VšД® "Aukodeita" Psichologijos klinika ![]() |
Visi būdai siekti blaivybės yra geri, jei jie tinka žmogui ir netrukdo artimiesiems bei aplinkiniams
Jūs nesate prisijungę.
SOS grupės susirinkimai vyksta kiekvieną antradienį 18 val. Kaune, Kaišiadorių g. 20 (VŠĮ Aukodeita patalpose).
Telefonas informacijai: +370 686 42377, el. paštas lietuvossos@gmail.com
Blaivus | 9m. | 10mÄ—n. | 26d. |
Sveiki ,
Bandau vėl iš naujo kabintis, po eilinių tūsų savaitgaliais.
Neprisijungęs
Sveikute,Agnii.Papasakok daugiau apie save.Jei stengsiesi tai tau pavyks,svarbu nepasiduoti ir laimÄ—ti.
Neprisijungęs
Blaivus | 19m. | 9mÄ—n. | 3d. |
Nerūkau | 18m. | 9mėn. | 20d. |
Agnii rašė:
Sveiki ,
Bandau vėl iš naujo kabintis, po eilinių tūsų savaitgaliais.
Sveika :)
Junkis vÄ—l, kabinkis. Viskas ok :)
Neprisijungęs
Rytoj bus savaite,bet kažkaip net nebenoriu skaiÄiuoti tik kai bus mÄ—nuo tai reikÄ—s kažkÄ… su Å¡eima suorganizuoti. O jÅ«s dar kreipiate dÄ—mesį į skaiÄius?
Neprisijungęs
Liepa rašė:
Rytoj bus savaite,bet kažkaip net nebenoriu skaiÄiuoti tik kai bus mÄ—nuo tai reikÄ—s kažkÄ… su Å¡eima suorganizuoti. O jÅ«s dar kreipiate dÄ—mesį į skaiÄius?
Aš tai taip, nes man daugiau nei savaitė , ar dvi maksimum, blaiviai gyventi neišeina.
Neprisijungęs
O tai tu per tūsus geri tiktai ar viena pati?
Neprisijungęs
Liepa rašė:
O tai tu per tūsus geri tiktai ar viena pati?
Ir taip , ir anaip. Jau seniai žinau, kad problema man alchogolis. Bet vis kai tik nusprendžiu, susiklosto aplinkybės taip, kad vis palūžtu. Ir labai puikiai žinau pagrindines alchogolizmo taisykles, bet...
Neprisijungęs
Ir kiek laiko tos aplinkybes susiklosto?Kaip esi bandžiusi nebevartoti?
Neprisijungęs
Liepa rašė:
Aplinkybės atsirada savaime, ateina savaitgalis nu ir tada būna šakės. Paskui būna sunkus pirmadienis, tą dieną dažnai pasižadu nevartoti. O paskiau vėl pamirštu po kokių penkių dienų negėrimo, ir vėl tas pats kartojasi ratais
Va ir šiandien pirmadienis ir vėl liūdna,.... kad vėl esu ten pat kur ir buvau
Neprisijungęs
Nebandei kokių knygų skaityti?
Neprisijungęs
Liepa rašė:
Nebandei kokių knygų skaityti?
O kokias tu turi galvoje knygas ? Apie alchogolio žalą, ar kitas normalias knygas?
Neprisijungęs
Blaivus | 13m. | 2mÄ—n. | 10d. |
Agnii rašė:
Liepa rašė:
Aplinkybės atsirada savaime, ateina savaitgalis nu ir tada būna šakės. Paskui būna sunkus pirmadienis, tą dieną dažnai pasižadu nevartoti. O paskiau vėl pamirštu po kokių penkių dienų negėrimo, ir vėl tas pats kartojasi ratais
Va ir šiandien pirmadienis ir vėl liūdna,.... kad vėl esu ten pat kur ir buvau
Agnii įsivesk priminimą į telefoną ?
mane mano paÄios priminimai juokingai veikia. Gaunu ir sekundÄ™ galvoju, o kas tu toks? kaip ir žadintuvai, greiÄiau nuspaust ir pamiegot. Bet visgi veikia truputÄ—lį.
