VšД "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД "Aukodeita"

Būk blaivus!


Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#1 2013-11-17 21:35:29

Tyson
Naujokas
Registravosi: 2013-11-03
Žinutės: 10

Ežiukas alkoholio rūke

Prieš 15 metų įvykęs pokalbis:

- Ė, seni, penktadienis šiandien... Gal prieš šokius naminukės norėtum?
- Nenusišnekėk, visai durnas...
- Nu davai gi, ką, tu ne vyras? Pamatysi kaip kietai bus... Aš žinau kur gauti!
- Tai gal alaus po buteliuką geriau? Brolis nupirktų.
- Eik tu, naminė geriau. Nu davai gi!
- O jeigu mokytojai pastebės, žinai kas mums bus???
- Mes gi nepasigersim!

Įkalbėjo. Aš gi tikrai vyras? Taip. 13-metis, maukiantis naminukę, užsigerdamas vandeniu ir vis prašydamas įpilti dar, aš juk rimtai kietas! Po kelių valandų iš diskotekos vyresni draugai mane tiesiog išnešė užsimetę ant peties, nes pats nebepaėjau. Visas skrandžio turinys, aišku, buvo tvarkingai išvemtas, o alkoholio poveikiui labai ilgai nepraeinant ir draugam praradus kantrybę tampytis su manimi, buvo paskambinta tėvams... Kokia buvo mano savijauta visomis prasmėmis, manau, sakyti nereikia.

Toliau sekė ramus, gerų pažymių ir gero elgesio kupinas gyvenimas. Paskutinėse klasėse jau vėl atsirado alkoholis, daugiausia alus, nes į degtinę vis dar negalėjau net pažiūrėti.
Vėliau - išvykimas į kitą miestą, studijos ir visiškai jokio alkoholio pirmame kurse. Prie grupiokų nelabai pritapau, nes negėriau, bet po metų, susidraugavus su keliais, gerti jau turėjau pradėti. Pamenu, prieš paskaitą draugo automobilyje tiek prisiragavom tos nelemtos degtinėlės (nenorėjau aš jos, bet ką apie mane draugai pagalvos??), kad vidury paskaitos išsvirduliavau iš auditorijos ir privėmiau tiesiai prie durų... Dieve, baisu prisiminti.

Vakarėlių ėmė daugėti. Atsparumas alui išsivystė gana greitai, jau lengvai „apgerdavau“ daugelį draugų. Prie degtinės teko pratintis ilgiau, bet atkaklumas padarė savo. Atsirado naujas draugas, su kuriuo pusę litro degtinės išgerdavom per 15 minučių, svarstydami, kiek gi pirksime jos šiam vakarui. 4 buteliai degtinės - kad nepritrūktų. Ir nepritrūkdavo - pats tas, mes juk ne kokie alkoholikai, kad eitume naktį pasipildyti atsargų. Atsimenu, dingdavau 3 - 4 dienom, pasiėmęs telefono pakrovėją ir dantų šepetėlį. Visas tas dienas ir prapildavom. Iš ryto - alus, kad „pramuštų“, o po to degtinėlės, kad linksmiau būtų.

Į paskaitas praktiškai nevaikščiojau, bet egzaminus išlaikydavau gerais pažymiais, nes prieš sesiją susiimdavau ir mokydavausi savarankiškai. Jau tuo metu dirbau, tai atlyginimo ir stipendijos laisvai pakakdavo. Tėvai dar mokėdavo už butą, bet po to paramos atsisakiau, nes... Pakėlė pareigose, atlyginimas praktiškai padvigubėdavo, o dar solidi stipendija... Nebe bėda buvo pirkti ir brangią, ale gerą degtinę. Draugas neturi pinigų? Ne bėda, tu tik gerk su manimi, aš „pastatysiu“!

