VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
snaigė rašė:
Veronika rašė:
Snaige, Dama, kaip šiandien mergaitės laikos?
Sveikute, na vis dar laikausi:) keista tai jog anksciau kol nemasciau nustot vartot alkoholio iki savaitgalio istverdavau lengviau nei dabar ta prasme visur lydi mintys kaip taip visa gyvenima reikes nugyventi ir visai be alkoholio, aisku suprantu jog tuo tik dziaugtis reiktu,bet kol kas vyksta minciu karas:) dar stebina jog esu nepaprastai jautri bet kokiam grieztesniui zodziui ar kritikai is kart i asaras puolu.Nuo rytojaus prasides sunkiausias isbandymas...
Labukas,as po visu "gydymu "namie.Issimaudziau savam duse,ismylavau savo kate,griusiu i nuosava lova aisku po dozes vaistu.Dvasine busena sunkoka,bet parvykau su pilnu maiseliu vaistu,tai bandysiu ja atstatineti.Vyras ,kuris nezinau ar dar yra mylimas,knarkia kaip kiaule komos busenoje pasoneje.Rytoj bandysiu gauti bedarbio statusa.Reiks ismokti gyventi kitaip,oi kaip nebus lengva.
Neprisijungęs
Blaivus | 8m. | 10mÄ—n. | 20d. |
Dama rašė:
snaigė rašė:
Veronika rašė:
Snaige, Dama, kaip šiandien mergaitės laikos?
Sveikute, na vis dar laikausi:) keista tai jog anksciau kol nemasciau nustot vartot alkoholio iki savaitgalio istverdavau lengviau nei dabar ta prasme visur lydi mintys kaip taip visa gyvenima reikes nugyventi ir visai be alkoholio, aisku suprantu jog tuo tik dziaugtis reiktu,bet kol kas vyksta minciu karas:) dar stebina jog esu nepaprastai jautri bet kokiam grieztesniui zodziui ar kritikai is kart i asaras puolu.Nuo rytojaus prasides sunkiausias isbandymas...
Labukas,as po visu "gydymu "namie.Issimaudziau savam duse,ismylavau savo kate,griusiu i nuosava lova aisku po dozes vaistu.Dvasine busena sunkoka,bet parvykau su pilnu maiseliu vaistu,tai bandysiu ja atstatineti.Vyras ,kuris nezinau ar dar yra mylimas,knarkia kaip kiaule komos busenoje pasoneje.Rytoj bandysiu gauti bedarbio statusa.Reiks ismokti gyventi kitaip,oi kaip nebus lengva.
Lengva buvo tik nusiristi o pakilti visada sunku,laikykis Dama, matai kaip mus visi palaiko nesinori nuvilti nei saves, nei forumieciu
Neprisijungęs
snaigė rašė:
Dama rašė:
snaigė rašė:
Sveikute, na vis dar laikausi:) keista tai jog anksciau kol nemasciau nustot vartot alkoholio iki savaitgalio istverdavau lengviau nei dabar ta prasme visur lydi mintys kaip taip visa gyvenima reikes nugyventi ir visai be alkoholio, aisku suprantu jog tuo tik dziaugtis reiktu,bet kol kas vyksta minciu karas:) dar stebina jog esu nepaprastai jautri bet kokiam grieztesniui zodziui ar kritikai is kart i asaras puolu.Nuo rytojaus prasides sunkiausias isbandymas...Labukas,as po visu "gydymu "namie.Issimaudziau savam duse,ismylavau savo kate,griusiu i nuosava lova aisku po dozes vaistu.Dvasine busena sunkoka,bet parvykau su pilnu maiseliu vaistu,tai bandysiu ja atstatineti.Vyras ,kuris nezinau ar dar yra mylimas,knarkia kaip kiaule komos busenoje pasoneje.Rytoj bandysiu gauti bedarbio statusa.Reiks ismokti gyventi kitaip,oi kaip nebus lengva.
Lengva buvo tik nusiristi o pakilti visada sunku,laikykis Dama, matai kaip mus visi palaiko nesinori nuvilti nei saves, nei forumieciu
Nepasiduoti,nezliumbti,tai svarbiausia.Tikiu ,kad mes pakilsime ir dar pradziuginsime visus linksmomis zinutemis
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mÄ—n. | 3d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 21d. |
Ašaros išvalo sielą... Nereikia bijot pažliumbt, nes paskui palengvėja ir nušvinta saulė viduje
Neprisijungęs
Blaivus | 25m. | 5mÄ—n. | 14d. |
Nerūkau | 16m. | 5mėn. | 26d. |
Dama rašė:
Kaip nuotaikos namie, Dama? Tikriausiai įdomių pasiteisinimų iš vyro išgirdai...
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Dama rašė:
Kaip nuotaikos namie, Dama? Tikriausiai įdomių pasiteisinimų iš vyro išgirdai...