Neprisijungęs
Blaivus | 9m. | 11mÄ—n. | 7d. |
Sveiki, forumÄ… skaitinÄ—ju daugiau nei savaitÄ™ – maždaug nuo tada, kai atsipeikÄ—jau po daugiadienių. TurbÅ«t po kiekvieno padauginimo prisižadÄ—davau, kad „daugiau niekada“, bet po kelių dienų pažadai užsimirÅ¡davo ir vÄ—l iÅ¡ naujo. Šį kartÄ… viskas kažkaip kitaip ir kol kas pavyksta laikytis, galbÅ«t dÄ—l to, kad jau seniai nebuvo tokio užpylimo, kad vien tik gerÄiau ir daugiau nieko nedaryÄiau. Nors alkoholis bÅ«davo kasdienybÄ—, bet kažkaip dar funkcionuodavau, įsipareigojimus vykdydavau, o paskutinį kartÄ… užpyliau juodai. Pirmųjų blaivių dienų koÅ¡marui praÄ—jus alkoholio beveik nebesinori, bet negaliu atsispirti nealkoholiniam alui. Manau, kad iÅ¡ dalies tai įprotis vakare atsikimÅ¡ti buteliukÄ…, bet man alus apskritai skanus ir jo norisi. Viso kito alkoholio gali nebÅ«ti, bet norisi alaus skonio – ne sulÄių, ne limonado, arbatos ar giros, o alaus. Kol kas priimu tai kaip mažesnÄ™ blogybÄ™ ir geriu nealkoholinį, nes nežinau, kuo jį pakeisti ir kaip tÄ… įprotį iÅ¡gyvendinti.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mÄ—n. | 5d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 23d. |
Sveika, prisijungus Saule
Gal pamėgink išsivirt apynių arbatos?
Neprisijungęs
Saule rašė:
Sveiki, forumÄ… skaitinÄ—ju daugiau nei savaitÄ™ – maždaug nuo tada, kai atsipeikÄ—jau po daugiadienių. TurbÅ«t po kiekvieno padauginimo prisižadÄ—davau, kad „daugiau niekada“, bet po kelių dienų pažadai užsimirÅ¡davo ir vÄ—l iÅ¡ naujo. Šį kartÄ… viskas kažkaip kitaip ir kol kas pavyksta laikytis, galbÅ«t dÄ—l to, kad jau seniai nebuvo tokio užpylimo, kad vien tik gerÄiau ir daugiau nieko nedaryÄiau. Nors alkoholis bÅ«davo kasdienybÄ—, bet kažkaip dar funkcionuodavau, įsipareigojimus vykdydavau, o paskutinį kartÄ… užpyliau juodai. Pirmųjų blaivių dienų koÅ¡marui praÄ—jus alkoholio beveik nebesinori, bet negaliu atsispirti nealkoholiniam alui. Manau, kad iÅ¡ dalies tai įprotis vakare atsikimÅ¡ti buteliukÄ…, bet man alus apskritai skanus ir jo norisi. Viso kito alkoholio gali nebÅ«ti, bet norisi alaus skonio – ne sulÄių, ne limonado, arbatos ar giros, o alaus. Kol kas priimu tai kaip mažesnÄ™ blogybÄ™ ir geriu nealkoholinį, nes nežinau, kuo jį pakeisti ir kaip tÄ… įprotį iÅ¡gyvendinti.
Labas, Saule. Gerai kad Äia skaitinÄ—ji, prisijunk ir raÅ¡ymu :)
Pagal tai, ką parašei turėtum labai aiškiai apsispręst: ar nori visiškai atsisakyti alkoholio, ar bandyti išmokti gerti "kultūringai", "kaip visi".
Jei pasirenki antrÄ… variantÄ… - suvaldyt savo gÄ—rimÄ…, tiesiog atidžiai pasižiÅ«rÄ—k, kaip tau sekÄ—si tai daryti iki Å¡iol. Tikriausiai bandei nekartÄ…. Tiesiog pati pasidaryk iÅ¡vadas. Nelabai Äia kÄ… daugiau ir patarsim.
