VšД� "Aukodeita"
Psichologijos klinikaVЕЎД� "Aukodeita"

Būk blaivus!

Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams

Jūs nesate prisijungę.

#126 2014-02-09 17:00:49

Žuvis
Senbuvis
Registravosi: 2012-07-26
Žinutės: 606

Blaivus  13m.  4mėn.  29d. 

Re: Mano artimieji geria

Išties klaiku, tačiau tokia ta "pažengusiojo" stadija. Jis tiesiog pats nežino ką daro, nes suvokimas realybės sutrikęs. Šiuo atveju realių ir protingų sprendimų neverta tikėtis. Taip yra ir  aš buvau toje beprotybėje.

Neprisijungęs

2014-02-09 17:00:49

Google

#127 2014-09-05 10:05:55

Vakarė
Naujokas
Registravosi: 2014-09-05
Žinutės: 2

Sveiki,
dešimt metų nesupratau,kas "pakeičia" mano vyrą kas pusmetį. Tampa piktas, agresyvus, pilnas visokių aferų, melagysčių, prasideda bjaurus moralinis ir ekonominis smurtas( gyvenime susiklostė, kad visas turtas,pinigai yra vyro vardu. Mes ūkininkaujam, kai negeria vyras labai šeimininkiškas žmogus), atrodo kad visokiausiai bųdais stengiasi mane išvaryti iš namų, žiauriai apsileidžia , ir ant galo garbės dar būnu sumušta. Pernai už tai buvo iškeldintas iš namų, perėjo teismus ir t.t. Norėjau skirtis. Daug kalbėjom, baisėjosi savo poelgiais, atsiprašinėjo. Su suaugusiais vaikais manėm, gal tai psichinė liga? Gyvenom vėl, pradėjom remontuoti savo seną namą, nusigriovė stogas ,sienos kai kurios, ir vėl sugriuvo mano vyro blaivybė. Netyčia internete radau apie alkoholikus. Tik dabar man atsivėrė akys...Jis paprasčiausias alkoholikas, su visais išvardintais simptomais, tik aš buvau visad persekiotoja, ir niekada - gelbėtoja.
Pradėjau lankytis Al-Anone. Bet vistiek esu baisioj kryžkelėj, norisi bėgti už galvos susiėmus, bet yra dukra 13 metų, lanko mokyklą. Vyras gerdamas namo užeina kas pora dienų, šiaip kažkur gastroliuoja, kažkiek darbus rikiuoja, beveik nebendraujam, nes dabar jis manęs bais nekenčia. Juk aš visų bėdų kaltininkė. Ko norėčiau paklausti? Nežinau. Manau , bandysiu išlaukti tą periodą nuošaly, jei mums negrės pavojus. Nes tai mano vaikystės namai, mano tėviškė, labai sunku viską palikti, nors man jau 50 metų.

Neprisijungęs

#128 2014-09-05 10:42:49

Audronis
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-10
Žinutės: 1887

Blaivus  25m.  6mėn.  13d. 
Nerūkau  16m.  6mėn.  25d. 

Sveika prisijungusi, Vakare, dėkui tau už pasakojimą ir atvirumą. Tu daug darai, bet vyras, panašu, nemato jokios bėdos? Nors ir gailisi, ir pasibaisėja, bet jokių minčių kažką keisti neturi? Gal pavyktų su blaiviu šnekant bent jau duoti forumą paskaitinėti ir sau pačiam į kai kuriuos klausimus atsakyti?

Neprisijungęs

#129 2014-09-06 10:19:57

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

jei žmogus pats nesupras kad alkoholikas, tai nieks nepadės. Bet tai tik mano asmeninė nuomonė. Norėčiau tikėti, kad gali artimieji ką pakeisti.
Iš mano patirties - kol pati nesupratau, kad jau alkoholikė, nieks nebūtų įtikinęs. O kaip tuo įtikinti kitą, tai net neįsivaizduoju, nes save vos sugebėjau. Ir draugių niekaip negaliu įkalbėti mesti gerti, todėl po truputį irsta mūsų draugystės.
Bet manau atsiras kas turi patirties ir sugebėjo artimam padėti ir parašys Vakarei.