Po studijų supratau, kad ši specialybė - ne man. Dar nelaimingai įsimylėjau, tai į alkoholį jau įklimpdavau ir vienas, kad stresą sumažintų smile buvo minčių ir apie savižudybę. Gera žinia buvo tokia, kad aš žinojau, kokį darbą norėčiau dirbti, o prisiskaitęs protingų knygų supratau, kad mano meilė anksčiau ar vėliau apsireikš smile Įstojau į savo norimą specialybę, ir taip mano draugystė su baisiu narkotiku sumažėjo - iš ryto į paskaitas, iškart po jų - į darbą. Ir taip 5 dienas per savaitę. Buvo labai sunku, galų gale įsivariau dvylikapirštės žarnos opą su kraujavimu, patekau į ligoninę, po to - 2 mėnesiai biuletenio ir gydytojo pasakymas - dabar geri arba vandenį, arba degtinę... Ėj, degtinę leido gerti!!! Bet negėriau praktiškai jokio alkoholio apie pusę metų. Puikiai atsimenu tą laikotarpį - kupinas jėgų, blaivia galva, sveikas.

Po pirmo kurso jau įsidarbinau pagal specialybę. Ištikimas butelio draugas išvyko į užsienį, tai vartodavau daug mažiau, nors laisvadieniais ir aplankydavau kitus prijaučiančius. Pradirbus 3 mėnesius, nutariau pakeisti darbavietę ir... Jau metai laiko, kai aš būnu blaivas vos savaitę, o pastaruoju metu - vos kelias ar vieną dieną per savaitę sad degtinės nebegeriu, apskritai nebetraukia stiprūs gėrimai, norisi tik alaus... Geriu tiek, kol nebetelpa - ir 8, ir 10, ir daugiau... Atsikėlęs ryte pasižadu - daugiau jokio alaus, juk tai tikras brudas, traukiantis mane žemyn, juk draugaujant su alkoholiu yra tik vienas kelias - žemyn. Vienareikšmiškai.

Skaitau daug literatūros šia tema, pastoviai skaitau šį forumą (ačiū jums visiems), žiūriu video apie alkoholizmą, bet... Sunku man kolkas išeiti iš šio, kaip aš vadinu, alkoholio rūko - rūkas labai tirštas ir nesisklaido sad nebereikia man draugų, kad galėčiau gerti, geriu ir vienas. Pareigos atsakingos, atlyginimas geras, viskas gyvenime kaip ir gerai, bet... Esu mažas ir bejėgis ežiukas, niekaip nerandantis kelio iš pražūtingo rūko...

Tačiau aš nepasiduosiu. Juk blaivybė yra normali žmogaus būsena. O aš iš ežiuko vėl noriu virsti normaliu žmogumi.

Tokia tad mano, prasidėjusi prieš 15 metų ir su įvairiais pagreičiais žemyn tempusi, ir dar tebetempianti istorija.

Bet aš stiprus. Mečiau rūkyti prieš 3,5 metų ir nėra jokio noro ir poreikio pradėti, taip pat bus ir su šia bjaurybe, legaliu, pražūtingu, gyvenimą griaunančiu narkotiku Nr.1 - alkoholiu.

Ačiū labai, kas skaitėte. Man palengvėjo, ir kartu prieš akis prabėgo 15 metų. Ajajai, kiek jo iššvaistyta per šią šlykštynę sad

Neprisijungęs

 

2013-11-17 21:35:29

Google

#2 2013-11-17 22:21:32

Audronis
Senbuvis
Miestas: Jonava
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887


Blaivus  24m.  5mėn.  17d. 
Nerūkau  15m.  5mėn.  29d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Sveikas prisijungęs, Tyson, didelis dėkui už atvirumą ir istoriją. Klaidžiojantis rūke ežiukas buvo labai bejėgis ir pažeidžiamas, tu tikrai turi daugiau kelrodžių ir jėgų pasiekti tikslą. Čia panašiai tas pats, kaip ir mesti rūkyti, tau pavyko, vadinasi patirties jau turi. Tikiu, kad pasiseks susitvarkyti ir su gėrimu.

Neprisijungęs

 

#3 2013-11-17 22:28:52

Tyson
Naujokas
Registravosi: 2013-11-03
Žinutės: 10

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Ačiū, Audroni, tiek rūkymas, tiek alkoholis yra priklausomybės, todėl tikiuosi įveikti ir antrąją...

Beje, pastebėjau, kad kažkas su Tavo skaitikliu negerai, jis atgal skaičiuoja big_smile ar aš klystu?