Jei nori užrišt su su gėrimu, tai pataikei ten kur reikia. Bandom kabintis :)
Dabar dÄ—l to nealkoholinio alaus, tai nenoriu bÅ«t blogas pranaÅ¡as, bet tavo atveju 99proc. kad juo pasimÄ—gaudama anksÄiau ar vÄ—liau užgersi. Ne tik iÅ¡ savo nuosavos patirties sakau. PasiskaitinÄ—k Äia :
http://www.bukblaivus.lt/viewtopic.php?id=67
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mÄ—n. | 6d. |
Saule rašė:
Man norÄ—josi brendžio, kitkas neegzistavo. KeiÄiau pelynu, kol atsipratinau.
Neprisijungęs
DÄ—kui, kad priimate.
Marijau, tu teisus, suvaldyti bandžiau ne kartą ir visai neblogai sekdavosi... iki kito nesuvaldymo. Manau, kad ir to „kontroliuojamo“ gėrimo buvo per daug, bet sakykim, kad jis dar buvo proto ribose – ne iki pagirių ar blogumo. Ir paskui taip bac nei iš šio nei iš to vidury savaitės nebesustoju ties antra taure ir tada jau iki pergalės, nebesvarbu, kad rytoj darbas, kad pinigai baigiasi. Po to atsigaivelėju, atidirbu ir toliau tipo kontroliuoju. Iki šiol tokie užgėrimai būdavo vienos dienos, na, kartais dviejų. Paskutinysis buvo keturios dienos non-stop, tiesą sakant, jau bijojau išsiblaivyti ir priimti pasekmes. Tai akivaizdu, kad neišeina iki galo sukontroliuoti. Iš pradžių dar galvojau, kad tas negėrimas bus laikinas, kol atprasiu nuo pastovaus vartojimo, bet kuo toliau, tuo labiau įsisąmoninu mintį (ne be forumo pagalbos), kad teks rišti suvisam.
SkaiÄiau tÄ… temÄ… dÄ—l nealkoholinio alaus ir sutinku, kad jis anksÄiau ar vÄ—liau nuvestų prie įprasto alaus, bet bijau, kad dabar griežtai jo atsisakius, tas užgÄ—rimas įvyktų anksÄiau, nei vÄ—liau. Tiesiog dabar priimu kaip kompromisÄ… ir ieÅ¡kau bÅ«dų, kaip pakeisti įprotį. Veronika, Egle13, dÄ—kui už mintis – galbÅ«t karti arbata bÅ«tų pakaitalas. Dar galvoju gal kokio imbierinio gÄ—rimo pasidaryti – vasarÄ… norisi ko nors Å¡alto.
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 1mÄ—n. | 5d. |
Nerūkau | 0m. | 1mėn. | 23d. |
Egle13 rašė:
Apie pelynus kur išgirdai, kad padeda? Gal Sauliaus Dagio paskaitoj? Beje, dar nebandžiau, bet pelynų arbata sako, kad padeda atsisakyt ir rūkymo
Brrrr... kartumynas.
Neprisijungęs
Blaivus | 4m. | 0mÄ—n. | 14d. |
Nerūkau | 8m. | 4mėn. | 13d. |
Saule rašė:
DÄ—kui, kad priimate.
Marijau, tu teisus, suvaldyti bandžiau ne kartą ir visai neblogai sekdavosi... iki kito nesuvaldymo. Manau, kad ir to „kontroliuojamo“ gėrimo buvo per daug, bet sakykim, kad jis dar buvo proto ribose – ne iki pagirių ar blogumo. Ir paskui taip bac nei iš šio nei iš to vidury savaitės nebesustoju ties antra taure ir tada jau iki pergalės, nebesvarbu, kad rytoj darbas, kad pinigai baigiasi. Po to atsigaivelėju, atidirbu ir toliau tipo kontroliuoju. Iki šiol tokie užgėrimai būdavo vienos dienos, na, kartais dviejų. Paskutinysis buvo keturios dienos non-stop, tiesą sakant, jau bijojau išsiblaivyti ir priimti pasekmes. Tai akivaizdu, kad neišeina iki galo sukontroliuoti. Iš pradžių dar galvojau, kad tas negėrimas bus laikinas, kol atprasiu nuo pastovaus vartojimo, bet kuo toliau, tuo labiau įsisąmoninu mintį (ne be forumo pagalbos), kad teks rišti suvisam.