Neprisijungęs

#130 2014-09-06 19:36:36

Vakarė
Naujokas
Registravosi: 2014-09-05
Žinutės: 2

Labai ačiū už atsiliepimus. Taip gera žinoti, kad tave išklauso (na, perskaito) suprantantys ir patys tą baisią bėdą išgyvenę žmonės . Tokios nuotaikos buvo gal prieš 10 dienų,Tai kažkaip suteikia daug stiprybės. Vis skaičiau forumą, mėlynąją Al-Anono knygelę, kuri man atstoja vadovėlį. Ir žiūriu, kad bandau valdytis, nebeapipuola nevaldomas pyktis, nebeatsakau i niekinančias provokacijas.Nusišypsau, pritariu, palinguoju galvą ir dirbu savo darbą, nors širdį baisiai skauda. Bet pastebėjau, kad ir to mano žmogaus elgesys pasikeitė- vaikšto išgėręs, bet tikrai mažiau, kažkaip aprimo. Matyt ir jam įdomu, kaip aš čia taip apie gėrimą nė žodžio. Gal čia aš labiau apie save, bet manau, jei morališkai nesustiprėsiu aš pati, (cituoju Audronį "Turi gyventi savo, o ne jo gyvenimą, nustoti gerti už jį tu niekaip negalėsi, to turi panorėti jis pats. "), nepakeisiu savo mąstymo, neturės noro keistis ir tas geriantysis.

Neprisijungęs

#131 2014-09-07 08:31:31

žvejys
Senbuvis
Registravosi: 2013-11-16
Žinutės: 1676

Blaivus  6m.  6mėn.  7d. 

būten vakare tik savo pavyzdžiu gali gali parodyt kad galima gyvent kitaip

Neprisijungęs

#132 2014-10-17 23:01:42

Regina
Aktyvus narys
Registravosi: 2011-12-09
Žinutės: 113

Blaivus  13m.  8mėn.  24d. 

Sveiki visi...
Taip ir nepavyko padėti geriančiam broliui... jo jau nebėra... jam neseniai suėjo tik 39 metai... alkoholis buvo stipresnis...

Neprisijungęs

#133 2014-10-17 23:08:22

Audronis
Senbuvis

Užuojauta, Regina... Liūdna :(

Neprisijungęs

#134 2014-10-18 09:52:00

katyte
Senbuvis
Registravosi: 2014-01-06
Žinutės: 582

Užuojata...
Aš manau,kad dabar jau visiems ramiau

Neprisijungęs

#135 2014-10-18 14:18:48

žvejys
Senbuvis

Blaivus  6m.  6mėn.  7d. 

užuojauta Regina , čia gyvas pavyzdys prie ko  priveda , laikykis

Neprisijungęs

#136 2014-10-19 08:10:39

Regina
Aktyvus narys

Ačiū visiems. Dvejopi jausmai... iš vienos pusės lyg ir būtų palengvėjimas, iš kitos - skausmas, nes jis mano mylimiausias brolis buvo vaikystėje. Sunkiausia mamai, nieko nėr baisiau, nei laidoti vaikus :-(

Neprisijungęs

#137 2014-10-19 08:42:03

katyte
Senbuvis

Tikrai taip,Zuiki...nėr baisiau laidoti savo vaikus.

Aš pasidalinsiu savo išgyvenimais...
Turiu sūnų,kuriam dabar 26 metai ir gyvena jis LT.Aš gyvenu užsieny.Šiuo metu jis savaitei atvažiavo paviešėti pas mane.Bėda ta,kad jis irgi JAU turi reikalų su alkoholiu.
Vaikystėj,kai buvo 6 metų, susirgo baisia liga-kraujo vėžiu...labai daug iškentėjom,porą metų beveik gyvenom Santariškių ligoninės onkologiniam skyriui...bet išsikapstė...žodžių likimas padovanojo antrą gyvenimą.
Tuo metu išgyvenau ne tik sūnaus ligą,bet mačiau kaip šalia esantys vaikai išeina į kitą pasaulį...dėkojau Dievui,kad išlikom.
Na o dabar jis save pats naikint pradėjo...daug kalbėjau apie tai su juo,kad turi save saugoti,bet kol kas nesuvokia tos alkoholio klastos.Pasiūliau jam nueiti į A.A.mano mieste(lietuvių k.),kad  žinotų kaip ten viskas vyksta ir galėtų grįžęs į LT savam mieste užsikabinti.
Nežinau kiek jį paveiks,bent jau žinos,kaip viskas vyksta,išklausys patirusių žmonių.
Šiandien eisim:)

Laikykis Zuiki...paguosk mamą...liūdna...bet likimas toks...turbūt Dievulis nusprendė,kad užtenka kankintis visiems-tiek tavo a.a.broliui,tiek jums.

Paskutinis taisė katyte (2014-10-19 08:47:06)

Neprisijungęs

#138 2014-10-19 08:57:02

žvejys
Senbuvis

Blaivus  6m.  6mėn.  7d. 

svarbu laiku sustabdyt , parodyt žmogui kad yra normalus gyvenimas , puikūs draugai ir be jokio alkoholio , duok dieve kad tau pasisektų katyte ištraukt sūnų iš pragaro.