Neprisijungęs

 

#4 2013-11-17 23:39:24

Audronis
Senbuvis
Miestas: Jonava
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887


Blaivus  24m.  5mėn.  17d. 
Nerūkau  15m.  5mėn.  29d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Taip, tiek rūkymas, tiek alkoholizmas yra priklausomybės. Ir vieną ir kitą galima įveikti. Nerūkau keturis metus (hm... o gal penkis, nebežinau), bet sakyčiau su rūkymu man sunkiau, nei su gėrimu. Iki šiol kvepia jei kas pypkutę papsi, net cigarečių dūmas, jei jos nelabai prastos, kvepia. Kartais šauna į galvą mintis, kad nieko būtų pypkę prisikimšti. Bet žinau, kad vienos pypkės man neužteks...

Skaitiklis sukvailiojęs – klaida kode, programuotojui pranešta, kad kažkas negerai, bet matomai vis rankos nedasitempia. Gal pačiam skaitikliui nusibos ir nuo rytdienos pradės normaliai skaičiuoti ;)

Neprisijungęs

 

#5 2013-11-18 00:18:32

Tyson
Naujokas
Registravosi: 2013-11-03
Žinutės: 10

Re: Ežiukas alkoholio rūke

O aš drąsiai būnu prie savo sužadinėtinės, kai ji rūko (net pati prašo, kad pabūčiau, kol parūkys), o ir į rūkančiųjų kompanijas drąsu eiti, pvz. su bendradarbiais. Nemanau, kad dar kada nors rūkysiu, toks įsitikinimas stiprus... Bet kaip tą alutį mesti sad  Žinoma, kiekvienam su priklausomybėm skirtingai. Kolkas mano protas nesuvokia, kaip galima nevartoti alkoholio metus, keturis ar net keturiolika, kaip Tu. Nesuvokia, ir tiek, niekaip.

O rūkyti mečiau perskaitęs Alleno Caro knygą, tikrai padėjo ir labai stipriai paveikė.
Jau nusipirkau ir jo knygą apie alkoholį, pusę įveikiau. Skaitau neskubėdamas, bandydamas įsigilinti į medžiagą ir suprasti ją, bet man nėra taip lengva pakeisti savo mąstymą,

Neprisijungęs

 

#6 2013-11-18 09:29:14

Audronis
Senbuvis
Miestas: Jonava
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887


Blaivus  24m.  5mėn.  17d. 
Nerūkau  15m.  5mėn.  29d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Tai aš irgi ramiai dalyvauju ten kur rūkoma, nejaučiu didelio diskomforto, tik rūbus po to reikia iškart į skalbyklę mesti ;) Turiu omeny, kad galvoje be jokios priežasties ir net ne tuo metu, kai aplink pilna rūkančių, išlenda mintis, kad visai nieko būtų parūkyti. Net įsivaizduoju tą malonumą, kai ilgiau nerūkęs užsitraukdavau prie kavos puodelio... Tai tikriausiai laikinas dalykas ir po kokių 5 metų tokios idėjos galvoje nebekils :)

Blaivybės pradžioje man visi negeriantys daugiau nei 3 metus buvo „kosmonautai“ :). Atrodė, kad tai kažkas iš fantastikos srities, kažkas nepasiekiamai tolima. Vėliau pats tapau tuo pačiu „kosmonautu“, o toliau viskas vyko savaime, natūraliai, be didelių pastangų. Paprasčiausiai išmoksti ir įpranti gyventi be svaigalų, visuomet blaivia galva ir be pastovaus galvojimo kaip čia dar įkalus...

Beje, nei dėl rūkymo, nei dėl gėrio, nesu kategoriškas ir užtikrintas. Nei dėl vienos priklausomybės negaliu pasakyti, kad „daugiau gyvenime niekada negersiu ar nerūkysiu“. Visko gali būti, gyvenimas mėgsta šposus krėsti. Vakar negėriau ir nerūkiau, pasistengsiu to nedaryti ir šiandien – tai viskas ką man reikia padaryti arba ko nereikia daryti, kad negrįžčiau ten kur buvau :)

Neprisijungęs

 

#7 2013-11-18 10:47:39

Artaz
Senbuvis
Miestas: Vilnius
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736


Blaivus  8m.  9mėn.  26d. 
Nerūkau  8m.  9mėn.  19d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Aš tai net namie, virtuvėj leidžiu rūkantiems rūkyti (aišku ne non-stop). Dar seniau ir pats surūkydavau už kompaniją vieną, kitą.. Dabar net fantazijose to neturiu.
Bet man rūkymo atsisakymas buvo sudėtingesnis ir sunkesnis uždavinys.


Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

 

#8 2013-11-18 10:56:16

Jeronimas
Senbuvis
Miestas: Kretinga
Registravosi: 2013-02-24
Žinutės: 254


Blaivus  11m.  2mėn.  14d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Aš tai galvoju taip:gydytojai uždraudžia vartoti:jei vartosi-kaput.Alternatyvų jokių nėra.Negi žmogus vartosi,kai tiesus kelias į kapines.Na bent man asmeniškai vartojant, jeigu aš nemoku gerti irgi kaput.Tai tik laiko klausimas,o su mano vartojimu būtų greitai.Tai paėmiau ir susitaikiau su tuo,kad draudžiu sau alkoholį.Žinau daug pvz.,kurie nesustojo,yai dabar medžioja amžinos medžioklės plotuose.O man dabar visai neblogai sekasi ant šios Marijos žemės.Galiu tik palinkėt tiems,kurie negali gerti,ir negert,tame tarpe ir sau.

Neprisijungęs

 

#9 2013-11-18 11:49:19

Artaz
Senbuvis
Miestas: Vilnius
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 736


Blaivus  8m.  9mėn.  26d. 
Nerūkau  8m.  9mėn.  19d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Jeronimas rašė:

Aš tai galvoju taip:gydytojai uždraudžia vartoti:jei vartosi-kaput.Alternatyvų jokių nėra.Negi žmogus vartosi,kai tiesus kelias į kapines.Na bent man asmeniškai vartojant, jeigu aš nemoku gerti irgi kaput.Tai tik laiko klausimas,o su mano vartojimu būtų greitai.Tai paėmiau ir susitaikiau su tuo,kad draudžiu sau alkoholį.Žinau daug pvz.,kurie nesustojo,yai dabar medžioja amžinos medžioklės plotuose.O man dabar visai neblogai sekasi ant šios Marijos žemės.Galiu tik palinkėt tiems,kurie negali gerti,ir negert,tame tarpe ir sau.

Bet gi daugelis tą "kaput" supranta abstrakčiai, kažkam kitam skirta...
Man patiko vieno žmogaus žodžiai po patirties: rūkyti labai efektyviai ir beveik 100%inis efektas gaunamas po insulto.
Tai čia visais atvejais - kol žaibas netrenks...


Jei bijai kažką prarasti -
prarask ir daugiau nebijok.

Neprisijungęs

 

#10 2013-11-18 12:56:44

Tyson
Naujokas
Registravosi: 2013-11-03
Žinutės: 10

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Artaz rašė:

Jeronimas rašė:

Aš tai galvoju taip:gydytojai uždraudžia vartoti:jei vartosi-kaput.Alternatyvų jokių nėra.Negi žmogus vartosi,kai tiesus kelias į kapines.Na bent man asmeniškai vartojant, jeigu aš nemoku gerti irgi kaput.Tai tik laiko klausimas,o su mano vartojimu būtų greitai.Tai paėmiau ir susitaikiau su tuo,kad draudžiu sau alkoholį.Žinau daug pvz.,kurie nesustojo,yai dabar medžioja amžinos medžioklės plotuose.O man dabar visai neblogai sekasi ant šios Marijos žemės.Galiu tik palinkėt tiems,kurie negali gerti,ir negert,tame tarpe ir sau.

Bet gi daugelis tą "kaput" supranta abstrakčiai, kažkam kitam skirta...
Man patiko vieno žmogaus žodžiai po patirties: rūkyti labai efektyviai ir beveik 100%inis efektas gaunamas po insulto.
Tai čia visais atvejais - kol žaibas netrenks...

