VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 11m. | 5mÄ—n. | 9d. |
pariuke rašė:
kol kas daug svajoju ką veiksiu pavasarį...
Manau dabar pats tinkamiausias laikas nustoti gerti, ir blaiviom akim pamatyti kaip gamta bunda
Neprisijungęs
Pariuke,geriau svajok arÄiau-apie tai, kaip bus rytoj...pavasaris savaime ateis:)
Paskutinis taisÄ— katyte (2014-02-20 15:07:08)
Neprisijungęs
O aÅ¡ tai daugiau gal nesvajoju ,o džiaugiuosi blaiviais rytais,kai einu i darbÄ….PaukÅ¡Äiukai Äiulba,''peregaras'' iÅ¡ manÄ™s neina,galvÄ… neskauda,kaip žmogus jauÄiuosi.
Neprisijungęs
Å iaip tai net nebijau ateinanÄio savaitgalio.
Kažin kaip ten Lekso? gal smarkiai dirba, tada grįš namo vėlai vakare, brūkštels mums žinute kad ji blaivi ir eis ramiai miegoti.
Neprisijungęs
Turbūt Lesko ne iki mūsų,juk nieko nesinori ta pirmą vakarą,dar jei darbas sunkus:rolleyes:
pariuke rašė:
Å iaip tai net nebijau ateinanÄio savaitgalio.
Kažin kaip ten Lekso? gal smarkiai dirba, tada grįš namo vėlai vakare, brūkštels mums žinute kad ji blaivi ir eis ramiai miegoti.
Neprisijungęs
Je,Smiltis teisi,Lekso dabar ne iki mūsu,reik pirma nors truputuką atsigauti.Aš irgi ,kai pradėjau bendrauti forume po eilinio užgėrimo nieko nenorėjau.Na,galėjau tik skaityti...
Neprisijungęs
Bet Lekso skaitliukas tai jau rodo dvi blaivias dienas. Tai gal viskas gerai.
Neprisijungęs
labas rytas, pati skaitau savo žinutes Å¡ios mano pradÄ—tos temos. Juk nebenoriu aÅ¡ gerti. Juk man buvo bloga ir kai gÄ—riau. Nuotaikos nepataisysiu gÄ—rimu. Jei bÅ«Äiau nesuklupusi, tai bÅ«tų jau 25+23=48 dar dvi pragertos, tai viso 50. Privalau atsilaikyti.
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 6mÄ—n. | 28d. |
Nerūkau | 16m. | 7mėn. | 10d. |
Neturintys priklausomybės žmonės kažkaip susitvarko su gyvenimu nesigriebdami alkoholio. Mes gi, alkoholikai, bet kokiu atveju griebiamės gėrimo. Jei mums viskas klojasi gerai – iš džiaugsmo, jei blogai – todėl, kad blogai, jei viskas ramu – iš nuobodulio. Mes be didelio vargo atrandame priežastį išgerti ar šimtą pasiteisinimų kodėl gėrėme. Iš tikro ne mums reikia alkoholio, o jam reikia mūsų, priklausomybei reikia mūsų. O mums reikia išmokti gyventi su ja, bet netenkinti jos poreikių: be alkoholio spręsti problemas, be alkoholio džiaugtis, be alkoholio pagyventi nuobodžioje rutinoje. Turime išmokti gyventi taip, kaip ir neturintys priklausomybės žmonės. Žinoma, tokiais, kaip jie mes nebetapsime, bet tikrai galime gyventi pilnavertį blaivų gyvenimą: be vėmimų, pagirių, be baimės išeiti į gatvę, pamatyti pažįstamus, pasirodyti darbe ir, svarbiausia, be to amžino „troškulio“, kurį gali suprasti tik tokie patys, kaip mes...
Laikykis, pariuke. Viskas praeis, nuotaikų kaita natūralus dalykas, tik dabar viskas labai užaštrinta, bet su laiku nusišlifuos ir susidėlios į lentynėles
Neprisijungęs
patinka man tokie laiškai kaip Audronio, paskaitai, pamąstai, sau prisitaikai. Kai kurie sakiniai tampa citatomis, kurias sau vis primenu- pvz. išmok, pariuke, linksmintis be alkoholio.
