieko naujo. Laikausi negÄ—rusi. Džiaugiuosi 4 mÄ—nesiais baivaus gyvenimo. Tik vis niekaip nerandu savÄ™s, kažko trÅ«ksta, bet nežinau ko, kažko noriu, bet irgi nežinau ko. Su draugÄ—mis mažai bendrauju, nes nebeidomu girtų kalbų klausyti, tai esu visai viena. Bet kitaip nei anksÄiau- tame nebematau nieko blogo. Bet anksÄiau juk tai ir buvo pagrindinÄ— priežastis gerti, nes buvo liÅ«dna vienai. O dabar kai negeriu, tai ir nebeatrodo, kad dÄ—l to verta gerti.
Kaip kažkada raÅ¡iau, kad dabar man reikia pereiti į kitÄ… gyvenimo etapÄ…. Turiu surasti save, kad ir toliau galÄ—Äiau bÅ«ti blaivi, kad nekiltų blogų minÄių.

Neprisijungęs

#431 2014-06-17 20:30:06

ozka
Senbuvis
Registravosi: 2013-03-24
Žinutės: 311

Pariuke,su 4 mėnesiais.Nepatinka man tavo liūdesys ir vienatvė.Man tai būdavo tiesiausias kelias į taurelės pakėlimą.Sakei,kad nori kažkokios stovyklos ar kursų .Manau tam pats tinkamiausias laikas .Kiek žinau dabar vasara,daug visokių įdomių dalykų vyksta,tame tarpe ir Sveikuoliu stovykla,lygtai Liepos pradžioje.Pasidomėk ,pasėdėk internete.Tikrai ką nors sau susirasi.Sėkmės ir stiprybės.

Nėra priešų ir draugų,o kiekvienas žmogus yra man mokytojas

Neprisijungęs

#432 2014-06-17 21:05:07

Jonas24
Narys

Jo, uzsiimik sau idomia veikla kokia smile) Kazko siekt bandyk smile

Neprisijungęs

#433 2014-06-17 21:30:31

Iškaimo
Senbuvis
Registravosi: 2014-04-20
Žinutės: 773

Gal kas nors gali pasakyt, kodel tureÄiau norÄ—t gyvent blaivi ar neblaivi? Juk vis tiek gyvenimÄ… baigsim visi ten-nebÅ«ty. Kam dar kankintis 30-40 metų egzistuojant? Nes GYVENT, nesugebu ir nesugebÄ—siu jau. Net į AA blaivi nesugebÄ—siu paskambint. Tiesiog nežinau kaip pradÄ—t pokalbį ir iÅ¡vis nežinau ar man to reik. Numirt bÅ«tų paprasÄiau, jei nebijoÄiau skausmo. Žodžiu-pilnatis visiÅ¡ka sad AtsipraÅ¡au, kad Äia ne į temÄ… neigiamas emocijas iÅ¡liejau, neturiu daugiau kam.......

Kuo gilesnė bedugnė, į kurią krinti, tuo daugiau šansų išmokti skraidyti smile

Neprisijungęs

#434 2014-06-17 22:02:55

Jonas24
Narys

Iškaimo rašė:

Gal kas nors gali pasakyt, kodel tureÄiau norÄ—t gyvent blaivi ar neblaivi? Juk vis tiek gyvenimÄ… baigsim visi ten-nebÅ«ty. Kam dar kankintis 30-40 metų egzistuojant? Nes GYVENT, nesugebu ir nesugebÄ—siu jau. Net į AA blaivi nesugebÄ—siu paskambint. Tiesiog nežinau kaip pradÄ—t pokalbį ir iÅ¡vis nežinau ar man to reik. Numirt bÅ«tų paprasÄiau, jei nebijoÄiau skausmo. Žodžiu-pilnatis visiÅ¡ka sad AtsipraÅ¡au, kad Äia ne į temÄ… neigiamas emocijas iÅ¡liejau, neturiu daugiau kam.......

Ei, ei..
Kiek daug gero galyma blaivia galva pamatyti. Vaikai, sventes, hobiai, maistas, keliones, laimejimai kazkokie MEILE (o kiek joje nuotykiuu ojojoj  ir begales kitu dalyku. Nu visas gyvenimas tiek dziaugsmo gali suteikti, visada buna ir blogu dienu, ir ju bus. Bet reikia kovoti su jomis.