Nuotaikos vis dar baisiu prisiminimu.Vyras ,tipo cia jam depresija.Jisai bando susitaikyti su tuo ,kad jo zmona nebegers .Sakau tai as turiu vaistu nuo depresijos ,man nemazai israse.Bet tokie vaistai jam nepades,tik alkoholis visagalis.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mÄ—n. | 1d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 18d. |
Dama rašė:
Nuotaikos vis dar baisiu prisiminimu.Vyras ,tipo cia jam depresija.Jisai bando susitaikyti su tuo ,kad jo zmona nebegers .Sakau tai as turiu vaistu nuo depresijos ,man nemazai israse.Bet tokie vaistai jam nepades,tik alkoholis visagalis. :)
Būtų gerai, jei nesidalintum tokiais vaistais, jie skirtia tau. Jam tikrai nepadės, o maišyt juos su alko labai blogai....
Neprisijungęs
Dama rašė:
<...>Vyras ,tipo cia jam depresija.Jisai bando susitaikyti su tuo ,kad jo zmona nebegers .<...>
Rimtas pasiteisinimas, kÄ… jau Äia pasakysi... AnksÄiau kartu "pasÄ—dÄ—davot" ar atskirai kas sau?
Neprisijungęs
Audronis rašė:
Dama rašė:
<...>Vyras ,tipo cia jam depresija.Jisai bando susitaikyti su tuo ,kad jo zmona nebegers .<...>
Rimtas pasiteisinimas, kÄ… jau Äia pasakysi... AnksÄiau kartu "pasÄ—dÄ—davot" ar atskirai kas sau?
Tai faktas kad "pasededavom ".O dabar jau bus pasipriesinimas is mano puses ir tai ne visai gerai
Neprisijungęs
Dama rašė:
Audronis rašė:
Dama rašė:
Tai faktas kad "pasededavom ".O dabar jau bus pasipriesinimas is mano puses ir tai ne visai gerai
Kaip as sakau jo stabdziu kaladeles dar nesudile,o o mano jau seniai nebera
Neprisijungęs
Mieloji, tu sau ramiai bÅ«k blaivi Jeigu prieÅ¡insies ir pradÄ—si nervuotis, tai tau nepadÄ—s. Tik iÅ¡simuÅ¡i iÅ¡ savų vėžių. Mano vyras taip pat geria. PareiÅ¡kÄ—: negerk jei nori, o aÅ¡ gersiu. BÅ«na nelengva, bet tikrai nÄ—ra nepakeliama. Kažkaip stengiuos atsiribot, kad tai manÄ™s nelieÄia. Tu jau blaivi ir pamažu dÄ—si dienelÄ™ prie dienelÄ—s ir eisi savu takeliu kol tas takelis virs į keliÄ…
Neprisijungęs
Dama rašė:
Dama rašė:
Audronis rašė:
Rimtas pasiteisinimas, kÄ… jau Äia pasakysi... AnksÄiau kartu "pasÄ—dÄ—davot" ar atskirai kas sau?Tai faktas kad "pasededavom ".O dabar jau bus pasipriesinimas is mano puses ir tai ne visai gerai
Kaip as sakau jo stabdziu kaladeles dar nesudile,o o mano jau seniai nebera
Vyrų organizmas pakelia daugiau. Moterims alkoholizmas padaro didesnÄ™ žalÄ… ir daug greiÄiau.
Neprisijungęs
Labas rytas,visus su rytine kava :)Siandien kazkokia suirzusi nuotaika.Erzina nubudimas 5.30 val. Baimes jausmas drebulys. Kaip taip sunkiai organizmas atsistato.Pavydziu kieno skaitliukas rodo bent 3 men.Kaip cia padeti sau, aisku reikia laiko daugiau.
Neprisijungęs
O arbatos gėrikai į kompaniją tinka?
Dama, pasižiūrėk į savo skaitiklį, rodo net 11 dienų :) Nuotaikų kaita, suirzimas - natūrali reakcija. Priklausomybė stengiasi pasiekti savo, todėl ir "šnekina" tave įvairiais būdais.
Tau lyg ir nebuvo duotos nuorodos Sveikimo įrankių rinkinys, SOS įrankių lagaminÄ—lis ir paÄių forumieÄių suraÅ¡ytus patarimus temoje Kaip iÅ¡likti blaiviam. MÅ«sų patarimai. Ramiai pasiskaitinÄ—k, ten tikrai labai naudinga informacija ir patarimai.
Neprisijungęs
Audronis rašė:
O arbatos gėrikai į kompaniją tinka?
Dama, pasižiūrėk į savo skaitiklį, rodo net 11 dienųNuotaikų kaita, suirzimas - natūrali reakcija. Priklausomybė stengiasi pasiekti savo, todėl ir "šnekina" tave įvairiais būdais.
Tau lyg ir nebuvo duotos nuorodos Sveikimo įrankių rinkinys, SOS įrankių lagaminÄ—lis ir paÄių forumieÄių suraÅ¡ytus patarimus temoje Kaip iÅ¡likti blaiviam. MÅ«sų patarimai. Ramiai pasiskaitinÄ—k, ten tikrai labai naudinga informacija ir patarimai.