SkaiÄiau tÄ… temÄ… dÄ—l nealkoholinio alaus ir sutinku, kad jis anksÄiau ar vÄ—liau nuvestų prie įprasto alaus, bet bijau, kad dabar griežtai jo atsisakius, tas užgÄ—rimas įvyktų anksÄiau, nei vÄ—liau. Tiesiog dabar priimu kaip kompromisÄ… ir ieÅ¡kau bÅ«dų, kaip pakeisti įprotį. Veronika, Egle13, dÄ—kui už mintis – galbÅ«t karti arbata bÅ«tų pakaitalas. Dar galvoju gal kokio imbierinio gÄ—rimo pasidaryti – vasarÄ… norisi ko nors Å¡alto.
yra nealkocholinio imbierinio alaus:)
Neprisijungęs
Nida rašė:
yra nealkocholinio imbierinio alaus:)
Nida, žinau, bet jis man smarkiai per saldus.
Neprisijungęs
Saule rašė:
Nida, žinau, bet jis man smarkiai per saldus. :)
Dar labai gali bÅ«t, kad tau trÅ«ksta kokio mikroelemento, vitamino ar dar ko ten iÅ¡ tos srities, todÄ—l organizmas pats reikalauja to kartumo. Žinoma Äia ne C2HOH kalbu :)
Žodžiu sveika mityba nekenktų pasidomÄ—t. Bet jau tikrai nemanau, kad kažkoks maisto pakeitimas ar arbatÄ—lÄ—s lemiamai padÄ—s mesti. NÄ—r Äia taip paprasta, nors manau pati jau žinai.
Smagu kad prisijungei prie forumo, bet forumo irgi mažai.
Žodžiu, sėkmės tau šitam kely :)
Neprisijungęs
Blaivus | 10m. | 6mÄ—n. | 6d. |
Veronika rašė:
Egle13 rašė:
Apie pelynus
kur išgirdai, kad padeda? Gal Sauliaus Dagio paskaitoj? Beje, dar nebandžiau, bet pelynų arbata sako, kad padeda atsisakyt ir rūkymo
Brrrr... kartumynas.
Niekur neišgirdau. Nuojauta, tuo labiau, kad kartumas man visai nieko. Bet vėlgi, žvėriškai pradėjau norėti saldumynų (cukraus trūko) Tad, galvoju, kad Marijus teisus - kažkokių elementų organizme pradeda trūkti. O kaip pasitikrinti? Nežinau.
Man pelynas tikrai rūkymui nekliudo.
Neprisijungęs
Egluže pilna laborataorijų kurios daro visokius tyrimus, ir tuos abcd vitaminų taip pat. Galima net nuÄ—jus užklausti labartorijos kurių elementų jos patartų pasitikrint bendrÄ…ja tvarka, galima pas Å¡eimos daktarÄ… bendrÄ… kraujo tyrimÄ…, vitamino B pvz daryÄiausi, geležies..Kai turi tyrimÄ… jame nurodytos tyrimo ribos iki kiek yra norma tada matai savo rezulatatÄ… skaiÄiu ir pasimato ko per daug kas ok o gal ir mažoka. (pastaba, kad tos normos užkeltos ir diskutuotinos, bet tai jau kita tema) Tai daugiau bendram suvokimui. Knygų net lt yra..pevÄ—zÄ— http://www.vaga.lt/nauja-optimalios-mitybos-biblija kiek varÄiau jie apie vitaminus ir mineralus pyÄkina savo versijÄ….
Manau verta prasiÄekint savo organizmo padÄ—tį kažkiom nesudÄ—tingom priemonÄ—m t.y bendrieji tyrimai poliklinikoj ar individualiai...perdaug neskubant ir neiÅ¡sitaÅ¡kant su pinigais.
Neprisijungęs
Labas Saule, sveika prisijungus
Neprisijungęs
Å¡iandien pirmÄ… kartÄ… per tris metus pastaÄiau kolegai alaus taip išėjo.... kaip keiiiista ir nuneÅ¡iau tÄ… alų..aij kokių tik neadekvatumų tenka padaryt, pasakyt..paskui pagalvoju o prie ko Äia?..ir kolega žino kodÄ—l ir kad negeriu, bet tiek įprato matyt prie manÄ™s negerianÄios, kad nesibodÄ—jo spontaniÅ¡kai papraÅ¡yt paslaugos..
Neprisijungęs