Neprisijungęs

#435 2014-06-17 22:42:57

Iškaimo
Senbuvis

Jooooo..... 10metų kaip meilė neateina, o vaikas pasakė, kad būtų ramybė, "jei tu nustiptum". Gera motyvacija ne tik.blaivybei, bet ir gyvenimui sad

Neprisijungęs

#436 2014-06-17 23:00:27

Jonas24
Narys

Iškaimo rašė:

Jooooo..... 10metų kaip meilė neateina, o vaikas pasakė, kad būtų ramybė, "jei tu nustiptum". Gera motyvacija ne tik.blaivybei, bet ir gyvenimui sad

Matyt alkoholis neleidzia tai meilei ateiti.
O vaikas irgi del jo taip kalba matyt.smile

Neprisijungęs

#437 2014-06-18 06:51:33

Iškaimo
Senbuvis

Jonas24 rašė:

Iškaimo rašė:

Niekas nežino, kad išgeriu, išskyrus mano psichologę. Kiekis kolkas toks, kad neatrodau apsvaigus. Tiesą sakant dėl šių problemų ir pradėjau išgerinėt.

Neprisijungęs

#438 2014-06-18 08:06:36

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mÄ—n.  29d. 
NerÅ«kau  16m.  7mÄ—n.  11d. 

Nežinau kokia pas tave situacija, bet kai gėriau vienintelis žmogus, kuris nežinojo, kad turiu problemų su alkoholiu, buvau aš pats...

Neprisijungęs

#439 2014-06-18 10:45:12

katyte
Senbuvis

Kaip gėriau,man irgi atrodė,kad nieks nesupranta ,nežino ir neužuodžia ...,bet dabar blaivi budama pagalvoju,kad tik save apgaudinėjau.
O dÄ—l meilÄ—s...pirmiausiai pamilk save.O pirmas žingsnis mylÄ—t ir neskriaust savÄ™s,tai nepilt į save  tÄ… brudÄ… ir nesinuodyt.
Vaikai reiÅ¡kia viskÄ… atvirai ir natÅ«raliai...normali reakcija į alkoholio paveiktÄ… mamÄ…...paprasÄiausiai pati gerdama atÄ—mei iÅ¡ vaiko tikÄ—jimÄ… ir meilÄ™...viskÄ… su blaiviu laiku galima atstatyt.

Neprisijungęs

#440 2014-06-18 14:28:51

Rita64
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-30
Žinutės: 218

Blaivus  12m.  0mÄ—n.  29d. 

Pritariu Katytei. Jei nemylÄ—si pati savÄ™s, tai niekas tavÄ™s irgi nemylÄ—s. Geriausiu atveju gailÄ—s ir kažkaip pakÄ™s.Tiktai.... Jokia "kieno nors" meilÄ— tikrai tavÄ™s neiÅ¡gelbÄ—s. Jeigu nori iÅ¡lipt iÅ¡ alko, turi kardinaliai keist mintis. ( pirmiausiai reikia valyt galvÄ…).  Sutinku, kad pasakyt lengviau negu padaryt. Bet mes visi Äia -tam, kad kartotume ir kartotume ir vÄ—l kartotume tai, kÄ… patys iÅ¡mokom, tai kÄ… galim pasiÅ«lyt ne iÅ¡ lektoriaus tribÅ«nos , o iÅ¡ savo patirties( tai patys geriausi universitetai).
   AÅ¡ pvz.- pradžioje laikiausi skautų principo: kiekvienÄ… dienÄ… BŪTINAI padaryt po gerÄ… darbÄ… sau. ( kad ir patį paprasÄiausiÄ…). Jeigu kuriÄ… dienÄ… nepadarydavau- kitÄ… dienÄ… turÄ—davau padaryt du. Netgi vedžiau savotiÅ¡kÄ… gerų darbų žurnalÄ…. PatikÄ—k, kaip dabar smagu jį skaityt.
Gal tai atrodo vaikiškai (mūsų suaugusių filosofijai), bet pabandyti verta.