Aš net pastoviai papildus kepenims geriu, kad tik mažiau joms kenkčiau.. Keistas tas mano mąstymas: žinau, kad gerdamas kenkiu sau visomis prasmėmis, bet dar labiau didinu savo išlaidas ir perku  vaistus, nors jie alkoholio poreikio nepanaikina smile
Aišku, jeigu būtų kaput, mesčiau iškart šitą reikalą, bet kol kolkas (tfu tfu tfu) viskas gerai, tai tas metimas ir tęsiasi. Tikiuosi mesti anksčiau, nei bus kaput smile

Neprisijungęs

 

#11 2013-11-18 13:33:42

Audronis
Senbuvis
Miestas: Jonava
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887


Blaivus  24m.  5mėn.  17d. 
Nerūkau  15m.  5mėn.  29d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Mesti gerti negali būti per anksti. Kiek žmonių nemeta rūkyti ar gerti, nors žino, kad jiems nuo to bus galas? Manau, kad labai daug...

Neprisijungęs

 

#12 2013-11-18 14:33:23

Tyson
Naujokas
Registravosi: 2013-11-03
Žinutės: 10

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Džiaugiuosi blaivia diena... Tik bijau vakaro, nes būtent vakare man ir pradeda lysti įkyrios mintys apie alų, o tada ir visos perskaitytos protingos mintys apie tikrą alkoholio tiesą nublanksta ir net išnyksta... Bet man pavyks tikiuosi, o jei pavyks šiandien, rytoj jau bus lengviau, taip ir skaitiklis pradės skaičiuoti vis daugiau ir daugiau dienų...
Sunku, bet įmanoma sad

Neprisijungęs

 

#13 2013-11-18 14:43:13

Troja
Senbuvis
Registravosi: 2012-06-18
Žinutės: 739


Blaivus  11m.  4mėn.  26d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Sveikas, Tyson. Ir aš linkiu tau nugalėti tą "žvėrį", vardu alkoholis, su kuriuo, kaip suprantu, jau susirėmei. Įvairiais metodais žmonės kovoja su juo, vieniems vieni būdai veiksmingi, kitiems - kiti. Gerai, kad ieškai ir skaitai apie tai literatūros, kaip minėjai. Kaip sakė vienas filosofas: "Laimingas yra tas žmogus, kuris žino".  Skaitant ir randant informacijos, galima surasti labai netgi įdomių ir veiksmingų būdų šiam "žvėriui" nugalėti big_smile


Gyvenimas duoda ne tai, ko tu nori, o tai, ko tau reikia...

Neprisijungęs

 

#14 2013-11-18 22:35:01

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676


Blaivus  5m.  5mėn.  11d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Svarbiausia noras ir tikslas.

Neprisijungęs

 

#15 2013-11-18 22:49:36

viera
Aktyvus narys
Miestas: Dzukija
Registravosi: 2013-03-27
Žinutės: 89


Blaivus  11m.  0mėn.  19d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

žvejys rašė:

Svarbiausia noras ir tikslas.

Labai teisingai,svarbiausia noras.Juk dažniausiai,kai labai labai norim tai ir pasiekiam.Kai ateina tas nuostabus jausmas,kai nereikia galvoti,kaip pratemti dieną,kaip įsipilti, iš kur gauti-va tada ir pajunti tikrą gyvenimo džiaugsmą.
     Sėkmės pasirenkantteisingą kelią.

Neprisijungęs

 

#16 2013-11-19 09:03:33

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676


Blaivus  5m.  5mėn.  11d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

o va pabandyk atvirkščiai ne ieškot nepilt ir netemt dienos vakare pasakyt va ir pasiekiau viena diena blaivi po kita ir gyvenimas įsibėgės

Neprisijungęs

 

#17 2013-11-19 23:17:49

Tyson
Naujokas
Registravosi: 2013-11-03
Žinutės: 10

Re: Ežiukas alkoholio rūke

žvejys rašė:

o va pabandyk atvirkščiai ne ieškot nepilt ir netemt dienos vakare pasakyt va ir pasiekiau viena diena blaivi po kita ir gyvenimas įsibėgės

Iš tikrųjų - va, ir pasiekiau smile grįžau iš darbo blaivas, nors šiaip būdavo alučio bokalas po darbo, o vėliau į naktinę parduotuvę smile džiaugiuosi. Ačiū visiems už padrąsinimus!