Pati jauÄiu nuotaikų kaitÄ…. Nubundu ryte ir jauÄiuosi laiminga, kad nebloga, kad negÄ—riau. Vakare liÅ«dna, kad nÄ—ra su kuo pakalba, pasitaria, pasvajoja. Vakar per iÅ¡eininÄ™ net verkti norÄ—josi. Tai ir sÄ—džiu internete. Tik va su draugÄ—m bloga padÄ—tis. NegerianÄios ir tikros draugÄ—s, vaikystÄ—s, jaunystÄ—s gimtajame mieste. O kur dabar gyvenu, tai nesusiradau naujų draugių. Turiu dvi, bet bendravimas tik iÅ¡ vieniÅ¡umo ir prie vyno. Tai ir su jomis dabar nesusitinku.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mÄ—n. | 6d. |
Nerūkau | 9m. | 10mėn. | 30d. |
Audronis rašė:
Neturintys priklausomybės žmonės kažkaip susitvarko su gyvenimu nesigriebdami alkoholio. Mes gi, alkoholikai, bet kokiu atveju griebiamės gėrimo. Jei mums viskas klojasi gerai – iš džiaugsmo, jei blogai – todėl, kad blogai, jei viskas ramu – iš nuobodulio. Mes be didelio vargo atrandame priežastį išgerti ar šimtą pasiteisinimų kodėl gėrėme. Iš tikro ne mums reikia alkoholio, o jam reikia mūsų, priklausomybei reikia mūsų. O mums reikia išmokti gyventi su ja, bet netenkinti jos poreikių: be alkoholio spręsti problemas, be alkoholio džiaugtis, be alkoholio pagyventi nuobodžioje rutinoje. Turime išmokti gyventi taip, kaip ir neturintys priklausomybės žmonės. Žinoma, tokiais, kaip jie mes nebetapsime, bet tikrai galime gyventi pilnavertį blaivų gyvenimą: be vėmimų, pagirių, be baimės išeiti į gatvę, pamatyti pažįstamus, pasirodyti darbe ir, svarbiausia, be to amžino „troškulio“, kurį gali suprasti tik tokie patys, kaip mes...
Laikykis, pariuke. Viskas praeis, nuotaikų kaita natūralus dalykas, tik dabar viskas labai užaštrinta, bet su laiku nusišlifuos ir susidėlios į lentynėles
Pritariu. Apskritai žmonės daug ką gydo alkoholiu, įvairūs pseudoreceptai: peršalai? degtinė su pipirais, stresas? brendžio 100g, nėra spetito? stopkė ir t.t. Tai neproblėma,jei žmonės neturi priklausomybės, lai gydosi. Manau, taip pat sėkmingai narkomanai nuo visko gydosi heroinu. Svarbiausia pasiteisint prieš save.
Neprisijungęs
Arba tipo romantiÅ¡ka vakarienÄ— su vyno taure(Äia tik iÅ¡ pradžiu).
Iliuzija.Apsipili akis ir meluoji sau.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 5mÄ—n. | 14d. |
Laba,
Pritariu visiems diskutuojantiems, teisą pasakius, per kovo 11 buvo žiauriai didelis noras nusipirkti, o pateisinam save įvairiai. Šiaip dar laikausi, sunkiausia vakarais, gerai, kad vaikai neserga ir yra namie, jei nebūtų, būtų sunku,deja...
Neprisijungęs
štai ir artėja savaitgalis. Kovo 11 ir man buvo sunku, liūdna, kad vos neverkiau, bet šiaip ne taip išsilaikiau. Praneša nekokius orus savaitgalį.
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 6mÄ—n. | 6d. |
pariuke rašė:
Praneša nekokius orus savaitgalį.