Neprisijungęs

#441 2014-06-18 20:32:03

ozka
Senbuvis

CHM,Äia geras.Padaryti po gerÄ… darbÄ… sau.Laaabai įdomu,kažkaip dar negirdÄ—ta.Galima prisitaikyti.AÄiÅ«,Rita 64.

Neprisijungęs

#442 2014-06-18 20:42:38

ozka
Senbuvis

Iškaimo rašė:

Jonas24 rašė:

Iškaimo rašė:

Niekas nežino, kad išgeriu, išskyrus mano psichologę. Kiekis kolkas toks, kad neatrodau apsvaigus. Tiesą sakant dėl šių problemų ir pradėjau išgerinėt.

Kažkaip nesitiki,ką rašai.Vistiek matosi ir užsiuodžia,kai žmogus nors truputį išgėręs.Visiškai pritariu Audroniui ir Katytei.Deja,kad pasikeistų požiūris yra tik vienintelis kelias-verti blaivias dienas ant siūlo kaip karoliukus,kentėti galvos skausmus,nuotaikų kaitą.Ir tikrai ateis ta diena,kai vaikas apkabins,o problemos nebeatrodys tokios baisios.Mano sūnus pvz.į mokyklą nėjo.Taip protestavo prieš mano išgėrinėjimą,tipo nematomą...Iškaimo,bandyk nueiti į grupę,juk nieko neprarasi.

Neprisijungęs

#443 2014-06-18 23:01:30

Iškaimo
Senbuvis

Taigi taip, teisÅ«s jÅ«s visi. Blogis tie laipsniai. Sunku save tokiÄ… mylÄ—t. Užburtas ratas-nekenÄiu savÄ™s ir savo gyvenimo, todÄ—l geriu, ir geriu, o iÅ¡gÄ—rus neapkenÄiu savÄ™s. JÅ«s man labai padedat, paskaitau vakare, ir kitÄ… dienÄ… pavyksta iÅ¡bÅ«t blaiviai. Labai daug galvoju apie tai kÄ… raÅ¡ot, vilties suteikia jÅ«sų patirtis, nes galvoju, kad ir aÅ¡ nesu kitokia ir kad gal kiekvienÄ… kitÄ… rytdienÄ… pradÄ—siu naujÄ… gyvenimÄ….
Eisiu į AA, tik laukiu atostogų, nes nėra galimybės dėl darbo laiko ten nueit. Ir be to noriu ten eit jau nustojus gert. Atrodo jau jau, nu jau visai nedaug trūksta iki visiško metimo. Juk niekas į gerklę nepila, tik reik labiau pasistengt. Ką tik grįžau iš gimtadienio kaimynės. Išgėriau tik vieną stikliuką ir moviau namo. Nesinorėjo daugiau smile

Neprisijungęs

#444 2014-06-20 10:15:07

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  10mÄ—n.  16d. 
NerÅ«kau  18m.  11mÄ—n.  2d. 

Iškaimo rašė:

Taigi taip, teisÅ«s jÅ«s visi. Blogis tie laipsniai. Sunku save tokiÄ… mylÄ—t. Užburtas ratas-nekenÄiu savÄ™s ir savo gyvenimo, todÄ—l geriu, ir geriu, o iÅ¡gÄ—rus neapkenÄiu savÄ™s. JÅ«s man labai padedat, paskaitau vakare, ir kitÄ… dienÄ… pavyksta iÅ¡bÅ«t blaiviai. Labai daug galvoju apie tai kÄ… raÅ¡ot, vilties suteikia jÅ«sų patirtis, nes galvoju, kad ir aÅ¡ nesu kitokia ir kad gal kiekvienÄ… kitÄ… rytdienÄ… pradÄ—siu naujÄ… gyvenimÄ….
Eisiu į AA, tik laukiu atostogų, nes nėra galimybės dėl darbo laiko ten nueit. Ir be to noriu ten eit jau nustojus gert. Atrodo jau jau, nu jau visai nedaug trūksta iki visiško metimo. Juk niekas į gerklę nepila, tik reik labiau pasistengt. Ką tik grįžau iš gimtadienio kaimynės. Išgėriau tik vieną stikliuką ir moviau namo. Nesinorėjo daugiau :)