Dekui ,pasiskaitinesiul
Neprisijungęs
Pasidalinsiu Šiuos žodžius gavau iš klubo senbuvių. Blaivybės vilkų
Teigiama, kad žmonÄ—s palūžta tuomet, kuomet galvoja, kad liÅ«dÄ—ti, kentÄ—ti ir vargti reikÄ—s visÄ… gyvenimÄ…, taÄiau jie lengvai pakelia mintį apie tai, kad jiems iÅ¡tverti vargÄ…, liÅ«desį, problemas, netektis reikÄ—s tik vienÄ… dienÄ….
Tad laikykimės! Mes išgyvenome vakar dieną. Mums liko išgyventi tik vieną dieną. Ir taip kiekvieną dieną - tik vieną dieną. Niekada nepasiduokime šiandien, jei tą galime padaryti rytoj
SÄ—kmÄ—s, mieloji
Neprisijungęs
Veronika rašė:
<...>Niekada nepasiduokime šiandien, jei tą galime padaryti rytoj ;)[/i]
Å itas pasakymas man labai patiko. Puikiai tinka visiems gyvenimo atvejams.
Kažkur skaiÄiau panaÅ¡ia mintį. Jei jau labai labai negali, kaip nori iÅ¡gerti, tai pasakyk sau, kad Å¡iandien iÅ¡kentÄ—si, o jau rytoj sau leisi iÅ¡gerti. Rytoj to negaliu dažniausiai nebelieka...
Neprisijungęs
Ar yra gyvų? Taigi prasidėjo antras savaitgalis be alkoholio, šiandien vos susilaikiau, bet bijau rytojaus, nes jau yra kalnas pasiūlymų ir pats pagaunu savo mintis planuojant ...
Neprisijungęs
Gyvu, nors ir pavėluotai, yra :) Na ir kaip tas savaitgalis? Pavyko pasiūlymų atsisakyti?
Neprisijungęs
puriena rašė:
Sveiki,
RaÅ¡au,nes jauÄiu,kad turiu problemÄ…. TokiÄ… pat, kaip ir JÅ«s, Äia raÅ¡antys. Mano istorija panaÅ¡i į JÅ«ros, galiu tik pridÄ—ti, kad mane stipriai paskatino vienatvÄ—. Turiu gražiÄ… Å¡eimÄ…, esu gerbiama ir darbe, ir visuomenÄ—je, bet mano vaikai ir vakar matÄ— mane gerokai girtÄ…. Atrodo,priežastis pateisinama-vakar mane atestavo, iÅ¡gÄ—rÄ—m darbe brendžiuko ir jau tada supratau, kad namie dasibaigsiu...
Finalas visada tas pats- pagirios:tiek fizinÄ—s, tiek moralinÄ—sNebegaliu ir nebenoriu taip jaustis. Chebra, padÄ—kit. PasikalbÄ—kit kas nors su manim...
Koks skirtumas ar gyvenau su Å¡eima,ar dabar vienas,ar sekasi,ar nesiseka,ar dirbu,ar nedirbu,ar esu gerbiamas ar ne ir t.t.Esu alxogolikas.Viena taurÄ— ir pasileidžia mexanizmas...Dar,dar,dar.Taip yra ir kitaip nebebus.Tai kam man Å¡iandie tÄ… taurÄ™ kelt kai žinau kas bus.Taip gyvenymas ne lengvas pasivaikÅ¡Äiojimas.Visko bÅ«na.Kartais taip norisi užsimirÅ¡t,paskandint liÅ«desį,patrigubint džiaugsmÄ….Bet gi pamažu ,diena po dienos atrandu kažkÄ… tai, kas padeda apseit be alxogolio.Nesvarbu,kÄ… darau, vis tiek gaunasi Å¡imtÄ… kartų geriau negu geriant.Mažiau kanÄios ir fizinÄ—s ir moralinÄ—s.AiÅ¡ku pradžioj sunku.TurÄ—jau daug ko atsisakyti,kas buvo įprasta.Man pasisekÄ—, kad labai dau bendravau su žmonÄ—mis,turinÄiais tÄ… paÄiÄ… problemÄ….Tikrai vienas bÅ«Äiau neatlaikÄ™s.ÄŒia kaip vairavime-pradžioj tik su instruktorium ir važiuoti ne kaip noriu,bet kaip reikia .Paskui kai gauni teises važiuok kaip nori
Neprisijungęs
alikas rašė:
<...> Paskui kai gauni teises važiuok kaip nori
Vistiek reik taisyklių laikytis Alikai, o kada tavo manymu yra gaunamos teisės?
Neprisijungęs
Veronika rašė:
alikas rašė:
<...> Paskui kai gauni teises važiuok kaip nori
Vistiek reik taisyklių laikytis
Alikai, o kada tavo manymu yra gaunamos teisÄ—s?
Kai išlaikai egzaminus Aš gavau teises tik iš ketvirto karto
Neprisijungęs
Man dar su intstruktorium važinėt ir važinėt
Neprisijungęs
Veronika rašė:
Man dar su intstruktorium važinėt ir važinėt
Svarbu,kad instruktorius būtų patyręs
Neprisijungęs
Blaivus | 6m. | 5mÄ—n. | 8d. |
Ir gražus