pariuke, blogas oras nÄ—ra pretekstas... pati žinai kam pariuke, prisipirk visam savaitgaliui paÄių skaniausių tau dalykų, vaisių ar Å¡okolado. Labai seniai kažkur esu skaiÄiusi, kad medaus valgymas užmuÅ¡a norÄ… prisigerti. PraktiÅ¡kai aÅ¡ nebandžiau, bet teoriÅ¡kai manau, kad tai gali bÅ«ti tiesa. Pabandyk. Nusipirk ledų, rieÅ¡utų. Ir visa tai susineÅ¡k prie lovos (ar tiesiai į lovÄ…), pasiÄiupk gerÄ… knygÄ…, TV pultelį dÄ—l viso pikto pasidÄ—k Å¡alia paįvairinimui ir... pirmyn! Žinok, tikrai lengviau tas blogo oro savaitgalis praslinks. SÄ—kmÄ—s
Neprisijungęs
oi net neplanuoju gerti, šiandien net minties tokios nėra. Knygą turiu. Vaikštau po lauką ir blogu oru. Internetą panaršysiu. Dėl maisto, tai pradėjau truputėlį reguliuoti ir riboti kiekius. Juk noriu ne tik negerti bet ir pagražėti
kadangi daug naujų rÅ«bų prisipirkau, plaukus pagarbanoju, nudažiau kitaip nei visada, tai darbe moteriÅ¡kÄ—s nesuprato kas man Äia darosi, pradÄ—jo pletkinti, kad įsimylÄ—jau. Tik niekaip negali susekti kÄ…? O aÅ¡ žinau kÄ…- turbÅ«t blaivų gyvenimÄ…
Neprisijungęs
Blaivus | 12m. | 6mÄ—n. | 6d. |
Šaunuolė! Labai buvo malonu perskaityti tavo žinutę
Neprisijungęs
šiandien vos neužėjau į parduotuvę, buvo noras. Bet dabar jau namie, tai nebenueisiu gal.
Neprisijungęs
pariuke rašė:
šiandien vos neužėjau į parduotuvę, buvo noras. Bet dabar jau namie, tai nebenueisiu gal.
Labas, o žinai kÄ… aÅ¡ sugalvojau, juk temÄ… "baisiai bloga" sukÅ«rei tu ir tai yra lyg ir tavo dienoraÅ¡tis (su kitų lyriniais intarpais). Atsirink Å¡itoje temoje tik savo raÅ¡ytas žinutes ir gal pamatysi, kad tai yra ne kažkokia nuotaikų kaita, mÄ—nulio užtemimai ir pan. Na aÅ¡ raÅ¡au dienoraÅ¡tį, tik popierinį, kad galÄ—Äiau panagrinÄ—ti kur buvau, kur esu ir t.t. Dialogas su savim (ne monologas) gali bÅ«ti baisiai įdomus užsiÄ—mimas, kai galima ne iÅ¡ savÄ™s, o su savim pasijuokti. Tavuoju gi atveju "bloga" nuo bloga gerti iki bloga negerti. O parduotuvÄ—s..., jos juk dirba visÄ… parÄ…, kol kas neik .
Neprisijungęs
tik ką nesenai tą dariau Skatinėjau šios temos savo žinutes. Negalima man gerti.
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 22d. |
žinoma laikykis pariuke, man taip pat šį pavasarį noro yra kažkaip daugokai , pradedu pykt ant saves.
Neprisijungęs
Labas rytas, labas rytas. Laikausi, ir kitiems linkiu laikytis. Man kažkada labai padėjo vaistai ar maisto papildas Neuromax. Tada tokia gera nuotaika, o kai gera nuotaika man tai mažiau rūpi gerti. Eisiu paieškoti ar dar tokius pardavinėja. Eisiu iki turgaus palakstyti, tada kavinėn arbatos su torto gabaliuku suvalgyti, jei bus laisvas staliukas prie lango tada sėdėsiu ir stebėsiu žmones. O vakare skaitysiu šitame forume kaip kiti praleidžia savaitgalius.
Neprisijungęs
Blaivus | 20m. | 3mÄ—n. | 5d. |
Laba visiems . Pariuke jeigu pastebėsi girtą žmogų pagalvok , nejaugi aš tokia būdavau ( sau pritaikau , tada nesinori tokiu būt ) . O Tau tai puikiai sekasi . Gyvenk dabartinį gyvenimą , anas labai jau monotoniškas .
Neprisijungęs
labas rytas, nesuklupau ant 25 dienos kaip praeitÄ… kartÄ…. Tad savaitgalis puikus, kad ir oras bjaurus.
O kur dingo vienišas vilkas, kad nerašo?
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 6mÄ—n. | 22d. |
Puiku pariuke, tu gali . O W stebi, tyliai stebi.
Neprisijungęs