ŽiÅ«rÄ—k, nÄ—r Äia viskas taip paprasta, kad tik vienintÄ—lis blogis yra alkoholis. TurbÅ«t pati jauti, kad kažkur giliai giliai yra problema. Kažkoks paslÄ—ptas skausmo ir nerimo Å¡altinis, jausmas, kad su tavim kažkas stipriai ne taip... Daug kas taip jauÄiasi, bet slepia ir nuo to bÄ—ga. O paprasÄiausias variantas nuo Å¡ito pabÄ—gt ar pasislÄ—pt - alkoholis, arba dar kokia chemija (narkotikai, vaistai). Nekartosi, kad alkoholis ir pan. dalykai tik apgaulÄ—, o ne pagalbininkas. Å itam forume jau kalnai apie tai priraÅ¡yti.
EsmÄ— tame, kad bet kokiÄ… problemas įmanoma iÅ¡sprÄ™sti, arba bent jau sumažinti taip, kad netrukdytų gyvent. Tame tarpe ir vidines arba mÅ«sų santykių su kitais problemas. Deja tam reikia blaivios galvos, todÄ—l be alkoholio atsisakymo Äia niekaip...

Ir dar biski. Net vienas stikliukas Äia skaitosi. AiÅ¡ku gerai, kad tik truputį įpeÅ¡i, o ne iki sÄ…monÄ—s netekimo, bet tai reiÅ¡kia kad alkoholinÄ—s priklausomybÄ—s ratas tebesisuka. Organizmas vis pareikalauja alkoholio, nors truputÄ—lio. Be jo nebegali. O kad tÄ… užmaskuot ir pateisint susikuriam progÄ…: nervai, konfliktas, futbolas, Å¡ventÄ—s, blogas oras, problema darbe, joninÄ—s, mÅ«sų kažkas negerbia, nemyli ir t.t.

VisÄ… tai daugelis mÅ«sų, Äia forume perÄ—jom. Pereisi ir tu, jei rimtai imsies :) SÄ—kmÄ—s!

Neprisijungęs

#445 2014-06-22 15:22:27

Iškaimo
Senbuvis

Ryte pramerkus akis Å¡mÄ—stelÄ—jo viena mintis-negaliu gyvent, nenoriu nubust ir gyvent, nenoriu nieko daryt, nenoriu nieko matyt, noriu numirt Äia ir dabar. DienÄ… nugyvenau už paskutinius 10 lt nusipirkus 200 gr. Sutvarkiau pomidorus Å¡iltnamyje, Å¡eimai iÅ¡kepiau kugelį, apsirvarkiau. Alkoholio poveikis baigÄ—si ir aÅ¡ vÄ—l guliu lovoj su mintim kaip iÅ¡eit iÅ¡ gyvenimo. Nu taip bloga tiesiog dÄ—l to, kas vyksta su manim... Raminamieji baigÄ—si... Kaip iÅ¡gyvent 3 dienas, kol vÄ—l jų turÄ—siu? Jei ne alkoholis, neiÅ¡gyvensiu sad Bent jau taip atrodo dabar.......

Neprisijungęs

#446 2014-06-22 19:57:28

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739

Blaivus  12m.  6mÄ—n.  7d. 

Iškaimo rašė:

Ryte pramerkus akis Å¡mÄ—stelÄ—jo viena mintis-negaliu gyvent, nenoriu nubust ir gyvent, nenoriu nieko daryt, nenoriu nieko matyt, noriu numirt Äia ir dabar. DienÄ… nugyvenau už paskutinius 10 lt nusipirkus 200 gr. Sutvarkiau pomidorus Å¡iltnamyje, Å¡eimai iÅ¡kepiau kugelį, apsirvarkiau. Alkoholio poveikis baigÄ—si ir aÅ¡ vÄ—l guliu lovoj su mintim kaip iÅ¡eit iÅ¡ gyvenimo. Nu taip bloga tiesiog dÄ—l to, kas vyksta su manim... Raminamieji baigÄ—si... Kaip iÅ¡gyvent 3 dienas, kol vÄ—l jų turÄ—siu? Jei ne alkoholis, neiÅ¡gyvensiu sad Bent jau taip atrodo dabar.......