Neprisijungęs

#139 2014-10-19 11:11:23

Regina
Aktyvus narys

Ačiū, katyte, už atvirumą ir paguodos žodžius... ir bandau įsivaizduoti, kaip pati jautiesi... Tikiuosi, kad asmeninis pavyzdys bei parodytas kelias sūnui atvers akis, leis jam pripažinti priklausomybę ir sėkmingai tvarkytis su ja. Labai svarbu, kad jį supranti ir palaikai.

Pati turiu du sūnus, vienas jau suaugęs, tai taip pat nuo mažumės kalbėjom daug priklausomybių tema, matė gyvenimus su alkoholiu ir be, turi ką palyginti, bet renkasi pats. Bijau irgi dėl jo, tai manau natūralu, ypač kai pati mačiau daug alkoholio sugadintų gyvenimų artimoje aplinkoje...

Neprisijungęs

#140 2014-10-19 12:09:29

pariuke
Senbuvis
Registravosi: 2013-12-28
Žinutės: 642

užuojauta Zuikiui.

Neprisijungęs

#141 2014-10-20 17:47:59

Marijus
Senbuvis
Registravosi: 2011-12-25
Žinutės: 1065

Blaivus  19m.  10mėn.  0d. 
Nerūkau  18m.  10mėn.  17d. 

Regina rašė:

Sveiki visi...
Taip ir nepavyko padėti geriančiam broliui... jo jau nebėra... jam neseniai suėjo tik 39 metai... alkoholis buvo stipresnis...

Užjaučiu , Regina....
Dar vieną žmogų alkoholis nužudė. Atleisk, kad tokiu momentu lendu į akis, tu vieną brolį turėjai?

Neprisijungęs

#142 2014-10-20 20:27:29

Regina
Aktyvus narys

Ačiū... turiu, tiksliau - turėjau viso tris brolius. Liko du, vienas jų taip pat stipriai geriantis ir gyvena šalia mamos... Bet jis niekada nepripažino turįs problemų su alkoholiu ir apie bet kokią pagalbą nenori net girdėti. Pagal jį, tai jis labai nedaug geria...

A.A. brolis pripažino, kad turi bėdų, bet vis atidėliojo problemų sprendimą, manė, kad dar suspės ateityje... Buvo keletą kartų AA ir metė, nes "nebuvo kuo nuvažiuoti"... parūpinom literatūros...  Į Minesotą taip ir neatrado tinkamo laiko nuvykti, nors tiek žmonių buvo sukelta ant kojų (tame tarpe ir Marijus, ačiū...), kai buvom patikėję, kad tikrai nori...

Neprisijungęs

#143 2014-10-21 14:29:18

Danguole
Narys
Registravosi: 2012-09-17
Žinutės: 21

Sveiki, liūdna... užuojauta. Bet toks jau tas gyvenimas. Ir negalim jo nugyvent už kitus. Kartais pastangos padėti kitiems nueina vėjais, bet  padėti vistiek verta...

Neprisijungęs

#144 2014-10-21 15:47:20

Regina
Aktyvus narys

Ačiū... O kaip tavo brolis, Danguole? Ar viskas susitvarkė?

Neprisijungęs

#145 2014-10-22 12:03:10

Danguole
Narys
Registravosi: 2012-09-17
Žinutės: 21

Mano brolis  prieš 1,5 metų susirgo Hepatitu C, darant biopsiją nustatyta IV laipsnio kepenų cirozė. Turi tatuiruotę, darytą armijoj 1991 metais. Tikriausiai tada ir užsikrėtė. Gydėsi pusmetį. Jam 44 metai. Per tą pusmetį apsivedė, pastatė namą superinį. Sausio mėnesį, po metų blaivybės - paslydo. tai iki rugsėjo pradžios taip ir slidinėjo (su lašelinėm, pagalbom). Rugsėjo pradžioje po dviejų savaičių maratono, sugriebė skausmai.  Paguldžiau į Santariškes. Surado dar cukrinį diabetą. Dabar leidžiasi Insuliną, geria papildus kepenims. Dažnai pakalbam, sako, daugiau tokių skausmų neišlaikys. Matant visas kančias jo, sunku. Sakiau frazę: jei išgyvensi, tai bus priešpaskutinis tavo išgėrimas. Nes padėtis po paskutinio užgėrimo buvo rimta. Dabar yra sugrįžusi žmona. Kaip ir gerai viskas. Stato sodo sklype dar vieną namą. Gal duos dievas, ne tik pastatys, bet dar ir pagyvens tam name. To jam ir linkiu. Ir visiems linkiu, tik blaivybės smile

Neprisijungęs

#146 2014-10-23 00:05:24

Regina
Aktyvus narys

Klastingas tas alkoholis... tikiuosi, kad tavo brolis "nebetampys daugiau katino už ūsų", o ir stengtis tikrai yra dėl ko. Gal sveikatos problemos prisidės prie paskatinimo gyventi blaiviai. Žinoma, būtų buvę daug smagiau išsaugota sveikata....