Neprisijungęs

 

#18 2013-11-19 23:20:26

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676


Blaivus  5m.  5mėn.  11d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

bet ir šeimo kitas požiūris ir ryte saves nereiks bijot

Neprisijungęs

 

#19 2013-11-19 23:21:01

Audronis
Senbuvis
Miestas: Jonava
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887


Blaivus  24m.  5mėn.  17d. 
Nerūkau  15m.  5mėn.  29d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Na va, smagu :) Taip po viena dieną ir susidėlioja blaivus gyvenimas... Sveikinu su pirmu dideliu laimėjimu.

Neprisijungęs

 

#20 2013-11-19 23:30:31

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676


Blaivus  5m.  5mėn.  11d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

aš išbuvau metus suviršum paslydau kabinuosi vėl turiu mėnesį linkiu ir tau diena po dienos matysi jau metai ir patikėk tik į gerą

Neprisijungęs

 

#21 2013-11-29 15:13:04

Audronis
Senbuvis
Miestas: Jonava
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887


Blaivus  24m.  5mėn.  17d. 
Nerūkau  15m.  5mėn.  29d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Tyson, kaip sekasi? Pradingai kažkur...

Neprisijungęs

 

#22 2013-12-16 14:55:41

Tyson
Naujokas
Registravosi: 2013-11-03
Žinutės: 10

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Labas visiems,

buvau pradingęs, nes net gėda buvo čia užsukti dėl savo paslydimų... Laikiausi laikiausi ir... Skaitiklį apskritai panaikinau, nes atsibodo vis iš naujo perjunginėti sad

Bet rankų nenuleisiu. Tik kad kova su alkoholiu, gaila, labai sunki...

Neprisijungęs

 

#23 2013-12-16 15:27:20

Audronis
Senbuvis
Miestas: Jonava
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887


Blaivus  24m.  5mėn.  17d. 
Nerūkau  15m.  5mėn.  29d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Nėra čia ko gėdytis. Nejau manai, kad čia šventieji rašo, kurie be jokių paslydimų ir problemų gerti nustojo? Taip sugalvojo ir metė? Tikrai ne, tokius galima ant pirštų suskaičiuoti. Kol aš normaliai užsikabinau dešimtis kartų mečiau, prisiekinėjau ir pats tuo šventai tikėjau, vieną kartą vos ne metus be gėrimo išbuvau. Visi čia viską puikiai supranta, taip, kad nėra ko raudonuoti kamputyje pasislėpus, rašyk, dalinkis pergyvenimais, paslydimais. Paanalizuosim draugiškai, žiūrėk ir rasim kurioje vietoje tas grėblys dantimis į viršų padėtas :) Dažnai iš šono tai pastebėti lengviau nei pačiam.

Neprisijungęs

 

#24 2013-12-16 15:43:27

Tyson
Naujokas
Registravosi: 2013-11-03
Žinutės: 10

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Stengsiuosi smile

Aš suprantu, kad norint mesti gerti, reikia pašalinti priežastį, dėl kurios geriama, ir kad sprendimas gerti yra protinis ir sąmoningas. Pats geriu dėl to, kad „padeda“ atsipalaiduoti, užsimiršti... Ieškau kitos veiklos, su kuria galėčiau atsipalaiduoti, bet kolkas nesėkmingai. Ir darbas dar toks, kad aplink daug alkoholio...

Knygos, beje, taip ir nebaigiau skaityti, pusę įveikiau, ir buvau bepradedąs matyti alkoholį tikrojoje šviesoje, bet... Užpyliau ir skaitysiu iš naujo smile Tikiu, kad padės.

Ačiū šio puslapio kūrėjams ir nariams, su jumis daug lengviau.

Neprisijungęs

 

#25 2013-12-16 15:49:04

Rita64
Senbuvis
Registravosi: 2013-05-30
Žinutės: 218


Blaivus  10m.  11mėn.  17d. 

Re: Ežiukas alkoholio rūke

Dėl gėrimų darbe- tai pas daugelį ta pati problema.
Kai pamenu savo darbe negėrimo pradžią- buvo sunku. Replikos, klausimai ir t.t.
Bet taip būna tik pradžioje, vėliau visiems nusibosta ir nekreipia dėmesio. Tiesiog reikia tą kažkaip išgyvent. Aš- pati iš pradžių meluodavau, kad geriu vaistus , o paskui "įsijungiau durnių" ir negėriau...

Neprisijungęs

 

Forumo apačia

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Bukblaivus.lt © 2011–2024 Visos teisės saugomos