Oi, Iškaimo, kaip gerai atsimenu laiką, kai galvojau lygiai taip, kaip tu. Tiesiog viens prie vieno. Dabar aš labai dažnai atsimenu tą laiką, kai gėriau, dažnai jį analizuoju, bandau suprasti, kodėl buvo vienaip ar kitaip, kaip tai pasibaigė, kodėl tai pasibaigė. Ir visada dabar pagalvoju: „kaip aš galėjau norėti numirti? Kaip taip galėjau galvoti?“ Dabar mano gyvenimas man yra nuostabus, džiugina kiekvinos dienos rytas ir visa diena. Ir visos dienos. Gera nuotaika, geras miegas, kuris geriant buvo tiesiog tragiškas. Žinok, tikrai verta to siekti. Puikiai žinau, ką reiškia sustoti gėrus, nors tada atrodė, kad misija neįmanoma. Bet viskas gavosi ir netgi su kaupu. Suimk save į rankas ir pamatysi, koks gyvenimas yra gražus. Mes gėrėm kartu su draugu, bet dabar jau ir jis nebegeria, nors sustojo jis vėliau, nei aš. Abu tuo džiaugiamės, nes jau garmėjome į baisią pražūtį, į juodą bedugnę. Aptark su vyru, kaip jums elgtis ir linkiu jums abiems nebevartoti. Sėkmės.

Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

#447 2014-06-22 21:37:22

katyte
Senbuvis

Neturiu ko pridurti...Troja jau viskÄ… suminÄ—jo:)
Visu 100 procentu pritariu jai.Ir aš pirmoji padariau pradžią,o vėliau ir mano draugas.
Esam be galo laimingi ir gyvenam daug džiaugsmingiau.
Tikrai verta pasikankint pirmas savaites metus gerti,kad turÄ—tum vidinÄ™ ramybÄ™,gerai naktim  miegotum, nesipyktum su visu pasauliu ir savimi.

Paskutinis taisÄ— katyte (2014-06-22 21:38:33)

Neprisijungęs

#448 2014-06-22 22:31:43

Iškaimo
Senbuvis

IÅ¡protÄ—siu tuoj. Noriu negert, bet neiÅ¡gÄ—rus sunku pradÄ—t bet kokį darbÄ…. Antidepresantai padeda tik Å¡iek tiek, geriausia, kas padeda-gÄ—rimas su laipsniais. Dar prie parduotuvÄ—s visÄ… buteliukÄ… iÅ¡geriu. NegerÄiau, jei ne Å¡ita prakeikta depresija. Nežinau kaip iÅ¡brist, nes užburtas ratas-negersiu-nieko nepadarysiu, gersiu toliau-prasigersiu sad

Neprisijungęs

#449 2014-06-22 22:43:01

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mÄ—n.  29d. 
NerÅ«kau  16m.  7mÄ—n.  11d. 

Tai ir nedaryk. Pirmiausia ko neturi daryti, tai neturi gerti. Jei neišgėrusi negali nieko dirbti, tai ir nedirbk. Pasaulis nesugrius jei kelias dienas kažko nepadarysi, bet išsilaikysi blaivi. Paskui atsiras ir noras ką nors nuveikti. Nesupyk, bet kol kas tai panašiau į gėrimo pateisinimą...

Neprisijungęs

#450 2014-06-22 22:48:11

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mÄ—n.  23d. 

Kažkaip nesueina galai IÅ¡ kaimo , turi Å«kį , turi vaikus , turi namus . Gyventi kaip ir bÅ«tų dÄ—l ko, jiems taves reikia, prieÅ¡tarausiu trojai jei lankaisi pas psichologÄ…, tai bÅ«k atvira iki galo turi pasakyt kad turi priklausomybe alkoholiui , jei jis nepadeda keisk pscihijatra . Su vyru nepatarÄiau tai aptarti nes gali nesuprasti ir dar labiau pasmerkti, tokio bÅ«seno kokio esi vienas blogas žodis ir gali atvest iki nelaimÄ—s. Pirmiausia negerk keliata dienų bandyk eiti pas psichiatra.

Neprisijungęs

Forumo apaÄia