Mano a.a. broliui nepadėjo rimti "perspėjimai iš aukščiau", kad jau gana, kad prieita kažkokia riba. Per alkoholį, neskaitant visų kitų blogybių:
-prarado šeimą,
-gavo sunkią galvos traumą (sėkmingai išgijo po poros operacijų ir maždaug pusantro mėnesio gydymo). Negėrė gal porą mėnesių po to...
-pernai buvo dingęs vos ne savaitei laiko, po gėrimo ir matomai epilepsijos priepuolio. Žmonės rado nebesiorientuojantį aplinkoje, už beveik 20 km. nuo namų.

Deja, negali gi visada taip sektis.... :-(  Matomai vis galvojo, kad ateity kai norės mest gerti - mes (mes juk siūlėmės padėti), o va dabar dar atsigers, nesvarbu, kad beveik kiekvieną išgėrimą jau lydėjo epilepsijos priepuoliai.

Neprisijungęs

#147 2014-10-23 08:23:17

katyte
Senbuvis

Kai psichika stipriai paveikta alkoholio jau turbūt ir supratimo nelieka apie skirtus ženklus iš aukščiau,kad reik sustot gert ir pradėt gyvent kitaip.

Neprisijungęs

#148 2014-12-17 08:37:35

Blykstė
Narys
Registravosi: 2014-12-17
Žinutės: 44

Laba diena.Aš naujokė. Turiu geriančią mamą. Jau kelinta diena blaškausi,tarp minčių,ar leisti nusigerti,kad pajustų sau bėdų,ar stabdyti. be sustabdymo ar nusigėrimo ji nesustos vistiek. O stabdyti irgi atima nervų,bemiegių naktų,išverktų akių. Kas svarbiausia ji pati nesustoja niekada,ir tai visą MANO gyvenimą sad kaip pavargau. O dar ji vėžiu serga,šiais metais deagnozuota,negi tiek proto neturėti,kad šitaip ir toliau elgtis  ? tiesa,ji paskutinius dabar 8 metus negėrė,kažkaip stebuklingai roll bet pagurkšnodavo šampano,alaus. Nors ir tai varydavo mane į neviltį. Visus aštuonis metus taip ir nesugebėjau suprasti,atsipalaiduoti,kad ji negeria. Netikėjau. Per daug gyvenime patirta dėje sad  Prieš du mėnesius gert pradėjo vėl,greitai sustabdžiau. O stabdau taip - užrakinu ją namuose,kad niekas neateitų ,neatneštų,neparsineštų pati. Bet atakuoja kas dešimt minučių mane telefonu,kad miršta,kad jai reikia atsigerti. O aš durnė,ir nešiau sad bet po skarbonkę ar dvi silpno ( 4 laipsnių ) alaus per dieną,ir taip tris dienas. Ir štai po dviejų mėn. vėl geria.Tai gal jai per mažai buvo ? jei reikia leisti nusigerti ? Bet po to pasekmės "juodos"Nebe pavaikšto,reikalus WC VISUS atlieka lovoje,ant žemės,einant ir t.t. sad

Neprisijungęs

#149 2014-12-17 09:21:05

katyte
Senbuvis

Sveika Blykste,
gal ir žiauriai skamba,bet mano nuomone,kad reikia gelbėt-negelbėjant.Labai skaudu matyti artimiausia žmogu šitaip krentanti į bedugnę,bet tu turi gyventi savo gyvenimą.Džiaukis,kad pati nepradėjai vartot alko,nes čia dažnai viskas persiduoda iš kartos į kartą.
Aš turėjau vaikystės draugę,kurios šeima (abu tėvai)palaipsniui įjunko į tai,ir ji budama paauglė pradėjo stipriai gert...buvo virš 40 metų kaip mirė nuo kepenų cirozės..paskutiniu metu pripažino,kad negali sustot.Gal dar tavo mamai ir vėžio diagnozė yra pasiteisinimas gert.
Kol pati mama nesupras,tol tu kovosi su vėjo malūnais.

Paskutinis taisė katyte (2014-12-17 09:21:26)

Neprisijungęs

#150 2014-12-17 15:02:18

Audronis
Senbuvis

Sveika prisijungusi, Blykste, taip norėtųsi ką nors gero ir raminančio parašyti, deja... patarti čia nelabai yra ką, visuomet reikia žiūrėti pagal situaciją. Sėkmės tau, laikykis, bet vis dėlto neužsižaisk su gelbėtojos vaidmeniu, juk tu turi savo gyvenimą, nereikia pamiršti ir savęs, o jei turi šeimą, tai dėmesio reikia ir jai...

Neprisijungęs

Forumo apačia